Pääsin irti mormoneista.

toivoa on

Luin todella hyvän kirjan, Pääsin irti mormoneista. Kirjan on kirjoittanut Pentti Maljanen.

Irtaantuminen lahkosta on usein kovin vaikeaa, ihminen joutuu kokemaan painostusta ja uhkailua, ihmissuhteet katkeavat ja ehkä perhekin menee rikki. Kuitenkin on parempi irtaantua MAP-kirkosta ja alkaa sitten etsimään syntien anteeksiantoa Jeesuksen Kristuksen kautta. Tämän jälkeen on hyvä liittyä luterilaiseen kirkkoon.

16

583

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vastinekirja on olemassa: Kim Östman, "Käsittelyssä pääsin irti mormoneista", Tampereen Yliopistopaino, Tampere, 2002. (Toinen painos ?)

      Kirjan takakannessa on mm.:
      "Östman käsittelee kirjassaan Maljasen teosta luku luvulta selittäen mormonien uskoa sekä tarkastellen virheellisiä kuvauksia mormoneista, jotka ovat uskontokuntansa vähemmistöasemasta huolimatta tuiki tavallisia suomalaisia."

      Kotimaa lehdessä:
      "On rehellisyyden ja tasapuolisuuden nimessä tietenkin todettava, että Maljasen kirja kertoo vain yhden mormonikirkon jäsenen ja tästä jäsenyydestä luopuneen tarinan. Niiden satojen tarina, jotka ovat pysyneet tämän 'kirkon' piirissä, voisi olla täysin toisenlainen. Yhtä vähän tai paljon kuin SRK-lestadiolaisuudesta eronneen kuvausta siitä liikkeestä tai (evankelis-luterilaisesta) kirkosta eronneen kuvaa kirkosta voi pitää ainoana oikeana totuutena, yhtä vähän tai paljon Maljasen kirjaa voidaan pitää kattavana kuvauksena mormonista." -HeikkiTervonen, Kotimaa, 17 elokuuta 1982.

      Kirjassa on todella paljon virheitä! Maljasen avustajana kirjan laatimisessa on toiminut mormonien vastustajana tunnettu teol. tri. , joka on kirjoittanut kirjan "Torni ja temppeli". Kim Östmanin käyttämänä asiantuntijana on ollut myös teologian tohtori.

      • R. Sitia

      • Jossa on Kristuksen

      • R. Sitia
        Jossa on Kristuksen kirjoitti:

        kirkon täyteys" MAP on pian KAT. Niinpä, eipä pientä mainosta. Aiotko liittyä katoliseen kirkkoon kun heitä lainaat?

        En, mutta tuon katolisen henkilön arvio Kim Östmanin kirjasta on ihan pätevä ja kun ottaa huomioon, että Tapani ko. kirjan täällä nosti esille niin oli mielestäni asiallista linkittää blogiin jossa kyseinen kirja oli arvosteltu.


    • käännynnäisistä

      on ex-luterilaisia, enpä usko heillä olevan kaipuuta sinne, kuten viime päivätkin osoittavat pako luterilaisesta kirkosta on valtaisaa.

      • R. Sitia

        Joo järkevät suomalaiset näkivät miten kivikautisia ajatuksia nämä vanhoillisluterilaiset kyseisessä ohjelmassa kylvivät ja halusivat tehdä mielipiteensä selväksi.

        Kun MAP-kirkon johto masinoi Kalifornian homoilta ihmisoikeuksia pois Proposition 8 äänestyksellä niin montako mormonia tuolloin erosi kirkosta?
        Entäpä moniko valveutunut mormoni erosi MAP-kirkosta viime konfferenssin jälkeen kun Boyd K. Packer oli pitänyt homovihapuheensa? Tämän puheen jälkeen nettiin ilmestyi jopa oma sivu, jossa tätä puhetta vastaan protestoidaan: https://secure3.convio.net/hrc/site/Advocacy?cmd=display&page=UserAction&id=945

        Suomalaiset ovat osoittaneet olevansa hereillä. Miten on mormonien laita?


      • BY + 55

        Ei se mormonikirkon suhtautuminen homoavioliittoihin ole sen kummoisempi kuin ev.luterilaisen kirkonkaan eli kyllä nuo samat ihmiset jotka nyt jättävät luterilaisen kirkon jättäisivät mormonikirkonkin jos sen jäseniksi olisivat sattuneet syntymään. Ei siis mitään syytä hehkuttaa mormonien luterilaisesta kirkosta eroavien ihmisten takia. Eivät taatusti liity mormonikirkkoon jonka opetusten mukaan homoseksuaaliset suhteet ovat iljettäviä ja homoseksuaaliset aktit mitä suurinta syntiä.
        Ja ottaa vielä huomioon mormonikirkon tekopyhyyden; se tuomitsee aikuisten ihmisten rakkaussuhteet jos nämä aikuiset sattuvat olemaan samaa sukupuolta keskenään ja markkinoi avioliittoa yhden miehen ja yhden naisen välillä ainoaksi oikeaksi tavaksi vaikka sen menneisyydessä moniavioisuuden opetettiin olevan Jumalan tahto Iankaikkisesna Patriarkaalisena järjestyksenä eikä se aikuisuuskaan ollut mikään kriteeri kaikille...


      • R. Sitia kirjoitti:

        Joo järkevät suomalaiset näkivät miten kivikautisia ajatuksia nämä vanhoillisluterilaiset kyseisessä ohjelmassa kylvivät ja halusivat tehdä mielipiteensä selväksi.

        Kun MAP-kirkon johto masinoi Kalifornian homoilta ihmisoikeuksia pois Proposition 8 äänestyksellä niin montako mormonia tuolloin erosi kirkosta?
        Entäpä moniko valveutunut mormoni erosi MAP-kirkosta viime konfferenssin jälkeen kun Boyd K. Packer oli pitänyt homovihapuheensa? Tämän puheen jälkeen nettiin ilmestyi jopa oma sivu, jossa tätä puhetta vastaan protestoidaan: https://secure3.convio.net/hrc/site/Advocacy?cmd=display&page=UserAction&id=945

        Suomalaiset ovat osoittaneet olevansa hereillä. Miten on mormonien laita?

        Eihän kukaan sille mitään voi, millaisen seksuaalisen suuntautumisen on saanut. Mutta jokaisella kirkolla on kirkkokurinsa ja Jeesuksen Kristuksen kirkon kuri ei salli homoseksuaalisen seksuaalisuuden toteuttamista. Ja homojen kirkollinen vihkiminen ei ole sallittua. Jumalan pilkkaahan sellainen kirkolta olisi.

        Voivathan he jäädä kirkon ulkopuolelle ja itse rukoilla ja vihkiä itsensä sellaisessa kirkossa joka sallii sen. Maailmahan tämän sallii, ettei homoilla pitäisi olla mitään valittamista. Kirkkomme homot vaan eivät harjoita homoutta vaan menevät ikuiseen avioliittoon toisen sukupuolen edustajan kanssa. Niin vaikeaa tämä tuntuu heille olevan, että ovat tehneet itsemurhiakin. Se on kovin murheellista. Kirkko kovasti miettii miten asiaan olisi parempi suhtautua. Tästä on artikkeleita.


    • lds.org

      Luterilaisethan ne ne välit poikki panee, ei mormonit. Uhkailu ja painostus eivät kuulu mormonismiin eivätkä ole koskaan kuuluneet. Kuulin juuri kertomuksen eräältä, jonka äiti ja hän aikanaan liittyivät kirkkoon. Äidin mies lupasi maat ja taivaat, jos tämä eroaisi kirkosta. Lopulta tämä tekikin niin ja lopputuloksena hänen elämänsä meni täydellisesti pilalle, miehestäkin tuli juoppo. Siis mies oli luterilainen.
      Ei luterialinen kirkko annan syntejä anteeksi, turha sitä on sieltä hakea. Vain Jeesus Krsitus antaa synnit anteeksi. http://www.mormon.org/learn/0,8672,802-19,00.html
      Suosittelen totuuden tutkimista, tuon kirjan sijaan: http://www.mormon.org/learn/0,8672,794-19,00.html

      • Anonyymi

        "Uhkailu ja painostus eivät kuulu mormonismiin eivätkä ole koskaan kuuluneet."

        Paitsi nyt ehkä jossain Mountain Meadowsin verilöylyssä. Jäsenet ovat kuuliaisia johdolle (kuten siinä tapauksessa Brigham Youngille) joka sitten pesee kätensä tapahtuneesta.

        Kirkon johto voi sitten antaa standardi klassisen vastauksen "ei se ollut kirkon virallinen kanta vaan joidenkin yksittäisten jäsenten tekeleitä".

        Tuosta verilöylystä muuten kertoi kirjassaan aikoinaan jo Bill Hickman, yksi Mormonien "Danite" miliisin jäsen.

        http://www.1857massacre.com/MMM/danites_index.htm


    • JukkaPiipponen

      Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen kirkosta on puhuttu paljon pahaa. Jos ajatellaan, että on totta, että olisi käynyt niin, että sen jälkeen kun Kristus oli noin 2000 vuotta sitten noussut ylös, ensimmäiset apostolit olivat kuolleet marttyyreina jne ja sitten Kristuksen kirkko olisi tullut luopumukseen, niinkuin itse ajattelen käyneen, pitäisin erittäin todennäköisenä sitä, ettei Taivaan Jumala masentuneena löisi lopullisesti "hanskoja naulaan", Ei, vaan hän todella haluaisi joskus palauttaa oikean uskon maan päälle. Näin todellakin on tapahtunut. Näin minä uskon vakaasti. Toista vuosituhatta meni, ennenkuin Taivaallinen Isämme suuressa rakkaudessaan katsoi ajan kypsyneen seuraavaan vaiheeseen. Kaikki kirkot maan päällä olivat (toiset enemmän, toiset vähemmän) tulleet mädännäisiksi. En tahdo sanoa, että ne olisivat läpeensä pahoja tai että niitten opit olisivat sinänsä vääriä. Itsekin olen kuulunut niistä muutamiin; syntynyt ja kastettu (väkisin) vauvana luterilaiseen kirkkoon. Kokenut hengellisen muutoksen ja sitten kastettu Suomen Vapaakirkon jäseneksi (sinänsä hyvä tarkoitus, mutta se tapahtui ilman valtuuksia Taivaasta) sitten erilaisten uskonhankaluuksien vuoksi siirtynyt helluntailiikkeen piiriin neljännesvuosisadaksi ja saanut sieltä paljon hyviä vaikutteita. Summa summarum: 33 vuotta vilpitöntä etsintää, jopa Pyhällä Hengellä täyttyminen, mutta minua pohjattomasti rakastava Taivaan Isä näki, että minulta yhä puuttui jotakin. Ja se jokin oli juuri lopullinen totuus asioista. Ajattelepa esimerkiksi, että maailmassa on tuhansia ja tuhansia eri uskonlahkoja ja lohkoja. Useat niistä väittävät olevansa ainoa oikea, niin mekin. Mutta totuus on myöskin se, että Jumalan täytyy pakosta ajatella, että vain yksi, korostan, vain yksi voi olla se ainut ja oikea - Jumalan näkökulmasta siis. Koen sen olevan oma kirkkoni - Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen kirkko! Jos Kristusta vastustettiin silloin, kun hän vaelsi maan päällä, niin kyllähän meidänkin - Jeesuksen Kristuksen kirkon jäsenien - täytyy kokea yhtä suurta vastustusta. Muuten en uskoisi tai kokisi olevani oikealla tiellä. Sielunvihollinen, siis Saatana, tuo Pääpaholainen, vihaa Jeesuksen Kristuksen kirkkoa. Se saa monet enemmän tai vähemmän omansa puhumaan valheita Myöhempien Aikojen Jeesuksen Kristuksen Kirkosta. En pidä yhtään outona sitä, että lähes 200 vuotta sitten, kun Jumalan aika oli täysi, hän valitsi yhden nuoren pojan Amerikan mantereelta, pojan joka vilittömästi etsi pohjimmaista totuutta näistä asioista, puhetorvekseen. Tuo poika, Joseph Smith, sai löytää maan povesta nuo arvokkaat kultalevyt, jotka hän Pyhän Hengen lahjan avulla käänsi käsitettävälle englanninkielelle, kirjaksi joka tunnetaan Mormonin kirjana. Täysin, absoluuttiselta ja täysin loogiselta kuulostavaa ja järkeenkäypää. Noin minäkin olisin toiminut, jos olisin ollut Jumalan asemassa. Ei pienintäkään epäilystä. Ei Jumala halunnut lopullisesti "lyödä hanskoja tiskiin", vaikka asiat eivät noin 1400 vuoteen edistyneet oikeaan suuntaan, vaan seurasi luopumusta. En tällä kirjoituksella halua nollata mitään muita uskonsuuntia, joista minullakin on paljon kokemuksia. He tekevät omaa arvokasta työtään kukin saroillaan, vaikkakin vailla tietoa täydellisestä totuudesta. Mutta he tekevät vain sen minkä voivat. Enempää ei heiltä voi vaatia - tällä hetkellä. Itse tuskin olisin Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon jäsen, ellen ensin olisi ollut luterilainen, sitten vapaakirkollinen ja vielä helluntailainen. Ne olivat minun tapauksessani välttämättömiä ja antoisia välivaiheita. Mutta minä halusin enemmän. Nyt olen löytänyt lopullisen totuuden tai ainakin merkittävän osan siitä, tehnyt liittoja Taivaallisen Isäni kanssa ja niin edelleen. Mutta uutta tietoa saadaan. Vaikka väitinkin aluksi, että Jeesuksen Kristuksen Kirkko pitää hallussaan lopullista tietoa totuudesta, ei sekään kuitenkaan ole absoluuttisesti ottaen täysin totta. Nimittäin, väitän, että näinä aikoina, viimeisinä aikoina ja vielä tulevina aikoina ja päivinä uutta tietoa tullaan antamaan. Tieto tulee lisääntymään. Uusia ja tärkeitä ilmoituksia tullaan saamaan. Tuon kaiken täytyy tapahtua Jeesuksen Kristuksen Kirkon ja sen profeettojen kautta. Jumala ja Pyhä Henki eivät voi toimia toisin. Vielä sana Pyhästä Hengestä. Vapaakirkon jäsenenä, ollessani 20-vuotias, minä täytyin Pyhällä Hengellä ja näin tuon henkipersoonan hetken aikaa koko kirkkaudessaan. Puhuin uusilla kielillä. Se tapahtuma oli hetkellinen kokemus ja tunsin Hengen läsnäolon. Pyhä Henki vieraili ajoittain luonani. Nyt Myöhempien Aikojen Jeesksen Kristuksen Kirkkoon liitettynä ja oikeilla valtuuksilla kastettuna jäsenenä saan jatkuvasti, joka hetki, pitää Pyhää Henkeä kanssani - eikä vain lyhyitä vierailuja. Nämä asiat todistan Jeesuksen Kristuksen nimessä. Amen!

      • No polytseistinen, rasistinen, sovinistinen, pikkutyttöjen moninaiskentelun ja taika-alusvaatteiden sisältävä ja historiaa vääristelevä oppiko se sitten oli jumalan vihoviimeinen keino?


      • Hieno viesti. Kiva että täällä on välillä muitakin uskovia. Tuo oli oikein mieltälämmittävää. Älkää välittäkö noista arkkikriitikoista. Heidän mielestään meidän oppi on pikkutyttöjen moninainti ym ja Jeesus on luulihaklimppi jne.

        Tuossa se olkiukkoluettelo taas tuli.

        Puuttuu vaan että olemme CIA:n agentteja ja meillä on monta vaimoa, pahoja siis joka tapauksessa, varsinkin pyhät profeettamme.

        Tosiasia on että olemme onnellisia kun saamme olla kirkossa, jossa profeetat ja apostolit ovat johdossa, eikä tarvitse mennä heitä eramaasta etsimään niinkuin niin usein Israelin ja kirkon historiassa.

        Niin hieno asia, ettei sitä meinaa todeksi uskoa, eikä kristikunta uskokaan.


      • Olli.S kirjoitti:

        Hieno viesti. Kiva että täällä on välillä muitakin uskovia. Tuo oli oikein mieltälämmittävää. Älkää välittäkö noista arkkikriitikoista. Heidän mielestään meidän oppi on pikkutyttöjen moninainti ym ja Jeesus on luulihaklimppi jne.

        Tuossa se olkiukkoluettelo taas tuli.

        Puuttuu vaan että olemme CIA:n agentteja ja meillä on monta vaimoa, pahoja siis joka tapauksessa, varsinkin pyhät profeettamme.

        Tosiasia on että olemme onnellisia kun saamme olla kirkossa, jossa profeetat ja apostolit ovat johdossa, eikä tarvitse mennä heitä eramaasta etsimään niinkuin niin usein Israelin ja kirkon historiassa.

        Niin hieno asia, ettei sitä meinaa todeksi uskoa, eikä kristikunta uskokaan.

        Muitakin uskovia? Kyllähän täällä on kirjoitellut paljonkin uskovia. Tarkoitit varmaankin kaksoiskieltänne käyttäen, että muitakin Smthiin uskovia.

        Moniavioisuus on ikuinen periaate ja korotuksen edellytys.

        Totta kai olette onnellisia, kun voitte heittää aivonne narkikkaan ja uskoa sokeasti mitä Kim .... ei kun Smith setä on satuillut.


      • Höpölöpsis kirjoitti:

        Muitakin uskovia? Kyllähän täällä on kirjoitellut paljonkin uskovia. Tarkoitit varmaankin kaksoiskieltänne käyttäen, että muitakin Smthiin uskovia.

        Moniavioisuus on ikuinen periaate ja korotuksen edellytys.

        Totta kai olette onnellisia, kun voitte heittää aivonne narkikkaan ja uskoa sokeasti mitä Kim .... ei kun Smith setä on satuillut.

        Taas tuota herjaamista ja vääristelyä.

        Oppi on oppi ikuisesta avioliitosta, jossa moniavioisuus on sallittua, ei pakollista. Eikä kukaan tiedä millaista täsmälleen ottaen taivaassa on, paitsi että siellä on kaikki autuaan onnellista sekä miehillä että naisilla. Voi olla että kaikki Jumalaksi korottuneet ovat moniavioisia, mitä sillä väliä on? Kaikki naisethan ovat ihan yhtä onnellisia kuin kaikki miehetkin. Eihän se muuten taivas olisi. Kaikki mahdolliset ilot ja onnet on kaikilla. Mitään naisten sortoa ei ole. Kritiikillä on tässä ihan tylsä ajatus.

        Haluavat vaan osoittaa että kirkko on väärässä joka asiassa. Ei onnistu.


      • Olli.S kirjoitti:

        Taas tuota herjaamista ja vääristelyä.

        Oppi on oppi ikuisesta avioliitosta, jossa moniavioisuus on sallittua, ei pakollista. Eikä kukaan tiedä millaista täsmälleen ottaen taivaassa on, paitsi että siellä on kaikki autuaan onnellista sekä miehillä että naisilla. Voi olla että kaikki Jumalaksi korottuneet ovat moniavioisia, mitä sillä väliä on? Kaikki naisethan ovat ihan yhtä onnellisia kuin kaikki miehetkin. Eihän se muuten taivas olisi. Kaikki mahdolliset ilot ja onnet on kaikilla. Mitään naisten sortoa ei ole. Kritiikillä on tässä ihan tylsä ajatus.

        Haluavat vaan osoittaa että kirkko on väärässä joka asiassa. Ei onnistu.

        Opettiko PROFEETTA Brigham Young siis väärin? Hän vieläpä sanoi, että jos se mitä hän opettaa ei ole oikein, hän ei ole oikea Jumalan profeetta. Oliko Young mielestäsi oikea Jumalan profeetta vai ei?

        Oliko myös edellinen palstan nestori väärässä, kun hän opetti , että BY ei ollut väärässä, vaan moninaintiasia saadaan itse kunkin kohdalla kuntoon tuhatvuotisen valtakunnan aikana?

        Enhän minä sano, että oppinne on väärässä tai oikessa. Kysymys on vain siitä, että mikä se oppi on. Tunnut häpeävän mormonioppia, koska yrität aina luoda uutta mormoniteologiaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      298
      3381
    2. 202
      2931
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      71
      2514
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      231
      1986
    5. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      16
      1415
    6. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      42
      1371
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1327
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      24
      1308
    9. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      166
      1271
    10. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      51
      1267
    Aihe