Opiskelu USAssa

aalfredou

Hei,

Osaisikohan kukaan neuvoa mitään Iso ryn tyylistä opiskelija-järjestöä USAssa opiskeleville suomalaisille? Jotenkin googlettamalla ei nappaa.

Suunnitelmissa on maisteri-tason opinnot jossain USAn kirkolla, olen suorittanut kandini Englannissa, joten tämä olisi luonteva jatkumo. Alkamassa on viimeinen vuosi Englannissa, enkä ole vielä edes päättänyt mahdollisia hakupaikkoja. USAhan hakeminen huolettaa jo pelkän viisumi-säätämisen vuoksi.

Mm. UCLAn sivuilla sanotaan, että pitäisi olla n. $50 000 käytössä per vuosi. Ilmeisesti lukukausimaksut vetävät siitä leijonanosan, mutta että pelkkään elämiseen menisi noin törkeä määrä. Lontoossa asuessani pärjäsin loistavasti opintotuella ja kesätöistä tienatuilla rahoilla, joten tuo edellämainittu luku hämmentää kovasti.

Tämän lisäksi olen yrittänyt löytää jonkinlaista maisteri-tasoista ranking-listaa, tyyliin Times Higher education. Aikomuksena ei ole siis hakea Ivy-league kouluihin, mutta ei myöskään mihinkään community collegeen. Haluan tutkinnon, jolla tekeekin joskus sitten jotain. Opiskelen siis kirjallisuutta.

Eli, olenko auttamattomasti myöhässä jos haluan aloittaa maisterini syksyllä 2011 ja pitääkö sitä rahaa oikeasti olla noin törkeä määrä?

Kiitoksia.

4

352

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • midwest

      ja Kalifornia on kallis paikka asua. USNews&World Report rankkaa yliopistoja, kato niiden nettisivuilta.

      • Keke .

        $50,000 taitaa olla aika vähän Kaliforniassa asumiseen mikä lienee edelleen USAn kalleimmasta päästä, mutta jossakin Alabamassa tuolla summalla pärjäisi varmaan jo oikein hyvin.


    • Opiskelijaviisumin saamisen ehtona lienee, että voi osoittaa omaavansa vaaditun määrän varallisuutta. Se mikä määrä on tänä päivänä selvennee USA:n Immigration and Naturalization Servicen sivuilta.

      Sinun kannattaa varmasti kirjoittaa muutamalla yliopistolle ja osoittaa kirjeesi esim. Foreign Student Advisorille tai Admissions Officelle. Yleensä nämä vastaavat ja kertovat myös opiskelujen rahoituksesta.

      Mainekkaissa yliopistoissa ovat lukukausimaksat kalliit. USA:ssa opiskeleva joutuu usein käytännön syistä hankkimaan auton, jonka ylläpito maksaa jonkun verran. Sen lisäksi tulevat mm. asuntokulut, ruoka, yliopiston kurssikirjat, vaatteet, harrastukset ja muut vapaa-ajan riennot.

      En ole seurannut USA:n kustannustasoa, mutta USD 50 000 vaikuttaa isolta summalta.

      Kirjallisuutta tarjonnevat monet yliopistot. Jotenkin ajatukseni siirtyivät heti Uuteen Englantiin, johtuiko kenties siitä, että mieleeni nousi Dead Poets' Society -niminen elokuva.

      Lykkyä tykö!

      • aalfredou

        Vähän masentava tuo rahakönttä, mutta eiköhän tässä jotain keksitä. Kiitoksia vastauksista, moni asia selkeni kertaheitolla!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      51
      3467
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      156
      2089
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      201
      1773
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      134
      1685
    5. 80
      1155
    6. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      234
      1104
    7. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      272
      1034
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      126
      984
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      52
      929
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      72
      885
    Aihe