Tämä on strateginen asia.

Mitä jenkit Saksassa ja Italiassa tekevät? Eikö parempipaikka heille olisi Itä-Euroopan maat, kuten balttia tai sitten lähteä taistelemaan Afganistaniin? Eihän Yhdysvalloilla ole puutetta joukoista ja he eivät tarvitsisi Nato-liittolaisia omiin sotiinsa, kun niitä on jopa Japanissakin. Onko tämä tulkittava jonkinasteiseksi miehitykseksi? Kyllä kummastuttaa?

Kun ne ovat Euroopan ulkopuolisia joukkoja, voi jossain vaiheessa niiden toimintakin olla hyvinkin EI eurooppalaista ja Euroopan etujen vastaista. Tämmöinen mahdollisuus on olemassa, koska ne ovat US-hallituksen alaisuudessa, emmekä me voi tietää millaiset poliitikot USA:ta esim. 10 vuoden päästä johtaa? Emme edes sitä ketkä ja millaiset johtaa maata neljän vuoden kuluttua ja sen vaikutukset Eurooppaan? Vieras on aina vieras, eikä vieraan tule taloksi majoittua.

Nato entisestään integroi armeijat USA:n kytkeytyen ja tekee itsenäisen eurooppalaisen turvallisuuspolitiikan mahdottomaksi ja mitä pikemmin myös Euroopan ulkopolitiikan, koska meillä ei ole takeina itsenäisiä armejoita. Suomella lienee viellä omansa?

Nehän tulivat (mm.USA, mutta ainoastaan USA jäi) miehitysjoukoiksi 1945, kun Saksa ja Italia oli luhistuneet ja jäivät Kylmän Sodan vuoksi, mutta eihän Venäjä enää ole Keski-Euroopassa ja eihän se enää mikään Supervalta ole vaan suurvalta, Saksan, Britannian, Ranskan ja italian tapaan. Voimavaroja sillä on parhaimmillaan noin ekonomisesti Italian verran, mutta ne tankkien romut, ovat romuja 1970 ja 80 luvuilta, jotka eivät kelpaa edes meille. Supervaltaa ei Venäjästä enä tule, kuten se oli Kylmän Sodan aikana 1948-1991. Siitä ei ole pelkoa, Supervalta ei pelkällä öljyn tuotannollakaan sentään elä Supervaltana!!

Ei ulkopolitiikka aivan itsenäistäkään voi olla näissä Nato USA-Army raameissa, vaan ne rajoittavat positiivistakin kehitystä.Ei sellaiset maat, kuten Italia ja Saksa voi itsenäisesti EU:takaan olla rakentamassa, koska alkutilanteessa täytyy olla sitoutumaton ja omavarainen ulkopolitiikka, suhteessa ei eurooppalaiseen tahoon. Ei se muutoin mikään Euroopan Unioni ole.

Miksei näistä EU liittymishankkeen aikana puhuttu? (Ei eurooppalainen vieras aines keskellä EU:ta)

Miksi ne US-joukot eivät painu sinne Afganistaniin, siellähän on puute miehistä?

Nato ja Jenkkimieliset haluavat liioitella Venäjän sotilaallista voimaa, vaikka painetta aggressioon olisikin Italian kaliiberin BKT (parhaimmilaan kalliinkin öljyn aikana) pitää aggression kurissa, hyvinkin tehokkaasti.

Eikä Venäjä hyökkää Suomeen ellei jo muuten oltaisi Euroopassa sodan kynnyksellä tai sodassa, joka vähiten haittaa tekisi USA:lle, joka yrittää turvata tulevaisuudessa entistä tehokkaammin oman maanosansa vihollisen ydiniskuilta torjuntaohjuksin, joista on rakenteilla Globaali verkko Yhdysvaltojen suojaksi. Ei mm. Suomen suojaksi., kun he tästä saavat täyden voiton tekniikan kehittyessä millaisia despootteja heistä tuleekaan, kun heidän kannaltaan ei ole mitään väliä miten muita kohdellaan.

Saksa ja Italia on alistetussa asemassa, britit eivät ole katkaisseet napanuoraansa USA:n, vaikka sen kerran menettivätkin ja Ranskassa on nyt amerikkalaismielinen presidentti.

Tämä on geopoliittinen, geostrateginen ja myös vahvasti Natoasiaa.

http://www.saulmasson.org

-masson

0

151

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Moi vaan vielä kerran

        Kivaa päivää samalla. Kukaan ei kaipaa eikä rakasta. 💔🐺🌃🌧️☀️
        Ikävä
        348
        4584
      2. Naiselle varatulle

        Jos homma kariutuu kotona, niin saanko sinut ihan omakseni🙂??
        Tunteet
        27
        2846
      3. Naisiin ei ole luottamista

        Ainakaan useimpiin suurin osa hakee vain hyötyä miehistä tavalla tai toisella.
        Ikävä
        90
        1931
      4. Herätys nyt vittu!

        Laihduta hyvänen aika
        Ikävä
        134
        1875
      5. Minun täytyisi lopettaa

        Kaipaaminen. Siksi kun en pysty mihinkään. Tulee vain harmia kun kaipaan. Olen niin väsynyt, ei kiinnosta mikään, enkä e
        Ikävä
        31
        1805
      6. Olet niin lähellä

        .... mutta en tiedä haluatko nähdä tai kuulla minusta. Minulla on ikävä sua, minua nuorempi nainen.
        Ikävä
        38
        1696
      7. Mies miten reagoisit jos

        satuttais näkemään sattumalta?
        Ikävä
        31
        1613
      8. Hävetkäämme!

        Rydman saa jatkaa. Hymyili leveästi haastattelujen aikana. Mikä meissä on vikana kun tuollainen "mies" ministerinä?
        Perussuomalaiset
        110
        1414
      9. Tänään onkin hyvä päivä

        Selata koko päivän Tinderin hunajaisia naisia. Jospa löytyy se rakkaus. Vähän kuin pelaisi hedelmäpelejä. 💘🍑🍍
        Sinkut
        61
        1309
      10. Miksi rikkaiden pitäisi

        maksaa köyhien ja laiskojen verot, en ymmärrä tätä laskuoppia?
        Maailman menoa
        177
        1282
      Aihe