Ehkäisyrengas ja kuivat limakalvot

.Sahara.

Aloitin reilu puoli vuotta sitten ensimmäistä kertaa e-pillerit. Söin ensin 4 kuukautta Mirellea ja sen jälkeen vaihdoin ehkäisyrenkaaseen. Heti Mirellea aloittaessani koin sivuvaikutuksia. Huimaus, omituinen viiltävä päänsärky, pahoinvointi. Ensimmäisen kuukauden aikana tuli esille myös limakalvojen kuivuminen. En enää kostunut ollenkaan esileikeistä huolimatta ja paikat pysyivät rutikuivina päivästä toiseen. Valkovuoto loppui kokonaan. Muut sivuvaikutukset lieventyivät muutamien kuukausien kuluessa. Jäljelle jäi enää vain pahoinvointi, joka tuli joka iltapäivä. Ja tietysti, limakalvot jatkoivat kuivumistaan.
Vaihdoin ehkäisyrenkaaseen neljän kuukauden e-pillereiden käytön jälkeen. (Lääkäri olisi halunnut minun kokeilevan rengasta silloin kun olin mennyt pillerireseptiä hakemaan, mutta halusin aluksi kokeilla pillereitä. )
Ehkäisyrenkaan kanssa alku sujui hyvin. Muutama päivä meni siinä, että ajattelin rengasta koko ajan ja pelkäsin sen luiskahtavan ulos, mutta kaikki menikin hyvin. Seksin ajaksi otin renkaan pois, mutta sekään ei haitannut, kun eihän siinä mennyt kuin puoli minuuttia. En muista kärsineeni kauheasti sivuvaikutuksista renkaan kanssa. Pahoinvointia ei enää ollut ja valkovuoto oli taas palannut, mistä olin vain mielissäni, koska ajattelin sen helpottavan kuivia limakalvoja. Mutta limakalvojen kuivuus sen kuin paheni. Olimme alkaneet käyttämään liukkaria jo n. kuukausi pillereiden aloituksen jälkeen, mutta enää ei edes liukkari tuntunut auttavan. Kerran levitin itse liukkaria ja siinä vaiheessa tajusin kuinka paljon sitä oikeasti joutui laittamaan, eikä sekään tuntunut auttavan.
Nyt olen siinä tilanteessa, että en pysty enää harrastamaan seksiä. Kaksi tai kolme edellistä yhdyntää ovat sattuneet niin, että tuntuu kuin joku polttaisi sytkärillä sisuskaluja. Alan olla jo epätoivoinen. Suhde on vielä suhteellisen uusi, emme ole seurustelleet vielä edes vuottakaan. Lääkäri kirjoitti minulle uuden reseptin, Qlairaa. Joudun kuitenkin käyttämään ehkäisyrengasta vielä tämän kierroksen loppuun ennen kuin aloitan Qlairan. 2-3 viikkoa. Ja siihen päälle vielä se aika kun odotellaan auttaako pillereiden vaihtaminen. Välillä haluaisin lopettaa ehkäisyn kokonaan ja siirtyä kumiin. Pelkään, että tämä seksitön kausi vaarantaa parisuhteen. Voin vain toivoa, että Qlaira helpottaa oloa. Onko muilla kokemuksia, että limakalvot olisivat parantuneet, vaikka olisi siirtynyt toiseen merkkiin eikä lopettanut kokonaan? Jos ehkäisyrengas ei olisi aiheuttanut tätä limakalvojen kuivumista, niin se olisi ollut todella hyvä vaihtoehto.

5

2780

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sahara nro 2

      Itse olen käyttänyt yhden renkaan ja kuivuus alkoi vaivata tosiaan muistaakseni noin viikon jälkeen käytön aloittamisesta. Seksi ei enää maistunut ja sitä ei voinut edes ajatellakaan, kun jo pelkän sormen työntäminenkin sattui kuivuuden takia... Uutta rengasta en enää ottanut käyttöön. Mieluummin kostea ja kortsuilla kuin kuiva ja ilman seksiä...
      Olisi mielenkiintoista tietää, että häviääkö kuivuus pikkuhiljaa renkaan käytön myötä?

      • renkaat kuivattavat

        Sahara nro 2, no kai se ehkä voi hävitä, mutta itselläni ei todellakaan hävinnyt edes 9kk käytön aikana, vaan paheni..minulla tosin nuo kuivuus- ja muut ongelmat tulivat pikku hiljaa ja muistan vaan jossain vaiheessa tajunneeni että eihän tämä voi näin mennä että limakalvot ovat niin kuivat että halkeilevat verille asti..eikä seksi todellakaan edes onnistunut vaikka olisi kelvannut (sitäkin ne renkaat aiheutti että halut meni).

        Olen myös miettinyt että jos renkaista tuli jo noin messevät oireet niin kuinkakohan todennäköistä on että pillereillä nuo oireet "paranisivat"? Että hormoneja oli liian vähän? Yleensä kai puhutaan että hormoneja oli liikaa, ja siksi oireet..


      • .Sahara.
        renkaat kuivattavat kirjoitti:

        Sahara nro 2, no kai se ehkä voi hävitä, mutta itselläni ei todellakaan hävinnyt edes 9kk käytön aikana, vaan paheni..minulla tosin nuo kuivuus- ja muut ongelmat tulivat pikku hiljaa ja muistan vaan jossain vaiheessa tajunneeni että eihän tämä voi näin mennä että limakalvot ovat niin kuivat että halkeilevat verille asti..eikä seksi todellakaan edes onnistunut vaikka olisi kelvannut (sitäkin ne renkaat aiheutti että halut meni).

        Olen myös miettinyt että jos renkaista tuli jo noin messevät oireet niin kuinkakohan todennäköistä on että pillereillä nuo oireet "paranisivat"? Että hormoneja oli liian vähän? Yleensä kai puhutaan että hormoneja oli liikaa, ja siksi oireet..

        Jos Qlaira ( tai mikä tahansa muu merkki) voi auttaa noiden limakalvojen suhteen, niin ainakin luulisi paranemisen olevan hidasta. Tietääkseni aika monessa pillerimerkissä haittavaikutuksena on limakalvojen kuivuminen. Loistava ehkäisykeino jo sinällään: ei haluta, kun sattuu.


    • rengastettu

      aivan samanlaisia kokemuksia oli meillä. ja lisäks kuivuuden lisäks (uskoakseni) aiheutti myös hiivasienitulehdusta, tai ainakin samanlaisia oireita kun sen. päätettiin sitten että käytetään toistaseks kortsua, koska ei noista mistään hormonaalisista ehkäisykeinoista oo ollu ku haittaa. kortsun kanssa sentään onnistuu ilman tajutonta määrää liukkaria ja ilman murheita siitä että onko nyt tulossa joku tulehdus tai sattuuko. paras tapa meille.

      lisäksi ehkäisyrengakaassa noita muita sivuvaikutuksia on tosi paljon, esimerkiksi mielialojen muuttumista ja muuten suuttumista. http://www.ehkaisy.net/hormonaaliset/ehkaisyrengas

    • Kuivuuteenperehtynyt

      Ehkäisyrenkaan vaikutus on sama kuin yhdistelmäehkäisypillereillä. Jos siis yhdistelmäehkäisypillerit aiheuttavat kuivuutta, on hyvin todennäköistä, että sama ongelma jatkuu ehkäisyrenkaalla. Tosin hormonimäärät ovat renkaassa pienemmät.

      Kuivuus hormonaalisessa ehkäisyssä saattaa johtua kahden hormonin puutteesta:
      1. Estrogeenin (jos matalahormoniset pillerit)
      2. Testosteronin (Naisilla ovulaation aikana kehittyy testosteronia, joka mm lisää seksuaalista halukkuutta sekä parantaa limakalvojen kosteutta. Kun ovulaatio jää pois, myös testosteronin määrä vähenee. Suurimmalla osalla naisista heidän kroppansa pystyy hyödyntämään tämän vähäisenkin testosteronin hyvin, jolloin oireita ei ilmene, kun saadaan edelleen hyödynnettyä tarvittava määrä. Pienellä osasta naisista kroppa ei osaa hyödyntää testosteronia yhtä tehokkaasti, jolloin testosteronin vähäinen määrä on ongelma, koska tarvittavaa määrää ei saada (aiheuttaa testosteronin puutostilan --> haluttomuus, väsymys, limakalvojen kuivuminen)).

      Kuivumiselle voi olla muitakin syitä, mutta tämä on yksi vaihtoehto sille, miksi kuivuutta ei välttämättä mikään yhdistelmäehkäisy poista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1836
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1622
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1271
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe