Silikonirinnat

Kokemuksia

1.
Otin silikonit vuosi sitten eikä miehiä ole tullut yhtään lisää, vaikka mulle niin sanottiin...ehkä päinvastoin... Kaikilla menee kahvi väärään kurkkuun kun he kuulevat totuuden. Ei oo kivaa. Komplikaatioita ei ole vielä ollut, mitä nyt tuntoherkkyys nänneissä on nolla.
Marika81


2.
Minulle laitettiin anatomiset, karheapintaiset silikoni-implantit 5 kuukautta sitten. Pari kuukautta sitten huomasin molempien rintojen sivuilla aaltoilevia ryppyjä, jotka osoittavat rintojen sivulta keskikohtaan. Ne näkyvät ulospäin, kun kumarrun eteenpäin. Ne myös tuntuvat käsin koskettamalla. Nämä kohoumat ovat ajan myötä lisääntyneet ja suurentuneet.
19463


3.
Päädyin silikonileikkaukseen Viroon. Sain kuitenkin vaikean infektion, ja jälkihoito Suomessa kesti korjauksineen kaksi vuotta. Lopputuloksena on huomattavasti erisuuruiset rinnat. On ryppyjä, kielekkeitä ja poimuja. Toinen nänni on kuin täysysikuu ja toinen kuin puolikuu. Viikossa on korkeintaan kolme oireetonta päivää. Meni rahat ja kukkaro - sananmukaisesti. Kaupanpäälliseksi sain leikkauskammon, joka vaikeuttaa edessä olevaa toisen ongelman hoitoa.
Annika


4.
Olen imettänyt kolme lasta ja ollut aina hyvin pienirintainen. Imetyksen jälkeen näytin aivan rinnattomalta. Pitkän harkinnan jälkeen päätin laitattaa implantit. Aluksi kaikki meni hyvin. Vuosien jälkeen implantit kuitenkin hivuttautuivat pikkuhiljaa ylöspäin ja kipeytyivät, joten uusintaleikkaus oli pakollinen. Uudessa leikkauksessa kävi ilmi, että toinen implantti oli jossain vaiheessa mennyt rikki. Heti uusintaleikkauksen jälkeen totesin, että toinen implantti painui tällä kertaa alas, ja jälleen sitä korjailtiin, nyt paikallispuudutuksessa. Tänään sitten kuulin, että toinen implantti pitäisi taas kertaalleen uusia.

Kolmikymppisenä hain siis parannusta ulkonäkööni ja myös psyykeeni. Tuolloin en kehdannut mennä yleiseen saunaan, ja muutenkin kärsin tilanteestani. Ja missä olen nyt? Samassa tilanteessa: en kehtaa mennä kylpylään enkä yleiseen saunaan, ja omaankin saunaan ainoastaan mieheni kanssa. Olen salannut leikkaukseni lähes kaikilta. Edes lapsemme eivät tiedä, mutta nyt hekin jo huomaisivat, jos näkisivät minut alasti. Ja uusi leikkaus on taas tiedossa. Tosin tänään kyselin lääkäriltä implanttien poistoleikkauksesta. En ole valmis tähän ikuiseen leikkauskierteeseen ja rahan menoon. Kun en kerran kehtaa nytkään näyttäytyä alasti missään.
Kyllä kaduttaa

5.
Kannattaa miettiä tarkoin, ovatko silikonit luonnollisuuden tunteen menettämisen arvoisia. Itselleni asetettiin silikoniproteesit muutama vuosi sitten. Ongelmallista on esimerkiksi se, että proteesit tuntuvat joka kerta kun rintalihakset jännittyvät. Esimerkiksi leipää leikatessa, nostaessa kassin harteille jne. Se ei tunnu hyvältä - päinvastoin etoo ja puistattaa. Lisäksi toinen silikoniproteesi on nyt koteloitunut ja joudun uusimaan operaation. Muistan leikkauksen jälkeen olleeni pitkään kipeänä, enkä siis kovin innokkaasti odota uutta leikkausta. Lisäksi en vielä tiedä paljonko joudun nyt tällä kerralla maksamaan. En tiedä uskallanko koskaan imettää tulevia lapsiani.
Eve



6.
Silikoni-implanttini asennettiin lihaksen alle 2 kuukautta sitten. Heti sairaalasta kotiuduttuani, kun ensimmäistä kertaa katsoin rintojani, tulin siihen tulokseen, että proteesit ovat aivan liian ylhäällä. Rintaliivit päällä tulos menettelee: aivan kuin minulla olisi voimakkaasti ylöspäin työntävät push up- liivit. Ilman rintaliivejä rinnat näyttävät kauheilta. Jos nostan kädet ylös, ne ovat pyöreät. Muutoin ne ovat huomattavasti leveyttään korkeammat - eivät ulospäin, vaan ylös-alas suunnassa. Oma rintani on ikään kuin alimmaisena, ja noin nännin kohdalta alkaa proteesi, joka pyöristää rinnan yläosan. Tein kaiken ohjeiden mukaan. Vältin liikuntaa aivan viime aikoihin asti, enkä vieläkään ole palannut normaaleihin harrastuksiini. Käytän yhä "rintaremmiä" öisin. Säästin vuositolkulla tähän operaatioon.
Epätoivoinen


7.
Minulla on ollut silikonirinnat kaksi vuotta. Rehellisyyden nimissä on tunnustettava, että silikonirinnat eivät koskaan näytä aidoilta rinnoilta, vaan ovat pyöreät, ja ne eivät valahda kainaloihin selällään ollessa kuten luomut. Kiusallisinta tässä on ollut paljastuminen. En haluaisi tunnustaa kaikille leikkaustani. Ei kukaan varmaan kauneusleikkauksista halua kaikille toitottaa. Bikineissä ollessani luulen, ettei kukaan huomaa, mutta joskus on tuntunut pahalta miesten kanssa alastomana ja ystävien kanssa saunoessa. Kaksi kuukautta leikkauksen jälkeen oli kipuja. Joskus luulen tuntevani implantin siirtyvän paikoiltaan. Satsasin ison määrän rahaa, 8500 euroa. Enää en maksaisi silikoneista, kun lopputulos voi olla mitä on. Valitin kyllä sairaalassa, että rintojen olisi pitänyt tuntua ja näyttää toisenlaisilta, mutta siellä sanottiin vain, että ne ovat juuri sellaiset kuin pitikin.
Susanna


8.
Lähtötilanteessa minulla oli kauniit, pienet ja kiinteät nuoren naisen rinnat. Halusin niistä B-C -kuppikokoiset. Heti Suomessa tehdyn leikkauksen jälkeen implantit olivat valahtaneet reilusti alas, ja pitkät arvet näkyivät selvästi rinnan päällä. Keskustelin asiasta kirurgin kanssa. Hän vähätteli ongelmaani ja sanoi, että moni muu olisi lopputulokseen tyytyväinen. Myöhemmin hän kuitenkin myönsi epäonnistuneen lopputuloksen. Sama kirurgi suoritti minulle myös uusintaleikkauksen, mutta se ei tilannetta parantanut - päinvastoin. Arvet venyivät ja ovat nyt todella rumat. Olen todella epätoivoinen. Kesä lähestyy, ja uusintaleikkaukseen pitäisi päästä, eikä minulla ole moiseen leikkaukseen enää varaa. En voi kuvitellakaan laittavani bikineitä. Nännini sijaitsevat niin korkealla, että ne näkyvät rintaliivien yläreunasta. Kokoni on nyt siis 75C, mutta sitä ei päältäpäin huomaa, sillä rinnat ovat niin alhaalla. Häpeän implanttejani todella paljon. On kuitenkin helpottavaa kuulla, että en ole tässä karmeassa tilanteessa yksin. Voimia teille siskot, jotka olette joutuneet kokea saman!
Uhri


9.
Minulle on tehty vajaa vuosi sitten rinta-augmentaatio 2,8 dl:n kokoisilla pisaramallisilla implanteilla, jotka on asennettu rintalihaksen päälle. Ongelmani on siinä, että implanttien ala- ja sivureunojen sekä oman kudokseni väliin mahtuu noin 5 sentin syvyydeltä sormea alle joko eteenpäin kumartuessa tai kyljellään ollessa. Implanttien reuna-osat eivät siis tunnu olevan lainkaan kiinnittyneet omaan kudokseeni. Kyljellään maatessa implantin reuna myös nousee noin 2 cm ylöspäin törröttämään rumasti ihon alta. Näin ollen implanttien olemassa-olo ei jää kenellekään epäselväksi, koska ne näyttävät ulospäin oudosti epämuodostuneilta.
Augmentoitu


10.
Olen 35-vuotias kahden lapsen äiti. Poistatin omat suolaliuosproteesini, sillä toinen niistä repesi, kun jonossa edessäni seisonut nainen kääntyi ja osui kyynärpäällään suoraan rintaani. Kipu oli tajuton. Sitä ei voi edes sanoin kuvailla! Rintaani leikattiin pariin otteeseen, mutta lopputulos oli järkyttävä, ja päätin luopua proteeseistani. Nyt elämä tuntuu jälleen elämisen arvoiselta. Tämä onnettomuus aukaisi silmäni. Tunsin itseni todella tyhmäksi siksi, koska olin vaarantanut terveyteni niin _turhamaisella tavalla_!
Sarge

20

6628

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • happy

      Osaatko lukea? Olet rikkonut suurin piirtein jokaista sääntöä tällä palstalla. Säännöissä sanotaan mm. että
      - ei saa kirjoittaa rasistisia viestejä -> silikoneja ja ne hankkineita naisia vastaan kirjoittamasi haukkumisviestit ovat luonteeltaan rasistisia ja loukkaavia. Tuomitset ihmiset yhden ominaisuuden takia ihan kuin heillä ei olisi mitään ihmisarvoa.
      - markkinoida tai mainostaa tuotetta tai palvelua -> silikonitiedon mainostaminen on kiellettyä ja sitähän sinä olet ahkerasti harrastanut.
      - massapostittaa puheenvuoroja tai lausuntoja -> nuokin "kokemukset" ovat olleet täällä noin 100 kertaa, lisäksi askoseljavaarojen ja piirosten tms. tyhmät kommentit.

      EIKÖ YLLÄPITO VOI TEHDÄ TÄLLE ASIALLE MITÄÄN?

    • silikonitiedosta

      Suoria itse keksittyjä pätkiä silikoniedon kiihkoilijalta taas, voi voi..

      • Lehtijuttuja

        1.
        "Suomalainen malli Angelika Kallio kokeili muutama vuosi sitten silikonirintoja, mutta päätti jokin aika sitten otattaa ne pois. Angelika on saanut muodonmuutoksen ansiosta paljon entistä enemmän työtarjouksia ja kuvauksia. Äskettäin hän allekirjoitti sopimuksen arvostetun Ford Modelsin kanssa. Nyt hän suunnittelee myös omaa alusvaatemallistoa."
        Seura-lehti 06/2004


        2.
        "Pop-tähti ja malli Hannah Graaf kertoi silikoneistaan Iltasanomissa. Nyt viisi vuotta ensimmäisen silikonileikkauksen jälkeen hän katuu ratkaisuaan syvästi. Hän on ollut jo uusintaleikkauksessakin. Kokemuksiensa perusteella hän ei suosittele silikoneja kenellekään. Hänen mielestään medialla on suuri mahdollisuus vaikuttaa siihen, että nuoret naiset eivät turmelisi omia vartalojaan.
        - Tiedän monia naisia, jotka ovat joutuneet vaikeuksiin jälkeenpäin. Se on suuri askel, ja sitä voi joutua katumaan. Luulin että silikonien kanssa voisin paremmin ja saisin lisää itsetuntoa. Niin ei kuitenkaan käynyt."
        Ilta-Sanomat 30.07.2002


        3.
        "30-vuotias Lolo Ferrari juhli syntymäpäiviään 29.02.2000. Kuusi päivää myöhemmin hänen aviomiehensä löysi Lolon kuolleena kotinsa olohuoneen sohvalta. Kuolinsyytä tutkivat lääkärit epäilevät rintaimplanteista johtuvaa silikonimyrkytystä. Heidän mukaansa elimistöön joutuessaan runsas määrä silikonia voi aiheuttaa myrkytystilan ja lopulta jopa kuoleman."
        7 Päivää -lehti 11/2000



        4.
        Mel B on pelästynyt puheita silikonien terveysriskeistä ja poistattanut silikonit rinnoistaan. Mel B pelästyi, kun silikonityynyt kovettuivat yhtäkkiä ja lisäksi ne menettivät muotonsa. Hän asennutti ensimmäiset silikoninsa kolme vuotta sitten ja vain kolme kuukautta tyttärensä syntymän jälkeen. Hän lisäsi uudet tyynyt molempiin rintoihinsa vielä samana vuonna. Mel B (silloinen Mel G) asennutti silikonit silloisen aviomiehensä Jimmy Gulzarin tietämättä. Yhdeksi avioeron syyksi onkin mainittu Melin toiminta miehensä selän takana. Tähti ei koskaan tunnustanut rintojensa kohotusta, mutta Jimmy kertoi ex-vaimonsa salaisuuden.
        Ilta-Sanomat 16.03.2001


        5.
        Alicia Douvall, oikealta nimeltään Sarah Howes, on tunnettu lähinnä Iso-Britanniassa, ja sielläkin hän on surullisen kuuluisa. Neito kuuluu lehtien vakioesimerkkeihin niistä epävarmoista, huonosta itsetunnosta kärsivistä nuorista naisista, jotka toivovat kirurgin veitseltä onnea ja menestystä. 24-vuotiaan Douvallin GG-kuppikoon silikonirinta räjähti viime viikonloppuna, kertoo The Sun -lehti. Hänet kuljetettiin kiireesti sairaalaan, jossa posahtaneen rinnan implantti poistettiin ja tilalle laitettiin uusi versio. Neitiä oli jo aikaisemmin varoitettu viisi kertaa suurennettujen ja kerran jo pienennettyjenkin GG-kokoisten rintojensa implanttien vuotamisesta. Hänelle on suositeltu silikoneista luopumista.

        Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin plastiikkakirurgian ylilääkäri ja plastiikkakirurgian professori Sirpa Asko-Seljavaara kertoo, että silikoniproteesi voi mennä rikki siihen kohdistuneen iskun takia. Jos se puhkaistaan jollain, niin se voi hajota.
        - On meillä ollut sellaisiakin tapauksia, että joku on töytäissyt proteesin rikki. Luulen, että Douvallin tapauksessa proteesi on vain mennyt rikki jostain iskusta, ja kun se on hajonnut, se on tuntunut siltä kuin proteesi olisi räjähtänyt. Hajonnut proteesi repsahtaa täysin. Se yleensä lipsahtaa niin, että rinnasta voi tulla aika huonon muotoinen."
        Iltalehti 04.03.2003



        - Dolly Parton on joutunut uusintaleikkaukseen vuotavien implanttiensa takia.

        - Tina Turnerille on tehty jo ainakin kaksi uusintaleikkausta kapseloitumisen vuoksi.

        - Pornonäyttelijä Jenna Jameson katuu rintaimplanttien hankkimista. Hän sanoo elokuvien ohjaajien painostaneen hänet ratkaisuunsa.

        - Näyttelijä Tea Leoni oli rintaleikkauksensa jälkeen kuusi viikkoa todella sairas. Hirvittävä kipu, jatkuva oksentelu ja tajuttomuuskohtaukset saivat hänet katumaan hankintaansa.

        - Huippumalli Iman sanoo katuneensa silikoneja heti kun oli ne hankkinut. Myöskään hänen huono itsetuntonsa ei ollut parantunut silikonien avulla yhtään.

        - Näyttelijä Melanie Griffith kiidätettiin kaksi päivää implanttien asettamisen jälkeen hätäleikkaukseen. Rintojen alla olevat haavat alkoivat vuotaa. Hän pelkäsi kuolevansa verenvuotoon. Melanie Griffithin aviomies Antonio Banderas on kieltänyt vaimoaan menemästä enää yhteenkään kauneusleikkaukseen.


      • stop
        Lehtijuttuja kirjoitti:

        1.
        "Suomalainen malli Angelika Kallio kokeili muutama vuosi sitten silikonirintoja, mutta päätti jokin aika sitten otattaa ne pois. Angelika on saanut muodonmuutoksen ansiosta paljon entistä enemmän työtarjouksia ja kuvauksia. Äskettäin hän allekirjoitti sopimuksen arvostetun Ford Modelsin kanssa. Nyt hän suunnittelee myös omaa alusvaatemallistoa."
        Seura-lehti 06/2004


        2.
        "Pop-tähti ja malli Hannah Graaf kertoi silikoneistaan Iltasanomissa. Nyt viisi vuotta ensimmäisen silikonileikkauksen jälkeen hän katuu ratkaisuaan syvästi. Hän on ollut jo uusintaleikkauksessakin. Kokemuksiensa perusteella hän ei suosittele silikoneja kenellekään. Hänen mielestään medialla on suuri mahdollisuus vaikuttaa siihen, että nuoret naiset eivät turmelisi omia vartalojaan.
        - Tiedän monia naisia, jotka ovat joutuneet vaikeuksiin jälkeenpäin. Se on suuri askel, ja sitä voi joutua katumaan. Luulin että silikonien kanssa voisin paremmin ja saisin lisää itsetuntoa. Niin ei kuitenkaan käynyt."
        Ilta-Sanomat 30.07.2002


        3.
        "30-vuotias Lolo Ferrari juhli syntymäpäiviään 29.02.2000. Kuusi päivää myöhemmin hänen aviomiehensä löysi Lolon kuolleena kotinsa olohuoneen sohvalta. Kuolinsyytä tutkivat lääkärit epäilevät rintaimplanteista johtuvaa silikonimyrkytystä. Heidän mukaansa elimistöön joutuessaan runsas määrä silikonia voi aiheuttaa myrkytystilan ja lopulta jopa kuoleman."
        7 Päivää -lehti 11/2000



        4.
        Mel B on pelästynyt puheita silikonien terveysriskeistä ja poistattanut silikonit rinnoistaan. Mel B pelästyi, kun silikonityynyt kovettuivat yhtäkkiä ja lisäksi ne menettivät muotonsa. Hän asennutti ensimmäiset silikoninsa kolme vuotta sitten ja vain kolme kuukautta tyttärensä syntymän jälkeen. Hän lisäsi uudet tyynyt molempiin rintoihinsa vielä samana vuonna. Mel B (silloinen Mel G) asennutti silikonit silloisen aviomiehensä Jimmy Gulzarin tietämättä. Yhdeksi avioeron syyksi onkin mainittu Melin toiminta miehensä selän takana. Tähti ei koskaan tunnustanut rintojensa kohotusta, mutta Jimmy kertoi ex-vaimonsa salaisuuden.
        Ilta-Sanomat 16.03.2001


        5.
        Alicia Douvall, oikealta nimeltään Sarah Howes, on tunnettu lähinnä Iso-Britanniassa, ja sielläkin hän on surullisen kuuluisa. Neito kuuluu lehtien vakioesimerkkeihin niistä epävarmoista, huonosta itsetunnosta kärsivistä nuorista naisista, jotka toivovat kirurgin veitseltä onnea ja menestystä. 24-vuotiaan Douvallin GG-kuppikoon silikonirinta räjähti viime viikonloppuna, kertoo The Sun -lehti. Hänet kuljetettiin kiireesti sairaalaan, jossa posahtaneen rinnan implantti poistettiin ja tilalle laitettiin uusi versio. Neitiä oli jo aikaisemmin varoitettu viisi kertaa suurennettujen ja kerran jo pienennettyjenkin GG-kokoisten rintojensa implanttien vuotamisesta. Hänelle on suositeltu silikoneista luopumista.

        Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin plastiikkakirurgian ylilääkäri ja plastiikkakirurgian professori Sirpa Asko-Seljavaara kertoo, että silikoniproteesi voi mennä rikki siihen kohdistuneen iskun takia. Jos se puhkaistaan jollain, niin se voi hajota.
        - On meillä ollut sellaisiakin tapauksia, että joku on töytäissyt proteesin rikki. Luulen, että Douvallin tapauksessa proteesi on vain mennyt rikki jostain iskusta, ja kun se on hajonnut, se on tuntunut siltä kuin proteesi olisi räjähtänyt. Hajonnut proteesi repsahtaa täysin. Se yleensä lipsahtaa niin, että rinnasta voi tulla aika huonon muotoinen."
        Iltalehti 04.03.2003



        - Dolly Parton on joutunut uusintaleikkaukseen vuotavien implanttiensa takia.

        - Tina Turnerille on tehty jo ainakin kaksi uusintaleikkausta kapseloitumisen vuoksi.

        - Pornonäyttelijä Jenna Jameson katuu rintaimplanttien hankkimista. Hän sanoo elokuvien ohjaajien painostaneen hänet ratkaisuunsa.

        - Näyttelijä Tea Leoni oli rintaleikkauksensa jälkeen kuusi viikkoa todella sairas. Hirvittävä kipu, jatkuva oksentelu ja tajuttomuuskohtaukset saivat hänet katumaan hankintaansa.

        - Huippumalli Iman sanoo katuneensa silikoneja heti kun oli ne hankkinut. Myöskään hänen huono itsetuntonsa ei ollut parantunut silikonien avulla yhtään.

        - Näyttelijä Melanie Griffith kiidätettiin kaksi päivää implanttien asettamisen jälkeen hätäleikkaukseen. Rintojen alla olevat haavat alkoivat vuotaa. Hän pelkäsi kuolevansa verenvuotoon. Melanie Griffithin aviomies Antonio Banderas on kieltänyt vaimoaan menemästä enää yhteenkään kauneusleikkaukseen.

        Säälittäviä juttuja, mutta älä usko kuitenkaan kaikkea mitä lehdissä lukee. On myöskin aivan eri asia, laitetaanko jotkut ylisuuret (E->) kokoiset implantit, vai parin-kolmen desin B:t tai C:t. Noilla esimerkeilläsi oli kaikilla ylisuuret implantit, kun taas suomalaiset naiset haluavat yleensä normaalikokoisia.


      • tyhma
        stop kirjoitti:

        Säälittäviä juttuja, mutta älä usko kuitenkaan kaikkea mitä lehdissä lukee. On myöskin aivan eri asia, laitetaanko jotkut ylisuuret (E->) kokoiset implantit, vai parin-kolmen desin B:t tai C:t. Noilla esimerkeilläsi oli kaikilla ylisuuret implantit, kun taas suomalaiset naiset haluavat yleensä normaalikokoisia.

        onks se muka kuollut ?? enpa oo kuulut..


    • Onnellinen

      Minulle laitettiin silikonit 11 vuotta sitten
      Suomessa ja pääkaupunki seudulla. Olen ollut todella onnellinen ja tyytyväinen tulokseen.
      En ole kärsinyt hirveästä kivusta, mutta olen nauttinut rinnoistani ja ne ovat vaikuttaneet seksi-elämääni positiivisesti. Rintani olivat aiemmin pienet ja nyt ovat B-kuppikokoa eli n2,5 desiä laitettiin molempiin. Tekisin tämän uudelleen enkä ymmärrä miksi niin monilla on epäonnistuneet nämä leikkaukset. Minä olen todella tyytyväinen.

      • Mene tutkimuksiin

        IMPLANTIT RIKKOUTUVAT USEIN NAISEN HUOMAAMATTA

        Journal of Rheumatology:
        "Tutkimuksessa todettiin, että lähes 70% tutkituista naisista kantoi sisällään vähintään yhtä vuotavaa tai kokonaan rikkoutunutta silikoni-implanttia. Kaikki tutkitut naiset luulivat implanttiensa olevan kunnossa.

        Plastiikkakirurgit ovat yleisesti väittäneet, että vuotamista ja rikkoutumista tapahtuisi vain muutamalle prosentille implanteista. Tutkijat ovat huolissaan tilanteesta, koska muualle kehoon kulkeutunut silikoni saattaa olla vaarallista. Sitä voi olla mahdotonta poistaa elimistöstä."

        Most Women with Silicone Gel-filled Breast Implants Will Have at least One Broken Implant within 10 Years:

        http://www.breastimplantinfo.org/recon/brstfda72000.html



        Varsinaisen leikkauksen onnistuminen tai epäonnistuminen sekä ensimmäistä leikkausta kuukausien/vuosien kuluttua seuraavat vakavat komplikaatiot ja uusintaleikkaukset ovat kokonaan eri asioita.

        KOMPLIKAATIOITA 71% - 84%:LLA JO NELJÄN ENSIMMÄISEN VUODEN SISÄLLÄ

        U.S. Food and Drug Administration (FDA):
        "Plastiikkakirurgeista, muista lääkäreistä, tilastotieteilijöistä ja tutkijoista koostunut asiantuntijaryhmä tarkasteli kahden maailman suurimman rintaimplanttien valmistajan esittämiä tutkimustietoja. McGhanin tutkimuksessa 71 prosentilla rintojen suurennusleikkauksessa olleista ja 84 prosentilla rinnan poiston jälkeen operoiduista naisista todettiin vähintään yksi komplikaatio ensimmäisen neljän vuoden sisällä. Komitean jäsenet olivat huolestuneita korkeista komplikaatioluvuista. Niihin kuuluivat muun muassa kova kipu, implantin rikkoutuminen sekä myöhempien korjausleikkausten ja implanttien poistoleikkausten suuri määrä."

        http://www.center4policy.org/implantsi.html


      • ---
        Mene tutkimuksiin kirjoitti:

        IMPLANTIT RIKKOUTUVAT USEIN NAISEN HUOMAAMATTA

        Journal of Rheumatology:
        "Tutkimuksessa todettiin, että lähes 70% tutkituista naisista kantoi sisällään vähintään yhtä vuotavaa tai kokonaan rikkoutunutta silikoni-implanttia. Kaikki tutkitut naiset luulivat implanttiensa olevan kunnossa.

        Plastiikkakirurgit ovat yleisesti väittäneet, että vuotamista ja rikkoutumista tapahtuisi vain muutamalle prosentille implanteista. Tutkijat ovat huolissaan tilanteesta, koska muualle kehoon kulkeutunut silikoni saattaa olla vaarallista. Sitä voi olla mahdotonta poistaa elimistöstä."

        Most Women with Silicone Gel-filled Breast Implants Will Have at least One Broken Implant within 10 Years:

        http://www.breastimplantinfo.org/recon/brstfda72000.html



        Varsinaisen leikkauksen onnistuminen tai epäonnistuminen sekä ensimmäistä leikkausta kuukausien/vuosien kuluttua seuraavat vakavat komplikaatiot ja uusintaleikkaukset ovat kokonaan eri asioita.

        KOMPLIKAATIOITA 71% - 84%:LLA JO NELJÄN ENSIMMÄISEN VUODEN SISÄLLÄ

        U.S. Food and Drug Administration (FDA):
        "Plastiikkakirurgeista, muista lääkäreistä, tilastotieteilijöistä ja tutkijoista koostunut asiantuntijaryhmä tarkasteli kahden maailman suurimman rintaimplanttien valmistajan esittämiä tutkimustietoja. McGhanin tutkimuksessa 71 prosentilla rintojen suurennusleikkauksessa olleista ja 84 prosentilla rinnan poiston jälkeen operoiduista naisista todettiin vähintään yksi komplikaatio ensimmäisen neljän vuoden sisällä. Komitean jäsenet olivat huolestuneita korkeista komplikaatioluvuista. Niihin kuuluivat muun muassa kova kipu, implantin rikkoutuminen sekä myöhempien korjausleikkausten ja implanttien poistoleikkausten suuri määrä."

        http://www.center4policy.org/implantsi.html

        :-)


      • Silikoneista
        --- kirjoitti:

        :-)

        1.
        Jos-ohjelma TV1:ssä:
        "Kirsi Kekkonen on kymmenen kauneusleikkausta läpikäynyt nainen. Hän löysi ulkonäössään vikoja, joiden korjaamisen hän antoi kirurgin veitsen tehtäväksi. Seurasi leikkauskierre, josta hän on kuitenkin jo kyennyt irrottautumaan. Osaksi toipumista kierteestä siivittivät erilaisten leikkausten - esim. rintaimplanttien - lukuisat elämän laatua heikentävät haitat. Lisäksi toipumista auttoi omien ajatusten ja arvomaailman muuttuminen siitä, miltä pitäisi näyttää, sekä myös terveellisemmän tien valinta, kuten esimerkiksi liikunta kauneuden ylläpitäjänä."


        2.
        Iltasanomat:
        "Anna Nicole Smith kiidätettiin losangelesilaiseen sairaalan rinnat räjähtämispisteessä. New York Postin mukaan entinen Wal-Martin kassaneiti kärsi erittäin kovia tuskia, koska vaarallinen tulehdus turvotti hänen silikonitäytteiset rintansa. Anna Nicole Smithille on tehty jo kuusi leikkausta silikonirintojen aiheuttamien ongelmien takia."


        3.
        British Cosmopolitan:
        "Pamela Anderson kertoo olleensa vaarassa menettää myös omat rintansa kokonaan, kun kirurgit poistivat hänen silikoni-implanttinsa. Lääkärit huomasivat, että toinen implanteista vuosi, ja neljätuntiseksi suunniteltu leikkaus venyikin kahdeksan tuntia pitkäksi.
        - Heidän oli poistettava kaikki silikoni. Leikkaus oli suuri riski, mutta minulla oli onnea.

        Anderson oli jo pitkään halunnut poistaa implanttinsa. Niiden uutuudenviehätys oli kadonnut.
        - Eräänä päivänä katselin itseäni peilistä. Ajattelin, että näytän täysin naurettavalta.


        4.
        Alternative Medicine:
        "Jenny Jones ymmärtää nyt, että rintaimplantit eivät olleet hänen terveydelleen koituneiden vahinkojen arvoiset. Muutaman kuukauden kuluttua ensimmäisestä leikkauksesta Jennylle aiheutui vakavaa rintojen kovettumista. Hän palasi lääkärille korvatakseen vanhat implantit uusilla. Kivut jatkuivat silti jokapäiväisinä.

        - Olen todella häpeissäni, mutta ehkä minun oli koettava tämä kaikki uskoakseni lopulta. Jotkut naiset ovat käyneet läpi jopa 10 - 15 uusintaleikkausta, mutta silti he teettävät niitä lisää. Kukaan lääkäreistäni ei kertonut minulle silikonin myrkyllisistä vaikutuksista ihmiselle. Rintaimplantit olivat ehdottomasti elämäni suurin virhe. Olin jatkuvasti toipumassa uusista leikkauksista, mutta rinnat olivat silti koko ajan kovat ja kipeät."


        5.
        IBS Network:
        "Houstonissa Teksasissa asunut Marlene Davis halusi varoittaa naisia omassa kuolinilmoituksessaan rintaimplanttien vaaroista. Hän toivoi kokemuksensa perusteella, että implantteja harkitsevat naiset muuttaisivat mielensä. Davis hankki silikoni-implantit parantaakseen ulkonäköään. Jokaisesta päivästä tuli kuitenkin hänelle tuskallinen kokemus. Davisilla oli kuollessaan aviomies, sekä yksi tytär ja kaksi poikaa. Hänen paras ystävänsä Dot Sauer kertoo:

        - Marlenen viimeinen toivomus oli, että hänen kuolinilmoituksessaan kerrotaan rintaimplanttien aiheuttaneen hänen kuolemansa. Hänen terveytensä romahtaminen oli dramaattisinta, mitä olen koskaan nähnyt. Hän oli kuitenkin vasta 40-vuotias. Kun Marlenen silikoni-implantit poistettiin, ne eivät olleet enää alkuperäisen puhtaan väriset, vaan sinapin keltaiset ja verijuovien kyllästämät."


    • Iltasanomat

      "Nainen meni nelisen vuotta sitten hieman yli 20-vuotiaana rintojen suurennusleikkaukseen, jonka seurauksista hän kärsii edelleen. Nainen vertaili leikkausten hintoja ja päätyi espoolaiseen klinikkaan. Vaikeudet alkoivat heti naisen saavuttua leikkaukseen. Kirurgi tuli paikalle tunteja myöhässä puku päällä. Naiselle annettiin rauhoittavia ja puudutusaine tökittiin rintaan isolla piikillä.
      - Jossain vaiheessa menetin tajuntani. Kun heräsin leikkauksen jälkeen ihan tokkuraisena, sairaanhoitaja heitti minut ulos, koska klinikka oli mennyt kiinni.

      Seuraavaksi alkoi naisen vuosia kestänyt kipu- ja tulehduskierre. Toinen rinta oli leikkauksen jälkeen kipeä ja siinä oli pitkä haava, josta valui kudosnestettä ja keltaista limaa.
      - Haavaa piti suihkutella ja siihen piti vaihtaa lappu kaksi kertaa päivässä. Se oli ällöttävää. Kaikki harrastukset ja saunominenkin oli kielletty. Jouduin syömään antibiootteja neljä kuukautta. Vasta useiden kuukausien odottelun jälkeen pääsin korjausleikkaukseen. Sen jälkeen haava umpeutui, mutta kivut eivät kadonneet. Tulehdus oli ja pysyi.

      Vajaat kaksi vuotta sitten nainen ymmärsi tarvitsevansa kolmannen leikkauksen. Hän matkusti taas samalle klinikalle, mutta vastaanotto oli hyinen. Lääkäri suuttui ja sanoi naisen kipujen johtuvan mielenterveysongelmista. Hän lupasi kuitenkin leikata rinnat kolmannen kerran, mutta nainen ei enää luottanut häneen.

      Nainen päätti konsultoida alan huippuja ennen uutta leikkausta. Arviot olivat karua luettavaa: rinnat oli pilattu sisäpuolelta tekemällä liian suuri rintapussi ja rinnat olivat täysin väärin täytetyt. Nännit olivat väärissä kohdissa ja rinnoissa oli melkein 10 senttiä pitkät arvet. Nainen maksoi huippukirurgille yli 6 500 euroa saadakseen rintansa kuntoon. Prosessin aikana työkyvyttömänäkin olleelle naiselle neljän vuoden painajainen on tullut maksamaan tähän mennessä lähes 13 000 euroa.
      - Rinnat ovat vieläkin niin pilalla, että joudun todennäköisesti menemään taas uuteen leikkaukseen. Olen jo nyt korviani myöten veloissa leikkausten takia."

      • tissuka

        oli seitsemän päivää lehdessä joskus ja koski edesmennytä Wesdentin klinikkaa (Pietilä)


      • Katso-lehti 41/2003
        tissuka kirjoitti:

        oli seitsemän päivää lehdessä joskus ja koski edesmennytä Wesdentin klinikkaa (Pietilä)

        "Janita Janatuisen silikoni-implanttien asennus tallinnalaisessa sairaalassa ei sujunut ongelmitta. Uusintaleikkaus suisti hänen taloutensa epätasapainoon. Janita tuomitaan tällä viikolla Helsingin käräjäoikeudessa petoksesta."

        http://katso.fi/haloo/kotimaa/article111261.html


      • Vroom
        Katso-lehti 41/2003 kirjoitti:

        "Janita Janatuisen silikoni-implanttien asennus tallinnalaisessa sairaalassa ei sujunut ongelmitta. Uusintaleikkaus suisti hänen taloutensa epätasapainoon. Janita tuomitaan tällä viikolla Helsingin käräjäoikeudessa petoksesta."

        http://katso.fi/haloo/kotimaa/article111261.html

        ...miten rumat rinnat! Kumma että se viitsii olla paljastavissa bikineissä. Jos minulla olisi moiset rumilukset rinnassani, pitäisi leukaan asti ulottuvia puseroita aina.


    • Idioottien idiootti!

      .. kun ei oo rahaa?? Laitatin ne 3 vuotta sitten Tallinnassa, toivuin hyvin mutta kaduin heti. Ahdistaa ihan mielettömästi enkä kehtaa asian huonon maineen vuoksi mennä edes lääkäriin saadakseni apua!!
      Vielä ne on suht hyvät (ollakseen siis silikonit), mutta ällöttää miten luonnottomat pahkurat ne ovat!!!
      Please kertokaa..

      • Vroom

        Useilla pankeilla on pankkikorttiin liittyvä luottolaina, esim. OPlla on kultakorttiluotto. Jos sinulla on vakityö, asia hoitunee suht helposti.


    • Nordström kertoo

      "Potilaiden ulkonäön turmelleen ja leikkauskiellon saaneen espoolaisen plastiikkakirurgin jälkiä jouduttiin myöhemmin korjaamaan muiden lääkäreiden toimesta. Seitsemän tapausta on johtanut korvausten maksamiseen potilaille.

      Plastiikkakirurgian professori Rolf Nordström:
      - Mainittu seitsemän tapausta on kuitenkin mitättömän pieni osa. Näen niitä joka viikko. Meille tulevista potilaista noin kolmasosa on muualla leikattuja, epäonnistuneita, tyytymättömiä potilaita, joita pitää yrittää korjata. Välttämättä se ei aina ole helppoa, joskus se on mahdotontakin. Toinen leikkaus on melkein aina vaikeampi, kuin jos olisi saanut tehdä operaation alusta asti oikein. Ongelma ei ole kokonaisuudessaan poistunut tämän tapauksen jälkeenkään. Ammattitaidottomuus on kauneuskirurgian alalla yleistä.

      Professori Nordströmin mukaan potilaan on vaikea tietää operoivan lääkärin mahdollisesta epäpätevyydestä.
      - Kauneuskirurgian koulutus Suomessa ei sisällä oleellista koulutusta. Yhteiskunnallisissa sairaaloissa ei saa leikata kauneuskirurgiaa, se on kiellettyä. Siksi jää jokaisen valmistuneen kirurgin omaksi huoleksi, vaivautuuko, ja onko edes varaa hankkia itselleen kunnon kallis pätevyys. Sitä joutuu hakemaan ulkomailta, eikä kaikista välttämättä edes tule alan taitajia. Ala on todella vaikea. Kauneuskirurgia on aina vaarallista. Hyvä, että tämä aihe nousi nyt esille. Kysymyksessä on todellinen ongelma. Ilmiön parissa on kamppailtu jo vuosia."
      Iltalehti 24.10.2003

    • Ei alle 18 vuotiaille!
      • "kuolenko nauruun"

        "Ei alle 18 vuotiaille!"


    • Anonyymi

      Mun elämäni paras päätös oli hankkia implantit, en luovu niistä ikinä. Harmi kun en aikaisemmin ottanut niitä.

      • Sama juttu! Monta vuotta pohdin ja tuskastelin että pitäiskö vai ei ja sitten vihdoin ne otin ja en oo katunu!


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1805
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1689
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1514
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1194
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1193
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1182
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1136
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1131
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1119
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1114
    Aihe