Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Vistan käyttöoikeudet (system, verkkopalvelut, järj.valvoja)

pedrosta

"System", "verkkopalvelut", "Paikallinen palvelu" vaativat oikeuksia jotta Vista ylipäänsä toimii. "System" jopa täydet oikeudet suureen osaan kansioista ja tiedostoista. Mutta miten kannattaa muuttaa käyttöoikeuksia jotta luomallani järjestelmänvalvoja-tilillä olisi korkein omistusoikeus kaikkiin kansioihin?

Hiiren kakkosella löytyy kansioista "Ominaisuudet" -> "Lisäasetukset" -> "Suojauksen lisäasetukset:" "Käyttöoikeudet", "Valvonta", "Omistaja", "Voimassaolevat käyttöoikeudet" välilehdet, mitä niihin pitäisi laittaa jotta omalla järjestelmänvalvoja-tilillä olisi korkein hallinta ja omistus kansioihin?

Mihin kansioihin "System", "verkkopalvelut" ja "paikallinen palvelu" tunnuksilla pitää olla oikeudet ja millaiset?

Tarkoitus on siis pitää itsellä kaiken hallinnan omaava järjestelmänvalvoja tili (Järjestelmänvalvoja\Joku) ja sitten peruskäyttäjän tili jolla konetta käytetään. Ehkä vielä muulle perheelle omat peruskäyttäjän tilit. Kertokaapa millaiset oikeudet kannattaa laittaa eri tileille ja tulevatko peruskäyttäjän oikeudet vain tämän omiin kansioihin.

Käyttöoikeudet:
Täydet oikeudet, Muokkaus, Luku- ja suoritusoikeudet, Luetteloi kansion sisältö, Luku, kirjoitus, Erikoisoikeudet)

Seuraavat ryhmät löytyvät valmiina:

Todennetut käyttäjät: Käyttöoikeus: Muokkaus (Muokkaus, Luku- ja suoritusoikeudet, Luetteloi kansion sisältö, Luku, Kirjoitus)

SYSTEM: Käyttöoikeus: Täydet oikeudet (Täydet oikeudet, Muokkaus, Luku- ja suoritusoikeudet, Luetteloi kansion sisältö, Luku, kirjoitus)

Järjestelmänvalvojat (PC\Järjestelmänvalvojat): Käyttöoikeus: Täydet oikeudet (Täydet oikeudet, Muokkaus, Luku- ja suoritusoikeudet, Luetteloi kansion sisältö, Luku, kirjoitus)

Käyttäjät (PC\Käyttäjät): Käyttöoikeus: Luku- ja suoritusoikeudet (Luku- ja suoritusoikeudet, Luetteloi kansion sisältö, Luku)


Kannattaako siis yleinen Järjestelmänvalvojat (PC\Järjestelmänvalvojat), Todennetut käyttäjät ja Käyttäjät (PC\Käyttäjät) ryhmät poista aja laittaa Suojaus-välilehdelle vain määrätyt ryhmän jäsenet? Vai onko sillä merkitystä?

3

1079

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • juhakorkeapudas

      System tunnusta ei kannata poistaa missään nimessä käyttöoikeuslistalta.
      Järjestelmänvalvojat, Käyttäjät ja Todennetut käyttäjät jne. ryhmiä voi poistaa oman mielensä mukaan mutta kannattaa muistaa, että pahimmassa tapauksessa menettää oikeuden kyseisiin tiedostoihin. Järjestelmänvalvojat kannattaa siis ainakin jättää kaikkiin käyttöoikeuslistoihin. Tavallisen käyttäjän oikeudet määritellään omalla ryhmillään (kuten oletuksena Käyttäjät- ja Todennetut käyttäjät -ryhmät) tai luomalla käyttäjiä varten uuden ryhmän. Periaate on, että yksittäisille käyttäjille ei anneta oikeuksi vaan oikeudet tulevat ryhmien kautta.

      • sellasta tännää

        voinko jotenkin vaihtaa PC/Mustapörssi käyttäjän koneeltani, vaikkka valitsen järjestelmänvalvojana toisen nimen niin tuo silti säilyy, pitääkö asentaa Windows uudestaan?


      • juhakorkeapudas
        sellasta tännää kirjoitti:

        voinko jotenkin vaihtaa PC/Mustapörssi käyttäjän koneeltani, vaikkka valitsen järjestelmänvalvojana toisen nimen niin tuo silti säilyy, pitääkö asentaa Windows uudestaan?

        "vaikka valitsen järjestelmänvalvojana toisen nimen niin tuo silti säilyy"

        Valitset miten? Kerrallaan voi olla vain yksi käyttäjä kirjautuneena. Luo järjestelmänvalvojana uusi käyttäjätili (järjestelmänvalvojan oikeuksin) ja tarvittaessa poista tuo Mustapörssi tai piilota se.

        Tilin piilottaminen komentokehotteessa:
        net use Mustapörssi /active:no


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      71
      2328
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2113
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1728
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      42
      1537
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1536
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1467
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1429
    8. 52
      1298
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      73
      1254
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1209
    Aihe