alavatsakipu

N38

Minulla on useita vuosia jatkunut alavatsakipu, joka kausittain todella paha, välillä saattaa useitakin kuukausia olla pois.

Gynekologisissa tutkimuksissa (myös ultraääni) ei löydy mitään (paitsi kystia jotka tulee ja menee).

Gastrokirurgi ja toinen sisätautilääkäri eivät myöskään löydä mitään. Kokeita ja tutkimuksia on tehty ja kuvia otettu jos jonkinlaisia, kipu vaan jatkuu.

Alan olla niin väsynyt tähän jatkuvaan kipuun, se painaa mieltä ja estää elämisen.
Onko kenelläkään vastaavaa ongelmaa, että kipua on, se on todellista, ja vaikka sormella voi osoittaa kohdan johon koskee, mutta mitään ei löydy. Onko löytynyt tällaisessa tapauksessa mitään apua, jolla kipua saisi hillittyä. (Kylmät ja kuumat pyyhkeet, venyttelyt, hieronnat jne tajuan kyllä itse.)

En enää haluaisi mennä näille lääkäreille, kun alkaa jo tuntua siltä, että minut leimataan luulotautiseksi, ja uusia lääkärisuhteita en kertakaikkiaan jaksa aloittaa.

14

36354

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hmm

      Ne on ne kystat jotka aiheuttavat kivut. Ei muuta kuin särkylääkettä kehiin.

    • Ei tohtori

      Pelkkä stressikin voi aiheutta alavatsakipuja..
      Mullakin on esiintynyt jonkin asteisia, eikä vaivaa ole löytynyt!
      Tiedän miltä tuntuu, kun lääkärikin alkaa "epäilee luulotautiseksi"!

    • mari
    • kipeä.. -oikeasti

      siis mulla on ihan sama juttu. tosi kipeet, vihlovat/kramppaavat alavatsassa, toisinaan kuukausittain, sitten taas harvemmin. lääkärit sysää alalta toiselle mutta kukaan ei löydä mitään syytä. niin turhauttavaa..

      • kyllä!sama täällä!

        eikä ku mulla on jo ollu kohta pari vuotta kauheet alavatsa kivut ja pahoinvointia ja vaikka mitä kuumia aaltoja(ei oo viel vaihdevuodet)ja päänsärkyä,ja kaiken maailman lääkärit on tutkinu ja ei löydä mitään.Ihan rupee itteensä epäilee...niinku joku sanos aiemmin että voi osottaa sormella mihin sattuu ja millon,mut ei löydy mitään syytä....mä en tajuu kans että mitä.lisäks mul on yhdyntä kipuja jotka ei hellitä millään.Mul on tehty laparoskopiakin mut ei löytyny mitään onneks tietty.Mut että mitä hel... se oikein on?


      • smoonea
        kyllä!sama täällä! kirjoitti:

        eikä ku mulla on jo ollu kohta pari vuotta kauheet alavatsa kivut ja pahoinvointia ja vaikka mitä kuumia aaltoja(ei oo viel vaihdevuodet)ja päänsärkyä,ja kaiken maailman lääkärit on tutkinu ja ei löydä mitään.Ihan rupee itteensä epäilee...niinku joku sanos aiemmin että voi osottaa sormella mihin sattuu ja millon,mut ei löydy mitään syytä....mä en tajuu kans että mitä.lisäks mul on yhdyntä kipuja jotka ei hellitä millään.Mul on tehty laparoskopiakin mut ei löytyny mitään onneks tietty.Mut että mitä hel... se oikein on?

        Mulla on aivan sama juttu! kolme vuotta sitten tehty laporaskopia jonka jälkeen spekuloitiin raskaudesta klamydiaan mutta mitään ei löydetty. Helvetillinen kipu palaa silloin tällöin, viimeksi jouluna jolloin vietin taas yön naistenklinikalla. Endometrioosia ei löydy, ei kystiä myöskään. Yksi myooma on löytynyt joka tosin tuskin mitään kipua aiheuttaa. Suolta ei olla tutkittu. Yhdyntäkivut mulla varsin normaaleja. Turhauttavaahan tämä on mutta onpa helpotus lukea että en ole ainut maailmassa!


    • nainen 21

      Minulla on ollut jo viime kesästä asti vatsa kipuja,samaan aikaan minulla on hengityksen haju ,hirveän voimakas.Olen käynnyt jo useasti lääkärissä mutta ne ei ole suostunut tutkimaan tarpeeksi. minulta on poistettu nielurisat hengityksen hajun takia, mutta ei ole auttanut yhtään.....mitä teen tämän ongelman kanssa??????

      • Anonyymi

        Kahvi aiheuttaa pahanhajuista hengitystä, Jos sitä juo enemmänkin, voimistuu!


    • Tyttö90

      Hei! Minulla alkoi vatsakivut 15vuotiaana ja tiedän se on tosi inhottavaa kun lääkärit ei osaa auttaa on kaiken maailman verikokeet otettu ja on leikattu umpisuolikin. En usko että käyt katsomassa tätä, mutta minä oon luullut ettei mun lisäks ois tämmösii oireita kun mulla. Tuntuuko sulta ettet sä pystyisi edes liikkumaan kun sattuu niin paljon? ja nouseeko sulla cpr koholle?

    • Pikku Myy

      Minulla on myös vatsakipuja, turvotusta. Käytän täysin laktoositonta ruokavaliota. Tutkittu on vatsalaukku ja suolisto tähystämällä. Mitään niistä ei ole löytynyt, mutta turvotus ja välillä kovakin kipu jatkuu, joka häiritsee myös yöunia. Siitä kärsii koko elämä. Jos saisin päättää asiasta, niin antaisin aukaista (nukutuksessa) vatsani ja tutkia mikä siellä mättää. Mahasyöpä ei näy ed.mainituissa tutkimuksissa.

    • Loala

      Minulla vuosia sitten oli munasarjoissa rakkuloita/kystia jotka puhkesi aikanaan itsekseen. Usein tuntui kipu kovana paineena munasarjoissa ja silloin ei pystynyt liikkumaan senttiäkään,melkein hengitystä piti pidättää.Välillä kipu oli äkillistä kovaa ja aaltomaista.Gynellä lääkäri totesi samoin,ne tulee ja menee,ei mitään vakavaa.Mutta huomasin,kun vaihdoin e-pillerit nuvaring ehkäisy renkaaseen, niin kivut katosivat.Enään vain lieviä kuukautiskipuja,jos niitä enään kivuiksi voisi sanoa aikaisemman kokemuksen jälkeen.Viimeistään nyt tiedän renkaiden auttaneen, koska lopetin ehkäisyn ja tällä hetkellä olen ilman mitään hormonaalista lääkitystä ja kas kummaa kivut palasivat noin kuukauden/parin jälkeen ehkäisyn lopettamisesta.Olisiko apu kipuiluun ehkäisyrenkaissa, sillä e-pillerit eivät kipuja lievittänyt.Renkaathan vapauttavat vaikuttavaa ainetta kokoajan pikkuhiljaa, kun taas pillerit kerralla tauottain.

    • N26

      Voi kun olisin löytänyt tämän ketjun aiemmin!!
      Minulla on ollut 8 kk kovia alavatsakipuja, kaikki tutkittu ja missään ei muka ole vikaa, ymmärrän täysin aloittajan tunteen luulosairaaksi leimaamisesta (onpa jo yksi lääkäri sanonutkin, että psykiatriselle vaan!).

      Olen käyttänyt Nuvaringia yli 3 vuotta ongelmitta - se oli minusta parasta mitä minulle oli tapahtunut (kovat kk-kivut ja pillerit eivät sopineet), rengas vähensi vuotoa ja vuotopäiviä ja eliminoi melkein kokonaan kk-kivut.

      Kuten muutkin ovat täällä kirjoittaneet, kipu on todella kovaa, polttavaa ja pistävää ja sormella voi osoittaa kohdan. (häpyluun yläpuolelta alkaa leviämään). Usein kipu aiheuttaa myös suonenvedon peräsuoleen. Kohtauksia on ajoittain (parin viikon välein tällä hetkellä) ja näyttäisi sijoittuvan renkaan käytön loppupuolelle.

      Myös kuumeilua, väsymystä, pikaCERP-koholla, pahoinvointia, ruuansulatuksen ongelmia ym. esiintyy sekä lieviä VTI-oireita (kuumeilun aikaan virtsasta löytyy verta joskus).

      Kuukausia pompoteltu paikasta toiseen ja mistään ei saa apua. Ruokavaliot ym. sekä kaikki verikokeet ja jopa viipalekuva ja tähystys tehty -gastropolin lääkäri sysää gynelle ja gyne sysää muualle. Gynet ei löydä mitään vikaa, ultrassa näkyy joskus keltarauhaskysta.

      Stressi ei voi olla syynä, kun kesälomallakin kohtauksia tuli ja sitten tiukan työrupeaman aikaan ei mitään.

      Olen aivan loppu tähän, tuska on kova, aivan täysin toimintakyvyn vievä ja mistään ei saa apua! Elämänlaatu nolla, kun ei uskalla tehdä/mennä/suunnitella mitään, koko ajan pitää kantaa kipulääkkeitä mukana ja parisuhdekin kärsii. Seksikään ei innosta, kun ei tiedä johtuuko se siitä, joskus tuntuu, että orgasmi aiheuttaisi kipukohtauksen seuraavalle päivälle ja yhdynnän jälkeen voi olla muita kipuja.

      Gyne käski jättämään renkaan nyt pois, jos se ei auta, sitten tehdään laparotomia ja etsitään endometrioosia, vaikka oireet eivät viittaa siihen.

      • Zanttuliini

        Oletko kokeillut luontaistuotetta nimeltään Serrapeptaasi. Itse olen saanut sitä syömällä apua kystiin ja alavatsakipuihin, kannnattaa aloittaa suurella annoksella (itse aloitin ensin 3:llla kapselilla aamuisin tyhjään vatsaan ja kas kummaa kystat olivat hävinneet samoin vaivat).


      • Anonyymi
        Zanttuliini kirjoitti:

        Oletko kokeillut luontaistuotetta nimeltään Serrapeptaasi. Itse olen saanut sitä syömällä apua kystiin ja alavatsakipuihin, kannnattaa aloittaa suurella annoksella (itse aloitin ensin 3:llla kapselilla aamuisin tyhjään vatsaan ja kas kummaa kystat olivat hävinneet samoin vaivat).

        Kuulostipa hyvältä vihjeeltä. Täytyy ostaa!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      274
      3020
    2. 201
      2866
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      70
      2454
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      218
      1929
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      42
      1371
    6. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      13
      1368
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1317
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      24
      1298
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      51
      1267
    10. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      159
      1202
    Aihe