Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

SPOILERI: saaren salaisuus oli:

Jeesustelija

Saari oli eräänlainen Olympus-vuori, jumalten asuinpaikka, jossa jumalien valtataistelu vaikutti koko maailman kohtaloon. Saarta vartioi Tawaret, egyptiläinen syntymän ja uudelleensyntymän jumalatar. Saari oli myös Manalan esikartano, välitila elämän ja kuoleman välissä, ja jossa aika ja paikka menettivät merkitystään. Tähän välitilaan yksikään lapsi ei voinut syntyä, siksi saarella kaikki vastasyntyneet kuolivat. Saari oli myös raamatun Edenin kadotettu puutarha, jossa ikuinen elämä oli mahdollista ammentaa tarujen nuoruuden lähteestä.

Saari oli kaikki maailman uskonnot, mytologiat, uskomukset ja sadut kokoava kollektiivinen todellisuus. Jos kysyisi "Mikä maailman uskonnoista kertoo todellisuuden maailmankaikkeudesta?", niin saari olisi yhdistelmä näitä kaikkia. Kaikilla uskonnoilla on yhteisenä tekijänä tarkoitus selvittää ihmisen suhdetta maailmankaikkeuteen, hyvän ja pahan välistä eroa, elämän ja kuoleman välistä suhdetta, ym. ikuisuuskysymyksiä.

Saarta ei voi selittää tyhjentävästi eikä yksiselitteisesti, aivan kuten ei ihmisen olemassaoloakaan eikä maailmankaikkeuden tarkoitusta. Lostissa, aivan kuten uskonnoissakin ja filosofiassa, hyvät kysymykset ovat vastauksia tärkeämpiä.

8

1230

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Spoilerzone

      Saaren merkitys on siihen suuntaan, mutta kaikki jumala, yhdistyneet-uskonnot-roska, manalan kartano, raamatun Eedeni jne ovat aika hamppupäissään ja kaukaa vedettyä, sillä koko sarjassa ei suoraan viitattu noihin asioihin, paitsi egyptiläisyyteen. Sanottiin vain, että saari on korkki ja se todellakin oli sitä. Saaressa myös syntyi terve lapsi ja eipä Sunin raskauttakaan häiritty. Iättömyys (ei nuoruuden lähde) tuli taas saaren haltijan voimista.

      Tässä on melko hyvin yksinkertaistettu juoni Lostista.

      http://www.youtube.com/watch?v=-HWECQa23Cs

      • Jeesustelija

        ei mene läpi :)


      • lkndskldlkdskl
        Jeesustelija kirjoitti:

        ei mene läpi :)

        toi you tube kertoi kaiken mitä ne on lässyttänyt siellä 6 vuotta...3 minuutissa.


      • Jeesustelija
        lkndskldlkdskl kirjoitti:

        toi you tube kertoi kaiken mitä ne on lässyttänyt siellä 6 vuotta...3 minuutissa.

        En kadu hetkeäkään tuon kuuden vuoden aikana! Jatka sinä vain edelleen yksinkertaisten asioiden parissa, suosittelen sinulle salkkareita :)


      • peppi o ihana
        Jeesustelija kirjoitti:

        En kadu hetkeäkään tuon kuuden vuoden aikana! Jatka sinä vain edelleen yksinkertaisten asioiden parissa, suosittelen sinulle salkkareita :)

        aika moista venytystä on ollut, tonkin tarinan olisi saanut helposti yhteen lauteen ilman turhia läsytyksiä, mutta se raha.

        ps. salkkarit on enemmän todellisuutta kuin joku lost missä siirrellään saaria ja heräillään kuolleista.


    • Ikuisesti hukassa

      Sarjassa Jacob ja veljensä syntyivät saarella ja Aron, joten ei se kuolemaksi voinut vastasyntyneille olla. Tosin hömppäsarjoista on turha etsiä logiikka. Hyvät voittaa, pahat häviää ja rumat kuolee turhaan.

      Kuudes kausi ja lopetus oli kvasiuskonnollista hömppää, jolla tehtiin onnelliseksi katsojien enemmistö (uskovaiset) ja tyytyväiseksi kaikki mainostajat. Tarinalinja Los Angelesissa edusti välitilaa kuoleman ja "valon" välillä. Savuhirviö Locken hahmossa ja Richard Alpert muuttuivat takaisin kuolevaisiksi saaren tulpan ollessa poissa paikoiltaan. Kate tappoi Jacobin veli-savuhirviön. Koneella paenneet jatkoivat elämäänsä toisaalla kuolemaan asti. Jack kuoli saarella ja Hugo jatkoi saaren suojelijana Ben kakkosmiehenään kuolemaansa asti. Kaikki astuivat sitten yhdessä onnellisina välitilasta kohtia valoa. Huuhaalle huuhaa-lopetus.

      • Jeesustelija

        todellisuutta, irrottautumaan arjesta. Annetaan huuhaalle se kunnia minkä se ansaitsee, ja harrastetaan hömppäsarjoja jatkossakin todellisuuden irtiottoina. Vaikka sitten salkkareiden tai Lostin avulla, ei kaiken tarvitse olla niin vakavaa :)


      • 4+17

        "Sarjassa Jacob ja veljensä syntyivät saarella ja Aron, joten ei se kuolemaksi voinut vastasyntyneille olla."


        Vitsi oli siinä, että näiden vastasyntyneiden äidit kuolivat raskaana ollessaan -> syntymättömät lapsetkin kuolivat.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      93
      2444
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2153
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      82
      1798
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1591
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1566
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1525
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      33
      1488
    8. 54
      1350
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      88
      1305
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1219
    Aihe