Hammasröntgenkuvat?

maksava asiakas

Yksinkertainen kysymys, ehkä tyhmä mutta olen asiasta tietämätön.

Eli kun olen käynyt hammaslääkärissä, jossa on hoitosuhteen aluksi otettu kuvia hampaista, saako näitä kuvia pyytää itselle että saisi toisen hammaslääkärin arvion? Jos menen toiselle hammaslääkärille hyväksyykö hän toisen ottamat kuvat vai otetaanko kuvat aina uudestaan? Siis jos kyseessä on n. 2kk kuukautta vanhat kuvat.

Kiitos jos joku osaa neuvoa :)

9

4434

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hymyä hampaissa

      Olet maksanut kuvasi, joten onhansinulla oikeus. Asiakkaan on saatava tutustua kaikkeen hänestä talleennetrtuun tietoon, sen sanoo laki. Ongelma on vain tietojen/kuvan tai niiden jäljennösten mukaan saaminen, jos työpisteessä ei ole tulostinta. Mm röntgenkuvat ovat nykyisin tietokoneella, samoin kuin asiakastiedotkin.

      • *TheRoad*

        Mikäs ongelma tuo nyt on. Kyllä ne kuvat saa poltettua cd-romille. Eikä tarvitse edes ottaa mitään tyhjää cd/dvd-levyä tai muistitikkua mukaan. Muutaman euron voi joutua siitä cd.lle polttamisesta maksamaan. Paljon kätevämpi tuo on kuin vanhanaikainen filmi.

        " Suomalainen hammaslääketiede on tasokasta. Toisen hammaslääkärin konsultointi ei varmasti muuta suusi ongelmia ja vaadittavia hoitoja mitenkään. "

        On se yleensä tasokasta, mutta poikkeuksiakin läytyy ikävä kyllä olen sen omakohtaisesti todennut(eikä ole omaa kuvitelmaa, vaan ihan todettu juttu).

        " Hinnoissakaan ei merkittäviä eroja ole "

        Hinnoissa on merkittäviä eroja. Vertaa sitten kahden yksityisen hammaslääkäriaseman hintoja tai edullisen yksityisen ja julkisen hammashoitolan hintoja.


    • jozzucca

      Kyllä kuvat pitäisi saada mukaan. Ota tyhjä dvd tai muistitikku mukaan. Ja jos olety menossa hoitoon jollekin toiselle hammaslääkärille hän ei periaatteessa saisi ottaa uusia kuvia jos vanhatkin (vain 2kk vanhat kuvat on olemassa). RTG-kuvista saa aina haitallista säteilyä (vaikkakin vain pieniä määriä), joten turhien kuvien ottoa pitää välttää. Ja mikä sen turhempaa, kuin ottaa kuva, joka on on olemassa. Toinen asia sitten onkin, että onko kuvattu edellisessä paikassa sitä, mitä uusi hammaslääkäri haluaa katsoa eli silloin otettaisiin uudet.

      • tyuuud

        Kyllä sain kuvat hyvin pian postitse pyytämällä niitä ja ihan ilmaiseksi joka oli itsellekin yllätys, paikka kun muuten oli niin kallis.


    • bdbdf

      Suomalainen hammaslääketiede on tasokasta. Toisen hammaslääkärin konsultointi ei varmasti muuta suusi ongelmia ja vaadittavia hoitoja mitenkään. Hinnoissakaan ei merkittäviä eroja ole

      • maksava asiakas

        Kiitos kaikista vastauksista :)
        Yksi painava syy hammaslääkärin vaihtoon on se että hoidon kokonaishinta putoaa lähemmäs tuhannella eurolla kun vaihdan lääkäriä, eli en allekirjoita etteikö hinnoissa olisi eroja. Toinen syy on huono ja olematon asiakaspalvelu, että kyllä niissä hammashoitoloissa löytyy eroja niinkuin missä tahansa muuallakin.


      • the_road
        maksava asiakas kirjoitti:

        Kiitos kaikista vastauksista :)
        Yksi painava syy hammaslääkärin vaihtoon on se että hoidon kokonaishinta putoaa lähemmäs tuhannella eurolla kun vaihdan lääkäriä, eli en allekirjoita etteikö hinnoissa olisi eroja. Toinen syy on huono ja olematon asiakaspalvelu, että kyllä niissä hammashoitoloissa löytyy eroja niinkuin missä tahansa muuallakin.

        Huono asiakaspalvelu on jo yksistään hyvä syy vaihtaa hammaslääkäriasemaa. Toivottavasti olet löytänyt uuden paremman. Aina se kallein ja/tai isoin ei ole paras mahdollinen valinta, vaikka niin usein kuvitellaan.

        *TheRoad*


    • ttrujtru

      Ainakin PHKSästä kun pyysi röntgenia yms levylle, se maksaa sen 20e levy...
      Nyt kun HYKSistä pyysin, sain levyt ilmaiseksi, tai ainakaan ei ole vieläkään mitään laskua tullut perään.
      Mutta tosissaan, samat kuvat käy hyvin toiselle lääkärillle. Ei muuta kun röntgen-osastolta pyytämään kuvat, ja ne kädessä kävelet toiseen vastaanottoon.

    • Anonyymi

      Nivala ainakin antaa.
      Kun hampaankuvaus ei mitään näy,voiko olla että päällä on esittely sivut ei toteava kuvaa sivu,hammas on kipeä .iän näy kuvissa,onko niinkuin auntoesittely,vanhat

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      129
      3267
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      109
      1311
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1285
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1096
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1061
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      14
      1056
    7. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      57
      979
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      976
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      944
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      46
      854
    Aihe