Asko Kervinen syyttömänä tuomittu

nonperfect

Asko Kervinen on ilmi selvästi tuomittu syyttömänä kunnianloukkauksesta. Kervinen ei ole kirjoittanut nettisivustollaan mitään loukkaavaa, josta voitaisiin langettaa rikostuomio.

Kervisen virkamieheen kohdistuva arvostelu ei täytä kunnianloukkauksen kriteereitä. Virkamiehen on kestettävä ankaraakin arvostelua, mutta Kervisen kirjoitukset eivät ole edes ankaraa arvostelua, saatikka virkamiehen kunniaa loukkaavia.

5

335

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Asko Kervinen

      On ilmiselvästi tuomittu ihan aiheesta, sillä tuohan on herjannut eri Kotkaialisia instansseja ja henkilöitä jo tie miten monta vuotta pelkästään Suomi24 Kotkan keskusteluissa, joten älähän lässytä sitä paskaa siellä.

      • -lukutaitoinen

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/8902313

        Johtopäätös rikossyytteestä
        Asko Kervinen 6.3.2010 17:17
        Vastauksia: 41
        Lukukertoja: 349

        Jäljempänä olevaan asiaan saa tietenkin ottaa kantaa, vaan ketäpä oikeusturva-asiat oikeasti kiinnostavat on kokonaan toinen juttu, mutta siltikin esitän oikeurva-asian yhtälöstä seuraavaa:

        R 09/1067 jutun asiakirjoista ilmenee, että allekirjoittaneen tekemäksi epäilty rikos törkeästä kunnianloukkauksesta on tapahtunut 25.6.2009.

        Johtavan kihlakunnansyyttäjä Irma Rosenius-Sutelan tekemä haastehakemus on päivätty 2.10.2009.

        Kymenlaakson käräjäoikeuden laamanni Hilpi Ketolan allekirjoittama rikosasian haaste- ja kutsuasiakirja on päivätty 19.11.2009.

        Rikosasian pääkäsittelyn istuntopäiväksi on määrätty 8.12.2009 ja vastaajan todisteluoikeudesta välittämättä vielä toisen kerran 9.3.2010.

        Kaakkois-Suomen syyttäjänviraston päätös esitutkinnan rajoittamisesta ja lopettamisesta on päivätty 3.12.2008.

        Johtopäätös:

        Kun rikossyytteeseen perustuva esitutkinta on asiassa lopetettu 3.12.2008 ja epäilty rikos tapahtunut 25.6.2009, on oikeudenpalvelijoiden toiminta R 09/1067 asiassa perustunut oikeudenmukaisuuden ja syyttömyysolettamuksen sijasta mielivaltaan.

        Uskoisin, että asia menee jonkinlaiseen oikeushistoriaan, kun rikossyytteen esitutkinta on valmiina ennen epäiltyä rikosta. Mutta mitä väliä, kun kyseessä on muuan lainsuojaton.

        Haminassa 6.3.2010
        Asko Kervinen


    • AK-case lämpenee

      Eerolan lukema aloite
      kansliakopio 25.3.2010 18:01
      http://keskustelu.suomi24.fi/node/8952403

      Valtuustoaloite väärien ja valheellisten asiakirjatietojen poistamiseksi.

      Arvoisa puheenjohtaja ja hyvät valtuutetut.

      Valtuuston kokouksessa 1.3.2010 käsiteltiin pykälässä 47 Kotkan kaupungin tietoturvapolitiikkaa. Valtuusto hyväksyi yksimielisesti sanamuodon, jonka mukaan organisaation toiminnan kannalta tulee hyvän tiedonhallintatavan luomiseksi ja toteuttamiseksi huolehtia asiakirjojen ja tietojärjestelmien, sekä niihin sisältyvien tietojen asianmukaisesta saatavuudesta, käytettävyydestä jne.

      Aina ei näin hyvin ole ollut ja asiakirjatietoja pyytäneet valtuutetut ovat joutuneet sekä poliisikuulusteluihin, että hakemaan pyytämiään tietoja peräti oikeusteitse.

      Viime päivien uutiset liittyen museon johtoon ovat kaikkine taloussotkuineen olleet kaupungin julkisuuskuvan kannalta vahingollisia. Itselläni on ollut, kiitos Kouvolan Hallinto-oikeuden, mahdollisuus tutustua kaupungin arkistoissa säilytettäviin, entistä museomestaria koskeviin vääriin ja valheellisiin asiakirjatietoihin. Se teksti on ikävää luettavaa.

      On häpeällistä, että kaupunki on alentunut kirjaamaan tuollaista mustaa listaa työntekijästään ja vielä häpeällisempää on se, että niitä tekstejä ei pyynnöistä huolimatta haluta oikaista. Tai mieluummin poistaa kokonaan. Väite siitä, että kerran kirjattujen tietojen poistaminen olisi mahdotonta, on väärä. Jos kerran yli 40 vuotta sitten on ihminen käynyt kuussa, niin ei enää 2010 -luvulla pitäisi olla mahdotonta pyyhkiä kerran kirjoitettua tekstiä pois. Erityisesti henkilön terveydentilaan liittyvän aineiston kirjaaminen, säilyttäminen ja hyväksikäyttö epäasiallisessa yhteydessä on tuomittavaa.

      Kun museon johdon toimissa näyttää takavuosina olleen monenlaistakin epäselvyyttä, esitän että kaupungin arkistot ja erityisesti museon toiminta annetaan ulkopuolisen tarkastajan tutkittavaksi. Samalla esitän, että yksityisiä ihmisiä koskettavat väärät ja valheelliset asiakirjatiedot poistetaan. DDR on kuollut. Stasilaista kyttäyskulttuuria ei kaupungissamme enää tarvitse ylläpitää.


      22.3.2010 Perussuomalaisten valtuustoryhmän puolesta:

      Juho S.A. Eerola

    • -virkamies

      Käytti hyväkseen viestiä
      virka-asemassa 2.4.2010 11:36
      Vastauksia: 6
      Lukukertoja: 74

      Työsuojelupäällikkö Tapani Pulkkinen käytti hyväkseen riitakumppaninsa Asko Kervisen oikeudelle lähettämää vertausviestiä kaupungin hallinnossa. Hän sai jopa kaupungin johdon uskomaan että viesti olisi lähetetty kaupungintalon työntekijälle. Kervinen ei lähettänyt viestiä Pulkkiselle vaan poliisi.

      Pulkkinen halusi pönkittää oman kunnianloukkauksensa tutkintapyyntönsä tueksi Kervisen oikeudelle lähettämää viestiä tarkoituksenaan mustamaalata oikeuskiistan vastapuolta.

      Vasta oikeudelle lähettämänsä vertausviestin jälkeen KHO:n 8 tuomarin täysistunnon päätös määräsi Kotkan kaupungin luovuttamaan Kervistä koskevat salaiset asiakirjat eli ns. mustat listat asianomaiselle yli viiden vuoden pyytämisen jälkeen. Olisiko Kervinen saanut asiakirjoja haltuunsa ilman vertauskuvallista uhkausviestiä oikeudelle?

      Nyt on aika korjata Kerviselle aiheutettu vääryys ja oikaista hänen työhistoriansa mustamaalatut tiedot terveystietoineen pois Kotkan kaupungin arkistomerkinnöistä. Älkää hyvät virkavirheitä tehneet viranhaltijat ja poliittiset päättäjät vain uskotelko vastaukseksi ettei arkistonmuodostussuunnitelmaa voi enää nykypäivänä muuttaa!

      Pulkkisen on syytä vihdoin tunnustaa vilpillinen menettelynsä ja että Kervinen on syytön tässä Kymenlaakson poliisipiirin laajimmassa rikosepäilykiistassa.

      Tietolähde: KH:n pöytäkirjat, KHO:n päätös ja salaiset asiakirjat.

    • AK-tukiryhmän jäsen

      http://keskustelu.suomi24.fi/node/9022715

      22.4.2010

      Kantelu eduskunnan oikeusasiamiehelle kansalaisen oikeusturvaa koskevassa kysymyksessä

      Kansanedustajille asia laillisuusvalvontaa koskevana kysymyksenä



      Kaupunginvaltuutettuna kysymme, miksi Kymenlaaksossa vastaajan ja rikoksesta epäillyn oikeus tulla kuulluksi poliisin esitutkinnassa ei toteudu R 09/1067 asiassa?

      Miksi haminalaista Asko Kervistä ei kuulla rikosasian esitutkinnassa siten, että Kervisen todistelu voitaisiin ottaa oikeuden pääkäsittelyssä vastaan yhdellä kertaa, vaikka oikeuden pääkäsittelypäivää on siirretty jo kaksi kertaa keskeneräisen esitutkinnan vuoksi?

      Miksi rikoksesta syytetty kansalainen ei saa kirjatuksi todisteitaan syyttömyytensä tueksi esitutkinnassa kuulustelupöytäkirjaan?

      Mistä tämä Asko Kervisen todistelun vaikeuttaminen johtuu ja miksi rikoksesta epäilty Kervinen ei saa todisteluaineistoaan esitutkinnassa tuoda asianmukaisesti omaan puolustukseensa esitutkintalain mukaisesti?

      Asko Kervistä on pidetty etukäteissyytteessä jo puoli vuotta!

      Miksi syyttäjä on asiassa nostanut etukäteen syytteen ennen esitutkinnan valmistumista?

      Miten voimme luottamusmiehinä luottaa lakiin ja oikeudenmukaisuuteen päätöksissämme, kun näin selvässä asiassa ei kansalainen saa lain takaamaa perusoikeutta tulla rikoksesta epäiltynä kuulluksi rikosasian esitutkinnassa ennen oikeuden pääkäsittelyä?

      Oikeusasiamies on vastannut kaksi kertaa asian vierestä Asko Kerviselle hänen vaatimuksilleen saada perustuslain takaama oikeus tulla syytettynä kuulluksi esitutkinnassa, mutta oikeusasiamiehellä ei ole rohkeus riittänyt antaa asiaan lakiin perustuvaa vastausta edellä esitettyihin kysymyksiin, joihin me kaupunginvaltuutetut odotamme nyt vastausta.

      Pyydämme kysymyksiimme tarkoin lakiin perustuvat vastaukset.


      Arto Hirvonen
      Kotkan kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen

      Jari Taipale
      Kotkan kaupunginvaltuutettu

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4985
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      31
      3154
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1817
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1770
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1635
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1491
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1256
    8. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1247
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1237
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1217
    Aihe