Yksityisen autokaupan peruminen/hyvitys

Hajosi paluumatkalla

Ostin auton eilen yksityiseltä myyjältä. Myyjä sanoi auton olevan täysin kunnossa ja muutaman kilometrin koeajossa auto toimi hyvin enkä huomannut mitään erikoista vaikka testasin kaikkia nopeuksia ja vaihteita ym. Teimme kaupat, mutta lähdettyäni ajamaan kotiin päin alkoi n.30 km jälkeen kuulua rutinaa vaihteistosta. Yritin samantien soittaa myyjälle mutta hän ei vastannut joten ajelin kuitenkin kotiin päin. Matkan edetessä rutina paheni ja loppujen lopuksi 4 vaihde meni täysin tunnottomaksi. Ilmeisesti siis laatikkoremontti tiedossa. Auto haisi myös jonkin verran palaneelle öljylle, joka oli ilmeisesti laatikosta koska moottoriöljy ei haissut. Loppu vaiheessa matkaa myyjä soitti takaisin eikä kuitenkaan tiennyt autossa olleen mitään vikaa. Auto on Seat Cordoba 1.6 vuodelta 2000 ja 167 tkm ajettu. Minkähänlaiset oikeudet auton ostajalla on tässä vaiheessa? Ilmeisesti kauppalakia sovelletaan. Voiko vian lukea normaalin kulumisen piiriin ja onko ostajalla oikeutta kaupan purkamiseen tai hyvitykseen korjauskuluissa? Myyjä oli haluton purkuun mutta sanoi että on mahdollista tulla jonkin verran vastaan pienissä korjauskuluissa.

95

12688

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kefspo

      Välisessä kaupassa ei ole mitään velvoitteita myyjällä. Kannattaa Googlata.

    • koss moss

      Uhkailemalla ja vainoamalla voit saada jotain hyvitystä, esim. myyjän työpaikalla menet keuhkoamaan asiasta. Ei tietysti auta, jos kyseessä jobbari joka tuskin piittaa mistään. Myyjähän varmasti tiesi mitä paskaa oli myymässä - etsi tästä todisteet. Lisäksi voit kirjoittaa tapauksesta nettiin nimillä, myyjä tuskin lähtee oikeuteen jos on myynyt tahallaan pommin.

      • vetääs

        turpiin jos ei muu auta, helpottaa ainaskii omaa oloas ja saat asialle kunnon julkisuutta.


      • niele kauppas..

        Ongemia tiedossa jos teet laittomuuksia, katso peiliin!!


      • karmapolice
        niele kauppas.. kirjoitti:

        Ongemia tiedossa jos teet laittomuuksia, katso peiliin!!

        Katso itse peiliin. On niitä kieroja kauppiaita ennenkin muilutettu.


    • Ei mitään

      Kahden yksityisen välisessä kaupassa ei oikein ole mitään lakipykälää mihin vedota. Ellet sitten pysty jotenkin todistamaan, että kyseessä olisi tahallinen petos.
      Tuokin kyllä vaatii sitä, että viet asian oikeuteen ja pystyt iskemään todisteet tiskiin petoksesta, mikäli myyjä ei asiaa myönnä, ja tuskin myöntää.

      Yleensä noissa kaupoissa on perävalotakuu.

      • suurella

        Paatoksella jauhatte "ostakaa yksityiseltä " tässä on tulos kyllä varmaan kyttärit auttaa hyvä että
        näin kun noudattaa älypäitten ohjeita heh heh hee.


      • säkäri 8
        suurella kirjoitti:

        Paatoksella jauhatte "ostakaa yksityiseltä " tässä on tulos kyllä varmaan kyttärit auttaa hyvä että
        näin kun noudattaa älypäitten ohjeita heh heh hee.

        Vuoden 2000 seat on RUUMIS. Ja 167tuh ajettu seat on loppuun ajettu.


    • puhumalla

      Ellei kaupan opurkaminen puhumalla onnistu, viet asian oikeuteen. Kyseessähän on petos jos ja kun myyjä laatikkoviasta tiesi.

      • joku tietävä

        "Älli tälli "antamaan viisaita neuvoja ja lisäämään kuluja oikeudessa varma häviö.


    • Taunovaan

      Tuollainen VAG:n tehdasuusi, vahvistettu vaihdelaatikko maksaa Ruotsissa veroineen 1100 euroa. Jos myyjä on jo luvannut tulla vastaan niin ette te kovin isoista summista tappele. Kyseinen VW:n vaihdelaatikko on tiedetty huonoksi varsinkin jos sen tyyppikoodi on DUU. Kurkkaa ja googleta "VAG DUU geabox failure" niin alkaa löytyä juttua pamahtavista laatikoista.

      Uusi täältä: http://webshop.hellsteno.se/art-1.asp?id=474&iPageID=64

    • rrrrrrrrrrrw

      omillasi. Kaikki mitä saat myyjältä on sen oma halu antaa almuja.

    • Tsägä

      Korjaa itse romus, niin ei tule postissa hamekangasta. Kymmenen vuotta vanha lintta, kuka perkele sellaiselle takuun uskaltaa antaa, kun tehdaskaan ei anna edes uudelle kuin 1-3 vuoden takuun. Myyjä tuskin tiesi että laatikko pamahtaa muutaman kymmenen kilometrin päässä. Ja vaikka tiesikin, omillasi olet. Niin kuin pitääkin.

    • Håk

      "Teimme kaupat, mutta lähdettyäni ajamaan kotiin päin alkoi n.30 km jälkeen kuulua rutinaa vaihteistosta. Yritin samantien soittaa myyjälle mutta hän ei vastannut joten ajelin kuitenkin kotiin päin."

      Oikein toimittu!

      Jos vaihteistosta alkaa kuulua rutinaa, niin ensimmäinen lääke on ehdottomasti jatkaa ajamista!

      • kuului

        käytännössä vaan vaihtaessa ja kunnolla vedättäessä (ja joo laittakaa ihmeessä vaikka jotain teräviä "vedätys"-lohkasuja tähän väliin). Enkä ehkä välttämättä ihan ensimmäisenä ajelemaan lähteny smartass, kuitenki pinta kaasulla pysty hyvin ajelee enempää hajottelematta. Mahtuhan tohon vajaaseen 20 vastaukseen, yllättävää kyllä, pari järkevääkin, joten kiitos niistä.


    • Judge Dredd

      mutta mieti tarkkaan,

      Käräjille, yksityisoikeudellinen kanne myyjää vastaan.

      siinä sitten mitataan molempien tarinan kestävyys, hävinnyt maksaa molempien kulut.

    • Paras vinkki

      Suomalainen, jo perinteisesti sukurutsainen serkkuherkkuinehmo pelkää tuskallisen kuoleman jälkeen yhtä asiaa:

      Julkisuus, julkinen esiintyminen ja kusettamisen julkistaminen ovat kauhistus, nyt ja aina.

      Eli myyjän tiedot, osoitteet, vaimo (useinmiten serkku) ja sukulaiset vielä esille: Johan alkaa pannussa keittää.

      • katiskasta

        ja kauppahinta tuonikäisestä katiskasta lienee ollut satasia ? taitaa uusi laatikko olla arvokkaampi kuin itse auto, Jos se laatikko rusahtaa neloselle vaihtaessa, niin lienee synkkarengas vika. Uudet öljyt askiin ja maantielle...käytä vitosta jos ei rut ise.


    • näin on homma.

      Kauppalaki koskee vain yritysten välisiä kauppoja, kuluttajansuoja yrityksen tekemää myyntiä yksityiselle. Yksityisten keskinäisissä kaupoissa ei ole mitään suojaa.
      Jos otetaan auton merkki, ikä ja kilometrit huomioon niin kyllä tuollaista remonttia oli jo odotettavissa. Jos dieselmersulla ajaa miljoona kilometriä, se ei tarkoita sitä että mummon kauppamatkoihin tarkoitetulla halpisromulla ajaa saman verran. Järki käteen idiootit!

      • kauppalaista

        "Kauppalaki koskee vain yritysten välisiä kauppoja"

        Mistä sinä tuon älyttömyyden olet keksinyt?

        Kauppalakia sovelletaan irtaimen kauppaan, eikä siinä ole asetettu mitään rajoituksia myyjän tai ostajan oikeushenkilöllisyydelle, joten toki kauppalaki koskee luonnollisten henkilöiden välistä irtaimen kauppaa siinä missä oikeushenkilöitäkin (=yritys). Kauppalain sijasta/lisäksi tulee sovellettavaksi kuluttajansuojalaki silloin kun ostajana on kuluttaja ja myyjänä elinkeinonharjoittaja.


    • Autokauppaan?

      Kuluttajansuojalakia ei sovelleta kahden kuluttajan tai kahden elinkeinonharjoittajan välillä tehtyihin kauppoihin. Tämä kannattaa huomioida esimerkiksi autokaupoissa kahden kuluttajan kesken.

      Oisko auton voinut viedä autotohtorille tai pyytää autoista tietävä kaveri mukaan tms.? Ehkä olisi tunnistanut laatikkoviallisen auton? En tiedä... Yksityiseltä ostaessa pitää olla erityisen tarkka! Yksityiseltä kun ostat niin auto on toki halvempi. Mutta pitää hyväksyä sekin, että yksityisten välisessä kauppoja ei koska samat lait. Eikä myyjän tarvitse antaa takuuta jne.

      Voi olla, että myyjä tiesi viasta tai sitten ei. Ethän sinäkään huomannut mitään koeajossa? Ehkä myyjäkään ei ollut huomannut. Joskus käy niin, että auto hajoaa yllättäen tienposkeen mitään varottelematta.
      Ainahan voit tehdä rikosilmoituksen petoksesta, jos myyjä tahalteen vedätti. Mutta mistä senkin sitten tietää/todistaa.

      Tyytyisit nyt siihen, jos myyjä tulee vähän vastaan.

      • Autokaupasta

        http://www.kuluttajaliitto.fi/

        Sieltä oli tuo:

        "Kuluttajansuojalakia ei sovelleta kahden kuluttajan tai kahden elinkeinonharjoittajan välillä tehtyihin kauppoihin. Tämä kannattaa huomioida esimerkiksi autokaupoissa kahden kuluttajan kesken."

        Seuraavan kerran autoliikkeseen ostoksille, jos haluaa takuut sun muut.


    • toyotalla

      Mikä helvetin älynväläys oli ostaa joku seat ja vielä noilla kilsoilla? Ihmeen kauan on kestänyt.

      • hihiiiiiiiiiii

        Seat on kyllä ihan hyvä auto siinä missä sinun toyotasi ja toisekseen eihän nuo mitkään pahat kilometrit ole vielä vanhemmalle käytetylle autolle. Kaikki eivät ostele uusia autoja. Hyvin pidetyllä autolle päästelee hyvin vielä kun kilometrit ovat tuplasti tuon seatin mittarinmukaiset, mutta sinun amis-corollasi tuskin on hyvin pidetty.


      • fgsdgfsdgf

        Nämä 2000-luvun Seatit kyllä ihan yhtä päteviä autoja, kuin Toyota ja mitä kilometreihin tulee niin ihan kohtuu kilometrit vanhemmalle käytetylle autolle. Hyvin pidetyllä autolla päästelee vielä hyvin siinäkin vaiheessa, kun mittarissa on tuplasti sen mitä tässä Seatissa, mutta sitä tuskin tiesit, koska oma amis-corollasi laukesi jo samalla viikolla, kuin ostit.


      • 30
        fgsdgfsdgf kirjoitti:

        Nämä 2000-luvun Seatit kyllä ihan yhtä päteviä autoja, kuin Toyota ja mitä kilometreihin tulee niin ihan kohtuu kilometrit vanhemmalle käytetylle autolle. Hyvin pidetyllä autolla päästelee vielä hyvin siinäkin vaiheessa, kun mittarissa on tuplasti sen mitä tässä Seatissa, mutta sitä tuskin tiesit, koska oma amis-corollasi laukesi jo samalla viikolla, kuin ostit.

        ontuu nyt vähän pahasti, mites kävikään tämän tarinan Seatin


    • minuakin kusetettu

      omasta kokemuksesta voin sanoa... että kun ostat yksityiseltä ihmiseltä (eli olet bongannut ilmoituksen jostain turun sanomista tms) kun myyjä EI ole yritys... takuu loppuu siihen paikkaan kun ajat pois pihasta uutena omistajana.

    • vuoden takuu on...

      Paljonko tuollaisesta autosta jouduit pulittamaan? Paritonnia? Kannattaako alkaa korjaamaan.
      Tutki seuraavalla kerralla kunnolla auto ennen kuin ostat. Tai osta uudempi ja vähemmän ajettu.

      • 5415

        tuoko on paljon ajettu? Ei minusta. Omallani mersulla joka on vuosimalli 89 on ajettu jo päälle miljoona.. eikä laatikot rutise. Veikkaan että auto ollut kovalla ajolla ja rääkillä,minkä seurauksena laatikko levisi.


      • että näin
        5415 kirjoitti:

        tuoko on paljon ajettu? Ei minusta. Omallani mersulla joka on vuosimalli 89 on ajettu jo päälle miljoona.. eikä laatikot rutise. Veikkaan että auto ollut kovalla ajolla ja rääkillä,minkä seurauksena laatikko levisi.

        kuin mersulla. Mersussa noin 100 tuhatta on sisäänaja, mutta ei Seatilla.... En tosin tiesä keskääkö nyky marsut niin kuin ennen (1980-90-luvun mersut)


      • autoilia____
        5415 kirjoitti:

        tuoko on paljon ajettu? Ei minusta. Omallani mersulla joka on vuosimalli 89 on ajettu jo päälle miljoona.. eikä laatikot rutise. Veikkaan että auto ollut kovalla ajolla ja rääkillä,minkä seurauksena laatikko levisi.

        voihan kyseinen auto olla mittariruuvattukkin, vaan tosiaan 1,6sen tehoilla ei hirveetä rääkkiä tarjota autolle.

        mutta viestin aloittajalle, voihan siis olla ihan puhdashuono sattumakin ja tosiaan yllähän oli puhetta että kyseissä laatikoissa on vikaa :O ja huijaukseen liittyen miten voit ajoittaa auton toimimaan moitteetta myyntipaikalle tulon, koeajon ja sitten vasta laukeaa muutaman kymmenen kilometrin matkalla...


    • Jeah!!

      Aja suoraan romuttamolle.

    • mjklstä

      No ei todellakaan voi yksityisten kaupoista valitella eikä kukaan voi sanoa että vaihteiston vika on ollut tiedossa kun vielä koajoit ja et huomannut häiriöitä.Minä aikoinani ostin tutulta kalliin auton sen vuoksi kun tiesin auton historian ja olin ajanut sillä viikon verran koeajoa ja kaikki toimi niin kuin pitikin mutta olikohan alle viikko kaupanteosta kun katkesi kampiakseli ja ihan varoittamatta,ei siinä tullut mieleen ketään syytellä ja sitten kun kone avattiin totesivat väsymismurtuman alkaneen kk laakerikaulan öljyreiästä jo aikaa sitten ennen lopullista katkeamista.Että ei tälläisiä voi kukaan ennalta tietää kun käytetystä on kyse ja ainakin ennen tiedettiin mitä voi odottaa kun käytetyn ostaa ja jos kävi huonosti niin kävi ja se siitä.

      • ollut tiedossa

        Ihan samaa mieltä. Miten vian olisi pitänyt olla myyjän tiedossa, jos ostajakaan ei koeajaessaan sitä huomannut!


    • Nauraa

      kun vielä perään soittelet. Sun takuus autosta päästy kun perävaloja ei näkyny enää.
      Älä jatkossa mee enään yksin kaupoille urpo.

    • taas toimii

      Käväisepä tuolla.Viime syksynä teetin Cordoban vaihteiston asennuksineen,homma sujui nopeasti ja sain korjatun laatikon asialliseen hintaan,no eihän se ilmaista ole mutta saman olisi maksanut kolariautosta purettu laatikko asennuksineen ja kunto olisi ???

      Tuolta muuten hakee laatikot moni jälleenmyyjä sekä mm.merkkikorjaamot,uusi laatikkohan maksaa heillä enemmän kuin autosi arvo joten käyttävät näitä,näin kertoivat kun kyselin hinta-arviota !

      http://www.partsystems.fi/index.html

    • Auto ei ollut paljon ajettu. Kannattaa ottaa selvää onko siinä merkissä ns.tyyppivikaa vaihteistossa. 0n tietenkin vaikea todistaa että auto olisi ollut viallinen ostaessasi. 0let tutustunut kaupan kohteeseen ja hyväksynyt kaupan. Se että mikä on "pieni" kustannus korjauksista johon myyjä on luvannut osallistua on taasen arvailua. Sillä toisen mielestä pienikin voi olla suurta! Ja jos kauppakirjassa ei ole takuuta annettu erillisellä maininnalla niin uskoisin että oikeudessa olisit heikoilla. 0nhan kysym jo 10 v. vanha auto. Sinun tulisi tietää onko olemassa varmaa tietoa että autossa oli jo ennen myyntitapahtumaa ko. vika. Etsivän työtä; hakea apua merkkikorjaamolta jne. silloin voisi tulla kysymykseen lievä petos. (joskus joku menee kyselemään mitä kustannuksia tulee ko. viasta). Ja selvittää autorekisterikesk. kautta edell. omistajat ja olla yhteydessä heihin. Jos auto on ollut jo aiemmin myynnissä kys.vian kanssa!?

    • EFRGHJMK;

      Loppui siihen kun teitte paperit ja maksoit!
      Myyjällä ei ole mitän lakiin perustuvaan syytä purkaa kauppaa.
      Ainoastaan hyväsydämisyys saattaa olla mahdollista.
      Kuitenkin kyseessä siitin, niin enpä usko.

    • 15

      Kaikkien niiden jotka ovat sitä mieltä, että kahden yksityisen välistä kauppaa ei koske oikein mitkään lain pykälät, niin kannattaisi käydä katsomassa oheinen info autoliiton sivuilta.

      http://www.autoliitto.fi/edut_ja_palvelut/lainopilliset_palvelut/kuluttaja-asiat/autokauppa/

      "Jos kuluttaja ostaa auton autoliikkeeltä, kauppaan sovelletaan kuluttajansuojalakia. Jos yksityinen henkilö ostaa yksityiseltä tai jos ostaja on elinkeinonharjoittaja, kauppaan sovelletaan kauppalakia. Kauppalain säännökset virhevastuusta ovat pääsääntöisesti samanlaisia kuin kuluttajansuojalaissa. Merkittävimpänä erona on se, että ostajan pitää tarkistaa auto huolellisesti ennen kauppaa. Jos ostaja laiminlyö tarkistusvelvollisuutensa, ostajalla ei ole oikeutta vedota sellaiseen virheeseen, joka olisi ollut havaittavissa tarkastuksessa. Auton huolellinen tarkastaminen on toki suositeltavaa kaikissa autokaupoissa riippumatta siitä sovelletaanko siihen kuluttajansuojalakia vai kauppalakia."

      • 16

        Se tosiasia, käytetyssä autossa virhe ja normaali kulumisesta aiheutunut vika on kaksi eri asiaa. Normaalista kulumisesta johtuvia vikoja ei suojaa kuluttajansuoja lakikaan.. saati kauppalaki.


    • alfauros5

      En minäkään ottaisi rikkinäistä autoa takaisin vaikka tietämättäkin myisin. Korjauskuluissa vastaan tuleminen on kaunis ele, mitään velvoitetta siihen ei ole. Kertoisin myyjälle että hän on aika hyvä tyyppi ja suostuisin tähän tarjoukseen.

      • Yksityisten kaupanteko ehto on, siinä kunnossa kuin se myynti hetkellä on, niin siinä ei ole enää spekuloitavaa!


    • yx waan

      paikkakunnallasi olevaan kuluttaja asiamieheen.väkivaltaisuutta en suosittele.eihän auton myyjäkään sitä käyttänyt varmaan myydessään autoa sinulle,siis ei pakottanut sinua ostamaan autoaan.kehuminen yms.kuuluvat kaikenlaisten tavaroiden, autojen,oli sitten yksityinen tai firma kyseessä myyntikikkaan.uskon että asia sapettaa kovin sinua,toivottavsti olet saanut/ja päässyt jonkinlaiseen kompromissiin myyjän kanssa auton korjauksen osioilta.ole onnelllinen ettei autoa myynyt sinulle kukaan lähisukulaisesi,silloin en ihmettelisi jos tulisi mieleen "vetää päin pläsiä"

      • noniin_

        Ei sekaannu kahden yksityisen ihmisen välisiin kauppoihin, vain silloin jos yksityinen ostaa liikkeestä.


      • hammurrab

        Ei kai väkivallan uhka voi olla mitään verrattuna petokseen (viallisen auton myynti), jos näin saa kaupan peruttua niin hommahan menee oikein?


    • ettei vaan olisi se surullisen kuuluisa Duu vaihteisto kyseisessä autossa ? Itsellä vm 99 golffi samalla koneella ja laatikko leipo.

    • kättä taskuun

      eihän myyjä ole sulle mitään velkaa?
      nythän on tilanne se että olet rikkonut oman autosi! miten siitä voi toista veloittaa?
      ei ole mitään perusteita antaa minkään laista perintää,kun ei ole velallista?
      jos susta tuntuu että myyjä on jäänyt velkaa sulle kun sinä olet rikkonut autosi ,en usko että kukaan täysjärkinen lähtee sulle niitä perimään?
      poliisi eikä oikeuslaitos ota edes tota käsittelyyn!
      voithan jos on aikaa kirjoitella kuluttaja asiamiehelle?
      voihan sitä näiden urpojenkanssa kaveerata ja tuntea olevansa oikeassa kun eivät ymmärrä lakia yhtään sua enempää, ovat PS läisä ja kovia uhoomaan mutta huomenna on asi toisin!
      varsinkin kun älyävät kysyä joltakin joka tietää!
      kaikille muille paitsi sulle on selvää että noissa leviää laatikot.
      laita ne rahas siihen uuteen laatikkoon jos haluat sillä ajella. turha tässä asiassa on kiukutella, mikä tosin on maan tapa,sillätavalla vaan laatikon hinta kallistuu ja auto seisoo pidempään.
      mutta sinähän maksat!

      • Jorma Perse

        Kaiken maailman tolloja sitä onkin tässä maailmassa. Kannattaa jokaisen olla tarkkana, kenelle myy, olipa kyseessä sitten auton tai asunnon myynti.

        Jos on vähänkään viitteitä siitä, että ostajaehdokas on kitisijä ja perästä valittaja, niin ei kannata myydä edes hyvällä hinnalla.

        Tuollainen perästä valittaminen ja uhoaminen on itsensä häpäisemistä. Kun itse ostan auton, niin tutkin sen huolella ja jos jotain vikaa ilmenee myöhemmin, niin kyllä se on ihan omalla vastuulla, noloa ja häpeällistä kitistä perästä.


    Ketjusta on poistettu 12 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1886
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1638
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1517
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe