Historioitsija Herman Lindqvist on mainio kertoja, kts. linkki!

Yhtä Pohjolan väkeä

Tämä tunnettu historioitsija Herman Lindqvist on Ruotsin historian tuntija ja kertoo mm. kirjoissaan hauskasti ja värikkään elävästi yksityiskohtia moniin tapahtumiin. Hän on asunut lapsuutensa Helsingissä, isänsä ollessa Ruotsin suurlähetystössä työssä. Hän hallitsee vielä jopa suomenkieltä tiedetään, vaikka on siis ruotsalainen! Mutta asiaan...
http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/hermanlindqvist/article6894164.ab
Hän kertaa Aftonbladetissa mm. miten nykyinen kuninkallinen suku Bernadotte saa alkunsa Ruotsissa on sukua mm. Kustaa Vaasalle (Gustaf 1.Vasa) jne. No ovathan he paljonkin ja useaa linjaa siis kuningattarien kautta alkaen Oscar 1. puolisosta Bayerin prinsessasta Josefinesta, sitten heidän poikansa, pojanpoikansa jne. aina prinsessa Sibyllaan (Sachen Goburg Cotha) Kaarle (16) Kustaan äitiin, (jonka sisaren poika muuten aviossa Suomessa ja siten kuningasperheellä sukulaisia myös Suomessa läheisemmin).

Kuningas Oscar II:n vanhin poika Oscar menetti kuninkaallisen prinssin arvon ja aseman avioiduttuaan suomalais-sukuisen aatelisneidon ja hovineidin Ebba Munck af Fulkilan (Sommarnäs haaraa) kanssa.
Se on ollut aikansa 'skandaali' ja aiheuttanut paljon närkästystä eri piireissä jo silloin!

Hän oli ensimmäinen joka avioitui kuninkaallisessa suvussa ei kuninkaallisen kanssa, - vaikka asiasta tietävät ymmärtävät ei Ebban suomalais-aatelis juurissa ole mitään hävettävää, ja kuninkaisiin nekin vievät pidemmällä historiassa! Poika Oscar sai sitten greivin arvon ja nimen Bernadotte af Visborg, ja heidän jälkipolensa jatkuu edelleen mm. Ruotsissa ja muualla.

Sittemmin vastaavia liitoja on ollut enemmän, vaikka setä prinssi Bertil joutui kauan salaamaan suhteensa sittemmin prinsessa Lilianiin ( eronnut rouva Englannista), jolla nytten vanhana on vaikea dementia. Joka muuten korkealle arvostettu henkilö Ruotsissa sittemmin.
Hauskana yksityiskohtana Lindqvist kertoo miten Ruotsin kuningasperhe on 'kruununperillinen' myös mm. Englannissa; Kuningas Kaarle Kustaa sijalla 192, lapset hänen jälkeen...Norjan kunigas Harald sijalla 62, kun Tanskan Margarethe II, vasta sijalla 221! Johtuen tietenkin polveutumisesta Englannin kunigashuoneestakin!

Esim. Vaasa-suvulla on paljon kuten muillakin Ruotsin ym. ylhäis-aatelilla jälkipolvisukuja Suomen aatelisissa ja muussa siitä polveutuvassa väessä. Joten sukulaisuutta nykyiseen ja tulevaankin kuningasperheeseen on runsaasti maassamme!

40

1336

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Paitsi suomi

      Aitosuomalaisten kunikaiden juuret ovat jossain muualla ,kuin ruotsissa via englanissa. Olkaamme kiitollisia siitä. Tietääkö nimimerkki "yhtä pohjolan väkeä" että osa aatelisita on entisiä nk.kriminaaleja jotka sai aatelisarvon ryöstelyn ja tappamisen kautta ihan kunikaan valtakirjalla. Ei siis kovin mairitelevaa historiaa , siltä kannalta. Tämä on taas yritys saada pohjoismaat "olemme yhtä perhettä" (paitsi suomalaiset) sloganin taakse. Valitettavasti moni vielä menee tuohon halpaan, ennen kuin huomaa nuolevansa käskystä toisen saapaita..!! Suomella on oma historia, olkaamme ylpeitä siitä.

      • Tapio Rautalapio

        Sellaistahan se sotilaan työ on, ryöstelyä ja tappamista. Meillä on tapana arvostaa sotaveteraaneja. Mitä nyt netti fennot ei niinkään...


      • Aatu tulloo
        Tapio Rautalapio kirjoitti:

        Sellaistahan se sotilaan työ on, ryöstelyä ja tappamista. Meillä on tapana arvostaa sotaveteraaneja. Mitä nyt netti fennot ei niinkään...

        Ruotsalaisten työ toisen maailmansodan aikana oli istua Tukholmassa pekku perseessä sillä aikaa kun isot pojat sotivat.

        heheheh muutama homppeli sieltä sentää Hankoon uskalsi tulla mutta suurin osa svenssoneista onneksi pysytteli kaukana etulinjoista ja antoi suomalaisten ja saksalaisten sotia.

        Tanskalaiset ja norjalaiset käyttäytyivät huomattavasti rohkeammin kuin ruotsalaiset vaikka olivat miehitetty maa.


      • Tapio Rautalapio
        Aatu tulloo kirjoitti:

        Ruotsalaisten työ toisen maailmansodan aikana oli istua Tukholmassa pekku perseessä sillä aikaa kun isot pojat sotivat.

        heheheh muutama homppeli sieltä sentää Hankoon uskalsi tulla mutta suurin osa svenssoneista onneksi pysytteli kaukana etulinjoista ja antoi suomalaisten ja saksalaisten sotia.

        Tanskalaiset ja norjalaiset käyttäytyivät huomattavasti rohkeammin kuin ruotsalaiset vaikka olivat miehitetty maa.

        Ei oo helppoa olla netti fennolle kelpo naapuri. Teki niin tai näin niin aina netti fennoa vituttaa.


      • Boden on Suomea
        Tapio Rautalapio kirjoitti:

        Ei oo helppoa olla netti fennolle kelpo naapuri. Teki niin tai näin niin aina netti fennoa vituttaa.

        Paskanpuhuminen muista valtioista ja olemattomilla saavutuksilla rehvasteleminen sekä valehtelu vituttaa aina. Siinähän asiantuntijoita ovat muun muassa sellaiset herrat kuin Peter Englund ja Henrik Meinander.


    • Taisto.

      Mitä yrität todistella?

      Että kun RUOTSALAISELLA aatelistolla lahden molemmin puolin oli yhteyksiä, niin se lähentäisi SUOMALAISIA jotenkin Ruotsiin?

      Svekologikkaa taas ´tyypillisimmillään.....

    • Perhanan notte

      Eikö se ollut Napoleonin kenraali, joka laitettiin Ruotsin johtoon?

      Erikoinen liikku oli sikälikin, että Ranskan Napoleon sopi Venäjän kanssa sodasta Ruotsia vastaan (tämä 1808-1809 sota oli siis kyseessä) ja sitten laittoi vielä kuninkaaksi oman kenraalin.

      • sotilasman

        Ruotsalaisten historioiden mukaan Ruotsi ei ole koskaan hävinnyt mitään sotaa. Svekko paska kävi ulkomaisella tykinruoalla sotiansa. Kun Baltian maat ja Suomi sekä Norja joutuivat erilleen Ruotsista niin siihen loppui svekkojen sodat.


      • http://www.saulmasson.org


        ...joka aluksi vallankumouksen pyörteissä kersantista prikaatinkenraaliksi noussut Jakobiini, samaan aikaan kuin Napoleon Bonaparte oli tykistön kapteenista noussut samaan Prikaatinkenraalin arvoon. Bonaparten pahin kilpailija aluksi oli nimeen omaan tämä ex-kersantti, divisioonan-kenraaliksi asti he kilpailivat, kunnes Napoleon veti pidemmän korren taistellessaan Italiassa itävaltalaisia vastaan ennen näkemättömän menestyksellisesti 1796 ja 1797. Bernadotte samaan aikaan oli pohjoisempana.

        Kilpailu oli jättänyt jälkensä, eikä Bernadotte aina totellut Napoleonia, tästä tottelemattomuudestaan hän jopa meinasi joutua sotaoikeuteen, joka todennäköisesti olisi päättynyt Bernadotten teloittamiseen, mutta liian kiltti Napoleon ei sittenkään halunnut Marsalkalle sotaoikeutta, vaan asia laitettiin villaiselle. Bernadotte oli vakaamukselinen äärivasemmistolainen siis Jakoblinien vasemman siiven edustaja, josta hän joutui lopulta tosiasioiden jälkeen hiljalleen luopumaan, kun Napoleonista tuli 1799 Ensimmäinen konsuli ja 1804 Ranskan keisari. Bernadotte sai marsalkan arvon, kuten melkein kaikki Napoleonin lähellä työskennelleet kenraalit.

        Kersantista Kenrrali ja Kenraalista Marsalkka ja lopulta Ruotsin kuningas, uskomaton mies, kun Ruotsi poiketen Ranskasta oli viellä vahvasti sääty-yhteiskunta!

        Bernadottelle ehdotettiin Ruotsin kuninkuutta, jota tämä Jakobiini piti ensin pelkkänä vitsinä, mutta lopulta ryhtyi siihen. Ruotsi ei siirtynytkään ranskalaisten voittoisaan leiriin, vaan jatkoi juonitteluaan nyt Bernadotten johdolla, jonka vakaumus oli Napoleonin kukistuminen vaikka hän joutui taistelemaan entistä isänmaataan vastaan. Häntä pidettiin syystä suurena petturina. Jota hän nimeenomaan minustakin oli.

        Ranska kärsi tappion 1812 Venäjällä ja heidän tuli luoda armeija kokonaan uudestaan, joitakin harvoja veteraani- eliitti sotilaiden yksiköitä lukuunottamatta, samaan aikaan sodanjulistuksia vastaanottaen, koska vanhat vihollise tiesivät että nyt Napoleon on heikoilla. Uusi armejaa alettiin luomaan 1813 heti alusta Napoleonin ollessa Pariisissa ja armeija oli valmis kolmen kuukauden jälkeen, siis hyvin kokemattomia sotilaita pääosin. mm. Bernadotten Ranskassa ollut omaisuus takavarikoitiin ja mies oli vangittavien henkilöiden listan huipulla.

        -masson

        http://www.saulmasson.org


    • Tämä on hauskempi

      Napoleon oli ällikällä lyöty, kun Ranskan armeijan marsalkka ja Ponte Corvon ruhtinas Jean-Baptiste Bernadotte pyysi päämieheltään lupaa siirtyä Ruotsin kuninkaaksi. Napoleon piti koko juttua suurena pilana, sillä olihan sota Ruotsia vastaan muutama hetki sitten peruutettu Espanjan taholta esiintyneiden vaikeuksien takia. Lisätäkseen kuulemansa uutisen hulluutta, Napoleon lupasi kahden Ranskan vallan alla olevan Tyynenmeren saaren verotulot marsalkalle ja hänen suvulleen ainaiseksi palkaksi jos puhe Ruotsin kuninkuudesta toteutuu!.

      Ruotsalainen paroni Karl Otto Mörner oli vuonna 1810 tarjonnut Bernadottelle Ruotsin ja Norjan kuninkuutta omasta aloitteestaan. Perusteet pyynnölleen Mörner oli saanut edellisen sodan veteraaneilta, jotka kertoivat Bernadotten joukkojen kohdelleen heitä sotavankeina hyvin inhimillisesti. Hyvistä ja urhoollisista hallitsijoista oli jatkuvien sotien takia puutetta, joten Mörner otti tilaisudesta vaarin, ja matkusti oitis Bernadotten puheille. Eikä turhaan, sillä kunnon marsalkkamme suostui Napoleonin luvalla hommaan ja sai tältä vielä mukavat verotulot myötäjäisiksi.

      Bernadotte valittiin Ruotsin-Norjan kruununperilliseksi elokuun 21 päivänä 1810 ja kruunattiin kuninkaaksi vuonna 1818. Näin ranskalaisen räätälin pojanpojasta kehkeytyi suuren ja mahtavan Ruotsi-Norjan kuningas melkein pitkää tikkua vetämällä. Paroni Karl Otto Mörner sitävastoin vangittiin omapäisestä toiminnasta. Miten hänelle sitten myöhemmin kävi, ei ole kirjoittajan tiedossa.

      Bernadotte saapui Tukholmaan suuren juhlakulkueen saattamana vuoden 1810 marraskuussa ja hänet adoptoitiin silloisen Ruotsin kuninkaan Kaarle XIII pojaksi nimellä Kaarle Juhana. Samalla Kaarle Juhana astui Ruotsin kuninkaallisen suvun jäseneksi. Kaarle XIII sairaalloisuuden takia Kaarle Juhana otti pian valtion ohjat käsiinsä hyvänä apulaisenaan suomalaissyntyinen kreivi ja kenraali Johan Henrik Tawast.

      Kaarle XIII kuoltua uusi kuningas Kaarle XIV kruunattiin Ruotsin ja Norjan kuninkaaksi vuonna 1818. Norjassa Kaarle XIV tunnettiin nimellä Carl III Johan. Vain kerran valtiopäivät keskustelivat luottamuksestaan vanhoilliseen kuninkaaseen, mutta kun parempaa ei ollut tarjolla, entinen sai jatkaa.

      Kaarle XIV oli Ranskassa Napoleonin alaisena saanut sotia tarpeekseen, joten hänen aikanaan Ruotsi ei käynyt yhtään sotaa. Sihen saattoi vaikuttaa sekin, että Ruotsi oli juuri menettänyt Suomen ja sen urheat taistelijat Venäjälle. Ruotsalaiset nuorukaiset eivät kelvanneet tykinruoaksi. Sama se, Suomessakin vallitsi rauhan kausi toistasataa vuotta.

      Götan kanava Ruotsissa valmistui vuonna 1843. Sen rakennustyöt olivat kestäneet 22 vuotta, mutta huomioiden senaikaiset alukset ja niiden kulkunopeudet, vesitien lyheneminen Pohjanmerelle ja Tanskan salmien ohittaminen oli Ruotsille ja sen ulkomaankaupalle suuri itsenäisyyden korostus.

      Jean-Baptiste Bernadotte ei koskaan opetellut eikä oppinut ruotsin eikä norjan kieltä. Mutta ei hätää! Eurooppalaisissa hoveissahan siihen aikaan puhuttiin yleisesti ranskan kieltä. Pakkoruotsi keksittiin Suomessa vasta noin sata vuotta myöhemmin! Olisi ollut parempi, jos olisimme vain pysyneet ranskan kielen käytössä täällä meilläkin. Moni väärinymmärrys olisi jäänyt kokematta!

      Kaarle XIV kuoli maaliskuun 8. 1844. Hänen poikansa Oskar I seurasi isäänsä valtaistuimelle ja hallitsi Ruotsia ja Norjaa vuodesta 1844-1859. Oskar I jälkeen valtikkaa heiluttivat Kaarle XV V. 1859-1872; Oskar II V. 1872-1907; Kustaa V vuosina 1907-1950. Tämä kuningas muistetaan siitä, että hän kielsi Talvisodan aikana sotilaallisen avun Suomelta. Sitten siirrymmekin nykyaikaan, eli Kustaa IV Adolfiin V. 1950-1973 ja nykyiseen Kustuun eli Kaarle XVI Kustaaseen alkaen vuodesta 1973.

      Sitten onkin Viktorian vuoro astua valtaistuimelle, jos ruotsalaiset haluavat vielä kuninkuuteen rahojaan tuhlata?



      http://roskanpoimija.blogit.uusisuomi.fi/2010/05/28/jean-baptiste-bernadotte-ruotsin-viimeinen-sotilas/

      Jean-Baptiste Bernadotte, Ruotsin kuningas ja kyläräätälin pojanpoika

      • Pascal Pusikos

        Tämä Herman Lindqvist on mukava heppu, jonka vetämää tv-sarjaa "historiaa niin, että tyhmempääkin suomalaista naurattaa" esitettiin ruotsittuneen Ylen toimesta uusintoina vuodesta toiseen. Tämä Herman-tollo oli taitava haukkumaan suomalaisia, mutta ruotsalaisten kehumisessa se oli suorastaan loistava.

        Hermannin mukaan suomalaiset hakkapeliitaat olivat kovia ryöstelemään ja raiskaamaan paikallisia naisia aina siellä, missä Kustaa II Aadolfin sotajoukot onnistuivat valtaamaan maa-alueita ja alistamaan vieraita kansoja. Hermannin kertoessa ruotsalaisten sotajoukkojen voitokkaista taisteluista, hän unohti joka kerta suomalaiset, mutta muisti aina mainita, että ruotsalaiset voittivat sen ja sen taistelun.

        Herman Lindqvist on satujen kertojana verrattavissa toiseen ruotsalaiseen satusetään, eli J. L. Runebergiin.


      • no niin
        Pascal Pusikos kirjoitti:

        Tämä Herman Lindqvist on mukava heppu, jonka vetämää tv-sarjaa "historiaa niin, että tyhmempääkin suomalaista naurattaa" esitettiin ruotsittuneen Ylen toimesta uusintoina vuodesta toiseen. Tämä Herman-tollo oli taitava haukkumaan suomalaisia, mutta ruotsalaisten kehumisessa se oli suorastaan loistava.

        Hermannin mukaan suomalaiset hakkapeliitaat olivat kovia ryöstelemään ja raiskaamaan paikallisia naisia aina siellä, missä Kustaa II Aadolfin sotajoukot onnistuivat valtaamaan maa-alueita ja alistamaan vieraita kansoja. Hermannin kertoessa ruotsalaisten sotajoukkojen voitokkaista taisteluista, hän unohti joka kerta suomalaiset, mutta muisti aina mainita, että ruotsalaiset voittivat sen ja sen taistelun.

        Herman Lindqvist on satujen kertojana verrattavissa toiseen ruotsalaiseen satusetään, eli J. L. Runebergiin.

        Hermann on vaan kateellinen siitä että suomalaisissa miehissä riittää virtaa tyydyttää kiimaisinkin ruotsalainen tai saksalainen ämmä.

        Paasikivi ei varmaan lähettiläs aikana pannut Kollontaita tai ruotsalaisia naisia. Taisia olla liian vanha.


      • Suomeen on yhteyttä!

        Hyvä kiinnostava lainaus - kiitos siitä!:)
        Tässä Ruotsin Bernadotte-suvun kantaisän ja adoptoidun kuninkaan esipolvet Ranskassa johon mm. historioitsija Herman Lindqvist viittaa edellä (Aftonbladet-linkki).
        Kuningas Kaarle (14) Juhanan tavalliset ransakalais-juuret käy ilmi linkissä (RootsWeb).
        http://wc.rootsweb.ancestry.com/cgi-bin/igm.cgi?op=PED&db=swanstrom&id=I59622&style=TEXT

        http://wc.rootsweb.ancestry.com/cgi-bin/igm.cgi?op=PED&db=swanstrom&id=I59622&style=TEXT

        Vielä pojan krununprinssi Oscar 1.-llä ei ollut luultavammin aatelista perimää lähisuvuistaan, vasta hänen puolisonsa Bayerin prinsesssa Josefinen sukujen kautta saatiin sukuun aatelista ja kuninkaallista perimää!Kuten Vaasa-sukua josta on ollut juttua edellä.
        http://wc.rootsweb.ancestry.com/cgi-bin/igm.cgi?op=PED&db=jansenk&id=I20364
        http://wc.rootsweb.ancestry.com/cgi-bin/igm.cgi?op=GET&db=jansenk&id=I347427

        Oskar 2.n pojan Oscar Bernadotte af Wisborg'in puolison Ebba Munck af Fulkila suku Suomessa jne.

        http://wc.rootsweb.ancestry.com/cgi-bin/igm.cgi?op=GET&db=jansenk&id=I347428

        http://wc.rootsweb.ancestry.com/cgi-bin/igm.cgi?op=GET&db=party-patty&id=I6987
        http://wc.rootsweb.ancestry.com/cgi-bin/igm.cgi?op=PED&db=schavon&id=I9213&style=TEXT

        Prinssi eli sitten kreivi Oscar Bernadotte af Wisborgin puolison -
        Ebba Munck af Fulkila (oik.Sommarnäs-haaraa) oli synt. Jönköpingissä Ruotsissa mutta juuret vahvasti Suomen aatelistossa ym. Kuten linkistä voi 'sukupuun' lukea ja jatkoa => nuolimerkistä!

        http://wc.rootsweb.ancestry.com/cgi-bin/igm.cgi?op=PED&db=schavon&id=I9213&style=TEXT

        Heidän, Munck af Fulkila/Sommarnäsin esipolvissa myös Baltian sukuja kuten on presidenttien ja marsalkan _Svinhufvud ja Mannerheim jne. suvuissa kuten von der Pahlen (suvun linna Eestissä edelleen huomattavan hyvässä kunnossa), von Rosen, Wachtmeister etc., Suomen aatelia jota useilla muillakin on Boije af Gennäs, Hästesko af Fortuna, Fleming, Djäkn, Greutz, Horn af Kanckas, Garp, Kurck-Kurki, ja niin edelleen...tauluista löytyy lisää.

        Munck af Fulkila suku on sama (myöhempi ns. Fulkila-linja) josta polveutui myös Kustaa III:n tallimestari Adolf Munckin suku, ja hänhän on jäänyt historiaan siitä kun "avusti" kuningastaan lapsenteko puuhissa useamman kerran, ja on pidetty täten todennäköisenä ja oikeana sitä että lapsien kuten pojan myöhemmän lyhytaikaisen kuninkaan Gustaf Aldofin isänä! Hänestä tulee myöhemmin linkki myös nyk. kuninkaan esipolviin!
        http://wc.rootsweb.ancestry.com/cgi-bin/igm.cgi?op=GET&db=schavon&id=I7216
        Kts Wikipedia Kustaa III.

        "Perhe-elämä
        Kustaa avioitui vuonna 1766 tanskalaisen prinsessan Sofia Magdalenan kanssa. Kihloihin he olivat menneet jo viisivuotiaina. Avioliitosta tuli onneton, sillä Sofia Magdalena ei uskonnollisena ja ujona naisena koskaan sopeutunut Kustaa III:n eloisaan hoviin. Lisäksi Kustaan äiti, leskikuningatar Loviisa Ulriika, teki parhaansa pilatakseen poikansa avioliiton.

        Parin välinen kirjeenvaihto löytyy arkistoituna Uppsalan yliopiston kirjastosta. Kustaa III kohteli pitkään puolisoaan varoen, mutta suomalaisen hovitallimestari Adolf Fredrik Munckin ilmaantuminen kuvioihin vuonna 1775 sai parin lähenemään toisiaan. Liikkui huhuja näiden kolmen jakamasta pedistä ja Munckin todennäköisestä isyydestä kruununperilliseen, Kustaa Aadolfiin.

        Kustaan toinen poika Kaarle Kustaa kuoli jo vauvaiässä. Pojan kuolema oli Kustaalle niin suuri järkytys, että hän ei kyennyt osallistumaan hautajaisiin.
        -------------------------------------------------
        Prinssi Gustaf Adolf (mainitaan toki virallisesti Kustaa III:n poikana) nimitys kuninkaaksi ei jatkunut pitkään, hänen erottaminen tehtävistä vei tämän maanpakoon, jossa esiintyi eri nimelläkin. Kustaa Adolfin erottaminen sittemmin perimästään kuninkaan tehtävistä jätti siis 'aukon' Ruotsin hallitsijan tehtäviin... oli menetetty Suomi Venäjälle yms.

        Väliaikaisen kuninkaan tehtävä oli hankkia 'vieraasta perimästä' ja suvusta uusi kuningas ja näin sai puhuttu Bernadotte suku tilaisuuden aloittaa uuden ajan Ruotsin historiasssa!

        Suomihan menetettiin Venäjän alaisuuteen v.1808- 1809 ja pienen ajan päästä kuten aikaisemmin viitataan - kutsuttiin v. 1810 J.B. Bernadotte kuninkaaksi, (adoptiolla).
        --------------------------------------------------------------------------------
        Nyttemmin myös Munck af Fulkila (2.)-haara on Suomessa 'sammunut' nimi, jota edustaa isöäitinsä Minette Munck af Fulkilan (Erkylän kartanosuku) kautta tunnettu kulttuuri-ym. persoona Jörn Donner mm.!

        Joten sanontaa "ei kahta ilman kolmatta", nim. Munck-sukuista kohtaloa enää kai voi tapahtua Ruotsissa!?


      • Ruotsin valtakunta!
        Pascal Pusikos kirjoitti:

        Tämä Herman Lindqvist on mukava heppu, jonka vetämää tv-sarjaa "historiaa niin, että tyhmempääkin suomalaista naurattaa" esitettiin ruotsittuneen Ylen toimesta uusintoina vuodesta toiseen. Tämä Herman-tollo oli taitava haukkumaan suomalaisia, mutta ruotsalaisten kehumisessa se oli suorastaan loistava.

        Hermannin mukaan suomalaiset hakkapeliitaat olivat kovia ryöstelemään ja raiskaamaan paikallisia naisia aina siellä, missä Kustaa II Aadolfin sotajoukot onnistuivat valtaamaan maa-alueita ja alistamaan vieraita kansoja. Hermannin kertoessa ruotsalaisten sotajoukkojen voitokkaista taisteluista, hän unohti joka kerta suomalaiset, mutta muisti aina mainita, että ruotsalaiset voittivat sen ja sen taistelun.

        Herman Lindqvist on satujen kertojana verrattavissa toiseen ruotsalaiseen satusetään, eli J. L. Runebergiin.

        Ruotsin osana maan kansalaiset olivat kaikki kokonaisuutena ruotsalaisia!
        Ihan kuin ovat nyt esim. ahvenanmaalaiset suomalaisia! Onko tämä vaikea ymmärtää, samoin Venäjän vallan aikana (1809 -1917) erotuksella että Suomi oli suuriruhtinaskunta, eri asemassa ja keisarin suosiossa ja sai myös autonomian aikana pitää maan tavat lait ja kielet! Henkilsuhteet ja mallikas kansa merkitsivät jo silloin! Kiitos tästä kuuluu sen ajan valtiomiehille jotka mm. ministerivaltiosihteeri Henrik Robert Rehbinderin avoin olivat hyvissä henkilsuhteissa mm. keisariin. Hän sai sittemmin mm. Heikinkadun (Henriksgatan) eli nyk. Mannerheimintien ja Iso-ja Pikku Robertinkadut nimikkokaduikseen. Sekä myös Rehbinderinkadun Eirassa, Helsingissä. Henkilösuhteiden ja muitten asioitten taustat ovat eri juttuja, joissa myös sukulaisuuksilla on ollut merkityksensä!


      • Paskal Pusikos
        Suomeen on yhteyttä! kirjoitti:

        Hyvä kiinnostava lainaus - kiitos siitä!:)
        Tässä Ruotsin Bernadotte-suvun kantaisän ja adoptoidun kuninkaan esipolvet Ranskassa johon mm. historioitsija Herman Lindqvist viittaa edellä (Aftonbladet-linkki).
        Kuningas Kaarle (14) Juhanan tavalliset ransakalais-juuret käy ilmi linkissä (RootsWeb).
        http://wc.rootsweb.ancestry.com/cgi-bin/igm.cgi?op=PED&db=swanstrom&id=I59622&style=TEXT

        http://wc.rootsweb.ancestry.com/cgi-bin/igm.cgi?op=PED&db=swanstrom&id=I59622&style=TEXT

        Vielä pojan krununprinssi Oscar 1.-llä ei ollut luultavammin aatelista perimää lähisuvuistaan, vasta hänen puolisonsa Bayerin prinsesssa Josefinen sukujen kautta saatiin sukuun aatelista ja kuninkaallista perimää!Kuten Vaasa-sukua josta on ollut juttua edellä.
        http://wc.rootsweb.ancestry.com/cgi-bin/igm.cgi?op=PED&db=jansenk&id=I20364
        http://wc.rootsweb.ancestry.com/cgi-bin/igm.cgi?op=GET&db=jansenk&id=I347427

        Oskar 2.n pojan Oscar Bernadotte af Wisborg'in puolison Ebba Munck af Fulkila suku Suomessa jne.

        http://wc.rootsweb.ancestry.com/cgi-bin/igm.cgi?op=GET&db=jansenk&id=I347428

        http://wc.rootsweb.ancestry.com/cgi-bin/igm.cgi?op=GET&db=party-patty&id=I6987
        http://wc.rootsweb.ancestry.com/cgi-bin/igm.cgi?op=PED&db=schavon&id=I9213&style=TEXT

        Prinssi eli sitten kreivi Oscar Bernadotte af Wisborgin puolison -
        Ebba Munck af Fulkila (oik.Sommarnäs-haaraa) oli synt. Jönköpingissä Ruotsissa mutta juuret vahvasti Suomen aatelistossa ym. Kuten linkistä voi 'sukupuun' lukea ja jatkoa => nuolimerkistä!

        http://wc.rootsweb.ancestry.com/cgi-bin/igm.cgi?op=PED&db=schavon&id=I9213&style=TEXT

        Heidän, Munck af Fulkila/Sommarnäsin esipolvissa myös Baltian sukuja kuten on presidenttien ja marsalkan _Svinhufvud ja Mannerheim jne. suvuissa kuten von der Pahlen (suvun linna Eestissä edelleen huomattavan hyvässä kunnossa), von Rosen, Wachtmeister etc., Suomen aatelia jota useilla muillakin on Boije af Gennäs, Hästesko af Fortuna, Fleming, Djäkn, Greutz, Horn af Kanckas, Garp, Kurck-Kurki, ja niin edelleen...tauluista löytyy lisää.

        Munck af Fulkila suku on sama (myöhempi ns. Fulkila-linja) josta polveutui myös Kustaa III:n tallimestari Adolf Munckin suku, ja hänhän on jäänyt historiaan siitä kun "avusti" kuningastaan lapsenteko puuhissa useamman kerran, ja on pidetty täten todennäköisenä ja oikeana sitä että lapsien kuten pojan myöhemmän lyhytaikaisen kuninkaan Gustaf Aldofin isänä! Hänestä tulee myöhemmin linkki myös nyk. kuninkaan esipolviin!
        http://wc.rootsweb.ancestry.com/cgi-bin/igm.cgi?op=GET&db=schavon&id=I7216
        Kts Wikipedia Kustaa III.

        "Perhe-elämä
        Kustaa avioitui vuonna 1766 tanskalaisen prinsessan Sofia Magdalenan kanssa. Kihloihin he olivat menneet jo viisivuotiaina. Avioliitosta tuli onneton, sillä Sofia Magdalena ei uskonnollisena ja ujona naisena koskaan sopeutunut Kustaa III:n eloisaan hoviin. Lisäksi Kustaan äiti, leskikuningatar Loviisa Ulriika, teki parhaansa pilatakseen poikansa avioliiton.

        Parin välinen kirjeenvaihto löytyy arkistoituna Uppsalan yliopiston kirjastosta. Kustaa III kohteli pitkään puolisoaan varoen, mutta suomalaisen hovitallimestari Adolf Fredrik Munckin ilmaantuminen kuvioihin vuonna 1775 sai parin lähenemään toisiaan. Liikkui huhuja näiden kolmen jakamasta pedistä ja Munckin todennäköisestä isyydestä kruununperilliseen, Kustaa Aadolfiin.

        Kustaan toinen poika Kaarle Kustaa kuoli jo vauvaiässä. Pojan kuolema oli Kustaalle niin suuri järkytys, että hän ei kyennyt osallistumaan hautajaisiin.
        -------------------------------------------------
        Prinssi Gustaf Adolf (mainitaan toki virallisesti Kustaa III:n poikana) nimitys kuninkaaksi ei jatkunut pitkään, hänen erottaminen tehtävistä vei tämän maanpakoon, jossa esiintyi eri nimelläkin. Kustaa Adolfin erottaminen sittemmin perimästään kuninkaan tehtävistä jätti siis 'aukon' Ruotsin hallitsijan tehtäviin... oli menetetty Suomi Venäjälle yms.

        Väliaikaisen kuninkaan tehtävä oli hankkia 'vieraasta perimästä' ja suvusta uusi kuningas ja näin sai puhuttu Bernadotte suku tilaisuuden aloittaa uuden ajan Ruotsin historiasssa!

        Suomihan menetettiin Venäjän alaisuuteen v.1808- 1809 ja pienen ajan päästä kuten aikaisemmin viitataan - kutsuttiin v. 1810 J.B. Bernadotte kuninkaaksi, (adoptiolla).
        --------------------------------------------------------------------------------
        Nyttemmin myös Munck af Fulkila (2.)-haara on Suomessa 'sammunut' nimi, jota edustaa isöäitinsä Minette Munck af Fulkilan (Erkylän kartanosuku) kautta tunnettu kulttuuri-ym. persoona Jörn Donner mm.!

        Joten sanontaa "ei kahta ilman kolmatta", nim. Munck-sukuista kohtaloa enää kai voi tapahtua Ruotsissa!?

        "Ruotsin osana maan kansalaiset olivat kaikki kokonaisuutena ruotsalaisia!"

        No, minkä takia tämän tollo-Hermannin sitten pitää erikseen korostaa, että juuri suomalaiset hakkapeliitat ryöstivät ja raiskasivat, jos kerran kaikki olivat ruotsalaisia?

        Suomalaisten syyllistämisellä on tuhatvuotiset perinteet, joita ruotsalaiset ja suomenruotsalaiset kunniakkaasti edelleenkin vaalivat.


      • Tapio Rautalapio
        Pascal Pusikos kirjoitti:

        Tämä Herman Lindqvist on mukava heppu, jonka vetämää tv-sarjaa "historiaa niin, että tyhmempääkin suomalaista naurattaa" esitettiin ruotsittuneen Ylen toimesta uusintoina vuodesta toiseen. Tämä Herman-tollo oli taitava haukkumaan suomalaisia, mutta ruotsalaisten kehumisessa se oli suorastaan loistava.

        Hermannin mukaan suomalaiset hakkapeliitaat olivat kovia ryöstelemään ja raiskaamaan paikallisia naisia aina siellä, missä Kustaa II Aadolfin sotajoukot onnistuivat valtaamaan maa-alueita ja alistamaan vieraita kansoja. Hermannin kertoessa ruotsalaisten sotajoukkojen voitokkaista taisteluista, hän unohti joka kerta suomalaiset, mutta muisti aina mainita, että ruotsalaiset voittivat sen ja sen taistelun.

        Herman Lindqvist on satujen kertojana verrattavissa toiseen ruotsalaiseen satusetään, eli J. L. Runebergiin.

        "Hermannin kertoessa ruotsalaisten sotajoukkojen voitokkaista taisteluista, hän unohti joka kerta suomalaiset, mutta muisti aina mainita, että ruotsalaiset voittivat sen ja sen taistelun. "

        Niin mikä sitä satua sitten oli?


      • Tapio Rautalapio
        Paskal Pusikos kirjoitti:

        "Ruotsin osana maan kansalaiset olivat kaikki kokonaisuutena ruotsalaisia!"

        No, minkä takia tämän tollo-Hermannin sitten pitää erikseen korostaa, että juuri suomalaiset hakkapeliitat ryöstivät ja raiskasivat, jos kerran kaikki olivat ruotsalaisia?

        Suomalaisten syyllistämisellä on tuhatvuotiset perinteet, joita ruotsalaiset ja suomenruotsalaiset kunniakkaasti edelleenkin vaalivat.

        "No, minkä takia tämän tollo-Hermannin sitten pitää erikseen korostaa, että juuri suomalaiset hakkapeliitat ryöstivät ja raiskasivat, jos kerran kaikki olivat ruotsalaisia? "

        Missä korostaa?


      • Pascal Pusikos
        Tapio Rautalapio kirjoitti:

        "No, minkä takia tämän tollo-Hermannin sitten pitää erikseen korostaa, että juuri suomalaiset hakkapeliitat ryöstivät ja raiskasivat, jos kerran kaikki olivat ruotsalaisia? "

        Missä korostaa?

        "Missä korostaa?"

        Olettaisin, että teillä siellä Folktingetin taltiointiosastolla on käytettävissä tämä tollo-hermannin kulttiohjelma "historiaa niin, että tyhmempääkin suomalaista naurattaa". Katso ohjelma tarkasti läpi, niin varmaan löydät nauhalta sen kohdan, missä tollo-Herman kertoo suomalaisten ryöstö-ja raiskaustapauksista.


      • Tapio Rautalapio
        Pascal Pusikos kirjoitti:

        "Missä korostaa?"

        Olettaisin, että teillä siellä Folktingetin taltiointiosastolla on käytettävissä tämä tollo-hermannin kulttiohjelma "historiaa niin, että tyhmempääkin suomalaista naurattaa". Katso ohjelma tarkasti läpi, niin varmaan löydät nauhalta sen kohdan, missä tollo-Herman kertoo suomalaisten ryöstö-ja raiskaustapauksista.

        Olen kyllä joskus nähnyt Hermanin televisio-ohjelmia, mutta en todellakaan muista, että hän olisi mitenkään erityisemmin korostanut mainitsemiasi asioita. Tottahan se kuitenkin on, että sota on julmaa ja ratsuväki raakaa, joten en oikein saa selvää, mitä tarkoitit 'satuilulla'.


      • bääkkäri
        Tapio Rautalapio kirjoitti:

        Olen kyllä joskus nähnyt Hermanin televisio-ohjelmia, mutta en todellakaan muista, että hän olisi mitenkään erityisemmin korostanut mainitsemiasi asioita. Tottahan se kuitenkin on, että sota on julmaa ja ratsuväki raakaa, joten en oikein saa selvää, mitä tarkoitit 'satuilulla'.

        Tapio tarkoittaa varmaan raakuudella sitä kun suomalaiset vapaaehtoiset Baltian maissa joita johti svekko Martin Ekström ja ugri Hans Kalm ryöstivät Pohjois-Latviaa ja Viroa sekä tappoivat Tapion ihailemia paikallisia bolshevikkeja.


      • Tapio Rautalapio
        bääkkäri kirjoitti:

        Tapio tarkoittaa varmaan raakuudella sitä kun suomalaiset vapaaehtoiset Baltian maissa joita johti svekko Martin Ekström ja ugri Hans Kalm ryöstivät Pohjois-Latviaa ja Viroa sekä tappoivat Tapion ihailemia paikallisia bolshevikkeja.

        Kyllähän niin Pohjan Poikien kuin Ensimmäisen Suomalaisen Vapaajoukonkin vapaaehtoisille sattui yhtä ja toista. Viinan vieminä tapeltiin ja riideltiin ja ryöstelyäkin tapahtui kuten tunnut tietävän. Sitä en tiedä, miksi ihailet bolshevikkeja.


      • herkiikö
        Tapio Rautalapio kirjoitti:

        Kyllähän niin Pohjan Poikien kuin Ensimmäisen Suomalaisen Vapaajoukonkin vapaaehtoisille sattui yhtä ja toista. Viinan vieminä tapeltiin ja riideltiin ja ryöstelyäkin tapahtui kuten tunnut tietävän. Sitä en tiedä, miksi ihailet bolshevikkeja.

        En minä bolsuja ihaile muussa tapauksessa kun siinä että murhasivat Tsaarin. Se oli hyvä teko, Ja! Romanov-perheen murhan avulla ruotsalainen Lenin varmisti että Venäjän Keisarillinen Imperiumi kuopataan lopullisesti.

        Se oli Ruotsillekkin hyvä asia.


      • Tapio Rautalapio
        herkiikö kirjoitti:

        En minä bolsuja ihaile muussa tapauksessa kun siinä että murhasivat Tsaarin. Se oli hyvä teko, Ja! Romanov-perheen murhan avulla ruotsalainen Lenin varmisti että Venäjän Keisarillinen Imperiumi kuopataan lopullisesti.

        Se oli Ruotsillekkin hyvä asia.

        Arvasinhan minä, että ihailet bolshevikkeja ihan niinkuin ihailet natsejakin.


      • ryssän renki
        Tapio Rautalapio kirjoitti:

        Arvasinhan minä, että ihailet bolshevikkeja ihan niinkuin ihailet natsejakin.

        Bolsut vapautti sinutkin ryssä vallasta.

        Uskooko paskalapio että jääkäri värvärit Riekki ja Kosola työskentelivät todellisuudessa Ruotsin hyväksi?

        Yllyttivät Suomen kansalaisia kapinaan Venäjää vastaan koska tiesivät että jos Suomesta olisi tullut osa Neuvosto-Venäjää ja jos Ruotsin ja Neuvostoliiton raja olisi ollut Torniojoelle niin toisen maailmansodan alettua Venäjä olisi tuhonnut Ruotsin kansan.

        Kaikki ne puheet kansallisesta yhtenäisyydestä oli tarkoitettu vaan sitä varten että saadaan suomalainen uhraamaan itsensä Ruotsin puolesta jos Neuvostoliitto hyökkää.


      • Tapio Rautalapio
        ryssän renki kirjoitti:

        Bolsut vapautti sinutkin ryssä vallasta.

        Uskooko paskalapio että jääkäri värvärit Riekki ja Kosola työskentelivät todellisuudessa Ruotsin hyväksi?

        Yllyttivät Suomen kansalaisia kapinaan Venäjää vastaan koska tiesivät että jos Suomesta olisi tullut osa Neuvosto-Venäjää ja jos Ruotsin ja Neuvostoliiton raja olisi ollut Torniojoelle niin toisen maailmansodan alettua Venäjä olisi tuhonnut Ruotsin kansan.

        Kaikki ne puheet kansallisesta yhtenäisyydestä oli tarkoitettu vaan sitä varten että saadaan suomalainen uhraamaan itsensä Ruotsin puolesta jos Neuvostoliitto hyökkää.

        Arvasinhan minä, että ihailet bolshevikkeja kuten ihailet natsejakin.

        "Kaikki ne puheet kansallisesta yhtenäisyydestä oli tarkoitettu vaan sitä varten että saadaan suomalainen uhraamaan itsensä Ruotsin puolesta jos Neuvostoliitto hyökkää."

        Näköjään teet myös maanpuolustuksen vastaista myyräntyötä, vaikkeivat bolshevikit ole edes ole enää vallassa itänaapurissa!


      • Yamamoto Fuhrer
        Tapio Rautalapio kirjoitti:

        Arvasinhan minä, että ihailet bolshevikkeja kuten ihailet natsejakin.

        "Kaikki ne puheet kansallisesta yhtenäisyydestä oli tarkoitettu vaan sitä varten että saadaan suomalainen uhraamaan itsensä Ruotsin puolesta jos Neuvostoliitto hyökkää."

        Näköjään teet myös maanpuolustuksen vastaista myyräntyötä, vaikkeivat bolshevikit ole edes ole enää vallassa itänaapurissa!

        Maanpuollustus tarkoittaa Paskalapio mielessä samaa kuin Ruotsin puollustus.

        Ei ooo ei. Kyllä Ryssälässä kuule porukkaa riittää jotka ottavat vaikka koko Euroopan osaksi Venäjää jos saavat tilaisuuden.

        Kuka pelastaa hurrihomot tällä kertaa kun ei ole Suomi ja Saksa auttamassa? Yhdysvallat? hahaahah


      • Tapio Rautalapio
        Yamamoto Fuhrer kirjoitti:

        Maanpuollustus tarkoittaa Paskalapio mielessä samaa kuin Ruotsin puollustus.

        Ei ooo ei. Kyllä Ryssälässä kuule porukkaa riittää jotka ottavat vaikka koko Euroopan osaksi Venäjää jos saavat tilaisuuden.

        Kuka pelastaa hurrihomot tällä kertaa kun ei ole Suomi ja Saksa auttamassa? Yhdysvallat? hahaahah

        Ilmeisesti tarkoitat, että vieraat sotajoukot on päästettävä maahan, jos niiden on tarkoitus hyökätä johonkin toiseen maahan? Siis esimerkiksi venäläiset päästettäisiin Suomeen, jotta he voisivat hyökätä Ruotsiin? Aikamoisen outo ajatus.


      • harasoi DA
        Tapio Rautalapio kirjoitti:

        Ilmeisesti tarkoitat, että vieraat sotajoukot on päästettävä maahan, jos niiden on tarkoitus hyökätä johonkin toiseen maahan? Siis esimerkiksi venäläiset päästettäisiin Suomeen, jotta he voisivat hyökätä Ruotsiin? Aikamoisen outo ajatus.

        Tuskin se ryssä sinulta lupaa kysyy kuten ei kysynnyt viimekään kerralla.

        Kuten Rokka sanoi "Sie saat juosta vaik Pohjanlahelle mut kyl nää tullee perässä"

        Ryssällä katsos kun on nuo mongoli geenit hyvin voimakkaita. Siitä siis halua lähettää toisia kansoja Siperiaan ja raiskata näiden kansojen naiset.


      • Tapio Rautalapio
        harasoi DA kirjoitti:

        Tuskin se ryssä sinulta lupaa kysyy kuten ei kysynnyt viimekään kerralla.

        Kuten Rokka sanoi "Sie saat juosta vaik Pohjanlahelle mut kyl nää tullee perässä"

        Ryssällä katsos kun on nuo mongoli geenit hyvin voimakkaita. Siitä siis halua lähettää toisia kansoja Siperiaan ja raiskata näiden kansojen naiset.

        Nimimerkki 'Yamamoto' ei pitänyt maanpuolustuksena vieraan sotajoukon kauttakulun estämistä.

        Vaikuttaa siltä, että natsien, bolshevikkien ja nashien ohella ihailet myös mongoleja. Mutta ketäpä et ihailisi?


      • Hurraa Herman!
        Tapio Rautalapio kirjoitti:

        Nimimerkki 'Yamamoto' ei pitänyt maanpuolustuksena vieraan sotajoukon kauttakulun estämistä.

        Vaikuttaa siltä, että natsien, bolshevikkien ja nashien ohella ihailet myös mongoleja. Mutta ketäpä et ihailisi?

        Ja jos jotain annettavaa lisäarvoa historian uudelleen kirjoittamiseen Suomessa on, ottakaa yhteyttä Heman Lindqvistiin viipymättä!
        Hän siis valmistelee uutta Suomen historiaa, jota oli jo ennen vuotta 1809!
        Mutta missäs se olikaan...

        Siitä tulee mahtava teos, jo siitä syystä että hänellä on tietoa ja ymmärrystä suomalaiseen mielenlaatuun... tullessaan jo lapsena koulukiusatuksi täällä käydessään koulua Helsingissä!
        Mutta se ei häntä ole lannistanut vaan kertomansa mukaan hyvät muistot ja eletty elämä Suomessa on antanut hänelle paljon, eikä olisi ehkä se mikä on ilman Suomen aikoja!?


      • Lenin se oli svekko
        Hurraa Herman! kirjoitti:

        Ja jos jotain annettavaa lisäarvoa historian uudelleen kirjoittamiseen Suomessa on, ottakaa yhteyttä Heman Lindqvistiin viipymättä!
        Hän siis valmistelee uutta Suomen historiaa, jota oli jo ennen vuotta 1809!
        Mutta missäs se olikaan...

        Siitä tulee mahtava teos, jo siitä syystä että hänellä on tietoa ja ymmärrystä suomalaiseen mielenlaatuun... tullessaan jo lapsena koulukiusatuksi täällä käydessään koulua Helsingissä!
        Mutta se ei häntä ole lannistanut vaan kertomansa mukaan hyvät muistot ja eletty elämä Suomessa on antanut hänelle paljon, eikä olisi ehkä se mikä on ilman Suomen aikoja!?

        Muistiko nuoruudessaan vierailla sodassa vammautuneiden suomalaisten luona vai onko kuulovammainen suomalainen sotaveteraani ali-ihminen ruotsalaisen rotu-ajattelun mukaan?


      • Har det så bra!
        Suomeen on yhteyttä! kirjoitti:

        Hyvä kiinnostava lainaus - kiitos siitä!:)
        Tässä Ruotsin Bernadotte-suvun kantaisän ja adoptoidun kuninkaan esipolvet Ranskassa johon mm. historioitsija Herman Lindqvist viittaa edellä (Aftonbladet-linkki).
        Kuningas Kaarle (14) Juhanan tavalliset ransakalais-juuret käy ilmi linkissä (RootsWeb).
        http://wc.rootsweb.ancestry.com/cgi-bin/igm.cgi?op=PED&db=swanstrom&id=I59622&style=TEXT

        http://wc.rootsweb.ancestry.com/cgi-bin/igm.cgi?op=PED&db=swanstrom&id=I59622&style=TEXT

        Vielä pojan krununprinssi Oscar 1.-llä ei ollut luultavammin aatelista perimää lähisuvuistaan, vasta hänen puolisonsa Bayerin prinsesssa Josefinen sukujen kautta saatiin sukuun aatelista ja kuninkaallista perimää!Kuten Vaasa-sukua josta on ollut juttua edellä.
        http://wc.rootsweb.ancestry.com/cgi-bin/igm.cgi?op=PED&db=jansenk&id=I20364
        http://wc.rootsweb.ancestry.com/cgi-bin/igm.cgi?op=GET&db=jansenk&id=I347427

        Oskar 2.n pojan Oscar Bernadotte af Wisborg'in puolison Ebba Munck af Fulkila suku Suomessa jne.

        http://wc.rootsweb.ancestry.com/cgi-bin/igm.cgi?op=GET&db=jansenk&id=I347428

        http://wc.rootsweb.ancestry.com/cgi-bin/igm.cgi?op=GET&db=party-patty&id=I6987
        http://wc.rootsweb.ancestry.com/cgi-bin/igm.cgi?op=PED&db=schavon&id=I9213&style=TEXT

        Prinssi eli sitten kreivi Oscar Bernadotte af Wisborgin puolison -
        Ebba Munck af Fulkila (oik.Sommarnäs-haaraa) oli synt. Jönköpingissä Ruotsissa mutta juuret vahvasti Suomen aatelistossa ym. Kuten linkistä voi 'sukupuun' lukea ja jatkoa => nuolimerkistä!

        http://wc.rootsweb.ancestry.com/cgi-bin/igm.cgi?op=PED&db=schavon&id=I9213&style=TEXT

        Heidän, Munck af Fulkila/Sommarnäsin esipolvissa myös Baltian sukuja kuten on presidenttien ja marsalkan _Svinhufvud ja Mannerheim jne. suvuissa kuten von der Pahlen (suvun linna Eestissä edelleen huomattavan hyvässä kunnossa), von Rosen, Wachtmeister etc., Suomen aatelia jota useilla muillakin on Boije af Gennäs, Hästesko af Fortuna, Fleming, Djäkn, Greutz, Horn af Kanckas, Garp, Kurck-Kurki, ja niin edelleen...tauluista löytyy lisää.

        Munck af Fulkila suku on sama (myöhempi ns. Fulkila-linja) josta polveutui myös Kustaa III:n tallimestari Adolf Munckin suku, ja hänhän on jäänyt historiaan siitä kun "avusti" kuningastaan lapsenteko puuhissa useamman kerran, ja on pidetty täten todennäköisenä ja oikeana sitä että lapsien kuten pojan myöhemmän lyhytaikaisen kuninkaan Gustaf Aldofin isänä! Hänestä tulee myöhemmin linkki myös nyk. kuninkaan esipolviin!
        http://wc.rootsweb.ancestry.com/cgi-bin/igm.cgi?op=GET&db=schavon&id=I7216
        Kts Wikipedia Kustaa III.

        "Perhe-elämä
        Kustaa avioitui vuonna 1766 tanskalaisen prinsessan Sofia Magdalenan kanssa. Kihloihin he olivat menneet jo viisivuotiaina. Avioliitosta tuli onneton, sillä Sofia Magdalena ei uskonnollisena ja ujona naisena koskaan sopeutunut Kustaa III:n eloisaan hoviin. Lisäksi Kustaan äiti, leskikuningatar Loviisa Ulriika, teki parhaansa pilatakseen poikansa avioliiton.

        Parin välinen kirjeenvaihto löytyy arkistoituna Uppsalan yliopiston kirjastosta. Kustaa III kohteli pitkään puolisoaan varoen, mutta suomalaisen hovitallimestari Adolf Fredrik Munckin ilmaantuminen kuvioihin vuonna 1775 sai parin lähenemään toisiaan. Liikkui huhuja näiden kolmen jakamasta pedistä ja Munckin todennäköisestä isyydestä kruununperilliseen, Kustaa Aadolfiin.

        Kustaan toinen poika Kaarle Kustaa kuoli jo vauvaiässä. Pojan kuolema oli Kustaalle niin suuri järkytys, että hän ei kyennyt osallistumaan hautajaisiin.
        -------------------------------------------------
        Prinssi Gustaf Adolf (mainitaan toki virallisesti Kustaa III:n poikana) nimitys kuninkaaksi ei jatkunut pitkään, hänen erottaminen tehtävistä vei tämän maanpakoon, jossa esiintyi eri nimelläkin. Kustaa Adolfin erottaminen sittemmin perimästään kuninkaan tehtävistä jätti siis 'aukon' Ruotsin hallitsijan tehtäviin... oli menetetty Suomi Venäjälle yms.

        Väliaikaisen kuninkaan tehtävä oli hankkia 'vieraasta perimästä' ja suvusta uusi kuningas ja näin sai puhuttu Bernadotte suku tilaisuuden aloittaa uuden ajan Ruotsin historiasssa!

        Suomihan menetettiin Venäjän alaisuuteen v.1808- 1809 ja pienen ajan päästä kuten aikaisemmin viitataan - kutsuttiin v. 1810 J.B. Bernadotte kuninkaaksi, (adoptiolla).
        --------------------------------------------------------------------------------
        Nyttemmin myös Munck af Fulkila (2.)-haara on Suomessa 'sammunut' nimi, jota edustaa isöäitinsä Minette Munck af Fulkilan (Erkylän kartanosuku) kautta tunnettu kulttuuri-ym. persoona Jörn Donner mm.!

        Joten sanontaa "ei kahta ilman kolmatta", nim. Munck-sukuista kohtaloa enää kai voi tapahtua Ruotsissa!?

        Itse en varsinaisesti ole maahanmuuttaja, - mutta 'paluumuuttaja' kuitenkin muutaman Ruotsin vuoden jälkeen. Silti juuriani löytyy lännessä, idässä ja etelässä maastamme katsoen! Olen 'yksikieleinen' suomalainen!

        Olihan se kokemus tämän 'rakkaan ja umpimielisen' kotimaan jälkeen 70-luvun ja sitä edeltäneitten vuosia ajatellen miten kielletty maa ja yhteiskunta tämä oli monella tapaa! Onneksi siitä lähes umpimielisyydestä on lähes tyystin päästy, ainakin isommissa paikoissa.

        Tuntui silloin kun laiva ensimmäisen kerran rantautui Tukholman satamaan Söderissä - "paistoi aurinkokin aivan uudesta kulmasta". Se iloisuus ja välittömyys teki heti vaikutuksen mikä jo silloin oli silmiin pistävää, ja sen myötä ajatus Ruotsiin muutosta tuli aivan välittömästi ja jo saman syksyn aikana ajankohtaiseksi!

        Ehkä minussa jolla sitten myöhempien tutkimusteni valossa löytyi myös tätä ruotsalaista 'geeniperimää', oli jotain yhteenkuuluvaisuutta ihan luonnostaan!? Kukas sen osaa määritellä...

        Ja kun kielestä on ollut puhetta täällä keskusteluissa, valitettavan negatiiviseen sävyyn - itselleni ruotsin oppiminen kävi aikatavalla helposti ja luonnostaan! Ja kun EI OLLUT 'pakkoruotsin' tai juuri muutakaan kieleen ja sen kautta koko naapuri-kansaan perustuvaa 'ennakkoluulojen' painetta, kaikki luonnisti!!!
        Myöskin kun esiintymiseni ja tapani toimia yleensäkin, poikkesi ns. 'suomalaiseen perinteiseen' kohdistuvasta paineesta, eli en ollut alkoholin ja tappeluitten kunkku yms..

        Ja se olikin oikastaan ainoa haitta, minkä voin muistaa että kaikki suomalaiset liian usein kategorioitiin eli luokiteltiin samaan 'rähjä-remmiin' ja renttuiluun ja alkoholin voimalla eläviin!
        Vaikka toisaalla suomalaiset nostettiin maahanmuuttajien yläpäähän jossain määrin (suomalaisa oli eniten - miten lie nykysin) sekä juuri ehkä sen naapuruuden, ja vain harvojen tiedossa olleen (kuten täällä Suomessakin) historiallisten siteiden kautta!
        Ahkeruudetaan ja luotettavuudestaan suomalaiset ovat tunnettuja toki - myös Ruotsissa, jos ja kun työssä ovat! Vain marginaali ryhmäähän he ns. "Slussenein sissit" olivatkin! Mutta hemmetin näkyvä sellainen sen myönnän! Tekemiset juuri suomalaisten kanssa olivat aika vähäisiä minulla silloin.

        Jostain syystä - mikä sitten olikaan - itsestäni ei koskaan arvattu oikein, kun tuli kysymykseen mistä kukin oli kotoisin! Mutta en totisesti sitä myöskään peitellyt! Ehkä juuri ettei minulla ollut 'taustaa' ruotsinkielen opinnosta juurikaan, opin ns. 'aidon ja oikean tavan' lausua kieltä, jopa tukholmalaisittain 'liudentaen'!

        Olen ollut siitä taidosta hyvin kiitollinen ja vaikka paluun jälkeen Suomeen en juurikaan myöhemmin ole kieltä tarvinnut julkisemmin, olen sen kautta toki harrastanut ja lukenut mm. historiaan ja tutkimuksiin liittyvää materiaalia, asiakirjat ym. joka Suomessakin on kirjattu ruotsiksi aina 1800-luvun lopulle eri instanssessa!
        Sitten toki TV- ja lehdet ovat olleet ruotsiksi kiinnostavaa luettavaa ja kuultavaa myöhemminkin! Harmi ettei esim. Helsingin alueella enää näe Ruotsin TV:n lähetyksiä! Niitä tuli alkuun seurattua säännöllisesti!
        Eestin lähetyksetkin olivat kiinnostavaa katsoa, silloin kun ne vielä täällä norm. näytettiin!

        Enkä kuten sanoin, ymmärrä aina tätä jatkuvaa ja ehtymätöntä ruotsinkielen manipulointia ja arvostelua!
        Mutta luulenkin että se juuri kohdistuu määrättyjen henkilöiden ja asioiden kautta enimmäkseen, josta mahdollisen monet ruotsiakin taitavat - antavat 'täyslaidallisesti'!?
        Rkp:n kautta asioita ajatellen esim. ei itselleni ole mitään ja erottaisinkin kielen ja puolueen - yksityisenä harrastajana tyystin!
        Det är som den är!"


      • lakupekkanee ke
        Har det så bra! kirjoitti:

        Itse en varsinaisesti ole maahanmuuttaja, - mutta 'paluumuuttaja' kuitenkin muutaman Ruotsin vuoden jälkeen. Silti juuriani löytyy lännessä, idässä ja etelässä maastamme katsoen! Olen 'yksikieleinen' suomalainen!

        Olihan se kokemus tämän 'rakkaan ja umpimielisen' kotimaan jälkeen 70-luvun ja sitä edeltäneitten vuosia ajatellen miten kielletty maa ja yhteiskunta tämä oli monella tapaa! Onneksi siitä lähes umpimielisyydestä on lähes tyystin päästy, ainakin isommissa paikoissa.

        Tuntui silloin kun laiva ensimmäisen kerran rantautui Tukholman satamaan Söderissä - "paistoi aurinkokin aivan uudesta kulmasta". Se iloisuus ja välittömyys teki heti vaikutuksen mikä jo silloin oli silmiin pistävää, ja sen myötä ajatus Ruotsiin muutosta tuli aivan välittömästi ja jo saman syksyn aikana ajankohtaiseksi!

        Ehkä minussa jolla sitten myöhempien tutkimusteni valossa löytyi myös tätä ruotsalaista 'geeniperimää', oli jotain yhteenkuuluvaisuutta ihan luonnostaan!? Kukas sen osaa määritellä...

        Ja kun kielestä on ollut puhetta täällä keskusteluissa, valitettavan negatiiviseen sävyyn - itselleni ruotsin oppiminen kävi aikatavalla helposti ja luonnostaan! Ja kun EI OLLUT 'pakkoruotsin' tai juuri muutakaan kieleen ja sen kautta koko naapuri-kansaan perustuvaa 'ennakkoluulojen' painetta, kaikki luonnisti!!!
        Myöskin kun esiintymiseni ja tapani toimia yleensäkin, poikkesi ns. 'suomalaiseen perinteiseen' kohdistuvasta paineesta, eli en ollut alkoholin ja tappeluitten kunkku yms..

        Ja se olikin oikastaan ainoa haitta, minkä voin muistaa että kaikki suomalaiset liian usein kategorioitiin eli luokiteltiin samaan 'rähjä-remmiin' ja renttuiluun ja alkoholin voimalla eläviin!
        Vaikka toisaalla suomalaiset nostettiin maahanmuuttajien yläpäähän jossain määrin (suomalaisa oli eniten - miten lie nykysin) sekä juuri ehkä sen naapuruuden, ja vain harvojen tiedossa olleen (kuten täällä Suomessakin) historiallisten siteiden kautta!
        Ahkeruudetaan ja luotettavuudestaan suomalaiset ovat tunnettuja toki - myös Ruotsissa, jos ja kun työssä ovat! Vain marginaali ryhmäähän he ns. "Slussenein sissit" olivatkin! Mutta hemmetin näkyvä sellainen sen myönnän! Tekemiset juuri suomalaisten kanssa olivat aika vähäisiä minulla silloin.

        Jostain syystä - mikä sitten olikaan - itsestäni ei koskaan arvattu oikein, kun tuli kysymykseen mistä kukin oli kotoisin! Mutta en totisesti sitä myöskään peitellyt! Ehkä juuri ettei minulla ollut 'taustaa' ruotsinkielen opinnosta juurikaan, opin ns. 'aidon ja oikean tavan' lausua kieltä, jopa tukholmalaisittain 'liudentaen'!

        Olen ollut siitä taidosta hyvin kiitollinen ja vaikka paluun jälkeen Suomeen en juurikaan myöhemmin ole kieltä tarvinnut julkisemmin, olen sen kautta toki harrastanut ja lukenut mm. historiaan ja tutkimuksiin liittyvää materiaalia, asiakirjat ym. joka Suomessakin on kirjattu ruotsiksi aina 1800-luvun lopulle eri instanssessa!
        Sitten toki TV- ja lehdet ovat olleet ruotsiksi kiinnostavaa luettavaa ja kuultavaa myöhemminkin! Harmi ettei esim. Helsingin alueella enää näe Ruotsin TV:n lähetyksiä! Niitä tuli alkuun seurattua säännöllisesti!
        Eestin lähetyksetkin olivat kiinnostavaa katsoa, silloin kun ne vielä täällä norm. näytettiin!

        Enkä kuten sanoin, ymmärrä aina tätä jatkuvaa ja ehtymätöntä ruotsinkielen manipulointia ja arvostelua!
        Mutta luulenkin että se juuri kohdistuu määrättyjen henkilöiden ja asioiden kautta enimmäkseen, josta mahdollisen monet ruotsiakin taitavat - antavat 'täyslaidallisesti'!?
        Rkp:n kautta asioita ajatellen esim. ei itselleni ole mitään ja erottaisinkin kielen ja puolueen - yksityisenä harrastajana tyystin!
        Det är som den är!"

        Ja jos Ruotsi olisi kokennut maailmansodat yhtä pahana kuin Suomi niin Ruotsi olisi nyt kehitysmaa kuten Zambia.


    • Akka-Pekka

      Herman Lindqvist on nyky-Ruotsin Martin Ekström. Aikookohan perustaa uudestaan Nationalsocialistiska Blocketin.

    • Hyvä mies kerrassaan

      http://fi.wikipedia.org/wiki/Herman_Lindqvist
      Herman Lindqvist (s. 1. huhtikuuta 1943 Tukholma) on ruotsalainen kirjailija, joka kirjoittaa historiaa käsitteleviä populaareja tietoteoksia. Hänen kirjojaan ovat muun muassa Napoléon ja Ruotsin historia. Taitavana historian elävöittäjänä pidetty Lindqvist tunnetaan myös historia-aiheisista tv-ohjelmistaan.

      Lindqvist vietti nuoruutensa Helsingissä ja nykyään hän asuu Ranskassa, Chambourcyssa. Parhaillaan hän työstää kirjaa Suomen historiasta. Hän on työskennellyt ulkomaankirjeenvaihtajana muun muassa Tokiossa, Madridissa ja Pariisissa. Hän on myös Aftonbladetin kolumnisti ja on usein tuonut esiin Suomen ja suomalaisuuden positiivisessa valossa Ruotsin mediassa. Hän mielestään Ruotsi-Suomi ei ollut kaksi erillistä valtakuntaa yhdessä, vaan aidosti yksi valtakunta. Hän arvostaa paljon ruotsinsuomalaisia ja pitää heitä voimavarana nyky-Ruotsille./...jne.
      HYVÄ mies ja pitää Suomesta ja osaa suomenkieltäkin! Huom. Obs.

      • fyi fan

        On myös svekko paska Peter Englundin vihaama. On nämä kyllä aika epeleitä nämä svekkulit. Haaveilevat suurvalta-ajan palauttamisesta mutta eivät edes pysty sisäistä yhtenäisyyttä saavuttamaan. Puolet väestöstä on maahanmuuttajia ja ovat suututtaneet koko muslimi maailman ja ortodoksi maailman omilla toiminnallaan Balkanin sodan ja Islam pilakuvien aikana.

        Lopuksi sisäsiittoinen kaunis svekko näämä:

        http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/78/Peter_englund.jpg


    • seli seli

      Miksi ei saman tien kirjoita teosta 1809. Kirjoittihan svekko puppeli Peter Englundkin teoksen Poltava. Bernadottet on ranskalainen ja saksalainen suku jolla ei ole mitään tekemistä ruotsalaisten kalastajien kanssa.

      Brasilialaista vertakin heistä löytyy mutta ei ruotsalaista.

    • Suomi-vihaaja:::

      .

      saa palkkansa Suomen vihaamisesta yli kaiken

      .

    • Kal XI

      vähintään suomessa polveutuu ainakin Kar X:stä. Jo parin- kolmen vuoden aikana hän ruotsissa saattoi 700 naista raskaaksi ja populaatio on eritavoin levinnyt ja laajentunut pyramidin tavoin, kuinka laaja se sitten on jos sen pelkkä kärki on satoja tai mikemminkin tuhansia ihmisiä, jotka ovat taas saaneet lapsia. myös suomeen ja kyllä Kar X kävi suomessakin....

      biolooginen vanhemmuus ei edellytä kielimuuria monestakin syystä.

      -masson

    • Kiintoisaa!;)

      http://www.ksml.fi/viihde/kirjat/herman-lindqvist-madame-de-pompadour-äly-kauneus-valta/541068
      HERMAN LINDQVIST
      Madame de Pompadour.
      Äly, kauneus, valta
      "La maître du roi". Ranskan kuninkaan 'virallinen rakastajatar' ajan tavan mukaan, mutta aateloi hänet myös!

      "Toisenlaisiin oloihin syntyi 29.12.1721 Pariisissa tyttö, Jeanne Antoinette Poisson. Hän kasvoi hiukan epämääräisessä porvariskodissa, ja hänestä oli varttuva yksi 1700-luvun keskeisiä vaikuttajia, Madame de Pompadour.

      Sedäksi kutsuttu äidin rakastaja, todennäköisesti biologinen isä, suojeli tyttöä, jolle oli ennustettu, että tästä voisi tulla vaikka kuninkaan rakastajatar, ja niin aikoinaan kävikin. Ludvigilla kyllä riitti rakastajattaria, mutta Jeanne oli asemaltaan virallinen "La maître du roi".

      Tyttönimeltään Jeanne (kirjoittaja käyttää tuttavallisesti etunimeä) oli Poisson, siis Kala. Tämä ei hovissa ollut mikään suositus. Kun kuningas tahtoi kohottaa Jeannen keskivertorakastajatarta korkeammalle, hänet aateloitiin sammuneen markiisillisen Pompadour-suvun nimellä ja vaakunalla. Myöhemmin markiisitar vielä ylennettiin herttuattareksi!".../...

      Louis XV BOURBON (King) of FRANCE
      Kuninkaan virallisen aviopuolison Maria Karolina (Szarlotta; of POLAND) LESZCZYNSK , Puolan kuninkaan tytär jonka esipolvissa on myös Baltian saksalainenkin suku etc. Dönhoff (v.Zweifel, v. Sacken/v.d.Osten). Ranskan tämä Bourbon -suku sammui Ranskassa sittemmin vallankumoukseen - kuten tiedetään, mutta suku jatkui ja edelleen mm. Espanjan kuningas-suku polveutuu tästä parista. Samoin Belgian ja Luxemburgin monarkit jotka edelleen voimissaan.
      http://fabpedigree.com/s061/f002219.htm
      http://fabpedigree.com/s044/f625277.htm
      Jo päättyneitä monarkkeja tästä suvusta polveutuen olivat mm. Italian ja Bulgarian kuningashuoneet jne.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      295
      6902
    2. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      56
      2128
    3. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      33
      1571
    4. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      25
      1371
    5. IS Viikonloppu 29.-30.6.2024

      Melko hyvä 3- -tasoiseksi merkitty Kovis Jari Keräseltä. Pääkuvan merkitys on varsin vähäinen rajoittuen alakulman aukio
      Sanaristikot
      71
      1117
    6. Kysymystä pukkaa

      Mitä aiot tehdä kun näet hänet seuraavan kerran? Vai oletko kuin ei mitään....
      Ikävä
      105
      1073
    7. Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia.

      Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia. Kristilliset ääriainekset pelottelevat ihmisiä edelleen IKUISELLA hel
      Hindulaisuus
      329
      979
    8. Suviseurat

      Kamala onnettomuus tapahtunut subiseuroissa
      Hyrynsalmi
      15
      803
    9. Tässä viimeinen mahdollisuutesi nainen

      Kysyä tai sanoa minulle, jos jotain jäi vuosien takaisista. Sen verran meillä oli kuitenkin jotain, että välillä mietin
      Ikävä
      45
      786
    10. Miksei persut järjesteä koskaan miekkareita tai kulkueita?

      Pelkäävätkö saavansa pataansa, ja sen vuoksi vain öyhöttävät netissä? Ei öyhöttämisellä muuteta maailmaa. Pitää olla ak
      Maailman menoa
      274
      777
    Aihe