Maustavatko muut palstalaiset itse snapsinsa? Onko reseptejä tarjolla?
Maustatteko itse viinoja?
20
6247
Vastaukset
- Pot. e.
Siis maustatteko yrteillä, mausteilla, hedelmänkuoriuutteilla tms. (en tarkoittanut niinkään turkisk peber -makeisia)?
- herkkusuunlautasella
maustan usein snapsia itse, pääsääntö on että karvaat ainekset vähemmän aikaa ja muiden voi antaa olla maustamassa viinaa jopa viikkoja ja kuukausia. olen jo vuosia maustanut viinaa joten tiedän miten kokeilemani mausteet käyttäytyvät, jos aine/mauste on minulle ennestään tuntematon teen vahvan esanssin ( mauste-uutteen) joka on vahvempaa kuin mitä itse juotavaan snapsiin käytän, tämä suhde on noin 1-4 osaa esanssia ja 9-6 viinaa valmiissa snapsissa, mutta huomaat sen itse kokeilemalla.
netistä löytyy roppakaupalla reseptejä jos sellaisia kaipaat. viina ei saa olla liian vahvaa kun teet itse esanssin, suosittelisen 32% jottei snapsiin tule liikaan karvasaineita, jollet sitten juuri niitä halua. jos maustetun snapsin pohjaan tulee sakkaa, anna sen asettua pullon pohjalle jotta viina kirkastuu ja snapsi kaada se varovasti uuteen puhtaaseen pulloon jättäen sakan vanhan pullon pohjalle.
Snapsi
1 tl korianterin siemeniä
2 rkl aniksen siemeniä
1 rkl fenkolinsiemeniä
1 rkl mustapippureita
1 appelsiini kuori
2 kokonaista neilikkaa
½ kanelitanko
1 litra maustamatonta viinaa
Tarvitset pari pulloa joissa snapsi tekeytyy. Raasta appelsiinistä kuori. Laita kuoret ja mausteet pulloihin. Kaada viina päälle ja anna maustua kylmässä vähintään viikko, kaksikan on hyvä. Siivilöi ja kaada uuteen pulloon. - Pot.e.
herkkusuunlautasella kirjoitti:
maustan usein snapsia itse, pääsääntö on että karvaat ainekset vähemmän aikaa ja muiden voi antaa olla maustamassa viinaa jopa viikkoja ja kuukausia. olen jo vuosia maustanut viinaa joten tiedän miten kokeilemani mausteet käyttäytyvät, jos aine/mauste on minulle ennestään tuntematon teen vahvan esanssin ( mauste-uutteen) joka on vahvempaa kuin mitä itse juotavaan snapsiin käytän, tämä suhde on noin 1-4 osaa esanssia ja 9-6 viinaa valmiissa snapsissa, mutta huomaat sen itse kokeilemalla.
netistä löytyy roppakaupalla reseptejä jos sellaisia kaipaat. viina ei saa olla liian vahvaa kun teet itse esanssin, suosittelisen 32% jottei snapsiin tule liikaan karvasaineita, jollet sitten juuri niitä halua. jos maustetun snapsin pohjaan tulee sakkaa, anna sen asettua pullon pohjalle jotta viina kirkastuu ja snapsi kaada se varovasti uuteen puhtaaseen pulloon jättäen sakan vanhan pullon pohjalle.
Snapsi
1 tl korianterin siemeniä
2 rkl aniksen siemeniä
1 rkl fenkolinsiemeniä
1 rkl mustapippureita
1 appelsiini kuori
2 kokonaista neilikkaa
½ kanelitanko
1 litra maustamatonta viinaa
Tarvitset pari pulloa joissa snapsi tekeytyy. Raasta appelsiinistä kuori. Laita kuoret ja mausteet pulloihin. Kaada viina päälle ja anna maustua kylmässä vähintään viikko, kaksikan on hyvä. Siivilöi ja kaada uuteen pulloon.Mustapippuria en ole tullut edes ajatelleeksi, ja hyvä neuvo tuo karvaiden ainesosien lyhyempi liotus.
Innostuin itsemaustamisesta viitisentoista vuotta sitten, kun työmatkoilla Ruotsista tuli ostettua taxfreen akvaviitteja joista pidin. Aloin sekoitella itse vaihtelevalla menestyksellä, harmillista kyllä en älynnyt merkitä muistiin onnistuneimpien reseptejäni. Sitten EU:n ja hinnanalennuksen myötä raakaviinan hinta halpeni niin, ettei haitannut vaikka suurin osa alkuvaiheen kokeilujeni tuloksista jäi juomatta. Nyt olen saanut Viron-tuliaisina pari pulloa kirkasta, joita aion maustella... - herkkusuunlautasella
Pot.e. kirjoitti:
Mustapippuria en ole tullut edes ajatelleeksi, ja hyvä neuvo tuo karvaiden ainesosien lyhyempi liotus.
Innostuin itsemaustamisesta viitisentoista vuotta sitten, kun työmatkoilla Ruotsista tuli ostettua taxfreen akvaviitteja joista pidin. Aloin sekoitella itse vaihtelevalla menestyksellä, harmillista kyllä en älynnyt merkitä muistiin onnistuneimpien reseptejäni. Sitten EU:n ja hinnanalennuksen myötä raakaviinan hinta halpeni niin, ettei haitannut vaikka suurin osa alkuvaiheen kokeilujeni tuloksista jäi juomatta. Nyt olen saanut Viron-tuliaisina pari pulloa kirkasta, joita aion maustella...makea sitruunainen likööri-herkku
http://lautasella.blogspot.com/2010/11/limoncello.html - Potentilla e.
herkkusuunlautasella kirjoitti:
makea sitruunainen likööri-herkku
http://lautasella.blogspot.com/2010/11/limoncello.htmlHyvältä kuulostaa--kirjoittaja on todella perehtynyt harrastukseensa. Heti kokeilemaan...
- .syksyllä.
Viinapulloon n. minigrip-pussillinen sinisiä kypsiä kalliokielon marjoja (tuoreena) ja saman verran kuivattuja sinisiä päivänsinen kukkia. Annetaan olla 2-3 kuukautta, välillä ravistellaan. Lopputulos on yllättävän paljon Fernet Brancan makuista ja väristä, ei kuitenkaan yhtä karvasta. Humahtaa päähän nopeasti ja tehokkaasti pieninäkin kulauksina, pieni snapsilasi illassa yleensä riittää ja kasvistöhnät kannattaa pitää pullossa liukenemassa vielä kuukausia eikä siivilöidä pois. Esim. pieneen 0,5dl tyhjään Fernet-pulloon voi aina kaataa siivilän ja suppilon läpi yrttilikööriä niin siinä on aika hyvät eväät yhdelle illalle.
- .syksyllä.
lääkkeenä tämä on myös tehokasta kipuihin ja univaikeuksiin, pahimmatkin iskias-kivut lähtevät joihin lääkäreiden määräämät lääkkeet eivät kovin hyvin auta. Myös jännetupintulehdukset ym. pahat tulehduskivut katoavat välittömästi.
- päätöntä menoa
kummatkin kasvit ovat myrkyllisiä. siis miksi juoda niitä?
- terveellisempää
päätöntä menoa kirjoitti:
kummatkin kasvit ovat myrkyllisiä. siis miksi juoda niitä?
Yrtit ainoastaan vaikuttavat aivoissa mielihyväreseptoreihin, eivätkä ole lisäksi solumyrkkyjä kuten etanoli. Etanolia tarvitsee juoda vähemmän ja solumyrkkyvaikutus lievenee.
- Hyvinvoiva
Minä en käytä alkoholia lainkaan, ei tarvitse miettiä kuinka juopuisin paremman makuisella sotkulla. Jos nyt meinaat, ettet sitä humaltumistarkoituksessa juokaan, miksi et joisi sitten mehua??
- 7676767
Kolmisen litraa mustaherukkaviinaa on tekeytymässä parvekkeella, laitoin viime kesänä, mutta pitäisi vielä kehitellä se varsinainen resepti.
- Anonyymi
Kävin erään erakon mökillä ja hänellä oli kymmenrn erilaatuista juomaa ,viskistä likööreihin ja kaiken pohjana pontikka. Eipä olis erottanut vliinakaupan tuotteista. alkoholisti hän ei ole ,vaan hän haluaa olla omavarainen siinäkin ka hyvin onnistuikin.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kävin erään erakon mökillä ja hänellä oli kymmenrn erilaatuista juomaa ,viskistä likööreihin ja kaiken pohjana pontikka. Eipä olis erottanut vliinakaupan tuotteista. alkoholisti hän ei ole ,vaan hän haluaa olla omavarainen siinäkin ka hyvin onnistuikin.
Ostettiin Kampin Alkosta vodkaa niin maistuu ihan pontikalle tai jotain kotipolttoista . Piraattiako ne myy?
- Anonyymi
Ostin Kahvilikööri makuainetta, jos kokeilisi vaikka jouluna kossussa glögin sijaan.
- Anonyymi
Onkin aika hyvää eikä närästä kuten glögit. Laitan vaan lasiin vielä vettä puolet, on turhan vahvaa ja makeaa jos pelkästään täyttää pullon kossulla. Hiukan tissuttelee, ei mitään järkeä känniin juodakaan. Saunakaljat vielä illalla.
- Anonyymi
Lahjaksi saamani vodkat maustan kesälasolilla ennenkuin kaadan aina ne kaikki auton tuulilasipesunestesäiliöön tuulilasinpesunesteen jatkeeksi , niin niistäkin on jotain hyötyä .
- Anonyymi
Onneksi et jatka vodkaa lasolille ennen kuin tarjoat vieraille.
- Anonyymi
Hyvänen aika sentään , eihän nyt vieraille kannata hyvää tuulilasinpesunestettä juottaa ja kuka nyt päihtyneen jorinoita viitsisi kuunnella .
- Anonyymi
Moni vanha juoppo samaa mieltä ettei vodka maistu kun tottunut Lasoliin.
- Anonyymi
Harvempi heistä on tottunut tuulilasinlasinpesunesteeseen lisättävään pesevään kesälasol tai itikkalasol lantrinkiin joka tekee vodkasta erinomaisen pesunesteen . Sekoitan myös talvilasoliin suttuisimmilla talvikeleillä jos vodka loppuu .
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
1 Eurolla 35 euroa, 1.5x minimikerroin, 0x kierrätys ja minimitalletus vain 5e!
Noniin nyt pamahti sitten VB:ltä älyttömän kova tarjous ensitallettajille. Euron panoksella 35 euroa jos kokkishown voit12671Jos ottaisit yhteyttä, näyttäisin viestin kaikille
Yhdessä naurettaisiin sulle. Ymmärräthän tämän?1511248Heikki Silvennoinen ( Kummeli)
Kuollut 70-vuotiaana. Kiitos Heikille hauskoista hetkistä. Joskus olen hymyillyt kyynelten läpi. Sellaista se elämä on491135- 1271008
Hyvää huomenta 18. luukku
Hyvää keskiviikkoa. Vielä pari päivää ja sitten on talvipäivänseisokki. 🎄🌌❄️😊❤️223974Mikä saa ihmisen tekemään tällaista?
Onko se huomatuksi tulemisen tarve tosiaan niin iso tarve, että nuoruuttaan ja tietämättömyyttään pilataan loppuelämä?206949Aivosyöpää sairastava Olga Temonen TV:ssä - Viimeinen Perjantai-keskusteluohjelma ulos
Näyttelijä-yrittäjä Olga Temonen sairastaa neljännen asteen glioomaa eli aivosyöpää, jota ei ole mahdollista leikata. Hä14892- 72855
Kauanko valitatte yöpäivystyksestä?
Miks tosta Oulaisten yöpäivystyksen lopettamisesta tuli nii kova myrsky? Kai kaikki sen ymmärtää että raha on nyt tiuk297855- 39832