Sitoutumiskammoinen mies?

Miten suhde..

voi edetä kun mies, jonka kanssa haluaa elää on sitoutumiskammoinen? Mies itse kertoi asiasta minulle minusta hiukan myöhään, sillä oli "suhteen" alussa hieman vihjaillut yhdessä olosta.
Elämämme yhdessä on samanlaista kun seurustelevilla pareilla -vietämme aikaa toistemme kanssa, harrastamme seksiä, kerromme toisillemme kaiken ja näemme tulevaisuuden suunnitelmissa toisemme yhdessä. Ainoa pelko tälläisessä ns. epävirallisessa suhteessa on petetyksitulemisen pelko. Olen maininnut miehelle pelostani ja olemme jutelleet tästä asiasta. ( Hän on sanonut pelkäävänsä eroamista). Kuitenki aina kun asia on otettu esille, hän haluaa mieluummin unohtaa keskustelun ja jatkaa näin miten on ollut. Tästä on tullut kierre!

Jos jollain on kokemusta tai muuten vaan tietää sitoutumiskammosta, niin toivoisin apua. Haluan auttaa miestä, selvitä tämän vaiheen yli ja mahdollisesti vakituisesti seurustella.

7

1383

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Alpo Analyysi

      yleensä tulee ihmiselle jota on kaltoin kohdeltu ihmissuhteissa. Tässä tapauksessa mieheltä jolla on selvittämättömiä asioita edellisestä suhteesta(?). Näistä pitää vaan puhua ja sanoa pelko ääneen. Joskus pelko voi pukeutua ihan muuksikin asiaksi eikä liity varsinaiseen asiaan vaan omaan itseensä ja miten näkee elämän.

      Eli istutte rauhallisesti rauhallisesti paikassa ja kerrotte avoimesti toisille omasta elämästä. Siten tutustutte toisiinne ja pelotkin katoaa. Huomaat kun alkaa helpottaa oloasia ja miehen oloa puhuminen.

    • _:_

      Jos nyt ei ole kyse jo monista vuosista tuossa tilanteessa niin sanoisin, että odotelkaa ja tottukaa toisiinne kaikessa rauhassa seurustellen. Pelotkin vähenee kokemuksen ja luottamuksen myötä.
      Ehkä se "kammo" juontuu ristiriidasta: yks kokee nykysen vauhdin normaaliksi etenemistahdiksi, toinen taas vaatimukseksi kyetä jakamaan kaikki jo ennen kuin tuntee olevansa valmis siihen. Eropelko kertoo epäonnistumisen ja yksin jäämisenkin pelosta ja väistyy sekin sitä mukaa kun opitaan luottamaan itseen ja toiseen ja nähdään että suhde jatkuu ja on turvallinen "sijoitus".

    • NjäähNjääh

      Suurimmalla osalla sitoutumiskammosta höpöttäjistä ei edes ole mitään oikeaa sitoutumiskammoa. He eivät vain halua sitoutua juuri siihen ihmiseen, jolle siitä "kammostaan" lässyttävät.

      Tiedän useammankin tyypin jotka harrastivat tuollaista pelleilyä ja sanoivat naiselle aina että "En ole nyt valmis seurustelemaan" tms, mutta heti kun kohtasivat oikeasti kiinnostavan naisen, niin olivat valmiit vakavaan suhteeseen.

      Voi siis hyvin olla, että mies ei ole sitoutumiskammoinen, vaan ei vain ole riittävän kiinnostunut juuri sinusta. Kyllähän se hellyys ja seksi silti paremman puutteessa kelpaa, varsinkin jos sitä saa ilman että lupaa mitään tulevaisuudesta. On sitten kätsyä vaihtaa lennosta toiseen, kun "Mehän oltiin vaan kavereita" jne...

    • Ei halua niin tarkoittaakose aina välttämättä sitä, että on sitoutumiskammoinen? Minä en ainakaan ole sellainen.

    • Kysympä vain

      "Haluan auttaa miestä, selvitä tämän vaiheen yli ja mahdollisesti vakituisesti seurustella. "

      Vai ehken haluat auttaa itseäsi?

      "Sitoutumiskammoinen" mies välttämättä ei ole sitoutumiskammoinen. Hän vain ei etsi pitempiaikaista suhdetta tai ei halua sitoutua juuri sinuun.

      Mahdoton muuten kommentoida kun ei tiedä teidän elämäntilannetta, ikiänne ja miten tapailette yms.

      • Olen ihastunut, mutten vielä ole kertonut asianomaiselle mitään. Ensiviikon aikana minun on toimittava. En minä tarkkaan teidä minkä ikäinen hän on, mutta pakko hänen on olla yli 20:n. Itse olen 27v.


    • marjaluteita

      Olen ollut nyt pian 2 vuotta suhteessa sitoutumiskammoiseen mieheen. Ongelmat alkoivat miehellä hänen avioerostaan, jonka jälkeen ei ole halunnut sitoutua. 1,5 vuotta sitten tilanne vaikutti ulospäin siltä ettei tästä mitään tule yritin mutta minulla itselläni oli sellainen tunne, että mies välittää minusta hurjasti muttei vain pysty myöntämään sitä edes itselleen. Niinpä pidin itseni vähän varuillaan miehen suhteen enkä kertonut tunteistani reilusti. Vähitelleen suhde syveni ja noin 7-8kk sitten sovimme ettei meistä kumpikaan tapaile muita. Seurustelua ei ole tämän kummemmin sovittu mutta olen tavannut miehen ystäviä ja perhettä ja toivoisin, että ehkä vähitellen voisimme kuitenkin alkaa perustaa perhettä.

      Olen vimeisen puolen vuoden aikana kertonut miehelle avoimesti, että olen rakastunut häneen mutta yrittänyt pitää suhteen rentona, aloitteet isoihin asioihin miehen puolella ja erityisesti antaa miehelle tarpeeksi aikaa harkita uusia siirtoja suhteen syventämisessä. Nyt tämä suhde vaikuttaa jo ihan normaalilta seurustelulta, mies on päässyt pahimmista peloistaan ja suunnittele yhteistä kesälomaa yms. Koen myös, että nykyään meillä on oikeasti läheiset välit ja kaikista asioista on helppoa puhua yhdessä.

      Luulen, että sitoutumiskammon voittaminen vaatii hurjasti itsetuntoa sitlä toiselta osapuolelta, vilpitöntä rakastumista ja uskoa hyvään. Toisaalta oma intuitio on tärkein mittari, kuuntele itseäsi ja todennäköisesti tiedä onko suhde vain sinun toivettasi vai onko mahdollisuus siellä jossakin. Luulen, että tärkeää on myös että teillä on keskinäistä vetovoimaa. Omassa suhteessani olen alusta asti tiennyt, että mies pitää minua äärimmäisen viehättävänä, minkä varaan on sitten välillä voinut vähän laskea vaikka suhde olisi muuten näyttänyt takkuavan .

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      26
      4413
    2. Mitä haluaisit

      Sanoa hänelle tällä hetkellä?
      Ikävä
      217
      2375
    3. Elokapina määrättävä lakkautettavaksi

      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/14143 Aloitteen sisältö Ympäristöjärjestö Elokapina tulee määrätä välittömästi
      Maailman menoa
      42
      1875
    4. Sukset jo ristissä? Ensitreffit alttarilla Anna syyttää rajusti - Hai puolustautuu: "Mutta en mä..."

      Voi, voi... Onko Anna liian epävarma itsestään vai mikä mättää? Pari tuntenut vasta pari päivää ja kriisiä jo pukkaa.
      Ensitreffit alttarilla
      18
      1674
    5. Sofia B- miljonäärillä on vaimo ja pieni vauva .

      Voi ei taasko oli avioliitossa olevan miehen salarakas ja miksi voi noin toimia tää Sofia näin alhaisesti ?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      222
      1661
    6. Nyt on kansalaisaloite: Elokapina lakkautettava.

      Tänään tullut uusi kansalaisaloite, jossa vaaditaan Elokapinaa lakkautettavaksi, tai julistamista rikollisjärjestöksi, k
      Maailman menoa
      150
      1299
    7. Kansalaisaloite Elokapina määrättävä lakkautettavaksi

      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/14143 Erittäin hyvä ja kannatettava aloite!
      Joensuu
      51
      1164
    8. Ohhoh! Robert Helenius yllättää - Näin hän vastaisi Tanssii Tähtien Kanssa -kutsuun: "Ura..."

      Robert Helenius olisi kyllä komea näky TTK-parketilla vai mitä olet mieltä? Ja olikos se Viivi Pumpanenkin jo siellä...
      Suomalaiset julkkikset
      9
      921
    9. Hyvin sä olet

      Olet toiminut aina. Älä epäile tai häpeä omaa toimintaasi nainen. Kukaan ei vahingoittunut ja kaikki on ollutta ja menny
      Ikävä
      56
      915
    10. Stubb ohjeisti Natoa: "Vapauttakaa ohjukset"

      Presidentti Stubb linjasi amerikkalaismedia CNN:n haastattelussa, että Nato-maiden pitäisi ”todellakin” antaa Ukrainalle
      Maailman menoa
      128
      870
    Aihe