Hammasröntgenkuvat?

maksava asiakas

Yksinkertainen kysymys, ehkä tyhmä mutta olen asiasta tietämätön.

Eli kun olen käynyt hammaslääkärissä, jossa on hoitosuhteen aluksi otettu kuvia hampaista, saako näitä kuvia pyytää itselle että saisi toisen hammaslääkärin arvion? Jos menen toiselle hammaslääkärille hyväksyykö hän toisen ottamat kuvat vai otetaanko kuvat aina uudestaan? Siis jos kyseessä on n. 2kk kuukautta vanhat kuvat.

Kiitos jos joku osaa neuvoa :)

9

4195

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hymyä hampaissa

      Olet maksanut kuvasi, joten onhansinulla oikeus. Asiakkaan on saatava tutustua kaikkeen hänestä talleennetrtuun tietoon, sen sanoo laki. Ongelma on vain tietojen/kuvan tai niiden jäljennösten mukaan saaminen, jos työpisteessä ei ole tulostinta. Mm röntgenkuvat ovat nykyisin tietokoneella, samoin kuin asiakastiedotkin.

      • *TheRoad*

        Mikäs ongelma tuo nyt on. Kyllä ne kuvat saa poltettua cd-romille. Eikä tarvitse edes ottaa mitään tyhjää cd/dvd-levyä tai muistitikkua mukaan. Muutaman euron voi joutua siitä cd.lle polttamisesta maksamaan. Paljon kätevämpi tuo on kuin vanhanaikainen filmi.

        " Suomalainen hammaslääketiede on tasokasta. Toisen hammaslääkärin konsultointi ei varmasti muuta suusi ongelmia ja vaadittavia hoitoja mitenkään. "

        On se yleensä tasokasta, mutta poikkeuksiakin läytyy ikävä kyllä olen sen omakohtaisesti todennut(eikä ole omaa kuvitelmaa, vaan ihan todettu juttu).

        " Hinnoissakaan ei merkittäviä eroja ole "

        Hinnoissa on merkittäviä eroja. Vertaa sitten kahden yksityisen hammaslääkäriaseman hintoja tai edullisen yksityisen ja julkisen hammashoitolan hintoja.


    • jozzucca

      Kyllä kuvat pitäisi saada mukaan. Ota tyhjä dvd tai muistitikku mukaan. Ja jos olety menossa hoitoon jollekin toiselle hammaslääkärille hän ei periaatteessa saisi ottaa uusia kuvia jos vanhatkin (vain 2kk vanhat kuvat on olemassa). RTG-kuvista saa aina haitallista säteilyä (vaikkakin vain pieniä määriä), joten turhien kuvien ottoa pitää välttää. Ja mikä sen turhempaa, kuin ottaa kuva, joka on on olemassa. Toinen asia sitten onkin, että onko kuvattu edellisessä paikassa sitä, mitä uusi hammaslääkäri haluaa katsoa eli silloin otettaisiin uudet.

      • tyuuud

        Kyllä sain kuvat hyvin pian postitse pyytämällä niitä ja ihan ilmaiseksi joka oli itsellekin yllätys, paikka kun muuten oli niin kallis.


    • bdbdf

      Suomalainen hammaslääketiede on tasokasta. Toisen hammaslääkärin konsultointi ei varmasti muuta suusi ongelmia ja vaadittavia hoitoja mitenkään. Hinnoissakaan ei merkittäviä eroja ole

      • maksava asiakas

        Kiitos kaikista vastauksista :)
        Yksi painava syy hammaslääkärin vaihtoon on se että hoidon kokonaishinta putoaa lähemmäs tuhannella eurolla kun vaihdan lääkäriä, eli en allekirjoita etteikö hinnoissa olisi eroja. Toinen syy on huono ja olematon asiakaspalvelu, että kyllä niissä hammashoitoloissa löytyy eroja niinkuin missä tahansa muuallakin.


      • the_road
        maksava asiakas kirjoitti:

        Kiitos kaikista vastauksista :)
        Yksi painava syy hammaslääkärin vaihtoon on se että hoidon kokonaishinta putoaa lähemmäs tuhannella eurolla kun vaihdan lääkäriä, eli en allekirjoita etteikö hinnoissa olisi eroja. Toinen syy on huono ja olematon asiakaspalvelu, että kyllä niissä hammashoitoloissa löytyy eroja niinkuin missä tahansa muuallakin.

        Huono asiakaspalvelu on jo yksistään hyvä syy vaihtaa hammaslääkäriasemaa. Toivottavasti olet löytänyt uuden paremman. Aina se kallein ja/tai isoin ei ole paras mahdollinen valinta, vaikka niin usein kuvitellaan.

        *TheRoad*


    • ttrujtru

      Ainakin PHKSästä kun pyysi röntgenia yms levylle, se maksaa sen 20e levy...
      Nyt kun HYKSistä pyysin, sain levyt ilmaiseksi, tai ainakaan ei ole vieläkään mitään laskua tullut perään.
      Mutta tosissaan, samat kuvat käy hyvin toiselle lääkärillle. Ei muuta kun röntgen-osastolta pyytämään kuvat, ja ne kädessä kävelet toiseen vastaanottoon.

    • Anonyymi

      Nivala ainakin antaa.
      Kun hampaankuvaus ei mitään näy,voiko olla että päällä on esittely sivut ei toteava kuvaa sivu,hammas on kipeä .iän näy kuvissa,onko niinkuin auntoesittely,vanhat

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      88
      1234
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1046
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      61
      788
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      730
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      287
      695
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      694
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      688
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      37
      646
    9. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      634
    10. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      628
    Aihe