YAZ haittavaikutuksia?

naksumörkö

Haluaisin tietää mitä haittavaikutuksia ihmisillä on näistä ilmennyt! YAZ on uusi merkki, ei siis sama kuin yasmin tai yasminelle tms (ihan selvyydeksi).
Itse olen ihan yleisterve ja normaalisti erittäin pirteä ja aikaansaava ihminen. Menossa on nyt kolmas levy YAZ-pillereitä ja olo vaan pahenee koko ajan. Itken usein ilman mitään syytä (kaikki on oikeasti jopa todella hyvin) eikä itkua meinaa saada loppumaan. Jo ensimmäisen pillerin ottamisen jälkeen tunsin oloni väsyneemmäksi ja se on jatkunut koko ajan. Lisäksi ruokahaluni on muuttunut suunnattomaksi enkä tunnu tulevan koskaan enää täyteen, tämän tiedostaen olen vahtinut syömisiäni, enkä todellakaan syö paljoa (en myöskään ikinä roskaruokaa/valmisruokaa tjsp) ja silti paino on noussut jo likemmäs 10kg!! Olen aina ollut todella tarkka ulkonäöstäni ja myös painonnousu masentaa älyttömästi! Ystäväni ehdotti painonnousun syyksi lihasten kasvua (olemme reenailleet yhdessä) mutta harvemmin ne lihakset varmaan löysäksi mahaksi ja reisiksi kasvavat! Myös ihoni on muuttunut. Minulla ei ole koskaan, edes murros/teini-ikäisenä, ollut finnejä. Korkeintaan yksi tai kaksi harvoin. Nyt posket tuntuvat olevan täynnä pientä näppylää ja huomattavia isoja finnejäkin puhkeaa useampia kerralla.
Olen miettinyt ja miettinyt, enkä keksi mitään muuta syytä kuin nuo pillerit. Ennen ensimmäisen lapseni syntymää käytin toisen merkkisiä, eikä niistä muistaakseni tullut mitään tälläistä. Olen jatkuvasti pinna tiukalla ja lihomisesta syytän itseäni, vaikka en todellakaan syö paljoa. Epäilen voiko pillerit tosiaan aiheuttaa tämän vai kuvittelenko vain. En kuulu niihin ihmisiin muutenkaan jotka jatkuvasti ovat kipeinä ja kauhulla odottavat seuraavaa tautia tai jatkuvasti kuvittelevat jonkun olevan vialla tai epänormaalia. Mutta nyt nämä oireet hyppivät silmille niin pahasti etten keksi muuta!
Kiitos jos jaksoit lukea koko pitkän pätkän ja haluaisin kuulla jos muilla on ollut vastaavaa tai vaikka erilaistakin!

10

9633

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • swella

      Ehkä sinun kannattaisi vaihtaa pillerimerkki siihen, mitä käytit ennen lapsen syntymää?

      Itse olen käyttänyt yazia n. 10 kk. Ei mitään tuollaista tullut eteen. Päinvastoin, vain hyviä kokemuksia.

    • Yazari

      Vaihda merkkiä, se ei ilmeisesti sovi sinulle.

      Minulla on päinvastaisia kokemuksia. Yaz poistaa nestettä, joten kaameaa turvotusta ei ole. Ruokahalu on hieman pienentynyt, eli paino on lähtenyt pillereiden mukaan laskuun. En saa itkukohtauksia enkä koe pillereiden vaikuttavan mielialoihini.

      Ainoa miinus on hyvin lievä akne oudoissa paikoissa kuten alaselässä ja käsivarsissa, jossa ei ole rasvaista ihoa tai muutenkaan aiemmin ollut mitään ihmeellistä. Vastaavasti kasvojen iho on taas parempi. Mutta en vaihtaisi tämän vuoksi pillerimerkkiä.

      • Qte

        Itselläni on ollut YAZit kohta 5 kk.n ajan, eikä suurempia oireita ole ilmennyt. Outoja itkukohtauksia kuitenkin tulee täälläkin :) Usein ilman syytä eikö sitä todellakaan meinaa saada loppumaan. Mutta muuten en ole haittoja havainnut.

        Ehkä merkin vaihto on helpoin tapa päästä turhista ongelmista eroon..


      • Anonyymi

        Yaz - https://tonzes.com/yazfi.htm
        olen käyttänyt yazia yli kaksi vuotta, vuoto on vähentynyt puolella, menkat kestävät 3-5 päivään, ei mahakipuja eikä pahoinvointia ja selkäkivutkin vähentyneet. Eli ovat auttaneet paljon!! ovathan ne hintavia


    • yazu20

      Itselläni on Yaz pillereistä tosi hyviä kokemuksia! Olen puoli vuotta käyttänyt. Olen 20 vuotias, 55 kg, perusterve nuori nainen.
      Aluksi tuli tiputtelu vuotoa, mutta nyttemmin todella säännölliset niukat menkat. Hieman herkempi olen kenties nykyään elämään, mutta se on lähinnä rikastuttanut elämääni! :D ei masentuneisuutta, ei painonnousua.
      Lumepilleri systeemi on hyvä: rutiini säilyy. Lisäksi menkoille on välipäiviä vain 4 (ei 7) eli senkin pitäisi mielialan vaihteluja vähentää.
      Toki kaikille passaa vähän erilaiset pillerit, mutta mielestäni Yaz pillereistä on aivan liikaa negatiivista juorua täällä netissä liikkeellä!
      '

    • Vasta aloittanut

      Minä aloitin YAZ-pillereiden käytön tämän viikon maanantaina ja jo nyt minulla on ilmennyt haittavaikutuksia. Vessassa pitää ravata kokoajan, päänsärkyä löytyy, rinnat aristavat hieman, vatsa sekaisin, ruoka ei ole maistunut, mielialat heitellyt ja mitä vielä.. Viime yönä heräsin järkyttävään vatsakipuun mutta se meni onneksi ohi... Mutta eiköhän se tästä sitten normalisoidu ? .... Toivon vain että jo seuraavan liuskan aikana olisi helpompaa.

      Olen siis käyttänyt ennenkin e-pillereitä, mutta viimeksi käytin Yasminellea ja niiden kanssa ei ilmennyt muita haittavaikutuksia kuin vähäiset mielialan heittelyt. Näitä Yaz pillereitä lääkäri suositteli nyt, mutta jos tämä meno jatkuu parikin kk, taidan vaihtaa yasminelleen.

    • lievähormonifobia

      Aloitin viime syksynä YAZit, söin puolikkaan levyn. Tällöin olin hiukan lyhytpinnainen. Jatkoin tammikuussa ja silloin tuli koko levyn ajan tiputteluvuotoa. Haittasi tietysti seksiä. Loppui kokonaan kun aloitin toisen levyn. Iho on pysynyt hyvässä kunnossa. Paino ei ole noussut. Ihan tyytyväinen olen ollut. Ylihuomenna meno lääkärille reseptin uusintaan.

    • Pettynyt Yazeihin..

      Olen käyttänyt Yaz pillereitä vasta 3 viikkoa mutta haittavaikutuksia näkyy jo selvästi. Ruokahaluni on lisääntynyt, olen paljon herkempi ja mieli tekisi itkeä pienestäkin asiasta. Olen huomannut myös pillereiden lisäävät naamaani pieniä punaisia finnejä. Oloni tuntuu väsyneeltä, enkä ole koskaan ollut näin aikaansaamaton.
      Mieli tekisi jo vaihtaa pillereitä. Eivät sovi minulle alkuunkaan !

    • jvpdåsf

      Mä käytin yazia pari kuukautta, ja mulla ainakin ne vaikutti mielialaan, että saattaa tuo olla hyvinkin pillerien vaikutusta. Aika poikkeuksellisen rajut haittavaikutukset kylläkin sulla.
      Ja yazin pitäisi tosiaan auttaa akneen eikä toisinpäin. Toisaalta ei noista hormooneista koskaan tiedä miten ne vaikuttavat. Mulla itsella nyt mennyt iho huonoon kuntoon Diane novaa syötyäni (joka siis alunperin sai kaikki finnit häviämään kasvoistani), joten lopetin sen pari päivää sitten ja heti huomaa ihon paranemista.

      Jos vaihdat pillerimerkkiä, niin kannattaa vaihtaa saman tien johonkin sellaiseen pillerimerkkiin, jossa se vaikuttava aine on eri. Voisi kuvitella, ettei silloin samat haittavaikutukset uusisi niin helposti. Yazissa, Yasminellessa ja Jasmin pillereissä kaikissa siis sama vaikuttava aine... mikä nyt olikaan.

    • Anonyymi

      Söin sen kolme levyä Yazeja ja ne ei käyny mulle ollenkaan. Oli mielialan vaihteluita, saatoin nauraa, kun taas seuraavalla hetkellä itkeä ja sitten taas nauraa, täysin ilman syytä. Ainut positiivinen asia oli ehkä kuukautisten säännöllistyminen, mutta pillereiden lopettamisen jälkeen olivat epäsäännölliset ja hetkellisesti myös rintojen suureneminen. Helvetilliset menkkakivutkin taisi olla. Kuume myös. Oli kai vielä muutakin, jota en nyt muista. Eivät meinanneet vaihtaa toiseen merkkiin, vaan kuulemma olisi voinut tasoittua. Mutta olin ihan hermoraunio näiden kanssa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      7936
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      37
      2892
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2472
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      120
      2198
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      17
      1855
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      11
      1616
    7. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1459
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1456
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1415
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1374
    Aihe