Natottaminen syö puolustuksen ytimen

Officer Obserwer

Natottaminen on tehnyt Suomen likimain puolustuskyvyttömäksi. Venäjällä ei ole mitään natottamista vastaan, se on suomalaisten asia ja Suomessa siitä aiheutuu pelkästään puolustuskykyä alentavia seurauksia. NATOa vastaan Venäjällä sitten jo onkin jotakin. Mutta Suomeen Nato ei kykene lähettämään kriisiaikana muuta kuin Awacs koneen ja mahdollisesti torjuntahävittäjiä. Jatkakaa samaan malliin, toivoo veli venäläinen!


Siteeraan viisasta miestä:

"Venäjän armeijan johto on tyytyväinen Suomen puolustusvoimien alasajoon, erityisesti puolustusvoimien iskukykyisimmän osan, kahden panssariprikaatin lakkauttamiseen ja Helsingin ilmapuolustuksen kannalta tärkeän Hyrylän varuskunnan siirtämiseen Parolaan. Helikopterisekoilu on esimerkki puolustusvoimiemme johdon täydellisestä piittaamattomuudesta alueemme puolustuskyvyn säilymisestä. Suurvalta-armeijoiden helikoptereiden käyttö on ollut verrattavissa myös muun materiaalin tuhlaavaiseen käyttöön esimerkkinä Vietnam; USA:n menetykset yli 5000 helikopteria. Neuvostoliiton tehokkaat taisteluhelikopterit Hind 24 menettivät Afganistanissa tulivoimaetunsa afgaanitaistelijoiden saadessa Stinger ohjukset käyttöön. Somalian Mogadishussa USA:n joukkojen helikopteritappiot olivat niin hyvin amerikkalaisten muistissa, että Kosovon sodassa Serbian armeijan ilmatorjunnan pelossa kuuluisat Apache helikopterit eivät osallistuneet taistelutehtäviin. Yhtään sotaa ei ole voitettu helikoptereilla!

Puolustusvoimiemme johdon huippusekoiluna voidaan pitää CV9030 vaunujen hankintaa, kappalehinta n. 5 miljoonaa Euroa, eli yhden CV 9030 vaunun hinnalla saa n. 10 käytettyä Leopard taistelupanssarivaunua! Rynnäkköpanssarivaunulla ei ole mitään mahdollisuuksia edes II maailmansodan aikaisia panssarivaunuja T-34 tai Pantteria vastaan, sillä 30 mm kanuuna ei läpäise taistelupanssarivaunun, kuten T-72 panssaria, vaan rynnäkköpanssareista tulee kallis hautapaikka vaunussa oleville jääkäreille. CV9030 vaunut on tarkoitettu muuhun kuin Suomen puolustamiseen. AWACS koneen hankinta, raskaat kuljetuskoneet ja tankkauskone Horneteille ei palvele Suomen puolustamista.

Poliittista johtoa on Suomen puolustusvoimien johto selkeästi harhaanjohtanut puolustuspoliittisten selontekojen osalta. Aluepuolustuksella ei voida pysäyttää Venäjän armeijaa. Reserville on annettu myös viesti: kaikki yli 35 vuotiaat ovat vain toisarvoisia taistelutehtävien kannalta ja reservin määrän pudottaminen n. 350.000 miehen määräiseksi ei jätä mahdollisuuksia tehokkaan reservin ylläpitämiseksi. Nyt puhutaan 250 000:sta, kohta kai 50 000:sta.

Käyttämättömän tai hyvin huolletun materiaalin tuhoaminen on ollut anteeksiantamaton virhe. Taistelupanssarivaunujen, tykistöaseiden, rynnäkkökiväärien ja keveiden ilmatorjunta-aseiden tuhoaminen on osin tehty, osin täydessä vauhdissa. On rikollista piittaamattomuutta tuhota veronmaksajien varoilla hankittua materiaalia, perusteena kalliit varastointikulut ja romuraudan korkea maailmanmarkkinahinta. Mikäli Saksan hallitus lahjottaisi Suomen puolustusvoimien komentajan käyttöön Mercedes Benz 600 B6 panssaroidun henkilöauton, niin epäilemättä auto kannattaisi romuttaa, sillä onhan auton paino n. 4 tonnia ja huolto- ja ylläpitokulut kalliit!

Reserviläisten ampumaharrastus ja omat reserviläisaseet eivät nykyisen suuntauksen aikana palvele Suomen puolustamista vaan korkeintaan kansainvälisiin tehtäviin valmistuvia alle 35 vuotiaita reserviläisiä! On käsittämätöntä, että kolme vapaussotaamme ja kokemuksemme itäisestä naapuristamme ei ole millään tavoin kyseenalaistanut nykyistä suuntausta puolustusvoimien johdossa, vaan kansainvälinen kriisinhallinta on tärkein tavoite! Suomella ei ole taloudellisia resursseja kriisinhallinnan vaatimiin materiaalisiin valmiuksiin, vaan oman maan puolustamiseen Naton avulla tai ilman. Mahdollisuus Naton jäsenenä tarkoittaa vahvoja puolustusvoimia oman maan puolustamiseksi, sillä Suomen ulkoraja Venäjän naapurina on n. 1300 km. Nato ei kykene lähettämään Suomeen kriisiaikana muuta kuin Awacs koneen ja mahdollisesti torjuntahävittäjiä.

Kansainvälinen kriisinhallinta on tuotava uudelleen tarkastelun kohteeksi, ja NATO-keskustelun on käsiteltävä todelliset uhkakuvat. Sotilaspiirien esikunnat on palautettava ja nykyinen vänrikki- ja sotatieteen maisteri tutkintojärjestelmä on poistettava. Tehokkaaksi todettu kadettikoulu, taistelukoulun kapteenikurssit ja sotakorkeakoulu kasvattivat taistelukentälle soveltuvia johtajia, samoin aliupseerikoulu erinomaisia kouluttajia ja todellisia asiantuntijoita. Miksi puolustusvoimiemme johto on "joukkotuotantoa" valvova johtoryhmä ja taistelukentällä johdosta vastaisivat lähinnä tietokonepelien asiantuntijat, sotatieteen maisterit. Edelleen taistelukentällä pätee vanha saksalainen viisaus "hiki säästää verta" eli hyvin harjoitellut joukko selviää pienillä omilla tappioilla."

Lepo!

1

292

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tämä armeijan romuttaminen ja täten Suomen Natoon pakottaminen on törkeä maanpetosrikos, josta hyvinkin voitaisiin langettaa elinkautiset monellekkin henkilölle.

      Asia poliisin esitutkintaan välittömästi.

      Armeijamme tulee rakentaa oikein olosuhteitamme vastaavaksi, suorituskykyä kohentaen, ei sitä tuhoten. Se armeijan tuhooja on sitten vihollinen, tapahtui tämä kuulakärkikynällä alekirjoittamalla, sanallisesti tai sodassa esim. ohjuksin tai muilla sotilaalisilla keinoin.

      -masson

      http://www.saulmasson.org

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      334
      7599
    2. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      58
      2244
    3. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      34
      1652
    4. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      27
      1499
    5. Kysymystä pukkaa

      Mitä aiot tehdä kun näet hänet seuraavan kerran? Vai oletko kuin ei mitään....
      Ikävä
      116
      1211
    6. IS Viikonloppu 29.-30.6.2024

      Melko hyvä 3- -tasoiseksi merkitty Kovis Jari Keräseltä. Pääkuvan merkitys on varsin vähäinen rajoittuen alakulman aukio
      Sanaristikot
      76
      1193
    7. Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia.

      Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia. Kristilliset ääriainekset pelottelevat ihmisiä edelleen IKUISELLA hel
      Hindulaisuus
      335
      1046
    8. Suviseurat

      Kamala onnettomuus tapahtunut subiseuroissa
      Hyrynsalmi
      16
      935
    9. Tässä viimeinen mahdollisuutesi nainen

      Kysyä tai sanoa minulle, jos jotain jäi vuosien takaisista. Sen verran meillä oli kuitenkin jotain, että välillä mietin
      Ikävä
      50
      925
    10. Miksei persut järjesteä koskaan miekkareita tai kulkueita?

      Pelkäävätkö saavansa pataansa, ja sen vuoksi vain öyhöttävät netissä? Ei öyhöttämisellä muuteta maailmaa. Pitää olla ak
      Maailman menoa
      277
      823
    Aihe