Työsuhdeauto Ruotsin rekisteriin?

JuusoPekka67

Mitenkähän tälläinen juttu voisi onnistua? Työskentelen Ruotsalaisessa firmassa heidän Suomen tytäryhtiössään. Ruotsin päässä kollegat ajelevat pääsääntöisesti paremman luokan Volvo V70:llä, koska tunnetusti hintataso siellä päässä on aivan eri luokkaa kuin täällä. Nykytilanteessa joudun tyytämään noin 30.000 - 35.000 hintaiseen työsuhdeautoon jottei vapaa autoetu nousisi liian korkeaksi. Mutta jos auto ostettaisiinkin Ruotsista ja rekisteröitäisiin sinne firmamme nimiin? Auto olisi tietysti Ruotsin kilvissä (mikä ei minua haittaisi millään lailla), mutta käytössä työsuhdeautonani täällä Suomessa. Mahtaisiko onnistua? Laskettaisiinko autoedun verotusarvo Ruotsin ostohinnan mukaan euroiksi muutettuna? Nim. merk. tiedosta kiitollinen, koska auton vaihto puolen vuoden päästä...

14

3529

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Verottaja on kiva

      Jos asut vakituisesti Suomessa, et saa ajaa metriäkään ulkomaille rekisteröidyssä autossa muuta kuin erityistapauksissa. Jos ajat, tulee auton omistajalle maksettavaksi suomalainen autovero.

      Jos tämä onnistuisi, ei Suomessa olisikaan muuta kuin Ruotsin tai Viron kilvissä olevia autoja tietty.

    • veronkiertoa..

      veronkiertoa. Suomessa ei suomalainen saa ajaa ulkomaan rekisteissä olevilla autoilla tai tule sakot ja verot maksettavaksi. Mikä ei ole pikkuasia. Tämän sai takavuosien työkolleegani kokea ollessaan nuori kloppi. Hänen vanhempien kesämökille länsi uudenmaan saaristoon oli saapunut vanhempien ystäväperhe Ruotsista uudella hienolla Saab Aerollaan. Kaverin vanhemmat halusivat tuoda vieraat purjevenellään Helsinkin kun vieraat oli palaamassa takaisin Ruotsiin Lautalla. Työkaveri sai tehtäväkseen ajaa Saabi satamaan. Tästä innostuneena hän nuorena miehenä pisti vauhtia turbo autoon Hangon tiellä missä ratsia samaan aikaan. No pelkillä sakoilla hän ei selvinnyt vaan joutui oikeuteen veropetoksesta vai mikä lie se syyte. Hänelle määrättiin sakkojen lisäksi yli 100,000 markan verot maksettaksi. Tästä oli silloin lehdissäkin juttuja ja asia vietiin seuraavalle oikeus asteelle jossa kaverista päätettiin tehdä ennakkotapaus ja tuomio kumottiin. Tästä syntyi lakimuutos joka sallii suomalaisen siirtää tietyissä tapauksissa ulkomaalaisen autoa yksin. Esim. jos ruotsalaisperheen auto hajoaa jossain päin Suomea ja perhe jatkaa matkaa vaikka vuokra auolla niin Suomalainen voi lyhintä reittiä ajaa sen omistajalle luovutusta varten. Suosittelen ettet aja Ruotsalaikolleegoitten autoilla mikäli saapuvat Suomeen omilla autoillaan.

    • prumputti

      Täällä länsilapissa on tuttua ajella ruotsalaisella autolla. Yleensä nuoret pojat hakevat järjestään halvemman audin ruotsista. Kun he asuvat viikot ruotsissa, saavat he käydä viikonlopulla suomessa ruotsin kilvissä olevalla autollaan. Tuossa on yksi tärkeä pointti: He asuvat virallisesti Ruotsissa, heillä on myös ruotsalainen henkilötunnus ja he maksavat palkastaan verot ruotsiin.

      Onhan noita onnettomia veroja makselevia täälläkin, ja useampia vielä. Minun työkaverini ovat suomalaisia, mutta asuvat tuossa joen länsirannalla, käyvät siis päivittäin työssä suomessa, mutta vakituinen asunto eli omakotitalo on ruotsin puolella (sika halpoja siellä!). He ajavat jollain halvalla pikkudiisselillä täällä suomessa, mutta nyt kun tuo polttoöljyllä ajelu ei enää ole ihan sallittua, ovat myös ottaneet bensa-autoja käyttöön.

      Eli kannattaa ottaa selvää tullista ja poliisilta, ennen kuin istahtaa ei-suomenkilpisen auton ratin taakse suomessa, siitä voi tulla aikamoiset rapsut, tosiaan yksi kaveri makselee veljensä audista n 20000€ veroja tälläkin hetkellä. Ei tilapäiskäyttö enää mennyt läpi, kun kulki kolmatta viikkoa ruotsinkilpisellä audilla töissä.

      Samaten voisi kyllä ihmetellä, eikö poliisia kiinnosta nämä venäläiset supermaasturit eli mersut, porschet ja landCruiserit, niissä on omakotitalon hinta kiinni, yksikin kaveri asuu takuuvarmasti omakotitalossa suomessa, mutta niin vain jo 4. vuotta ajelee yli satatonnia maksavalla toyota landcruiserilla, joka on venäjän kilvissä.

    • voi meitä

      kuten olet huomannut. Tämä kohta ettei suomalainen saa ajaa muualle rekisteröityä autoa Suomessa sotiin ainakin minun mielestäni kilpailulakeja vastaan.
      Funsikaas, esim. vaikkapa virolainen reissumies voi käyttää täällä Viroon rekisteröityä autoa. Heillä ei ole siellä tietääkseni autoveroa. Mutta vastaava suomalainen joutuu maksamaan auto käyttöveron autostaan.
      Elikkä suomalainen joutuu lisäämään nämä kulut velotukseensa ja häviää kilpailussa helposti. Et silleen.

    • älkää masentako

      Kyllä se onnistuu. Ainakin Helsingin seudulla tiedän useita jotka ajavat voron kilvillä olevilla autoilla jo useamman vuoden ajan.
      Osta ja rekisteröiu sinne ja vaan ajayt täällä niin menee. Niin se menee noiden virolaisten autojenkin kanssa. Kukaan ei ole jäänyt kiinni. On lexusta ja muuta luxusta menopeleinä. Pari kertaa vuodessa pitää kuulemma viedä auto sinne käymään että on pois maasta mutta muuten ei mitään erikoista.

      • Höpötä

      • Heppe3
        Höpötä kirjoitti:

        Ne, jotka Helsingissä ajavat Viron kilvissä olevilla autoilla, asuvat virallisesti Virossa.
        Et ilmeisesti lue lehtiä, etkä katsele uutisia, koska muuten tietäisit, että poliisi järjestää säännöllisesti ratsioita juuri noille Viron kilvissä oleville autoille, ja jos ratissa tavataan Suomen kansalainen, niin autovero mätkähtää ilman selityksiä. Ja se maksaa ja paljon.

        http://www.hs.fi/kaupunki/artikkeli/Poliisi tutki tehoiskulla ulkomaalaisten autoja/1135249960607

        Kyllä tuo aloittajan tarkoittama systeemi onnistuu nykyisin - pitää vain hakea tullista kirjallinen lupa, jonka saa kun osaa perustella ja selvittää järjestelyn tarpeellisuuden riittävän hyvin.


      • suomessa kysyvä eksy
        Heppe3 kirjoitti:

        Kyllä tuo aloittajan tarkoittama systeemi onnistuu nykyisin - pitää vain hakea tullista kirjallinen lupa, jonka saa kun osaa perustella ja selvittää järjestelyn tarpeellisuuden riittävän hyvin.

        mitäs jos kulkupeli on rekisteröity kuormaautoksi?


      • 10+12
        suomessa kysyvä eksy kirjoitti:

        mitäs jos kulkupeli on rekisteröity kuormaautoksi?

        Kuorkista ei mene autoveroa, joten miksi kikkailla?


    • veronkiertoa....

      päivän hesarin ja tuli mieleen tämä keskuselu jossa itse kommentoin aikaisemmin. Eli kanta asiasta artikkelissa sama kuin minulla aikisemmin. Suomalainen ei saa ajaa ulkomaan rekisterissä olevaa autoa suomessa kuin muutamassa poikkeustapauksessa. Kuten esim. jos turistipeheen auto hajoaa pohjoisessa ja perhe jatkaa lomaa vaikkapa vuokra autolla niin huoltofirman edustaja saa suointa tietä ajaa autoa asiakkaalle. Myöskään ulkomaalaiset eivät saa ajaa ulkomaan rekisterissä olevia autoja kuin rajallisen ajan suomessa.

    • epätietoinen tyhmä

      saako ruotsissa vakinaisesti asuva suomen kansalainen ajaa ruotsin kilvissä olevalla toisen omistamalla autolla suomessa ja kuinka kauan kerrallaan...
      entä jos omistaa itse, tai autoliike omistaa jos ostanut vaikka pätkällä ruotsista.
      Onko samat säännöt jos asuu virossa ja sieltä ajelee suomessa .

    • Tilannehan on täysin eri jos virallisesti ei asu Suomessa. Eli olet vaan "käymässä" täällä. Muttei sitäkään juhlaa rajattomasti riitä jos on Suomen kansalainen. Tullilla on hyvin tarkat ohjeet montako viikkoa voit käyttää vierasmaalaista autoa.
      Tuon takia tunnen muutaman tapauksen että ovat muuttaneet pysyvästi Viroon eli kansalaisuus ja asunto löytyy sieltä. Asuvat todellisuudessa Suomessa ja käyvät töissä. Siinä tulojen verotuskin kivasti muuttuu

    • Näin se pitää tehdä.

      Kyllä suomessa asuvakin saa ajaa. Asiakasohje nro. 5 tullihallitus:

      1.2.3 Työsuhdeajoneuvot
      Työsuhdeajoneuvon väliaikainen veroton käyttö koskee ns. rajatyöntekijää, joka työskentelee muussa
      valtiossa, asuu Suomessa ja käyttää ajoneuvoa kummassakin. Tämän säännöksen perusteella Suo-
      messa vakinaisesti asuva henkilö voi tietyin edellytyksin käyttää ulkomailla pysyvästi rekisteröityä
      ajoneuvoa väliaikaisesti autoveroa suorittamatta.
      Väliaikaisen verottoman käytön edellytyksenä on, että henkilö työskentelee sellaisen työnantajan pal-
      veluksessa, jolla on kiinteä toimipaikka ulkomailla. Ajoneuvon tulee olla työnantajan omistuksessa
      tai hallinnassa, ja sen on oltava rekisterissä siinä maassa, johon työnantaja on sijoittunut. Lisäksi ajo-
      neuvon käyttöoikeuden tulee perustua työsopimukseen esimerkiksi autoedun muodossa. Ajoneu-
      volla on oltava Suomessa voimassa oleva liikennevakuutus.
      Työsuhdeajoneuvon väliaikainen veroton käyttö poikkeaa ns. yritysajoneuvon väliaikaisesta verot-
      tomasta käytöstä siinä, että yritysajoneuvoa voidaan käyttää yksinomaan työtehtävien hoitamiseen.
      Työsuhdeajoneuvon käyttöä puolestaan ei ole sidottu työtehtävien hoitamiseen, vaan ajoneuvoa voi-
      daan käyttää myös omiin ajoihin.
      Ajoneuvon käyttö edellyttää Tullin lupaa, jota haetaan lomakkeella 17. Lupa voidaan myöntää 12 kuu-
      kaudeksi. Lupa voidaan uusia, mikäli hakija täyttää yhä ajoneuvon väliaikaisen verottoman käytön
      edellytykset.
      Väliaikaisen verottomuuden edellytyksenä on vielä, että ajoneuvoa käytetään enemmän ulkomailla
      kuin Suomessa. Käyttö arvioidaan 12 kuukauden mittaiselta jaksolta, jonka aikana ajoneuvoa on siis
      päivien mukaan laskettuna käytettävä enemmän ulkomailla. Jos ajoneuvoa käytetään saman päivän
      aikana sekä Suomessa että ulkomailla, sitä katsotaan käytettävän ulkomailla.

    • rajalla1

      Työsuhdeajoneuvot
      Työsuhdeajoneuvon väliaikainen veroton käyttö koskee ns. rajatyöntekijää, joka työskentelee muussa
      valtiossa, asuu Suomessa ja käyttää ajoneuvoa kummassakin. Tämän säännöksen perusteella Suomessa vakinaisesti asuva henkilö voi tietyin edellytyksin käyttää ulkomailla pysyvästi rekisteröityä
      ajoneuvoa väliaikaisesti autoveroa suorittamatta.
      Väliaikaisen verottoman käytön edellytyksenä on, että henkilö työskentelee sellaisen työnantajan palveluksessa, jolla on kiinteä toimipaikka ulkomailla. Ajoneuvon tulee olla työnantajan omistuksessa
      tai hallinnassa, ja sen on oltava rekisterissä siinä maassa, johon työnantaja on sijoittunut. Lisäksi ajoneuvon käyttöoikeuden tulee perustua työsopimukseen esimerkiksi autoedun muodossa. Ajoneuvolla on oltava Suomessa voimassa oleva liikennevakuutus.
      Työsuhdeajoneuvon väliaikainen veroton käyttö poikkeaa ns. yritysajoneuvon väliaikaisesta verottomasta käytöstä siinä, että yritysajoneuvoa voidaan käyttää yksinomaan työtehtävien hoitamiseen.
      Työsuhdeajoneuvon käyttöä puolestaan ei ole sidottu työtehtävien hoitamiseen, vaan ajoneuvoa voidaan käyttää myös omiin ajoihin.
      Ajoneuvon käyttö edellyttää Tullin lupaa, jota haetaan lomakkeella 17. Lupa voidaan myöntää 12 kuukaudeksi. Lupa voidaan uusia, mikäli hakija täyttää yhä ajoneuvon väliaikaisen verottoman käytön
      edellytykset.
      Väliaikaisen verottomuuden edellytyksenä on vielä, että ajoneuvoa käytetään enemmän ulkomailla
      kuin Suomessa. Käyttö arvioidaan 12 kuukauden mittaiselta jaksolta, jonka aikana ajoneuvoa on siis
      päivien mukaan laskettuna käytettävä enemmän ulkomailla. Jos ajoneuvoa käytetään saman päivän
      aikana sekä Suomessa että ulkomailla, sitä katsotaan käytettävän ulkomailla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      125
      2058
    2. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      245
      1836
    3. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      59
      1423
    4. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      113
      1281
    5. Olisi hauska tietää

      Koska huomasit pitäväsi minusta? Itse taisin ihastua sinuun heti silloin kun tavattiin ensimmäistä kertaa. Miehelle, jon
      Ikävä
      64
      1238
    6. Apua. Onks mä jotenki erikoinen ?

      Oon ihastunu paljon vanhempaan mieheen.
      Ikävä
      104
      1095
    7. Minun on vaan päästettävä irti

      Toiveesta. Satutan vain itseäni😥😔. Toivon sinulle pelkkää hyvää, eläthän elämäsi parasta aikaa, mutta en halua enää k
      Ikävä
      37
      950
    8. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      65
      907
    9. Kertoisit jo

      Rakastatko minua vai olenko käsittänyt väärin onko tämä vaan ystävyyttä tai kaveruutta? En haluaisi enää nolata itseäni
      Ikävä
      45
      847
    10. En koskaan saanut asiattomia kuvia!

      Silloin kun olin vielä nuori, kukaan mies ei koskaan lähettänyt minulle asiattomia kuvia itsestään. Jos tiedätte mitä ta
      Sinkut
      156
      821
    Aihe