Panacod ja Panadol

Kipuilija

Minkä tähden näitä kahta valmistetta EI SAA käyttää yhtä aikaa vaan jomman kumman kanssa pitää ottaa Buranaa?

16

16716

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ilmeisesti

      annosmäärä. Jos kumpaakin on määrätty reseptissä edes lähes maksimiannos, kielto perustunee siihen ettei ylitettäisi parasetamolin suurinta sallittua vuorokausiannosta (4 g / vrk). Olen joskus käyttänyt niitä yhdessäkin kun olen halunnut vähentää kodeiinin määrää. Olen siis ottanut reseptin mukaisesti puoli annosta toista ja puoli annosta toista. Buranan (tai vastaavien tulehduskipulääkkeiden) käyttäminen voi johtua myös siitä että tarvitaan lisäksi tulehduksen hoitoa sillä parasetamoli lieventää pelkästään kipua.

    • Buranaton

      on kummassakin eikä sen vuorokautista maksimiannosta saa ylittää. Minulle nimenomaan tarkennettiin noin, kun tuli puhetta, että Buranaa en voi käyttää, vain parasetamoni käy muista terveydellisistä syistä.

      Ei siis sanottu, etten voisi käyttää molempiakin, kunhan huolehtisin, ettei tuo kokonaismäärä parasetamolin kohdalla ylity. Mullahan ainakin reseptissä yleensä särky/kipulääkkeiden kohdalla lukee annostelussa "tarvittaessa".

      Oli muuten kirurgi kirjoittanut minullekin sekä Panacodia että Buranaa, vaikka papereista kyllä selveni, etten Buranaa saa käyttää. Hoitajakin tuon huomasi ja siitä keskustelumme syntyikin.

      • Lääkäri1

        Panacodin ja panadolin yhteisköytössä parasetamolin annostus ylittyy helposti joka on hengenvaarallista pahimmassa tapauksessa, yleensä maksa körsii pahiten sekä tarvittava vaikutus häviää, terveisin lääkärk


      • Yrgghhuhgf
        Lääkäri1 kirjoitti:

        Panacodin ja panadolin yhteisköytössä parasetamolin annostus ylittyy helposti joka on hengenvaarallista pahimmassa tapauksessa, yleensä maksa körsii pahiten sekä tarvittava vaikutus häviää, terveisin lääkärk

        Jos on laskutaitoinen ja pitää parasetamolin määrän enintään neljässä grammassa, ylitystä ei tule.

        Tuo lääkärien toitottama hengenvaarallisuus on aiheuttanut sen että jotkut yrittävät näillä itsemurhaa mutta vauroittavat vain maksansa.


    • tohtori-hyks

      Maksa menee panadollilla jos liikaa. Ja tuo maksimiannos sopii vain TERVEEN maksan omaavalle ja jos on maksassa jotain vikaa valmiiksi voi olla jotta puoletkin tuhoaa loput maksan toiminnasta. Samoin pitää muistaa, että ei sovi alkoholin kanssa koska moninkertaistaa parasetamolin maksaa tuhoavaa vaikutusta. Vedäppä kaljaa ja 4g panadollis kuukauden niin hauta kutsuu 100 varmasti. Maksansiirtoja kun ei saa kaikki ja saajilla on muuten pisteytys sen takia. Jos itse tuhoaa maksaansa tahallisesti et saa uutta maksaa ikinä niin on päätetty monesti jo täällä sairaalassa. Ikä,elintavat vaikuttaa kuka saa maksasiirteen. Niitä on vaan niin vähän ettei voi antaa ihmisille jotka tuhoaa uudenkin kohta.

      • mitässiihensanot

        Mä olen vetänyt lonkeroa ja panacodia 3v ja olen vieläkin hengissä.


      • Jotainrajaa

        Ihan kiva yllytys, nyt itsarin yrittäjät vetelee kaljaa ja Panadolia urakalla. Tuleepahan sitten asiakkaita sinne sairaalaan.


      • 3vyritys
        Jotainrajaa kirjoitti:

        Ihan kiva yllytys, nyt itsarin yrittäjät vetelee kaljaa ja Panadolia urakalla. Tuleepahan sitten asiakkaita sinne sairaalaan.

        No ei noilla neuvoilla näy henki helpolla lähtevän.


      • uytfyuuiftf
        3vyritys kirjoitti:

        No ei noilla neuvoilla näy henki helpolla lähtevän.

        Niinpä-niin, ei lähde vaikka tuossa joku "tohtori" niin väitti. Mutta maksa voi sanoa poks ja itsaria hakenut saa vain kärsiä. Sen vuoksi parasetamoli poistettiin Ruotsissa lähikauppojen lääkehyllyiltä ja Norjassa kaupassa on ikäraja (jota kassa ei aina viitsi tarkistaa).


      • Anonyymi
        Jotainrajaa kirjoitti:

        Ihan kiva yllytys, nyt itsarin yrittäjät vetelee kaljaa ja Panadolia urakalla. Tuleepahan sitten asiakkaita sinne sairaalaan.

        Toivottavasti ne asiakkaat menevät papeille


    • Anonyymi

      parasetamoli paskaa jouduin käyttämään pitkään paraa ja maksa-arvot huuti hoosiannaa ja lekurit että alkon syy, minä kielsin, että ei voi lopetin panadolin käytön kun sain paremmat lääkkeet ja lääkärit vieläki uteli alkon käytöstä ja minä sanoin, että mennään verikokeisiin asat ja alat kumpiki 13, loppu kysely ja onneksi oli sellainen lääkäri joka määräsi oikeammat lääkkeet

    • Anonyymi

      sen verran jatkoa että panacod nostaa huomaamatta maksa-arvoja kun toleranssi kasvaa kodeiinille, tulee puolivahingossa syotyä liikaa ja ei arvaakkaan kuinka haitallista parasetamoli on maksalle, en halua saarnata ja jeesustella itekki syöny isoja määriä, minusta panacod on vaarallisimpia lääkkeitä mitä pitkäaikais potilaalle voi määrätä, vaikutus aika onnettoman lyhyt ja aika huono teholtaan, määrätään helposti vuosi tolkulla isoja määriä, mutta ei labrakokeita oteta.
      Moni ei viitsi tai uskalla kysyä lääkäriltä vaihtoehtoa, syystä että lääkkeen saanti katkeaa tai edes, että määräisi verikokeisiin em. syyn takia ja siihen vielä alko ni riskit on suuret,suuremmat kun moni on rehellisesti itselle valmis myöntämään. Lääkäri uusii reseptin puolihuolimattomasti kun sen on joku ensin myöntänyt ja potilas huokasee helpotuksesta, että taas uusittiin 100 kpl ja tätä jatkuu vuosikausia juuri että potilas edes näkee lääkäriä.
      suomessahan on kivun hoito lapsenkengissä ja nuoret lääkärit on peloiteltu jo koulussa, olin tässä parin lääkärin kanssa juttusissa ja tuli asia puheeksi, toinen oli vanhempi tk lääkäri jonka vastaanotolla kävin ja toinen ulkomailla toimiva sotilaslääkäri, eversti, mutta myös kirurgi, suomessa syntynyt, mutta seuraa suomen tilannetta.
      minullahan ei tietysti oo mitään viisasten kiveä tähän ceissiin, hirveästi muka mennyt läähetiede eteenpäin, mutta jos sota syttyisi niin morkku ja pervitiini löytys joka lääkärin laukusta.
      kodeiinia sisältää myös adenix 200 mg ibubrofeiiniä ja 30 mg kodeiiniä, ei tosin oo korvattava lääke ja käy vatsanpäälle, määrätään kai suht samoihin vaivoihin kun panacod.

    • Anonyymi

      Panacod aiheuttaa ummetusta.
      Panadol gabrion toiminut ainakin minulle.

    • Anonyymi

      Panadolilla ja alkoholilla ei muutamassa
      vuodesssa henki lähde.

    • Anonyymi

      Toinen on huume, jota maksa valmistaa (osalla ei juurikaan) ja toinen rasittuu maksa myös. Jos annostus on ok, niin ehkä voi, mutta sitä ei tiedä kukaan, mikä yhteisvaikutuksen fyysinen haitta on. Buranaa voi ottaa lisäksi, sen vahingoittaen vain vatsaa.

      • Anonyymi

        Oikea peruste yhtäaikaisen käytön kiellolle on se että molemmat sisältää parasetamolia ja maksimiannos (4 g/vrk) voidaan ylittää huomaamatta. Mikäli huolehtii ettei tuota yhteenlaskettua maksimia ylitetä, Panadolia ja Panacodia voi ottaa yhtäaikaakin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      144
      2251
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1958
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1918
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1720
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1498
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1190
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1178
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1173
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe