Mikä ihmisiä vaivaa ?

Kulttuuria..........

ensin tavataan ja ollaan rakastuneita. Sitten jaetaan sama vuode ja sekstaillaan kaiket päivät. Sitten kaikki on jo koettu ja aika katsoa muualle. ON - OFF - parisuhde. Riidellään omaisuudesta tai ollaan jälkiviisaasti valmiiksi tehty avioehto ja pariskunnan anopit ja apet lisäävät pökköä pesään. Henkilöt ovat olleet rakastuneita ja sitten ykskaks ollaan perivihollisia tuntemalleen puolisolle. Kaikki nämä opitaan jo lapsuudesta kun omat vanhemmat ovat eronneet, tottakai.

8

987

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • ewsrydtgyh

   taas varsinainen "niputus" kaikkia yleistyksiä. Vanhempani ehtivät olemaan 46 vuotta naimisissa, kunnes äitini kuoli. Minä olen eronnut kaksi kertaa - aivan ilman esimerkkiä, kuten exänikin, joiden vanhemmilla yhtä pitkät liitot kuin omilla vanhemmillani. Paras ystäväni on ollut naimisissa 19-vuotiaasta saman miehen kanssa, nyt jo parisen kymmentä vuotta - ja molempien vanhemmat ovat eronneet noin 15 vuoden kohdalla. Silti en mene sanomaan, että no just noin se menee!
   Kannattaako aina esittää asiantuntijaa asioista, joista ei selvästikään ole mitään omakohtaista kokemusta?
   Eikä aivan avautunut, mitä tämä tekee otsikon "avioehto" alla...

   • Ok?

    jos yksi ihminen polttaa tupakkaa koko elinaikana ja elää yli 90 vuotiaaksi ilman että sairastuu, niin tupakka ei voi olla vaarallista. Tupakan vaaroja ei saa yleistää.


   • OhiMennenKysyn
    Ok? kirjoitti:

    jos yksi ihminen polttaa tupakkaa koko elinaikana ja elää yli 90 vuotiaaksi ilman että sairastuu, niin tupakka ei voi olla vaarallista. Tupakan vaaroja ei saa yleistää.

    tyhjänpäiväinen toteamus tämä. Ihminen ottaa tietoisen terveysriskin polttaessaan jo sen ensimmäisenkin tupakan. Miten liittyy parisuhteeseen? Onko parisuhteen aloittaminen mielestäsi verrattavissa tähän?


  • hmm,.nb

   Kaiken takana on katsos evoluutio, me ihmiset ei olla pohjimmiltaan mitään yksiavioisia otuksia. Kun tiettymäärä vuosia tulee yhdessäoloa täyteen niin väkisin pitää saada puoliso vaihtoon ja löytää lopulta jälleen kerran se oikea. Ennen vanhaan avioero oli skandaali ja elettiin sitten vaikka eri huoneissa mutta oltiin yhdessä, nykään ei sellaisia pidikkeitä enää ole, vaan ero on ennemmin sääntö kuin poikkeus. Mielestäni nyky malli on ihan hyvä, ei pidä ketään yrittää kahlita siinä voivat molemmat huonosti. Nyt pitäisi kehittää systeemi enämmän tasa-arvoiseksi, miehille paremmat oikeudet lastensa huoltajuuteen, avioliittolaki uusiksi ei mitään tasajakoja vaan molemmat pitävät omat omaisuutensa. Asenne muokkausta muutenkin sukupuolet ovat tasa-arvoisia joten ei mittään turhia sanontoja "ole mies" "onko sussa yhtään miestä" ym. Se osapuoli joka on suhteeseen tyytymätön rupeaa katsomaan itselleen uuta-asuntoa eikä niin päin, että mies aina lähtee johonkin vuokra kämpään kun muijalla on noi lapset, vaan aitoa tasa-arvoa.

   • jjjjjjjjjjjjjjjjjjj

    Minkäköhän takia sitten luonto suunnitteli meistä alunperin yksiavioisia?


  • Yrittämisen halua

   Puhuit viisaasti "Mikä ihmisiä vaivaa". Ehkä syynä on myöskin kaikki ajatusmaailmat, joita täälläkin palstalla viljellään tai yleensä muuallakin. Ero tunnutaan hyväksyttävän tuosta vain. Tästä on tullut tapa elää. Voi olla, että vanhempien esimerkki voi olla yksi syy, se riippuu siitä miten asia on muksuille esitetty. Tunnen toisaalta useampia muksuja, joille vanhempien ero on tehnyt ihan päinvastaisen vaikutuksen, he pitävät tosissaan kiinni omasta liitostaan, eivätkä halua tehdä samoin kuin vanhempansa. Kumpa olisi muitakin samoin ajattelevia kuin sinä.

   • nuku yön yli....

    että tein salaa avioeropaperit valmiiksi ja oli sinettiä vaille puolison allekirjoitusta varten. Muutaman päivän ja viikkojen kuluttua revin paperin ja nyt vuosien kuluttua ajatus tuntui todella lapselliselta ja vailla mitään järjellistä pohjaa ottaa avioeroa. Uskon että aika moni avioeron tehnyt haikailee sitä peruuttamatonta tapahtumaa takaisin, kun huomaa ettei se uusi suhde sitä omaa elämäänsä miksikään muuttanut, vaan jopa pahensi omaa tilannettaan. Suurin syy avioeroihin johtuukin ehkä juuri omasta "paremmuuden tunteesta" kuin puolison "vajavaisuuksista".


  • mummomuori*

   syyllistämistä

   Vai täytyisikö sanoa että tätä nykyajan ajattelutapaa että vain yksilöissä on vikaa, ei koskaan missään muualla. Ikään kuin historia tai yhteiskunnalliset muutokset eivät koskisi ihmisiä ollenkaan.

   Emme voi verrata vanhaa ja tätä aikaa toisiinsa, olot ovat muuttunet niin paljon. Ehkä vanhaan aikaan olisi ollutkin eroja yhtä runsaasti kuin nyt, jos ne olisivat olleet mahdollisia niin taloudellisesti kuin sosiaalisesti. Sitä paitsi todella pitkät avioliitot eivät ole olleet mahdollista kuin vasta nyt, kun ihmiset elävät vanhemmiksi - kiitos elintason ja lääketieteen. Ennen oltiin vain noin 15 – 30 vuotta kunnes kuolo korjasi jommankumman. Se lieneekin lähempänä todellista avioliiton keston ikää, eli sitä "elinikäistä"!

   Avioehto muuten on juuri siksi, ettei tarvitse riidellä, pahimmat riidat käydään kyllä kuoleman jälkeen. Avioehto suojaa myös niiltä onnenonkijoilta, jotka avioituvat vain omaisuuden takia – erotessa saa mukavasti ”ilmaista” omaisuutta itselleen ellei avioehtoa ole. Samoin se suojaa mm. perintöomaisuutta niin, ettei toinen pääse törsäämään ja tuhoamaan sitä vaikka suutuspäissään.

   Kun ottaa huomioon että valtaosa eroajista on ollut ja on edelleen perheistä, joissa ei ole erottu, niin tuo teoriasi ontuu. Ikävä kyllä lapset eivät ole apinoita, jotka matkivat vanhempiaan, vaan useimmat heistä ovat itsenäistyneitä (ehkä sinä et ole?) ja muodostaneet aivan oman elämänkatsomuksensa. Tätä kutsutaan kasvamiseksi. Aina uusi sukupolvi kyseenalaistaa edellisen sukupolven arvot ja tavat, tätä kutsutaan kehittymiseksi. Jo muinaiset roomalaiset itkivät nuorten rappeutunutta moraalia…

   Ehkäpä sieltä kotoa on opittukin se, että ei kannata tärvätä elämäänsä avioliitossa, joka tuo vain ahdistusta ja murhetta?

   Se mikä ihmisiä vaivaa, on hyvä kysymys. Ehkäpä sinun pitäisi tutustua tähän ympäröivään maailmaan vähän paremmin ja miettiä kuka tai ketkä hyötyvät niistä arvoista joita meille joka tuutista syydetään. Siinä vanhemmat taitaa olla aikalailla alakynnessä, elleivät eristä lapsiaan vuosikymmeniksi pois yhteiskunnasta (koulut, lehdet, tv, internet, työpaikat jne.).

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Seuraan sinua.

   Muistathan tämän.
   Ikävä
   135
   1600
  2. Mikä sai ihastumaan?

   Mikä teillä muilla on hänessä (kaivatussasi) saanut ihastumaan itseensä? Muhun vetosi miehessä rehellisyys ja se että o
   Ikävä
   57
   1342
  3. Lempinimi kaivatulle

   Minkä lempinimen olet antanut ikäväsi kohteelle mielessäsi häntä ikövöidessä? Hän kulkee aatteissa mukana lempinimellä
   Ikävä
   45
   1241
  4. Nainen, minne olet piiloutunut

   Jäätyykö nenä pakkasella ja et uskalla pistäytyä ulkopuolella, vai pelkäätkö törmääväsi minuun? Voi olla tosiaan kiusall
   Ikävä
   59
   1057
  5. Torikahvila R.I.P

   "Torikahvilan ylläpito ei vastannut MunFoorumin yhteydenottoon parin viikon kuluessa. Foorumi on suljettu, koska sillä e
   Yhteiskunta
   119
   989
  6. Kiitos päättäjät Kytölehdon päätöksestä

   Nyt saimme positiivisen uutisen Hyrynsalmelle. Edistykselliset ja kokonaisuutta laajasti katsovat päättäjät ymmärsivät t
   Hyrynsalmi
   71
   926
  7. Mikä fiilis tänään

   Ystävälläni. Ei minua meidän ikäero edelleenkään haittaa ja olet ollut positiivinenkin. Kaikilla on hyviä ja huonoja päi
   Ystävyys
   125
   906
  8. Nainen kaunokainen

   Mitä teet tänään illalla?
   Ikävä
   39
   758
  9. Olisin halunnut...

   Olisin halunnut jutella kaikki asiat selväksi. Olen joskus kirjoittanut tänne huonossa mielentilassa ja todella ajattele
   Ikävä
   82
   707
  10. Palasina edelleen ja paras pala hukassa loppuun asti

   💞 Mä et ketään viereeni kaipaa Itselleni toistelen et kaikki hyvin on En tahdo et kukaan Perääni soittaa Helpompi on o
   Ikävä
   113
   684
  Aihe