Kenellä kymmenesosa omarahaa ?

Paniikkimyynti

Nyt on muuten käänteen paikka. Eihän esim. juuri kellään ensimmäisen asunnon ostajalla ole tuollaisia summia taskussa. Markkinat aloittavat nyt ostovoiman tasalle putoamisen.

"Finanssivalvonta haluaa pankkien edellyttävän asuntolainanottajilta vähintään 10 prosentin omarahoitusta. Pääsääntöisesti tämä tarkoittaa omia säästöjä."

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010041311465319_uu.shtml

30

908

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ei muuta mitään

      Tuollaisen pikkusummanhan saa Satsitunderilta... vai mikä se oli se pikavippaaja joka on palstan tuhnuille tuttu? Loput oikeasta pankista.

    • Toivottavasti...

      kaikilla.
      Itse hankimme talomme (ensi asunto) 2004 ja silloin vaadittiin omaa rahaa 25% ja pankki rahoitti 75 %. Tokihan pystyi hakemaan valtion lainatakausta joka oli muistaakseni 15 % Jollei edes tuota 10 % löytynyt omaa rahaa jäi laina haaveeksi. Mielestäni erittäin hyvä systeemi. Jollei ihmiset pysty kohtuu ajassa säästämään tuon vertaa niin tuskin he pystyvät lainaansakkaan maksamaan. Nyt tuntuu, että moni suoraan koulun penkiltä päästyään juoksee pankkiin hakemaan 200 000 euroa lainaa, vaikkei ole aiemmin edes vuokraansa "tuloillaan" maksanut.
      Oikeaan suuntaan mennään. Mielestäni on ikävää lukea lehdistä pakkohuutokaupoista. Ei ne asuntojen hinnat oikeasti mihinkään karkaa, vaan hintakehitys seuraa yleistä inflaatiota pitkällä aikavälillä.

      • Rahamies

        Ai jaa..

        Itse hankin ensiasuntoni vuonna 2003, jolloin vanhemapani takasivat 25% ja ostamani asunto takasi loput 75%. Omaa rahaa ei tarvittu senttiäkään. Oh well..


      • kuivilla...
        Rahamies kirjoitti:

        Ai jaa..

        Itse hankin ensiasuntoni vuonna 2003, jolloin vanhemapani takasivat 25% ja ostamani asunto takasi loput 75%. Omaa rahaa ei tarvittu senttiäkään. Oh well..

        me ostettiin ensiasuntomme keväällä 2002 100% rahoituksella. Valtion takaus kylläkin..Ja perheasunnosta enää arvoonsa nähden 35-40% velkaa...


      • 100-001
        kuivilla... kirjoitti:

        me ostettiin ensiasuntomme keväällä 2002 100% rahoituksella. Valtion takaus kylläkin..Ja perheasunnosta enää arvoonsa nähden 35-40% velkaa...

        Ostettiin omakotitalo ensiasunnoksi 2001 100% lainaa, ei takaajia, talo kiinnitykseksi.


      • Joo mutta kun ei
        kuivilla... kirjoitti:

        me ostettiin ensiasuntomme keväällä 2002 100% rahoituksella. Valtion takaus kylläkin..Ja perheasunnosta enää arvoonsa nähden 35-40% velkaa...

        ole niitä vanhempia niin hiukka vaikeaa pyytää niitä takaajiksi. No pointin varmasti ymmärsit, eli ainakin meillä talo vastasi 75% velasta ja loput piti löytyä itseltä tai sitten löytää niille takaaja.


      • kauhistunut ihminen

        Valitettavasti moni perhe elää ahdingossa. En voi kun sääliä sitä nuorta perhettä, jonka talo (keskeneräinen) yritetään myydä hintapyyntöön 389 000. Piti saada hieno ja iso lukaali. Ja uudet hienot autot. Toivon totisesti, että kyseessä ei ole se, että rahat onkin loppu, eikä lainasta selvitä, vaan että myynnin syy löytyy muualta. Aika hullu on se ostaja, joka likikään tuota ko. kohteesta maksaisi, kun ei paikkakaan ole kuin keskinkertainen. Haaveilu on ihan jees, niin kauan kuin järki pysyy päässä. Mutta yhden keskitulotienaajan perheillä ei ole mahdollisuutta Suomessa älyttömyyksiä maksaa. Ja nyt on korot todella alhaalla. Kauhulla odotan jatkoa! Ehkä se hiukan vaatimattomapikin olisi riittänyt. Mutta kai se on ihmisluonto, että oppirahat pitää jonkun maksaa, ehkä siitäkin joku jotain oppii.


    • Kukkuuasuja:)

      Näin se oli vielä 70-luvulla. Piti olla asuntosäästäjä, piti olla omaa rahaa jotta sai asunnon.
      Vaan ei kai tuo mikään ongelma ole? Nykyään kun porukka on vaan niin pirun kärsimätöntä, kaikki mulle heti nyt. Talo, mökki, 2 autoa, vene, moottorikelkka.....
      Kaikki sillä yhdellä asuntolainalla.
      Sitten ihmetellään kun 200 tuhannen talossa on 260 tuhatta velkaa. Veneen arvo on 10% alkuperäisestä ja moottorikelkan ja autojen sama, eikä olla edes niiden ostosummaa vielä lyhennetty.
      Juuri tuo omaraha tekee sen että ihmiset eivät ostele liian kalliita taloja, sellainen ostetaan mihin on varaa, ei hetikään niin helpolla ylivelkaannuta.

      • Vipu Velkainen

        No kato ku mä ostan niiku talon hintaan 250K ja sen arvo on 3 vuoden päästä ostohetkestä 40%, ainaski LKV-merkonomin mukaan, nii mä oo niiku rikas ja tollei.


    • liirumlaarum....

      hoidetaan tietysti erillisellä lainalla jonka iskä ja äippä takaa. Ihan niinkuin nytkin on toimittu. Nimikkeet papereissa vaan muuttuu, käytännöt eivät.

    • Realisti --

      Kyllä pitäisi olla edes 10% omaa rahaa, ei tuo ole mikään mahdottomuus! Juuri julkaistujen tilastojen mukaan ensiasunnon hinta on keskimäärin 129 000e, josta 10% on noin 13 000e. Jos aikoo pystyä lainaa maksamaan, on tuo suht kivuton säästää muutaman vuoden aikana, etenkin jos asuntoa ostetaan pariskunnan voimin.

      Helsingin alueen ulkopuolella (jossa kuitenkin asuu noin 90% kansasta!) ihan ok-kuntoisen yksiön saa reilusti alle 100 tonnilla, useimmissa paikoissa alle 50 tonnilla. Jos ei pysty edes 5-10 tonniä säästämään (esim. kahden vuoden säästöajalla tuo olisi vain 200-400e/kk), ei mielestäni ole kykenevä lainaakaan maksamaan. Hetkellisesti ehkä kyllä, mutta pitkän aikavälin riskit niin heikolla rahoituspohjalla nousevat mielestäni liian korkeiksi.

      • Niin..

        Täällä se 10% voi olla 15.000e. Mutta tietäen nykyisen tyhjätaskukulttuurin, jossa mitään ei laiteta säästöön, suurin osa ei onnistu tuota summaa keräämään, kykenevät ostajat käyvät vähiin ja hinnat putoavat reilusti.


      • KauppaSeKannattaa
        Niin.. kirjoitti:

        Täällä se 10% voi olla 15.000e. Mutta tietäen nykyisen tyhjätaskukulttuurin, jossa mitään ei laiteta säästöön, suurin osa ei onnistu tuota summaa keräämään, kykenevät ostajat käyvät vähiin ja hinnat putoavat reilusti.

        Ehkäpä tämä olisikin vihdoin sopiva kannustin laittaa niitä rahoja vähän säätöönkin? Monille se oma asunto on kuitenkin niin suuri haave että sen vuoksi ollaan varmaan valmiimpia kärsimään kuin monen muun. Sitäpaitsi tämä koskee vain ja ainoastaan ensiasunnon ostajia joita on kuitenkin vähemmistö kaikista asunnon ostajista. Ihminen kun tekee kuitenkin keskimäärin aika monta asuntokauppaa elämänsä aikana.


    • Uskomatonmannekiini

      HAAAAAAAAAH
      Vaikka en ole enää ensiasunnon ostaja, niin tein fiksusti.
      Ostin 2002 kun se kannatti, nyt on asunnon arvo noussut 100.000, pitöiskö myydä ja mennä hakemaan pankista miljooonan laina tuolla 10% omalla säästöllä, ostais kunnon lukaalin.

      • NOh..

        Jos tuo 100.000e löytyy tililtäsi ainoastaan myymällä joku yksiö, ei todella kannata hakea miljoonan velkaa. Tuleva 7% korko on sillä summalla aika suolainen.


      • ihmettelen vaan
        NOh.. kirjoitti:

        Jos tuo 100.000e löytyy tililtäsi ainoastaan myymällä joku yksiö, ei todella kannata hakea miljoonan velkaa. Tuleva 7% korko on sillä summalla aika suolainen.

        jos asunnon ostamiseen pitää omaa rahaa käyttää! Miten käy maksukyvyn, joka on nyt ollut huippuluokkaa ja jatkuvassa kasvussa? Onko tätä ajateltu ollenkaan.


    • Täh?

      Minä luulin, että edelleen vaadittaisiin ensiasunnon ostajalta 15% omarahoitusosuus. Ennen vanhaan oli näin. Ja kämppä kelpasi 70 prosenttisesti vakuudeksi, valtion taatessa loput 15%.

      En ole kuullut kenestäkään, joka olisi ottanut 100% lainaa ensiasuntoa varten.

      • 100 % lainaa

        > En ole kuullut kenestäkään, joka olisi ottanut 100% lainaa ensiasuntoa varten.

        Kyllähän näitä oli tuossa vajaat 10 vuotta sitten. Kämppä kelpasi periaatteessa vain 70-85 % vakuudeksi, mutta pankilta sai ostaa vakuutuksen, joka kattoi loput = 100 % laina.

        Koskaan ennen ei tämä ole onnistunut ja voi hyvin olla, ettei tule enää koskaan onnistumaan. Eli muutama rohkea pääsi suoraan kiinni 400 k€ omakotitaloon (100 % laina kahteen pekkaan eli 200 k€ maksettavaa per nuppi) tms. ja rommauksen odottelijat (sehän oli silloin 2002 varmaa tietoa, että rommaus on jo alkanut, muttei näy vielä tilastoissa) jäi nuolemaan näppejään.

        10 % vaatimus on vielä tosi löysä ... kyllä se tosiaan saisi olla 25 % tsp. Silloin voi jo olla kohtalaisen varma, ettei asunnosta jää velkaa muistoksi, vaikka tapahtuisi monta katastrofia yhtä aikaa, laina-aika aivan alussa = velan määrä lähellä asunnon arvoa esim. työttömyys ja/tai avioero hintanotkahdus. Mikään yksittäinen tekijähän ei riitä siihen, että tulisi takkiin.

        Mut onhan se ymmärrettävää, että kärsivällisyys alkaa loppua, kun on rommausta odoteltu vuodesta 2002, säästöjä ei ole (....."halpa" vuokrahan valittiin siksi, että jää "rahaa elämiseen" = kaikki on pistetty sileäksi) ja kun on jo opeteltu törsäämään, niin edes 10 000 - 15 000 käsirahan säästäminen kuulostaa aivan kauhealta ajatukselta.

        ...etenkin kun on päivänselvää, että asuntojen hinnat nousevat kanssa muutaman kymppitonnin niinä parina vuotena, mitä em. käsirahan säästämiseen tarvitaan.

        Ajatella, 2002 ostanut saa lainansa maksettua jo 2022 mennessä (nykyiset korot pistivät maksuaikataulun uusiksi), mutta odottelija pääsee aloittamaan lainanlyhennykset vasta 2012 ja valmista tulee vasta 2042. Ajoissa ostaneella on tällöin jo kesämökkikin maksettu....


      • 100% LAINA

        vaimon kanssa oitmme ensiasuntoon 100%lainaa vuonna 2002. Ei takaajia tai muita vakuuksia kuin se asunto.
        15% valtion takaus koski vain minun lainaosuuttani. Vaimo menetti ensiasunto etuuden edellisen laman aikaa kun osti ja joutui myymään työttömyyden ja ammatinvaihdon takia. No lyhennysten ja arvonnousun myötä asunnon velka aste35% tällä hetkellä.


      • ison perheen äiti

        Esimerkiksi takaajien avulla. Tosin ainakin meillä oli Pankillekin ihan selkeää miksi, näin kannattaa tehdä. Mutta luulen, että monilla ei ole tilanne sama kuin meillä. Halvan korkotason avittamana on kyllä laina pienentynyt tuplavauhtia alkuperäiseen suunnitelmaan verrattuna. Pankissakin on fiksuja ihmisiä. Oman asumiskulut kun on meillä (suht vaatimattomassa tilavassa omakotitalossa) paljon vähemmän kuin pelkät vuokrakulut olisi ollut ahtaassa asunnossa. Oma työssäkäyntini olisi vain tuonut tilanteeseen huononnuksen (meillä on suht iso perhe suhteessa tuloihin). Mitään ongelmaa ei ole ollut. Meillä ei ollut yksinkertaisesti varaa siihen, että olisimme asuneet vuokralla edes jollain lailla kohtuullisesti. Vasta lainan ottamisen jälkeen meillä on ollut väljää rahaa, niin uskomattomalta kuin se tuntuukin. Jopa niin, että olemme lyhentäneet lainaa halpojen korkojen vuoksi tuplavauhtia suunniteltuun. Ja silti on rahaa joskus johonkin ylimääräiseenkin. Mutta yhtään ei omaa rahaa laitettu asuntolainaan. Mutta takaajia oli kyllä alkuun.


    • Ensiasuja

      Kai nyt jokaisella vähintään 20 % omarahoitus on irroittaa. Jos ei ole niin on köyhä. Itse fyrkkasin 1/3 eli 80k€ ensiasuntoon omasta fikasta.

      • kitupiikki....------

        Meillä tehtiin.Rakensin taloni ilman minkäänlaista lainaa. Olen ollut talonisäntä, enkä pankinrenki kokoajan. Mitä niitä lainoja keltään kyselemään. Ennen talon rakentamista ostin tietenkin tonttimaata 3 hehtaaria. Ei tule naapurit liian lähelle.Voi kuseskella aivan rauhassa pihalla.


    • alkaa selvitä...

      Tyfneröiden mukaan rommi on kohta ovella, koska kaikki "muulit" ovat jo ostoksensa tehneet, eikös niin? Tätä mantraa täällä on ainakin toitotettu. Tämä siis tarkoittaa, että ostolaidalla on enää tuhnuja. Tuhnut kovasti väittävät, että heillä on ties millaiset mammonat kiinni sijoituksissa asuntojen hintojen romahdusta odotellessa. Nyt kuitekin tässä viestissä tuhnu myöntää, että 10% omarahoitusosuus on tuhnuille täysi mahdottomuus!

      Summa summarum: ei tuhnuilla mitään rahaa ole, eikä mitään omaa asuntoa tule. Piste.

      • Vinkki123

        Niele se katkeruutesi ja leiki sitä rikasta omakotitalon isäntää. Se helpottaa.


      • sgsgsgsgsgsgsgsgs
        Vinkki123 kirjoitti:

        Niele se katkeruutesi ja leiki sitä rikasta omakotitalon isäntää. Se helpottaa.

        Aspilla 20ke, käytetään kunhan jaksetaan, varmaankin tulee otettua se 3k bonus.
        Täälläpäin ei minkäännäköistä painetta hintojen nousuun, ihmiset vain muuttaa pois, joten odotellaan hetki. Luojan kiitos että en ole tottunut asumaan Helsingissä, tai kehys kunnissa.


      • Juba00
        sgsgsgsgsgsgsgsgs kirjoitti:

        Aspilla 20ke, käytetään kunhan jaksetaan, varmaankin tulee otettua se 3k bonus.
        Täälläpäin ei minkäännäköistä painetta hintojen nousuun, ihmiset vain muuttaa pois, joten odotellaan hetki. Luojan kiitos että en ole tottunut asumaan Helsingissä, tai kehys kunnissa.

        Kuka oikeasti edes hyötyy moisesta 10% säännöstä? Ajatellaan, että minä, jonka nettopalkka on 2300-2500€/kk päätän ostaa kivan kaksion arvostetulta alueelta turussa. Vaikkapa ihan keskustasta. Hintahaarukka sellaiset 150.000-175.000€. Ostan vaikka asunnon, jonka kauppahinnaksi muodostuu 160.000€. Marssin pankkiin ja lyön 16.000€ tiskiin ja otan 144.000€ lainaa vaikkapa 20 vuoden maksuajalla. Maksan velkaani ongelmitta kunnes eräänä päivänä työnanatajani tekee konkurssin ja jään työttömäksi, kuulun liittoon, joten aluksi selviän lyhennyksistäni päivärahojen turvin. Kun päivärahakausi on päättynyt putoan KELA:n tuille..

        Kysymys.

        Luuleeko joku oikeasti, että sen säästetyn 16.000€ ansiosta, selviydyn edelleen lyhennyksistäni, vaikka ainoa toimeentuloni on KELA:n maksama työttömyyskorvaus?

        En vain pysty ymmärtämään kenen etuja tämän kaltaisella säännöllä ajetaan? Vaikeudet asuntolainan lyhentämisessä liittyvät lähes poikkeuksesta yksittäistä henkilöä/perhettä kohdanneeseen työttömyyteen tai sairastumiseen, jonka johdosta edellämainittujen tulotaso on romahtanut. Itse tunnen erittäin hyvätuloisia nuoria pariskuntia, joilla saattaa olla hyvinkin tuore 350000€ asuntolaina päällä, eikä pienitäkään ongelmaa maksujen kanssa. mikäli he menettäisivät työnsä olisivat he kusessa vaikka olisivatkin säästäneet sen 35.000€, moisella summalla ei ole mitään merkitystä.

        Ainakin omassa lähipiirissäni homma on harvinaisen selvä. Mikäli asuntolainaa ei olosuhteiden vuoksi kyetä enää lyhentämään, laitetaan asunto myyntiin ja eletään olosuhteiden vaatimalla tavalla. Mikäli asuntomarkkinoilla on normaali tilanne, eli hinnat nousevat maltillisesti vuosien varrella, ei velallisella -tahi pankeilla ole kovinkaan suurta riskiä lainan suhteen. Vaikeuksien koittaessa asunto myyntiin, pankki saa omansa, velallinen pääsee pälkähästä sen sijaan että joutuisi ikuiseen velkavankeuteen ja kaikki ovat tyytyväisiä.

        Tilanne on tietysti täysin toisenlainen, mikäli tahallaan vaikeutetaan ostajien lainansaantia ja täten heikennetään omistusasuntojen kysyntää.


      • mikä on OK
        Juba00 kirjoitti:

        Kuka oikeasti edes hyötyy moisesta 10% säännöstä? Ajatellaan, että minä, jonka nettopalkka on 2300-2500€/kk päätän ostaa kivan kaksion arvostetulta alueelta turussa. Vaikkapa ihan keskustasta. Hintahaarukka sellaiset 150.000-175.000€. Ostan vaikka asunnon, jonka kauppahinnaksi muodostuu 160.000€. Marssin pankkiin ja lyön 16.000€ tiskiin ja otan 144.000€ lainaa vaikkapa 20 vuoden maksuajalla. Maksan velkaani ongelmitta kunnes eräänä päivänä työnanatajani tekee konkurssin ja jään työttömäksi, kuulun liittoon, joten aluksi selviän lyhennyksistäni päivärahojen turvin. Kun päivärahakausi on päättynyt putoan KELA:n tuille..

        Kysymys.

        Luuleeko joku oikeasti, että sen säästetyn 16.000€ ansiosta, selviydyn edelleen lyhennyksistäni, vaikka ainoa toimeentuloni on KELA:n maksama työttömyyskorvaus?

        En vain pysty ymmärtämään kenen etuja tämän kaltaisella säännöllä ajetaan? Vaikeudet asuntolainan lyhentämisessä liittyvät lähes poikkeuksesta yksittäistä henkilöä/perhettä kohdanneeseen työttömyyteen tai sairastumiseen, jonka johdosta edellämainittujen tulotaso on romahtanut. Itse tunnen erittäin hyvätuloisia nuoria pariskuntia, joilla saattaa olla hyvinkin tuore 350000€ asuntolaina päällä, eikä pienitäkään ongelmaa maksujen kanssa. mikäli he menettäisivät työnsä olisivat he kusessa vaikka olisivatkin säästäneet sen 35.000€, moisella summalla ei ole mitään merkitystä.

        Ainakin omassa lähipiirissäni homma on harvinaisen selvä. Mikäli asuntolainaa ei olosuhteiden vuoksi kyetä enää lyhentämään, laitetaan asunto myyntiin ja eletään olosuhteiden vaatimalla tavalla. Mikäli asuntomarkkinoilla on normaali tilanne, eli hinnat nousevat maltillisesti vuosien varrella, ei velallisella -tahi pankeilla ole kovinkaan suurta riskiä lainan suhteen. Vaikeuksien koittaessa asunto myyntiin, pankki saa omansa, velallinen pääsee pälkähästä sen sijaan että joutuisi ikuiseen velkavankeuteen ja kaikki ovat tyytyväisiä.

        Tilanne on tietysti täysin toisenlainen, mikäli tahallaan vaikeutetaan ostajien lainansaantia ja täten heikennetään omistusasuntojen kysyntää.

        Kysehän on siitä, että jo tämä 10 % kynnysraha karsii armotta pois kaikki kaikkimullenytheti -sählärit
        eli tuhnut, joilla on ollut tapana järjestää itsensä kuseen jopa puhelinlaskuilla, kulutusluotoista ja pikavipeistä nyt puhmattakaan.

        Vähän sama juttu kuin osaomistusasunnoissa .... asutaan ikään kuin vuokralla, mutta kynnysraha karsii pahimmat, kädestä suuhun ja/tai sossun tuella elävät elämäntapaintiaanit, jotka eivät yhtään osaa miettiä tekojensa seurausia etukäteen, pois. Tuhnuillahan on ollut tapana pistää tili sileäksi ja sitten on pitänyt käydä hakemassa avustuksia kaikkiin "yllättäviin" menoihin, kuten vuokraan. (Tästä oli 2008 aika paljon juttua, kun mm. seurakuntien avustus/vippirahastot loppuivat kesken syksyllä, syynä juurikin vuokralaiset kulutusluottoineen ja rästiin jääneine vuokrineen.)

        Ja onhan tässä myös sellainen juttu, että ensiasunnossa ei kovin pitkään yleensä viihdytä. Kohtuullinen omarahoitusosuus takaa sen, ettei asunnosta jää velkaa muistoksi, vaikka hinnoissa tapahtuisikin pieni notkahdus. Ei ole kovin kivaa, jos on ostettu 120 k€ kämppä ja 2 vuotta myöhemmin velkaa on jäljellä 115 k€ ja asunnon arvo -10 % eli 108 k€.


      • Kellän ei kivaa
        mikä on OK kirjoitti:

        Kysehän on siitä, että jo tämä 10 % kynnysraha karsii armotta pois kaikki kaikkimullenytheti -sählärit
        eli tuhnut, joilla on ollut tapana järjestää itsensä kuseen jopa puhelinlaskuilla, kulutusluotoista ja pikavipeistä nyt puhmattakaan.

        Vähän sama juttu kuin osaomistusasunnoissa .... asutaan ikään kuin vuokralla, mutta kynnysraha karsii pahimmat, kädestä suuhun ja/tai sossun tuella elävät elämäntapaintiaanit, jotka eivät yhtään osaa miettiä tekojensa seurausia etukäteen, pois. Tuhnuillahan on ollut tapana pistää tili sileäksi ja sitten on pitänyt käydä hakemassa avustuksia kaikkiin "yllättäviin" menoihin, kuten vuokraan. (Tästä oli 2008 aika paljon juttua, kun mm. seurakuntien avustus/vippirahastot loppuivat kesken syksyllä, syynä juurikin vuokralaiset kulutusluottoineen ja rästiin jääneine vuokrineen.)

        Ja onhan tässä myös sellainen juttu, että ensiasunnossa ei kovin pitkään yleensä viihdytä. Kohtuullinen omarahoitusosuus takaa sen, ettei asunnosta jää velkaa muistoksi, vaikka hinnoissa tapahtuisikin pieni notkahdus. Ei ole kovin kivaa, jos on ostettu 120 k€ kämppä ja 2 vuotta myöhemmin velkaa on jäljellä 115 k€ ja asunnon arvo -10 % eli 108 k€.

        Sekään ei ole kivaa että kun säästää tuota 10% omarahoitusosuutta, niin hinnat ovat samassa ajassa nousseet 20%. Ja tämä on paljon realistisempi uhka kuin se että hinnat kääntyy viiden prosentin vuosilaskuun.


    • Yualle

      99 tonnista oli omarahaa 110 tonnia ja ASP-tililtä siihen vielä 44 tonnia. Eli oli moninkerroin tuo 10 rossaa :)

    • säästäjä....

      toivottavasti tulisi niin ei köyhät olisi kuumentamassa markkinoita.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ootko nainen noin mustis musta

      Onhan se toki imartelevaa kun olet kaunis ja kaikkea muutakin, mutta ehkä vähän kummallista, kun ei varsinaisesti olla t
      Ikävä
      56
      3857
    2. Sen kerran kun siellä käyn

      Voisit olla paikalla💚💛☘️
      Ikävä
      33
      2261
    3. Kumpa tietäisin. Miehelle.

      Vieläkö toivot jotain viestiä, vai suutuitko taas...kun...🤔
      Ikävä
      40
      2144
    4. Ajattelen sinua tänäkin iltana

      Olet huippuihana❤️ Ajattelen sinua jatkuvasti. Toivottavasti tapaamme pian. En malttaisi odottaa, mutta odotan kuitenkin
      Ikävä
      17
      1731
    5. Kauan säkin jaksoit

      Minun perässä juosta. Kunnes pahoitit mielen. Kuinka monta anteeksipyyntöä olet vailla? 🧐
      Ikävä
      40
      1562
    6. Miksi kaipaat

      Ja olet elämässäni vielä kaiken tämän jälkeen? Eikö kaikki ole jo selvää välillämme?
      Ikävä
      25
      1492
    7. Sä olet nainen kuuluisa..

      ..etkä mitenkään hyvällä tavalla.
      Suhteet
      80
      1457
    8. Joel Harkimo ja Janni Hussi eroavat

      Tämä on ilon päivä 😊
      Kotimaiset julkkisjuorut
      141
      1186
    9. Mietin tässä T....

      Oletko jo kesälomalla.?Keli on ihanaa, ja sinä nautit veneilystä.... Edelleen käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua..
      Suhteet
      22
      1153
    10. Miehelle...

      Oliko kaikki mökötus sen arvoista? Ei mukavalta tuntunut, kun aloit hiljaisesti osoittaa mieltä ja kohtelit välinpitämät
      Ikävä
      90
      1125
    Aihe