Hei,
Osaisikohan kukaan neuvoa mitään Iso ryn tyylistä opiskelija-järjestöä USAssa opiskeleville suomalaisille? Jotenkin googlettamalla ei nappaa.
Suunnitelmissa on maisteri-tason opinnot jossain USAn kirkolla, olen suorittanut kandini Englannissa, joten tämä olisi luonteva jatkumo. Alkamassa on viimeinen vuosi Englannissa, enkä ole vielä edes päättänyt mahdollisia hakupaikkoja. USAhan hakeminen huolettaa jo pelkän viisumi-säätämisen vuoksi.
Mm. UCLAn sivuilla sanotaan, että pitäisi olla n. $50 000 käytössä per vuosi. Ilmeisesti lukukausimaksut vetävät siitä leijonanosan, mutta että pelkkään elämiseen menisi noin törkeä määrä. Lontoossa asuessani pärjäsin loistavasti opintotuella ja kesätöistä tienatuilla rahoilla, joten tuo edellämainittu luku hämmentää kovasti.
Tämän lisäksi olen yrittänyt löytää jonkinlaista maisteri-tasoista ranking-listaa, tyyliin Times Higher education. Aikomuksena ei ole siis hakea Ivy-league kouluihin, mutta ei myöskään mihinkään community collegeen. Haluan tutkinnon, jolla tekeekin joskus sitten jotain. Opiskelen siis kirjallisuutta.
Eli, olenko auttamattomasti myöhässä jos haluan aloittaa maisterini syksyllä 2011 ja pitääkö sitä rahaa oikeasti olla noin törkeä määrä?
Kiitoksia.
Opiskelu USAssa
4
379
Vastaukset
- midwest
ja Kalifornia on kallis paikka asua. USNews&World Report rankkaa yliopistoja, kato niiden nettisivuilta.
- Keke .
$50,000 taitaa olla aika vähän Kaliforniassa asumiseen mikä lienee edelleen USAn kalleimmasta päästä, mutta jossakin Alabamassa tuolla summalla pärjäisi varmaan jo oikein hyvin.
Opiskelijaviisumin saamisen ehtona lienee, että voi osoittaa omaavansa vaaditun määrän varallisuutta. Se mikä määrä on tänä päivänä selvennee USA:n Immigration and Naturalization Servicen sivuilta.
Sinun kannattaa varmasti kirjoittaa muutamalla yliopistolle ja osoittaa kirjeesi esim. Foreign Student Advisorille tai Admissions Officelle. Yleensä nämä vastaavat ja kertovat myös opiskelujen rahoituksesta.
Mainekkaissa yliopistoissa ovat lukukausimaksat kalliit. USA:ssa opiskeleva joutuu usein käytännön syistä hankkimaan auton, jonka ylläpito maksaa jonkun verran. Sen lisäksi tulevat mm. asuntokulut, ruoka, yliopiston kurssikirjat, vaatteet, harrastukset ja muut vapaa-ajan riennot.
En ole seurannut USA:n kustannustasoa, mutta USD 50 000 vaikuttaa isolta summalta.
Kirjallisuutta tarjonnevat monet yliopistot. Jotenkin ajatukseni siirtyivät heti Uuteen Englantiin, johtuiko kenties siitä, että mieleeni nousi Dead Poets' Society -niminen elokuva.
Lykkyä tykö!- aalfredou
Vähän masentava tuo rahakönttä, mutta eiköhän tässä jotain keksitä. Kiitoksia vastauksista, moni asia selkeni kertaheitolla!
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Oulaisen vaalitulos: Vahva alku, mutta lisää toimia tarvitaan
Hallituksen toimet rikollisuutta vastaan alkavat tuottaa tulosta. Puolueväriin katsomatta demokratian valtaa ja perustus166313- 1972490
Yh:n pihalla aina eri auto
Ompa jännä seurata ohiajaessa, että millainen auto on nyt erään yksinhuoltajan pihassa. Näyttääpä siellä taaskin olevan971894En vittujakaan enää välitä sinusta nainen
Toivottavasti en näe sinua enää koskaan. Jos näen, niin en ole näkevinäni. Et merkitse minulle enää mitään.761497Exän käytös hämmentää (taas)
Osaisivatko palstan herrat kenties helpottaa tulkitsemista? Toki naispuolisetkit saavat antaa tulkinta-apua, mutta nyt k1911049- 41980
Olet minua
vanhempi, mutta se ei vaikuta tunteisiini. Tunnen enemmän kuin ystävyyttä. Olo on avuton. Ikävöin koko ajan. Yhtäkkiä va46929- 77843
- 45719
Susanna Laine paljastaa - Tästä farmilaiset yllättyvät joka kaudella: "Ettei olekaan niin paljon..."
Farmi Suomi vie Pieksämäelle maaseudulle ja suosikkirealityn juontajan puikoissa on Susanna Laine. Uudella kaudella muka7708