Miten voi voittaa?

(ex?)Peluri2010

Kysyisin sellaista asiaa, että miten ns. "voittavat pelaajat" pärjäävät tappioputkissa. Itse pelaan ajallisesti varmaan 95% voitollista peliä.Mutta kun tappioputki alkaa, niin sitten hävitään, hävitään niin perkeleesti ja hävitään kaikilla mahdollisilla käsillä. Nämä tappioputket syövät voittoni jatkuvasti. Saatan siis pelata kaksi viikkoa, pikkuhiljaa voitollista peliä. Tottakai välillä tulee hetkittäin takkiin, niin kuin kaikilla, mutta siis sanotaan että jos 3 tyuntia pelaan, niin vähintään tuplaan yleensä pöytärahani. Siis esim 50 €:sta sataseen. Näin saatan pelata pari viikkoa iltaisin aina jos ehdin ja pääsen noin 400-600 euroa voitolle.

Mutta sitten se alkaa. Aluksi häviän noin kolme tai neljä suurta, ehkä all in pottia, huippukäsillä, erittäin lyhyessä ajassa. Itselläni esim setti, mutta kaveri vetää värin viimaisellä kortilla. Yleensä tämän jälkeen tulee pieni suvantovaihe, minä saan pelkkiä roskakäsiä ja yleensä häviän vähän tai olen suunnilleen omillani. Saatan jopa hieman voittaa. Mutta pian se taas iskee, kuin Jumalan rankaisuna (vaikka uskovainen en olekaan). Häviän lähes kaikki voittamani rahat jälleen hetkessä. Hyvänä esimerkkinä äsken vartin sisällä, sain suoran, all in...kaveri sai viimeisellä kädellä täyskäden. Minä sain setin, 999, all in, kaverilla setti JJJ. Samalla häviän vähän pienempiä, mutta tuntuvia potteja toppi parilla, kun kaverilla kaksi paria, vedin neljä kertaa väriä, löin itse, kaveri maksaa jollain pikkuparilla, kertaakaan ei värinveto osunut, yms. Näin ne voitetut sataset häviävät kuin pieru saharaan, aivan käsittämättömillä käsillä. Loppusilauksena vielä minulla oli kädessä suurempi pari kuin yksikään pöytäkortti, kaveri sai setin ja oikein vittuiluna vielä neloset all innissä. Erittäin lyhyessä ajassa häviän aivan kaikilla käsillä, häviän isot potit, mutta myös pienet potit, kaverilla on aina joku hai numeron verran parempi kuin minulla.

En voi käsittää, miten pokerissa voi voittaa, tai ainakaan miten voi voittaa jos aina käy näin kuin minulle. Tämä ei ole yksi tai kaksi kertaa, vaan näin on käynyt jo noin kymmenen kertaa. En vain voi käsittää, miten pelaan voitollista peliä lähes kokoajan, mutta yhtäkkiä alan häviämään, jopa paremmilla käsillä kuin voittaessani. Välillä tuntuu, että mitä paremmat kortit saan, niin sitä varmemmin alan häviämään. Oikeasti tuntuu, ihan kuin joku napsauttaisi nappia, että nyt tämän jätkän rahat viedään ja sillä selvä.

Kokeeko muut pelaajat jatkuvasti tällaisia tappioputkia. Ja jos kokee, niin miten ihmeessä pokerista voi jäädä voitolle? En ainakaan itse ymmärrä, miten voisin välttyä häviämästä, kun saan huippukäsiä, mutta aina kaverilla on parempi käsi. Suurin osa pelaajista toki häviävät lähes jatkuvasti. Mutta kun itse tosiaan ajallisesti ja käsien määrissä katsottuna voitan karkeasti arvioiden noin 90 %. Olen pärjännyt hyvin myös turnauksissa, vaikka en niitä paljoa ole pelannutkaan. Pitäisikö siirtyä pelkkiin turnauksiin, jolloin tappiot ei kasaannu niin nopeasti. Turnaukset ovat vain siitä ärsyttäviä, että ne kestävät usein niin kauan, että en tiedä voinko niin kauaa kerralla pelata.

15

1255

  Vastaukset

  • Jos on oikeasti voittava pelaaja, niin syynä on varianssi ja sen toiminta pitää oppia ymmärtämään. Mitä lähempänä olet odotusarvollisesti break-even peliä, sitä todennäköisempiä ovat isotkin montut. Luulen että sinäkin olet tuon odotusarvon suhteen korkeintaan marginaalisesti plussalla, joten niitä syviäkin monttuja tulee väistämättä. Setuppeja ja ohivetoja tulee kaikille ja jatkuvasti, niille ei mahda mitään. Jokainen pystyy voittamaan nutseilla rahaa oli sitten miten huono pelaaja tahansa. Se on myös yksi syy miksi monet luulevat vähän voittoa tehneenä olevansa hyviä pelaajia.

   Esimerkiksi jos sinulla on KJ ja pöytä on riverillä Kxxxx ja voitat potin showdownissa KT vastaan sitä voi helposti ajatella että tämähän on helppoa rahaa. Sitten seuraavalla kerralla kun vihu kääntääkin esiin KQ:n, moni ajattelee vain että olipahan huonoa tuuria. Todellisuudessa voi olla niin että pelasit molemmissa poteissa huonosti mutta onnistuit silti voittamaan toisen ja SE oli tuuria.

   Tämän postauksen tarkoitus ei todellakaan ole v***uilla vaan antaa ihan vain neuvoja. :-)
   Voit hyvinkin olla voittava pelaaja, mutta tutkin sitä omaa peliä jatkuvasti ja yritä oppia virheistäsi. Niitä tekee jokainen.

   Jos aiot harrastaa pokeria vähänkin enemmän tosissaan, niin hommaa apuohjelma, eli Poker Tracker, Poker Office, Hold'em Manager, tai joku muu. Silloin ei tarvitse puhua millään "karkeasti arvioiden" -termeillä, vaan voi katsoa suoraa faktaa oamsta pelistä.

   Niillä on äärettömän helppo katsoa pelattuja käsiä jälkikäteen ja löytää omasta pelistä vuotoja.

   • Pokeri on säädetty topimimaan juurikin aloittajan kuvaamalla tavalla. Ensiksi pelikassan saa pikkuhiljaa grindaamalla moninkertaistettua, sitten tulee väistämätön tappioputki ja häviät millä tahansa kädelle, yleensä riverillä vihu saa jonkun superjoulukäden joka voittaa sinun kätesi. Ja taas sama ruljanssi alusta talletuksen jälkeen.


   • .. kirjoitti:

    Pokeri on säädetty topimimaan juurikin aloittajan kuvaamalla tavalla. Ensiksi pelikassan saa pikkuhiljaa grindaamalla moninkertaistettua, sitten tulee väistämätön tappioputki ja häviät millä tahansa kädelle, yleensä riverillä vihu saa jonkun superjoulukäden joka voittaa sinun kätesi. Ja taas sama ruljanssi alusta talletuksen jälkeen.

    "Pokeri on säädetty topimimaan juurikin aloittajan kuvaamalla tavalla. Ensiksi pelikassan saa pikkuhiljaa grindaamalla moninkertaistettua, sitten tulee väistämätön tappioputki ja häviät millä tahansa kädelle"

    Olen toistanut tämän jo montaa kertaa aiemminkin, mutta menkööt nyt vielä kerran:
    Eikö pokeri ole sitten aika helppoa rahaa jos on noin hyvät softariidit? Pelaat niin kauan kuin tuota sinun mainitsemaasi voittoputkea riittää ja sitten kun alkaa tulla biittejä, niin rahat pois ja vaihdat verkkoa/saittia.

    Siellä sitten uudet nousut ja kun alkaa taas tulla biittiä, rahat pois ja paikan vaihto.
    Easy money!? ;-)


   • Ymmärrän mitä tarkoitat, mutta kyse ei nyt ole mistään kalleparilla kerran tai kaksi häviämisestä. Kyse on nimenomaan siitä, että minulle tulee sellaiset kortit, joilla aivan täysin varmasti joka ikinen pokeripelaaja laittaa kaikki rahansa likoon. Yleisimmin tappiot tulee seteillä. Edelliskerralla (jonka muistan oikein hyvin) tappioputki alkoi sillä, että sain (eittäin harvinaista ja normaalisti "huipputuuria") kolme kertaa kolmoset noin parikymmenen minuutin sisään. Hävisin näistä käsistä jokaisen. Kaksi käsistä tuli settinä, yhdessä pöytäpari, mutta minulla ässäkikkeri. Näistä tappioista ei kulunut kauaakaan, kun sain heti flopista suoran, korotin reippaasti, vastassa oli jatkuvasti bluffaafa/maksava "idioottimainen" pelaaja, kaveri korotti all in ja taas tuli takkiin, kahdesta parista tuli täyskäsi. Viime tappiot selitin jo ensimmäisessä viestissä ja kuvio kulki jokseenkin samalla tavalla. Tosin vastustajat viimeksi olivat ihan suht hyviä pelaajia ja usein heillä oli kokoajan paremmat kortit kuin minulla, vaikka itsellänikin oli esim se 999 setti.

    Vaikka olisi kuinka huippupelaaja, niin ei tällaisia tappioita yksinkertaisesti voi välttää. Raivostuttavinta näissä on myös se, kun tuntuu, että tosi usein juuri ne hemmot joille minä häviän siinä all in tilanteesa, ovat aikaisemmin tyrkänneet kaikki peliin aivan idioottikäsillä ja hävinneet. Itse periaatteessa vältän all in tilanteita viimeiseen asti. Esim käsikortteina KK tai AA, en normaalisti lyö all in ja toivon etten sitä joudu maksamaankaan, vaikka tottakai AA:lla se täytyy maksaa jos joku lyö. Pyrin aina katsomaan flopin vain kohtuullisella korotuksella ja siten minimoimaan esim KK tappion riskin. En todellakaan häviä merkittävä summia tilanteissa, jotka sinä kuvasit, esim toppiparilla. Paitsi tappioputkessa nuo tilanteet häviän jatkuvasti, silloin niistä yhteensä koostuu isompi summa. En kuvittele olevani hyvä pelaaja, jos minulla on kikkeri yhden suurempi kuin vastustajalla. Se on tuuria, joka normaalisti menee fifty fifty. Mutta tappioputkessa nuokin kädet häviän aina ja kassasta valuu myös pikkuhiljaa rahaa noin.

    En oikeasti voi käsittää, miten on mahdollista, että pelaan kaksi-kolme viikkoa, noin joka toinen päivä ja voitan jokseenkin kokoajan, vaikka toki välillä rapsahtaa takkiin hetkellisesti. Noin seitsemänä peli-iltana pääsen plussalle noin 400-600 euroa. Mutta sitten häviän rahani muutamassa tunnissa, sellaisilla käsillä, jotka tavallisesti olisi järkyttävän hyvää tuuria. Erikoisinta näissä pahoissa tappioputkissa tosiaan on se, että niiden aikana minulla on huomattavasti paremmat kädet kuin voitollista peliä pelatessani.

    Ja tosiaan kuten sanoin, jos tämä ei vielä tarpeeksi laita vi****maan, niin todella usein häviän all in tilanteet jollekin todella surkealle kokoajan bluffaavalle maksavalle/lyövälle pelaajalle, joka minuutin päästä häviää voittamansa rahat jollekin paremmalleen aivan idioottimaisella maksulla. :D


   • PLoo kirjoitti:

    "Pokeri on säädetty topimimaan juurikin aloittajan kuvaamalla tavalla. Ensiksi pelikassan saa pikkuhiljaa grindaamalla moninkertaistettua, sitten tulee väistämätön tappioputki ja häviät millä tahansa kädelle"

    Olen toistanut tämän jo montaa kertaa aiemminkin, mutta menkööt nyt vielä kerran:
    Eikö pokeri ole sitten aika helppoa rahaa jos on noin hyvät softariidit? Pelaat niin kauan kuin tuota sinun mainitsemaasi voittoputkea riittää ja sitten kun alkaa tulla biittejä, niin rahat pois ja vaihdat verkkoa/saittia.

    Siellä sitten uudet nousut ja kun alkaa taas tulla biittiä, rahat pois ja paikan vaihto.
    Easy money!? ;-)

    Näin olen jo 2 vuotta pelannut ja hyvällä tuotolla. Saan keskimäärin kolminkertaistettua alkupääomani muutamassa päivässä. Pokerihuoneita on yli 500, joten vielä riittää tahkoamista. Ja kyllä, etenkin tiettyjen verkkojen skineillä kaava on aina sama: järjetön nousu alkuun. Sitten kun rauhoittuu, nostan rahani pois. Helppo tehdä voittoa, kun saa monstereita vähän joka toiseen käteen.


   • (ex?)Peluri kirjoitti:

    Ymmärrän mitä tarkoitat, mutta kyse ei nyt ole mistään kalleparilla kerran tai kaksi häviämisestä. Kyse on nimenomaan siitä, että minulle tulee sellaiset kortit, joilla aivan täysin varmasti joka ikinen pokeripelaaja laittaa kaikki rahansa likoon. Yleisimmin tappiot tulee seteillä. Edelliskerralla (jonka muistan oikein hyvin) tappioputki alkoi sillä, että sain (eittäin harvinaista ja normaalisti "huipputuuria") kolme kertaa kolmoset noin parikymmenen minuutin sisään. Hävisin näistä käsistä jokaisen. Kaksi käsistä tuli settinä, yhdessä pöytäpari, mutta minulla ässäkikkeri. Näistä tappioista ei kulunut kauaakaan, kun sain heti flopista suoran, korotin reippaasti, vastassa oli jatkuvasti bluffaafa/maksava "idioottimainen" pelaaja, kaveri korotti all in ja taas tuli takkiin, kahdesta parista tuli täyskäsi. Viime tappiot selitin jo ensimmäisessä viestissä ja kuvio kulki jokseenkin samalla tavalla. Tosin vastustajat viimeksi olivat ihan suht hyviä pelaajia ja usein heillä oli kokoajan paremmat kortit kuin minulla, vaikka itsellänikin oli esim se 999 setti.

    Vaikka olisi kuinka huippupelaaja, niin ei tällaisia tappioita yksinkertaisesti voi välttää. Raivostuttavinta näissä on myös se, kun tuntuu, että tosi usein juuri ne hemmot joille minä häviän siinä all in tilanteesa, ovat aikaisemmin tyrkänneet kaikki peliin aivan idioottikäsillä ja hävinneet. Itse periaatteessa vältän all in tilanteita viimeiseen asti. Esim käsikortteina KK tai AA, en normaalisti lyö all in ja toivon etten sitä joudu maksamaankaan, vaikka tottakai AA:lla se täytyy maksaa jos joku lyö. Pyrin aina katsomaan flopin vain kohtuullisella korotuksella ja siten minimoimaan esim KK tappion riskin. En todellakaan häviä merkittävä summia tilanteissa, jotka sinä kuvasit, esim toppiparilla. Paitsi tappioputkessa nuo tilanteet häviän jatkuvasti, silloin niistä yhteensä koostuu isompi summa. En kuvittele olevani hyvä pelaaja, jos minulla on kikkeri yhden suurempi kuin vastustajalla. Se on tuuria, joka normaalisti menee fifty fifty. Mutta tappioputkessa nuokin kädet häviän aina ja kassasta valuu myös pikkuhiljaa rahaa noin.

    En oikeasti voi käsittää, miten on mahdollista, että pelaan kaksi-kolme viikkoa, noin joka toinen päivä ja voitan jokseenkin kokoajan, vaikka toki välillä rapsahtaa takkiin hetkellisesti. Noin seitsemänä peli-iltana pääsen plussalle noin 400-600 euroa. Mutta sitten häviän rahani muutamassa tunnissa, sellaisilla käsillä, jotka tavallisesti olisi järkyttävän hyvää tuuria. Erikoisinta näissä pahoissa tappioputkissa tosiaan on se, että niiden aikana minulla on huomattavasti paremmat kädet kuin voitollista peliä pelatessani.

    Ja tosiaan kuten sanoin, jos tämä ei vielä tarpeeksi laita vi****maan, niin todella usein häviän all in tilanteet jollekin todella surkealle kokoajan bluffaavalle maksavalle/lyövälle pelaajalle, joka minuutin päästä häviää voittamansa rahat jollekin paremmalleen aivan idioottimaisella maksulla. :D

    Eipä tullut hirveästi neuvoja. Pakko vielä kysyä, että kokeeko kovinkin moni vastaavia "rauhallisia" nousua ja erittäin jyrkkiä laskuja? En vain vieläkään voi käsittää, käykö noin kaikille, vai onko minulla ollut oikein extra p***a tuuri aina.

    Mainittakoon vielä, että olen pelannut elämässäni seitsemän (noin sadan henkilön) turnausta, joista kolmessa olen päässyt melko mukaville palkinnoille (3., 5., ja 4.). Alan vakavasti harkitsemaan, josko siirtyisi pelaamaan pelkkiä turnauksia. Näin ei ainakaan häviäisi niin nopeasti voittorahoja. Turnauksissa vain on tosiaan se huono puoli, että en koskaan voi olla varma, pystynkö pelaamaan sen seuraavat neljä tuntua, jonka turnauksen voittaminen saattaa vaatia. Toisaalta varsinkin turnauksissa pelaaminen vaatii myös onnea, yksi huono-onninen jako ja olet hävinnyt.

    Niin, piti siis kysymäni, että minkälainen käsitys teillä on. Voitollista nettipokeria pelaavat henkilöt, voittavatko he pääsääntöisesti turnausrahaa, vaiko rahapöydissä?? VAi onko mielestänne pelaajia molemmissa ryhmissä?

    Pakko vielä heittää ilmaan yksi kysymys. En tosiaan ole paljoa turnauksia vielä pelannut. Mutta oletteko te muut huomanneet, että vähän ennen finaalipöytää ja finaalipöydässä alkaa jaot olemaan varsin merkillisiä. Tuntuu, että all innejä heittävät lähes kaiken jo hävinneet pelaajat eivät tipu millään. All innissä lähes poikkeuksetta voittaa se, jolla on vähän merkkejä ja joka yleensä on prosenteissa jäljessä. All innissä tippuu pelaajia ainoastaan silloin, kun on kaksi yhtä paljon merkkejä omistavaa pelaajaa mukana. Itse kolmessa finaalipöydässä kiinnitin tähän huomiota ja kerran olin itsekin "hyötyjän" asemassa. Viimeksi oli erittäin erikoinen tapaus, eräs kaveri, jolla oli 150 merkkiä jäljellä (alle blindien, kun muilla noin 10.000), voitti viisi kertaa peräkkäin all innin ja oli yhtäkkiä taas hyvin mukana pelissä. Siinä kyllä tuli sellainen olo, että onko tämä tottakaan. Onneksi itse en hänelle merkittävää summaa hävinnyt, mutta kyllä tilanne alkoi olemaan jo vähän naurettava. Kaveri itsekin hämmästeli onneaan.

    Olen tosiaan ollut vasta kolme kertaa finaalissa, mutta näissä kaikissa on käynyt samoin. Hyvin paljon johdossa ollut henkilö, saattaa finaalipöydässä alkaa häviämään kaikilla käsillä. Onneksi itse en ole sentään siinä tilanteessa ollut.


   • (ex?)peluri kirjoitti:

    Eipä tullut hirveästi neuvoja. Pakko vielä kysyä, että kokeeko kovinkin moni vastaavia "rauhallisia" nousua ja erittäin jyrkkiä laskuja? En vain vieläkään voi käsittää, käykö noin kaikille, vai onko minulla ollut oikein extra p***a tuuri aina.

    Mainittakoon vielä, että olen pelannut elämässäni seitsemän (noin sadan henkilön) turnausta, joista kolmessa olen päässyt melko mukaville palkinnoille (3., 5., ja 4.). Alan vakavasti harkitsemaan, josko siirtyisi pelaamaan pelkkiä turnauksia. Näin ei ainakaan häviäisi niin nopeasti voittorahoja. Turnauksissa vain on tosiaan se huono puoli, että en koskaan voi olla varma, pystynkö pelaamaan sen seuraavat neljä tuntua, jonka turnauksen voittaminen saattaa vaatia. Toisaalta varsinkin turnauksissa pelaaminen vaatii myös onnea, yksi huono-onninen jako ja olet hävinnyt.

    Niin, piti siis kysymäni, että minkälainen käsitys teillä on. Voitollista nettipokeria pelaavat henkilöt, voittavatko he pääsääntöisesti turnausrahaa, vaiko rahapöydissä?? VAi onko mielestänne pelaajia molemmissa ryhmissä?

    Pakko vielä heittää ilmaan yksi kysymys. En tosiaan ole paljoa turnauksia vielä pelannut. Mutta oletteko te muut huomanneet, että vähän ennen finaalipöytää ja finaalipöydässä alkaa jaot olemaan varsin merkillisiä. Tuntuu, että all innejä heittävät lähes kaiken jo hävinneet pelaajat eivät tipu millään. All innissä lähes poikkeuksetta voittaa se, jolla on vähän merkkejä ja joka yleensä on prosenteissa jäljessä. All innissä tippuu pelaajia ainoastaan silloin, kun on kaksi yhtä paljon merkkejä omistavaa pelaajaa mukana. Itse kolmessa finaalipöydässä kiinnitin tähän huomiota ja kerran olin itsekin "hyötyjän" asemassa. Viimeksi oli erittäin erikoinen tapaus, eräs kaveri, jolla oli 150 merkkiä jäljellä (alle blindien, kun muilla noin 10.000), voitti viisi kertaa peräkkäin all innin ja oli yhtäkkiä taas hyvin mukana pelissä. Siinä kyllä tuli sellainen olo, että onko tämä tottakaan. Onneksi itse en hänelle merkittävää summaa hävinnyt, mutta kyllä tilanne alkoi olemaan jo vähän naurettava. Kaveri itsekin hämmästeli onneaan.

    Olen tosiaan ollut vasta kolme kertaa finaalissa, mutta näissä kaikissa on käynyt samoin. Hyvin paljon johdossa ollut henkilö, saattaa finaalipöydässä alkaa häviämään kaikilla käsillä. Onneksi itse en ole sentään siinä tilanteessa ollut.

    Turha siinä on mitään sen ihmeellisempiä neuvoja antaa. Jos pelaa hyvin ja saa rahat keskelle johdossa tai ainakin hyvällä equityllä niin sitten ei voi tehdä muuta kuin katsoa mihin suuntaan se varianssi sillä kertaa ne rahat heittää. Jos kassanhallinta on kunnossa, niin ei ole mitään hätää.

    Itselleni on tullut vaikka minkälaista nousua ja laskua. Välillä mennään hitaasti mutta varmasti alas ja välillä samaa tahtia ylös. Toisinaan tulee sitten hurjiakin monttuja ja vastavuoroisesti välillä kovia nousuja. Träkkerin graafia kun katsoo, niin lyhyellä välillä hiuksia nostattavat montut ja nousut näyttää hurjilta, mutta sitten kun niitä jakoja on useampi satatuhatta niin ne näyttää enää onnettomilta rypyiltä.

    Eiköhän voittavia pelaajia löydy kummastakin pelimuodosta, niin turnauksista kuin käteisistäkin.

    Varsinkin käteispeleihin tottumattomat voivat vähän hämmästyä tuota all-in -juhlaa. Itsekkin muistan joskus nähneeni kun 13 pre-flop allista ainoastaan yksi päättyi sen eduksi joka oli merkkien mennessä keskelle johdossa. Mutta ei siinä sinänsä mitään ihmeellistä ole. Suurin osa on yleensä käytännön flippejä. Lisäksi Ax voittaa AK kerran kolmesta ja pari/alikortit voittaa isomman parin noin kerran viidestä. Välillä ne sattuu napsumaan ja välillä ei, mutta pitkässä juoksussa prosentit pitävät aika hyvin paikkansa.


   • PLoo kirjoitti:

    Turha siinä on mitään sen ihmeellisempiä neuvoja antaa. Jos pelaa hyvin ja saa rahat keskelle johdossa tai ainakin hyvällä equityllä niin sitten ei voi tehdä muuta kuin katsoa mihin suuntaan se varianssi sillä kertaa ne rahat heittää. Jos kassanhallinta on kunnossa, niin ei ole mitään hätää.

    Itselleni on tullut vaikka minkälaista nousua ja laskua. Välillä mennään hitaasti mutta varmasti alas ja välillä samaa tahtia ylös. Toisinaan tulee sitten hurjiakin monttuja ja vastavuoroisesti välillä kovia nousuja. Träkkerin graafia kun katsoo, niin lyhyellä välillä hiuksia nostattavat montut ja nousut näyttää hurjilta, mutta sitten kun niitä jakoja on useampi satatuhatta niin ne näyttää enää onnettomilta rypyiltä.

    Eiköhän voittavia pelaajia löydy kummastakin pelimuodosta, niin turnauksista kuin käteisistäkin.

    Varsinkin käteispeleihin tottumattomat voivat vähän hämmästyä tuota all-in -juhlaa. Itsekkin muistan joskus nähneeni kun 13 pre-flop allista ainoastaan yksi päättyi sen eduksi joka oli merkkien mennessä keskelle johdossa. Mutta ei siinä sinänsä mitään ihmeellistä ole. Suurin osa on yleensä käytännön flippejä. Lisäksi Ax voittaa AK kerran kolmesta ja pari/alikortit voittaa isomman parin noin kerran viidestä. Välillä ne sattuu napsumaan ja välillä ei, mutta pitkässä juoksussa prosentit pitävät aika hyvin paikkansa.

    Joo, sellaista pokeri normaalisti on. Mutta kuin tietyssä kohtaa se varianssi alkaa heittämään ainoastaan yhteen suuntaan. Ainakaan itselleni ei ole sattunut sellaisia nousuja, vaan ainoastaan äkkijyrkkiä laskuja. Nousut ovat tosiaan aina melko hidasta vääntämistä ja rahat tulee pääsääntöisesti keskisuurista voitoista. Kaksi viikkoa nousee ja yhdessä illassa putoaa, niin siinä on aika mahdotonta pelata voitollista peliä.

    PS. Pelasin tuossa viimeisen pokeritilillä olevan viisikymppisen. Jälleen kerran minä pamautin flopin jälkeen setillä all in. Aivan idioottimaisesti pelannut kaveri maksoi, en ymmärrä miksi, mutta kas kas...pöytään tuli kaksi ruutua ja näin hän sai värin. Hänen todennäköisyytensä voittaa potti, oli noin 10 %. No siis näitä tosiaan joskus pokerissa sattuu, mutta kuten olen jo selittänyt, ainakin minulla alkaa aina yhtäkkiä alamäki, jossa em. mainittuja jakoja tulee jatkuvalla syötöllä. En käsitä, miten esim kolmosilla ja suorilla voi jatkuvasti hävitä...

    Kuten jo kirjoitin, on hyvin harvinaista, että saat kolmet kolmoset vartin sisään. No mikä sitten on todennäköisyys, että häviät jokaisella näistä vartin sisään tulleista kolmosista, plus siihen sitten vielä häviö suoralla ja muutamia muita hieman pienempiä, mutta hyvällä kädellä tulleita tappioita?


   • (ex?)peluri kirjoitti:

    Joo, sellaista pokeri normaalisti on. Mutta kuin tietyssä kohtaa se varianssi alkaa heittämään ainoastaan yhteen suuntaan. Ainakaan itselleni ei ole sattunut sellaisia nousuja, vaan ainoastaan äkkijyrkkiä laskuja. Nousut ovat tosiaan aina melko hidasta vääntämistä ja rahat tulee pääsääntöisesti keskisuurista voitoista. Kaksi viikkoa nousee ja yhdessä illassa putoaa, niin siinä on aika mahdotonta pelata voitollista peliä.

    PS. Pelasin tuossa viimeisen pokeritilillä olevan viisikymppisen. Jälleen kerran minä pamautin flopin jälkeen setillä all in. Aivan idioottimaisesti pelannut kaveri maksoi, en ymmärrä miksi, mutta kas kas...pöytään tuli kaksi ruutua ja näin hän sai värin. Hänen todennäköisyytensä voittaa potti, oli noin 10 %. No siis näitä tosiaan joskus pokerissa sattuu, mutta kuten olen jo selittänyt, ainakin minulla alkaa aina yhtäkkiä alamäki, jossa em. mainittuja jakoja tulee jatkuvalla syötöllä. En käsitä, miten esim kolmosilla ja suorilla voi jatkuvasti hävitä...

    Kuten jo kirjoitin, on hyvin harvinaista, että saat kolmet kolmoset vartin sisään. No mikä sitten on todennäköisyys, että häviät jokaisella näistä vartin sisään tulleista kolmosista, plus siihen sitten vielä häviö suoralla ja muutamia muita hieman pienempiä, mutta hyvällä kädellä tulleita tappioita?

    Paljonko sulla nyt sitten on niitä käsiä takana ?!? 1000, 10k, 100k !? Olen nähnyt graaffeja joissa pelaajat runnaavat paljon alle odotusarvon useita kymmeniä tuhansia käsiä ellei jopa yli 100 000 kättä. Eli suomeks: mistään 10000 käden otoksesta ei kannata hirveästi vetää mitään johtopäätöksiä mitä sun winraten jollain tasolla pitäisi olla vai onko se yleensäkään edes positiviinen.

    "Esim käsikortteina KK tai AA, en normaalisti lyö all in ja toivon etten sitä joudu maksamaankaan, vaikka tottakai AA:lla se täytyy maksaa jos joku lyö. Pyrin aina katsomaan flopin vain kohtuullisella korotuksella ja siten minimoimaan esim KK tappion riskin."

    Jo yksissään tuo edellä mainittu kirjoittamasi kommentti todistaa, että et ymmärrä pokeria ja siihen liittyvää varianssia. Toivot että et pääse ennen floppia all inn AA: lla tai KK:lla ?!? Sitten kannattaa lopettaa pokeri saman tien, koska se ei ole eikä tule olemaan sun peli. Pitkässä juoksussa AA/KK ovat ylivoimaisesti eniten rahaa tuottavat kädet pokerissa, jos niitä nyt ei aivan päin vittua vedä koko ajan. Jos sulla on AA ja vihulla KK ja ennen floppia kaikki rahat menee keskelle niin vihu voittaa sen potin 2 kertaa 10: stä. Onko tämä sitten loppupeleissä niin hirveän kauhea/uskomaton asia mitä ei vaan voi tapahtua jos joku asia tapahtuu 20 % todennäköisyydellä ?!? Totta kai se vituttaa jos häviät paljon putkeen näitä tilanteita missä rahat menee sisään aina niin, että johdat, mutta sille nyt ei voi mitään.

    Jos joku paisti maksaa sun all innit jollain aivan kuralla sun hyviä vastaan niin sun pitäis onnitella itteäs siitä, että sait rahat sisälle niin hyvässä jamassa. Miten kauan luulet, että niitä huonoja pelaajia riittäis noissa peleissä pelaamassa, jos ne ei ikinä voittais yhtään pottia ?!?

    Jos koko ajan katkeet niin sillon sulla ei ole kassanhallinta kondiksessa ==> pelaa pienempää.


   • asljfjdfklöjsdfksdfk kirjoitti:

    Paljonko sulla nyt sitten on niitä käsiä takana ?!? 1000, 10k, 100k !? Olen nähnyt graaffeja joissa pelaajat runnaavat paljon alle odotusarvon useita kymmeniä tuhansia käsiä ellei jopa yli 100 000 kättä. Eli suomeks: mistään 10000 käden otoksesta ei kannata hirveästi vetää mitään johtopäätöksiä mitä sun winraten jollain tasolla pitäisi olla vai onko se yleensäkään edes positiviinen.

    "Esim käsikortteina KK tai AA, en normaalisti lyö all in ja toivon etten sitä joudu maksamaankaan, vaikka tottakai AA:lla se täytyy maksaa jos joku lyö. Pyrin aina katsomaan flopin vain kohtuullisella korotuksella ja siten minimoimaan esim KK tappion riskin."

    Jo yksissään tuo edellä mainittu kirjoittamasi kommentti todistaa, että et ymmärrä pokeria ja siihen liittyvää varianssia. Toivot että et pääse ennen floppia all inn AA: lla tai KK:lla ?!? Sitten kannattaa lopettaa pokeri saman tien, koska se ei ole eikä tule olemaan sun peli. Pitkässä juoksussa AA/KK ovat ylivoimaisesti eniten rahaa tuottavat kädet pokerissa, jos niitä nyt ei aivan päin vittua vedä koko ajan. Jos sulla on AA ja vihulla KK ja ennen floppia kaikki rahat menee keskelle niin vihu voittaa sen potin 2 kertaa 10: stä. Onko tämä sitten loppupeleissä niin hirveän kauhea/uskomaton asia mitä ei vaan voi tapahtua jos joku asia tapahtuu 20 % todennäköisyydellä ?!? Totta kai se vituttaa jos häviät paljon putkeen näitä tilanteita missä rahat menee sisään aina niin, että johdat, mutta sille nyt ei voi mitään.

    Jos joku paisti maksaa sun all innit jollain aivan kuralla sun hyviä vastaan niin sun pitäis onnitella itteäs siitä, että sait rahat sisälle niin hyvässä jamassa. Miten kauan luulet, että niitä huonoja pelaajia riittäis noissa peleissä pelaamassa, jos ne ei ikinä voittais yhtään pottia ?!?

    Jos koko ajan katkeet niin sillon sulla ei ole kassanhallinta kondiksessa ==> pelaa pienempää.

    ööö...et nyt oikein käsittänyt kirjoitustani. Tottakai AA:lla tai KK:lla maksan all in tilanteet aina, jos joku muu sen all innin reippaan korotukseni jälkeen lyö. Mutta kirjoitin, että itse pyrin välttämään all in tilanteita ennen floppia, sillä vastasin henkilölle, joka luuli että olen kerran hävinnyt KK:lla ja nyt kirjoittelen täällä paniikissa. Ja yleisesti hän siis ilmeisesti käsitti, että löisin yhtämittaa all in, mikä on sitten kyllä enemmänkin tuuri kuin taito peliä.

    On mielestäni aivan turha väittää, ettei olisi taitoa pelata voitollista peliä, mikäli olen useita kertoja pellannut noin kaksi viikkoa voitollista, käytännössä koko ajan. Enkä voita millään jatkuvilla lahjakäsillä, vaan suht normaaleilla käsillä parinkympin voittoja, kun luen esim vastustajien bluffeja tai vastustajat pelaavat muuten aivan idioottimaisesti. Välillä käy tuuri ja välillä huono tuuri, tällöin se varianssi toimii osaltani mielestäni melko normaalisti. Kyllä siinä tulee aikamoinen määrä jo jakojakin, kun tuonkin määrän pelaa.

    Jos nyt kirjoitustani ajatuksella luit, niin nimenomaan näistä tappioputkista tekee erikoisen se, että käytännössä kun häviän, niin minulla ON AINA PAREMMAT kortit kuin voittaessani. Häviän siis kolmosilla, tai paremmilla yhtämittaa. Kyllä minä sen verran pokerista ymmärrän, (eikä tarvitse olla nero ymmärtääkseen), että esim kolmosilla jokainen pelaaja lyö aina all in ja lähes aina se myös voitetaan. VArsinkin pöydässä, jossa on korkeintaan kaksi vastustajaa. Tottakai on muutamia poikkeustilanteita, joissa pöydässä on esim neljä samaa maata, tällöin ei ehkä kolmosillakaan lyödä all in, mikäli niin pitkälle on korteissa päästy.

    Jos minä voittaisin hiljalleen viikon, jonka jlkeen häviäisin hiljalleen viikon, niin ymmärtäisin, että kyse olisi ehkä kuitenkin taidoista. Mutta kuten jo selitin, tappioputki tulee aivan "älyttömillä" käsillä ja ei ajallisesti kestä kuin pari tuntia, mutta vie kaikki ne rahat jotka olen voittanut. Sellaisilla käsillä, että väitän maailman parhaankin pokeripelaajan häviän aivan yhtä paljon kuin itsekin häviän, moisilla korteilla. Ei voi välttyä häviämästä, mikäli saat kolmosia ja parempia, mutta häviät silti.

    Kassanhallinnasta. Pelaan kokoajan samalla tasolla. Pelaan siis 50 sentin pöydällä, voitan parissa viikossa noin 400-600, riippuen paljonko ehdin pelaamaan ja sitten se alkaa. Minä saan kolmoset, kaveri saa suoran. Minä saan suoran, kaveri saa värin. Minä saan värin, kaveri saa täyskäden. Samaan aikaan sama kaveri lyö/maksaa toista vastustajaa vastaan all innejä jollain keskisuurella parilla ja häviää nämä potit jatkuvasti. Se tekee omasta häviöstäni kaikkein riipivintä...!


   • (es?)peluri kirjoitti:

    ööö...et nyt oikein käsittänyt kirjoitustani. Tottakai AA:lla tai KK:lla maksan all in tilanteet aina, jos joku muu sen all innin reippaan korotukseni jälkeen lyö. Mutta kirjoitin, että itse pyrin välttämään all in tilanteita ennen floppia, sillä vastasin henkilölle, joka luuli että olen kerran hävinnyt KK:lla ja nyt kirjoittelen täällä paniikissa. Ja yleisesti hän siis ilmeisesti käsitti, että löisin yhtämittaa all in, mikä on sitten kyllä enemmänkin tuuri kuin taito peliä.

    On mielestäni aivan turha väittää, ettei olisi taitoa pelata voitollista peliä, mikäli olen useita kertoja pellannut noin kaksi viikkoa voitollista, käytännössä koko ajan. Enkä voita millään jatkuvilla lahjakäsillä, vaan suht normaaleilla käsillä parinkympin voittoja, kun luen esim vastustajien bluffeja tai vastustajat pelaavat muuten aivan idioottimaisesti. Välillä käy tuuri ja välillä huono tuuri, tällöin se varianssi toimii osaltani mielestäni melko normaalisti. Kyllä siinä tulee aikamoinen määrä jo jakojakin, kun tuonkin määrän pelaa.

    Jos nyt kirjoitustani ajatuksella luit, niin nimenomaan näistä tappioputkista tekee erikoisen se, että käytännössä kun häviän, niin minulla ON AINA PAREMMAT kortit kuin voittaessani. Häviän siis kolmosilla, tai paremmilla yhtämittaa. Kyllä minä sen verran pokerista ymmärrän, (eikä tarvitse olla nero ymmärtääkseen), että esim kolmosilla jokainen pelaaja lyö aina all in ja lähes aina se myös voitetaan. VArsinkin pöydässä, jossa on korkeintaan kaksi vastustajaa. Tottakai on muutamia poikkeustilanteita, joissa pöydässä on esim neljä samaa maata, tällöin ei ehkä kolmosillakaan lyödä all in, mikäli niin pitkälle on korteissa päästy.

    Jos minä voittaisin hiljalleen viikon, jonka jlkeen häviäisin hiljalleen viikon, niin ymmärtäisin, että kyse olisi ehkä kuitenkin taidoista. Mutta kuten jo selitin, tappioputki tulee aivan "älyttömillä" käsillä ja ei ajallisesti kestä kuin pari tuntia, mutta vie kaikki ne rahat jotka olen voittanut. Sellaisilla käsillä, että väitän maailman parhaankin pokeripelaajan häviän aivan yhtä paljon kuin itsekin häviän, moisilla korteilla. Ei voi välttyä häviämästä, mikäli saat kolmosia ja parempia, mutta häviät silti.

    Kassanhallinnasta. Pelaan kokoajan samalla tasolla. Pelaan siis 50 sentin pöydällä, voitan parissa viikossa noin 400-600, riippuen paljonko ehdin pelaamaan ja sitten se alkaa. Minä saan kolmoset, kaveri saa suoran. Minä saan suoran, kaveri saa värin. Minä saan värin, kaveri saa täyskäden. Samaan aikaan sama kaveri lyö/maksaa toista vastustajaa vastaan all innejä jollain keskisuurella parilla ja häviää nämä potit jatkuvasti. Se tekee omasta häviöstäni kaikkein riipivintä...!

    perus nettipokeria,samoin kuin turnauksissa,jos olet riittävästi kassa plussalla tiput ennen palkintosijoja esim.näin saat buttonilla kk:n ja kuinka ollakkaan bb:llä on aa.


   • -fj kirjoitti:

    perus nettipokeria,samoin kuin turnauksissa,jos olet riittävästi kassa plussalla tiput ennen palkintosijoja esim.näin saat buttonilla kk:n ja kuinka ollakkaan bb:llä on aa.

    näin se menee ainakin ipokerilla,pelaatko siellä.


   • ihmetyttää kirjoitti:

    näin se menee ainakin ipokerilla,pelaatko siellä.

    Ei mitään mieltä pelata tappiinsa säädettyä nettipokeria. Tuntuu että jotkut pelaajat näkee mun kortit, melkein aina kun saan AA niin kaikki foldaa, jopa ison blindin maksaneet jättää leikin kesken ja se on jo aika läpinäkyvää. Aika usein myös joku lyö all-in täysin paskalla kädellä, ja tottakai voittaa, ihan kuin tietäisi mitkä kortit on tulossa. Esim. mulla AA ja korotan, sitten joku vetää all-in esim. 4 7-roskakädellä, ja kas kummaa kun sille tulee sitten suora tai väri tms.


  • JOS OSAAT PELAA VOIT VOITTAA VÄHÄN ALKUUN SITTEN RNG KORTINJAKAJA
   VIE KAIKKI IHAN SAMA MITÄ ON SITÄ RATAA AINA GOOD LUCK
   -20 k vaikka osaan pelaa

  • oksettavaaa

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Stefan on puhunut Seiskassa: Naapurien juoruaminen ei häntä haittaa.

   Stefan kertoo, että rakentaa Sofian kanssa kotia tietoisena naapureiden katseista, eikä häntä haittaa, vaikka naapurit soittelevat heistä lehteen.
   66
   3952
  2. Stefu taas sekoilee instassa.

   Nyt on taas viesti kaikille luettavissa. Onko vieläkin kännissä, vai sekaisin?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   85
   2512
  3. Stefu ja Sohvi - ero!

   Tämä on ilonpäivä 😂
   Kotimaiset julkkisjuorut
   89
   1953
  4. Sofia pakeni yöllä kotonta Stefua.

   Uusi piirre näköjään löytyy Stefusta. Suutuessaan heittelee tavaroita.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   141
   1760
  5. Sofialla puhaltaa jo uudet tuulet

   Stefu on menneen talven lumia. Odottakaahan kun asia avautuu enemmän julkisuuteenkin... Hullu stefu jäi nyt sitten loppupeleissä aivan yksin, kukaan e
   Kotimaiset julkkisjuorut
   57
   1490