Hei,
Osaisikohan kukaan neuvoa mitään Iso ryn tyylistä opiskelija-järjestöä USAssa opiskeleville suomalaisille? Jotenkin googlettamalla ei nappaa.
Suunnitelmissa on maisteri-tason opinnot jossain USAn kirkolla, olen suorittanut kandini Englannissa, joten tämä olisi luonteva jatkumo. Alkamassa on viimeinen vuosi Englannissa, enkä ole vielä edes päättänyt mahdollisia hakupaikkoja. USAhan hakeminen huolettaa jo pelkän viisumi-säätämisen vuoksi.
Mm. UCLAn sivuilla sanotaan, että pitäisi olla n. $50 000 käytössä per vuosi. Ilmeisesti lukukausimaksut vetävät siitä leijonanosan, mutta että pelkkään elämiseen menisi noin törkeä määrä. Lontoossa asuessani pärjäsin loistavasti opintotuella ja kesätöistä tienatuilla rahoilla, joten tuo edellämainittu luku hämmentää kovasti.
Tämän lisäksi olen yrittänyt löytää jonkinlaista maisteri-tasoista ranking-listaa, tyyliin Times Higher education. Aikomuksena ei ole siis hakea Ivy-league kouluihin, mutta ei myöskään mihinkään community collegeen. Haluan tutkinnon, jolla tekeekin joskus sitten jotain. Opiskelen siis kirjallisuutta.
Eli, olenko auttamattomasti myöhässä jos haluan aloittaa maisterini syksyllä 2011 ja pitääkö sitä rahaa oikeasti olla noin törkeä määrä?
Kiitoksia.
Opiskelu USAssa
4
366
Vastaukset
- midwest
ja Kalifornia on kallis paikka asua. USNews&World Report rankkaa yliopistoja, kato niiden nettisivuilta.
- Keke .
$50,000 taitaa olla aika vähän Kaliforniassa asumiseen mikä lienee edelleen USAn kalleimmasta päästä, mutta jossakin Alabamassa tuolla summalla pärjäisi varmaan jo oikein hyvin.
Opiskelijaviisumin saamisen ehtona lienee, että voi osoittaa omaavansa vaaditun määrän varallisuutta. Se mikä määrä on tänä päivänä selvennee USA:n Immigration and Naturalization Servicen sivuilta.
Sinun kannattaa varmasti kirjoittaa muutamalla yliopistolle ja osoittaa kirjeesi esim. Foreign Student Advisorille tai Admissions Officelle. Yleensä nämä vastaavat ja kertovat myös opiskelujen rahoituksesta.
Mainekkaissa yliopistoissa ovat lukukausimaksat kalliit. USA:ssa opiskeleva joutuu usein käytännön syistä hankkimaan auton, jonka ylläpito maksaa jonkun verran. Sen lisäksi tulevat mm. asuntokulut, ruoka, yliopiston kurssikirjat, vaatteet, harrastukset ja muut vapaa-ajan riennot.
En ole seurannut USA:n kustannustasoa, mutta USD 50 000 vaikuttaa isolta summalta.
Kirjallisuutta tarjonnevat monet yliopistot. Jotenkin ajatukseni siirtyivät heti Uuteen Englantiin, johtuiko kenties siitä, että mieleeni nousi Dead Poets' Society -niminen elokuva.
Lykkyä tykö!- aalfredou
Vähän masentava tuo rahakönttä, mutta eiköhän tässä jotain keksitä. Kiitoksia vastauksista, moni asia selkeni kertaheitolla!
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Jos ottaisit yhteyttä, näyttäisin viestin kaikille
Yhdessä naurettaisiin sulle. Ymmärräthän tämän?1631473Aivosyöpää sairastava Olga Temonen TV:ssä - Viimeinen Perjantai-keskusteluohjelma ulos
Näyttelijä-yrittäjä Olga Temonen sairastaa neljännen asteen glioomaa eli aivosyöpää, jota ei ole mahdollista leikata. Hä271291Heikki Silvennoinen ( Kummeli)
Kuollut 70-vuotiaana. Kiitos Heikille hauskoista hetkistä. Joskus olen hymyillyt kyynelten läpi. Sellaista se elämä on681284Mikä saa ihmisen tekemään tällaista?
Onko se huomatuksi tulemisen tarve tosiaan niin iso tarve, että nuoruuttaan ja tietämättömyyttään pilataan loppuelämä?2151154- 1271086
Kauanko valitatte yöpäivystyksestä?
Miks tosta Oulaisten yöpäivystyksen lopettamisesta tuli nii kova myrsky? Kai kaikki sen ymmärtää että raha on nyt tiuk3171019Hyvää huomenta 18. luukku
Hyvää keskiviikkoa. Vielä pari päivää ja sitten on talvipäivänseisokki. 🎄🌌❄️😊❤️2241012- 42949
Nyt kun Pride on ohi 3.0
Edelliset kaksi ketjua tuli täyteen. Pidetään siis edelleen tämä asia esillä. Raamattu opettaa johdonmukaisesti, että277928- 72915