Peiliin täytyy nyt katsoa- ja perusteellisesti!

Jokerit 1968-72

Tämä kausi oli tässä. Onnittelut Tapparalle ja onnea heille jatkopeleihin!

Vaikka Tappara-sarjasta olisi jatkoon mentykin, ei se varmasti olisi merkinnyt muuta kuin kesäloman siirtymistä muutamalla pelillä. On jo kauan ollut selvää, ettei tällä kaudella taistella mestaruudesta, eikä muistakaan mitaleista, sen näyttivät jo sarjan alkutahdit. Paniikkinappulan painaminen ei ole ennenkään antanut kuin vähän tekohengitystä ja hiukan lisäaikaa. Hukkaan heitettyä rahaa, jos joku.

Nyt olisi mietittävä mistä johtuu asemien menettäminen, ja, tämä koskee jossain määrin myös junnuja, vaikka heillä erillinen ja itsenäinen organisaatio onkin. Katsottava peiliin joka tasolla ja taholla. Junnumylly on vuosien, jopa vuosikymmenien aikana, tuottanut monta loistavaa pelimiestä. Koko Suomen jääkiekkoakin ajatellen. Mutta tahti on hiipunut. Onko nöyryys tekemisestä muuttunut koppavaksi ylemmyydentunteeksi? Samaksi, joka näkyy Suuren ja Mahtavan Edustusjoukkueen otteissa. Pitkäjänteinen työ on vaihtunut rahalla rehvasteluksi.

Raha on kuitenkin tarpeellinen ja aivan välttämätön väline tässä touhussa. Vaikka joku tekopyhästi voi muuta väittääkin. Ja se puoli on ollut Jokereissa hyvin hoidettu. Mutta nyt pitäisi tehdä sitä tärkeintä hommaa, eli jääkiekkoa pitkällä tähtäimellä. Nousta tyvestä puuhun. Jokerit ei ole ainoa varakas seura tässä maassa. Ne muut varakkaat porukat vain ovat hoitaneet leiviskänsä paremmin. Toki tämä on aaltoliikettä ja mestareita tulee ja menee, dynastiat nousevat ja katoavat. TPS, Kärpät, Jokerit viime vuosina ovat niitä luisuun joutuneita. Aikanaan niin mahtava Ilves, Suomen edelleenkin kaikkien aikojen jääkiekkoseura mestaruuksissa mitattuna, on karsimassa liigapaikastaan.

Mutta esim. naapuri HIFK on hoitanut selkeästi paremmin hommat jo muutaman vuoden ja tulokset alkavat pikkuhiljaa näkyä. Tosin uskon, että matkaa on taitettavana vielä IFK:llakin, jotta seura vakiinnuttaisi paikkansa huippukastissa. Hienosti edistynyt junioritoiminta tosin antaa tähän valmiuksia. Ja ne pelaajahankinnatkin ovat selkeästi olleet paremmin harkittuja kuin Jokereilla.

Nöyryyttä peliin ja kovaa työtä perusrakenteiden parissa, sen sijaan, että aina tavoitellaan niitä pikavoittoja rahan turvin. Siinä voi olla viisauden alku.

Jokerit on antanut paljon maamme jääkiekolle jo vuosikymmenien ajan. Ja tulee varmasti vielä takaisin huipulle. Se voi tosin viedä pari kautta, ja sen pitääkin, jotta siitä tulisi pysyvä ilmiö. Eikä me itketä, vaikka kuinka tulisi lokaa niskaan. Mennään eteenpäin ja otetaan opiksi kritiikistä. Iso osa siitä on täysin aiheellista, vaikka se tapa, jolla näillä palstoilla joukkuettamme yritetään pilkata ei kovin suuria hengenlahjoja näiltä kirjoittajilta osoitakaan. Mutta, jätetään ne iänikuiset "haista vittu homo!"- kirjoitukset omaan surkeaan olemattomuuteensa. Muuta ne eivät ansaitse. Jos sitäkään.

27

535

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Laura1

      hyvästä kirjoituksestasi. Näitä ei paljoa millään palstalla täällä näe. Kirjoitatko muuten Jatkoajassa, sillä se olisi sulle oikeampi osoite?Muahan sinne ei jostain syystä ole huolittu.

      Mut ite asiaan: junnutominnastahan kaikki lähtee! Meillä Kärpissä on ollut myös pitkäaikainen, hieno juniorimylly, jonka ehtymistä tässä ollaan sydän kylmänä pelätty.Toisaalta lupaavien junnujen muualle mokaaminen on myös alkanut. Tietysti kaikkia ei voi edustukseen nostaa ja osa näistä hakee peliaikaa liigaan sitten muualta. Se vain on hyväksyttävää niin teillä kuin meilläkin. Se puolestaan on joko ammattitaidottomuutta tai jonkinasteista sosiaalisten suhteiden huonoa käyttöä että Granlundin tapaiset pelaajat katoavat Kärpistä. Nyt ehkä osasyynä oli kyllä myös Alatalon luotsina olo. Hänhän ei puheista huolimatta antanut junnuille paljonkaan peliaikaa ja muutama suosikkipelaaja sai pelata jatkuvasti,vaik olis menny kuinka perseelleen.Noh, Alatalon aika on ohi ja Haapakoski on nyt ruorissa.Toivottavasti Tapparassa pelaava Pekkalakin saadaan vielä takaisin, sillä soppari pitäisi kyllä olla ja poika vaan lainassa.Te taisitte ite tyriä Lehterän, vai miten se oli ja myöskin Tapparaan?Kirvesrinnat näyttää osaavan skoutata=)

      En ole käynyt palstaanne katsomassakaan kuin pari kertaa, kun tietää mikä vittuilu siellä on. Ymmärrän sen, että teidän faninne eivät välttämättä aiheuta ihastusta käytöksellään, enkä ole ikinä tajunnu sellaisia kannatuslauluja, joissa jotakuta joukkuetta vihataan jne.Puhumattakaan väkivallasta, jota jokerifanit ovat harrastaneet. Luulen, että sieltäkin kumpuaa näitä pilkkatekstejä. Rahajengejähän Kärpätkin on ja haluaisinpa nähdä kirjoituksia silloin,kun nämä kaksi eivät satsaisikaan palkan muodossa pelaajiin vaan ottaisivat pelaajat halvalla ja automaattisesti siitä johtuen myös täysin nimettömällä ei tähti-logolla. Puheenaiheet, seuraaminen, mielenkiinto yleensä lopahtaisi nopeasti ja samalla koko liigan taloudellinenkin tilanne. Niin paradoksilta kuin tuo kuulostaakin, niin siten se menisi. Kuinka rinta rottingilla jokainen rahajengiksi haukkuva onkaan aina, jos oma joukkueensa tällaisen rahajengin lyö. Mitä ne sitten sanovat, kun sellaista ei olisi.Vois pitemmällekin ajatella joskus:)

      Kärpät menee myös peli kerrallaan ja tuli kyl sama fiilis itelläki mieleen, että näinköhän mekin vaan vähän liikautettiin lomille lähtöä. Mut vaik ei mitaleille päästäisi, niin sen vielä haluaisin nähdä, että JYP ei meitä vie täysin ja tuollainen 4-0 ei ikinä tule toistumaan!Loppuisi ainakin siitä vittuilu siihen.

      Suuret ja mahtavat kaatuvat ja nousevat, niinhän sen historiakin näyttää kaikessa.Loiston ja tuhon päivät. Kärpilläkin on väkisin edessä heikommat ajat,mutta se ei tarkoita sitä, etteikö tulevaisuutta pidä edelleen rakentaa ja siten, että vastatuuli ei niin rajusti iskisi kasvoille.Pitkäjänteinen työ joka organisaation taholla on tässä tärkeää.Myös Jokereilla. Rahalla saa ja hevosella pääsee, mutta siihen tarvitaan kyllä myös ammattitaitoa. Jotenkin tuntuu, että onko se Virmanen teille sittenkin nykyään enemmän taakka vai Hjallisko siellä liikaa vetelee naruista asioissa,joita ei hallitse. Ehkä hänen asiansa on vaan avata rahakirstua?

      No joo, tulipas pitkä vuodatus,mut sori,ku harvoin voi keskustella jotenkin. Yleensä vastaukset ovat sellaisia,että ihmettelen miten seriffi päästää edes läpi, kun eivät edes kosketa ite lätkää ollenkaan. Pitäisi varmaan ite alkaa seriffiksi,mutta ei aika riitä:)

      Jos et vastaile mitään,niin toivotan ilman mitään ilkeyttä hyvää kesälomaa jokerilaisena. Eiköhän metkin jossain vaihees peräs tulla,ehkä välierän jälkeen jo, näin pelkään. Mut se näkee ken elää ja Kärpät vielä ainakin hengittää jotenkuten.

      • Jokerit 1968-72

        Enpä ole juuri Jatkoajassa kirjoitellut, vaikka keskustelu siellä huomattavasti enemmän pysyykin itse asiassa, jääkiekossa. Tällä kaudella en paljoa ole kommentoinut kiekkoilua tälläkään palstalla, vaikka toki olenkin seurannut mistä jutellaan. Olen niin kauan ollut näissä jääkiekkokuvioissa mukana, etten kai irti pääsekään.

        Olen liiton tapahtumissa aina silloin tällöin jutellut kuulumisia Kärppien kavereiden kanssa ja tuo mitä kerrot heidän touhustaan tuntuu tunnistettavalta. Kärpäthän kyllä junnupuolella on tehnyt hienoa työtä myös ja Suomen kiekkoilu kiittää. Taisivat A-junnut pelata eilen HIFK:ta vastaan sm-finaalia taas. En vielä ole ehtinyt tulosta tsekkaamaan. Mutta, miten siellä nuoremmassa päässä mennään, se on se kynnyskysymys varmasti Oulun suunnallakin. Samaa mieltä olen siinä, että nämä Granlundit, Vataset ja Hartikaiset olisi hyvä kasvattaa kypsiksi pelaajiksi kaikessa rauhassa siinä seurassa, jossa ovat pinnalle päässeet, eikä pitää turhaa kiirettä myymisessä, vaikka se näissä tapauksissa tosin vain ajan kysymys onkin milloin isommat ympyrät ja kirkkaammat valot kutsuvat. Yhden näistä em. pojista tunnenkin varsin hyvin, mutta jääköön sanomatta kenet.

        Miten Kärpille tänä keväänä käy jää nähtäväksi. Saattaa olla, että tilanne jossain mielessä on vähän samanlainen kuin Jokereillakin. Kovin epätasaisia ovat otteet olleet, vaikka jengistä edelleen taitoakin löytyy. Eikä oululaisia kannata pois laskea ennenkuin oikeasti ovat pelistä ulkona. Enkä itse voi olla jossain määrin sympatiseeraamatta seuraa, josta aikanaan tuli Ruotsalaisen Reksa...=))

        Mitä tulee joidenkin narrifanien typerään käyttäytymiseen niin halleissa kuin niiden ulkopuolellakin, voin vain todeta, ettei sellaista Jokereiden parissakaan hyväksytä. Se on erittäin valitettava ilmiö, joka mielestäni pitäisi kytkeä pois paljon tarmokkaammin kuin on tehty. Mutta, monta muutakin asiaa pitäisi Jokereissa tehdä paljon suuremmalla tarmolla. Ja jopa asiantuntemuksella. Nämä onnettomat räkänokat eivät tunnu olevan edes kiinnostuneita itse kiekkoilusta. Puhumattakaan, että olisivat joskus itse vetäneet lätkäskrinnarit jalkaan. Virmasen Masa tosin tulee välillä vastaan luistimet jalassakin, mutta jotenkin tuntuu touhu jämähtäneen paikalleen hänenkin puljussaan. En tosin tiedä paljonko siitä on hänen ansiotaan/syytään. Perusteellista peiliin katsomista nyt kyllä tarvitaan ja uskon, että näin myös tapahtuu.

        Kiitos sinulle kommenteistasi. Onneksi näillä sivuilla on myös kaltaisiasi asiallisia skribenttejä, eikä pelkkää vittuilua. Joka ei edes vituta. Lähinnä säälittää.

        Näin liigan ratkaisuvaiheiden lähestyessä aktivoidun itsekin taas kirjoittelemaan, pelkän muiden kirjoittelun seuraamisen asemesta. Eli, veteraanipakki palaa vielä asioihin. Kuulumisiin!


      • Laura1
        Jokerit 1968-72 kirjoitti:

        Enpä ole juuri Jatkoajassa kirjoitellut, vaikka keskustelu siellä huomattavasti enemmän pysyykin itse asiassa, jääkiekossa. Tällä kaudella en paljoa ole kommentoinut kiekkoilua tälläkään palstalla, vaikka toki olenkin seurannut mistä jutellaan. Olen niin kauan ollut näissä jääkiekkokuvioissa mukana, etten kai irti pääsekään.

        Olen liiton tapahtumissa aina silloin tällöin jutellut kuulumisia Kärppien kavereiden kanssa ja tuo mitä kerrot heidän touhustaan tuntuu tunnistettavalta. Kärpäthän kyllä junnupuolella on tehnyt hienoa työtä myös ja Suomen kiekkoilu kiittää. Taisivat A-junnut pelata eilen HIFK:ta vastaan sm-finaalia taas. En vielä ole ehtinyt tulosta tsekkaamaan. Mutta, miten siellä nuoremmassa päässä mennään, se on se kynnyskysymys varmasti Oulun suunnallakin. Samaa mieltä olen siinä, että nämä Granlundit, Vataset ja Hartikaiset olisi hyvä kasvattaa kypsiksi pelaajiksi kaikessa rauhassa siinä seurassa, jossa ovat pinnalle päässeet, eikä pitää turhaa kiirettä myymisessä, vaikka se näissä tapauksissa tosin vain ajan kysymys onkin milloin isommat ympyrät ja kirkkaammat valot kutsuvat. Yhden näistä em. pojista tunnenkin varsin hyvin, mutta jääköön sanomatta kenet.

        Miten Kärpille tänä keväänä käy jää nähtäväksi. Saattaa olla, että tilanne jossain mielessä on vähän samanlainen kuin Jokereillakin. Kovin epätasaisia ovat otteet olleet, vaikka jengistä edelleen taitoakin löytyy. Eikä oululaisia kannata pois laskea ennenkuin oikeasti ovat pelistä ulkona. Enkä itse voi olla jossain määrin sympatiseeraamatta seuraa, josta aikanaan tuli Ruotsalaisen Reksa...=))

        Mitä tulee joidenkin narrifanien typerään käyttäytymiseen niin halleissa kuin niiden ulkopuolellakin, voin vain todeta, ettei sellaista Jokereiden parissakaan hyväksytä. Se on erittäin valitettava ilmiö, joka mielestäni pitäisi kytkeä pois paljon tarmokkaammin kuin on tehty. Mutta, monta muutakin asiaa pitäisi Jokereissa tehdä paljon suuremmalla tarmolla. Ja jopa asiantuntemuksella. Nämä onnettomat räkänokat eivät tunnu olevan edes kiinnostuneita itse kiekkoilusta. Puhumattakaan, että olisivat joskus itse vetäneet lätkäskrinnarit jalkaan. Virmasen Masa tosin tulee välillä vastaan luistimet jalassakin, mutta jotenkin tuntuu touhu jämähtäneen paikalleen hänenkin puljussaan. En tosin tiedä paljonko siitä on hänen ansiotaan/syytään. Perusteellista peiliin katsomista nyt kyllä tarvitaan ja uskon, että näin myös tapahtuu.

        Kiitos sinulle kommenteistasi. Onneksi näillä sivuilla on myös kaltaisiasi asiallisia skribenttejä, eikä pelkkää vittuilua. Joka ei edes vituta. Lähinnä säälittää.

        Näin liigan ratkaisuvaiheiden lähestyessä aktivoidun itsekin taas kirjoittelemaan, pelkän muiden kirjoittelun seuraamisen asemesta. Eli, veteraanipakki palaa vielä asioihin. Kuulumisiin!

        Mut se oli kyl osin odotettuakin, vaikka oletin ainakin ekan ja ehkä tokankin pelin vielä olevan mahdollista voittaa,kun ei väsy ole vielä käynyt liikaa käpälään ja on tatsia matseista alla eri tavoin kuin JYPillä. Toisin kävi, eikä oikein henkeäkään mukana.Valitettavaa.Nuoret kehiin vaan seuraavaan matsiin. Onpahan ainakin annettu mahdollisuus ennakkoluulottomuudelle ja nuoruuden innolle!

        Mä uskon kuule siihen, että sekä narrit että Kärpät pitää aivan oikeesti panostaa uusiin, nuoriin pelaajiin. Meille tuli A-nuorten Suomen mestaruus, jonka varmaan jo olet huomannutkin. Ykköskenttä siellä oli kova ja varsin hyvä nostaa edustusjoukkueeseen. Miten teillä?Meillä mm.sellaiset pojat kuin Donskoi, Junttila ja Komulainen ovat nimiä, jotka pitää jokaisen jääkiekkoa seuraavan, joukkueista huolimatta, korvamerkitä ja seurata. Todella kovia poikia ja on siellä muitakin erittäin lupaavia pelaajia. Lisäksi Pekkala Tapparassa pitää muistaa kotiuttaa. Granlundia ei enää saada takas.Nyt on annettava uusien tuulien puhaltaa, vanhaakin tietysti tarvitaan, mutta panostuksen on tultava omaa junioritoimintaa silmälläpitäen.

        Jari Kurri on todennut jossain, että juniorivalmennus kaipaa muutosta, sillä heidän valmentajansa pelkäävät paikkansa puolesta, eivätkä satsaa hyökkäykseen niin kuin pitäisi.Sehän on aina riskimpää kuin puolustaminen. Tästä johtuisi kuitenkin tuo Suomen Leijonienkin ikuinen maalinteko-ongelma.

        Itse ihmettelen, että puhutaan kuitenkin pakkipulasta tulevaisuudessa, niin miten tuo käy sen kanssa yksiin. Toki maalinteko-ongelmahan on ollu kauan, se on totta,mutta ei meillä tuo puolustuspääkään tiivis ole.Ei ole ollut mun mielestä aikoihin.Siinäpä Erkalla ja kumppaneilla on palaverinpitoa ja pohtimista kerrakseen. Toivottavasti vaan alkaisi mahdollinen tervehdyttäminenkin näkymään pian. Kärpillä näyttää ainakin tällä hetkellä hyvältä, mutta ei pidä silti Ruususen uneen tuudittautua, se kestäisi aivan liian kauan ja kehitys kulkisi ohitse sen siliän tien.Samoin monilla muillakin seuroilla, uskoisin.

        Noh, happinaamaria jo vähän vedetty näkyville tän päivän jälkeen, jospa tuo peli tästä vielä lähtis...ja miksei lähtis, jos HaapaMikko vaan uskaltaa antaa nuorille mahiksen!


      • Jokerit 1968-72
        Laura1 kirjoitti:

        Mut se oli kyl osin odotettuakin, vaikka oletin ainakin ekan ja ehkä tokankin pelin vielä olevan mahdollista voittaa,kun ei väsy ole vielä käynyt liikaa käpälään ja on tatsia matseista alla eri tavoin kuin JYPillä. Toisin kävi, eikä oikein henkeäkään mukana.Valitettavaa.Nuoret kehiin vaan seuraavaan matsiin. Onpahan ainakin annettu mahdollisuus ennakkoluulottomuudelle ja nuoruuden innolle!

        Mä uskon kuule siihen, että sekä narrit että Kärpät pitää aivan oikeesti panostaa uusiin, nuoriin pelaajiin. Meille tuli A-nuorten Suomen mestaruus, jonka varmaan jo olet huomannutkin. Ykköskenttä siellä oli kova ja varsin hyvä nostaa edustusjoukkueeseen. Miten teillä?Meillä mm.sellaiset pojat kuin Donskoi, Junttila ja Komulainen ovat nimiä, jotka pitää jokaisen jääkiekkoa seuraavan, joukkueista huolimatta, korvamerkitä ja seurata. Todella kovia poikia ja on siellä muitakin erittäin lupaavia pelaajia. Lisäksi Pekkala Tapparassa pitää muistaa kotiuttaa. Granlundia ei enää saada takas.Nyt on annettava uusien tuulien puhaltaa, vanhaakin tietysti tarvitaan, mutta panostuksen on tultava omaa junioritoimintaa silmälläpitäen.

        Jari Kurri on todennut jossain, että juniorivalmennus kaipaa muutosta, sillä heidän valmentajansa pelkäävät paikkansa puolesta, eivätkä satsaa hyökkäykseen niin kuin pitäisi.Sehän on aina riskimpää kuin puolustaminen. Tästä johtuisi kuitenkin tuo Suomen Leijonienkin ikuinen maalinteko-ongelma.

        Itse ihmettelen, että puhutaan kuitenkin pakkipulasta tulevaisuudessa, niin miten tuo käy sen kanssa yksiin. Toki maalinteko-ongelmahan on ollu kauan, se on totta,mutta ei meillä tuo puolustuspääkään tiivis ole.Ei ole ollut mun mielestä aikoihin.Siinäpä Erkalla ja kumppaneilla on palaverinpitoa ja pohtimista kerrakseen. Toivottavasti vaan alkaisi mahdollinen tervehdyttäminenkin näkymään pian. Kärpillä näyttää ainakin tällä hetkellä hyvältä, mutta ei pidä silti Ruususen uneen tuudittautua, se kestäisi aivan liian kauan ja kehitys kulkisi ohitse sen siliän tien.Samoin monilla muillakin seuroilla, uskoisin.

        Noh, happinaamaria jo vähän vedetty näkyville tän päivän jälkeen, jospa tuo peli tästä vielä lähtis...ja miksei lähtis, jos HaapaMikko vaan uskaltaa antaa nuorille mahiksen!

        Kärpät veivät A-nuorten mestaruuden Ouluun. Onnittelut! Siitä porukasta varmasti nousee 2-3 kaveria pysyvästi kirkkaampiin valoihin. Olihan Juntunen esim. jo ihan isossa roolissa eilisessä voittopelissä. Eikä Kärppien liigajoukkueen tämän kauden kohtalo muutenkaan vielä ole taputeltu. Pelit jatkuvat. Tosin vastustaja on kova eikä helppoa tule olemaan.

        Jokereissa näyttäisi olevan tulossa pari hyvää ikäluokkaa, eikä nyt juniorityötä tietenkään unohdettu ole, vaikka hiukan, edelleenkin, kritisoin sitä itsestäänselvää ja ylimielistä asennetta, joka junnupuolella on aistittavissa. Ihan liigaan valmiita tapauksia vain ei (vielä!) ole näkyvissä, mutta tulossa on useitakin, jos kehitys jatkuu yhtään samansuuntaisena kuin tähän asti. Nyt vain on niin, ettei hyvästäkään (mestaritason) A-juniorijengistä parhaimmassakaan tapauksessa tule suoraan liigaan kelpaavia pelaajia kuin ehkä se pari-kolme. Tasoero on kuitenkin aika huima junnujen ja liigan välillä. Moni lupaava A-junnu joutuu hakemaan vauhtia alemmista miesten sarjoista ja suurin osa heistä sille tielle jääkin. Superlahjakkuudet ovat sitten erikseen. Heitä tosin ei viime vuosina ole suomalaisessa jääkiekossa näkynyt kaikissa ikäluokissa ollenkaan. Voidaan systä kysyä miksi näin on? Mutta siihen vastaaminen jääköön myöhempään ajankohtaan. Ei ole mikään yksiselitteinen asia muutenkaan. Todettakoon vain, että yksi suuri syy profiilipelaajien puutteeseen on otsarypyssä ja aina niin tosikkomaisessa tulosvastuullisessa valmennuksessa. Yksittäisten matsien lopputulos on ratkaisevampaa kuin pelaajien taitokehitys ja henkinen kasvu. Monet lupaavat pojat poltetaan loppuun liian aikaisin ja toiset istuvat viltissä saamatta koskaan kunnon mahdollisuutta. Peli-ilosta on turha puhuakaan. Miten siinä sitten opit luovaksi maalintekijäksi, joka uskaltaa ottaa vastuuta ja riskejä, kun valmentaja huutaa naama punaisena sinulle, kun et noudattanut (olematonta!) pelikirjaa? Tai puolustajaksi, joka uskaltaa nousta maalitilanteisiinkin?

        Tietysti huolestuttavaa koko liigankin kohdalla on se, että vanha konkari kuten Hentusen Jukka voittaa maalipörssin. Vaikka kovin mukava mies ja hieno pelaaja onkin. Mutta, missä ovat nuoret? Lehterä tosin on poikkeus säännöstä. Ja on siellä pari muutakin, mutta kyllä ne suuret taiturit, sikäli, kun heitä ilmenee, lähtevät jo nuorena vielä kirkkaampiin valoihin. Eikä heitä syyttää voi. Rahaa on enemmän jaossa monissa liigoissa. Katsojan kannalta on ikävää tosin, jos meidän liigamme voipuu vanhojen paluumuuttajien saattosarjaksi ja muutamien tosi nuorien tilapäiseksi ponnahduslaudaksi isompiin kaukaloihin. Niitä Ville Leinoja ja kumppaneita kansa kuitenkin haluaa nähdä. Eikä keskinkertaista vääntöä, jota esim. Jokerit tällä kaudella on esittänyt. Se ei kärkisijoille riitä. Eikä sen pidäkään riittää.

        Parhaat jatkavat pelejä. Jokerit ei tällä kaudella ansainnut paikkaa jatkopeleihin. Siitä ei kahta sanaa. Mutta uusia kausia tulee ja nyt pitäisi rakentaa kerrankin pitkällä tähtäimellä, eikä millään totutulla AD/HD-meiningillä ja pelkällä rahalla. Seuralla on kuitenkin upeita perinteitä vuosikymmenien hienosta juniorityöstä ja monia koko Suomen kaikkien aikojen kiekkoilijoita on Jokerien riveistä noussut aikojen saatossa. Siihen pitäisi panostaa ja antaa niille nouseville junnuille rohkeasti mahdollisuus sitten, kun sopivia uusia ehdokkaita liigajäille ilmaantuu.


      • Laura1
        Jokerit 1968-72 kirjoitti:

        Kärpät veivät A-nuorten mestaruuden Ouluun. Onnittelut! Siitä porukasta varmasti nousee 2-3 kaveria pysyvästi kirkkaampiin valoihin. Olihan Juntunen esim. jo ihan isossa roolissa eilisessä voittopelissä. Eikä Kärppien liigajoukkueen tämän kauden kohtalo muutenkaan vielä ole taputeltu. Pelit jatkuvat. Tosin vastustaja on kova eikä helppoa tule olemaan.

        Jokereissa näyttäisi olevan tulossa pari hyvää ikäluokkaa, eikä nyt juniorityötä tietenkään unohdettu ole, vaikka hiukan, edelleenkin, kritisoin sitä itsestäänselvää ja ylimielistä asennetta, joka junnupuolella on aistittavissa. Ihan liigaan valmiita tapauksia vain ei (vielä!) ole näkyvissä, mutta tulossa on useitakin, jos kehitys jatkuu yhtään samansuuntaisena kuin tähän asti. Nyt vain on niin, ettei hyvästäkään (mestaritason) A-juniorijengistä parhaimmassakaan tapauksessa tule suoraan liigaan kelpaavia pelaajia kuin ehkä se pari-kolme. Tasoero on kuitenkin aika huima junnujen ja liigan välillä. Moni lupaava A-junnu joutuu hakemaan vauhtia alemmista miesten sarjoista ja suurin osa heistä sille tielle jääkin. Superlahjakkuudet ovat sitten erikseen. Heitä tosin ei viime vuosina ole suomalaisessa jääkiekossa näkynyt kaikissa ikäluokissa ollenkaan. Voidaan systä kysyä miksi näin on? Mutta siihen vastaaminen jääköön myöhempään ajankohtaan. Ei ole mikään yksiselitteinen asia muutenkaan. Todettakoon vain, että yksi suuri syy profiilipelaajien puutteeseen on otsarypyssä ja aina niin tosikkomaisessa tulosvastuullisessa valmennuksessa. Yksittäisten matsien lopputulos on ratkaisevampaa kuin pelaajien taitokehitys ja henkinen kasvu. Monet lupaavat pojat poltetaan loppuun liian aikaisin ja toiset istuvat viltissä saamatta koskaan kunnon mahdollisuutta. Peli-ilosta on turha puhuakaan. Miten siinä sitten opit luovaksi maalintekijäksi, joka uskaltaa ottaa vastuuta ja riskejä, kun valmentaja huutaa naama punaisena sinulle, kun et noudattanut (olematonta!) pelikirjaa? Tai puolustajaksi, joka uskaltaa nousta maalitilanteisiinkin?

        Tietysti huolestuttavaa koko liigankin kohdalla on se, että vanha konkari kuten Hentusen Jukka voittaa maalipörssin. Vaikka kovin mukava mies ja hieno pelaaja onkin. Mutta, missä ovat nuoret? Lehterä tosin on poikkeus säännöstä. Ja on siellä pari muutakin, mutta kyllä ne suuret taiturit, sikäli, kun heitä ilmenee, lähtevät jo nuorena vielä kirkkaampiin valoihin. Eikä heitä syyttää voi. Rahaa on enemmän jaossa monissa liigoissa. Katsojan kannalta on ikävää tosin, jos meidän liigamme voipuu vanhojen paluumuuttajien saattosarjaksi ja muutamien tosi nuorien tilapäiseksi ponnahduslaudaksi isompiin kaukaloihin. Niitä Ville Leinoja ja kumppaneita kansa kuitenkin haluaa nähdä. Eikä keskinkertaista vääntöä, jota esim. Jokerit tällä kaudella on esittänyt. Se ei kärkisijoille riitä. Eikä sen pidäkään riittää.

        Parhaat jatkavat pelejä. Jokerit ei tällä kaudella ansainnut paikkaa jatkopeleihin. Siitä ei kahta sanaa. Mutta uusia kausia tulee ja nyt pitäisi rakentaa kerrankin pitkällä tähtäimellä, eikä millään totutulla AD/HD-meiningillä ja pelkällä rahalla. Seuralla on kuitenkin upeita perinteitä vuosikymmenien hienosta juniorityöstä ja monia koko Suomen kaikkien aikojen kiekkoilijoita on Jokerien riveistä noussut aikojen saatossa. Siihen pitäisi panostaa ja antaa niille nouseville junnuille rohkeasti mahdollisuus sitten, kun sopivia uusia ehdokkaita liigajäille ilmaantuu.

        Ei toi JYP mitenkään ylitsepääsemätön este ole,mutta niiden puolustusvoittoinen pelaaminen on se, johon pitäisi lääkkeet löytyä. Tämän päivän pelikin olisi voinut kääntyä hyvinkin toisessa erässä meille,mutta ei. Lisäksi on ikävää, jos tuomarit ottavat tässä vaiheessa aivan liian isoa roolia. Nyt Rosan kymppi oli täysin aiheeton, kuten Jukka Jalonenkin totesi. Jos otetaan avainpelaaja pois joukkueesta tuollaiseksi ajaksi on turha sanoa,etteikö se vaikuta. Lisäksi mua vituttaa, että Rosaa saa tökkiä, hakata, koputella ihan mielinmäärin, eikä tuomarit sano mitään, mut Kärpät lähtee paljon pienemmistä kyllä jäähylle. Rosasta tuntuu tulleen yleinen sylkykuppi ,joten jotain se on tehny oikeinkin, kuten Kärpät-osiossa totesin.Viuhkolan poissaoloa Kärpät ei tule kestämään.Aika kuluu vääjäämättä JYPin hyväksi ja ne 3 matsia Bluesia vastaan tulevat maksamaan jatkon. Ei voi mitään.Mut se tosta pelistä.

        Kirjoitit, että "Monet lupaavat pojat poltetaan loppuun liian aikaisin ja toiset istuvat viltissä saamatta koskaan kunnon mahdollisuutta."Tarkoitatko tällä sitä, että kannatat tätä ns. Nuori Suomi-systeemiä? Sosiaalipeluutus ei kyllä ole tietyllä tasolla enää mun silmissä hyväksyttävää. Puulaakijutuissa voidaan sitten peluuttaa eri tavoin. Jostain ne todella lahjakkaat kyllä itsensä vääntävät esille, jos eivät heti pääse kunnolliseen junnuvalmennukseen.Näin uskon.

        Se on totta, että sisäiset hälytyskellot pitäis kilkattaa, jos maalipörssin voittaa Hentun ikäinen kaveri. Lehterä toki,mutta nostaisin potentiaalisiksi tulijoiksi maalirintamalla vielä Juhamatti Aaltosen, vaikkei enää kauheen nuori ookkaan, Gralundin tietysti ja uskon,että teidän Pulkkinenkin vois tähän muutaman painavan maalin merkata.Toivottavasti hän sentään saa Jokereissa peliaikaa ensikaudella?

        Mut on sanottava, että tää suomalainen perinnekulttuurihan on jo kauan kasvattanut meitä tietynlaiseen asenteeseen. Rihvelitauluista alkaen on paukutettu virheiden paholaisuutta ja rangaistu niistä kovalla kädellä. Hyvä itsetunto on ollut suoranaista jumalanpilkkaa,kun ei nöyristellä "parempiensa"edessä.Jälki-istunnoissa jossain vaiheessa laitettiin liidulla rasti tauluun ja sitä piti tuijottaa tunti=)Mitä me täs ihmetellään miksei suuria maalintekijöitä synny kuin harvoin? Kauheeta painolastia on vielä tälläkin vuosituhannella kannettavana "isiemme pahoista teoista" ;)


      • Laura1
        Laura1 kirjoitti:

        Ei toi JYP mitenkään ylitsepääsemätön este ole,mutta niiden puolustusvoittoinen pelaaminen on se, johon pitäisi lääkkeet löytyä. Tämän päivän pelikin olisi voinut kääntyä hyvinkin toisessa erässä meille,mutta ei. Lisäksi on ikävää, jos tuomarit ottavat tässä vaiheessa aivan liian isoa roolia. Nyt Rosan kymppi oli täysin aiheeton, kuten Jukka Jalonenkin totesi. Jos otetaan avainpelaaja pois joukkueesta tuollaiseksi ajaksi on turha sanoa,etteikö se vaikuta. Lisäksi mua vituttaa, että Rosaa saa tökkiä, hakata, koputella ihan mielinmäärin, eikä tuomarit sano mitään, mut Kärpät lähtee paljon pienemmistä kyllä jäähylle. Rosasta tuntuu tulleen yleinen sylkykuppi ,joten jotain se on tehny oikeinkin, kuten Kärpät-osiossa totesin.Viuhkolan poissaoloa Kärpät ei tule kestämään.Aika kuluu vääjäämättä JYPin hyväksi ja ne 3 matsia Bluesia vastaan tulevat maksamaan jatkon. Ei voi mitään.Mut se tosta pelistä.

        Kirjoitit, että "Monet lupaavat pojat poltetaan loppuun liian aikaisin ja toiset istuvat viltissä saamatta koskaan kunnon mahdollisuutta."Tarkoitatko tällä sitä, että kannatat tätä ns. Nuori Suomi-systeemiä? Sosiaalipeluutus ei kyllä ole tietyllä tasolla enää mun silmissä hyväksyttävää. Puulaakijutuissa voidaan sitten peluuttaa eri tavoin. Jostain ne todella lahjakkaat kyllä itsensä vääntävät esille, jos eivät heti pääse kunnolliseen junnuvalmennukseen.Näin uskon.

        Se on totta, että sisäiset hälytyskellot pitäis kilkattaa, jos maalipörssin voittaa Hentun ikäinen kaveri. Lehterä toki,mutta nostaisin potentiaalisiksi tulijoiksi maalirintamalla vielä Juhamatti Aaltosen, vaikkei enää kauheen nuori ookkaan, Gralundin tietysti ja uskon,että teidän Pulkkinenkin vois tähän muutaman painavan maalin merkata.Toivottavasti hän sentään saa Jokereissa peliaikaa ensikaudella?

        Mut on sanottava, että tää suomalainen perinnekulttuurihan on jo kauan kasvattanut meitä tietynlaiseen asenteeseen. Rihvelitauluista alkaen on paukutettu virheiden paholaisuutta ja rangaistu niistä kovalla kädellä. Hyvä itsetunto on ollut suoranaista jumalanpilkkaa,kun ei nöyristellä "parempiensa"edessä.Jälki-istunnoissa jossain vaiheessa laitettiin liidulla rasti tauluun ja sitä piti tuijottaa tunti=)Mitä me täs ihmetellään miksei suuria maalintekijöitä synny kuin harvoin? Kauheeta painolastia on vielä tälläkin vuosituhannella kannettavana "isiemme pahoista teoista" ;)

        Taisivat olla C-junnut, joissa Jokerit veivät SM:n. Pilkistää se päivänkajo teidänkin organisaatiossanne, kunhan pelkät kovat nimet edustuksessa eivät paina vaakaa liiaksi niille ja junnut jäävät varjoihin.Kasvojenpesun paikka uudistusmielessä varmasti monilla muillakin edessä, jos meinataan pärjätä. Mut iloitkaa tuosta mestaruudesta.Mekin iloitsemme A:n SM:stä. Hienoa!


      • Jokerit 1968-72
        Laura1 kirjoitti:

        Ei toi JYP mitenkään ylitsepääsemätön este ole,mutta niiden puolustusvoittoinen pelaaminen on se, johon pitäisi lääkkeet löytyä. Tämän päivän pelikin olisi voinut kääntyä hyvinkin toisessa erässä meille,mutta ei. Lisäksi on ikävää, jos tuomarit ottavat tässä vaiheessa aivan liian isoa roolia. Nyt Rosan kymppi oli täysin aiheeton, kuten Jukka Jalonenkin totesi. Jos otetaan avainpelaaja pois joukkueesta tuollaiseksi ajaksi on turha sanoa,etteikö se vaikuta. Lisäksi mua vituttaa, että Rosaa saa tökkiä, hakata, koputella ihan mielinmäärin, eikä tuomarit sano mitään, mut Kärpät lähtee paljon pienemmistä kyllä jäähylle. Rosasta tuntuu tulleen yleinen sylkykuppi ,joten jotain se on tehny oikeinkin, kuten Kärpät-osiossa totesin.Viuhkolan poissaoloa Kärpät ei tule kestämään.Aika kuluu vääjäämättä JYPin hyväksi ja ne 3 matsia Bluesia vastaan tulevat maksamaan jatkon. Ei voi mitään.Mut se tosta pelistä.

        Kirjoitit, että "Monet lupaavat pojat poltetaan loppuun liian aikaisin ja toiset istuvat viltissä saamatta koskaan kunnon mahdollisuutta."Tarkoitatko tällä sitä, että kannatat tätä ns. Nuori Suomi-systeemiä? Sosiaalipeluutus ei kyllä ole tietyllä tasolla enää mun silmissä hyväksyttävää. Puulaakijutuissa voidaan sitten peluuttaa eri tavoin. Jostain ne todella lahjakkaat kyllä itsensä vääntävät esille, jos eivät heti pääse kunnolliseen junnuvalmennukseen.Näin uskon.

        Se on totta, että sisäiset hälytyskellot pitäis kilkattaa, jos maalipörssin voittaa Hentun ikäinen kaveri. Lehterä toki,mutta nostaisin potentiaalisiksi tulijoiksi maalirintamalla vielä Juhamatti Aaltosen, vaikkei enää kauheen nuori ookkaan, Gralundin tietysti ja uskon,että teidän Pulkkinenkin vois tähän muutaman painavan maalin merkata.Toivottavasti hän sentään saa Jokereissa peliaikaa ensikaudella?

        Mut on sanottava, että tää suomalainen perinnekulttuurihan on jo kauan kasvattanut meitä tietynlaiseen asenteeseen. Rihvelitauluista alkaen on paukutettu virheiden paholaisuutta ja rangaistu niistä kovalla kädellä. Hyvä itsetunto on ollut suoranaista jumalanpilkkaa,kun ei nöyristellä "parempiensa"edessä.Jälki-istunnoissa jossain vaiheessa laitettiin liidulla rasti tauluun ja sitä piti tuijottaa tunti=)Mitä me täs ihmetellään miksei suuria maalintekijöitä synny kuin harvoin? Kauheeta painolastia on vielä tälläkin vuosituhannella kannettavana "isiemme pahoista teoista" ;)

        Kiitos vaan onnitteluista C-junnujen upean suorituksen johdosta. Se lämmittää kyllä mieltä, että pojat pelasivat niin hienon kauden ja antavat uskoa ja toivoa pitkälle tulevaisuuteen. Näihin nouseviin sukupolviin on katsottava, niin Jokereiden kuin Kärppien ja muidenkin seurojen. Sieltä se Suomi-kiekko lähtee uuteen tulemiseensa. Sillä, olympiapronssista huolimatta, jonkinlaisessa suvantovaiheessa jääkiekkomme elää. Sukupolvenvaihdosta tarvitaan niin liigajäillä, kuin maajoukkueessakin. Nuorissa on ehdottomasti tulevaisuus. Vanhat ovat jo osaamisensa näyttäneet.

        Siitä Nuori Suomi hommasta sen verran, että olen siihen kyllä hyvinkin tutustunut ja havainnut, että sen idea usein yksinkertaistetaan ja sitä mukaan väärin ymmäretään yleisesti. Sinällään en varsinaisesti ole niistä superlahjakkuuksista kovin huolissani. He tulevat läpi systeemistä kuin systeemistä. Tosin pelaajan kehitys ei ole koskaan suora 45 asteen käyrä ylöspäin, vaan siinä on aaltoliikettä ja välillä se jopa pysähtyy, jatkaakseen sitten isommin harppauksin. Olen lähinnä huolissani siitä miten jatkossa saamme tuotettua kyvykkäitä pelaajia riittävästi liigan ja sitä myöten maajoukkueenkin tarpeisiin. Ja nimenomaan niitä luovia ja näyttäviä pelaajia. Niitä, jotka osaavat ja uskaltavat. Jos istutamme pelaajia junnuvuodet viltissä, antamatta vastuuta tai edes kunnon mahdollisuutta, ei se kehitä ketään. Vain olemalla mahdollisimman paljon jäällä pelaaja kehittyy. Ja toisaalta sysäämällä liikaa vastuuta ja velvoitteita nuorille kasvaville pojille, voidaan heidät kyllä polttaa loppuun ja saada jopa lopettamaan kiekkoilu kokonaan. Vastuuta pitäisi junnutasolla jakaa tasaisemmin ja sillä tavalla säilyttää hauskuus ja peli-ilo. Jos hauskuus katoaa, ovat seuraukset katastrofaaliset. Jokainen tässä kiekkotouhussa mukana ollut tietää ja tuntee esimerkkejä edellä esittämästäni. Jopa jotkut ns. superlahjakkuudet lopettavat homman kesken em. syistä. Sitten on ppoikkeuksena kaikista säännöistä ja kalkyyleistä vielä joku Aleksandr Maltsev, joka aikanaan sai luistimet 11-vuotiaana, mutta ollessaan 16v pelasi jo Moskovan Dynamossa. Ja pian maajoukkueessakin, eräässä kaikkien aikojen maajoukkueista, kivikovassa punakoneessa. Mutta mitään liiton systeemiä ei voi tällaisten poikkeusyksilöiden varaan suunnitella. Kyllä meidän on huolehdittava pienessä maassa siitä, että kyvyt tulevat esille ja käyttöön. Otettava huomioon, että jotkut pelaajat puhkeavat kukkaan vasta varsin myöhään ja on ensiarvoisen tärkeätä, että heidät saadaan luotsattua niiden hiukan hankalampienkin vaiheiden yli ja annetaan oikeasti se mahdollisuus. Kyllä me voisimme vielä tehostaa pelaajatuotantoa. Nyt haaskaamme edelleenkin paljon kyvykkäitä pelaajanalkuja. Paljon olisi tehtävissä tällä rintamalla. Seurojen välistä yhteistyötä voisi lisätä alueilla, mm. pääkaupunkiseudulla. Ottaa mallia vaikkapa KalPan systeemistä. Tulokset Kuopiossa alkavat näkyä jo...

        Mutta, palataanpa liigajäille. Jokereiden kannalta ensi kaudeksi tulee, ja pitääkin tulla, isoja muutoksia. Toivon vain, että nyt riittäisi kärsivällisyys rakentaa joukkuetta, vaikka siinä vähän menisi aikaakin. Tässä vaaditaan kannattajiltakin pitkää pinnaa. Joukkuetta täytyy tulla hallin täydeltä kannustamaan niinä ns. välivuosinakin. Tehdä tapahtumista kokemuksia. Sitä se jääkiekkokulttuuri on. Kanukit tulevat aina kannattamaan omaa jengiään, vaikka edellinen mestaruus olisi jo 40 vuoden takaa. Halli pursuaa joka pelissä. Tästä voisime ottaa oppia, niin Jokerit kuin Kärpätkin. Ja moni muu. Tätä kulttuuria meille pitäisi rakentaa. Tarvitsemme sitä. Niinkuin tarvitsemme toisiammekin. Mitä tasaisempi, tasokkaampi ja jännittävämpi sm-liiga tulevaisuudessa on, sitä parempi kaikille osapuolille. Pidetään aina omiemme puolta, mutta myös suomalaisen jääkiekon.


      • Laura1
        Jokerit 1968-72 kirjoitti:

        Kiitos vaan onnitteluista C-junnujen upean suorituksen johdosta. Se lämmittää kyllä mieltä, että pojat pelasivat niin hienon kauden ja antavat uskoa ja toivoa pitkälle tulevaisuuteen. Näihin nouseviin sukupolviin on katsottava, niin Jokereiden kuin Kärppien ja muidenkin seurojen. Sieltä se Suomi-kiekko lähtee uuteen tulemiseensa. Sillä, olympiapronssista huolimatta, jonkinlaisessa suvantovaiheessa jääkiekkomme elää. Sukupolvenvaihdosta tarvitaan niin liigajäillä, kuin maajoukkueessakin. Nuorissa on ehdottomasti tulevaisuus. Vanhat ovat jo osaamisensa näyttäneet.

        Siitä Nuori Suomi hommasta sen verran, että olen siihen kyllä hyvinkin tutustunut ja havainnut, että sen idea usein yksinkertaistetaan ja sitä mukaan väärin ymmäretään yleisesti. Sinällään en varsinaisesti ole niistä superlahjakkuuksista kovin huolissani. He tulevat läpi systeemistä kuin systeemistä. Tosin pelaajan kehitys ei ole koskaan suora 45 asteen käyrä ylöspäin, vaan siinä on aaltoliikettä ja välillä se jopa pysähtyy, jatkaakseen sitten isommin harppauksin. Olen lähinnä huolissani siitä miten jatkossa saamme tuotettua kyvykkäitä pelaajia riittävästi liigan ja sitä myöten maajoukkueenkin tarpeisiin. Ja nimenomaan niitä luovia ja näyttäviä pelaajia. Niitä, jotka osaavat ja uskaltavat. Jos istutamme pelaajia junnuvuodet viltissä, antamatta vastuuta tai edes kunnon mahdollisuutta, ei se kehitä ketään. Vain olemalla mahdollisimman paljon jäällä pelaaja kehittyy. Ja toisaalta sysäämällä liikaa vastuuta ja velvoitteita nuorille kasvaville pojille, voidaan heidät kyllä polttaa loppuun ja saada jopa lopettamaan kiekkoilu kokonaan. Vastuuta pitäisi junnutasolla jakaa tasaisemmin ja sillä tavalla säilyttää hauskuus ja peli-ilo. Jos hauskuus katoaa, ovat seuraukset katastrofaaliset. Jokainen tässä kiekkotouhussa mukana ollut tietää ja tuntee esimerkkejä edellä esittämästäni. Jopa jotkut ns. superlahjakkuudet lopettavat homman kesken em. syistä. Sitten on ppoikkeuksena kaikista säännöistä ja kalkyyleistä vielä joku Aleksandr Maltsev, joka aikanaan sai luistimet 11-vuotiaana, mutta ollessaan 16v pelasi jo Moskovan Dynamossa. Ja pian maajoukkueessakin, eräässä kaikkien aikojen maajoukkueista, kivikovassa punakoneessa. Mutta mitään liiton systeemiä ei voi tällaisten poikkeusyksilöiden varaan suunnitella. Kyllä meidän on huolehdittava pienessä maassa siitä, että kyvyt tulevat esille ja käyttöön. Otettava huomioon, että jotkut pelaajat puhkeavat kukkaan vasta varsin myöhään ja on ensiarvoisen tärkeätä, että heidät saadaan luotsattua niiden hiukan hankalampienkin vaiheiden yli ja annetaan oikeasti se mahdollisuus. Kyllä me voisimme vielä tehostaa pelaajatuotantoa. Nyt haaskaamme edelleenkin paljon kyvykkäitä pelaajanalkuja. Paljon olisi tehtävissä tällä rintamalla. Seurojen välistä yhteistyötä voisi lisätä alueilla, mm. pääkaupunkiseudulla. Ottaa mallia vaikkapa KalPan systeemistä. Tulokset Kuopiossa alkavat näkyä jo...

        Mutta, palataanpa liigajäille. Jokereiden kannalta ensi kaudeksi tulee, ja pitääkin tulla, isoja muutoksia. Toivon vain, että nyt riittäisi kärsivällisyys rakentaa joukkuetta, vaikka siinä vähän menisi aikaakin. Tässä vaaditaan kannattajiltakin pitkää pinnaa. Joukkuetta täytyy tulla hallin täydeltä kannustamaan niinä ns. välivuosinakin. Tehdä tapahtumista kokemuksia. Sitä se jääkiekkokulttuuri on. Kanukit tulevat aina kannattamaan omaa jengiään, vaikka edellinen mestaruus olisi jo 40 vuoden takaa. Halli pursuaa joka pelissä. Tästä voisime ottaa oppia, niin Jokerit kuin Kärpätkin. Ja moni muu. Tätä kulttuuria meille pitäisi rakentaa. Tarvitsemme sitä. Niinkuin tarvitsemme toisiammekin. Mitä tasaisempi, tasokkaampi ja jännittävämpi sm-liiga tulevaisuudessa on, sitä parempi kaikille osapuolille. Pidetään aina omiemme puolta, mutta myös suomalaisen jääkiekon.

        kykenee erottamaan valmentajana junnuista ne potentiaaliset tulevaisuuden toivot, vaikkei just sillä hetkellä kunnolla näyttöjä olekaan antanut, on kiinni junnuvalmennuksen tasosta. Niille ei taida tuo palkanmaksu olla kovinkaan hääviä ja kenties jollain ruohonjuuritasolla eivät taida saada killinkiäkään vaivannäöstään?Mun mielestä niin kauan kuin juniorivalmennuksen palkkaus on laatua kehno, ei asiat kauheasti edisty. Pitäsi olla valkuille koulutusta tehtäväänsä ja sen päivitystä jne. Lisäksi tiedän, että alimmilla tasoilla ainakin pelaavan nappulan perheen tasolta voi tulla todella kovaa painostusta, jotta just oma poika saa pelata. Pienillä paikkakunnilla ainakin tämä on tietyn tason ongelmakin jo. Valmentajan ei pitäisi olla kenenkään mieliksi, mutta kun on jatkuvasti arjessa muutenkin samoissa ympyröissä muutenkin, ei homma helpota.

        Kärppiinkin on tullut liigatason pelaajia joskus ulkopuolelta valmennusrinkien, mut harvemminhan noin käy kuitenkin. Kyllä tietyn tason organisaatio ja sen tukeminen kunnolla myös taloudellisesti on villakoiran ydin.Mut mistä ne rahat? Vanhemmat valittaa jo nyt miten kallista jääkiekon pelaaminen on jo varhaistasolla. Puhumattakaan sitten kaiken maailman maksuista, joita tulee vuosittain, kun sarjataso nousee. Tuossa voi nähdä senkin näkökulman, että jääkiekko ei ole tasa-arvoista kaikille. Esim. pitkäaikaistyöttömän lapsi ei noihin ympyröihin taida koskaan päästä sisälle, kun ei ole varaa siihen. Tuskin sosiaalipuolikaan avustaa. Tämä nyt on vaan mun ajatuksenjuoksua, enkä tiedä paljonkaan junnuvalmennuksesta. Sulla on varmasti siitä paljon laajempi ja syvempi otanta.Mut kuhan täs heittelen mietteitäni ilmaan:)

        Meillä on sitten giljotiinin varjo uhkaamassa maanantaina. Toivon, että olemme kuitenkin saaneet JYPin sen verran väsytettyä, että seuraava tuleva mestari hoitaa homman Dufvan nokan alta. En ole yleensä pitkävihainen, mutta edelleenkin sapettaa Dufvan kohtelu Reksa Ruotsalaista kohtaan silloin, kun Reksan piti olla valmentajana Jukureissa ja Dufva ei malttanut päästää irti vaan joukkueeseen syntyi jakautumaa. Eihän sellaista pysty kukaan valmentamaan,kun on kaksi, jotka sanoo mitä tehdä, eikä välttämättä halua samoja asioita! Reksa on vaan niin kiltti, että hänen yli tietyllä tavalla käveltiin ja tämän johdosta Dufva on inhokkini nyt ja aina. Inhoan muutenkin tyyppejä, jotka ovat olevinaan vitsikkäitä, mutta vitsit ovat yleensä vain muita loukkaavia. En ymmärrä sellaista menoa aikuiselta ihmiseltä.Pennut voivat ajattelemattomuuksissaan päästää sammakoita suustaan, mutta viiskymppinen äijä on ihan eri asia. Pthyi!

        Liiga on todella ollut tasainen runkkarissa ja yllätyksellinen pleijareissakin. Lukon putoamista tuskin kukaan osasi edes odottaa! Hifk on kova luu, mutta näyttää olevan kyllä ritarikerhokin. Henkinen vahvuus näkyi 7-0 tappion jälkeisessä nousussa. Hpk on aina vaarallinen ja etenkin Hifk:iä vastaan se osaa pelata. KalPan pitkä ja kärsivällinen kehittäminen on hatun noston arvoinen asia. Sitä tuntee aina sympatiaa näitä joukkueita kohtaan, joilla on ollut pitkä ja kivikkoinen tie. Eihän Kärpätkään ole helpolla päässyt, kuten varmasti meidän historiasta tiedät.Meille ei riittänyt edes mestikseen putoaminen aikanaan vaan käytiin tosi syvällä. Pohjoisen tyttönä voin kyllä edelleen sanoa, että : "kerran Kärppä, aina Kärppä", vaikka ö-sarjassa pelattaisiin. Mielenkiintoista on kyllä näiden Laserin ja RoKin jututkin, mutta vaikka Roi on vielä lähempänä syntymäkulmiani tulee Kärpät olemaan aina se ykkönen sydämessäni.

        Kuka muu tahansa saa voittaa Suomen mestaruuden, kunhan sitä ei vie tää Dufva. Tuokkolakin vaikuttaa helvetin ylimieliseltä seikkailuineen.Kai se kuvittelee, että Kärpät on yhtä surkea kuin viime keväänä Alatalon käsissä ja voi tehdä noin vaan maalejakin. Onneksi sai vähän sentään nokilleen. Hifk on jollain tasolla suosikkini, kun siellä on se Mikke (olen päässyt alkuraivon ohitse) ja raataja Haataja ja kyllä mä sympatiaa tunnen jopa Kojoakin kohtaan, kun ajattelee hänen Hifk-historiaansa. Ehkä nää" Hakitkin" saisivat uutta ajateltavaa, jos mestaruus tulisi Kojon valmennuksella. Toisaalta Suikka Töpseleissä on kyllä loistava ja odotan aikaa, kun hän tulee Kärppien valmentajaksi. Suikkasellahan on sydäntä Kärpille. Tappara ei kauheesti innosta,mutta sinnekin mestaruus mieluummin kuin JYPille. No joo, ehkä se paras kuitenkin voittaa. Kunhan vaan tuomarit eivät ratko pelejä. Luin Kalevasta, että viime pelistä yks maali JYPillä oli paitsioon tehty. Pitäs katsoo koosteita jossain vaiheessa.Jos näin on, niin sen kyllä sanon, että tässä vaiheessa tollasia mokia ei tule antaa anteeksi dumareille. On meinaan vähän liian kovat panokset kyseessä.

        Mut huomenna nähdään lenteleekö jyppiläisten toimesta rantapallot Kärpille.Jotenkin vaan sellainen fiilis, ettei mee ihan sen kässärin mukaan:)


      • Jokerit 1968-72
        Laura1 kirjoitti:

        kykenee erottamaan valmentajana junnuista ne potentiaaliset tulevaisuuden toivot, vaikkei just sillä hetkellä kunnolla näyttöjä olekaan antanut, on kiinni junnuvalmennuksen tasosta. Niille ei taida tuo palkanmaksu olla kovinkaan hääviä ja kenties jollain ruohonjuuritasolla eivät taida saada killinkiäkään vaivannäöstään?Mun mielestä niin kauan kuin juniorivalmennuksen palkkaus on laatua kehno, ei asiat kauheasti edisty. Pitäsi olla valkuille koulutusta tehtäväänsä ja sen päivitystä jne. Lisäksi tiedän, että alimmilla tasoilla ainakin pelaavan nappulan perheen tasolta voi tulla todella kovaa painostusta, jotta just oma poika saa pelata. Pienillä paikkakunnilla ainakin tämä on tietyn tason ongelmakin jo. Valmentajan ei pitäisi olla kenenkään mieliksi, mutta kun on jatkuvasti arjessa muutenkin samoissa ympyröissä muutenkin, ei homma helpota.

        Kärppiinkin on tullut liigatason pelaajia joskus ulkopuolelta valmennusrinkien, mut harvemminhan noin käy kuitenkin. Kyllä tietyn tason organisaatio ja sen tukeminen kunnolla myös taloudellisesti on villakoiran ydin.Mut mistä ne rahat? Vanhemmat valittaa jo nyt miten kallista jääkiekon pelaaminen on jo varhaistasolla. Puhumattakaan sitten kaiken maailman maksuista, joita tulee vuosittain, kun sarjataso nousee. Tuossa voi nähdä senkin näkökulman, että jääkiekko ei ole tasa-arvoista kaikille. Esim. pitkäaikaistyöttömän lapsi ei noihin ympyröihin taida koskaan päästä sisälle, kun ei ole varaa siihen. Tuskin sosiaalipuolikaan avustaa. Tämä nyt on vaan mun ajatuksenjuoksua, enkä tiedä paljonkaan junnuvalmennuksesta. Sulla on varmasti siitä paljon laajempi ja syvempi otanta.Mut kuhan täs heittelen mietteitäni ilmaan:)

        Meillä on sitten giljotiinin varjo uhkaamassa maanantaina. Toivon, että olemme kuitenkin saaneet JYPin sen verran väsytettyä, että seuraava tuleva mestari hoitaa homman Dufvan nokan alta. En ole yleensä pitkävihainen, mutta edelleenkin sapettaa Dufvan kohtelu Reksa Ruotsalaista kohtaan silloin, kun Reksan piti olla valmentajana Jukureissa ja Dufva ei malttanut päästää irti vaan joukkueeseen syntyi jakautumaa. Eihän sellaista pysty kukaan valmentamaan,kun on kaksi, jotka sanoo mitä tehdä, eikä välttämättä halua samoja asioita! Reksa on vaan niin kiltti, että hänen yli tietyllä tavalla käveltiin ja tämän johdosta Dufva on inhokkini nyt ja aina. Inhoan muutenkin tyyppejä, jotka ovat olevinaan vitsikkäitä, mutta vitsit ovat yleensä vain muita loukkaavia. En ymmärrä sellaista menoa aikuiselta ihmiseltä.Pennut voivat ajattelemattomuuksissaan päästää sammakoita suustaan, mutta viiskymppinen äijä on ihan eri asia. Pthyi!

        Liiga on todella ollut tasainen runkkarissa ja yllätyksellinen pleijareissakin. Lukon putoamista tuskin kukaan osasi edes odottaa! Hifk on kova luu, mutta näyttää olevan kyllä ritarikerhokin. Henkinen vahvuus näkyi 7-0 tappion jälkeisessä nousussa. Hpk on aina vaarallinen ja etenkin Hifk:iä vastaan se osaa pelata. KalPan pitkä ja kärsivällinen kehittäminen on hatun noston arvoinen asia. Sitä tuntee aina sympatiaa näitä joukkueita kohtaan, joilla on ollut pitkä ja kivikkoinen tie. Eihän Kärpätkään ole helpolla päässyt, kuten varmasti meidän historiasta tiedät.Meille ei riittänyt edes mestikseen putoaminen aikanaan vaan käytiin tosi syvällä. Pohjoisen tyttönä voin kyllä edelleen sanoa, että : "kerran Kärppä, aina Kärppä", vaikka ö-sarjassa pelattaisiin. Mielenkiintoista on kyllä näiden Laserin ja RoKin jututkin, mutta vaikka Roi on vielä lähempänä syntymäkulmiani tulee Kärpät olemaan aina se ykkönen sydämessäni.

        Kuka muu tahansa saa voittaa Suomen mestaruuden, kunhan sitä ei vie tää Dufva. Tuokkolakin vaikuttaa helvetin ylimieliseltä seikkailuineen.Kai se kuvittelee, että Kärpät on yhtä surkea kuin viime keväänä Alatalon käsissä ja voi tehdä noin vaan maalejakin. Onneksi sai vähän sentään nokilleen. Hifk on jollain tasolla suosikkini, kun siellä on se Mikke (olen päässyt alkuraivon ohitse) ja raataja Haataja ja kyllä mä sympatiaa tunnen jopa Kojoakin kohtaan, kun ajattelee hänen Hifk-historiaansa. Ehkä nää" Hakitkin" saisivat uutta ajateltavaa, jos mestaruus tulisi Kojon valmennuksella. Toisaalta Suikka Töpseleissä on kyllä loistava ja odotan aikaa, kun hän tulee Kärppien valmentajaksi. Suikkasellahan on sydäntä Kärpille. Tappara ei kauheesti innosta,mutta sinnekin mestaruus mieluummin kuin JYPille. No joo, ehkä se paras kuitenkin voittaa. Kunhan vaan tuomarit eivät ratko pelejä. Luin Kalevasta, että viime pelistä yks maali JYPillä oli paitsioon tehty. Pitäs katsoo koosteita jossain vaiheessa.Jos näin on, niin sen kyllä sanon, että tässä vaiheessa tollasia mokia ei tule antaa anteeksi dumareille. On meinaan vähän liian kovat panokset kyseessä.

        Mut huomenna nähdään lenteleekö jyppiläisten toimesta rantapallot Kärpille.Jotenkin vaan sellainen fiilis, ettei mee ihan sen kässärin mukaan:)

        Oikeassa olet siinä mielessä, että ei junnujen valmentamisella rahaa tienaa. Palkinto hyvästä työstä on jotain ihan muuta. En usko, että iso raha tulee junioripuolella koskaan pyörimäänkään. Mutta se tiedostetaan, että osaamista nimenomaan sinne kaivataan. Oikeastaan kaikkein taitavimmat ja monipuolisimmat valmentajat pitäisi olla juuri niillä nuorimmilla ikäluokilla. Sellaiset kaverit, jotka pystyvät jäällä näyttämään miten asiat tulee tehdä.

        Totta sekin, ettei jääkiekko ole halvin laji harrastaa. Joissakin kunnissa junnuilla on ilmaiset jäät, joka on hieno juttu ja suora palvelus Suomen jääkiekolle. Kunnia näiden kuntien päättäjille hienosta toiminnasta jääkiekon hyväksi! Juuri jäämaksut on se suurin yksittäinen kustannus. Tätä on Helsingissäkin ehdotettu, mutta toteutuksesta ollaan vielä kaukana. Onneksi monet seurat ovat luoneet oman sosiaalisysteeminsä, eli käytännössä varattomienkin vanhempien lapsille on useissa tapauksissa voitu antaa mahdollisuus harrastaa joustamalla maksuissa, myöntämällä stipendejä yms. Kaikki seurat tosin eivät tähän pysty.

        Miten playoffit etenevät ja miten käy Kärppien? Sellainen fiilis on, ettei ole kirkossa kuulutettu ainakaan seuraavan pelin lopputulos Jyppiä vastaan. Olisin hiukan yllättynyt, jos jyväskyläläiset jo nyt pääsevät rantapalloja heittämään. Eiköhän Kärpät saa sarjaa pidennettyä. Jyp kuitenkin on aavistuksen todennäköisempi jatkoonmenijä tästä sarjasta. KalPan ja Tapparan sarjasta toivon kuopiolaisten menevän jatkoon, mutta KalPan pelityyli sopii Tapparalle. (Olisi muuten sopinut erinomaisesti myös Jokereille!) Pidän kuopiolaisten vauhdista ja taitokiekosta enemmän kuin Tapparan rikkovasta ja raastavasta pelityylistä, mutta tyylipisteitähän ei jaeta. TPS jo selvitti itsensä jatkopeleihin ja saattaa jopa olla tämän kevään musta hevonen. Sen verran nouseva on heidän käyränsä ja onpahan pojilla loistava valmentaja. Kävin paikanpäällä, paikalliskilpailijan hallissa, toteamassa HIFK:n voiman HPK:ta vastaan 7-0 pelissä pitkänäperjantaina. Erityisesti kiinnitti huomiota se mieletön fiilis ja meteli, joka vallitsi alusta loppuun Nordenskiöldinkadun loppuunmyydyssä pyhätössä. Hämäläiset olivat todella hiljaisia. Niin kaukalossa kuin katsomossakin. Tuntuu siltä, että HIFK hyötyy kotiedustaan enemmän kuin hämeenlinnalaiset. Kuuluisasta sikakatsomostaan huolimatta jäävät volyymeissä toiseksi. HPK tosin suoritti hienon nousun eilen Hämeenlinnassa 1-3 tilanteesta ja sai ainakin pitkitettyä ratkaisua. HIFK on kuitenkin suosikki jatkoon. Vanhana Jokerina en tosin panisi pahakseni, vaikka hämeenlinnalaiset jatkoon menisivätkin. Vanhat kaverit IFK:n leiristä joutuisivat jättämään vittuilun vähemmälle tänä keväänä...

        Täytyy kuitenkin lopulta muistaa, että paras aina voittaa. Kaikille annettiin mahdollisuus, eikä itku auta kaukalossa, tai sen ulkopuolellakaan. Suomen mestari on tittelinsä ansainnut, olipa se sitten kuka hyvänsä. Ja reilut onnittelut. Sitten kun savu hälvenee. Paras voittaa.


      • Laura1
        Jokerit 1968-72 kirjoitti:

        Oikeassa olet siinä mielessä, että ei junnujen valmentamisella rahaa tienaa. Palkinto hyvästä työstä on jotain ihan muuta. En usko, että iso raha tulee junioripuolella koskaan pyörimäänkään. Mutta se tiedostetaan, että osaamista nimenomaan sinne kaivataan. Oikeastaan kaikkein taitavimmat ja monipuolisimmat valmentajat pitäisi olla juuri niillä nuorimmilla ikäluokilla. Sellaiset kaverit, jotka pystyvät jäällä näyttämään miten asiat tulee tehdä.

        Totta sekin, ettei jääkiekko ole halvin laji harrastaa. Joissakin kunnissa junnuilla on ilmaiset jäät, joka on hieno juttu ja suora palvelus Suomen jääkiekolle. Kunnia näiden kuntien päättäjille hienosta toiminnasta jääkiekon hyväksi! Juuri jäämaksut on se suurin yksittäinen kustannus. Tätä on Helsingissäkin ehdotettu, mutta toteutuksesta ollaan vielä kaukana. Onneksi monet seurat ovat luoneet oman sosiaalisysteeminsä, eli käytännössä varattomienkin vanhempien lapsille on useissa tapauksissa voitu antaa mahdollisuus harrastaa joustamalla maksuissa, myöntämällä stipendejä yms. Kaikki seurat tosin eivät tähän pysty.

        Miten playoffit etenevät ja miten käy Kärppien? Sellainen fiilis on, ettei ole kirkossa kuulutettu ainakaan seuraavan pelin lopputulos Jyppiä vastaan. Olisin hiukan yllättynyt, jos jyväskyläläiset jo nyt pääsevät rantapalloja heittämään. Eiköhän Kärpät saa sarjaa pidennettyä. Jyp kuitenkin on aavistuksen todennäköisempi jatkoonmenijä tästä sarjasta. KalPan ja Tapparan sarjasta toivon kuopiolaisten menevän jatkoon, mutta KalPan pelityyli sopii Tapparalle. (Olisi muuten sopinut erinomaisesti myös Jokereille!) Pidän kuopiolaisten vauhdista ja taitokiekosta enemmän kuin Tapparan rikkovasta ja raastavasta pelityylistä, mutta tyylipisteitähän ei jaeta. TPS jo selvitti itsensä jatkopeleihin ja saattaa jopa olla tämän kevään musta hevonen. Sen verran nouseva on heidän käyränsä ja onpahan pojilla loistava valmentaja. Kävin paikanpäällä, paikalliskilpailijan hallissa, toteamassa HIFK:n voiman HPK:ta vastaan 7-0 pelissä pitkänäperjantaina. Erityisesti kiinnitti huomiota se mieletön fiilis ja meteli, joka vallitsi alusta loppuun Nordenskiöldinkadun loppuunmyydyssä pyhätössä. Hämäläiset olivat todella hiljaisia. Niin kaukalossa kuin katsomossakin. Tuntuu siltä, että HIFK hyötyy kotiedustaan enemmän kuin hämeenlinnalaiset. Kuuluisasta sikakatsomostaan huolimatta jäävät volyymeissä toiseksi. HPK tosin suoritti hienon nousun eilen Hämeenlinnassa 1-3 tilanteesta ja sai ainakin pitkitettyä ratkaisua. HIFK on kuitenkin suosikki jatkoon. Vanhana Jokerina en tosin panisi pahakseni, vaikka hämeenlinnalaiset jatkoon menisivätkin. Vanhat kaverit IFK:n leiristä joutuisivat jättämään vittuilun vähemmälle tänä keväänä...

        Täytyy kuitenkin lopulta muistaa, että paras aina voittaa. Kaikille annettiin mahdollisuus, eikä itku auta kaukalossa, tai sen ulkopuolellakaan. Suomen mestari on tittelinsä ansainnut, olipa se sitten kuka hyvänsä. Ja reilut onnittelut. Sitten kun savu hälvenee. Paras voittaa.

        Pleijarit nätti taas luonteensa ja tuurimaalillahan me maraton vietiin, mut kaikki lasketaan, jotka maaliksi katsotaan, pelinhallinta ei riitä. Hienoa, että ollaan edelleen okaana JYPin ja eritoten DUFVAN lihassa.Erityisesti Rosa=)Pikkasen tuo ylimielisyys on karissut, vaikk huomenna voiton veisivätkin. Eivät pääse keulimaan ylivoimaisuudesta, vaikka varmasti ajan kuluessa siihen palaavatkin ja pitävät itseään ylivoimaisina, joilla kävi vaan muutaman kerran huono mäihä.Mä sanon kyl, et jos ei laita sisään siitä järjettömästä määrästä YV:tä ,jota jatkoerissäkin tuli, niin voi kattoo huoletta peiliin. Tarkki oli kyl maaginen,ihme ku se herää vasta pleijareihin kunnolla.Mut hyvä tietysti näinkin:) Jotenkin ny tuntuu, et kässäri on valmis ja JYP menee huomenna jatkoon. PAKKOHAN se on alkaa toi säälärikierros näkymään.

        Niin..junnuihin viel.. Kärpäthän on lahjoittanut pohjoisen pienille jääkiekkoseuroille pelivarusteita paljon, joten hienosti ovat osallistuneet tukemisessa tällä saralla. Varusteet eivät ole mitenkään halpa menoerä ja laadukkaat vermeet ovat kaikki kaikessa.Hyvä et jotain junnuja tukevaa toimintaa on sentään saatu kehiteltyä, vaikka pienin askelinkin.Myös muualla.

        Jotenkin tohon liittyy paradoksi, että junnuvalmennukseen tarvitaan laadukas johto, mut jos rahaa ei laiteta, niin eihän sitä voi saada. Ihan pelkällä hyvällä tahdolla ei valitettavasti laatuvalmentajia löydy markkinoilta.Jääkiekkoliitonkin pitäisi herätä painottamaan asioita ihan niiden alkukohdista alkaen. Satsaaminen junnutyöhön tuo hedelmää myöhemmin. Ei pitäsi olla niin lyhytkatsantoisia ja elää tyylillä : kaikki mulle nyt heti!Mut ehkä meillä ei saa ääntään kuuluviin ne, joita pitäisi kuunnella, vaan muutama tyrannimainen vallankäyttäjä pyyhkii pöydän ja siinä se.

        Kapanen KalPasta näyttää mallia, miten konkarit ratkovat näitä pelejä. Kyl KalPaa voi jo kutsua melkein Kapaseksi, joukkueena=) Ihmettelen, et minne Killeri on kadonnut kuvioista, on ollut meinaan hyvä pelaaja.Uskon KalPan saaneet voitostaan sen verran henkeä lisää, että vievät tästä parista voiton.

        Hifk kyl yllättää taas. Mikähän siinäkin on. Kojon luulisi osaavan peluuttaa, onhan se niin monet kerrat kultaan luotsannut. Eikö pelaajat osaa pitkän,kuivan kauden jälkeen asennoitua sittenkään pleijareihin ja se 7-0 voitto tuotti vääränlaisen asenteen ja hengen. Siltä vähän näyttää etenkin,kun haastattelussa Kojo totesi, että ekaan eräänkin oli annettu erit käskyt ja niitä ei käytetty. Huono homma, jos pelaajat ei tee mitä valkku sanoo! Hifk:n palstaa kävin lukemassa ja alkaa jo naurattamaan tuo aaltoliike voiton ja häviön kanssa. Nyt Kojo on -0, jos mahdollista ja 7-0:ssa loistava valkku=) Kauheen äkkiä se takki kääntyy. Yhtään häviötä ei kestetä, vaan pilkkakirves alkaa laulamaan ja aina Kojoa kohden. Syvällä on tuo vanhan kaartin Kojo-inho ja teidän Bozik näkyy nuoleskelevan Hifk:n palstoilla ja lyö vettä kiukaalle. En ole niitä lukemiani kohtia muistellen ikinä huomannut hänen ainuttakaan hyvää sanaa sanoneen Kojosta. Kertoo kyllä tietystä asenteesta. Mun mielestä Hifk on kehittynyt paljon Kojon aikana. Tää on paljon sanottu multa:)

        Mut katellaan missä tilanteessa Kärpät taas on huomenna!


      • Laura1
        Laura1 kirjoitti:

        Pleijarit nätti taas luonteensa ja tuurimaalillahan me maraton vietiin, mut kaikki lasketaan, jotka maaliksi katsotaan, pelinhallinta ei riitä. Hienoa, että ollaan edelleen okaana JYPin ja eritoten DUFVAN lihassa.Erityisesti Rosa=)Pikkasen tuo ylimielisyys on karissut, vaikk huomenna voiton veisivätkin. Eivät pääse keulimaan ylivoimaisuudesta, vaikka varmasti ajan kuluessa siihen palaavatkin ja pitävät itseään ylivoimaisina, joilla kävi vaan muutaman kerran huono mäihä.Mä sanon kyl, et jos ei laita sisään siitä järjettömästä määrästä YV:tä ,jota jatkoerissäkin tuli, niin voi kattoo huoletta peiliin. Tarkki oli kyl maaginen,ihme ku se herää vasta pleijareihin kunnolla.Mut hyvä tietysti näinkin:) Jotenkin ny tuntuu, et kässäri on valmis ja JYP menee huomenna jatkoon. PAKKOHAN se on alkaa toi säälärikierros näkymään.

        Niin..junnuihin viel.. Kärpäthän on lahjoittanut pohjoisen pienille jääkiekkoseuroille pelivarusteita paljon, joten hienosti ovat osallistuneet tukemisessa tällä saralla. Varusteet eivät ole mitenkään halpa menoerä ja laadukkaat vermeet ovat kaikki kaikessa.Hyvä et jotain junnuja tukevaa toimintaa on sentään saatu kehiteltyä, vaikka pienin askelinkin.Myös muualla.

        Jotenkin tohon liittyy paradoksi, että junnuvalmennukseen tarvitaan laadukas johto, mut jos rahaa ei laiteta, niin eihän sitä voi saada. Ihan pelkällä hyvällä tahdolla ei valitettavasti laatuvalmentajia löydy markkinoilta.Jääkiekkoliitonkin pitäisi herätä painottamaan asioita ihan niiden alkukohdista alkaen. Satsaaminen junnutyöhön tuo hedelmää myöhemmin. Ei pitäsi olla niin lyhytkatsantoisia ja elää tyylillä : kaikki mulle nyt heti!Mut ehkä meillä ei saa ääntään kuuluviin ne, joita pitäisi kuunnella, vaan muutama tyrannimainen vallankäyttäjä pyyhkii pöydän ja siinä se.

        Kapanen KalPasta näyttää mallia, miten konkarit ratkovat näitä pelejä. Kyl KalPaa voi jo kutsua melkein Kapaseksi, joukkueena=) Ihmettelen, et minne Killeri on kadonnut kuvioista, on ollut meinaan hyvä pelaaja.Uskon KalPan saaneet voitostaan sen verran henkeä lisää, että vievät tästä parista voiton.

        Hifk kyl yllättää taas. Mikähän siinäkin on. Kojon luulisi osaavan peluuttaa, onhan se niin monet kerrat kultaan luotsannut. Eikö pelaajat osaa pitkän,kuivan kauden jälkeen asennoitua sittenkään pleijareihin ja se 7-0 voitto tuotti vääränlaisen asenteen ja hengen. Siltä vähän näyttää etenkin,kun haastattelussa Kojo totesi, että ekaan eräänkin oli annettu erit käskyt ja niitä ei käytetty. Huono homma, jos pelaajat ei tee mitä valkku sanoo! Hifk:n palstaa kävin lukemassa ja alkaa jo naurattamaan tuo aaltoliike voiton ja häviön kanssa. Nyt Kojo on -0, jos mahdollista ja 7-0:ssa loistava valkku=) Kauheen äkkiä se takki kääntyy. Yhtään häviötä ei kestetä, vaan pilkkakirves alkaa laulamaan ja aina Kojoa kohden. Syvällä on tuo vanhan kaartin Kojo-inho ja teidän Bozik näkyy nuoleskelevan Hifk:n palstoilla ja lyö vettä kiukaalle. En ole niitä lukemiani kohtia muistellen ikinä huomannut hänen ainuttakaan hyvää sanaa sanoneen Kojosta. Kertoo kyllä tietystä asenteesta. Mun mielestä Hifk on kehittynyt paljon Kojon aikana. Tää on paljon sanottu multa:)

        Mut katellaan missä tilanteessa Kärpät taas on huomenna!

        Tais muisti pettää vanhalta. En jaksanu tarkistaa,mut tuli mieleen,et se narrien rekisteröity kirjoittaja oli kai sittenkin Cobol.


      • Jokerit 1968-72
        Laura1 kirjoitti:

        Pleijarit nätti taas luonteensa ja tuurimaalillahan me maraton vietiin, mut kaikki lasketaan, jotka maaliksi katsotaan, pelinhallinta ei riitä. Hienoa, että ollaan edelleen okaana JYPin ja eritoten DUFVAN lihassa.Erityisesti Rosa=)Pikkasen tuo ylimielisyys on karissut, vaikk huomenna voiton veisivätkin. Eivät pääse keulimaan ylivoimaisuudesta, vaikka varmasti ajan kuluessa siihen palaavatkin ja pitävät itseään ylivoimaisina, joilla kävi vaan muutaman kerran huono mäihä.Mä sanon kyl, et jos ei laita sisään siitä järjettömästä määrästä YV:tä ,jota jatkoerissäkin tuli, niin voi kattoo huoletta peiliin. Tarkki oli kyl maaginen,ihme ku se herää vasta pleijareihin kunnolla.Mut hyvä tietysti näinkin:) Jotenkin ny tuntuu, et kässäri on valmis ja JYP menee huomenna jatkoon. PAKKOHAN se on alkaa toi säälärikierros näkymään.

        Niin..junnuihin viel.. Kärpäthän on lahjoittanut pohjoisen pienille jääkiekkoseuroille pelivarusteita paljon, joten hienosti ovat osallistuneet tukemisessa tällä saralla. Varusteet eivät ole mitenkään halpa menoerä ja laadukkaat vermeet ovat kaikki kaikessa.Hyvä et jotain junnuja tukevaa toimintaa on sentään saatu kehiteltyä, vaikka pienin askelinkin.Myös muualla.

        Jotenkin tohon liittyy paradoksi, että junnuvalmennukseen tarvitaan laadukas johto, mut jos rahaa ei laiteta, niin eihän sitä voi saada. Ihan pelkällä hyvällä tahdolla ei valitettavasti laatuvalmentajia löydy markkinoilta.Jääkiekkoliitonkin pitäisi herätä painottamaan asioita ihan niiden alkukohdista alkaen. Satsaaminen junnutyöhön tuo hedelmää myöhemmin. Ei pitäsi olla niin lyhytkatsantoisia ja elää tyylillä : kaikki mulle nyt heti!Mut ehkä meillä ei saa ääntään kuuluviin ne, joita pitäisi kuunnella, vaan muutama tyrannimainen vallankäyttäjä pyyhkii pöydän ja siinä se.

        Kapanen KalPasta näyttää mallia, miten konkarit ratkovat näitä pelejä. Kyl KalPaa voi jo kutsua melkein Kapaseksi, joukkueena=) Ihmettelen, et minne Killeri on kadonnut kuvioista, on ollut meinaan hyvä pelaaja.Uskon KalPan saaneet voitostaan sen verran henkeä lisää, että vievät tästä parista voiton.

        Hifk kyl yllättää taas. Mikähän siinäkin on. Kojon luulisi osaavan peluuttaa, onhan se niin monet kerrat kultaan luotsannut. Eikö pelaajat osaa pitkän,kuivan kauden jälkeen asennoitua sittenkään pleijareihin ja se 7-0 voitto tuotti vääränlaisen asenteen ja hengen. Siltä vähän näyttää etenkin,kun haastattelussa Kojo totesi, että ekaan eräänkin oli annettu erit käskyt ja niitä ei käytetty. Huono homma, jos pelaajat ei tee mitä valkku sanoo! Hifk:n palstaa kävin lukemassa ja alkaa jo naurattamaan tuo aaltoliike voiton ja häviön kanssa. Nyt Kojo on -0, jos mahdollista ja 7-0:ssa loistava valkku=) Kauheen äkkiä se takki kääntyy. Yhtään häviötä ei kestetä, vaan pilkkakirves alkaa laulamaan ja aina Kojoa kohden. Syvällä on tuo vanhan kaartin Kojo-inho ja teidän Bozik näkyy nuoleskelevan Hifk:n palstoilla ja lyö vettä kiukaalle. En ole niitä lukemiani kohtia muistellen ikinä huomannut hänen ainuttakaan hyvää sanaa sanoneen Kojosta. Kertoo kyllä tietystä asenteesta. Mun mielestä Hifk on kehittynyt paljon Kojon aikana. Tää on paljon sanottu multa:)

        Mut katellaan missä tilanteessa Kärpät taas on huomenna!

        Junnuvalmennuksen tulevaisuus on palkatuissa valmentajissa. Mutta, siihen on vielä matkaa, kun valmennuspäällikötkään eivät vielä läheskään kaikki ole seurojensa palkkalistoilla. Ainakaan kokopäiväisinä. Kulukorvauksilla mennään vielä pitkään ja pelätään verotarkastusta... Mutta ammattimaisempaan suuntaan mennään ja on pakkokin mennä, jotta niitä taitavia edustuspelaajia tulevaisuudessakin saadaan tuotettua.

        Arvasin, etteivät Kärpät vielä eilen lähteneet lomille, vaikka alkuperäinen todennäköisyyslaskelma edelleen pitänee kutinsa. JYP lienee se, joka lopulta sarjasta jatkaa. Tosin hyvin saavat hekin pelata sen eteen. Eilinen voitto oli oululaisille ansaittu ja hienon taistelun tulos. Tottakai onneakin tarvitaan, mutta hyvällä joukkueella käy "hyvä taito", kuten broidi tapaa sanoa. Jos ei paikoista laita sisään, on turha marista ja vinkua. Hermokontrolli on osa peliä.

        HIFK:sta sen verran, etteivät vieläkään kokonaan ymmärrä miten hyvän valmentajan ovat saaneet. Heillä vain on se perinteinen machoilu-mentaliteetti ollut hallitsevana niin pitkään, että yksi sukupolvi on jo ehtinyt aikuisiksi sen jälkeen, kun HIFK viimeksi on pelannut taitopeliä. Ne, jotka muistavat 1960-luvun lopun ja -70-luvun alun joukkueen, tietävät mistä puhun. Olihan siinäkin porukassa kovuutta, jääkiekossa pitääkin olla, mutta ennenkaikkea taitoa. Taidolla mestaruuksia voitetaan. Sen puutetta eivät koskaan muut avut täysin korvaa. En minäkään huvikseni paikalliskilpailijaa, rakasta vihollista, kehu, mutta kyllä he oikeaan suuntaan ovat olleet Kojon aikana liikkeellä. Miten pitkälle se sitten tänä keväänä riittää, jää nähtäväksi. Veitsi kurkulla mennään sielläkin leirissä.

        KalPan voitosta olin iloinen. He pelaavat pitkälti sellaista vauhdikasta taitopeliä, josta olen aina pitänyt. Tappara tosin on taktisesti taidokas ja itsevarma. Tiukka sarja.

        Seuraan mielenkiinnolla pleijarit loppuun asti, vaikka oma joukkue jo pudonnut onkin. Onnea Kärpille seuraavaan peliin. Vai pitäisikö sanoa: taitoa! Teitä yhdistää Jokereihin ainakin se, että molempia vihataan urakalla muualla Suomessa. Siihen Wanha Narri tosin vain naurahtaa ja nauttii roolistaan. Toivottavasti tekin viihdytte omassa roolissanne?


      • miää
        Jokerit 1968-72 kirjoitti:

        Kiitos vaan onnitteluista C-junnujen upean suorituksen johdosta. Se lämmittää kyllä mieltä, että pojat pelasivat niin hienon kauden ja antavat uskoa ja toivoa pitkälle tulevaisuuteen. Näihin nouseviin sukupolviin on katsottava, niin Jokereiden kuin Kärppien ja muidenkin seurojen. Sieltä se Suomi-kiekko lähtee uuteen tulemiseensa. Sillä, olympiapronssista huolimatta, jonkinlaisessa suvantovaiheessa jääkiekkomme elää. Sukupolvenvaihdosta tarvitaan niin liigajäillä, kuin maajoukkueessakin. Nuorissa on ehdottomasti tulevaisuus. Vanhat ovat jo osaamisensa näyttäneet.

        Siitä Nuori Suomi hommasta sen verran, että olen siihen kyllä hyvinkin tutustunut ja havainnut, että sen idea usein yksinkertaistetaan ja sitä mukaan väärin ymmäretään yleisesti. Sinällään en varsinaisesti ole niistä superlahjakkuuksista kovin huolissani. He tulevat läpi systeemistä kuin systeemistä. Tosin pelaajan kehitys ei ole koskaan suora 45 asteen käyrä ylöspäin, vaan siinä on aaltoliikettä ja välillä se jopa pysähtyy, jatkaakseen sitten isommin harppauksin. Olen lähinnä huolissani siitä miten jatkossa saamme tuotettua kyvykkäitä pelaajia riittävästi liigan ja sitä myöten maajoukkueenkin tarpeisiin. Ja nimenomaan niitä luovia ja näyttäviä pelaajia. Niitä, jotka osaavat ja uskaltavat. Jos istutamme pelaajia junnuvuodet viltissä, antamatta vastuuta tai edes kunnon mahdollisuutta, ei se kehitä ketään. Vain olemalla mahdollisimman paljon jäällä pelaaja kehittyy. Ja toisaalta sysäämällä liikaa vastuuta ja velvoitteita nuorille kasvaville pojille, voidaan heidät kyllä polttaa loppuun ja saada jopa lopettamaan kiekkoilu kokonaan. Vastuuta pitäisi junnutasolla jakaa tasaisemmin ja sillä tavalla säilyttää hauskuus ja peli-ilo. Jos hauskuus katoaa, ovat seuraukset katastrofaaliset. Jokainen tässä kiekkotouhussa mukana ollut tietää ja tuntee esimerkkejä edellä esittämästäni. Jopa jotkut ns. superlahjakkuudet lopettavat homman kesken em. syistä. Sitten on ppoikkeuksena kaikista säännöistä ja kalkyyleistä vielä joku Aleksandr Maltsev, joka aikanaan sai luistimet 11-vuotiaana, mutta ollessaan 16v pelasi jo Moskovan Dynamossa. Ja pian maajoukkueessakin, eräässä kaikkien aikojen maajoukkueista, kivikovassa punakoneessa. Mutta mitään liiton systeemiä ei voi tällaisten poikkeusyksilöiden varaan suunnitella. Kyllä meidän on huolehdittava pienessä maassa siitä, että kyvyt tulevat esille ja käyttöön. Otettava huomioon, että jotkut pelaajat puhkeavat kukkaan vasta varsin myöhään ja on ensiarvoisen tärkeätä, että heidät saadaan luotsattua niiden hiukan hankalampienkin vaiheiden yli ja annetaan oikeasti se mahdollisuus. Kyllä me voisimme vielä tehostaa pelaajatuotantoa. Nyt haaskaamme edelleenkin paljon kyvykkäitä pelaajanalkuja. Paljon olisi tehtävissä tällä rintamalla. Seurojen välistä yhteistyötä voisi lisätä alueilla, mm. pääkaupunkiseudulla. Ottaa mallia vaikkapa KalPan systeemistä. Tulokset Kuopiossa alkavat näkyä jo...

        Mutta, palataanpa liigajäille. Jokereiden kannalta ensi kaudeksi tulee, ja pitääkin tulla, isoja muutoksia. Toivon vain, että nyt riittäisi kärsivällisyys rakentaa joukkuetta, vaikka siinä vähän menisi aikaakin. Tässä vaaditaan kannattajiltakin pitkää pinnaa. Joukkuetta täytyy tulla hallin täydeltä kannustamaan niinä ns. välivuosinakin. Tehdä tapahtumista kokemuksia. Sitä se jääkiekkokulttuuri on. Kanukit tulevat aina kannattamaan omaa jengiään, vaikka edellinen mestaruus olisi jo 40 vuoden takaa. Halli pursuaa joka pelissä. Tästä voisime ottaa oppia, niin Jokerit kuin Kärpätkin. Ja moni muu. Tätä kulttuuria meille pitäisi rakentaa. Tarvitsemme sitä. Niinkuin tarvitsemme toisiammekin. Mitä tasaisempi, tasokkaampi ja jännittävämpi sm-liiga tulevaisuudessa on, sitä parempi kaikille osapuolille. Pidetään aina omiemme puolta, mutta myös suomalaisen jääkiekon.

        HIFK-Fanina sanon, onnittelut Jokereille C-Junnujen mestaruudesta! Kaikkien junnujen tulevaisuus näyttää valoisalta, kunhan vain jaksavat keskittyä ja eivät anna periksi! He ovat tulevaisuuden Suomen kansan sankareita!


      • Laura1
        Jokerit 1968-72 kirjoitti:

        Junnuvalmennuksen tulevaisuus on palkatuissa valmentajissa. Mutta, siihen on vielä matkaa, kun valmennuspäällikötkään eivät vielä läheskään kaikki ole seurojensa palkkalistoilla. Ainakaan kokopäiväisinä. Kulukorvauksilla mennään vielä pitkään ja pelätään verotarkastusta... Mutta ammattimaisempaan suuntaan mennään ja on pakkokin mennä, jotta niitä taitavia edustuspelaajia tulevaisuudessakin saadaan tuotettua.

        Arvasin, etteivät Kärpät vielä eilen lähteneet lomille, vaikka alkuperäinen todennäköisyyslaskelma edelleen pitänee kutinsa. JYP lienee se, joka lopulta sarjasta jatkaa. Tosin hyvin saavat hekin pelata sen eteen. Eilinen voitto oli oululaisille ansaittu ja hienon taistelun tulos. Tottakai onneakin tarvitaan, mutta hyvällä joukkueella käy "hyvä taito", kuten broidi tapaa sanoa. Jos ei paikoista laita sisään, on turha marista ja vinkua. Hermokontrolli on osa peliä.

        HIFK:sta sen verran, etteivät vieläkään kokonaan ymmärrä miten hyvän valmentajan ovat saaneet. Heillä vain on se perinteinen machoilu-mentaliteetti ollut hallitsevana niin pitkään, että yksi sukupolvi on jo ehtinyt aikuisiksi sen jälkeen, kun HIFK viimeksi on pelannut taitopeliä. Ne, jotka muistavat 1960-luvun lopun ja -70-luvun alun joukkueen, tietävät mistä puhun. Olihan siinäkin porukassa kovuutta, jääkiekossa pitääkin olla, mutta ennenkaikkea taitoa. Taidolla mestaruuksia voitetaan. Sen puutetta eivät koskaan muut avut täysin korvaa. En minäkään huvikseni paikalliskilpailijaa, rakasta vihollista, kehu, mutta kyllä he oikeaan suuntaan ovat olleet Kojon aikana liikkeellä. Miten pitkälle se sitten tänä keväänä riittää, jää nähtäväksi. Veitsi kurkulla mennään sielläkin leirissä.

        KalPan voitosta olin iloinen. He pelaavat pitkälti sellaista vauhdikasta taitopeliä, josta olen aina pitänyt. Tappara tosin on taktisesti taidokas ja itsevarma. Tiukka sarja.

        Seuraan mielenkiinnolla pleijarit loppuun asti, vaikka oma joukkue jo pudonnut onkin. Onnea Kärpille seuraavaan peliin. Vai pitäisikö sanoa: taitoa! Teitä yhdistää Jokereihin ainakin se, että molempia vihataan urakalla muualla Suomessa. Siihen Wanha Narri tosin vain naurahtaa ja nauttii roolistaan. Toivottavasti tekin viihdytte omassa roolissanne?

        unenomainen!Epäuskoinen, mutta niin linnunmaitoinen=) Pääsy tähän asti jo on ollut käsittämätön voimanponnistus. Itselläkin on usko ollut kovilla ja koittanut olla realisti, ajatellen pelattuja minuutteja tähän hetkeen. Niin vain Kärpät on kuin Lapin vaivaiskoivu. Taipuu tarvittaessa tiettyyn pisteeseen nöyrästi, mutta ei koskaan taivu kokonaan. Taistellen karun kauniissa, mutta vaativassa ympäristössä se on saanut aina ihmiset ihmettelemään, että miten se jaksaakin. Juurensakin puskee läpi vaikka kallionhalkeamasta.Sellainen on mun Kärpät:)

        Sori, että en ny pysty paneutumaan muuhun, palailen tohon sun viestiisi myöhemmin.Ihan sama mitä huomenna tapahtuu, Kärpät on tehnyt mun silmissä jo uskomattoman teon, kun ajattelee mistä lähdettiin Alatalon potkujen jälkeen ja yleensä karmean runkosarjakauden jälkeen.Muutama hullu viikko ja sympaattinen Mikko Haapakoski on tehnyt taikoja. Oikeesti!Ei meillä ole nyt ollu kuitenkaan Brosseja, eikä Anderssoneja.Toki on Rosa, toko on Kaspar,mut silti. Kokonaiskuvaltaan silti heikompi joukkue kuin aikoihin, mutta mikä miehenteko!

        SORI, et laitan tän tähän teijän osioon,mutta kai tän kerran saan anteeksi? ;)


      • Jokerit 1968-72
        Laura1 kirjoitti:

        unenomainen!Epäuskoinen, mutta niin linnunmaitoinen=) Pääsy tähän asti jo on ollut käsittämätön voimanponnistus. Itselläkin on usko ollut kovilla ja koittanut olla realisti, ajatellen pelattuja minuutteja tähän hetkeen. Niin vain Kärpät on kuin Lapin vaivaiskoivu. Taipuu tarvittaessa tiettyyn pisteeseen nöyrästi, mutta ei koskaan taivu kokonaan. Taistellen karun kauniissa, mutta vaativassa ympäristössä se on saanut aina ihmiset ihmettelemään, että miten se jaksaakin. Juurensakin puskee läpi vaikka kallionhalkeamasta.Sellainen on mun Kärpät:)

        Sori, että en ny pysty paneutumaan muuhun, palailen tohon sun viestiisi myöhemmin.Ihan sama mitä huomenna tapahtuu, Kärpät on tehnyt mun silmissä jo uskomattoman teon, kun ajattelee mistä lähdettiin Alatalon potkujen jälkeen ja yleensä karmean runkosarjakauden jälkeen.Muutama hullu viikko ja sympaattinen Mikko Haapakoski on tehnyt taikoja. Oikeesti!Ei meillä ole nyt ollu kuitenkaan Brosseja, eikä Anderssoneja.Toki on Rosa, toko on Kaspar,mut silti. Kokonaiskuvaltaan silti heikompi joukkue kuin aikoihin, mutta mikä miehenteko!

        SORI, et laitan tän tähän teijän osioon,mutta kai tän kerran saan anteeksi? ;)

        Upeasti Kärpät taisteli loppuun asti tälläkin kertaa. Siitä vilpittömät onnittelut kannattajille! Voitto jääkiekossa aina ansaitaan, se olisi muistettava pelin jälkeen. Silloinkin, kun oma joukkue on hävinnyt. Todellisuudessa hyvin harvoin matsi ratkeaa esim. tuomaripeliin, vaikka joskus tietysti niinkin käy. Sekin kuitenkin kuuluu lajiin. Ihmisiä ovat dumaritkin. Siis erehtyväisiä hekin. Yleensä pitkässä sarjassa virheet tuomaripuolelta menevät aika tasan ja on alokasmaista raukkistouhua syyttää tuomareita, jos oma jengi ei pistä paikoista sisään. Tai saa niitä paikkoja.

        Totta mitä sanoit Kärppien tämän kevään ryhmästä. Ei se sieltä ihan vahvimmasta päästä taidollisesti ole verrattuna aikaisempien vuosien sikermiin, mutta jääkiekko on ennenkaikkea joukkuepeli. Ja hyvä joukkue Kärpät takuuvarmasti on. Siellä on riittävästi taitavia ratkaisijoita (Rosa!) edelleen ja muut, rivipelaajat, pystyvät komppaamaan ja hoitamaan tonttinsa. Kuten aikaisemmista viesteistäni ilmenee, en ole oululaisia pois laskenut jatkokuvioista missään vaiheessa. En niin kauan kuin pelejä riittää. Ja niitä tuntuu siinä sarjassa riittävän. Pidän silti vieläkin aavistuksen todennäköisempänä jatkajana JYP:iä, vaikka tällä hetkellä Kärpillä hienoinen henkinen yliote onkin. On sekin täysin mahdollista, että kylmät käykin jyväskyläläisille. Nyt kun on näin pitkälle tultu, voi sarja kääntyä kummalle vain. Kärppiä on vuosien varrella vihattu niin paljon, että tunnen jo siitäkin syystä pientä sympatiaa teitä kohtaan. Ja sitten on tietysti vielä se Ruotsalaisen Reksa...

        HIFK:lla ei sitten loppupeleissä hermokontrolli pitänyt. HPK oli jo selkeässä sillassa ja odotti armoniskua, vaan eipä stadilaisista ollut sen antajiksi. En ole niin huikeata IFK:ta nähnyt piiitkään aikaan kuin se pitkäperjantain 7-0 voittopelissä esiintynyt ryhmä. Myös yleisö oli siinä matsissa fantastinen. Kaikki klaffasi. Ja sen jälkeen ei sitten enää mikään. Eräs omituisuudessaan ikimuistettavimpia pleijarisarjoja pitkään aikaan. HIFK ei ollut vielä valmis. Mutta saattaa sitä ensi, tai sitä seuraavana, keväänä jo olla. Ovat kaikesta huolimatta ottaneet näkyvän harppauksen oikeaan suuntaan.

        Mitä vanha tuttu Rindellin Harri saa HPK:n ruorissa jatkossa aikaiseksi, on sekin mielenkiintoista nähdä. Kuten sekin miten pitkälle ritarien rahkeet tänä keväänä riittävät. HPK pelaa vahvaa, hyvin liikkuvaa, viisikkopeliä isolla sydämellä. Ja paranee ottelu ottelulta. Ei helppo vastus kenellekään, jos sama suuntaus jatkuu.

        KalPasta ja Kapasen Samista juttua riittäisi, mutta todettakoon vain, että olen iloinen heidän voitostaan. TPS puolestaan on jo nyt iso yllättäjä, joka on ehkä eniten nostanut suoritustasoaan runkosarjaan verrattuna. Kärppien lisäksi.

        Ei haittaa, vaikka laitoitkin viestisi tänne meidän palstalle. Eikä sekään, että heittäydyit lyyriseksi kuvatessasi fiiliksiäsi. Niinhän pitääkin tuossa tilanteessa tehdä. Jääkiekko on suuria tunteita. Ja niitä Veteraanipakki ymmärtää.


      • Jokerit 1968-72
        miää kirjoitti:

        HIFK-Fanina sanon, onnittelut Jokereille C-Junnujen mestaruudesta! Kaikkien junnujen tulevaisuus näyttää valoisalta, kunhan vain jaksavat keskittyä ja eivät anna periksi! He ovat tulevaisuuden Suomen kansan sankareita!

        Eipä tuohon mitä kirjoitit ole mitään lisättävää. Paitsi, että kiitos onniteluista!


      • Laura1
        Jokerit 1968-72 kirjoitti:

        Upeasti Kärpät taisteli loppuun asti tälläkin kertaa. Siitä vilpittömät onnittelut kannattajille! Voitto jääkiekossa aina ansaitaan, se olisi muistettava pelin jälkeen. Silloinkin, kun oma joukkue on hävinnyt. Todellisuudessa hyvin harvoin matsi ratkeaa esim. tuomaripeliin, vaikka joskus tietysti niinkin käy. Sekin kuitenkin kuuluu lajiin. Ihmisiä ovat dumaritkin. Siis erehtyväisiä hekin. Yleensä pitkässä sarjassa virheet tuomaripuolelta menevät aika tasan ja on alokasmaista raukkistouhua syyttää tuomareita, jos oma jengi ei pistä paikoista sisään. Tai saa niitä paikkoja.

        Totta mitä sanoit Kärppien tämän kevään ryhmästä. Ei se sieltä ihan vahvimmasta päästä taidollisesti ole verrattuna aikaisempien vuosien sikermiin, mutta jääkiekko on ennenkaikkea joukkuepeli. Ja hyvä joukkue Kärpät takuuvarmasti on. Siellä on riittävästi taitavia ratkaisijoita (Rosa!) edelleen ja muut, rivipelaajat, pystyvät komppaamaan ja hoitamaan tonttinsa. Kuten aikaisemmista viesteistäni ilmenee, en ole oululaisia pois laskenut jatkokuvioista missään vaiheessa. En niin kauan kuin pelejä riittää. Ja niitä tuntuu siinä sarjassa riittävän. Pidän silti vieläkin aavistuksen todennäköisempänä jatkajana JYP:iä, vaikka tällä hetkellä Kärpillä hienoinen henkinen yliote onkin. On sekin täysin mahdollista, että kylmät käykin jyväskyläläisille. Nyt kun on näin pitkälle tultu, voi sarja kääntyä kummalle vain. Kärppiä on vuosien varrella vihattu niin paljon, että tunnen jo siitäkin syystä pientä sympatiaa teitä kohtaan. Ja sitten on tietysti vielä se Ruotsalaisen Reksa...

        HIFK:lla ei sitten loppupeleissä hermokontrolli pitänyt. HPK oli jo selkeässä sillassa ja odotti armoniskua, vaan eipä stadilaisista ollut sen antajiksi. En ole niin huikeata IFK:ta nähnyt piiitkään aikaan kuin se pitkäperjantain 7-0 voittopelissä esiintynyt ryhmä. Myös yleisö oli siinä matsissa fantastinen. Kaikki klaffasi. Ja sen jälkeen ei sitten enää mikään. Eräs omituisuudessaan ikimuistettavimpia pleijarisarjoja pitkään aikaan. HIFK ei ollut vielä valmis. Mutta saattaa sitä ensi, tai sitä seuraavana, keväänä jo olla. Ovat kaikesta huolimatta ottaneet näkyvän harppauksen oikeaan suuntaan.

        Mitä vanha tuttu Rindellin Harri saa HPK:n ruorissa jatkossa aikaiseksi, on sekin mielenkiintoista nähdä. Kuten sekin miten pitkälle ritarien rahkeet tänä keväänä riittävät. HPK pelaa vahvaa, hyvin liikkuvaa, viisikkopeliä isolla sydämellä. Ja paranee ottelu ottelulta. Ei helppo vastus kenellekään, jos sama suuntaus jatkuu.

        KalPasta ja Kapasen Samista juttua riittäisi, mutta todettakoon vain, että olen iloinen heidän voitostaan. TPS puolestaan on jo nyt iso yllättäjä, joka on ehkä eniten nostanut suoritustasoaan runkosarjaan verrattuna. Kärppien lisäksi.

        Ei haittaa, vaikka laitoitkin viestisi tänne meidän palstalle. Eikä sekään, että heittäydyit lyyriseksi kuvatessasi fiiliksiäsi. Niinhän pitääkin tuossa tilanteessa tehdä. Jääkiekko on suuria tunteita. Ja niitä Veteraanipakki ymmärtää.

        Mieli on hyvä ja valoisasti katson syksyä päin. Haapakoski on hyvä valmentaja, joka kykenee näemmä reagoimaan rohkeastikin muutospeliin. Niin hirvittävän pelimäärän lyhyen ajan sisään Kärpät väänsi jatkoaikoineen, että ei voi olla kuin ylpeä tästä JYPin väsyttämisestä viimeiseen matsiin asti. Viimeiseen mieheen asti Kärpät antoi kaikkensa ihan loppusekunneille asti. Kunnioitan ja rakastan Kärppiä. Loma alkoi ja laitoinkin hienon lapin kuvan Kärppäpalstalle. Voit käydä klikkaamassa. Kärppäpelurit kun ovat kovia lohimiehiä, niin tuli mieleen laittaa vähän kesämeininkiä. Taitaa Niinimaan Jannekin olla melkein kaiket ajat pohjoisessa kalassa , kun Suomessa on:)

        Hifk on tosiaan etukäteen ollut jo vuositolkulla mestari ja kun ei sitten pärjää, niin Shedden tuntuu olevan se jumala, joka kaiken ratkaisisi. Kärsivällisyys on hyve, jota Hifk ei kauheesti kunnioita. Ne ajat on takana, jolloin pelkällä fyysisellä pelotteella saivat vastustajan pöksyt kuraisiksi, nyt pitää osata myös pelata taidokkaasti. Hyvä niin. Toki molempia osioita tarvitaan ja ihmettelin tänäänkin,miten esim Änä se vaan jaksaa taklata jatkuvasti. Mahtoi olla melkoisen rätti matsin jälkeen. Hänkin on saanut ihan turhaan koko ajan rotan mainetta. Aarnio kuuluu mun suosikkeihin. Kärpätkin tarvitsee tällaista ihmiskuulaa taitelijoiden lisäksi.

        Mitenkäs ensikauden joukkueen kokoaminen on sujunut?Monelleko on jo soppari vai meneekö kovastikin uusiksi? Meillä on aika monella paprut jo kondiksessa, joten muutama täsmähankinta vielä odottaa. Niissähän me ollaan hyviä ja harvoin upotetaan kätemme siihen ihteensä. Kyllähän nytkin Rosa ja Kaspar erityisesti ovat olleet hyviä hankintoja ja rahansa väärtejä. Kai me tsekeistä taas jotain keksimme;) Toisaalta johto on ilmoittanut, että rahahanaa aletaan osin sulkemaan, joten junnuille on nyt tilausta. Näen senkin erittäin hyvänä asiana. Ei meidän tarvi joka kerta olla mitaleilla. Jännäsin tänä kautena mitaliputken jatkumoa, en mestaruutta, mutta näin kävi. 7 mitalia putkeen, ei sitäkään varmaan ole kukaan ennen tehnyt, joten hieno saldo on tältä vuosituhannelta.

        Kävin youtubesta kuuntelemassa kauden loppumisen kunniaksi Kristian Meurmannin tulkinnan Lapin kesästä. On se hieno aina! Hyvin viihdyn täällä etelänkin maisemissa, mutta kun kuuntelee jotain kotiseutuun kohdistuvaa musaa, niin tuntuu, että vois heti lähteä:)

        Jos tää kirjoittelu jää tähän tältä kaudelta, niin toivotan sulle veteraanipakki mitä mahtavimpia veneilyilmoja. Palataan taas ja ehkä ensi kausi tuo taas valoa sunkin joukkueellesi.


      • Jokerit 1968-72
        Laura1 kirjoitti:

        Mieli on hyvä ja valoisasti katson syksyä päin. Haapakoski on hyvä valmentaja, joka kykenee näemmä reagoimaan rohkeastikin muutospeliin. Niin hirvittävän pelimäärän lyhyen ajan sisään Kärpät väänsi jatkoaikoineen, että ei voi olla kuin ylpeä tästä JYPin väsyttämisestä viimeiseen matsiin asti. Viimeiseen mieheen asti Kärpät antoi kaikkensa ihan loppusekunneille asti. Kunnioitan ja rakastan Kärppiä. Loma alkoi ja laitoinkin hienon lapin kuvan Kärppäpalstalle. Voit käydä klikkaamassa. Kärppäpelurit kun ovat kovia lohimiehiä, niin tuli mieleen laittaa vähän kesämeininkiä. Taitaa Niinimaan Jannekin olla melkein kaiket ajat pohjoisessa kalassa , kun Suomessa on:)

        Hifk on tosiaan etukäteen ollut jo vuositolkulla mestari ja kun ei sitten pärjää, niin Shedden tuntuu olevan se jumala, joka kaiken ratkaisisi. Kärsivällisyys on hyve, jota Hifk ei kauheesti kunnioita. Ne ajat on takana, jolloin pelkällä fyysisellä pelotteella saivat vastustajan pöksyt kuraisiksi, nyt pitää osata myös pelata taidokkaasti. Hyvä niin. Toki molempia osioita tarvitaan ja ihmettelin tänäänkin,miten esim Änä se vaan jaksaa taklata jatkuvasti. Mahtoi olla melkoisen rätti matsin jälkeen. Hänkin on saanut ihan turhaan koko ajan rotan mainetta. Aarnio kuuluu mun suosikkeihin. Kärpätkin tarvitsee tällaista ihmiskuulaa taitelijoiden lisäksi.

        Mitenkäs ensikauden joukkueen kokoaminen on sujunut?Monelleko on jo soppari vai meneekö kovastikin uusiksi? Meillä on aika monella paprut jo kondiksessa, joten muutama täsmähankinta vielä odottaa. Niissähän me ollaan hyviä ja harvoin upotetaan kätemme siihen ihteensä. Kyllähän nytkin Rosa ja Kaspar erityisesti ovat olleet hyviä hankintoja ja rahansa väärtejä. Kai me tsekeistä taas jotain keksimme;) Toisaalta johto on ilmoittanut, että rahahanaa aletaan osin sulkemaan, joten junnuille on nyt tilausta. Näen senkin erittäin hyvänä asiana. Ei meidän tarvi joka kerta olla mitaleilla. Jännäsin tänä kautena mitaliputken jatkumoa, en mestaruutta, mutta näin kävi. 7 mitalia putkeen, ei sitäkään varmaan ole kukaan ennen tehnyt, joten hieno saldo on tältä vuosituhannelta.

        Kävin youtubesta kuuntelemassa kauden loppumisen kunniaksi Kristian Meurmannin tulkinnan Lapin kesästä. On se hieno aina! Hyvin viihdyn täällä etelänkin maisemissa, mutta kun kuuntelee jotain kotiseutuun kohdistuvaa musaa, niin tuntuu, että vois heti lähteä:)

        Jos tää kirjoittelu jää tähän tältä kaudelta, niin toivotan sulle veteraanipakki mitä mahtavimpia veneilyilmoja. Palataan taas ja ehkä ensi kausi tuo taas valoa sunkin joukkueellesi.

        Hyvin Kärpät taisteli ja kaatui saappaat jalassa. Sarja oli armoton ja olisi voinut teillekin kääntyä. Pienet asiat ratkaisivat ja tiukkaa oli loppuun asti. Ei tällaisessa tilanteessa voi teidän poikiinne pettynyt olla, niin hienosti he taistelivat. Siitä täysi kunnia Kärpille, että tekivät JYP:in olon vaikeaksi. Sehän pleijareissa on pelin henki.

        Jäljellä on siis otteluparit JYP-TPS ja KalPa-HPK. Eniten tästä porukasta mielin mestariksi KalPaa, jotenkin heidän pelitapansa viehättää ja jengi on antanut mahdollisuuden nuorillekin kehittyä ja ottaa vastuuta, sekä muutenkin seura toimii hienosti suomalaisen kiekkoilun hyväksi. HPK on myös ollut vauhdikkaan taitokiekon edustaja jo pitkään, enkä heidänkään voittoaan pahaksi näe. Toisessa otteluparissa ei ehkä omalta kannaltani ole yhtä sympaattiset seurat. Turku on kaupunki, jossa meitä stadilaisia erityisvihataan ja JYP nyt ei tunteita nostata ihan hirveästi mihinkään suuntaan. Toivon ainoastaan, että toimittajat oppisivat lausumaan Dufvan nimen. Ovatkohan koskaan kuulleet Sven Dufvasta?

        Jos veikata pitää, niin finaalissa kohtaavat KalPa ja JYP. Ja kuopiolaiset nostavat kannun. Mutta voihan se olla, että yllätys nähdään ja mestari onkin joku muu. Siinä tapauksessa he ovat sen ansainneet. TPS on jo nyt suurin yllättäjä, mutta en oikein jaksa uskoa eväiden riittävän mestariksi asti.

        Seuraan mielenkiinnolla finaalit viimeiseen matsiin asti ja saatanpa käydä Hämeenlinnassa katsomassa pelin tai parikin. Mutta toki ajatukset ovat omassa joukkueessa ja ensi kaudessa jo vahvasti. Tiedän sisäpiirin kautta, että muutamat nykyisistä narreista jatkavat, mutta on niitäkin, joiden kohtalo on vielä auki. Nuorennusleikkausta tarvitaan ja ennen kaikkea kärsivällisyyttä. Ongelmiakin on, suurimpana ehkä se ikuinen vaatimus olla mestari heti seuraavalla kaudella. Mieluiten näkisin Jokereiden rakentavan rauhassa ja vakiinnuttavan joukkueen rungon, vaikka sitten emme ensi keväänäkään pelaisi kirkkaista mitaleista. Kyllä tosin sijoitus parempi on oltava kuin mihin nyt ylsimme. Ei näillä resursseilla saa tyytyä säälipleijareihin. Mutta, kyllä täältä vielä tullaan. Vaikka suurin osa Suomea meitä hartaasti vihaakin. Tai ehkä juuri siitä syystä :))

        Suomenlahtea peittää vielä jää ja purjevene on pressujen alla, mutta siinä vaiheessa kun uusi kiekkomestari on julistettu, alkaa paattikin olla jo vedessä ja keula käännetään kohti saaristoa. Kärppien tapaan myös moni stadilainen kiekkomies on kova kalamies ja minäkin mieluusti vapoja virittelen avovesikaudella. Kireitä siimoja toivotan pohjoisen pojille ja rentoa lomaa. Ja tytöille myös! Saatan kyllä näitä jatkopelejä vielä kommentoida, mutta viimeistään syksyllä taas kirjoittelen uuden kauden alkaessa. Veteraanipakki kiittää sinua tästä kaudesta ja toivotan mukavaa kesää sitten, kun se Pohjolaan suvaitsee tulla. Käynpä katsomassa sen lähettämäsi kuvan!


      • Laura1
        Jokerit 1968-72 kirjoitti:

        Hyvin Kärpät taisteli ja kaatui saappaat jalassa. Sarja oli armoton ja olisi voinut teillekin kääntyä. Pienet asiat ratkaisivat ja tiukkaa oli loppuun asti. Ei tällaisessa tilanteessa voi teidän poikiinne pettynyt olla, niin hienosti he taistelivat. Siitä täysi kunnia Kärpille, että tekivät JYP:in olon vaikeaksi. Sehän pleijareissa on pelin henki.

        Jäljellä on siis otteluparit JYP-TPS ja KalPa-HPK. Eniten tästä porukasta mielin mestariksi KalPaa, jotenkin heidän pelitapansa viehättää ja jengi on antanut mahdollisuuden nuorillekin kehittyä ja ottaa vastuuta, sekä muutenkin seura toimii hienosti suomalaisen kiekkoilun hyväksi. HPK on myös ollut vauhdikkaan taitokiekon edustaja jo pitkään, enkä heidänkään voittoaan pahaksi näe. Toisessa otteluparissa ei ehkä omalta kannaltani ole yhtä sympaattiset seurat. Turku on kaupunki, jossa meitä stadilaisia erityisvihataan ja JYP nyt ei tunteita nostata ihan hirveästi mihinkään suuntaan. Toivon ainoastaan, että toimittajat oppisivat lausumaan Dufvan nimen. Ovatkohan koskaan kuulleet Sven Dufvasta?

        Jos veikata pitää, niin finaalissa kohtaavat KalPa ja JYP. Ja kuopiolaiset nostavat kannun. Mutta voihan se olla, että yllätys nähdään ja mestari onkin joku muu. Siinä tapauksessa he ovat sen ansainneet. TPS on jo nyt suurin yllättäjä, mutta en oikein jaksa uskoa eväiden riittävän mestariksi asti.

        Seuraan mielenkiinnolla finaalit viimeiseen matsiin asti ja saatanpa käydä Hämeenlinnassa katsomassa pelin tai parikin. Mutta toki ajatukset ovat omassa joukkueessa ja ensi kaudessa jo vahvasti. Tiedän sisäpiirin kautta, että muutamat nykyisistä narreista jatkavat, mutta on niitäkin, joiden kohtalo on vielä auki. Nuorennusleikkausta tarvitaan ja ennen kaikkea kärsivällisyyttä. Ongelmiakin on, suurimpana ehkä se ikuinen vaatimus olla mestari heti seuraavalla kaudella. Mieluiten näkisin Jokereiden rakentavan rauhassa ja vakiinnuttavan joukkueen rungon, vaikka sitten emme ensi keväänäkään pelaisi kirkkaista mitaleista. Kyllä tosin sijoitus parempi on oltava kuin mihin nyt ylsimme. Ei näillä resursseilla saa tyytyä säälipleijareihin. Mutta, kyllä täältä vielä tullaan. Vaikka suurin osa Suomea meitä hartaasti vihaakin. Tai ehkä juuri siitä syystä :))

        Suomenlahtea peittää vielä jää ja purjevene on pressujen alla, mutta siinä vaiheessa kun uusi kiekkomestari on julistettu, alkaa paattikin olla jo vedessä ja keula käännetään kohti saaristoa. Kärppien tapaan myös moni stadilainen kiekkomies on kova kalamies ja minäkin mieluusti vapoja virittelen avovesikaudella. Kireitä siimoja toivotan pohjoisen pojille ja rentoa lomaa. Ja tytöille myös! Saatan kyllä näitä jatkopelejä vielä kommentoida, mutta viimeistään syksyllä taas kirjoittelen uuden kauden alkaessa. Veteraanipakki kiittää sinua tästä kaudesta ja toivotan mukavaa kesää sitten, kun se Pohjolaan suvaitsee tulla. Käynpä katsomassa sen lähettämäsi kuvan!

        Mullakin on totuttelemista tähän aikaiseen "kesään", kun on pitkät ajat tahkottu kevättä finaaleja myöten ja sitten sen jälkeen mömmöm-kisatki perään,nii ehkä pienet vieroitusoireetki voi olla tuloillaan:)

        Mä taas uskon, että Daltonin jengi menee pitkälle! Suikka vaan on niin järee äijä, että uskon sen voivan tehdä sen tempun hyvinkin. Turussa on nyt pitkän, pitkän ajan jälkeen lätkähenkeä ja mun mielestä on vaan hyvä, jos yks entinen jätti saisi taas juonen päästä kiinni. Ei niilläkään oo helppoo.Suikka piti olla meille tulossa oleva valkku, hänellähän on Kärppäpohjaakin, mutta Junnon Alatalo-kaveria ei jätetä mentaliteetti tais viedä voiton ja Tps vei miehen.Mut kyllä se on selvä, että Tps:n jälkeen on täysin mahdollista, että Suikka meille tulee.Mut liian aikaista tota miettiä, meillähän on nyt uusi ja uskoa antava valmentaja Haapakoski. Jo pelkästään hänen matala, miehekäs ääni saa tällaisen naispuolisen fanin rauhoittumaan kummasti=)Tuntuu, että asiat ovat varmalla pohjalla ja mies tietää mitä on tekemässä.Kyllä mul luottoa on tän kevään näytöillä jo. HaapaMikko joutu kovaan leikkiin kylmiltään. Ei kakkosvalkun roolista ykköseen xtempore ole niin helppoo ja tossa ajassa!Hyvin hoiti homman.

        Mitä tulee vittuiluun eri kaupunkien kesken,niin sitähän on aina ja sitä paskaa tulee pienet ja suloisetkin saamaan osakseen,kun menestystä saavat. Näin kävi pohjoisen pienpedoillekin,kun liian hyviä oltiin=) Mut pitää ottaa toi niin, että turhanpäiväisiä ei isketäkään otsikkoon. Ei olla hmv-porukkaa, kun riemastutamme jatkuvasti osaa yleisöosastosta ja jopa mediaakin. Ihmeen rauhassa ollaan ainakin viel saatu olla putoamisen johdosta. Ehkä sit toi loistava taistelu kulutti mediankin syömähampaita, eivätkä päässeet kunnolla lihan raatelemiseen.

        Kävin lukaisemassa hetken Tps-JYP-keskustelua ja kyl oli taso heikko. Tulee mieleen, et onko siel kirjoittamassa Jatkiksessakin joko GH:t tai niin räkänokkaista jengiä, etteivät historiasta tiedä mitään. Jotenkin vaan tuntuu, että pitempään seuroja kannattaneet kykenevät keskustelemaan, eikä esim. voitonkin jälkeen irvailemaan vastustajaa!Ehkä se on sitä voittamisen kulttuuria ja sen myötä tiettyä asennetta. Kai vähemmän menestyneetkin sitten ajan myötä kasvavat voittojensa mittaisiksi tyylikkyydessä.

        Kaikki jäljelläolevat jengit eivät suurta menestystä ole saaneet. Ehkä luen ton HPK:n kuitenkin jotenkin tohon kastiin. Sillä on mestaruus ja pirunmoinen määrä pronssia. Mun silmissä pronssi on hieno mitali!Mut muuten...tepsukoiden valtakausi oli ajat sitten, KalPalla ei tältä vuosituhannelta paljonkaan, yks mitali. JYP-joukkueena ok,mut se Duffeli!EIJEIJEI!Kauniisti jutteli haastatteluissa,mutta ei aikaakaan,kun tuntuu, että alkaa vihjailut ja sitä myöten Kärppien panettelu. Nythän huono tuuri antoi voittoja Kärpille. Samalla laillahan mekin voitais sanoa noin, mut emme sano!Tossa on vissi ero valmentajienkin kesken. Kärpät vetää tyylillä, josta tykkään.

        Teillä on ny sit valkku, joka ei oo mun makuun yhtään!Tollaset vittusaatanan huutelijat ei oo mun silmissä tätä aikaa. Älynkäyttö sallittu. Muutenkaan en tykkää tietynlaisesta pelaajien irvistelystä ja jopa nimeltä haukkumisesta häviön jälkeen. Oon tosiaan mäkin aina luullu, et JOUKKUEENA noustaan ja hävitään. Ei ainakaan valkun asia ole yhtä pelaajaa nostaa häpeäpaalulle. Jortikalla on mun mielestä tää tapa, eikä tainnut jäädä Raatokaan jälkeen .Ikävästi ponnahtaa mieleen caseNiinimaa. Jannessa on omat vikansa,mutta aivan liikaa on mies saanut sontaa niellä monelta taholta. Puusilmiäkö suurin osa lätkänseuraajista on. Mun silmissä hän on hieno pelaaja edelleenkin, virheetöntähän ei ole eikä tule!Tän sanoisin, vaikka ei ois Kärppähistoriaa taustallakaan. Kun kerran on joutunut jonkun sakin silmätikuksi, niin luupilla katotaan joka yskäisy.

        Mä lähden tästä töitä kohden. Aion itekki katella lätkää edelleen, mihin sitä taudistaan pääsis=) Ehkä ny sit voi ilman hermopaineita jännätäkin, ku ei omat oo mukana. Mitään suurta suosikkia mul ei oo, paras voittakoon,mut jos se on JYP,nii onnittelen joukkuetta en Dufvaa, vaik osa sitä onkin;)


      • Jokerit 1968-72
        Laura1 kirjoitti:

        Mullakin on totuttelemista tähän aikaiseen "kesään", kun on pitkät ajat tahkottu kevättä finaaleja myöten ja sitten sen jälkeen mömmöm-kisatki perään,nii ehkä pienet vieroitusoireetki voi olla tuloillaan:)

        Mä taas uskon, että Daltonin jengi menee pitkälle! Suikka vaan on niin järee äijä, että uskon sen voivan tehdä sen tempun hyvinkin. Turussa on nyt pitkän, pitkän ajan jälkeen lätkähenkeä ja mun mielestä on vaan hyvä, jos yks entinen jätti saisi taas juonen päästä kiinni. Ei niilläkään oo helppoo.Suikka piti olla meille tulossa oleva valkku, hänellähän on Kärppäpohjaakin, mutta Junnon Alatalo-kaveria ei jätetä mentaliteetti tais viedä voiton ja Tps vei miehen.Mut kyllä se on selvä, että Tps:n jälkeen on täysin mahdollista, että Suikka meille tulee.Mut liian aikaista tota miettiä, meillähän on nyt uusi ja uskoa antava valmentaja Haapakoski. Jo pelkästään hänen matala, miehekäs ääni saa tällaisen naispuolisen fanin rauhoittumaan kummasti=)Tuntuu, että asiat ovat varmalla pohjalla ja mies tietää mitä on tekemässä.Kyllä mul luottoa on tän kevään näytöillä jo. HaapaMikko joutu kovaan leikkiin kylmiltään. Ei kakkosvalkun roolista ykköseen xtempore ole niin helppoo ja tossa ajassa!Hyvin hoiti homman.

        Mitä tulee vittuiluun eri kaupunkien kesken,niin sitähän on aina ja sitä paskaa tulee pienet ja suloisetkin saamaan osakseen,kun menestystä saavat. Näin kävi pohjoisen pienpedoillekin,kun liian hyviä oltiin=) Mut pitää ottaa toi niin, että turhanpäiväisiä ei isketäkään otsikkoon. Ei olla hmv-porukkaa, kun riemastutamme jatkuvasti osaa yleisöosastosta ja jopa mediaakin. Ihmeen rauhassa ollaan ainakin viel saatu olla putoamisen johdosta. Ehkä sit toi loistava taistelu kulutti mediankin syömähampaita, eivätkä päässeet kunnolla lihan raatelemiseen.

        Kävin lukaisemassa hetken Tps-JYP-keskustelua ja kyl oli taso heikko. Tulee mieleen, et onko siel kirjoittamassa Jatkiksessakin joko GH:t tai niin räkänokkaista jengiä, etteivät historiasta tiedä mitään. Jotenkin vaan tuntuu, että pitempään seuroja kannattaneet kykenevät keskustelemaan, eikä esim. voitonkin jälkeen irvailemaan vastustajaa!Ehkä se on sitä voittamisen kulttuuria ja sen myötä tiettyä asennetta. Kai vähemmän menestyneetkin sitten ajan myötä kasvavat voittojensa mittaisiksi tyylikkyydessä.

        Kaikki jäljelläolevat jengit eivät suurta menestystä ole saaneet. Ehkä luen ton HPK:n kuitenkin jotenkin tohon kastiin. Sillä on mestaruus ja pirunmoinen määrä pronssia. Mun silmissä pronssi on hieno mitali!Mut muuten...tepsukoiden valtakausi oli ajat sitten, KalPalla ei tältä vuosituhannelta paljonkaan, yks mitali. JYP-joukkueena ok,mut se Duffeli!EIJEIJEI!Kauniisti jutteli haastatteluissa,mutta ei aikaakaan,kun tuntuu, että alkaa vihjailut ja sitä myöten Kärppien panettelu. Nythän huono tuuri antoi voittoja Kärpille. Samalla laillahan mekin voitais sanoa noin, mut emme sano!Tossa on vissi ero valmentajienkin kesken. Kärpät vetää tyylillä, josta tykkään.

        Teillä on ny sit valkku, joka ei oo mun makuun yhtään!Tollaset vittusaatanan huutelijat ei oo mun silmissä tätä aikaa. Älynkäyttö sallittu. Muutenkaan en tykkää tietynlaisesta pelaajien irvistelystä ja jopa nimeltä haukkumisesta häviön jälkeen. Oon tosiaan mäkin aina luullu, et JOUKKUEENA noustaan ja hävitään. Ei ainakaan valkun asia ole yhtä pelaajaa nostaa häpeäpaalulle. Jortikalla on mun mielestä tää tapa, eikä tainnut jäädä Raatokaan jälkeen .Ikävästi ponnahtaa mieleen caseNiinimaa. Jannessa on omat vikansa,mutta aivan liikaa on mies saanut sontaa niellä monelta taholta. Puusilmiäkö suurin osa lätkänseuraajista on. Mun silmissä hän on hieno pelaaja edelleenkin, virheetöntähän ei ole eikä tule!Tän sanoisin, vaikka ei ois Kärppähistoriaa taustallakaan. Kun kerran on joutunut jonkun sakin silmätikuksi, niin luupilla katotaan joka yskäisy.

        Mä lähden tästä töitä kohden. Aion itekki katella lätkää edelleen, mihin sitä taudistaan pääsis=) Ehkä ny sit voi ilman hermopaineita jännätäkin, ku ei omat oo mukana. Mitään suurta suosikkia mul ei oo, paras voittakoon,mut jos se on JYP,nii onnittelen joukkuetta en Dufvaa, vaik osa sitä onkin;)

        Valmentajia on karkeasti ottaen kahdenlaisia. On Wanhan Liiton autoritäärisiä miehiä, jotka eivät siedä pelaajilta kritiikkiä, tai usein edes kysymyksiä. He tekevät omapäisiä ratkaisuja ottamatta välttämättä huomioon kenenkään muun mielipidettä, tai varsinkaan tunteita. Eihän tämä nykyaikaa ole. Nykyinen pelaajasukupolvi on kasvanut ilmapiirissä, jossa jo lapselle selitetään miksi joku asia on sallittu ja joku toinen kielletty. Sokea totteleminen ei enää ole kasvatuksen peruspilari. Ja tämä sekä näkyy että tulisi myös ottaa huomioon pelaajia käsiteltäessä. Liian autoritäärinen valmentaja saa hiljaisemmat pelurit lukkoon ja ne enemmän ulospäinsuuntautuvat kapinaan. Kumpikaan ei ole toivottavaa.

        Sitten on (suuri enemmistö valmentajista!) pehmeämmän linjan kannattajia, jotka lähtevät liikkeelle ns. pelaajalähtöisestä lähestymistavasta. Nämä valmentajat eivät silti yleensä ole pehmeitä miehiä. Pikemminkin päinvastoin. Heillä vain on itsevarmuutta siinä määrin, ettei sitä tarvitse joka käänteessä kielenkäytöllä tai henkilökohtaisilla pelaajaan kohdistuvilla hyökkäyksillä todistella.

        Mesoamisella ja haistattelulla voi saada potkittua jengiä persuksille muutaman voittomatsin verran, mutta ei se yleensä mikään pitkäaikainen ratkaisu ole. Ja juuri pitkäjänteisyyttä valmennukseen kaivataan. Ongelma on vain se, että niitä tuloksia halutaan heti, eikä moni hyväkään valmentaja edes pääse osaamistaan kunnolla osoittamaan ennenkuin jo saa kenkää.

        Toisaalta, varsinkin median suhteen, on kyse suuresta teatterista. Tai silkasta hämäyksestä. Moni valmentaja on ihan erilainen pukukopissa kuin mitä julkisuuden perusteella voisi luulla. Puhumattakaan pelaajan kanssa kahdenkesken.Tietysti niinkin päin joskus, että leppoisia lausuntoja jakeleva joviaali tyyppi voi tosipaikassa olla armottomin kaikista. TV-haastattelussa näkyy vain jäävuoren huippu. Niistä pehmeistä miehistä löytyy monesti eniten äijää. He vain eivät tarvitse tehokeinoja joka käänteessä.

        Se mikä kenellekin pelaajalle sopii, on yksilöllistä. Nykyään kyllä suurin osa lienee tyytyväinen valmentajaan, jonka kanssa vuoropuhelu on mahdollinen. Kuuluisa suomalainen "management by perkele" harvoin enää toimii nykyisen pelaajasukupolven kanssa. Ja on niitä herkkiä taiteilijasieluja pelaajien joukossa aina ennenkin ollut. Nykyään heitä on vain enemmän. Yksilön erilaisuuden ja vahvuudet/heikkoudet huomioiva kasvatus kantaa hedelmää. Enää ei mennä "perse edellä puuhun", kuten minun sukupolveni pelaajia aikanaan käskettin.

        Jos asiaa tarkatellaan valmentajan näkökulmasta, niin jokaisessa joukkueessa on niitä vaikeita tapauksia. Pelaajia, joita on käsiteltävä hienotunteisemmin kuin toisia. Kaikille ei voi puhua samalla tavalla. Ihmiset ovat yksilöitä, tänä päivänä vielä paljon entistä enemmän. Jos mielii saada pelaajan toimimaan haluamallaan tavalla, täytyy häntä osata käsitellä. Tämä on valmentajan ammattitaitoa. Tai, jos homma kärjistyy eikä toimi, sen puutetta. Valmennuksessa tarvitaan valtavasti psykologista silmää ja otetta.

        Jatkopeleistä vielä muutama sana. Turussa on kieltämättä tällä hetkellä meininkiä. Halli pursuaa kannattajia ja joukkue pelaa tehokkaasti. Mutta riittääkö Tepsin materiaali mestaruuteen saakka? En usko, että riittää. Jos he kaikesta huolimatta kannun nostavat, niin he ovat sen sitten ansainneet. Ja meikäläinen yhtyy onnittelijoihin. Luulen kyllä, että pääsen onnitelemaan muita kuin turkulaisia tänä keväänä. Katsotaan miten peleissä käy.


      • Laura1
        Jokerit 1968-72 kirjoitti:

        Valmentajia on karkeasti ottaen kahdenlaisia. On Wanhan Liiton autoritäärisiä miehiä, jotka eivät siedä pelaajilta kritiikkiä, tai usein edes kysymyksiä. He tekevät omapäisiä ratkaisuja ottamatta välttämättä huomioon kenenkään muun mielipidettä, tai varsinkaan tunteita. Eihän tämä nykyaikaa ole. Nykyinen pelaajasukupolvi on kasvanut ilmapiirissä, jossa jo lapselle selitetään miksi joku asia on sallittu ja joku toinen kielletty. Sokea totteleminen ei enää ole kasvatuksen peruspilari. Ja tämä sekä näkyy että tulisi myös ottaa huomioon pelaajia käsiteltäessä. Liian autoritäärinen valmentaja saa hiljaisemmat pelurit lukkoon ja ne enemmän ulospäinsuuntautuvat kapinaan. Kumpikaan ei ole toivottavaa.

        Sitten on (suuri enemmistö valmentajista!) pehmeämmän linjan kannattajia, jotka lähtevät liikkeelle ns. pelaajalähtöisestä lähestymistavasta. Nämä valmentajat eivät silti yleensä ole pehmeitä miehiä. Pikemminkin päinvastoin. Heillä vain on itsevarmuutta siinä määrin, ettei sitä tarvitse joka käänteessä kielenkäytöllä tai henkilökohtaisilla pelaajaan kohdistuvilla hyökkäyksillä todistella.

        Mesoamisella ja haistattelulla voi saada potkittua jengiä persuksille muutaman voittomatsin verran, mutta ei se yleensä mikään pitkäaikainen ratkaisu ole. Ja juuri pitkäjänteisyyttä valmennukseen kaivataan. Ongelma on vain se, että niitä tuloksia halutaan heti, eikä moni hyväkään valmentaja edes pääse osaamistaan kunnolla osoittamaan ennenkuin jo saa kenkää.

        Toisaalta, varsinkin median suhteen, on kyse suuresta teatterista. Tai silkasta hämäyksestä. Moni valmentaja on ihan erilainen pukukopissa kuin mitä julkisuuden perusteella voisi luulla. Puhumattakaan pelaajan kanssa kahdenkesken.Tietysti niinkin päin joskus, että leppoisia lausuntoja jakeleva joviaali tyyppi voi tosipaikassa olla armottomin kaikista. TV-haastattelussa näkyy vain jäävuoren huippu. Niistä pehmeistä miehistä löytyy monesti eniten äijää. He vain eivät tarvitse tehokeinoja joka käänteessä.

        Se mikä kenellekin pelaajalle sopii, on yksilöllistä. Nykyään kyllä suurin osa lienee tyytyväinen valmentajaan, jonka kanssa vuoropuhelu on mahdollinen. Kuuluisa suomalainen "management by perkele" harvoin enää toimii nykyisen pelaajasukupolven kanssa. Ja on niitä herkkiä taiteilijasieluja pelaajien joukossa aina ennenkin ollut. Nykyään heitä on vain enemmän. Yksilön erilaisuuden ja vahvuudet/heikkoudet huomioiva kasvatus kantaa hedelmää. Enää ei mennä "perse edellä puuhun", kuten minun sukupolveni pelaajia aikanaan käskettin.

        Jos asiaa tarkatellaan valmentajan näkökulmasta, niin jokaisessa joukkueessa on niitä vaikeita tapauksia. Pelaajia, joita on käsiteltävä hienotunteisemmin kuin toisia. Kaikille ei voi puhua samalla tavalla. Ihmiset ovat yksilöitä, tänä päivänä vielä paljon entistä enemmän. Jos mielii saada pelaajan toimimaan haluamallaan tavalla, täytyy häntä osata käsitellä. Tämä on valmentajan ammattitaitoa. Tai, jos homma kärjistyy eikä toimi, sen puutetta. Valmennuksessa tarvitaan valtavasti psykologista silmää ja otetta.

        Jatkopeleistä vielä muutama sana. Turussa on kieltämättä tällä hetkellä meininkiä. Halli pursuaa kannattajia ja joukkue pelaa tehokkaasti. Mutta riittääkö Tepsin materiaali mestaruuteen saakka? En usko, että riittää. Jos he kaikesta huolimatta kannun nostavat, niin he ovat sen sitten ansainneet. Ja meikäläinen yhtyy onnittelijoihin. Luulen kyllä, että pääsen onnitelemaan muita kuin turkulaisia tänä keväänä. Katsotaan miten peleissä käy.

        on tosiaan kyllä eroja ja paljon. Sä entisenä pelaajana aivan varmasti tiedät mistä puhut, mä fanittajana olen enemmänkin vaan tunteen ja mielikuvan varassa, kun ei noita pelaajiakaan niin tunne henk.koht. paremmin.

        Mä ny vaan satun olemaan kaikkialla sellainen "vastarannan kiiski", että alan heti puolustamaan, jos näen epäoikeudenmukaisuutta omasta näkövinkkelistäni käsin. Toisaalta tarvittaessa sanon kyllä totuuden silloinkin, jos se ei ole kiva kuulla ja se on ihan pakko sanoa. Selän takana tikaroiminen on halveksittavaa.

        Huomaa, että sulla ei kauheesti fiilistä oo tepsukoiden suhteen=) Mut muistapa se, että kyllä se pilkkakirves on lentäny puolin ja toisin ja mitä mä oon lukenu, niin ei kyl löydy toista kaupunkia, jota irvistellään niin paljon kuin Turkkusta. Kaikkien vitsien emäkohde:)Joukkueista toki narrit vie voiton ylivoimaisesti. Kärpät on kovaa vauhtia ollut kirimässä kiinni, mutta emme ole vielä ainakaan saavuttaneet. JYPistä alkaa tolla inhokki nro 3 ja se on aivan Dufvan ansiota. En usko, että itse joukkuetta kukaan mollaa. Hifk ja Blues ovat saaneet tosi vähän mun silmissä negatiivista palautetta. Brändikö lie ja Bluesilla tää Matikainen syynä ainaki täl hetkel.Makkarakeisarista kuulee puhuttavan,mut sekin aihe on vähän jo kuivahtanut.Mutta MONEY TALKS, pitkällä aikavälillä ajatellen just meidän ja teidän joukkueet saavat sen takia shittiä niskaan. Kovat nimet pelaajina aiheuttavat kateutta tässä kaunaisuuden pyhäkössä nimeltä Suomi;)Oi sitä onnea, kun tällaiset pelaajat eivät onnistukaan aina!

        Mä olen monesti miettiny, et miksei suomalaiset joukkueet pestaa psykologista valmennusta tiimiin, vai onko sellaista jossain? Tulee vaan mieleen Ruotsi, jolla tällaista tietääkseni on ollut jo kauan. Useinhan meillä alkaa tuo vanne päässä puristamaan, jos ei onnistumisia ala tulemaan pian.Täähän olisi hyvää maapohjan ravitsemista Leijoniakin ajatellen. Pitäisi edelleen muistaa, että asia nro yksi lätkässä on HAUSKANPITO! Tietynlainen rentous poistaa turhia paineita.Siihen kun suomalaisetkin pääsisi, niin a vot!Meillä vaan ne kielteiset asiat tuntuvat helpommin leviävän myös muihin pelaajiin, aivan kuin joku hemmetin musta surma.

        Olen huomannut sen, että ns."diivoja"pitää käsitellä erikseen. Yleensähän nämä ovat Rosan tapaan niitä avainpelaajia ja tietävät itsekin sen. Jos ajattelee yleensä lahjakkaita ihmisiä, niin eivät he ole keskivertoja luonteita.Erikoisia, poikkeavia massasta, välillä negatiivisestikin,mutta se potentiaali kun saadaan myönteisesti käyttöön,niin siinä alkaa taivas tosiaan olla rajana! Lahjakkaat erottuvat kuin punainen väri harmaasta massasta.Vähintäänkin valkun olisi sitä psykologista silmää omattava ja näin ollen sitä ammattiapuna hankittava.

        Mutta...välillä ajattelen sitäkin, että onko jonkun joukkueen superpelaajalla oikeus mennä tavallaan valmentajan ylitse, vai annetaanko hänelle suosiolla erikoisoikeuksia. Tällainenhan voi myös haitata JOUKKUETTA, sillä tietynlainen runkoa koskeva kokonaisuushahmotelmahan pelistrategioissakin on. Kärpissäkin on kyllä annettu vapaita käsiä mm.Aaltoselle toteuttaa itseään, mutta eipä sekään aina auta. Juhis on loistava pelaaja, joka on saanut enemmän aikaan Pelicanseissa. Voiko tässä syyttää ketä?Onko kumpi vai kampi parempi valmentaja. Alatalon tullessa johtoon oli hyvä asia, että Juhis meni Pelsuihin. Alatalohan tykkäsi vaan haalariosastosta ja individualistit a´la Aaltonen vittuun- asenne kukoisti. Aaltosen ongelmat Kärpissä eivät johtuneet siitäkään,ettei hän olisi saanut peliaikaa ja hyviä ketjutovereita vierelleen, ykkösessä pelatessaan ei varmasti parempaa paikkaa voinut olla!Pelsuja aliarvioimatta sanoisin, että kyllähän Viuhkolan, Corson, Brosin ym.vierellä pelaaminen on ollut näyttöjen antoa parhaimmillaan verrattuna Pelsuihin. Hyviä pelaajia heilläkin Juhin vierellä,mutta ei voi lukea tohon kategoriaan. Ehkä se on sitten syy, että nousi enemmän vielä ykkösstaraksi. Sitähän hän on ollut luonteeltaan aina.Jos toisetkin ovat huippuja, niin esim. tehotilastot eivät ole niin maagisia, kun niitä jakaa useampi.

        Siinä muuten pelaaja, jonka laittaisin vakavasti ehdolle MM-kisoihin.Saas nähä mitä J.Jalonen ajattelee asiasta.Ehkä ei kelpuuta, jos nahilasta tulee jengiä enemmänkin. Jos nyt jättää Jokisen Jussin ulos, niin loppuu kunnioitus häntä kohtaan. Ei vaan voi käsittää.

        Sä kun oot pakki pelipaikaltasi, niin mielenkiintoista olisi kuulla, ketkä ovat sun mielestä tällä hetkellä SM-liigan parhaita pakkeja ja vähän perustelujakin?Puhutaan hyökkäävästä, puolustavasta ja peruspakeista, onks toi viimeinen sitten se ihanne?

        Mut joo..pihamaa alkaa armottomasti paljastua lumen sulamisen jälkeen ja jotain tarttis vähän tehdä sielläkin. Ikävästi näin kesään nyt jo pikkuhiljaa totutellessa tulee taas mieleen ruohonleikkuun "mukavuus", kun tota tonttia on vähän liikaakin=( Noh, onneksi hetken saa vielä siltä olla rauhassa:)


      • Jokerit 1968-72
        Laura1 kirjoitti:

        on tosiaan kyllä eroja ja paljon. Sä entisenä pelaajana aivan varmasti tiedät mistä puhut, mä fanittajana olen enemmänkin vaan tunteen ja mielikuvan varassa, kun ei noita pelaajiakaan niin tunne henk.koht. paremmin.

        Mä ny vaan satun olemaan kaikkialla sellainen "vastarannan kiiski", että alan heti puolustamaan, jos näen epäoikeudenmukaisuutta omasta näkövinkkelistäni käsin. Toisaalta tarvittaessa sanon kyllä totuuden silloinkin, jos se ei ole kiva kuulla ja se on ihan pakko sanoa. Selän takana tikaroiminen on halveksittavaa.

        Huomaa, että sulla ei kauheesti fiilistä oo tepsukoiden suhteen=) Mut muistapa se, että kyllä se pilkkakirves on lentäny puolin ja toisin ja mitä mä oon lukenu, niin ei kyl löydy toista kaupunkia, jota irvistellään niin paljon kuin Turkkusta. Kaikkien vitsien emäkohde:)Joukkueista toki narrit vie voiton ylivoimaisesti. Kärpät on kovaa vauhtia ollut kirimässä kiinni, mutta emme ole vielä ainakaan saavuttaneet. JYPistä alkaa tolla inhokki nro 3 ja se on aivan Dufvan ansiota. En usko, että itse joukkuetta kukaan mollaa. Hifk ja Blues ovat saaneet tosi vähän mun silmissä negatiivista palautetta. Brändikö lie ja Bluesilla tää Matikainen syynä ainaki täl hetkel.Makkarakeisarista kuulee puhuttavan,mut sekin aihe on vähän jo kuivahtanut.Mutta MONEY TALKS, pitkällä aikavälillä ajatellen just meidän ja teidän joukkueet saavat sen takia shittiä niskaan. Kovat nimet pelaajina aiheuttavat kateutta tässä kaunaisuuden pyhäkössä nimeltä Suomi;)Oi sitä onnea, kun tällaiset pelaajat eivät onnistukaan aina!

        Mä olen monesti miettiny, et miksei suomalaiset joukkueet pestaa psykologista valmennusta tiimiin, vai onko sellaista jossain? Tulee vaan mieleen Ruotsi, jolla tällaista tietääkseni on ollut jo kauan. Useinhan meillä alkaa tuo vanne päässä puristamaan, jos ei onnistumisia ala tulemaan pian.Täähän olisi hyvää maapohjan ravitsemista Leijoniakin ajatellen. Pitäisi edelleen muistaa, että asia nro yksi lätkässä on HAUSKANPITO! Tietynlainen rentous poistaa turhia paineita.Siihen kun suomalaisetkin pääsisi, niin a vot!Meillä vaan ne kielteiset asiat tuntuvat helpommin leviävän myös muihin pelaajiin, aivan kuin joku hemmetin musta surma.

        Olen huomannut sen, että ns."diivoja"pitää käsitellä erikseen. Yleensähän nämä ovat Rosan tapaan niitä avainpelaajia ja tietävät itsekin sen. Jos ajattelee yleensä lahjakkaita ihmisiä, niin eivät he ole keskivertoja luonteita.Erikoisia, poikkeavia massasta, välillä negatiivisestikin,mutta se potentiaali kun saadaan myönteisesti käyttöön,niin siinä alkaa taivas tosiaan olla rajana! Lahjakkaat erottuvat kuin punainen väri harmaasta massasta.Vähintäänkin valkun olisi sitä psykologista silmää omattava ja näin ollen sitä ammattiapuna hankittava.

        Mutta...välillä ajattelen sitäkin, että onko jonkun joukkueen superpelaajalla oikeus mennä tavallaan valmentajan ylitse, vai annetaanko hänelle suosiolla erikoisoikeuksia. Tällainenhan voi myös haitata JOUKKUETTA, sillä tietynlainen runkoa koskeva kokonaisuushahmotelmahan pelistrategioissakin on. Kärpissäkin on kyllä annettu vapaita käsiä mm.Aaltoselle toteuttaa itseään, mutta eipä sekään aina auta. Juhis on loistava pelaaja, joka on saanut enemmän aikaan Pelicanseissa. Voiko tässä syyttää ketä?Onko kumpi vai kampi parempi valmentaja. Alatalon tullessa johtoon oli hyvä asia, että Juhis meni Pelsuihin. Alatalohan tykkäsi vaan haalariosastosta ja individualistit a´la Aaltonen vittuun- asenne kukoisti. Aaltosen ongelmat Kärpissä eivät johtuneet siitäkään,ettei hän olisi saanut peliaikaa ja hyviä ketjutovereita vierelleen, ykkösessä pelatessaan ei varmasti parempaa paikkaa voinut olla!Pelsuja aliarvioimatta sanoisin, että kyllähän Viuhkolan, Corson, Brosin ym.vierellä pelaaminen on ollut näyttöjen antoa parhaimmillaan verrattuna Pelsuihin. Hyviä pelaajia heilläkin Juhin vierellä,mutta ei voi lukea tohon kategoriaan. Ehkä se on sitten syy, että nousi enemmän vielä ykkösstaraksi. Sitähän hän on ollut luonteeltaan aina.Jos toisetkin ovat huippuja, niin esim. tehotilastot eivät ole niin maagisia, kun niitä jakaa useampi.

        Siinä muuten pelaaja, jonka laittaisin vakavasti ehdolle MM-kisoihin.Saas nähä mitä J.Jalonen ajattelee asiasta.Ehkä ei kelpuuta, jos nahilasta tulee jengiä enemmänkin. Jos nyt jättää Jokisen Jussin ulos, niin loppuu kunnioitus häntä kohtaan. Ei vaan voi käsittää.

        Sä kun oot pakki pelipaikaltasi, niin mielenkiintoista olisi kuulla, ketkä ovat sun mielestä tällä hetkellä SM-liigan parhaita pakkeja ja vähän perustelujakin?Puhutaan hyökkäävästä, puolustavasta ja peruspakeista, onks toi viimeinen sitten se ihanne?

        Mut joo..pihamaa alkaa armottomasti paljastua lumen sulamisen jälkeen ja jotain tarttis vähän tehdä sielläkin. Ikävästi näin kesään nyt jo pikkuhiljaa totutellessa tulee taas mieleen ruohonleikkuun "mukavuus", kun tota tonttia on vähän liikaakin=( Noh, onneksi hetken saa vielä siltä olla rauhassa:)

        Se joukkueen ns. supertähtien kohtelu kontra muut pelaajat on usein ongelmallista. Kyllä perusasetelma kuitenkin on juuri se mitä sanoit. Joukkueen yhtenäisyydelle ei tee hyvää, jos joku/jotkut saavat erikoiskohtelua. Tai, mikä vielä pahempaa, päätösvaltaa yli oman tonttinsa. Tässä mielestäni kulkee ehdoton raja. Valmentajan on tehtävä päätökset. Pelaajia kannattaa kuulla ja mielipiteen ilmaisu toimii parhaiten vapaassa ilmapiirissä, mutta viimeinen sana ja yhteenveto keskusteluista kuuluu valmentajalle. Kyllähän jokaisella valmentajalla on luottopelaajia jengissä ja heidän ajatuksiaan hän kuuntelee ja arvostaa keskivertoa enemmän. Mutta nämä juttutuokiot täytyy käydä tyylikkäästi ja usein luottamuksella kahdenkesken. Joukkueelle ei saa antaa kuvaa, että joku pelaaja on epävirallinen kakkosvalmentaja. Siinä kärsii arvovalta ja joukkuehenki.

        Ruotsalaisen ja suomalaisen valmennuksen iso ero on juuri se, että lahden takana pelaajien mielipidettä on totuttu kuuntelemaan. Joukkuetta johdetaan kuten sikäläistä yhteiskuntaakin. Meillä johtaminen on autoritäärisempää ja se näkyy kautta linjan. Kiekossakin. Molemmissa tavoissa on puolensa.

        En nyt lähde rankaamaan tässä ja nyt kaikkia sm-liigan pakkeja. Siinä olisi aikamoinen savotta. Puheenaihe on kyllä mielenkiintoinen ja aika harvoin pakeista puhutaan. Paitsi heidän tekemistään virheistä tietysti. Ihannepuolustaja on mahdollisimman monipuolinen. Fyysinen pelote, mutta samalla ehdottomasti nopea ja ennenkaikkea taitava luistelija. Armoton ja tarkka laukoja, jolla on pelisilmää nousta hyökkäyksiin, kun paikka aukeaa. Yksinkertainen on kaunista puolustamisessakin. Omalla alueella ei pidä turhia pyöriä, vaan avaukset on lähdettävä napakasti, kanukkityyliin. Muutenkin se nikkaristaili sopii puolustajalle harvinaisen hyvin. Oma maalivahti on pyhä, häneen ei vastustaja saa koskea. Eikä koskaan seistä maalin edessä odottamassa syöttöä ja ribaria. Oman häkin edustalla on vastustalle varattuna vain makuupaikkoja. Tosiasia on, että maaleista valtava enemmistö tehdään siltä ns. parhaalta sekstorilta, joten se on pakkien pidettävä. Aina ja ehdottomasti. Maalin taakse on usein turha pakkien lähteä, sieltä ei maaleja tehdä. Oman maalin kulma ja syöttölinjat on tukittava. Eli kanukkityyliin edelleen. Eleettömästi, mutta tehokkaasti.

        Pakkiparia valittaessa on tietysti otettava huomioon se erilaisuus, jota kaikesta huolimatta esiintyy. Kaikilla, jos kenelläkään, kun ei ole kaikkia täydellisen puolustajan ominaisuuksia. Joku tykkää hyökätä enemmän kuin toinen ja samalla jättää oman tonttinsa, joten pakkiparin on tällöin oltava mieluiten sitä varmistavaa sorttia. Vaikka tietysti täydellisessä maailmassa laituri pakin paikan ottaakin näissä tilanteissa. Se vain ei aina toteudu, kun vauhdilla mennään ja maaliahneus iskee. Siihen laituriinkin.

        Peruspakilla yleensä tarkoitetaan sellaista pelaajaa, joka pitää tonttinsa. Ei ehkä esitä näyttäviä temppuja hyökkäyspäässä, mutta on aina vastassa, kun vastustajan hyökkäys lähenee omaa maalia. Siivoaa oman maalin edustan ja kiekon saatuaan avaa välittömästi. Hyökkäyspäässä pitää viivan ja laukoo, mielellään matalia, kiekkoja maalille. Ehdottoman tärkeitä perusominaisuuksia puolustajalle. Näillä pärjää.

        Puolustava pakki ei juurin peruspakista eroa. Lähinnä vain siinä suhteessa, että jättää kiekon kuskaamisen kokonaan hyökkääjile, kun ns. peruspakki voi joskus itsekin nousta.

        Nouseva, tai hyökkäävä puolustaja, osallistuu aktiivisesti hyökkäyspeliin, erityisesti ylivoimissa, jossa hänellä usein on vapaat kädet sijoittua tilanteen mukaan ja olla jopa se kiekkoa pääasiallisesti kuljettava pelaaja. Pelinjohtaja. Tällöin viivalla käytetään monesti jotain kovaa laukovaa hyökkääjää. Roolit tavallaan vaihtuvat. Tasaviikoillakin nouseva, tai kiekollinen, pakki tuo kiekon ylös hyvän luisteluvoimansa avulla ja myös usein päättää nousunsa maalilaukaukseen.

        Puolustajan peli on muuttunut vuosien varrella. Nykyään ei juuri lämäreitä viivalta ammuta, vaan rannarit viuhuvat suoraan syötöstä. Ovat niin paljon nopeampia ja parhaimmilaan erittäin kovia ja tarkkoja. Myös hyökkääjän ja puolustajan ero on kaventunut ja kaventuu vielä jatkossa enemmän modernissa jääkiekossa. Pelaajista tulee monipuolisempia ja he pystyvät ottamaan muunkin kuin sen oman roolinsa ja paikkansa tarvittaessa. Ja erityisesti pelitilanteen mukaan. Koko joukkue hyökkää ja puolustaa. Jopa veskarit osallistuvat avauksiin.

        Nuori Sami Vatanen miellyttää veteraanipakin silmää. Kaverilla näkyy olevan avuja paljon yli tavallisen. Nousuissa on dynamiikkaa, veto lähtee nopeasti ja tarkasti. Sijoittuminen ja pelinluku on hienoa. Fyysisyyttä ei tietenkään 18-vuotiaalla pojalla vielä voi yltäkyllin olla, mutta se lisääntyy treenaamalla.

        Niistä turkulaisista sen verran, että arvostan kyllä TPS:ää seurana ja sitä valtavaa työtä, jota ovat maamme kiekkoilun hyväksi tehneet. Ja näkisin toki mielelläni heidän dynastiansa palaavan. Eihän se keneltäkään todellisuudessa pois olisi.


      • Laura1
        Jokerit 1968-72 kirjoitti:

        Se joukkueen ns. supertähtien kohtelu kontra muut pelaajat on usein ongelmallista. Kyllä perusasetelma kuitenkin on juuri se mitä sanoit. Joukkueen yhtenäisyydelle ei tee hyvää, jos joku/jotkut saavat erikoiskohtelua. Tai, mikä vielä pahempaa, päätösvaltaa yli oman tonttinsa. Tässä mielestäni kulkee ehdoton raja. Valmentajan on tehtävä päätökset. Pelaajia kannattaa kuulla ja mielipiteen ilmaisu toimii parhaiten vapaassa ilmapiirissä, mutta viimeinen sana ja yhteenveto keskusteluista kuuluu valmentajalle. Kyllähän jokaisella valmentajalla on luottopelaajia jengissä ja heidän ajatuksiaan hän kuuntelee ja arvostaa keskivertoa enemmän. Mutta nämä juttutuokiot täytyy käydä tyylikkäästi ja usein luottamuksella kahdenkesken. Joukkueelle ei saa antaa kuvaa, että joku pelaaja on epävirallinen kakkosvalmentaja. Siinä kärsii arvovalta ja joukkuehenki.

        Ruotsalaisen ja suomalaisen valmennuksen iso ero on juuri se, että lahden takana pelaajien mielipidettä on totuttu kuuntelemaan. Joukkuetta johdetaan kuten sikäläistä yhteiskuntaakin. Meillä johtaminen on autoritäärisempää ja se näkyy kautta linjan. Kiekossakin. Molemmissa tavoissa on puolensa.

        En nyt lähde rankaamaan tässä ja nyt kaikkia sm-liigan pakkeja. Siinä olisi aikamoinen savotta. Puheenaihe on kyllä mielenkiintoinen ja aika harvoin pakeista puhutaan. Paitsi heidän tekemistään virheistä tietysti. Ihannepuolustaja on mahdollisimman monipuolinen. Fyysinen pelote, mutta samalla ehdottomasti nopea ja ennenkaikkea taitava luistelija. Armoton ja tarkka laukoja, jolla on pelisilmää nousta hyökkäyksiin, kun paikka aukeaa. Yksinkertainen on kaunista puolustamisessakin. Omalla alueella ei pidä turhia pyöriä, vaan avaukset on lähdettävä napakasti, kanukkityyliin. Muutenkin se nikkaristaili sopii puolustajalle harvinaisen hyvin. Oma maalivahti on pyhä, häneen ei vastustaja saa koskea. Eikä koskaan seistä maalin edessä odottamassa syöttöä ja ribaria. Oman häkin edustalla on vastustalle varattuna vain makuupaikkoja. Tosiasia on, että maaleista valtava enemmistö tehdään siltä ns. parhaalta sekstorilta, joten se on pakkien pidettävä. Aina ja ehdottomasti. Maalin taakse on usein turha pakkien lähteä, sieltä ei maaleja tehdä. Oman maalin kulma ja syöttölinjat on tukittava. Eli kanukkityyliin edelleen. Eleettömästi, mutta tehokkaasti.

        Pakkiparia valittaessa on tietysti otettava huomioon se erilaisuus, jota kaikesta huolimatta esiintyy. Kaikilla, jos kenelläkään, kun ei ole kaikkia täydellisen puolustajan ominaisuuksia. Joku tykkää hyökätä enemmän kuin toinen ja samalla jättää oman tonttinsa, joten pakkiparin on tällöin oltava mieluiten sitä varmistavaa sorttia. Vaikka tietysti täydellisessä maailmassa laituri pakin paikan ottaakin näissä tilanteissa. Se vain ei aina toteudu, kun vauhdilla mennään ja maaliahneus iskee. Siihen laituriinkin.

        Peruspakilla yleensä tarkoitetaan sellaista pelaajaa, joka pitää tonttinsa. Ei ehkä esitä näyttäviä temppuja hyökkäyspäässä, mutta on aina vastassa, kun vastustajan hyökkäys lähenee omaa maalia. Siivoaa oman maalin edustan ja kiekon saatuaan avaa välittömästi. Hyökkäyspäässä pitää viivan ja laukoo, mielellään matalia, kiekkoja maalille. Ehdottoman tärkeitä perusominaisuuksia puolustajalle. Näillä pärjää.

        Puolustava pakki ei juurin peruspakista eroa. Lähinnä vain siinä suhteessa, että jättää kiekon kuskaamisen kokonaan hyökkääjile, kun ns. peruspakki voi joskus itsekin nousta.

        Nouseva, tai hyökkäävä puolustaja, osallistuu aktiivisesti hyökkäyspeliin, erityisesti ylivoimissa, jossa hänellä usein on vapaat kädet sijoittua tilanteen mukaan ja olla jopa se kiekkoa pääasiallisesti kuljettava pelaaja. Pelinjohtaja. Tällöin viivalla käytetään monesti jotain kovaa laukovaa hyökkääjää. Roolit tavallaan vaihtuvat. Tasaviikoillakin nouseva, tai kiekollinen, pakki tuo kiekon ylös hyvän luisteluvoimansa avulla ja myös usein päättää nousunsa maalilaukaukseen.

        Puolustajan peli on muuttunut vuosien varrella. Nykyään ei juuri lämäreitä viivalta ammuta, vaan rannarit viuhuvat suoraan syötöstä. Ovat niin paljon nopeampia ja parhaimmilaan erittäin kovia ja tarkkoja. Myös hyökkääjän ja puolustajan ero on kaventunut ja kaventuu vielä jatkossa enemmän modernissa jääkiekossa. Pelaajista tulee monipuolisempia ja he pystyvät ottamaan muunkin kuin sen oman roolinsa ja paikkansa tarvittaessa. Ja erityisesti pelitilanteen mukaan. Koko joukkue hyökkää ja puolustaa. Jopa veskarit osallistuvat avauksiin.

        Nuori Sami Vatanen miellyttää veteraanipakin silmää. Kaverilla näkyy olevan avuja paljon yli tavallisen. Nousuissa on dynamiikkaa, veto lähtee nopeasti ja tarkasti. Sijoittuminen ja pelinluku on hienoa. Fyysisyyttä ei tietenkään 18-vuotiaalla pojalla vielä voi yltäkyllin olla, mutta se lisääntyy treenaamalla.

        Niistä turkulaisista sen verran, että arvostan kyllä TPS:ää seurana ja sitä valtavaa työtä, jota ovat maamme kiekkoilun hyväksi tehneet. Ja näkisin toki mielelläni heidän dynastiansa palaavan. Eihän se keneltäkään todellisuudessa pois olisi.

        ovat luonnollisesti hampaissa, kun omissa soi. Senköhän vuoksi esim.pakistoon ei ole tungosta. Kaikki haluaa hyökätä ja tehdä maaleja. Ehkä sitten tuo peliroolin muuttuminen muuttaa myös tätä osiota, toivotaan. Maalivahdit ovat ihan oma rotunsa. Eihän sitä paikkaa kukaan kestä, jos ei ole vähän erikoinen:)Peukkuloita vaan vahdeille, kovassa savotassa ovat aina ja se viimeinen piste johon tuijotetaan muun osan "tyriessä".

        Melkoisen varmana tietona alkaa olemaan Niinimaan tulo Kärppiin. Itse tervehdin ilolla,mutta kyllähän Jannellakin alkaa olla ikää ja ennenkaikkea tuota loukkaantumishistoriaa turhan paljon. Noinkohan on tueksi ja avuksi. Samoin iso ongelma on Viuhkolankin sairashistoria. Ehkä nyt on pillit jo laitettava pussiin. Sääli. Kaikinpuolin hieno mies. Pikun pelipaitaa en koskaan tuu myymään/antamaan etiäpäin.Esimerkillinen pelaaja.

        Vatanen on todellakin hieno pelaaja!Aivan varmasti lähtee jossain vaiheessa, ehkä jo pian, rapakon taakse. Ei tuollaiset pelaajat vaan jää huomaamatta sielläpäin. Granlund, Pulkkinenkin ehkä, vaikka ei nyt ole niitä näyttöjä voinut antaakaan, nää ny ekana tulee mieleen.Tietysti myös Donskoita voidaan olla viemässä, mutta toivon ja uskon hänen pelaavan kuitenkin vielä Kärpissä. Noh, aika näyttää.

        Jollain lailla hyväkin, että esim. tätä Kärppä-dynastiaa vähän hillitään. On kuitenkin lätkän elinehto, että muillakin joukkueilla on saumaa mestaruuteen. Lisäksi ainahan se makeammalta maistuu, kun vedetään välillä henkeäkin, vaikka kuinka haluaisi omien tietysti voittavan. Kun syö jälkiruokaa,vaikka kuin herkullista, jatkuvasti, ei se varmasti enää maistu ihan siltä mitä ensimmäisillä kerroilla. Mitaliputken katkeaminen pikkasen harmitti,muttei sekään paljon. Tyytyväinen olen noihin loppupeleihimme.

        Huhut alkavat olla melkoisen hurjia siellä sun täällä ja isketään kovia nimiä pöytään. Jos esim.huhutut Pyörälä ja Jaakolakin palaisivat kasvattiseuraansa, niin turha puhua kyl enää rahahanojen tiukemmalle vääntämisestä=) Kivaahan se kyl olis;)))

        Mut katellaan.Aurinko paistaa komiasti ja ulos tekeepi mieli taas!


    • mirva virta

      Jatkakaa tuolla linjalla.Paatoksellista paskaa kehiin.
      Nyt kannattaisi OSTAA jotain,ihan mitä vaan kallista,mikä auttaa vitutukseen.
      Syksyllä kannattaa OSTAA taas jotain kallista,ihan mitä vaan.Kunhan ovat vanhoja.
      Se on suurta kulttuuria,uraauurtavaa suorastaan.
      Muut seurat kiittävät.

    • jokunimetön

      nähdä tosiaan että osataan täälläkin olla asiallisia. Itse kirjoittelen välillä tänne suomi24:n sivuille ja pyrin olemaan aina asiallinen, tosin aina eri nimimerkeillä. Enpä ole kokenut tarvetta identifioitua johonkin nimimerkkiin. Täällä on vaan niin vaikea olla asiallinen, koska on kyse fanittamisesta joka on hyvin ristiriitainen suhteessaan totuuteen ja hyvin käyttäytymiseen.

      Olen muuten Aurajoen rantojen Palloseuran kannattaja, tosin joku voisi väittää etten aito sellainen koska olen liian kriittinen. Tosin kun pelejä menee katsomaan ei parane olla liian kriittinen, muuten on pian niin kuin Los Blancosin kannattajat Bernabeulla.

      • Laura1

        jotenkin se vaan helpottaa, kun on rekisteröitynyt. En kirjoita ilman nikkiäni ja tuntuu, että mielipiteeni eivät tule puskista, vaan aina samalta suunnalta. On helpompi seuratakin keskusteluja, kun on rekattuja nimiä, jos niissä on jotain mielenkiintoisia tyyppejä.Noh, Suoli24-palstoilla harvemmin:)

        Laita vaan nikki, niin tietää, että sitä ei käytä muut kuin sinä, niin feikit jää nuoleskelemaan näppejään.


      • Savoulu
        Laura1 kirjoitti:

        jotenkin se vaan helpottaa, kun on rekisteröitynyt. En kirjoita ilman nikkiäni ja tuntuu, että mielipiteeni eivät tule puskista, vaan aina samalta suunnalta. On helpompi seuratakin keskusteluja, kun on rekattuja nimiä, jos niissä on jotain mielenkiintoisia tyyppejä.Noh, Suoli24-palstoilla harvemmin:)

        Laita vaan nikki, niin tietää, että sitä ei käytä muut kuin sinä, niin feikit jää nuoleskelemaan näppejään.

        Täytyy sanoa,että harvinaisen fiksu juttuketju tälle palstalle.Nää on harvassa.Jokerit ja Kärpät tulee vielä,vuotta ei tiedä,mutta suurseuroja.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      353
      4006
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1749
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1520
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      61
      1497
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      28
      1328
    6. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      58
      1305
    7. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      51
      1302
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      199
      1268
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1190
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1177
    Aihe