adventismi??!

St Xavier

Koska ja missä adventismi on perustettu? Ei taida olla ihan apostolien perustama :D


Miten eroaa esim jehova/mormoni -harhaopeista?


Paljonko Suomessa?

20

230

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • profeetta_1

      Onhan siellä oma naisapostoli joka ilmoitti (antoi?) seurakunnalleen profetian hengen.
      Naikkonen sai yli 2100 profetaallista unta ja näkyä mutta montako % niistä on toteutunut?

    • Bushmanni

      >>> Koska ja missä adventismi on perustettu? >>>

      USA:ssa, yllätys yllätys, joka on lähes jokaisen hassusääntöisen lahkon kotimaa. Mormonit samasta maasta, kuten jehovatkin, skientologeja unohtamatta. Samaa opillista sekamelskaa on jokainen lahko, mutta hiukan eriväriseen sellofaaniin käärittynä.

      Ja taisipa olla yllättäen 1800-luvulla syntynyt, kuten kaikki muutkin, paitsi skientologia on 1900-luvun humputusten tuote.

      Opin kehittelivät oppimattomat maanviljelijät ja olipa joukossa yksi alkoholisoitunut armeijan kapiainenkin, joten sekavaa seurakuntaa oli ja saivat aikaan sekavan opin.

      Yhteistä kaikille on tietenkin se, että jokainen väittää itse omistavansa ainoan ja oikean opin ja että muut ovat joko huorakirkkoja, saatanan vallassa tai muuta sellaista höpinää.

      Kaikki nämä kolme USA:n suurinta ovat tällä hetkellä länsimaissa kuoleman kourissa ja kasvua on enää kehitysmaissa, jos sielläkään. Joissain länsimaissa myös kasvua tapahtuu, mutta lähinnä kasvu tapahtuu kolmansista maista tulleiden pakolaisten ansiosta.

      Tosin kaikilla on hyvin paljon ilmaa jäsenistössään, eli jos seurakunta ilmoittaa, että sillä on jäseniä 1000, niin kirkon toimintaanosallistuu kuitenkin ehkä 150-200 henkeä, joten reilusti yli puolet ilmoitetusta jäsenmäärästä saa raakata huoletta pois ja sitten ollaan rehellisimmissä lukemissa, vaikka ilmaa jää vieläkin.

      Ihmisiä ei enää kiinnosta hassujen sääntöjen alistetuksi joutuminen, vaan ihmiset kokevat, että Jumala ei voi olla sellainen herkkänahkainen, käytöshäiriöinen, itsetuntohäiriöinen diktaattori, jonka kuvan Jumalasta saa katsomalla eri lahkojen sääntökirjaa.

      • !!??!!

        käytöshäiriöinen sekasoppa. no se selittääkin paljon.


      • !!??!!

        on Kaikkivaltias, jolla on lakinsa ja määräyksensä, joita meidän on noudatettava, vaikka sinä mitä rutiset ja napiset.


      • Bushmanni
        !!??!! kirjoitti:

        käytöshäiriöinen sekasoppa. no se selittääkin paljon.

        Etkö sinä tunne oman lahkosi syntyhistoriaa?

        Kannattaa tutustua, jotta tiedät paremin sen, kuka ja koska on sinun uskomuksesi kehitellyt.

        Mikäli minun hieman oiottu versio adventismin synnystä oli väärä, niin voit toki kertoa, että olivatko adventismin perustajat ja kehittelijät joitain muita, kuin oppimattomia maanviljelijöitä tai oliko siellä mukana myös vaikkapa hieman viinaan menevä vapaamuurari, itseoppinut saarnaaja ja ex-kapiainen William Miller?

        Tietenkin adventtikirkon syntyhistoria on hieman hävettävä nykyään, kuten on vaikkapa mormonikirkonkin syntyhetket mormoneille ja heidänkin pitää koettaa saada asioita näyttämään muulta, kuin mitä ne silloin todellisuudessa olivat.

        Josept Smith, mormoniuskon perustaja, oli patologinen valehtelija ja huijari, joka kierteli pitkin turuja ja toreja ihmisiä huijaamassa ja ottamassa rahat pois ja hän istui vankilassakin tekosistaan, lisäksi vielä kuoli epämääräisissä olosuhteissa ja mormoneilla onkin kova työ koettaa saada kaikki näyttämään joltain toiselta, kuin mitä tiedämme tapahtuneen.

        Mormoneilla, samoin kuin adventisteillakin, on kova työ selittää profeettansa hassuja näkyjä, jotka ovat toistensa kanssa ristiriidassa useissa kohdin. Smith keksi myös kirjoilleen hassuja nimiä kuten Opin ja Liittojen kirja, sekä Kallisarvoinen Helmi tai Mormonien kirja, joka nyt nimenä ei ole niin hieno kuin Kallisarvoinen Helmi. Kirjojen nimistä voisi epäillä noiden olevan Pohjois-Korean johtajan kirjoittamia.

        Esim Mormonien kirja väittää, että jumalia on vain yksi, mutta Kallisarvoinen Helmi väittää, että jumalia onkin useita. Mormonien kirja väittää, että jumalan sana ei muutu, mutta Opin ja Liittojen kirja väittää, että voi muuttua. MK:n mukaan ihminen ei ole ollut olemassa aikaisemmin (kuin luominen) ja taas OLK väittää, että on ollut ja niin edelleen, joten näillä amerikan lahkoilla on vielä kaikilla samat ongelmat, eli profeetan sekavien sepustusten selittäminen vähemmän sekaviksi.

        Joten ota ihmeessä selvää lahkosi syntyvaiheista ja jos minun versioni oli väärä, niin kerro parempi tilalle.


      • Pastori*

        Mitäs mieltä Bushmanni on helluntailaisista, ovatko kovasti harhassa?
        Jos sinun pitäisi valita jokin kirkko tai seurakunta, mikä olisi sinua lähinnä?
        Raamattu kuules puhuu seurakunta yhteyksien puolesta, eikös vaan? Tarvitsethan sinäkin uskon vahvistumista ja sitä saa veljiltä ja sisarilta suurimmalta osin.


      • Bushmanni
        Pastori* kirjoitti:

        Mitäs mieltä Bushmanni on helluntailaisista, ovatko kovasti harhassa?
        Jos sinun pitäisi valita jokin kirkko tai seurakunta, mikä olisi sinua lähinnä?
        Raamattu kuules puhuu seurakunta yhteyksien puolesta, eikös vaan? Tarvitsethan sinäkin uskon vahvistumista ja sitä saa veljiltä ja sisarilta suurimmalta osin.

        Eikös helluntailaiset ole samanlaisia kiistelijöitä kuin mikä tahansa muu lahko.

        Sielläkin nahistellaan siitä, että kuka tulkitsee parhaiten oikein oppia ja yleensä se tapahtuu huutoäänestyksellä, luullakseni, kuten järjestöissä on tapana. Sitten tämä karismaattisuuden korostus ei oiken iske tällaiseen perusjölikkään kuin minä, vaan sellainen hurmoksellinen show taitaa olla enemmän USA:laiseen mentaliteettiin taipuvaisia varten. Lisäksi helluntailaiset ovat myös karahtaneet tieteiden vastustamiseen ja yleensä kaiken järjellisen vastustamiseen, kuten kaikki muutkin.

        >>> Jos sinun pitäisi valita jokin kirkko tai seurakunta, mikä olisi sinua lähinnä? >>

        Varmaankin, jos olisi pakko valita ja aseella uhattaisiin valitsemaan, niin päätyisin kansankirkkoomme, eli luterilaiseen vaihtoehtoon. Siellä kuitenkin ei ole näitä änkyröitä, jotka pakottavat ajattelemaan juuri omalla tavallaan niin paljon kuin muualla ja muutenkin evlut-kirkko on enemmän tavallisen ihmisen puolella kuin muut yhteensä. He tekevät vilpitöntä avustustyötä, vanhustyötä, lapsityötä, vammaistyötä, kerhoja kaiken ikäsille, värisille ja uskoisillekin. Heille ei opin puhtaus ole se ykkösasia, vaan se konkreettinen työ ihmisten parissa, diakonia yms konkreettinen hyöty.

        >>> Raamattu kuules puhuu seurakunta yhteyksien puolesta, eikös vaan? Tarvitsethan sinäkin uskon vahvistumista ja sitä saa veljiltä ja sisarilta suurimmalta osin. >>

        Tätä uskon vahvistumista samoinajattelivilta kutsutaan psykologiassa kognitiiviseksi dissonanssiksi, jolla ei ikävä kyllä ole mitään tekemistä itse uskon kanssa, Pyhän Hengen kanssa, vaan kyse on ihan muista asioista.

        Kyllä me saamme Raamatusta tukea ihan millekä ajatukselle ikinä halutaan, ei se siitä ole kiinni. Sieltä löytyy tukea moniavioisuudelle, kaikkien toisinajattelijoiden tappamiselle ja kehottihan Jeesus hylkäämään jopa oman perheensä ja edes isäänsä ei saanut haudata, jos aikoi olla Hänen joukoissaan, eli mitä kukakin sieltä haluaa, niin sen taatusti löytää.

        Otetaanpa esimerkki:

        1. Tim. 5:8 "Mutta jos joku ei pidä huolta omaisistaan ja varsinkaan ei perhekuntalaisistaan, niin hän on kieltänyt uskon ja on uskotonta pahempi."

        Mutta mitäpä sanoo Jeesus:

        Luuk. 14:26 "Jos joku tulee minun tyköni eikä vihaa isäänsä ja äitiänsä ja vaimoaan ja lapsiaan ja veljiään ja sisariaan, vieläpä omaa elämäänsäkin, hän ei voi olla minun opetuslapseni.

        Tai:

        Luuk. 14:33 "Niin ei myös teistä yksikään, joka ei luovu kaikesta, mitä hänellä on, voi olla minun opetuslapseni.

        Joten kyllä Raamatusta saadaan tukea joka ikisen lahkon hölmöimmällekin väitteelle, jota ikinä on keksitty.

        Jeesuksen mukaan pitäisi luopua ihan kaikesta, omasta vaimosta, lapsista jne, ennen kuin kelpaa hänelle, jos ihan tarkkoja ollaan, mutta tänä päivänä ei yksikään lahko taida tätä kohtaa huomata, vaan se ohitetaan luontevasti joka kerta.

        Siksipä kannattaa pysyä erossa lahkoista, sillä ne valitsevat vain he kohdat, jotka heistä tuntuvat hyvälle ja jotka tukevat heidän dogmejaan, oli lahko mikä hyvänsä.


    • !!??!!

      paavinkirkkosikaan apostolinen missään mielessä.

      • St Xavier

        Pyhä Pietari oli ensimmäinen Rooman piispa eli paavi. Roomassa on pyhien Pietarin ja Paavalin haudat. Käy joskus! :P


      • katoliku.ee

        EGW vastustaa apostolista uskoa eli EGW on saatanan lähettiläs.


      • !!??!!
        St Xavier kirjoitti:

        Pyhä Pietari oli ensimmäinen Rooman piispa eli paavi. Roomassa on pyhien Pietarin ja Paavalin haudat. Käy joskus! :P

        ollut ja siihen saatanan pesään en jalallani astu.


      • !!??!!
        katoliku.ee kirjoitti:

        EGW vastustaa apostolista uskoa eli EGW on saatanan lähettiläs.

        itse olette saatanan uskon kannattajia. katolisuus = perkeleen palvontaa (Ilmestyskirjan portto).


    • Voit lukea blogistani Adventtikirkon alun historiikin:

      http://uskonasioita.blogspot.com/2008/11/adventismin-alku-ja-perustukset_26.html

      ja vielä lisää:
      http://uskonasioita.blogspot.com/2008/11/suljetun-oven-oppi-la-ellen-white.html

      Viimeisin Adventtikirkon ilmoittama jäsenmäärä on vuodelta 2008 5,074 jäsentä Suomessa,

      http://www.adventiststatistics.org/view_Summary.asp?FieldID=U10047&Year=2009&submit=Change

      mutta tuo luku on ollut aina 1000-2000 enemmän kuin tilastokeskuksen virallisesti ilmoittama määrä.

      http://keskustelu.suomi24.fi/node/3431886#comment-17943081

      1 promille eli yksi tuhannesta suomamalaisesta suurinpiirtein on adventistit, joten suurta meteliä pieni joukko itsestään pitää.

      • helvettiuskoisia.

        Jos kristityt eivät ole adventtiuskovia, niin heikostihan he sanaa tuntevat.

        Ei uskota Jeesuksen paluuseen, ei raamatulliseen sapattiin, eli kielletään se vähäisimpänä käskynä ja ulkoistetaan itsensä Sanan tuomitsemina taivaasta itsensä ulos.
        Ihmisoppina opetetaan sielunkuolemattomuus oppia. Eli ihminen elää ikuisesti syntisenä omin lupineen, kun elämänpuulle on Jumala eston tehnyt ,ettei eläisi jne.
        Mennään välitilaan vaikka Sana opettaa ihmisen nukkuvan toivon unta.
        Sana opettaa, että ihminen saa osansa vasta tuomiolla ja joillekin se on hämmästys, että ovi oli auki.
        No jos välitilassa ihmiset ovat jo etukäteisosassa, niin kova ristiriita on Riitalla edessä.
        Jos Aabrahamin helmassa mentiin tuomiolle ja siellä esitellään ylpeänä, että eiköhän sitä ennusteltu ja tehty sanan mukaan ihmeitä ajettu jopa riivaajia, niin menkää pois Minun edestäni.
        Niinpä niin, mitens se on, kun välitila oli jo tietämyksen paikka? Vai oliko ne rikkaana tilkkaa vettä pyytämässä ja sitten tuomiolle noustiin ja ajateltiin, että se olisi kiirastuliosa ja nyt päästiin perille.
        Vai mitense oli. Vai oliko siellä rikkaan miehen luona tulessa ja noustiin taivaaseen tuomiolle, ja kas, nyt oltiinkin luvalla menemässä sisälle. Luultiin ettei päästy.
        Entä se Riitan taivaskokoukset? Olisiko autuuden taivas, kun todistelet käyväsi taivaasta helvetin puolella sapattisin? Eikös kaikki entinen ollutkaan mennyt? Kyyneleet ei ollutkaan pyyhitty, vai mikä Riitan opissa mättää? Mättää siinä ja kovasti, mutta kun siitä saisi selvää, solmut on Riitalla niin solmussa, ettei siitä raamatulla selviä, ellei se Riitta tee parannusta ja käänny raamattu-uskovaksi.


      • Huolestunut_1

        uskon alku.. uskova_1:den ominlla sanolla kerrottuna:

        Toisen kerran kohtasin Jeesuksen kahlattuani maailmalla ja maailmassa.
        KAIKEN olin saanut, mitä olin tavoitellut: rakkauden, rikkauden nähnyt ja elänyt maailmalla, juhlinut..

        Silloin huomasin, että minulla on kaikki, mistä olin haaveillut, ei ollut mitään tavoitteita.
        Tuli tyhjä olo. Silloin tulin etsikkoaikaan, jota kesti noin 9 kk. Tuota etsikkoaikaa ja miettimistä, tulisinko uskoon, VAUHDITTI ENNUSTAJALLA KÄYNTI ja SAATANAN ILMESTYMINEN.

        Olinhan HARJOITTANUT NOITUUTTA, joogaa ym. pahojen henkien toimintaa ja NÄHNYT pahoja henkiä, mutta tuo SAATANAN ilmestyminen sängyn viereen RIKILTÄ HAISEVANA oli piste iin päällä.

        Ajoin hänet Jeesuksen nimessä pois. Mutta sen jälkeen aloin miettiä haluanko tuon HAISEVAN SAATANAN kanssa helvettiin, vai tulenko uskoon ja menen taivaaseen.

        Jumala on antanut minulle armolahjoja sitä mukaa kuin on katsonut tarpeelliseksi.
        KIELILLÄPUHUMINEN (omaksi rakennukseksi 1 Kor 14:4) ja henkien arvostelemisen (on ollut tarpeen varsinkin riivattuja, noitia ym. evankelioidessa).

        Mutta uskovien kautta Pyhä Henki toimii muutenkin, joten vaikka minulla ei esim. ole parantamisen armolahjaa, niin silti on JOITAKIN PARANTUNUT rukoiltuani jne.

        uskova_1 jatkaa vielä:
        Olin useita kertoja pyssyn ja puukon edessä, nenä poskella ym. ja kerran minut jo tapettiinkin, mutta elvytettiin henkiin - niinpä olisin todellakin voinut jäädä kuolleeksi ja kärsisin nyt tuonelassa ikuista helvettiä odotellessani.

        $$$££££

        Aiai uskova_1
        Otan osaa kauheaan elämääsi samalla, kun olen hieman huolissani mielenterveydestäsi, maailmalla sanoit saaneesi kaiken mistä olit haaveillut: rakkauden, rikkauden,.... Mutta ei se kovin onnellista ollut koska itsemurhaa mietit ja sinut jo melkein tapettiinkin.. Taisi ollakin niin että käytit huumeita, teit konkurssin niin ihmissuhteissasi kuin taloudellisestikin ja olit täysin rappiolla ja helppo saalis rikinkatkuisten saarnamiesten valheille.. ja nyt pelkään kuollaksesi joutumista helvettiin ja tulit "uskoon" kun mietit että
        haluatko tuon HAISEVAN SAATANAN kanssa helvettiin, vai TULENKO USKOON ja menen taivaaseen.

        Rehellisesti sanoen, olet propagandan uhri joka on peloteltu ikuisella helvetillä ja rikinkatkuisella saatanalla uskomaan todeksi se mitä mitä pelkäät. Sinulle on valehdeltu että on olemassa ikuinen rikikatkuinen tulikivijärvi jossa RIKINKATKUINEN SAATANA kierittelee syntisiä.

        Vai miksi se saatana haisisi rikikatkulle ?

        Ehdottaisin uskova_1:lle pikaista lääkärin puoleen kääntymistä jos et ole jo käynyt hakemassa apua.


    • ......

      Lukasepa sanaa ja mieti.
      Ensin Jumala ehdollistaa paratiisissa iankaikkisen elämän. Eli syntiselle kääntymättömälle sitä ei luvattu.
      Toiseksi. 1. Tess. 4:13-18 kertoo kuoleman unesta, jossa on toivo ylösnousemuksesta.
      Ylösnousemuksessa noustaan osaan, Eli niin on Jumala maailmaa rakastanut, että antoi ainoan Poikansa, ettei yksikään joka häneen uskoo hukkuisi vaan saisi sen... .iankaikkisen.. elämän.

      Sittenkun tavaat vaikkapa Joh evankeliumin 5 ja 6 luvun tarkkaan Jeesuksen opetusta.
      Niin, mitäpä löydät?

      Ihminen herätetään haudasta Jeesuksen tullessa. Joka uskoo saa elää ja iankaikkisesti.
      Hän on elämänleipä ja joka syö .. eli uskossa syö saa elää. jne. jne.
      Eli sieltä kumpuaa adventismi.

      Paratiisista - taivaaseen ja siinä välissä iankaikkisuusmatkan vaikein osa ajassa, kilvoittelun matka, jossa Pyhä Henki on tukema ja voimana korostamassa Kristusta. Sijaista, sovittajaa ja armahtajaa ja vain hänessä on armolahjana tämä elämä.

      Näille perustuksille rakennetaan Uusi taivas ja maa.

      Olisiko vaikeeta?

      Ehkä, jos on isien perinnäisoppien vanki. Riitta ainakin höperehtii sapattikin sillä taipuusanoiksi ellensapatti?
      Mutta kun sydän ei ole puhtaana ja rienaaja kovasti jubileeraa sydämessä, niin näinhän ykköseksi itsenä korottanut tuo suunsa tunnustusta.
      Mutta siinäpä sitä käärmeen viekottelua on tyttöparka saanut ja todistaa käärmeen kuolemattomuusoppia jossa Jumala ei saakaan synnistä selkä voittoa, eli käärmeen päätä ei murretakaan, vaan se mukamas jää luikertelemaan oppilaineen iankaikkisesti maailmankaikkeuteen.
      ts. meri onkin olemassa, vaikka ilmestyskirja kuvastaa sen, että sitä ei ole.
      Meri kuvaa ihmismassoja..... Eli älä sinä eksy.

    • Herätkää jo

      Vain tiedoksesi, Raamatusta on maailmassa noin 2000 keskenään riitelevää kirkkoa ja lahkoa, jokainen niistä väittää että heidän oppinsa perustuu Raamattuun.

      Lue Raamattua ja päättele itse mitä Raamattu opettaa.
      Vai oletko sinäkin jonkun "ainoastaan ME olemme oikeassa lahkon" jäsen? Jos olet niin mikä niistä 2000:sta? Ehkä kuulut johonkin niistä lahkoista joissa kaatuillaan ja ollaan hurmoksen tai helvetin pelon vallassa, puhutaan kielillä vaikkei se mitään kieltä olekaan..

    • His:777

      Tavalla tai toisella ovat oletetun Kristin uskon nimissä olevat
      Kuppikunnat saaneet tuon harhaisuuden siemenen jo äidin-maidossa
      1200 luvun tienoilla alkoi Catolilaisuus pirtoutua eli lahkoontua
      Nämä oikeaoppiset Orkhodoksit perustivat Oman kuppikuntansa.

      Sitten nämä mainitut uskon puhdistajat Perustivat omille nimilleen
      omia kuppikuntiaan. Eikä tämä Mamma kirkkokaan ole säilynyt
      erossa seulonnasta. Siellä olevat Jesuiitta Järjestöt ovat Papan sotilaita
      Joilla on epäpyhä lause parsi, joka kuuluu tarkoitus pyhittää keinot.

      Keskiajalla oli tällä pyhyydellä tapana tehdä toisin ajattelevista Poltto-
      uhreja. Söivätkö nämä paistajat uhriensa lihan, joka oli kovalla tulella
      elävätä paistettu. Surkuhan se olisi ollut kypsynyttä lihaa jätteisiin
      heittää? [] {} !

      • raaat eineet

        Mikäli siis uskomme adventtikultin näkijöitä.
        Toisten ihmisten lihakin popsitaan "raakana".

        Toisin sanoen lahkot haalivat itselleen raakoja kristittyjä.
        Mitä raaempi, sen maukkaampi kultin kannalta.

        Ei siellä lahkoissa keritä esikypsentämään.
        Uitetaan huuhtelualtaassa upoksiin asti ja sitten syödään elävältä.
        Pesty liha on kuulema maukkaampaa ja mureampaa. Tiedä häntä?


      • Histo: 777
        raaat eineet kirjoitti:

        Mikäli siis uskomme adventtikultin näkijöitä.
        Toisten ihmisten lihakin popsitaan "raakana".

        Toisin sanoen lahkot haalivat itselleen raakoja kristittyjä.
        Mitä raaempi, sen maukkaampi kultin kannalta.

        Ei siellä lahkoissa keritä esikypsentämään.
        Uitetaan huuhtelualtaassa upoksiin asti ja sitten syödään elävältä.
        Pesty liha on kuulema maukkaampaa ja mureampaa. Tiedä häntä?

        Siis järjestys oli tämä: Oikean kasteen saanut hukutettiin armo-
        murhana. Tämä hukuttamalla murhattu protestantti oli sitten puhdas
        syötäväksi, jos tätä halusit mainita. Catolilaisuushan on Keisarin
        itsensä perustama seurakunta. Kyllä näillä kirkon pyhillä miehillä on
        komiat mekot päällä kyllä on hyvin väritettyjä. Onhan heillä ylen komiat
        muoto menot. Olen ollut kahdessa tämän kirkon Häätilaisuudessa.
        Huomasin paljon muinaisten uskontojen tapoja matkitun tässä mahti-
        seurakunnassa. Huomasin heti kättelyssä, etteivät oikeaoppiset
        Orkhodoksit pysty kilpailemaan tämän mahdin kanssa noissa muotomenoissa
        Näet tämä helakan puna ja purppura sokaisee komeudellaan tavallisen
        maatiaisen silmät. Tämä vihityn parin anoppi nautti noista väreistä ja
        kauniista Teatterimaisesta esityksestä niin paljon, että hän alkoi harkita
        eroa Lutterin seurakunnasta []#¤{}! ?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      65
      1980
    2. SINÄ nainen hyvin läheltä

      Pidän sinusta. Mutta mene ensin juttelemaan lääkärin luokse, ja hoida itsesi kuntoon. Sit kun sä olet kunnossa, niin mä
      Ikävä
      79
      1327
    3. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      78
      1264
    4. 46
      1148
    5. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      160
      1002
    6. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      71
      999
    7. Siis ei ole edes mahdollista

      että ei törmätä, ei sit millään vaikka päällä hyppisi
      Ikävä
      44
      920
    8. Minä en luota sinuun yhtään nainen

      ja aistin että yrität taas satuttaa henkisesti koska tiedät että olet heikkouteni joten siksi tein mitä tein mutta en ki
      Ikävä
      41
      881
    9. J-miehelle

      haluan kertoa että olet edelleen mulle rakas. Ajattelen sinua päivittäin kulta.
      Ikävä
      58
      878
    10. Martina kauniina lehtihaastattelussa

      Martina antoi hyväntuulisen haastattelun lehteen. Tyylikkäitä kuvia ja kivoja vaatteita kauniilla Martinalla.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      183
      873
    Aihe