Helteessä on kestämistä!

Alicey87

Hei!

Rakastan auringon ottamista, ulkona olemista mutta ongelma on suuri, ja meitä on varmasti monia!

Helteet taas ovat alkaneet ja sama vika toistuu kesästä toiseen, hikoilen uskomattoman paljon, paidat liimautuvat kiinni, naama on märkä, ahdistaa ja hävettää olla porukassa joka lisää hikoilua entisestään.

Hikeni ei haise onneksi, se on ainoa plussa.
Olisi ihana pystyä pitämään pitkähihaistakin vähän viileämmällä säällä mutta ei!

Tahtoisin tietää mikä teillä auttaa hikoiluun, absolut tor on ystäväni mutta ei sillä kehoa voi vuorata.
Mietin että laitanko tuulettimet ja muut kaappiin, kehittääkö se resistanssia hikoilua vastaan?
Jään koukkuun tuohon tuulettimen puhallukseen ja ulos lähtiessä tuntuu tukehtuvan.

Millä lailla kehitän itseäni asian kanssa, saunominen ja ulkona oleminen, kehittääkö ne minua sietämään kuumuutta?
Entä auttaako urheilu?

56

3535

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ========>

      Mäkin hikoilen ihan hirveästi helteellä. Hetin kun lähden kävelemään ulos niin naama ja paita ihan märkä ja mikään deorantti ei oo kovin paljon auttanut :( Pitää käyttää virkistyspyyhkeitä ynnä muita ettei naama olis ihan litimärkä tuolla ulkona! En osaa auttaa sua, mut haluaisin ittekin tietää mikä auttaa tähän hikoiluun :(

      • terwgtwdfwerdf

        Itse en hikoile kuin naamasta, mutta ihan yhtä häiritsevää sekin on. Kaikki mahdolliset pohjustusvoiteet, ihon mattapintaisena pitävät rasvat yms. on kokeiltu ja mikään ei auta.

        Tässä muutama vinkki, miten yleistä hikoilua voi ehkäistä:
        - Odota suihkun jälkeen, että kainalot ovat täysin kuivat. Lisää vasta sitten deodorantti.
        - "Sheivausvaahto" sekä höylä jättävät iholle kalvon. Tästä syystä deodorantti ei kunnolla tehoa. Olisi hyvä siis pestä kainalot sheivauksen jälkeen kunnolla, jotta kalvo lähtisi pois.
        - Epäterveellinen ruokavalio saattaa myös joillain lisätä hien eritystä
        - Kannattaa tutustua apteekin valikoimaan ja kysyä rohkeasti apua sieltä, he osaavat kyllä valita sinulle oikean tuotteen
        - Talkki voi myös auttaa (vauvantarvike puolelta yleensä löytyy)
        - Tekokuitu vaatteet ovat hiostavia, suosi luonnonkuitua

        Toivottavasti oli jotain apua!


    • Tervepä terve. Olen tullut tutuksi hajuttoman "liika"hikoilun kanssa kesät talvet. Nivuset, rintojen aluset, vyötärö, nenän alusta, päänuppi, jalkapohjat, polvitaipeet, kainalot...tadaa. Sain avun kovin inhottavasta ja vaarallisenkin tuntuisesta aineesta, eli tuosta sinullekin tutusta Absolut Torrista. En tohdi käyttää sitä kuin kainaloihin ja aniharvoin jalkapohjiin. Hikoiluun ei ole auttanut tupakoinnin lopetus, eikä hikiliikunnan roima lisäys, saunominen suuressa määrin, eikä mikään muukaan.

      Jospa olenkin terve? Olen kuullut, että hikoilu on merkki hyvästä aineenvaihdunnasta. Ei kyllä ole koskaan ollut tarvetta laihduttaa :) Jos sinulla on liikakiloja, voit hikoilla jo sen vuoksi, mutta muuten...hmm, mene ja tiedä. Tarkista kilpirauhasen toiminta, minulle se tehtiin, eikä löytynyt poikkeavuutta toiminnassa.

      Kokeile vyöhyketerapiaa! Kuulostaa hölmöltä, mutta terapia on kuulemma poistanut esimerkiksi jalkojen liikahikoilun. Tunnen kaverin (oikeasti tämä ei ole legenda), jolta hyvä vyöhyketerapeutti poisti tosi kovan jalkojen hikoilun. Vaiva oli niin paha, että jalat eksyivät mattojen alle ja kävellessä perään jäivät märät jäljet. Eipä ole kaveri kärsinyt vaivasta vuosiin enää. Olen itsekin menossa, minulla on onneksi tiedossa Suomen paras vyöhyketerapeutti :)

      Pärjäile :)

      • hikihipiä

        Itse olen kärsinyt hikoilusta murrosiästä lähtien, suurin ongelma on pään/kasvojen hikoilu. Asia muodostui lähes paniikiksin jossain vaiheessa, kun miettii mihin tilaisuuksiinkaan voi mennä, kun hiki valui otsalta kuin vettä ois kaadettu. Yksi lääkekkin löytyi mutta se poistettiin markkinoilta. Minun kohdalla on auttanut liikunta, reipas liikunta jossa tulee hiki (lenkkeily) mielellään hölkkä tai juoksu. Lenkin aikana hikoaa niin paljon että hikoilu muutoin sitten vähenee. Ja olen ottanut käyttööni lääkkeen cirpalex 10 mg, joka on kyllä myös auttanut. Suosittelen kokeilemaan ainakin, vaikkakin on masennuslääkkeeksi nimetty. Itse olen saanut siitä avun.Ja voin sanoa että tällä hetkellä elämäni on paljon miellyttävämpää.


    • .....

      Olisipa tosiaan mukava kuulla mikä auttaa. Itse käsin samasta ongelmasta. En haise juuri koskaan hieltä, mutta kuumalla hikoan lähinnä pään alueelta niin paljon, että vesi virtaa. Varsinkin kuumalla, jos joutuu tehdä jotain "oikeaa" työtä. Omakohtaisista kokemuksista voin sanoa, etten ole ruokavaliolla havainnut olevan juuri minkäänlaista vaikutusta hikoiluun. Helteellä suolan syönnin sanotaan yleisesti vähentävän hikoilua. Minä olen kohta 30-kymppinen täysin terve ja kohtuullisen hyväkuntoinen, mutta silti on sama ongelma. Äitini on samanlainen kuin minä. Hän väittää, että niskahikoilu on merkki sydän- ja verisuonitaudista, joita hänen suvussaan on paljon. En oikein usko selitystä, mutta ominaisuus voi olla perinnöllinen. Ehkä sillä on jokin evolutiivinen merkitys. Ehkä tosiaan olemme vain terveitä, kuten mansikkavanilja tässä ketjussa totesikin. Ehkä sopeudumme oikeasti kuumiin olosuhteisiin paremmin tehokkaamman jäähdytyksen vuoksi, tai kestämme vierasaineita enemmän kun erityselimistä toimii tehokkaammin. Kiusallista kuitenkin.

      Antiperspirantti ei muuten vähennä hikoilua. Anteperspirantti tukkii ainoastaan hikitiehyitä, ja siirtää hikoilua muualle päin. Deodorantti taasen tuhoaa bakteeritoimintaa, joka aiheuttaa pahaa hajua, joka koostuu esim. butaani- eli voihaposta. Vaikka alumiiniyhdisteitä (jota antiperpirantit käytännössä ovat) pelätäänkin mm. syöpävaarallisina aineina, ei ole tieteellistä näyttöä alumiinin haitallisuudesta, joskin alumiini on nykytiedon mukaan ihmisille täysin tarpeeton alkuaine. Joka tapauksessa antiperpirantti jää lähes sataprosenttisesti ihon ulkopuolelle.

    • tyutryu

      Osta scandinavian outdoorista teknisiä vaatteita, ne estää hienhajua ja ei tartu ihoon kii ja jos kastuu,, ne kuivuu heti!! ovat kalliita mutta mahtavia helteillä

      • 0000..0000

        Vähennä tuulettimien JATKUVAA käyttöä. Sisäsuomalaisella järjellä ajateltuna liika tuulettimen käyttö lisää pintaverenkiertoa ja aikaa myöten se myös lisää hikoilua. Tosin sisäsuomalaista järkeä ei ole testattu kliinisin kokein. Edellisen teesin paikkaansapitävyyttä voisi kuitenkin verrata siihen, että kuumissa maissa esim. Australia, ei mennä viileään suihkuun vilvoittelemaan, vaan että kuumalla ilmalla otetaan lämmin suihku joka estää ylimääräisen hikoilun. Tätä kannattaa testata käytännössä. Ensin voi tuntua vähän tukalalta, jos ei tähän ole tottunut, mutta viikon , pari kuluttua eron pitäisi olla huomattava.


    • festivus

      Heh heh! Kysyt että "auttaako urheilu"?

      No mieti vähän!!!!! Mitä paremmassa fyysisessä kunnossa olet niin sitä vähemmän hikoilet!!!!

      Luulis tuollasen asian olevan jo selvä pelkällä peruskoulupohjallakin.

      Yleensähän eniten hikoilevat ne jotka ovat huonossa kunnossa fyysisesti (ja sitä kautta monasti henkisestikin) ja usein sellaset henkilöt ovat lihavia, ylipainoisia, ei tietenkään välttämättä kaikki.

      Jos on tottunut liikkumaan "aina ja iankaiken" autolla kaikki matkat niin eihän se ole ihme että kun sitten hyvän sään salliessa päätetään lähtä omilla jaloilla liikkumaan niin alkaa melko äkkiä puskemaan hikeä ja kun on vielä kuuma tai vähintään lämmin ilma niin olo on kuin saunassa. Kaikesta päätellen olet juuri niitä autoilevia?

      Kannattaa varmaan harkita jonkin liikunnallisen aktiviteetin aloittamista ja sen ylläpitämistä läpi vuoden ja elämän.

      Hikoilet vähemmän, vältyt monilta sairauksilta (joihin on kyllä olemassa lääkitys) kuten verenpainetauti yms mutta jos mieluummin syö lääkkeitä niin mikäs siinä. Todennäköisesti elät myös pidempään kun elät terveellisesti.

      Kaikki tuo on jokaisen oma valinta vapaassa Suomessa.

      • ;;;

        "No mieti vähän!!!!! Mitä paremmassa fyysisessä kunnossa olet niin sitä vähemmän hikoilet!!!!

        Luulis tuollasen asian olevan jo selvä pelkällä peruskoulupohjallakin. "

        Ei tuo minulle ainakaan ole selvää yliopistopohjaltakaan, koska asia ei ole noin suoraviivaista. Kyseessä lienee pelkkä uskomus.


      • hikimärkä

        Eipä lauota mututuntumalta ihan mitä sattuu.

        "No mieti vähän!!!!! Mitä paremmassa fyysisessä kunnossa olet niin sitä vähemmän hikoilet!!!!"

        Itse olen ammattitanssija ja fyysisteltä kunnolta huippuunsa viilattu. Jos sen nyt haluaa muuntaa vaikka kestävyysjuoksuksi niin cooperissa puoli vuotta sitten 3600m. Olen paljon paremmassa kunnossa kuin moni samassa ryhmässä tanssia treenaava, mutta hikoilen jo pienen liikehtimisen jälkeen siihen malliin, että paita ja naama ovat aivan märät, kun muilla ei näy juurikaan hikoilemisen oireita. Kun on treenattu pari tuntia intensiivisesti ja moni muu alkaa fyysisesti hyytymään niin he eivät silti ole yhtä hikisiä kuin minä, mutta minulla ei kunnon puolesta tunnu vielä välttämättä miltään. Nämä ovat yksilöllisiä aineenvaihduntaeroja. Itse vaihtelen treenipaitaa sitä mukaa kun alkaa tuntua siltä että paita ei enää ime hikeä vaan maa ympärillä alkaa kastua.


      • kuin pukki.
        hikimärkä kirjoitti:

        Eipä lauota mututuntumalta ihan mitä sattuu.

        "No mieti vähän!!!!! Mitä paremmassa fyysisessä kunnossa olet niin sitä vähemmän hikoilet!!!!"

        Itse olen ammattitanssija ja fyysisteltä kunnolta huippuunsa viilattu. Jos sen nyt haluaa muuntaa vaikka kestävyysjuoksuksi niin cooperissa puoli vuotta sitten 3600m. Olen paljon paremmassa kunnossa kuin moni samassa ryhmässä tanssia treenaava, mutta hikoilen jo pienen liikehtimisen jälkeen siihen malliin, että paita ja naama ovat aivan märät, kun muilla ei näy juurikaan hikoilemisen oireita. Kun on treenattu pari tuntia intensiivisesti ja moni muu alkaa fyysisesti hyytymään niin he eivät silti ole yhtä hikisiä kuin minä, mutta minulla ei kunnon puolesta tunnu vielä välttämättä miltään. Nämä ovat yksilöllisiä aineenvaihduntaeroja. Itse vaihtelen treenipaitaa sitä mukaa kun alkaa tuntua siltä että paita ei enää ime hikeä vaan maa ympärillä alkaa kastua.

        Tämä väittämä on aivan täyttä sontaa: "No mieti vähän!!!!! Mitä paremmassa fyysisessä kunnossa olet niin sitä vähemmän hikoilet!!!! "

        Kunnolla ja hikoilulla ei mielestäni ole yhtään mitään yhteyttä. Itse olen kärsinyt hikoilusta aina, vaikka olen pysytellyt läpi elämän erittäin hyvässä kunnossa. Olen harrastanut urheilua teini-iästä lähtien pakkomielteisesti lähes päivittäin ja kohta tulee 40 vuotta lasiin. Tiedä sitten olenko lämminverinen, käykö aineenvaihdunta vain koko ajan täysillä vai mikä on ongelmana. Mielestäni toiset ihmiset hikoilevat vain enemmän kuin toiset. Aivan samalla tavalla kuten toisella ihmisellä voi olla enemmän tukkaa ja karvoitusta kuin toisella ihmisellä, eikä sekään liity mitenkään urehilun määrään, jos sitä tukkaa ei nyt häviämisen häpeästä revi päästään.

        Jos joku sanoo, että huonokuntoisuudella ja hengästymisellä on yhteys rasitettaessa itseä, niin tämä kuulostaa jo paljon järkevämmältä. Tämänkään väittämän mukaan en ole huonokuntoinen, lähelläkään sitä. En hengästy helposti. Ylipainoa tai läskiä ei ropasta löydy ja ruokavaliokin on kohtuullisen terveellinen.

        Jos urheilen hikoan heti ja paljon vaikka en hengästyisikään, olen välittömästi kuin Niagaran putous. Jos en urheile hikoan siltikin, vaikka en erityisen lämpimässä ympäristössä olisikaan.

        En halua masentaa mitenkään, mutta itse en vain ole löytänyt mitään PYSYVÄÄ apua hikoiluun. Ainoa keino jonka olen hikoiluun huomannut hetkellisesti auttavan on ottaa pitkä ja kuuma suihku. Tämäkin tulee tehdä vähintään puoli tuntia urheilusuorituksen jälkeen. Jos sitä aiemmin erehtyy käymään suihkussa niin hikeä pukkaa niin perhanasti, että on ihan sama kuivaako itseä pyyhkeellä vai ei, heti on vaatteetkin likomärkänä. Eli jos saa kuuman suihkun jälkeen sen olotilan, että ihoa paleltaa hieman suihkusta poistullessa, niin silloin yleensä kerkeää kuivailla ja pukea itsensä ennen hikihyökkäystä.

        Kylmä suihku ei auta alkuunkaan vaikka moni niin opastaa, hiki on jälleen ennen kuin saa edes kuivattua itseä pyyhkeellä. Sekään ei oikein tunnut toimivan, jos jää odottelemaan ihon kuivamista suihkun jälkeen ja pukee vasta sitten. Jos menee viileään kuivattelemaan ja pukee vasta sitten, saa päälleen kuivat kamppeet - pian iskee taasen kuitenkin hijes.

        Siinä mielessä itse olen onnellisessa asemassa, että tuore hiki ei itselläni pahemmin haise. Eri asia tosin jos epähygienistä tilaansa hauduttelee pari päivää.


    • Toimii täällä

      Itselläni auttoi kainaloihin juuri absolut torr, muuhun kroppaan kunnon hikiliikunta! Vähintään kaksi kertaa viikossa. Itse käyn ohjatuilla tunneilla, kuten bodystep, crossing, spinning, ym...

      • rumajakaunis

        Terve... Tuli vain mieleen, että hikoileeko sinunkin kainalot koulussa?


    • Kuivis

      Botox-injektiot kainaloon. Tehokasta. Ihotautilääkärin vastaanotolle

      • -tarkennus-

        ...ja hoitokerta maksaa satoja euroja...

        Kaikille botox ei sovi (allergisoi), joillekin ei tehoa.


    • vastaavat

      aiheuttavat mulla helvetillisen hikoilun tai semmosen että -20 pakkasta ja voi olla ulkona t-paita päällä.

    • 30v-kokemusta

      Älkää vastailko vastaamisen ilosta, kun ette edes tiedä todella mitä kysyjä tarkoittaa....pesut,deodorantit jne..eivä auta mitään itse hikoiluun. Absolut Torr, ainoa jolla saa kainalot varmasti kuiviksi ja jalat, mutta eihän sitä voi koko kehoon hölvätä. Mutta liiallisesta kainalohikoilusta kärsivät, kokeilkaa..mikä riemu, ei läiskiä kainaloissa!!!!
      KOKEMUKSELLA 30V

    • Talouspaperia

      Itse kans hikoilen helposti jos teen jotain kesä kuumalla, vaikka muuten olen erinomaisessa kunnossa. Tapanani onkin kun lähden jonnekin esim. pyörällä tai kävellen, ihan siis lähelle kylään, kaupungille, kauppaan tai vaikka töihin, laittaa talouspaperia housujen selkämykseen ja paidan alle rinnan kohdalle (tai mihin vain). Kun olen päässyt perille, niin käyn vessassa vaihtamassa nämä paperit (tai poistamassa) ja vastaavasti laitan käteni juoksevan kylmän veden alle ja pidän niitä siinä hetken aikaa jotta ylimääräinen lämpö häviää. Se että yrittää vettä vähän naamalle laittaa ei auta, vaan olet liikkumatta (tuottamatta lisälämpöä) ja "jäädytät" kädet rauhassa ja annat pulssinkin laskea mahdollisimman alas mahdollisen kävelyn/pyöräilyn tai vessaan kiirehtimisen jälkeen. Sitten voin olla mukavasti kaikkialla, ilman että hikinoro menee taas selkää pitkin ja tekee tukalan ja hikisen olon, joka tuntuu vain voimistavan itseään, eli hikoiluttamaan enemmän. Eli kannattaa välttää sitä ensimmäistä "tuskanhiki" vaihetta sillä se pilaa itselläni koko päivän (no pari tuntia olen tuskainen ennen kuin se kuivuu ollessani rauhassa).

      Kotona hulluilla helteillä taas pidän hartioilla pyyhettä paidan sijasta, jolla voi pyyhkiä selkää ja kaunaloita tarvittaessa, mutta on mukavampi kuin ilman paitaa nojata tuolinkarmiin ja liimautua siihen.

      • hra. Hijes

        "laitan käteni juoksevan kylmän veden alle"

        Jälleen ilmeni tämä kylmä vesi vinkki, joka tuntuu esiintyvän aina puhuttaessa hikoilusta, eikä se ainakaan omalla kohdallani auta yhtikäs mitään.

        Kylmä vesi auttaa hetkellisesti viilentäen oloa, mutta heti kun sen vaikutus lakkaa iskee hikihyökkäys entistä rajumpana. Se ei myöskään auta senhetkiseen hikoiluun, sillä hiki ei kerkeä kuivaa huljuteltaessa käsiä kylmässä vedessä. Jos kroppaa yritetään väkisin viilentää, niin se rupeaa heti kyseisen tapahtuman jälkeen vastatoimiin eli se yrittää itse nostaa kehon lämpötilaa vastaamaan ympäristön lämpötilaa ja tämä ilmenee juuri hikoiluna. Ei apua, vaan oikeastaa pahentaa pienen viiveen jälkeen hikoilua.

        Oma kokemus onkin juuri päinvastainen eli kannattaa kokeilla kuumalla vedellä käsienpesua tai kuumaa suihkua ja riittävän pitkää sellaista. Tämäkään ei auta senhetkiseen hikoiluun, mutta jälleen kroppa rupeaa vastatoimiin yrittäen itse viilentää kehon lämpötilaa ympäristöön nähden ja juuri tämä tapahtuma siirtää hikoilun pahenemista hieman eteenpäin. Siis omalta osaltani pysyttäydyn aiemmin esittämässäni vinkissä eli pitkä kuuma suihku on se mikä auttaa itselläni hetkellisesti siirtämään hikoilua kaukaisempaan ajankohtaan.

        Muilta osin ihan hyviä vinkkejä sinulla.

        Toi oli kans mielenkiintoinen pointti, mikä tuolla aiemmin esiintyi tuo terveen kropan ja sairaan kropan välisen hikoilun ero. Itse en tuota ole tullut aikaisemmin kovin pohtineeksi, mutta noin se tuntuu olevan. Kun ihminen on hyvässä kunnossa hikirauhaset toimivat, eivät pääse "karstoittumaan" ja hiki juoksee herkemmin ja on puhtaampaa kun se kuona irtoaa hikirauhasista esim. urheilusuorituksen aikana pois. Kun ihminen sairastaa rupeaa hikikin tuoksahtamaan hieman erilaiselta ja hikirauhaset karstoittumaan.

        Ehkäpä asia onkin juuri päinvastoin väittämää pohdiseltaessa, että urheileva ihminen on sittenkin kovempi hikoilija kuin sohvaperuna? Eli urheileva ihminen on alttiimpi hikihyökkäykselle kuin urheilematon.


    • railiska

      Minäkin kärsin kovasti aina hikoilusta, mutta luonnonkaupassa neuvottiin ostamaan Salvia tabletteja niitä otetaan 1tbl aamuin illoin apu tuli. Kärsin todella siitä hikoilusta monta vuotta.
      Nyt syön leivän päällä tai laitan vain pelkän leikkeleen päälle joko salvian/ lipstikanlehteä ja vyön sellaisenaan. On ihanaa kun ei hikoile enää oikeastaan. Entiseen verrattuna olo hikoilun puolesta on taivallista.
      Suosittelen kokeilemaan

      • -tiedoksi-

        http://www.yrttitarha.com/kanta/salvia/

        "Salvian sisältämästä eteerisestä öljystä n. 35-60% on myrkyllistä tujonia. Pitkäaikainen ja runsas salvian käyttö voi aiheuttaa vakavia hermosto- ja ruuansulatushäiriöit"


      • -tiedoksi-
        -tiedoksi- kirjoitti:

        http://www.yrttitarha.com/kanta/salvia/

        "Salvian sisältämästä eteerisestä öljystä n. 35-60% on myrkyllistä tujonia. Pitkäaikainen ja runsas salvian käyttö voi aiheuttaa vakavia hermosto- ja ruuansulatushäiriöit"

        "Salvia alkaa vaikuttaa noin viiden viiva kymmenen minuutin kuluttua nauttimisesta. Seurauksena on suurin piirtein samanmittainen trippi, jota kokeneet käyttäjät ovat kehuneet LSD:n veroiseksi"

        Auttaa myös liikahikoiluun, alentamaan verensokeria ja flunssaan...


    • ghjkdfgsdf

      "Entä auttaako urheilu? "

      Ainakin itselläni auttoi valtavasti. Olin ennen lievästi ylipainoinen ja erityisesti kunto oli surkea. Hikoilu vaivasi usein ja erityisesti helteilla oli aika vetämätön olo. Nyt on noin neljä vuotta tullut liikuttua aktiivisesti ja vaikka paino onkin pysynyt miltei samana, niin se mistä se tulee on aivan eri ja kunto on erinomainen. Eipä enää hikoilu vaivaa kovillakaan helteillä ja muutenkin jaksaa tehdä kaikenlaista kuumassakin eikä uupumus vaivaa. Suosittelen!

      • fhfthf

        Mulla on todella hyvä kunto ja muutenki ns super terve mutta hikoilen päästä aivan sikana, olen aina hionnu päästä ja hävettää kesäsin olla ihmisten ilmoilla ku luulevat, että kuolen :) jaksan hyvin ja ei ole tukala olo mutta huh sitä hikoilun määrää pään kautta.


      • Ärsyttäänämäväpelöt

        On ihmiset idiootteja... Kyse on liikahikoilusta eikä läskien hikoilusta saatana. Juoksen 4-5 krt viikossa 20 kilometrin lenkkejä. Ylipainoa ei kiloakaan. Siitä huolimatta ensimmäisen 500 metrin jälkeen oon kun suihkussa oisin käyny. Että näin.


    • juu hikoiltua tulee. Ja kokeiltu on monenlaista.

      perus antiperspirantit toimivat normikäytössä, siis kun ei tee mitään.
      Tripple Dry on hieman tehokkaampi, mutta on hinta noussut viime vuosina.

      Koska ainakin mulla hiki sitten tuppaa haisemaan, niin siirrän niitä hikoilu kohtia sinne, missä ei niin ole haittaa. Eli tulee sitten vedettyä tarpeen mukaan kainalot, nivuset, takamus, jalat ja pää antiperspirantilla. Rinnuksista ja selästä hikoilu ei niin haittaa, kun paitaa on helppo vaihtaa.

      Mielenterveyslääkkeet saattavat auttaa joitakin, mutta minulle ne olivat haitaksi. Hikoilu lisääntyi reilusti ja lämmön sieto heikkeni.

      Kuntoilu saattaa myös auttaa, mutta toisille se taas lisää hikoilua.

      Odotan taas kesää tuskissani, koska talvella sisälämpötila alle 15 on ollut sopiva.

    • näin on

      Kalsiumia!

    • kiekero

      osta elämä

    • märkänainen

      Kokeiln torrin jälkeen sitä rexonan maxiumina ja yllätyin!
      Se todella toimii eikä kutise kainalot.

      Jos tunnet, että hikoilet enemmän sosiaalisissa tilanteissa niin Propral auttaa jos on auttaakseen.

      Tsemppii

      • :))

        Ite käytän sitä Garnierin mineral ultra dry:tä, eikä ole tullu ollekkaan hiki, eikä siinä ole voimakas tuoksukaan! :))


      • Viehättävä nainen
        :)) kirjoitti:

        Ite käytän sitä Garnierin mineral ultra dry:tä, eikä ole tullu ollekkaan hiki, eikä siinä ole voimakas tuoksukaan! :))

        Minulla ainakin Absolut Torr aiheuttaa hirveät allergiaoireet, älyttömän tujua kamaa.

        Mielestäni hyvällä kunnolla ja hikoilulla ei ole yhteyttä. Itselläni kunnon spinning-tunti pari kertaa viikossa saattaa auttaa siinä mielessä, että "hikoiluvarastot" tyhjenevät hetkeksi.

        Kaikkein paras apu kohdallani on ollut asian hyväksyminen. Aikaisemmin stressasin hillittömästi, kun esim. paitaani ilmestyi ihanat hililäikät kainaloon tai hiukseni olivat kuumalla märät hikoilusta. Hikeni ei onneksi haise, joten olen ottanut hieman vanhemmiten asenteen "so what". Psyykkaan itseäni ajattelemalla, että on sitä kamalampiakin asioita maailmassa. Jos joku näkee märät läikät kainalossani, niin voi voi. Jos joku ei hyväksy minua tällaisena, se on hänen ongelmansa, ei minun. Aikansa kesti ja olen huomannut, että hikoilu on vähentynyt huomattavasti, kun en enää pelkää sitä!! Suosittelen lämpimästi kaikille, ottakaa rennosti ja pyyhkikää hikenne otsalta nokka pystyssä, ei häpeillen ja piiloitellen!


      • bcbcbu
        Viehättävä nainen kirjoitti:

        Minulla ainakin Absolut Torr aiheuttaa hirveät allergiaoireet, älyttömän tujua kamaa.

        Mielestäni hyvällä kunnolla ja hikoilulla ei ole yhteyttä. Itselläni kunnon spinning-tunti pari kertaa viikossa saattaa auttaa siinä mielessä, että "hikoiluvarastot" tyhjenevät hetkeksi.

        Kaikkein paras apu kohdallani on ollut asian hyväksyminen. Aikaisemmin stressasin hillittömästi, kun esim. paitaani ilmestyi ihanat hililäikät kainaloon tai hiukseni olivat kuumalla märät hikoilusta. Hikeni ei onneksi haise, joten olen ottanut hieman vanhemmiten asenteen "so what". Psyykkaan itseäni ajattelemalla, että on sitä kamalampiakin asioita maailmassa. Jos joku näkee märät läikät kainalossani, niin voi voi. Jos joku ei hyväksy minua tällaisena, se on hänen ongelmansa, ei minun. Aikansa kesti ja olen huomannut, että hikoilu on vähentynyt huomattavasti, kun en enää pelkää sitä!! Suosittelen lämpimästi kaikille, ottakaa rennosti ja pyyhkikää hikenne otsalta nokka pystyssä, ei häpeillen ja piiloitellen!

        Hyvällä ja kunnolla ja hikoilulla on se merkitys että hyvä kunto sallii hikoilun alkamisen nopeammin eikä hiki ole sellaista epämiellyttävää "tuskanhikeä" niinkuin huonokuntoisemmilla. Hiki on silloin kuin pelkkää vettä, eikä siinä ole mitään suurempaa töhkää mukana.

        Olen tämän huomannut itse, koska nuorena miehenä oli aina pahoissa paikoissa tai töissä tuskanhiki joka ei tuntunut hyvältä. Sitten harrastin karatea ja juoksua, sekä talvisin hiihtoa viitisen vuotta ja hankin äärimmäisen hyvän kunnon ja vaikka hikoilinkin, se ei haitannut eikä tuntunut lainkaan epämiellyttävältä. Eikä silloin hikikään haissut kuin vasta päivän jälkeen. Eli se oli sellaista tervettä hikeä.

        Sitten sairastuin ja olin kaksi vuotta oikeastaan kokonaan liikkumatta ja kun sitten pystyi taas tekemään jotakin niin hiki oli sitä tuskaisaa hikeä jota ei oikein viitsi sietää varsinkaan sosiaalisissa tilanteissa joissa muut näkevät tai haistavat sen. Sitten kun kunto taas parani, niin alkoi se hikoilukin tuntua terveemmältä.


      • ???
        :)) kirjoitti:

        Ite käytän sitä Garnierin mineral ultra dry:tä, eikä ole tullu ollekkaan hiki, eikä siinä ole voimakas tuoksukaan! :))

        Laitatko sitäultra dry:tä naamaankin? Kts.ap-kysymystä.


    • muutos!

      Jätin einekset pois, ranskalaiset, shipsit, makkaraa harvoin. Tarkkailee tuoteselosteita ja lisäaineiden määrää tuotteissa. Rasvattomat tuotteet jätin pois ja valitsen normaali rasvaiset vaihtoehdot. Itse kun valmistaa ruuan niin tietää mitä syö. Karkin sijaan herkuttelee pähkinöillä joita on monenlaisia. Voimakkaat mausteetkin voivat aiheuttaa hikoilua. Kasvisten lisäämistä ruokavalioon voi myös kokeilla.

      Jos ei ruokavaliossa ole muuttamisen tarvetta niin tarvitsee vain hyväksyä että on tehokas aineenvaihdunta ja valita hengittäviä vaatteita, materiaaleja. Hyvä asia on ettei hiki haise sillä se kyllä tehokkaasti karkoittaa läheltä ihmiset pois ja kyllä siihenkin löytyy apteekista tehokkaita apuaineita.

      • aloittajan.

        Kirjoitus on tyypillisen ylipainoisen ongelma. Laihduta ja kuntoile,silloin kestät paremmin hellettä ja ei heti hikikarpalot ole otsalla.Itse ole hyväkuntoinen ja timmissä kunnossa on kroppa,eipä ihan heti ala hikoiluttamaan helteessäkään.


      • elämä oooon!

        Olkaa onnellisia te jotka haistatte sen hienhajun kun itse haisette..tai olette haisematta..
        mulle joutuu muut sanomaan jos haisen kun en omista hajuaistia :(

        On noloa kun joku sanoo että sä NAINEN HAISET HIELLE..

        Elämä on yhtä paidan vaihtoja ja kainaloiden pesua ja lisäksi käyn suhkussa 3x päivässä, mutta
        silti huomautellaan ja kainalot on märkinä. Absulut torrille olen jo immuuni, eli ei auta.
        Botuliini on mielessä, mutta allegisena en sitä uskalla kokeilla. hikoilen vaikka seisoin paikallani..puhumattakaan jos teen jotain tai urheilen.

        Olisko paras jakaa lähipiirille pyykkipoikia nenään?!


      • shiseidofani
        elämä oooon! kirjoitti:

        Olkaa onnellisia te jotka haistatte sen hienhajun kun itse haisette..tai olette haisematta..
        mulle joutuu muut sanomaan jos haisen kun en omista hajuaistia :(

        On noloa kun joku sanoo että sä NAINEN HAISET HIELLE..

        Elämä on yhtä paidan vaihtoja ja kainaloiden pesua ja lisäksi käyn suhkussa 3x päivässä, mutta
        silti huomautellaan ja kainalot on märkinä. Absulut torrille olen jo immuuni, eli ei auta.
        Botuliini on mielessä, mutta allegisena en sitä uskalla kokeilla. hikoilen vaikka seisoin paikallani..puhumattakaan jos teen jotain tai urheilen.

        Olisko paras jakaa lähipiirille pyykkipoikia nenään?!

        Palasin juuri japaninmatkalta ja sieltä löytyi deodorantti jota kutsuttiin "magic" dödöksi koska se esti hikoilun niin tehokkaasti.Testasin itse sitä helteissä ja tuntui kuin mintuntuoksuista jäähilettä olisi kainaloissaan kanniskellut, probleemani olivat ohitse.

        Shiseido valmistaa kyseistä dödöä, mahdollisesti saat ostettua sitä netistä.

        Toivottavasti tästä oli jotakin apua.


      • päättelit?
        aloittajan. kirjoitti:

        Kirjoitus on tyypillisen ylipainoisen ongelma. Laihduta ja kuntoile,silloin kestät paremmin hellettä ja ei heti hikikarpalot ole otsalla.Itse ole hyväkuntoinen ja timmissä kunnossa on kroppa,eipä ihan heti ala hikoiluttamaan helteessäkään.

        Ei haitannut kovat pakkasetkaan kun kuntoilin koko talven ja kesällä ajelen kolme tuntia nurmikoita niin että hiki virtaa. Kestän erittäin hyvin helteitä enkä ole koskaan valittanut vaan vähennän vaatteita. Käyn saunassakin joka päivä. Ylipainoa on, sen tunnustan etten ole mikään heinäseväs jolla puntit lepattaa tuulessa ja nälkiintyneen näköinen anorektikko. Enkä todellakaan hikoile helposti kuten monet muut laihemmat saattavat hikeä puskea paljon enemmän. Liika hikoilu voi johtua psyykkeestä tai väärästä ruokavaliosta. Lääkkeet ovat pahin syy jos syö erilaisia pillereitä.

        No nyt luin että ketjun aloittajan ongelmiin puutuit mutta olen itsekkin ylipainoinen vaikka kuinka liikun niin laiheliiniksi en tule ikinä. Jos ei ruokavalion muutoksella pysty hikoiluaan vähentämään niin silloin se voi johtua psyykkeestäkin. Liikunnan lisääminen ei auta, sen tiedän. Elämässä pitäisi pyrkiä rauhalliseen menoon ja nukkua hyvin. Stressitön elämä eikä paine suoritteista. Työelämä ja ympäristö kun vaatii ihan liikaa eikä itsellä ole järkeä jarrutella sitä menoa välttämättä. Ihmisen kroppa alkaa reagoimaan kun ei itse sitä kuuntelemaan kykene koska pitäisi hieman rauhoittua.


      • käymään
        elämä oooon! kirjoitti:

        Olkaa onnellisia te jotka haistatte sen hienhajun kun itse haisette..tai olette haisematta..
        mulle joutuu muut sanomaan jos haisen kun en omista hajuaistia :(

        On noloa kun joku sanoo että sä NAINEN HAISET HIELLE..

        Elämä on yhtä paidan vaihtoja ja kainaloiden pesua ja lisäksi käyn suhkussa 3x päivässä, mutta
        silti huomautellaan ja kainalot on märkinä. Absulut torrille olen jo immuuni, eli ei auta.
        Botuliini on mielessä, mutta allegisena en sitä uskalla kokeilla. hikoilen vaikka seisoin paikallani..puhumattakaan jos teen jotain tai urheilen.

        Olisko paras jakaa lähipiirille pyykkipoikia nenään?!

        Oletko kokeillut apteekin batsia? Minun mies alkoi haiseen hielle ihan sairaasti stressistä johtuen ja ruokavalio oli karmea mitä hän söi. Ei auttanut peseytyminenkään kun hän haisi sairaan hielle jos heti juuri suihkusta tullessaan ja talutin hänet apteekkiin ostamaan voimakkaaseen hikoiluun auttavaa batsia ja se auttoi todellakin ettei petivaatteet haisseet sairaalle hielle.

        Elimistön stressi ja väärä ruokavalio huutaa apua juuri haju ongelmilla. Hien haju on hälytyshuuto jostakin kropan epätasapainosta. Joko sä vedät itseesi jotain vääriä aineita kun hiki virtaa ja laitat itsesi liian koville jos ei lisäaine rasituksesta tai stressistä ole kysymys. Keho reagoi eikä ihmekkään ja ihmiset eivät enään kuuntele kehoaan vaan pitää suorittaa ja suorittaa välittämättä mistään. Keho jos antaa merkkejä epäterveellisistä elämäntavoista niin ei kukaan välitä vaan pitäisi heti lääkkeillä turruttaa ongelma ja jatkaa samalla tavoin. Onko se tervettä?


      • vcvcv
        elämä oooon! kirjoitti:

        Olkaa onnellisia te jotka haistatte sen hienhajun kun itse haisette..tai olette haisematta..
        mulle joutuu muut sanomaan jos haisen kun en omista hajuaistia :(

        On noloa kun joku sanoo että sä NAINEN HAISET HIELLE..

        Elämä on yhtä paidan vaihtoja ja kainaloiden pesua ja lisäksi käyn suhkussa 3x päivässä, mutta
        silti huomautellaan ja kainalot on märkinä. Absulut torrille olen jo immuuni, eli ei auta.
        Botuliini on mielessä, mutta allegisena en sitä uskalla kokeilla. hikoilen vaikka seisoin paikallani..puhumattakaan jos teen jotain tai urheilen.

        Olisko paras jakaa lähipiirille pyykkipoikia nenään?!

        Käyt aivan liian usein suihkussa.

        Käy kerran päivässä suihkussa ja älä käytä saippuoita, shampoita tai mitään muutakaan tököttiä kuin ainoastaan kerran viikossa!

        Shampoota voit käyttää kahdesti viikossa koska se "saippuoi" kehon myös mutta silloin älä käytä saippuaa lainkaan tai mitään muutakaan puhdistavaa ainetta.

        Minä lyön vaikka vetoa että tuo sinun hienerityksesi johtuu nimenomaan siitä että käyt suihkussa niin useasti että keho yrittää hengenhädässä suojata sitä talia erittämällä. Sen lisäksi kehon oma puolustus iholla eläviä bakteereita vastaan ei toimi koska peset sen aina pois, joten ainoastaan ne kaikista paskimmalta haisevat bakteerit jylläävät, niillä kun on paha tapa kasvaa hirmuisella vauhdilla.


      • Ärsyttäänämäväpelöt
        aloittajan. kirjoitti:

        Kirjoitus on tyypillisen ylipainoisen ongelma. Laihduta ja kuntoile,silloin kestät paremmin hellettä ja ei heti hikikarpalot ole otsalla.Itse ole hyväkuntoinen ja timmissä kunnossa on kroppa,eipä ihan heti ala hikoiluttamaan helteessäkään.

        Lue vastaukseni ylhäältä. Saatanan läskiperse tiedätkö liikahikoilun ja läskihikoilun eron? Jatka munkkien syömistä.


    • Hyi haisuliini!

      Se vaan, että olet itse omaan hajuusi niin tottunut, että et huomaa sitä enää!

      • elämä oooon!

        Ehkä, mutta en kyllä haista mitään muutakaan sillä kuten sanoin, ei ole hajuaistia!

        Olkaa siis onnellisia te jotka haistatte kukkaset, tuoreen pullan ja jne...


      • Voi voi..
        elämä oooon! kirjoitti:

        Ehkä, mutta en kyllä haista mitään muutakaan sillä kuten sanoin, ei ole hajuaistia!

        Olkaa siis onnellisia te jotka haistatte kukkaset, tuoreen pullan ja jne...

        Näinkö?


    • ttkk

      Minttu lisää hikoilua!

    • tohtori.toropainen

      On lääketieteellisesti todistettu että, jos kehossa ei ole nestettä niin et hikoile, joten tutkimuksen pohjalta suosittelisin sinua lopettamaan kaiken nesteen nauttimisen.

    • lilac pompom

      ei todellakaan. voi olla, että lääkityksen aikana hikoaa vähemmän, mutta mitään mielialalääkettä ei todellakaan kannata ruveta vetämään vain hikoilun takia. eikä sitä määrättäisikään ilman masennusta - oman käden lääkitys on eri juttu.

      tuosta tuli mieleen, että jotkin lääkkeet aiheuttavat hikoilua. luontaistuotteden kanssa en ole asiaa huomannut ja vitamiineja syön aika harvoin, mutta mielialalääkkeet ja etenkin niiden vieroitusoireet aiheuttavat hikoilua. jääpalojen pureskelu tai kylmä juominen auttaa, väljät ja hengittävät vaatteet ja stressin välttäminen. kesä tosiaan on helvettiä, kyllä ulkona kestää jos ei liikoja liiku, mutta kun aurinko porottaa koko päivän kämppään, ja erehtyy kääntämään päätä yhdenkin ylimääräisen kerran, hiki vaan valuu...

    • avuks

      Olisko perusteellinen suoliston puhdistaminen avuksi .itselläni on auttanut..

    • ,,,,,,,,,,,,,,,,

      käy lääkärissä. kilpirauhasen toiminnassa voi olla vikaa, verenpaineessa tms.

    • suomessa ei vaan ole koskaan kuuma, 40 sitten huomaat lämmön.

    • hellekausi

      Se kun on vain niin että miokä toiselle auttaa ,ei välttämättä kaikille.Jokaisella erilainen hieneritys.Itse olen huomannut että jos syön makeaa,karkkia ,limsa ym.se lisää hikoilua.Suihkussa käydessä ensin pesen lämpöisellä vedellä,sen jälkeen huuhtelen lämpöisellä ja niin viileällä kuin suinkin pystyy vuoron perään,lopuksi haalean lämpöisellä.Jos viimeksi huuhtelee kylmällä alkaa kroppa tuottamaan lämpöä ja hikoilet.Sama koskee myös jos juot kylmää,elikkä haalea ,ruumiinlämpöinen juoma on parasta.Ja vesi niistä terveellisin,vaikka kylläkin mineraalivettä tai limsaa suositellaan helteessä,varsinkin jos et ole syönyt riittävästi että on elimistösä suoloja.Liika suolan ja mausteitten käyttö lisää hikoilua.Kannattaa syödä salaattia ja suht kevyttä nälänpitävää ruokaa ennen ulos lähtöä. Jospa näistä olis jotain hyötyä sullekin. Kyllä sen itsekin haistaa jos hiki haisee,huomaa jos esim.syö voimakas mausteista ruokaa tai on otanut vaikka edellisenä päivänä särkytabletteja,jopas tuntuu hiessä hajua.Se kyllä on normaalia.Auringossa ei saa käyttää deodoranttia missä on alkoholia.Mukavaa kesää Sinulle!

      • tätitanttara

        ...auttaa ainakin hajuun se,että jättää mausteiden käytön vähemmälle,samaten jos tiedät vaikkapa meneväsi jonnekkin jossa on muita ihmisiä niin varsinkaan niinä päivinä älä syö vahvoja mausteita kuten chiliä ja valkosipulia sillä ne antavat hajua hikeen ja vilkastuttavat verenkiertoa ja lisäävät siis myös itse hikoilua.
        Myös turhaa sheivailua kannattaa välttää sillä sheivatulla iholla hiki alkaa nopeammin haista kun se reagoi iholla olevien bakteereiden kanssa.
        Karvat myös ikäänkuin nostavat hien iholta ja auttavat sitä haihtumaan nopeammin.

        Sheivailussa kannattaa hikoilemattomankin pitää taukoa,jolloin iho saa aikaa levätä.
        Jatkuva sheivaus aiheuttaa myös vaurioita karvatuppiin,jotka tukkeentuvat ja karvat alkavat kasvaa ihon sisään pääsemättä ulos.Tästä aiheutuu joskus kutiavia ja ikävästikkin tulehtuvia näppyjä,jotka joskus kehittyvät paiseiksi.

        Suihku kerran päivässä riittää,sillä enepi on pahasta iholle. Käytä vain mietoja pesuaineita.
        Vaateiden värin voi valita sen mukaan missä hiki ei näy. Unohda siis muotivaatteet,jos läikät kainalossa on ongelma.Hikoilijan muoti on väljää ja luonnonkuiduista tehty.

        Ja lopuksi. Ihmisen on luonnollista ja terveellistäkin hikoilla. Nykymaailmassa vaan jostain syystä monia luonnollisia asioita pidetäänkin luonnottomana. Esim hikoilu,röyhtäily ja pierut.


    • pilkku82

      Kokeile luontaiskaupasta mineraalikivee. Mulla toimii se

    • Kokeile vähähiilihydraattista ruokavaliota niin pääset hikoilusta eroon. olen itse paininut saman asian kanssa ja saanut avun ruokavaliosta.

      • hajuallergiggonen

        Ja kun te käyttätte jotakin karmeaa hajuvettä oletetun hienhajun peittämiseen niin älkää kaatako sitä pullotolkulla kainaloihinne.
        Hien ja dödön yhteishaju on vielä karmeampi kuin jompikumpi yksinään. hajusteet vain puhtaalle iholle.

        Ja lisäksi vielä; Se karmea hajuveden lemu saa oikeasti meidät hajuallergikot sairastumaan.Itselleni tulee päänsärky ja huono olo.


    • tietäjääääääää

      eli apteekista absolut tor nimistä ainetta -auttaa liikahikoiluun taatusti kainaloissa, jaloissa ja käsissä. Ei kannata laittaa juuri ajeltuihin!!! 2-4 krt kk.ssa kun laittaa purkki riittää puolisen vuotta ainakin.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenna teen sen

      Se on nyt päätetty. Pääsen pois tästä epätietosuudesta.
      Ikävä
      68
      2881
    2. Hakkarainen: persut Venäjän ja Pohjois-Korean tiellä

      Hakkarainen entisenä persujen kärkipoliitikkona tietää, mitä puhuu. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010422614.html
      Maailman menoa
      198
      1921
    3. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      25
      1754
    4. Fuengirola.fi: Kohuissa rypenyt Jari Sillanpää, 58, harvinaisessa haastattelussa: "Minä haluan..."

      Ex-tangokuningas on kertonut kuulumisiaan Espanjan Aurinkorannikolta. Että ei muuta kuin elämässä etiäpäin, Jari Sillanp
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1458
    5. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      165
      1338
    6. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      85
      1294
    7. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1049
    8. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      94
      911
    9. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      814
    10. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      810
    Aihe