Olen juuri aloittanut VHH:n ja haluaisin tietää mitä rasvoja tulisi käyttää? Voin syönti kuullostaa margariiniin tottuneelle ihmiselle aika jytkyltä, mutta sitähän vissiin suositellaan? Onko tähän faktatietoa tai perusteita miksi voi on terveellistä vaikka siitä aina joka paikassa peloitellaan?
Dynamite X
Uusi käyttäjä täällä
30
291
Vastaukset
Voi on luonnollinen rasva ja terveellinen sellainen. Eihän kukaan muu pelottele voista kun Pekka Puska.
- Keijo Esso
ne tukkii suonet.
Hyvä aloittaja luota Pekka Puskan lautasmalliin ja ravintopyramiidiin .
Se takaa onnen ja turvaa että et sairastu esim diabeetikseen !
- antimatti-la
Voi on ihan jees ja ei se lihota yhtään sen enempää kuin perusfloora jne jos sen käyttö on ns.normaalia.
Karppipalstalla tosin kerrotaan, että jotkut syövät voita sellaisenaan juustohöyläillen. Ei oikein vaikuta tolkun meiningiltä, sisältää nimittäin energiaa ja aika helvetin paljon.
Rypsiöljy on paras ja terveellisin vaihtoehto ja ainahan voit tehdä näistä seoksen.
Mattila ja Veijo ovat jo menettäneet otteensa, ei uskottavuutta. Toisella D2 ja toinen horisee vainoharhaisia puska-teorioita ja muuta epäolennaista paskaa työttömän päivää täyttämään. Läskejä vanhoja ukkoja.
Siirry karppipalstalle ja kysy sieltä. Ainakin on nuorempaa ja fiksumpaa porukkaa kuin nämä kroonikot täällä.- Veijo
Kun joku esittää asiallisen kysymyksen niin mikä syy sinulla on tulla jauhamaan paskaa.
Kun esität jotain (väität) niin perustele väitteesi joka pitäisi olla sama kuin tieto.
Sinun kirjoituksesi on yhtä hyödyllinen kuin pieru nahkahousuissa. - sviiden poski
Veijo kirjoitti:
Kun joku esittää asiallisen kysymyksen niin mikä syy sinulla on tulla jauhamaan paskaa.
Kun esität jotain (väität) niin perustele väitteesi joka pitäisi olla sama kuin tieto.
Sinun kirjoituksesi on yhtä hyödyllinen kuin pieru nahkahousuissa.KESÄÖLJYÄ KESÄT TALVET
- Veijo
Riitäisikö tämä:
Sanomalehti voista: (raportti Maailman Terveysjärjestöltä)
http://www.gp.se/konsument/matkvalitet/1.215385-who-smor-inte-farligt
300 sivua WHO raporttiin
http://content.karger.com/ProdukteDB/produkte.asp?Aktion=Ausgabe&Ausgabe=250361&ProduktNr=223977
Viimeisin suuri tutkimus ( yksi monista)joka täysin kaataa THL:n väitteet tyydyttyneiden rasvojen vaarallisuudesta. Raportti myös esittää tutkimustarpeen tyydytettyjen rasvojen korvaamiseen käytettyjen tuotteiden vaarallisuuden testaamisesta.
http://www.ajcn.org/cgi/content/abstract/ajcn.2009.27725v1 - Karppi09
Voit käyttää kasviöljyjä mutta ei kovetettuja kasvirasvoja (eli esim margariineja). Vältä myös tuotteita, joissa sitä kasvirasvaa on käytetty valmistamiseen.
Mitä jytkyä voissa on? Sehän on paremman makuistakin kuin margariinit.
Tuo pelottelu perustuu siihen luuloon, joka on Harvardin yliopistoa myöten todistettu vääräksi, että eläinrasva aiheuttaisi sydän- ja verisuonitauteja. Tämä meille tieteen nimissä uskoteltu harha on nyt siis pitkäaikaisissa väestötutkimuksissa kumottu.
Rasva ja kolesteroli ei tuki suonia vaan se on tautien heikentämän suoniston tulehdukset.
Voit ihan huoletta syödä voita.Pane ystävällisesti viite Harvardista,jos löydät. Harvardin ruokapyramidissa voi on vielä kehnoimmalla tilalla lihan ja sokerin kanssa. Onko tullut uutta? Olen ihan kiinnostunut.
boxi kirjoitti:
Pane ystävällisesti viite Harvardista,jos löydät. Harvardin ruokapyramidissa voi on vielä kehnoimmalla tilalla lihan ja sokerin kanssa. Onko tullut uutta? Olen ihan kiinnostunut.
Ei vissiin ole kuitenkaan tullut Harvardista uutta. Niiden ruokapyramidissa voi ei ole parhaalla paikalla.
boxi kirjoitti:
Ei vissiin ole kuitenkaan tullut Harvardista uutta. Niiden ruokapyramidissa voi ei ole parhaalla paikalla.
Kehnoimmalla tilalla Harvardin ruokapyramidissa ovat sokeri, valkoiset vehnäjauhot, peruna, punainen liha rasvoineen ja voi.
- Veijo
boxi kirjoitti:
Kehnoimmalla tilalla Harvardin ruokapyramidissa ovat sokeri, valkoiset vehnäjauhot, peruna, punainen liha rasvoineen ja voi.
Jotkut ei opi ikinä.
- suositukset
boxi kirjoitti:
Kehnoimmalla tilalla Harvardin ruokapyramidissa ovat sokeri, valkoiset vehnäjauhot, peruna, punainen liha rasvoineen ja voi.
eilen 4D-dokumentista. Suositukset johtivat massiiviseen ylipainoon. 13-16 vuotiaat painoivat jopa 145-170 kg. 13-vuotiaan tytön painoindeksi oli yli 55...
http://www.telkku.com/?oid=2010021622003&autoload=true - Veijo
boxi kirjoitti:
Kehnoimmalla tilalla Harvardin ruokapyramidissa ovat sokeri, valkoiset vehnäjauhot, peruna, punainen liha rasvoineen ja voi.
katso "GAME OVER"
- pätevät:
Edelleen jo pitkään tiedossa olleet suositukset pitävät paikkaansa: monityydyttymätöntä rasvaa kannattaa lisätä mahdollisimman paljon ruokavalioon korvaamaan tyydyttynyttä (eläin-)rasvaa. Täällä vaan on jokin denialistiryhmä, joka yrittää kieltää reaalimaailman faktat. He yrittävät usuttaa ihmisiä syömään epäterveellisiä tyydyttyneitä rasvoja. Heidän propaganda ei kuitenkaan pidä paikkaansa. Se on suora vale. Tieteellinen tutkimus nimittäin näyttää monityydyttymättömien hyödyn täysin kiistatta.
[Todisteet tässä:]
Am J Clin Nutr 89: 1425-1432, 2009: "For a 5% lower energy intake from SFAs and a concomitant higher energy intake from PUFAs, there was a significant inverse association between PUFAs and risk of coronary events".
Ann Nutr Metab 2009;55:173–201, siellä summataan: "PUFA for SFA convincing decrease risk (of CHD)", joten suositus monityydyttymättömien rasvojen käytöstä tyydyttyneen sijasta on entistä voimakkaampi !- Veijo
Am J Clin Nutr 89: 1425-1432, 2009 tutkimus on myllynkivi häirikkäjen kaulassa.
Itse en tiedolla jonka sain asiantuntija lääkäriltä pane mitään painoa yllämainitulle tutkimukselle. Paljon parempia löytyy.
Häirikön mielipide saa minun puolestani olla mikä tahansa. Tuskin meriitit tai taidot riittää. Kunhan sähläävät. - parkaa !
Veijo kirjoitti:
Am J Clin Nutr 89: 1425-1432, 2009 tutkimus on myllynkivi häirikkäjen kaulassa.
Itse en tiedolla jonka sain asiantuntija lääkäriltä pane mitään painoa yllämainitulle tutkimukselle. Paljon parempia löytyy.
Häirikön mielipide saa minun puolestani olla mikä tahansa. Tuskin meriitit tai taidot riittää. Kunhan sähläävät.Veijon täytyy kuvitella jo lääkärinlausuntoja kieltääkseen reaalimaailman.
Tilannehan meni niin, että ensin Veijo kuvitteli, että "On täysin vapaaehtoista valita tutkimus mihin luottaa ja sen mukaan tehdä päätöksiä". Mutta näinhän se ei ole: reaalimaailma on ne kaikki kiistattoman tutkimukset - ei niistä voi valita ja hylätä niitä, jotka eivät sovi omaan kuvitelmaan. No, tuon jälkeen Veijo keksi kuvitteellisen lääkärin lausunnon, joka muka kiistäisi tuon tutkimuksen. Tätä lausuntoa hän "ei suostunut" näyttämään - tietenkään koska sellaista ei ole: eihän kukaan lääkäri edes voi kiistää jo tieteellisesti päteväksi arvioitua julkaisua (ainkaan ilman todisteellisia perusteita). Meneekö Veijon denialismi mielestänne liian pitkälle kun hänen pitää keksiä jotain lausuntoja vahvistaakseen kuvitelmaansa ? Oletteko sitä mieltä, että Veijolla tosiaan on tuollainen lääkärin lausunto ? Oletteko sitä mieltä, että Veijolla on lääkärin lausunto asiasta, mutta se sanoo, että tutkimus on syytä ottaa vakavasti ?
Niin ja, sitten on tuo toinen tutkimus vielä, joka sanoo täsmälleen saman asian: tyydyttyneen rasvan korvaaminen monityydyttymättömällä alentaa sydäntautiriskiä. Se on tieteellinen fakta, jonka denialistit yrittävät täällä kieltää vaikka tutkimusnäyttö on kiistaton.
- lähtöön...
Olen tottunut syömään lähes kaikkia rasvoja. Margariineja, voita, oivariinia, kasvisöljyjä ruoanlaittoon.
Jopa savustettua läskiä (Sala) venäläisten pilkkimiesten tapaan.
Kuitenkin syön rasvaa aika kohtuullisesti. Leivän päälle ei tarvitse levitettä, koska en juuri syö leipää. Enin rasva tulee ruoanvalmistuksesta. Paistamisessa käytän kasvisöljyä ja sen lisukkeena hieman oivariinia tai voita antamaan paistettavalle tuotteelle väriä. Esimerkiksi kala tai pihvi ruskistuu paremmin, kun siinä on mukana hieman enemmän valkuaista.
Minusta rasva on ruoassa nykyisellään aika marginaalinen ruoka-aine. Eihän sitä syödä tarkoituksella kovinkaan suuria määriä. Lihatuotteet ovat nykyisin paljolti vähärasvaisia, eikä edes makkaroissa ole kovin paljoa rasvaa. Rasvasta ei pidä tehdä suurta ongelmaa. Tällä rasvojen käytöllä kolesteroli on pysynyt aisoissa. Enkä oikein tiedä, onko sillä isompa merkitystä ihmisen terveydelle.- Veijo
"Lihatuotteet ovat nykyisin paljolti vähärasvaisia, eikä edes makkaroissa ole kovin paljoa rasvaa. Rasvasta ei pidä tehdä suurta ongelmaa. Tällä rasvojen käytöllä kolesteroli on pysynyt aisoissa. Enkä oikein tiedä, onko sillä isompa merkitystä ihmisen terveydelle."
Lihat ovat täsmälleen yhtä rasvaisia kuin ennenkin. Älyttömyyksiin menneen täysin tarpeettoman rasvan pelon takia kaupan olevista lihatuotteista postetan näkyvä rasva ja puolivalmisteissa ja vamistuotteissa rasvapitoisuus pidetään alhaalla.
Kunnon raakalihoja ei Suomessa käydessäni viimeksi löytynyt suurten ketjujen lihatiskeiltä vaan näky tietäen mihin koko homma perustuu oli suorastaan surkea. Onneksi löytyy kuitenkin pienempiä yrittöjiä joilta kunnon siansivua esim löytyy ja kyljyksiä ei ole täysin pilattu. Veijo kirjoitti:
"Lihatuotteet ovat nykyisin paljolti vähärasvaisia, eikä edes makkaroissa ole kovin paljoa rasvaa. Rasvasta ei pidä tehdä suurta ongelmaa. Tällä rasvojen käytöllä kolesteroli on pysynyt aisoissa. Enkä oikein tiedä, onko sillä isompa merkitystä ihmisen terveydelle."
Lihat ovat täsmälleen yhtä rasvaisia kuin ennenkin. Älyttömyyksiin menneen täysin tarpeettoman rasvan pelon takia kaupan olevista lihatuotteista postetan näkyvä rasva ja puolivalmisteissa ja vamistuotteissa rasvapitoisuus pidetään alhaalla.
Kunnon raakalihoja ei Suomessa käydessäni viimeksi löytynyt suurten ketjujen lihatiskeiltä vaan näky tietäen mihin koko homma perustuu oli suorastaan surkea. Onneksi löytyy kuitenkin pienempiä yrittöjiä joilta kunnon siansivua esim löytyy ja kyljyksiä ei ole täysin pilattu.muutamaan vuoteen kunnes sitten löysin pienen makkaratehtaan, Maalaistuote Vataja. Tekee grillimakkraa joka on jauhoton, nitriiitön lisäaineeton ja soijaton eikä ole glukoosia lisättä Rasvaakin no 25%.
Ja sitten Helsingissä on Chef Wotkins lihakauppa joka myyn kunnon possua jossa on reilu silavakerros. Onneksi maaseudulle nousee näitä maatilatoreja joista saa hyvää lihaa.- qergp¨kj
kj.mattila kirjoitti:
muutamaan vuoteen kunnes sitten löysin pienen makkaratehtaan, Maalaistuote Vataja. Tekee grillimakkraa joka on jauhoton, nitriiitön lisäaineeton ja soijaton eikä ole glukoosia lisättä Rasvaakin no 25%.
Ja sitten Helsingissä on Chef Wotkins lihakauppa joka myyn kunnon possua jossa on reilu silavakerros. Onneksi maaseudulle nousee näitä maatilatoreja joista saa hyvää lihaa.Et sinä mitään löytänyt vaan luit siitä makkarasta ainoan ystäväsi kirjasta. Näin se oli. Eipä tuo sen kummempaa ole kuin muutkaan makkarat, mutta elä sinä vain luuloissasi.
qergp¨kj kirjoitti:
Et sinä mitään löytänyt vaan luit siitä makkarasta ainoan ystäväsi kirjasta. Näin se oli. Eipä tuo sen kummempaa ole kuin muutkaan makkarat, mutta elä sinä vain luuloissasi.
Otetaan esimerkiksi HK:n sininen lenkki. Löytyy perunajauhoa, sokeria ja aromivahventeita. Vatajassa on lihapitoisuus 78% ja tässä vain 43%
Tuotteen ainekset:
suomalainen porsaanliha, vesi, perunajauho, kamara, suomalainen naudanliha, stabilointiaineet (E1420, E450), suomalainen koneellisesti erotettu porsaanliha, suola (1,7 %), glukoosi, lihaproteiini, perunakuitu, mausteet (mm. valko- ja mustapippuri, inkivääri, korianteri), hapettumisenestoaine (askorbiinihappo), arominvahvenne (E621), aromit (mm. paprika), säilöntäaine (E250). Lihapitoisuus 43 %. Liha ja lihaan verrattavat valmistusaineet yhteensä 54 %.- possua....
Veijo kirjoitti:
"Lihatuotteet ovat nykyisin paljolti vähärasvaisia, eikä edes makkaroissa ole kovin paljoa rasvaa. Rasvasta ei pidä tehdä suurta ongelmaa. Tällä rasvojen käytöllä kolesteroli on pysynyt aisoissa. Enkä oikein tiedä, onko sillä isompa merkitystä ihmisen terveydelle."
Lihat ovat täsmälleen yhtä rasvaisia kuin ennenkin. Älyttömyyksiin menneen täysin tarpeettoman rasvan pelon takia kaupan olevista lihatuotteista postetan näkyvä rasva ja puolivalmisteissa ja vamistuotteissa rasvapitoisuus pidetään alhaalla.
Kunnon raakalihoja ei Suomessa käydessäni viimeksi löytynyt suurten ketjujen lihatiskeiltä vaan näky tietäen mihin koko homma perustuu oli suorastaan surkea. Onneksi löytyy kuitenkin pienempiä yrittöjiä joilta kunnon siansivua esim löytyy ja kyljyksiä ei ole täysin pilattu.Nykyään possun liha on varmaan vähempirasvaista, mitä aiemmin. Eikös tämä nykyinen potsi ole jalostuksen tulos, jossa läskiä ei kerry läheskään samaan malliin, mitä aiemmin? Ja kaipa sianlihan koostumukseen vaikuttaa myös se, mitä sille possulle syötetään.
possua.... kirjoitti:
Nykyään possun liha on varmaan vähempirasvaista, mitä aiemmin. Eikös tämä nykyinen potsi ole jalostuksen tulos, jossa läskiä ei kerry läheskään samaan malliin, mitä aiemmin? Ja kaipa sianlihan koostumukseen vaikuttaa myös se, mitä sille possulle syötetään.
niille ei syötetä enää perunaa ja leipää sisältäviä ruoantähteitä. Varo sinäkin niin et liho.
Mutta kyllä oikeaa possua saa Sörnäisistä. Chef Wotkins myy ja siinä kunnon silavakerros.- jymar
kj.mattila kirjoitti:
niille ei syötetä enää perunaa ja leipää sisältäviä ruoantähteitä. Varo sinäkin niin et liho.
Mutta kyllä oikeaa possua saa Sörnäisistä. Chef Wotkins myy ja siinä kunnon silavakerros.Joo, kyllä ovat possut muuttuneet, itse en siitä läskikerroksesta välitä, mutta kyllä se rasvan vähentäminen vaikuttaa lihankin makuun. Muutenkin olisi hienoa, jos ihmiset ostaisivat lähiruokaa, olivat sitten vhh:lla tai eivät. Mielummin sitä kannattaisi oman maakunnan tuotantoa kuin isoilta pörssiyhtiöiltä.
jymar kirjoitti:
Joo, kyllä ovat possut muuttuneet, itse en siitä läskikerroksesta välitä, mutta kyllä se rasvan vähentäminen vaikuttaa lihankin makuun. Muutenkin olisi hienoa, jos ihmiset ostaisivat lähiruokaa, olivat sitten vhh:lla tai eivät. Mielummin sitä kannattaisi oman maakunnan tuotantoa kuin isoilta pörssiyhtiöiltä.
jotka eivät näkyvästä läskistä porsaassa välitä mutta kyllä se silava esim joulukinkussa mehustaa sen punaisen lihan. Tilanne on sama kuin vaikkapa hirvipaistissa. On se niin kuivaa ettei siitä ilman silavaa saa kunnon paistia.
- jymar
kj.mattila kirjoitti:
jotka eivät näkyvästä läskistä porsaassa välitä mutta kyllä se silava esim joulukinkussa mehustaa sen punaisen lihan. Tilanne on sama kuin vaikkapa hirvipaistissa. On se niin kuivaa ettei siitä ilman silavaa saa kunnon paistia.
Juu, siis saahan se minun puolestani se silavakerros siinä paiston ajan olla, mutta en minä sitä syö, sori jos ymmärsin väärin.
kj.mattila kirjoitti:
niille ei syötetä enää perunaa ja leipää sisältäviä ruoantähteitä. Varo sinäkin niin et liho.
Mutta kyllä oikeaa possua saa Sörnäisistä. Chef Wotkins myy ja siinä kunnon silavakerros.Ukrainassa kasvatetaan vanhan ajan possuja. Niiden lihaa tuodaan Venäjälle. Pilkkimiehet suolaavat ja kylmäsavustavat paksua läskiä ja syövät sitä pakkasaikaan kalassa ollessaan. Tuote on nimeltään Sala.
Siitä leikataan viipaleita leivän päälle, saatta joku ottaa kyytipojaksi vielä kirkastakin.
On se senverran ronskia evästä, että ei meikäläinen pysty sellaista kovin paljon syömään. Mutta kyll'ä se on maistuvaa. Punaista lihaa siinä ei juuri ole, "liha" on enimmäkseen valkoista.
- niin on hyvä
Näitä trolleja on viikossa kymmeniä ja sitten ne häviävät kuin pieru saharaan.
Vai onko häviämisen syynä se että he hyvin nopeasti huomaavat miten surkea dieetti VHH on? Tämäkin voi pitää paikkansa.- Veijo
"Vai onko häviämisen syynä se että he hyvin nopeasti huomaavat miten surkea dieetti VHH on? Tämäkin voi pitää paikkansa. "
Hakeosastolle matkalla? VHH ei ole oikeastaan dieetti, vaan ruokavalio. VHH:lla voi pudottaa painoa, mutta sillä voi vaikuttaa moneen muuhun asiaan omassa hyvinvoinnissaan. Se ei ole mikään "poppakonsti" vaan aivan luonnonmukainen ruokavalio.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Jos nainen harrastaa seksiä
Useiden kanssa, miten se eroaa miesten mielestä siitä, jos miehellä on ollut useita s kumppaneita? Oletan että kaikki mi2432181Pihlaja-puulle
Illat on mulle pahimpia. En tiiä miks se olis vaan parasta yöstä toiseen nukkua sun kanssa ja herätä sun kasvoihin. Jos151430Päivieni piristys, missä olet?
Toit iloa ja valoa mun elämään ☀️ Nyt mennyt kohta viikko ettei ole nähty. Kaipaan nähdä sua silti ja pelkään vaikka tei141386Kova karman laki
Karman lain kautta pahantekijä tehdessään pahaa toteuttaa koston ja rangaistuksen sille jolle pahaa on tehty. Tämä tarko3711245Kysymys Kuhmolaisille
Hei. Olen 32 vuotias nainen ja muutin Kuhmoon noin 12 vuotta sitten. Mutta nyt täytyy ihmetellä ihan ääneen että onhan t21958Savimajasta lääketieteen tohtoriksi - ja ei tikkua ristiin
”Jos ihminen muuttaa savimajasta tänne kerrostaloon länsimaisen elintason piiriin ilman että tarvitsee panna tikkua rist162838Ensi viikolla tulen takaisin
Ja käyn varmaan siellä monta kertaa. Monta mahdollisuutta nähdä jos olet siellä päin19806- 75742
Olen valtavan ihastunut
Yritin sen sinulle viime viikolla kertoa, mutta liikaa muuttujia ja isoja tunteita, niin en kyllä ollut kovin selkeä.57736Oon varma siitä
Että oot vain mun rahojen perään, nainen. Siks et kelpaa mulle, että joku helpompi. M-mieheltä101675