Suomi osa Israelin kadonnutta kansaa - nyt UUTTA tietoa!!!

Hatikva

29.6.2010

Jouni Kortelaisen kirjoitus "Suomalaiset ovat osa Israelin kadonnutta kansaa"

Suomalaiset ovat osa Israelin kadonnutta kansaa

Pidin jokin aika sitten ensimmäistä kertaa tilaisuuden omalla paikkakunnallani, jonka aiheena oli "Olemmeko me suomalaiset osa Israelin kadonnutta kansaa?" Israelin kadonneella kansalla tarkoitan niitä kymmentä Jaakobin jälkeläisten heimoa, jotka Assurin kuningas Salmaneser vei pakkosiirtolaisuuteen noin vuonna 720- 715 eKr. ja jotka ovat siitä lähtien ovat olleet kadoksissa. (2.Kun.17:1,3,5,7,18,23)

Kootessani "todistusaineistoa" tämän myönteisen asian puolesta törmäsin useaan mielenkiintoiseen asiaan. Kerron tässä lyhyesti vain kahdesta asiasta. Ensiksi, olemmeko me suomalaiset ja meidän asuinalueemme mainittu Uuden testamentin kirjoituksissa? Ja toiseksi, mitä salattua on kätketty Suomen leijonavaakunaan maamme osaksi?

Suomesta kerrotaan Apostolien teoissa

Ennen taivaaseen astumistaan Jeesus seisoi opetuslastensa edessä ja sanoi heille: "Ei ole teidän asianne tietää aikoja eikä hetkiä, jotka Isä oman valtansa voimalla on asettanut, vaan, kun Pyhä Henki tulee teihin, niin te saatte voiman, ja te tulette olemaan minun todistajani sekä Jerusalemissa että koko Juudeassa ja Samariassa ja aina maan ääriin saakka." (Apt.1:7-8)

Jeesus kertoi, että nämä hänen edessään seisovat ystävät tulisivat olemaan hänen todistajiaan edellä luetelluilla alueilla (vieläpä tässä annetussa järjestyksessä!). Jerusalem oli ensimmäinen todistuskohde, olihan se Kuninkaan kaupunki. Toisessa todistusalueessa Juudeassa asui nimen mukaisesti Hänen omaisuuskansaansa juutalaisia. Samariassa asui Juudan pakkosiirtolaisuuden aikana lisääntynyttä sekakansaa, joiden kanssa juutalaiset eivät halunneet olla missään kanssakäymisissä. Kuitenkin Jumala tiesi, että heissä oli omaisuuskansan jälkeläisiä.

Mutta mitä sitten tarkoittaa "maan ääriin saakka"? Tästä saa sellaisen käsityksen, että Jeesuksen opetuslasten tuli mennä hyvin laajoille alueille, onhan tässä suomalaisessa käännöksessä monikkomuoto. Jeesus oli tullut omiensa pariin, joten omien piti myös saada tämä ilosanoma Kristuksesta ja Hänen ristinkuolemastaan. Meidän tulee ymmärtää tämä seuraava tärkeä lause, minkä Jeesus oli sanonut: "Minulla on myös muita lampaita, jotka eivät ole tästä lammastarhasta; myös niitä tulee minun johdattaa, ja ne saavat kuulla minun ääneni, ja on oleva yksi lauma ja yksi paimen." (Joh.10:16)

Monet raamatunkäännökset eivät kuitenkaan kerro "maan ääristä" vaan yksikössä "maan äärestä" tai "maan reunasta". Esim. King James: " unto the uttermost part of the earth". Svenska Bibeln: "intill jordens ända". Danske Bibel: "indtil Jordens Ende". Norsk Bibelen: "til jordens ende". Luther 1545 ja Lutherbibel 1912: "bis an das Ende der Erde" jne. Mikä on sitten maan ääri, loppu tai reuna? Se on tietenkin sellainen alue, jossa maa loppuu ja meri tulee vastaan, kun kuljetaan riittävän kauas. JATKUU...

75

6484

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Hatikva

   29.6.2010

   Jouni Kortelaisen kirjoitus "Suomalaiset ovat osa Israelin kadonnutta kansaa"
   JATKOA...

   Jeesus oli sanonut, että hänellä oli myös muita lampaita aivan jossain muualla, jotka tulisivat kuulemaan hänen äänensä. Mistä lampaista Jeesus puhui? He olivat ja ovat yhä ne kymmenen heimon muodostamat kansat, jotka aivan näinä vuosina tulevat ilmi Vanhan testamentin profeettojen lupausten perusteella. Ja se maan ääri, josta tässä Apt.1:8 puhutaan, tarkoittaa meitä suomalaisia ja maatamme Suomea! Yhden niistä Jeesuksen opetuslapsista, jotka seisoivat siinä Jeesuksen edessä, tuli vaeltaa tänne Suomeen saakka. Tämä opetuslapsi oli nimeltään apostoli Andreas, Simon Pietarin veli. Tutkimusten perusteella löytyy tietoa, että juuri Andreas tuli viimeisellä neljännellä lähetysmatkallaan tänne pohjoiseen saakka "maan ääreen". Tästä vierailusta on peräisin luovutetun Karjalan alueelle jääneen Antrean kunnan nimi ja kunnan vaakunassa oleva Antreaan risti. (http://fi.wikipedia.org/wiki/Antrea). Lisäksi erikoista on, että tämä Antreaan risti on myös Venäjän laivaston virallinen lippu. http://fi.wikipedia.org/wiki/Tiedosto:Naval_Ensign_of_Russia.svg .

   Apostoli Andreaan matkoista kertoo kreikkalainen kirjailija, tutkija ja toimittaja George Alexandroy.
   http://www.fkf.net/Kadonneet/Missionary_Journeys.pdf . Sivuilta 40-42 voidaan lukea kuvaus apostoli Andreaan matkasta Laatokalle ja viittaukset mahdolliseen matkaan Vienan merelle. Kauppareitit ovat olleet käytössä jokia pitkin Krimiltä Laatokalle saakka, siitä on todisteena runsaat bysanttilaiset ja roomalaiset kolikkolöydöt Laatokalta ja Karjalasta. Valamon saarelta on löytynyt venäläistä 1100-luvun kirjoitusta Andreaan matkasta ja lisäksi Vienan merellä sijaitsevalta Solovetskin saarelta on löydetty hyvin vanhoja kolikoita, jotka kuvaavat apostoli Andreasta. On oletettu, että hän kulki poronhoitajien mukana Laatokan ja Vienanmeren välin.

   Apostoli Andreaan välityksellä tapahtui kristinuskon sanoman tuominen tänne Suomeen jo ensimmäisellä vuosisadalla. Samalla Jeesuksen sanat opetuslapsille saivat täyttymyksen. Näin Jumalan valittu kadoksissa oleva omaisuuskansa sai tiedon Kristuksesta ja luja perustus oli valmistettu voimakkaalle kristinuskon levittämiselle kansan keskuuteen ja myöhemmin muille kansoille.

   Suomen leijonavaakuna kertoo myös tulevaisuuden

   Sain sisäisen kehotuksen tutkia tarkoin, mitä Suomen virallinen leijonavaakuna sisältää. Tässä tietoa vaakunasta http://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_vaakuna .
   Yllätyin, kun luin, että vaakunassa on vain yksi väri: punainen. Tehköön jokainen siitä omat johtopäätöksensä! Muu osa vaakunasta on hopeaa ja kultaa, kuten vaakunaheraldiikka kertoo. Mutta mitä Raamattu sanoo hopeasta ja kullasta? "Minun on hopea, ja minun on kulta, sanoo Herra Sebaot." (Haggai 2:8) Olemme Hänen arvokasta omaisuuskansaansa!

   Vaakunassa on myös kerrottu Suomen tulevaisuus. Tutkiessani tätä vaakunaa sain sellaisen ymmärryksen, että vaakunassa oleva käsivarsi kuvaa Herran käsivartta. Olin yllättynyt, kun luin Raamatusta, missä yhteydessä puhutaan Herran käsivarresta. Silloin kun Jumalan omaisuuskansa palaa takaisin Israeliin! "Heräjä, heräjä, pukeudu voimaan, sinä Herran käsivarsi; heräjä niinkuin muinaisina päivinä, ammoisten sukupolvien aikoina. Etkö sinä ole se, joka kuivasit meren, suuren syvyyden vedet, joka teit meren syvänteet tieksi lunastettujen kulkea? Niin Herran vapahdetut palajavat ja tulevat Siioniin riemuiten, päänsä päällä iankaikkinen ilo. Riemu ja ilo saavuttavat heidät, mutta murhe ja huokaus pakenevat." (Jes.51:9-11)

   Todellakin suomalaisten osalle on varattu paikka takaisin Israeliin 2730 rangaistusvuoden jälkeen. Tämä tapahtuu hetki ennen Jeesuksen toista tulemusta aikana, jolloin tapahtuu Yhdysvaltain tuomiot. Tästä kertoo Jeremia luvuissa 50-52. Muutto on kerrottu Jeremian luvussa 50:4-5. "Niinä päivinä ja siihen aikaan, sanoo Herra, tulevat israelilaiset yhdessä Juudan miesten kanssa; he kulkevat itkien lakkaamatta ja etsivät Herraa, Jumalaansa. Siionia he kysyvät, sitä kohden ovat heidän kasvonsa käännetyt. Tulkaa! He liittyvät Herran kanssa iankaikkiseen liittoon, jota ei pidä unhotettaman."

   Jouni Kortelainen
   Nurmes

   • muut kansat sitten polveutuvat näistä kadonneista heimoista?
    Eikö tuo ole hiukan kaukaa haettua?


   • kou ni jortelainen

    on meitä moneksi...


   • Ja Messias saa tulla
    MarkkuP kirjoitti:

    muut kansat sitten polveutuvat näistä kadonneista heimoista?
    Eikö tuo ole hiukan kaukaa haettua?

    Israelilainen järjestö, jossa on geenitutkijoita, rabbeja ym tutkii tätä sukukunta-asiaa parhaillaan erittäin kuumeisesti, sillä heillä on todella kova kiire löytää kadonneet 10 sukukuntaa, jotta Messias voisi tulla pian.

    Onhan profetoitu VT:ssa, että sitten kun viimeinenkin kadonneen sukukunnan jäsen palaa Israeliin, Messias ilmestyy.

    Lisätietoa seuraavista linkeistä:

    www.britam.org.

    http://www.fkf.net/Kadonneet/


   • Valmistaudu!
    kou ni jortelainen kirjoitti:

    on meitä moneksi...

    Sinäkin epäuskoinen tulet pian näkemään HÄMMÄSTYTTÄVIÄ asioita.


   • kaks3

    Tuosta leijona vaakunasta sanoisin, etta kaikilla Scandinavian mailla on leijonia vaakunoissaan, ja esim. Britannialla myos. Mita erityista siina Suomen leijonavaakunassa silloin on?
    Toivon ja rukoilen, etta kaikki kadonneiden heimojen jasenet alkaisivat herata ja suunnistaa ajatuksiaan uuteen identiteettiin. Jos ne loytyvat Suomesta, se ois hienoa. Nuo asiat avautuvat pikkuhiljaa. Voidaan vain rukoilla, koska noiden ihmisten "nostaminen" on Jumalan vaikuttamaa.


   • bez
    Valmistaudu! kirjoitti:

    Sinäkin epäuskoinen tulet pian näkemään HÄMMÄSTYTTÄVIÄ asioita.

    Sorry vaan,mutta sinä jauhat niin paksua sontaa,että mikäli aikoisi pistää paremmaksi,olisi jo työnnettävä päänsä ulkohuussin reiästä sisään.

    Kirjoituksesi on täyttä roskaa.


   • Anonyymi

    Miten vuodesta toiseen nää saa levittää tälläistä valhetta jatkuvasti? kadonnut kansa juu, ei ainakaa suomalaiset.


   • Anonyymi

    Höpistä. Suomen leijonavaakuna on peräisin Ruotsista. Se on ikuistettuna Kustaa Vaasan hautaan Uppsalan tuomiokirkossa. Tämä Uppsalan "Suomen leijona" on 1540-luvulta. Silloin ei ollut Suomea tai suomalaisia olemassakaan Oli suomalaisia heimoja ja Suomi Ruotsin itäisenä osana.

    Suomalaisten naisten mtDNA viittaa vahvaan eurooppalaiseen taustaan. Sen sijaan miesten kuljettama ja Suomessa maailman leisin Y-haploryhmä N1c1 viittaa Aasiaan. Suomalaiset ovat geneettisesti 95-prosenttisesti eurooppalaistaustaisia ja 5-prosenttisesti aasialaistaustaisia. Mielenkiintoista on sekin, että saamelaiset eivät saapuneet idästä a eivät ole geneettistä sukua mongoleille, kuten joskus uskottiin. Saamelaiset ja pohjois-Afrikan berberit erkaantuivat kahdeksi kansaksi 9000 vuotta sitten ja saapuivat Eurooppaan Lähi-Idästä. Saamelaisten vaellus seurasi vetäytyvää jäätikköä pohjoiseen Norjan rannikkoa myöten. Ymmärtääkseni baskien ja saamelaisten välillä on geneettinen linkki.

    Suomen kieli saapui etelästä Viron kautta ja sekoittui Karjalan kieleen vain noin 2000 vuotta sitten. Useimpien suomalaisten tausta on Keski-Euroopassa, Ruotsissa tai Venäjälä. Mitään etnosuomalaisuutta ei ole enää olemasskaan. Lähimmät ikään kuin puhtaat suomalaiskansat elävät Keski-Venäjällä.

    Rauta-ajalla Suomessa eli arviolta 50 000 ihmistä. Uutta väkeä muutti useassa aallossa Suomeen. Ruotsalaiset ovat kansoittaneet Suomen rannikoita ainakin 1000 vuotta. Idssä karjalaiset sekoittuivat saamelaisiin ja heistä periytyy savolaiset. Karjalaiset, kuten ymmärrät, eivät ole suomalaisia, vaan karjalaisia - ihan oma knsansa ja vanhempi kuin varsinaissuomalaiset. Tietenkin karjalaisten kieli ja geenit levisivät idästä tänne, mutta vitut me mitään israelin kadonnutta kansaa olla. Älä ole hölmö. Ihan yhtä tyhmä oli se väite viime vuosisadan polivälistä, että suomalaiset rakensivat Egyptin pyramidit. Eivät rakentaneet. Suomalaiset elivät silloin mäkitupalaisina maakuopissa.

    Suomalaisten kansalliset tunnukset: Vaakunaleijona on ruotsista, lipun risti on otettu Tanskan Dannebrogista, lipun värit Venäjän laivaston lipusta, ilmavoimien hakaristi tuli Ruotsista, mutta se on toki muinainen symboli, jota suomalaiset heimot ovat käyttäneet jo Raamattua edeltäneinä aikoina ja joka tunnetaan Intiassa asti. Hakaristi on yksi yleisimpiä symboleja. Maamme on ruotsinkielisen Runebergin runon pohjalta laadittu saksalaistaustaisen Paciuksen sävellykseen. Me olemme eurooppalaisia pienellä aasialaisella twistillä. Me emme edes puhu indoeurooppalaista kieltä. Suomen kieli on kehittynyt jostain proto-ugrilaisesta kielestä, mutta siihen on tullut vaikutteita monista kielistä. Se, että turkkilaisten kiosk on johtanut suomalaisten kioski sanaan ei tarkoita, että olisimme turkkilaisten jälkeläisiä, eikä se, etä venäläisten kitaraa tarkoittava sana on gitara, tarkoita sitä, että olisimme venäläisiä. Tosin, suomalaiset Venäjää asuttaneet heimot assimiloituivat slaaveihin ja ruseihin, joten osalla venäläisistä on suomalaisten heimojen geenejä - tosin sillä ei lole mitään merkitystä, koska niitä heimoja ei enää ole.


   • Anonyymi

    http://fi.wikipedia.org/wiki/Herra
    Herra on suomen kielessä esiintyvä saksalaisperäinen lainasana, jota keskiajalla käytettiin ritareiden ja pappien arvonimenä.
    Sittemmin (1800-luvun lopulla) herra-sanan merkitys on laajentunut tarkoittamaan mitä tahansa arvostettua tai vaikutusvaltaista miespuolista henkilöä, tai yksinkertaisesti aikuista miespuolista henkilöä.
    herra ei ole sama kuin Jumala tai/ja Jeesus vaan herra on mm. raamatussa jumalaksi uskotut sekä...:
    https://www.gotquestions.org/Suomi/saatana-taman-maailman-jumala.htm
    Friedrich Karl Ludwig Konstantin von Hessen-Kassel (1. toukokuuta 1868 Panker, Plön, Preussi – 28. toukokuuta 1940 Kassel, Saksa) eli Fredrik Kaarle oli Hessenin maakreivi ja Saksan keisari Vilhelm II:n lanko. Hänen ollessaan vielä Hessenin prinssi Suomen eduskunta valitsi hänet Suomen kuninkaaksi lokakuussa 1918, kun Suomesta sisällissodan jälkeen kaavailtiin kuningaskuntaa. Saksan hävittyä ensimmäisen maailmansodan Friedrich Karl joutui kuitenkin torjumaan hänelle tarjotun kruunun, eikä hän koskaan saapunut Suomeen. Käytännössä hän ei koskaan toiminut Suomen kuninkaana ja monarkiahankkeesta luovuttiin maassa muutenkin. Friedrich Karl peri Hessenin maakreivin arvon vanhemmalta veljeltään vuonna 1925. Poliittisilta asenteiltaan Friedrich Karlin on sanottu olleen maltillinen konservatiivi ja perustuslaillisen monarkian kannattaja.[1]"
    Ja Martti Luther katekismuksen mukaan "Minä olen Herra sinun Jumalasi, sinulla ei saa olla muita jumalia."

    https://fi.wikipedia.org/wiki/Martti_Luther


  • TakkuTakiainen

   20100314
   kadonneet sukukunnat
   Olen lukenut tästä kadonneet jutkuheimot-jutusta ja repesin! Nehän myy kirjojakin nää "tutkijat" nimeltä ARE YOU ONE OF THE CHOSEN PEOPLE? tai jotain siihen suuntaan...

   tälle pelleilyllehän on ilmiselvä poliittinen tilaus. israel käyttää TAAS uskontoa hyväxeen saadaxeen Etuja. Sinäänsä ihailtavaa oveluutta. Aina ollete hyviä tässä taidossa.

   Israel tarvii lännen tukea sotaisassa lähi-idässä ja lännen kosiskelu tyyliin "sinäkin voit olla yksi Valituista" on kaikessa läpinäkyvyydessään ja naurettavuudessaan juuri paikallaan tässä tulenarassa terrorisotatilanteessa.

   Täytyy olla todella typerä ja kritiikkikyvytön jotta tuollainen uppoaisi. Lähes imbesilli.

   Mutta, heidänhän tarvitseekin vakuuttaa vain Amerikkalaiset :) .... hehe lol

   ---------------
   "Israelilainen järjestö, jossa on geenitutkijoita, rabbeja ym tutkii tätä sukukunta-asiaa parhaillaan erittäin kuumeisesti, sillä heillä on todella kova kiire löytää kadonneet 10 sukukuntaa, jotta Messias voisi tulla pian.
   "
   jos uskot että juutalainen propagandatyöryhmä valmistelee Jeesuxen tulemista, olet todella pihalla. Ole hyvä äläkä muodosta mitään mielipiteitä. mistään.

   • Yisrael Beiteinu

    Nimimerkille"Takku Takiainen"

    Mitäpä tuollaiseen tietämättömyyteen ja typeryyteen muuta voi vastata, kuin että pian näet olevasi todella aivan väärässä.

    Barack Obama on häädättänyt jo Israelin Juudan heimolaiset pois Länsirannasta, jotta takaisin kotiin palaavat kadonneet Israelin heimot saavat vyöryä sinne. :D


   • paavali61

    Ei israel meitä suomalaisia etsi,sehän edellyttäisi että israelin siirtolais
    virasto etsisi ,kristityiksi kääntyneitä messiaanisia juutalaisia.


   • kaks3

    Ahmed mokkubar.
    Nyt kylla haiskahtaa silta, etta sina elat jossain utopioissasi. Miten kuvittelet, etta Israel syottaa ihmisille ajatuksia valittuna olemisesta! Kylla Israel on paremminkin jarruttamassa kaikenlaista oppia. Lopeta nuo sinun TODELLA tyhmat juttusi. Ei Israel tieda, mita kenenkin paassa liikkuu. Samalla lailla, kun sina et tieda, mita joku hodulainen tana aamuna on saanut paahansa.


   • Shalom veljeksille

    Ei ole mukavaa olla Jumalan valittu kansa. Alusta lähtien on yritetty tuhota Israel olemasta kansa. Ahmedin kansa, ja Israel ovat veljeskansoja. Iso veli on kateellinen nuoremmalle. Ojenna Ahmed rauhan käsi veljellesi Israelille, niin terroriteot loppuvat.


   • Juu ja
    Shalom veljeksille kirjoitti:

    Ei ole mukavaa olla Jumalan valittu kansa. Alusta lähtien on yritetty tuhota Israel olemasta kansa. Ahmedin kansa, ja Israel ovat veljeskansoja. Iso veli on kateellinen nuoremmalle. Ojenna Ahmed rauhan käsi veljellesi Israelille, niin terroriteot loppuvat.

    palauta sinä Israel varastamasi maat takaisin Ahmedille. Ja ala pitää häntä tasavertaisena ihmisenä eikä sikana tai koirana, niin ehkäpä ajan kanssa tilanne rauhoituisi.


   • Haloo....
    paavali61 kirjoitti:

    Ei israel meitä suomalaisia etsi,sehän edellyttäisi että israelin siirtolais
    virasto etsisi ,kristityiksi kääntyneitä messiaanisia juutalaisia.

    Varmin pelastus on Jeesuksessa Kristuksessa.


   • Anonyymi

    Niin jos tarkoitetaan 12 sukukuntaa niin siinäkin on 4 äidin lapsia, Olen teettänyt DNA tutkimuksen itsestäni, niin kyllä siinä heikosti on viitteitä Israeliin, Suomessakin on asuttu jjo 11 000 vuotta dna tutkimuksen mukaan, Tässä tulee tietysti kysymys kuinka luotettava on iän määrittely dna mukaan


   • Anonyymi
    Shalom veljeksille kirjoitti:

    Ei ole mukavaa olla Jumalan valittu kansa. Alusta lähtien on yritetty tuhota Israel olemasta kansa. Ahmedin kansa, ja Israel ovat veljeskansoja. Iso veli on kateellinen nuoremmalle. Ojenna Ahmed rauhan käsi veljellesi Israelille, niin terroriteot loppuvat.

    No joo. Juutalaiset jyräävät palestiinalaisten koteja puskutraktorilla ja rikkoo räikeästi ihmisoikeuksia. Israelilleko pitäisi antaa sympatiaa? Ei ikinä, mikäli ei lopeta omien rikosten tekemistä muita kansoja kohtaan.


  • Lopunaikoja hyvinkin

   Edellä olevaan viitaten - pitääkö paikkansa, että Suomen vanha nimi on Filadelfia - tuli esille, kun luin jostakin Etelä- Amerikan suunnalta Suomen lähetystöjen historiaa. Ilmestyskirjassa puhutaan myös - tai jätetään viesti - Filadelfian seurakunnan enkelille.

   • w4rtgf

    Ei pidä. Koettakaapa nyt jeesustelijat jo rauhoittua.


  • Lähivuodet osoittaa

   mitä tulevaisuudessa Jumala tekee ja vaikuttaa Isänä ja Poikana ja Henkenä.

  • paavali61

   niinpä mutta

   Olen lukenut ettei kristityksi kääntynyt juutalainen pääse israeliin ainakaan juutalaisen
   statuksella.Siis toisin sanoen kun israelin siirtolais virasto ei etsi kristityksi
   kääntyneitä israelilaisia,miten sitten se etsisi kadonneita heimojakaan.
   Eikö kadonnen heimon automaattinen olemus ole joku muu kuin mooseksen
   usko,Syynä on muista kansoista poiketen ,kansallisen identtiteetin ja
   uskonnon välinen linkitys.

  • Johanneksen poika

   Näitä sivuja kannattaa lukea, niin ymmärrys saattaa lisääntyä.
   Ja kannattaa lukea oikein ajan kanssa. Me suomalaiset ja suomensukuiset kansat rajojemme takana Venäjällä, Virossa ja Latviassa emme ole mitä tahansa pieniä kansoja

   http://jarmo10.org/kartat.htm

  • kyseleva kaks

   Viela tuosta leijona vaakunasta. Onhan muillakin mailla leijonia vaakunassa. Onko siina Suomen vaakunan leijonassa sitten jotain erityista?

   • neftain

    tuli tv dokumentti, jossa kerrottiin leijona vaakunan tulleen
    suomeen, ruotsin aateliston mukana ,koska se oli joidenkin
    sikäläisten aatelis sukujen tunnus.


   • Anonyymi

    Suomen leijonassa on verrattuna muiden valtioiden vaakunaleijoniin erikoista oikean tassun paikalla ihmiskäsi, jota ei ole muilla. Ihmiskäsi kuvaa Jumalan käsivartta, kuten alkuperäisen viestin kirjoittaja kertoikin viittaamalla Jesajan kirjan 51 luvun jakeisiin 9-11. Se tarkoittaa mm., että Suomen kansa auttaa Jumalan tarkoitusperiä toteutumaan lopun aikana. (Jumalan käsivarren vastakohta Raamatussa on "lihan käsivarsi", johon turvautumisesta varoitetaan. Lihan käsivarsi koostuu Jumalasta irrallaan olevista kansoista ja heimoista.)

    Toinen erikoinen piirre Suomen leijonassa on sen seisominen käyrällä sapelilla, jonka kierous viittaa saatanan valtaan. Leijona polkee siis alas saatanan vallan. Oikeassa kädessään leijonalla on suora miekka, joka edustaa kristityn varusteisiin kuuluvaa totuuden miekkaa. Suomen leijona taistelee siten vääryyttä ja saatanan valtaa vastaan totuuden miekalla. Kuten Karjalan vaakunassa, jossa miekja ja sapeli ovat vastakkain .


  • Jos näin on,

   niin ei perkele muuta kuin patalakit päähän joka jätkälle ja happamattomanleivän syöntiin. Duoda,duoda eikös koskenkorvakin ole kosherluokiteltu tuote. Niin että kyllä näissä puheissa voi olla perääkin. Ei muuta kuin shalom koukkunokkaveljet.

   • näksifäksi

    Juutalaiset ovat saattaneet omaksua kipa päähineen suomen heimoilta,sehän esiintyy kalavala aiheisista kuvissa,lisäksi joissakin suomen murteissa kippa tunnetaan yhtenä vaihtoehtoisena ilmaisuna koveran muotoiselle esineelle.


  • Maantietäjä

   "Mikä on sitten maan ääri, loppu tai reuna? Se on tietenkin sellainen alue, jossa maa loppuu ja meri tulee vastaan, kun kuljetaan riittävän kauas."

   Eli Pohjois-Norjan rannikko.

   • faksi näksi

    Ei israelilaisten geenit ole tietenkään aivan samat kuin juudan,eivät Jaakobin pojat etsineet puolisoitaan samoista paikallisista heimoista,kun lisäksi tooran uskoon on osin käännyttykin maanpakolaisuuden aikana ja aikaisemminkin.Näin maalaisjärjellä jota monesti ei ehkä voi käytännössä soveltaa,tuntuisi olevan niin että eikö israelin pohjoisosissa voi kaivaa luiden löytämiseksi ja asia olisi sillä selvä,onhan nykyisin tullut uusi sekvenssi pohjainen dna testikin joka mittaa tarkasti jopa sivuhaarojakin 11-12miljoonaa markkeria.


  • totta 1

   Ajateltaisiinko vaihteeksi yksinkertaisemmin. Eikö jokainen ihminen ole Jumalan luoma ja yhtä tärkeä Jumalalle. Jumala siis kutsuu kaikkia mutta harvat ovat valitut.
   Johtuuko se valituksi tuleminen siitä mitä ihminen vapaalla tahdollaan valitsee.
   Israelin kansa on valittu kansa joka on ollut ja on nytkin se Jumalan työväline joka on ollut tapahtumien keskipisteessä ja heidän kauttaan Jumala on tuonut ihmisille tiettäväksi tahtonsa suhteessa ihmisiin että he pelastuisi.
   Kun Israelin kansa palaa takaisin omaan maahansa jonka Jumala on heille aikaisemmin osoittanut on merkkinä lopun ajoista ja Jeesuksen toisesta tulemisesta maan päälle.
   Suomi on sillä lailla kadonnutta kansaa niin kauan kunnes Suomalaisille on jumalan sana tullut tiettäväksi ja pelastuksen mahdollisuus ymmärrettäväksi niin sen jälkeen emme olekaan enää kadonneita lampaita. Tänä päivänä tuskin olemme enää kadonneita koska kaikki ilmeisesti tietää Jumalasta riittävästi ja uskoo jos tahtoa riittää uskomiseen.
   Heraldiikan voi jättää omaan arvoonsa tai voihan sitä käyttää sympoliarvona jos niin kuvittelee parempi olisi yksinkertaisesti uskoa siten mitä Raamattu opettaa uskosta. Tälläinen näkökulma minulla on.

   • 1213

    "Eikö jokainen ihminen ole Jumalan luoma ja yhtä tärkeä Jumalalle."

    Jos tarkkoja ollaan, nykyihmiset ovat niiden jälkeläisiä, jotka Jumala alussa loi, ei varsinaisesti suoraan luotuja.


   • totta 1
    1213 kirjoitti:

    "Eikö jokainen ihminen ole Jumalan luoma ja yhtä tärkeä Jumalalle."

    Jos tarkkoja ollaan, nykyihmiset ovat niiden jälkeläisiä, jotka Jumala alussa loi, ei varsinaisesti suoraan luotuja.

    1213
    minä ajattelisin että nykyihminen on jatkumo jumalan luomistyölle kuten Jesaja esimerkiksi sen kertoo.
    Perisynti on kylläkin ihmisessä syntymästä lähtien kiinnittynyt ihmisen (lihaan).
    Aivan niin jokainen ihminen on lähtökohtaisesti yhtä tärkeä Jumalalle kuten sanoit mutta ihminen ei aina Rakasta Jumalaa yli kaiken jolloin ihminen omin ratkaisuin erkanee Jumalasta jolloin hänestä tulee kadonnut lammas. Parannusta tekemällä kadonneetkin voivat löytää lauman luo.


   • Anonyymi
    1213 kirjoitti:

    "Eikö jokainen ihminen ole Jumalan luoma ja yhtä tärkeä Jumalalle."

    Jos tarkkoja ollaan, nykyihmiset ovat niiden jälkeläisiä, jotka Jumala alussa loi, ei varsinaisesti suoraan luotuja.

    Entäs jos se luomisen suorittanut olikin jokin toinen kuin Jumala?


  • Gen-GurionkinKävi

   Vai ei Israel etsi pakanakansoista juutalaisheimoja - Olette VÄÄRÄSSÄ, lukekaahan tämä:

   Tietävälä

   Näkymä Tietäväläntieltä.

   Tietävälä on kylä Orimattilassa, Päijät-Hämeessä. Alun perin Tietävälä sijaitsi Kirvussa, luovutetussa Karjalassa. Siirtolaiset perustivat uuden kylän Orimattilaan ja nimesivät sen vanhan kotiseutunsa mukaan. Virallisesti Tietävälä-nimistä kylää ei ole olemassa, vaan kylä on osa Tönnön ja Pakaan kyliä.

   Tietävälä Kirvussa

   Kirvun Tietävälä on vanha kylä, joka maakirjoissa mainitaan vuonna 1557. Tuolloin kylässä oli 25 taloa, joissa asui karjalaiseen tyyliin suurperheitä. Ennen sotia kylässä oli noin viisisataa asukasta.

   Vanha Kirvun Tietävälä oli yhtenäinen ja seuratoiminta oli vilkasta. Kuutena iltana viikossa oli toimintaa nuorisoseurantalolla ja lauantaisin käytiin naapuripitäjissä tansseissa. Kirvussa kuitenkin käytiin vain "vero maksus ja kirkos", muuten kyläläiset asioivat enemmän Ensossa.

   Kylä koki suuria menetyksiä vuonna 1937, kun Mikko Lankisen sahan pannuhuoneesta alkoi tulipalo. Saha sijaitsi mäellä ja palo levisi lähiympäristöön. Sahan ohella paloivat vehnämylly, Verran huopatehdas, kaksi kauppaa sekä asuintaloja, yli kymmenen rakennusta kaikkiaan. Tietäväläiset ryhtyivät heti työhön, ja rakensivat kaiken uudelleen. Saha ja mylly toimivat jälleen 2–3 kuukautta tulipalosta.

   Toisen maailmansodan alkamisen seurauksena tietäväläiset lähtivät ensimmäisen kerran evakkoon 13. maaliskuuta 1940 ja päätyivät Myrskylään. Elo-syyskuussa 1941 osa väestä pääsi palaamaan takaisin Tietävälään. Vuonna 1944 kyläläisten oli lähdettävä uudelleen evakkomatkalle. Tällä kertaa lopullisesti.

   Tietävälä Orimattilassa

   Kirvusta tie johti mutkien kautta Orimattilan Tönnöön, kauppaneuvos Askolinin omistamille korpisille takamaille. Askolinin kanssa tehtiin ensimmäiset hallintasopimukset vuonna 1946 ja asumaan päästiin vuonna 1947. Jälleen kerran tietäväläiset näyttivät rakentajantaitonsa.

   Tietäväläinen yksituumaisuus ja yhteistoiminta ei kadonnut sodan melskeisiin. Yhtenäisyys säilyi, kun esimerkiksi maatalouskoneet hankittiin yhdessä, eikä oltu riippuvaisia ulkopuolisista.

   Erityisen Tietävälästä tekee se, että kaikki kylään asettuneet siirtolaiset olivat lähtöisin samasta kylästä, ja että kylän nimi siirtyi uuteen paikkaan asukkaiden mukana. Tämä erikoisuus on herättänyt huomiota myös maailmalla ja kylään tultiin tutustumaan kaukaakin.

   Syyskuussa 1962 kylässä vieraili jopa Israelin pääministeri David Ben-Gurion. Tietäväläisiä uhkasi kuitenkin jälleen lähtö tien päälle. Askolin olisi tahtonut maansa takaisin. Maita ei kuitenkaan jouduttu luovuttamaan, mihin väitetään Johannes Virolaisen vaikuttaneen.

   Maanviljelys ei ole kaikkia kyläläisiä elättänyt, vaan on täytynyt tehdä muita töitä. Tietävälä onkin tunnettu mm. Orimattilan sahti-kylänä. Sahtia valmistaa Orimattilan Tilaussahti Ky. Kirvun Tietävälässä sijainnut Verran huopatehdas perustettiin myöhemmin uudelleen Orimattilassa.

   Lähteet
   Mervi Weckman: Tietävälä - kylä joka lähti evakkoon, s. 305-310. Teoksessa "Kyliä ja kyläläisiä". Orimattila : Pitäjäsanomat Oy, 1989. ISBN 952-90076-8-X
   Kirjallisuutta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
   Tietävälän nuorisoseura ry : "Kirvusta Orimattilaan, sukupolvesta toiseen" / toimittaja Alli Hosiaisluoma-Karppinen . - [Orimattila] : Tietävälän nuorisoseura, 2006. ISBN 952-92-1105-8
   Muistojen Tietävälästä ja Lietlahdesta nykypäivään / Alli Hosiaisluoma-Karppinen, toimittaja. - [Orimattila] : Kirvun Tietävälän koulupiiriläiset, 1996. ISBN 952-90-7683-5
   Siirtokarjalainen perinnesidonnaisuus : Kirvun Tietävälästä Orimattilaan / Pirkko Sallinen-Gimpl. - Joensuu : Joensuun yliopisto, 1990. ISBN 951-696-889-9
   Luokat: Orimattilan kylätKirvuEvakot ja asutustoiminta

   • Anonyymi

    Osa Isaskarin heimosta tuli Suomeen kannaksen kautta.Siksiköhän Viipurin ihmiset ovat lupsakoita ja käytännöllisiä,koska Isaskarilaisista mainittiin Raamatussa,että he olivat "tolkun miehiä".


   • Anonyymi kirjoitti:

    Osa Isaskarin heimosta tuli Suomeen kannaksen kautta.Siksiköhän Viipurin ihmiset ovat lupsakoita ja käytännöllisiä,koska Isaskarilaisista mainittiin Raamatussa,että he olivat "tolkun miehiä".

    Kaikki Jaakobin heimot ovat tulleet Kannaksen kautta, Juuda Välimeren rantaa, ajautuen Espanjaan sekä silloisen saksan alueelle.

    Temppelin tuhoamisen jälkeen.

    Osa sittemmin Suomeen, kuten mummuni, joka oli Puolassa ja yritettiin kylän mukana näin tappaa.


  • Totuuttaesiin

   Alkuperäiset hebrealaiset olivat tummaihoisia. Ikivanhoissa kuvissa esiintyvät hahmot eivät ole valkoihoisia vaan tummia(katsokaapa esim. vanhoja venäläisiä ikoneja). Restauroijat ovat valkopesseet vaan monia alkuperäisiä kuvia ja niissä esitetyt hahmot tehty valkoihoisiksi. Egyptiläiset eivät olleet europpalaisenoloisia valkoihoisia, vaan kauniin ruskeaihoisia. Aabrahamin jalkavaimo oli egyptiläinen Haagar, joka synnytti Ismaelin(arabit). Lean orjatar Silpa(pojat: Dan ja Naftali) ja Raakelin orjatar Bilha(pojat:Gad ja Asser)synnyttivät Jaakobille jäljeläisiä. Sen ajan mukaan orjattaret olivat yleensä egyptiläisiä(ruskeaihoisia).
   .Joosefin Egyptissä syntyneiden poikien Manassen ja Efraimin äiti oli egyptiläinen Asenat, Onin papin tytär. Eivät siis kaikki israelin 12 heimoa olleet valkoihoisia, vaan osa heistä oli tummia. Siinäpä on joillekin ehkä "sulattamista".

   • Totuuttaesiin

    Lisätään vielä, että Iisakin esikoinen, Jaakobin kaksoisveli Eesau , oli ihonväriltään ruskea(1.Moos.25:25).


  • Jeesuksen-nimi-ja-veri

   Suomalaiset eikä romaanit kuulu luonnollisen israelin sukukuntaan, Juutalaiset pelastuvat uskosta Jeesukseen ja me pakana suomalaiset ja romaanit uskon kautta Jeesukseen.
   Emme siis voi lukea Jumalan sanaa miten sattuu.

   • jaikaliii91

    Muistan kansakoulusta. Opettaja opetti Suomalaisten juurista, Hän kertoi, että suomalaiset ovat Turkin sukulaiskansaa ja että Suomalaiset ovat kauan sitten vaeltaneet Turkkiin etelästä. Turkista he ovat sitten Venäjän kautta tulleet nykyiselle asuimalueelleen Suomeen. Opettaja ei kertonut sitä, mistä suomalaiset olivat lähteneet ja tulleet Turkkiin. Minua tämä asia vaivasi. Olisin tahtonut tietää mistä etelästä suomalaiset ovat lähtöisin. Mutta ujona hiljaisena poikana en uskaltanut kysyä opettajalta asiasta ja se jäi siihen.

    Kun katsotaan karttaa, huomataan että Tukista suoraan etelään on Israel. Poikasena en osannut tätä asiaa itse tutkia. Olen huomannut sen vasta aikuisena.

    Tuli uskoon 31 -vuotiaan. Täytyin Pyhällä Hengellä ja aloin lukea Raamattua. Kun luin Jeesuksen Sanat Apt 1:8 "aina maan ääriin asti", minä ajattelin, että Jeesus tarkoittaa tässä Suomea. Sitten kun luin Jeesuksen Sanat: "Minulla on myös muita lampaita jotka eivät ole tästä lammastarhasta niitäkin minun tulee johdattaa." Minä ymmärsin, että Jeesus puhuu Suomesta.

    Kun luin Jeremian Kirjasta pohjoisesta maasta, josta israelilaiset tulisivat Israeliin, minä ajattelin, että pohjoinen maa on Suomi. Tämä oli voimakas tunne, tai ajatus. Minä en voinut ottaa sitä vastaan koska minä en silloin ymmärtänyt Raamatusta paljoakaan enkä käsittänyt sitä, että kuinka suomalaiset voivat olla Israel koska he ovat suomalaisia. Ymmärsin, että Israelilaiset ovat Israel. Mutta kun minä koin, että suomalaiset ovat myös Israel, minä en voinut ottaa vastaan tätä oppia. Vasta viime vuosina tämä asia on tullut uudelleen esille nettikirjoitusten kautta. Huomasin, että monet muutkin ovat kokeneet ja ymmärtäneet suomalaisten olevan kadonnut Efraimin tai Isaskarin sukukuntaa. Efraim on Joosefin poika. Näin suomalaiset olisivat joosefilaisia.

    Koska minä koin tämän asian jo lapsena koulussa ja sitten uskon tuloni jälkeen Pyhällä Hengellä täyttymisen jälkeen löysin Raamatusta, ja koska nyt monet opettavat suomalaisten olevan osa Israelin, minä kone saaneeni vahvistuksen tälle asialle. Uskon, että Pyhä Henki puhui minulle näistä asioista jo lapsena ja sitten heti uskoon tuloni jälkeen. Nyt tämä asia on noussut tapetille jo kolmannen kerran.

    Jeremia:3:18 "Niinä päivinä on Juudan heimo kulkeva Israelin heimon kanssa, ja he tulevat yhdessä pohjoisesta maasta siihen maahan, jonka minä annoin teidän isillenne perinnöksi"

    16:15 "vaan: 'Niin totta kuin Herra elää, joka johdatti israelilaiset pohjoisesta maasta ja kaikista muista maista, joihin hän oli heidät karkoittanut.' Sillä minä palautan heidät heidän omaan maahansa, jonka minä annoin heidän isillensä."

    23:8 "vaan: 'Niin totta kuin Herra elää, joka johdatti ja toi Israelin heimon jälkeläiset pohjoisesta maasta ja kaikista muista maista, joihin minä olin heidät karkoittanut.' Ja niin he saavat asua omassa maassansa.""

    31:8 "Katso, minä tuon heidät pohjoisesta maasta, kokoan heidät maan perimmäisiltä ääriltä. Heissä on sokeita ja rampoja ynnä raskaita ja synnyttäväisiä: suurena joukkona he palajavat tänne."

    Muuten John 10:16 Sana "niitäkin minun tulee johdattaa," on käännetty jossakin Raamatussa: "Också dem måste jag draga hit". Siis: Myös heitä minun tulee VETÄÄ TÄNNE (Israeliin). Ruotsalainen 1917 Raamattu "också dem måste jag draga till mig". Myös heitä tulee minut vetää luokseni.

    Valitettavasti en nyt löydä sitä käännöstä, missä Jeesus sanoo: "myös heitä tulee minun vetää tänne". Se kuitenkin lienee jossakin ruotsalaisessa käännöksessä koska muistan tuon sanan ruotsiksi.


   • jaikaliii91
    jaikaliii91 kirjoitti:

    Muistan kansakoulusta. Opettaja opetti Suomalaisten juurista, Hän kertoi, että suomalaiset ovat Turkin sukulaiskansaa ja että Suomalaiset ovat kauan sitten vaeltaneet Turkkiin etelästä. Turkista he ovat sitten Venäjän kautta tulleet nykyiselle asuimalueelleen Suomeen. Opettaja ei kertonut sitä, mistä suomalaiset olivat lähteneet ja tulleet Turkkiin. Minua tämä asia vaivasi. Olisin tahtonut tietää mistä etelästä suomalaiset ovat lähtöisin. Mutta ujona hiljaisena poikana en uskaltanut kysyä opettajalta asiasta ja se jäi siihen.

    Kun katsotaan karttaa, huomataan että Tukista suoraan etelään on Israel. Poikasena en osannut tätä asiaa itse tutkia. Olen huomannut sen vasta aikuisena.

    Tuli uskoon 31 -vuotiaan. Täytyin Pyhällä Hengellä ja aloin lukea Raamattua. Kun luin Jeesuksen Sanat Apt 1:8 "aina maan ääriin asti", minä ajattelin, että Jeesus tarkoittaa tässä Suomea. Sitten kun luin Jeesuksen Sanat: "Minulla on myös muita lampaita jotka eivät ole tästä lammastarhasta niitäkin minun tulee johdattaa." Minä ymmärsin, että Jeesus puhuu Suomesta.

    Kun luin Jeremian Kirjasta pohjoisesta maasta, josta israelilaiset tulisivat Israeliin, minä ajattelin, että pohjoinen maa on Suomi. Tämä oli voimakas tunne, tai ajatus. Minä en voinut ottaa sitä vastaan koska minä en silloin ymmärtänyt Raamatusta paljoakaan enkä käsittänyt sitä, että kuinka suomalaiset voivat olla Israel koska he ovat suomalaisia. Ymmärsin, että Israelilaiset ovat Israel. Mutta kun minä koin, että suomalaiset ovat myös Israel, minä en voinut ottaa vastaan tätä oppia. Vasta viime vuosina tämä asia on tullut uudelleen esille nettikirjoitusten kautta. Huomasin, että monet muutkin ovat kokeneet ja ymmärtäneet suomalaisten olevan kadonnut Efraimin tai Isaskarin sukukuntaa. Efraim on Joosefin poika. Näin suomalaiset olisivat joosefilaisia.

    Koska minä koin tämän asian jo lapsena koulussa ja sitten uskon tuloni jälkeen Pyhällä Hengellä täyttymisen jälkeen löysin Raamatusta, ja koska nyt monet opettavat suomalaisten olevan osa Israelin, minä kone saaneeni vahvistuksen tälle asialle. Uskon, että Pyhä Henki puhui minulle näistä asioista jo lapsena ja sitten heti uskoon tuloni jälkeen. Nyt tämä asia on noussut tapetille jo kolmannen kerran.

    Jeremia:3:18 "Niinä päivinä on Juudan heimo kulkeva Israelin heimon kanssa, ja he tulevat yhdessä pohjoisesta maasta siihen maahan, jonka minä annoin teidän isillenne perinnöksi"

    16:15 "vaan: 'Niin totta kuin Herra elää, joka johdatti israelilaiset pohjoisesta maasta ja kaikista muista maista, joihin hän oli heidät karkoittanut.' Sillä minä palautan heidät heidän omaan maahansa, jonka minä annoin heidän isillensä."

    23:8 "vaan: 'Niin totta kuin Herra elää, joka johdatti ja toi Israelin heimon jälkeläiset pohjoisesta maasta ja kaikista muista maista, joihin minä olin heidät karkoittanut.' Ja niin he saavat asua omassa maassansa.""

    31:8 "Katso, minä tuon heidät pohjoisesta maasta, kokoan heidät maan perimmäisiltä ääriltä. Heissä on sokeita ja rampoja ynnä raskaita ja synnyttäväisiä: suurena joukkona he palajavat tänne."

    Muuten John 10:16 Sana "niitäkin minun tulee johdattaa," on käännetty jossakin Raamatussa: "Också dem måste jag draga hit". Siis: Myös heitä minun tulee VETÄÄ TÄNNE (Israeliin). Ruotsalainen 1917 Raamattu "också dem måste jag draga till mig". Myös heitä tulee minut vetää luokseni.

    Valitettavasti en nyt löydä sitä käännöstä, missä Jeesus sanoo: "myös heitä tulee minun vetää tänne". Se kuitenkin lienee jossakin ruotsalaisessa käännöksessä koska muistan tuon sanan ruotsiksi.

    Sakarja:6:8 "Sitten hän huusi minut ja sanoi minulle näin: "Katso, ne, jotka lähtivät pohjoiseen maahan, saattavat minun Henkeni lepäämään pohjoisessa maassa.""

    Ymmärsin tässäkin kohtaa, että tämä pohjoinen maa on Suomi josta tässä puhutaan. Ja nyt kun tiedän, että Efraim vaelsi Israelista pohjoiseen ja ajautui lopulta Suomeen, ymmärrän kuinka tarkka Jumalan Sana on. Efraim lähti pohjoiseen maahan joka on Suomi. Ja koska Suomi on osa Israelia, Pyhä Henki on erikoisesti Suomen yllä. Sen tähden Suomessa on Pyhän Hengen läsnäolo hengellisissä kokouksissa aivan erilainen kuin esimerkiksi Ruotsissa. Olen asunut ruotsissa 37 vuotta ja ollut ruotsalaisten kokouksissa. Olen myös ollut Suomessa hengellisissä tilaisuuksissa. Niin minulla on mihin verrata.

    Lopuksi mainittakoon mielenkiintoinen yksityiskohta. Asun siis Ruotsissa, missä tulin uskoon. Meillä oli silloin oma suomalainen helluntaiseurakunta ja omat suomalaiset kokoukset. Usein kokoukseen tuli ummikkoruotsalaisia uskovia. Heiltä kysyttiin, että miksi he tulevat suomalaisten kokouksiin kun he eivät osaa suomea. He sanoivat, etteivät he ymmärrä kielestä muuta kuin: "Kiitos Jeesus" ja "Hallelujaa!" mutta, että he TUNTEVAT ja KOKEVAT HENGEN.

    He eivät tahtoneet tulkkausta, koska he tulivat Pyhän Hengen läsnäoloon ja nauttivat siitä. Herran läsnäolo oli heille täysin riittävä. Kyllä ihmisen täytyy kokea Jumalan läsnäolo koska istuu puolitoista tuntia kokouksessa josta ei ymmärrä mitään.


   • Anonyymi
    jaikaliii91 kirjoitti:

    Sakarja:6:8 "Sitten hän huusi minut ja sanoi minulle näin: "Katso, ne, jotka lähtivät pohjoiseen maahan, saattavat minun Henkeni lepäämään pohjoisessa maassa.""

    Ymmärsin tässäkin kohtaa, että tämä pohjoinen maa on Suomi josta tässä puhutaan. Ja nyt kun tiedän, että Efraim vaelsi Israelista pohjoiseen ja ajautui lopulta Suomeen, ymmärrän kuinka tarkka Jumalan Sana on. Efraim lähti pohjoiseen maahan joka on Suomi. Ja koska Suomi on osa Israelia, Pyhä Henki on erikoisesti Suomen yllä. Sen tähden Suomessa on Pyhän Hengen läsnäolo hengellisissä kokouksissa aivan erilainen kuin esimerkiksi Ruotsissa. Olen asunut ruotsissa 37 vuotta ja ollut ruotsalaisten kokouksissa. Olen myös ollut Suomessa hengellisissä tilaisuuksissa. Niin minulla on mihin verrata.

    Lopuksi mainittakoon mielenkiintoinen yksityiskohta. Asun siis Ruotsissa, missä tulin uskoon. Meillä oli silloin oma suomalainen helluntaiseurakunta ja omat suomalaiset kokoukset. Usein kokoukseen tuli ummikkoruotsalaisia uskovia. Heiltä kysyttiin, että miksi he tulevat suomalaisten kokouksiin kun he eivät osaa suomea. He sanoivat, etteivät he ymmärrä kielestä muuta kuin: "Kiitos Jeesus" ja "Hallelujaa!" mutta, että he TUNTEVAT ja KOKEVAT HENGEN.

    He eivät tahtoneet tulkkausta, koska he tulivat Pyhän Hengen läsnäoloon ja nauttivat siitä. Herran läsnäolo oli heille täysin riittävä. Kyllä ihmisen täytyy kokea Jumalan läsnäolo koska istuu puolitoista tuntia kokouksessa josta ei ymmärrä mitään.

    Jumalahan se on laittomuudellakin:
    Ei kristillisten Kaikkivaltiaiden ja Heidän Pyhän Hengen Nimeen tulisi laittomuuksia maailmalla tehdä. Sillä HE eivät ole kristittyjä lähettäneet maailmalla tappamaan ja tapattamaan syyttömiä ihmisiä, lapsiakin:
    https://fi.wikipedia.org/wiki/Noitavainot
    Laittomuuden herraa palvelevat kristityt ovat eksytettyjä uskomaan Barjeesusta omana jeesuksenaan ja Saatanaa omana jumalanaan. Näin he ovat raamatuissanne:
    https://www.gotquestions.org/Suomi/saatana-taman-maailman-jumala.htm
    Ja kristittyjen Barjeesus:
    "Apostolien teot:13:6 Ja kun he olivat vaeltaneet kautta koko saaren Pafoon asti, tapasivat he erään juutalaisen miehen, noidan ja väärän profeetan, jonka nimi oli Barjeesus."

    Kristillisten Kaikkivaltias Jeesus opetti Matteuksen omia, Laille kuulisia kristillisiä näin:
    10:5 Nämä kaksitoista Jeesus lähetti ja käski heitä sanoen: "Älköön tienne viekö pakanain luokse, älkääkä menkö mihinkään samarialaisten kaupunkiin" Joukossa ei ollut kristittyjä.


  • Aina kun luulee nähneensä jo sitä kaikista käsittämättömintä scheissea mitä uskontoihin tulee, niin eiköhän kohta taas kerran ylläty.

   • Anonyymi

    Tulkintoja on paljon raamatusta paljon ja vielä sekoitetaan ihmisten omat päämäärät, mihin ja miten halutaan uskoa. Kuinkahan paljon raamattua on muokattu koko historian ajan ihmisten mielen mukaan, että voidaan harjoittaa toista kohtaan väkivaltaa, ottaa rahat/omaisuus ja häipyä? Mikä enää on alkuperäistä stooria?


  • Anonyymi

   Erittäin mielenkiintoista luettavaa...

  • Anonyymi

   Aivan sama. Aion pysyä silti katolilaisena.

   • Anonyymi

    Valheellisuuden uskomukset voivat olla tuomioksi....
    Tässä raamatun vastainen vale, kristillisten Kaikkivaltias Jeesus ei perustanut kristityille kirkkoa eikä asettanut Paavia laittomuuden tappaneen Pietarin asemaan avaimineen ja vallan kera:
    https://fi.wikipedia.org/wiki/Katolinen_kirkko
    "Katolinen kirkko katsoo olevansa se kirkko, jonka Jeesus Kristus itse perusti, ja joka ei ole koskaan menettänyt ykseyttään, vaikka muita kirkkokuntia on syntynyt eroamalla sen yhteydestä. Kirkon opetuksen mukaan kirkon piispat ovat apostolien seuraajia ja Paavi eli Rooman piispa on apostoli Pietarin seuraaja. Paavi ja hänen hallintonsa, Pyhä istuin sijaitsevat Roomassa Vatikaanivaltiossa."


  • Anonyymi

   Olisi todella suuri asia, jos Suomi olisi yksi Israelin kadonneista sukukunnista, sillä kirjoitettu on: KR 1933/-38 1.Mooseksen kirja:
   27:29 Kansat palvelkoot sinua,
   kansakunnat sinua kumartakoot.
   Ole veljiesi herra,
   ja äitisi pojat kumartakoot sinua.
   Kirottu olkoon,
   joka sinua kiroaa,
   siunattu,
   joka sinua siunaa."

   KR 1933/-38
   Ap.t. 20:21 vaan olen todistanut sekä juutalaisille että kreikkalaisille parannusta kääntymyksessä Jumalan puoleen ja uskoa meidän Herraamme Jeesukseen Kristukseen.

   Mark. 1:15 ja sanoi: "Aika on täyttynyt, ja Jumalan valtakunta on tullut lähelle; tehkää parannus ja uskokaa evankeliumi."

   Luuk. 24:47 ja että parannusta syntien anteeksisaamiseksi on saarnattava hänen nimessänsä kaikille kansoille, alkaen Jerusalemista.

   Joh. 4:22 Te kumarratte sitä, mitä ette tunne; me kumarramme sitä, minkä me tunnemme. Sillä pelastus on juutalaisista.

   Apt 5:30-32 Meidän isiemme Jumala on herättänyt Jeesuksen, jonka te ripustitte puuhun ja surmasitte.

   Hänet on Jumala oikealla kädellänsä korottanut Päämieheksi
   ja Vapahtajaksi,
   antamaan Israelille parannusta ja syntien anteeksiantamusta.

   Ja me olemme kaiken tämän todistajat,
   niin myös Pyhä Henki,
   jonka Jumala on antanut niille,
   jotka häntä tottelevat."

  • Anonyymi
  • Anonyymi

   KR 1933/-38 ilmestysk 3:14-22
   Ja Laodikean seurakunnan enkelille kirjoita:
   'Näin sanoo Amen,
   se uskollinen
   ja totinen todistaja,
   Jumalan luomakunnan alku:
   Minä tiedän sinun tekosi:
   sinä et ole kylmä etkä palava;
   oi,
   jospa olisit kylmä tai palava!

   Mutta nyt,
   koska olet penseä,
   etkä ole palava etkä kylmä,
   olen minä oksentava sinut suustani ulos.

   Sillä sinä sanot:
   Minä olen rikas,
   minä olen rikastunut enkä mitään tarvitse;
   etkä tiedä,
   että juuri sinä olet viheliäinen
   ja kurja
   ja köyhä
   ja sokea
   ja alaston.

   Minä neuvon sinua ostamaan minulta kultaa,
   tulessa puhdistettua,
   että rikastuisit,
   ja valkeat vaatteet,
   että niihin pukeutuisit eikä alastomuutesi häpeä näkyisi,
   ja silmävoidetta voidellaksesi silmäsi,
   että näkisit.

   Kaikkia niitä,
   joita minä pidän rakkaina,
   minä nuhtelen
   ja kuritan;
   ahkeroitse siis
   ja tee parannus.

   Katso,
   minä seison ovella
   ja kolkutan;
   jos joku kuulee minun ääneni
   ja avaa oven,
   niin minä käyn hänen tykönsä sisälle
   ja aterioitsen hänen kanssaan,
   ja hän minun kanssani.

   Joka voittaa,
   sen minä annan istua kanssani valtaistuimellani,
   niinkuin minäkin olen voittanut ja istunut Isäni kanssa hänen valtaistuimellensa.

   Jolla on korva,
   se kuulkoon,
   mitä Henki seurakunnille sanoo.'"

   Luukkaan evankeliumi 19:20 Vielä tuli yksi ja sanoi: 'Herra, katso, tässä on sinun leiviskäsi, jota olen säilyttänyt liinasessa.
   19:21 Sillä minä pelkäsin sinua, koska olet ankara mies: sinä otat, mitä et ole talteen pannut, ja leikkaat, mitä et ole kylvänyt.'
   19:22 Hän sanoi hänelle: 'Oman sanasi mukaan minä sinut tuomitsen, sinä paha palvelija. Sinä tiesit minut ankaraksi mieheksi, joka otan, mitä en ole talteen pannut, ja leikkaan, mitä en ole kylvänyt; >> Jakeen lisätiedot
   19:23 miksi et siis antanut rahojani rahanvaihtajan pöytään, että minä tultuani olisin saanut periä ne korkoineen?'
   19:24 Ja hän sanoi vieressä seisoville: 'Ottakaa häneltä pois se leiviskä ja antakaa sille, jolla on kymmenen leiviskää.'
   19:25 - Niin he sanoivat hänelle: 'Herra, hänellä on jo kymmenen leiviskää.' -
   19:26 'Minä sanon teille: jokaiselle, jolla on, annetaan; mutta jolla ei ole, siltä otetaan pois sekin, mikä hänellä on.
   19:27 Mutta viholliseni, jotka eivät tahtoneet minua kuninkaaksensa, tuokaa tänne ja teloittakaa minun edessäni.'"

   (Kuten huomaat pakeneminen on mahdotonta)

  • Anonyymi

   >>Olisi todella suuri asia, jos Suomi olisi yksi Israelin kadonneista sukukunnista, >>

   Hyi helvetti.

  • Anonyymi

   Olisi todella suuri asia, jos Suomi olisi yksi Israelin kadonneista sukukunnista, sillä kirjoitettu on: KR 1933/-38 1.Mooseksen kirja:
   27:29 Kansat palvelkoot sinua,
   kansakunnat sinua kumartakoot.
   Ole veljiesi herra,
   ja äitisi pojat kumartakoot sinua.
   Kirottu olkoon,
   joka sinua kiroaa,
   siunattu,
   joka sinua siunaa."

   Taidat olla narsisti.

  • Anonyymi

   Wikipedia:

   >>Epstein was born in 1953 in Brooklyn, New York, to a Jewish family and grew up in Coney Island.>>

   Tämä ihmiskaupasta syytetty Jeffrey Epstein on juutalainen.

  • Anonyymi

   KirkkoRaamattu 1933/-38 Kirje Roomalaisille 2:12-29
   Sillä kaikki,
   jotka ilman lakia ovat syntiä tehneet,
   ne myös ilman lakia hukkuvat,
   ja kaikki,
   jotka lain alaisina ovat syntiä tehneet, ne lain mukaan tuomitaan;

   sillä eivät lain kuulijat ole vanhurskaita Jumalan edessä,
   vaan lain noudattajat vanhurskautetaan.
   Sillä kun pakanat,
   joilla ei lakia ole,
   luonnostansa tekevät,
   mitä laki vaatii,
   niin he,
   vaikka heillä ei lakia ole,
   ovat itse itsellensä laki

   ja osoittavat,
   että lain teot ovat kirjoitetut heidän sydämiinsä,
   kun heidän omatuntonsa myötä-todistaa
   ja heidän ajatuksensa keskenään syyttävät tai myös puolustavat heitä -
   sinä päivänä,
   jona Jumala on tuomitseva ihmisten salaisuudet Kristuksen Jeesuksen kautta,
   minun evankeliumini mukaan.

   Mutta jos sinä kutsut itseäsi juutalaiseksi
   ja luotat lakiin
   ja Jumala on sinun kerskauksesi
   ja tunnet hänen tahtonsa ja,
   opetettuna laissa, tutkit,
   mikä parasta on,
   ja luulet kykeneväsi olemaan sokeain taluttaja,
   pimeydessä olevien valkeus,
   ymmärtämättömien kasvattaja,
   alaikäisten opettaja,
   sinulla kun laissa on tiedon
   ja totuuden muoto:

   niin sinäkö,
   joka toista opetat,
   et itseäsi opeta;
   joka julistat,
   ettei saa varastaa,
   itse varastat;

   joka sanot,
   ettei saa tehdä huorin,
   itse teet huorin;
   joka kauhistut epäjumalia,
   kuitenkin olet temppelin ryöstäjä;
   joka laista kerskaat,
   häväiset lainrikkomisella Jumalaa?

   Sillä "teidän tähtenne Jumalan nimi tulee pilkatuksi pakanain seassa",
   niinkuin kirjoitettu on.

   Ympärileikkaus kyllä on hyödyllinen,
   jos sinä lakia noudatat;
   mutta jos olet lainrikkoja,
   niin sinun ympärileikkauksesi on tullut ympärileikkaamattomuudeksi.

   Jos siis ympärileikkaamaton noudattaa lain säädöksiä,
   eikö hänen ympärileikkaamattomuutensa ole luettava ympärileikkaukseksi?

   Ja luonnostaan ympärileikkaamaton,
   joka täyttää lain,
   on tuomitseva sinut,
   joka lainkirjaiminesi
   ja ympärileikkauksinesi olet lainrikkoja.

   Sillä ei se ole juutalainen,
   joka vain ulkonaisesti on juutalainen,
   eikä ympärileikkaus se,
   joka ulkonaisesti lihassa tapahtuu;

   vaan se on juutalainen,
   joka sisällisesti on juutalainen,
   ja oikea ympärileikkaus on sydämen ympärileikkaus Hengessä,
   ei kirjaimessa;
   ja hän saa kiitoksensa,
   ei ihmisiltä, vaan Jumalalta.

   Paavalin kirje Roomalaisille jatkaa 3:1-7
   Mitä etuuksia on siis juutalaisilla,
   tai mitä hyötyä ympärileikkauksesta?

   Paljonkin,
   kaikin tavoin;
   ennen kaikkea se,
   että heille on uskottu,
   mitä Jumala on puhunut.

   Mutta kuinka?
   Jos jotkut ovat olleet epäuskoisia,
   ei kaiketi heidän epäuskonsa ole Jumalan uskollisuutta tyhjäksi tekevä?

   Pois se!
   Olkoon Jumala totinen,
   mutta jokainen ihminen valhettelija,
   niinkuin kirjoitettu on:
   "Että sinut havaittaisiin vanhurskaaksi sanoissasi
   ja että voittaisit,
   kun sinun kanssasi oikeutta käydään."

   Mutta jos meidän vääryytemme tuo ilmi Jumalan vanhurskauden, mitä me siihen sanomme?
   Ei kaiketi Jumala ole väärä,
   kun hän rankaisee vihassansa?
   Minä puhun ihmisten tavalla.

   Pois se!
   Sillä kuinka Jumala silloin voisi tuomita maailman?

   Sillä jos Jumalan totuus tulee minun valheeni kautta selvemmin julki hänen kirkkaudekseen,
   miksi sitten minutkin vielä syntisenä tuomitaan?

   • Anonyymi

    Miksi Jumala sallii kaikki rikolliset ja heidän kansansa? Israel valtiona tuhoaa toisen kansan asuinseutua perustaakseen omia juutalaisia siirtokuntia, sekä polkee räikeästi ihmisoikeuksia. Raamattukin on pelkkää rankaisemista ja teurastamista, eikä kukaan tiedä, että miten pitää elää synnittömänä ilman, että Jumala rankaisee. Ensin on siten ja vähän matkaa selailtua onkin toista. Jeesus yritti selittää synnittömänä elämisen taidon, mutta näitäkin sanoja on muokattu, tulkattu ja suoraan sanoen vääristelty itse kullekin kansalle ja ihmiselle sopivaksi. Ennen raamattua käytettiin oikeuttamaan orjien julmaa kohtelua Yhdysvalloissa, noitavainojen yhteydessä ym. Miksi uskovaiset ovat julmia Jumalineen?


  • Anonyymi

   Minähän en mihinkään Israelin kansaan kuulu. En halua olla ihmisoikeuksia polkevan kansan kanssa missään tekemisissä, enkä halua matkustaa näiden väkivaltaisten ihmisten seuraan, mikäli Israel jatkaa samalla tiellä.

   • Anonyymi

    Kandee ottaa kartta käteen ja katsoa sitä pientä,
    ainoata Lähi-Idän DEMOKRAATTISTA maata nimeltä Israel. Kyllä, demokraattista, jossa päätöksiin osallistuu myös Israelin arabit, heillä on täydet kansalaisoikeudet. No, jatketaan kartan tuijottamista, käytännössä nuo isot maapläntit Israelin ympärillä ovat suurimmaksi osaksi muslimivaltioita, joiden kiihkeämpien kansalaisten ylin tahto on hävittää Israel maailman kartalta. Hokaattekos, Israeista on tehty kautta aikojen ns. musta lammas. Jopa siten, että viimein holokaustissa tuhottiin tuosta vaan 6 milj. juutalaista. Muutama vuosi sen perään, juutalainen kansa sai oman valtion 1948. ( ja ns. Palestiina oli Israelin Palestiina sekä Arabien Palestiina aiemmin ennen hajaannusta) YK:n kautta me suomalaiset harjoitamme sortopolitiikkaa, äänestämme jatkuvasti Israelia vastaan tai jätämme äänestämättä tärkeissä kysymyksissä. Siis dissaamme juutalaista kansaa huolella ja suosimme terorisista toimintaa heitä kohtaan. Lisäksi muka luotettava uutistoimituksemme YLE puoltaa valheellisia uutisia eikä vaivaudu tekemään tasapuolista journalismia Lähi-Idän kahakoista. Kandee tsekata kansainvälisiä uutistoimistoja. No, niin kliseiseltä kun se tuntuukin, tai jopa epäuskottavalta, Israelista pitää huolta itse Jumala. Israel on luonut ohjuspuolustusjärjestelmän, jolla se suojelee siviileitään. Gazasta ammutaan umpimähkään raketteja, osa niistä tippuvat omalle puolelle omien kansalaisten sekaan ja israelilaiset lääkärit operoivat sitten heidän lapsiaan kuntoon. Koska terroristit hallitsee Gazassa, tavalliset gazalaiset siellä kärsivät. Mutta tekaistut klipit eivät kerro tätä hyvää, vaan israelilaisia syytetään Gazan omien rakettien turmelemista kansalaisita. Kun IDF hyökkää, se tekee tarkkaa työtä tuhoten teroristijärjestön johtoa/asearsenaalia, ja se on tarkkaa työtä, ei umpimähkään räiskimistä siviilien sekaan. Muutoin lähinnä joutuvat puolustamasn siviileitään. Suosittelen hakemaan puolueetonta tietoa. Ja kyllä Israelkin varmasti virhearvioita tekee, mutta kaikki se shaissi mikä sen päälle on heitetty meidän länsimaalaisten toimesta, on ihmisoikeusrikos heitä kohtaan. Ollaan ikäänkuin liittolaisia YK:n musliimien kanssa tuota kartalta näkyvää pientä plänttiä kohtaan. Reilua?


  • Anonyymi

   Miksi suomalaisilla on sitten kieli, joka ei ole peräisin lähi-idästä vaan siperiasta? Miksi juuremme eivät näytä geneettisesti, kulturaalisesti eikä kielellisesti johtuvan lähi-idän paikkeille? Paljon herää kysymyksiä, mutta niihin ei näillä väärillä "kadotettu heimo" profeetoilla ole vastauksia.

  • Anonyymi

   Vain juutalaisesta naisesta oleva voi olla juutalainen.
   Henkistä mahdollisuutta ei ole.
   Hulluja noi kristityt.

   • Anonyymi

    Raamattu kertoo sinulle ja minulle, että uskosta osattoman ihmisen mielestä nämä asiat ovat hullutusta. Ja sinä olet nyt todistanut omalle kohdallesi Sanan paikkansa pitäväksi. Sinun mielestäsi nämä ovat hullutusta aivan niin kuin Raamatusta voidaan lukea sinun mielipiteesi.


   • Anonyymi

    Eikö miestä tarvita ollenkaan?


  • Anonyymi

   Ensinnäkin se että juutalaiset eivät tutki mitään kadonneita heimoja sen kautta mitä Jeesus on puhunut raamatussa . Juutalaiset eivät nimittäin pidä Jeesusta jumalan poikana ja monet uskonoppineet juutalaiset pitävät Jeesusta lähinnä väärä messiaana. Jeesuksella ei myöskään ole juurikaan mitään asemaa eikä mitään tekemistä juutalaisuuden kanssa.

   Tuon Jeesuksen lammaslauma jutun voi hyvinkin järkeillä niin, että sen tarkoitus on ollut lähinnä kehoittaa viemää raamatun ja Jeesuksen sanomaa myös muihin maihin. Se on myös yksi niistä syistä , miksi ristiretkiä aikoinaan tehtiin.

   Itse ihmettelen oikeasti sitä ristiriitaa, että jos jumala kerta rakastaa kaikkia, niin miksi sitten olisi vain tietty ryhmä joka pääsee taivaaseen? Tosin on myös tulkittu että Jeesus lupaa pelastuksen kaikille, mutta ainakaa Jehovat ei siihen usko, vaan että on vaan ennalta valittu ryhmä jolle pelastus on tarkoitettu.

   • Anonyymi

    "Jeesuksella ei myöskään ole juurikaan mitään asemaa eikä mitään tekemistä juutalaisuuden kanssa"
    sattuu vaan olemaan näin että Jeesus itse on juutalainen.

    suomen vaakunasta. yhdeksän ruusuketta on yhdeksän kadonnutta sukukuntaa koska Leevi (israelin papit) pakenivat pohjois israelista ennen pohjoisen karkotusta.

    verratkaa Juudan vaakunaa suomen vaakunaan?, suomella on kaksiteräinen miekka (Jumalan sana) kädessään, juudan vaakunasta se puuttuu koska eivät vielä tunnista messiastaan, pistä vaakunat päällekkäin, mitä näet?.
    pistä Suomen ja Israelin lippu päällekkäin, mitä näet?.
    Leeviläiset asetettiin israelin papeiksi, sen tähden nämä kaksi yhtyvät, sen tähden Suomen vaakunan ympärillä on yhdeksän ruusuketta(kadonneet). Leevi pappeina kokoaa israelin kadonneet yhteyteen Juudan kanssa, jolloin Israel on jälleen yksi.
    toisin sanoin Suomen vaakuna on Leevi, Israelin papit, sentähden leevin ympärillä on yhdeksän ruusuketta, kadonneet sukukunnat.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    "Jeesuksella ei myöskään ole juurikaan mitään asemaa eikä mitään tekemistä juutalaisuuden kanssa"
    sattuu vaan olemaan näin että Jeesus itse on juutalainen.

    suomen vaakunasta. yhdeksän ruusuketta on yhdeksän kadonnutta sukukuntaa koska Leevi (israelin papit) pakenivat pohjois israelista ennen pohjoisen karkotusta.

    verratkaa Juudan vaakunaa suomen vaakunaan?, suomella on kaksiteräinen miekka (Jumalan sana) kädessään, juudan vaakunasta se puuttuu koska eivät vielä tunnista messiastaan, pistä vaakunat päällekkäin, mitä näet?.
    pistä Suomen ja Israelin lippu päällekkäin, mitä näet?.
    Leeviläiset asetettiin israelin papeiksi, sen tähden nämä kaksi yhtyvät, sen tähden Suomen vaakunan ympärillä on yhdeksän ruusuketta(kadonneet). Leevi pappeina kokoaa israelin kadonneet yhteyteen Juudan kanssa, jolloin Israel on jälleen yksi.
    toisin sanoin Suomen vaakuna on Leevi, Israelin papit, sentähden leevin ympärillä on yhdeksän ruusuketta, kadonneet sukukunnat.

    Niin Raamatun mukaan juutalaista syntyperää. mutta Juutalaisuudessa Jeesuksella ei ole juurikaan mitään asemaa. Juutalaiset eivät pidä Jeesusta jumalan poikana .
    Jeesus seikkailee myös koraanissa ja islamissa Jeesusta taas pidetään profeettana, mutta ei Muhammedin vertaisena, tosin koraanin mukaan Jeesusta ei ristiinnaulittu eikä hän ollut jumalan poika, vaikka koraanissa uskotaankin Jeesuksen syntyneen neitseellisesti.


   • Anonyymi

  • Anonyymi

   Kalevala vahvistaa raamatun, vai?

   KL: "Kaksi viikkoa sitten julkaistu tutkimus epänormaalin suuruisesta mustasta aukosta on osoittautumassa virheelliseksi."
   Kas näin toimii oikea tiede. Näin nopeasti oikaistaan mahdollinen virheoletus. Uskovaisten oletus jumalasta ja sen aviottomasta kersasta odottaa oikaisua vielä 2000v jälkeenkin. Noloa.

  • Anonyymi

   Täytyy olla ihan täysi idiootti, jos pystyy uskomaan suomalaisten olevan osa "Israelin kadonnutta" mitä hyvänsä.

  • Anonyymi

   Tuota noin niin, Suomalaiset eivät mitenkään voi olla Iraelilaisia vaan olemme ihan Suomalaisia. Tehtäisiinpä vaikka Suomalaisille dna-tutkimus niin huomattaisiin Suomalaisten olevan aivan eri haploryhmää kuin Seemiläisten kansojen.

   Näkymättömään uskovien ihmisten on tietysti helppoa uskoa tuohonkin väittämään Suomalaisten Israelilaisista juurista.

   • Anonyymi

    Ja vaikka olisikin, en lähtisi täältä koskaan minnekkään lähi- itään olkoonpa vaikka sitten Israel.
    Suomi on yksi maailman kauneimmista maista. Järviä, metsiä, puhdasta luontoa.
    Tämä on minun kotini.
    Pitäisi taivaasta itse Jahven tulla sanomaan eteeni:" kerää kamppeesi ja mene paikkaan jonka minä sinulle osoitan Israelissa.
    Siitäkin huolimatta että isäniäidin äidin suku oli juutalaisia.
    Kaikenlaista soopaa ja hulluutta ihmiset kertovatkin.


   • Anonyymi

    Luin joku aika sitten jostakin, että tämä DNA tutkimus on tehty ja
    havaittu, että suomalaiset eivät ole eurooppalaisia ollenkaan.
    Heidän perimänsä poikkeaa kaikkien eurooppalaisten kansojen
    perimästä. Mistä suomalaiset sitten ovat lähtöisin koska eivät ole
    eurooppalaisia? Aloituksessa on vastaus.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ja vaikka olisikin, en lähtisi täältä koskaan minnekkään lähi- itään olkoonpa vaikka sitten Israel.
    Suomi on yksi maailman kauneimmista maista. Järviä, metsiä, puhdasta luontoa.
    Tämä on minun kotini.
    Pitäisi taivaasta itse Jahven tulla sanomaan eteeni:" kerää kamppeesi ja mene paikkaan jonka minä sinulle osoitan Israelissa.
    Siitäkin huolimatta että isäniäidin äidin suku oli juutalaisia.
    Kaikenlaista soopaa ja hulluutta ihmiset kertovatkin.

    Raamattu kertoo, että Efraim tulee Israeliin ITKIEN.
    Mitä on tapahtunut, että vastaan hinkujat(kin)
    tulevat Israeliin itkien? Eivät siis lähteneet sinne
    vapaehtoisesti vaan jonkun pakottamana itkien.


  • Anonyymi

   Feija kertoi , että romaanit ovat yksi Israelin kadonnut heimo

  Ketjusta on poistettu 10 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mikä on sinun ja rakkaasi ikäero?

   Kirjoita, jos rakkaasi on nuorempi/vanhempi 🥰
   Ikävä
   143
   2204
  2. Nyt sitten ulos ihmiset!

   Älkää jumittako täällä. Menkää, näkykää ja hankkikaa kokemuksia. Ei teitä kukaan edes bongaile, jos önötätte täällä.
   Ikävä
   135
   2131
  3. Mies minkälaisista naisista yleensä

   Tykkäät? Ihan mielenkiinnosta kysyn.
   Ikävä
   90
   1638
  4. Nainen, millaisista miehistä tykkäät?

   Mielenkiinnosta kysyn 😄
   Ikävä
   139
   1537
  5. Minun pitää tehdä jotain

   En tiedä meneekö siihen viikko vai kuukausi. Mutta jos voit odottaa, niin löydän sinut sen jälkeen kun on homma hoidett
   Ikävä
   43
   1396
  6. Mitä jos saisit tietää että kaivatullasi

   on jo joku toinen?
   Ikävä
   53
   1155
  7. Voihan J-mies

   Olet ajatuksissani jatkuvasti, voisitko poistua sieltä kun en saa mitään tehdyksi. Seuraavaa kohtaamista odottaessa.. 🤭
   Ikävä
   59
   1022
  8. Sarvisalon kesätori

   Onpa kiva paikka. Mutta torikahvila oli suorastaan naurettavan alkeellinen ja ne voileivät,olivat kuin pienen lapsen tek
   Loviisa
   7
   968
  9. Mikä saa ihmisen stalkkaamaan

   Toista henkilöä laittomin keinoin ikävää että ei ole minkäänlaista yksityisyyttä
   Ikävä
   153
   887
  10. Onnea Solatie !

   On sit valittu uusi kaupunginjohtaja.No ei menny Nivala-Harju- Tapio -Pikkarainen juntan mukkaan.
   Kemijärvi
   11
   855
  Aihe