Klexane & Marevan

stressaantunut

Pohkeesta löytyi veritulppa ja lääkkeeksi sain Klexane-piikit ja 3kk:n Marevan-kuurin. Olen kuitenkin nyt koko ajan huolestunut, sillä jaloissani on kaikenlaisia tuntemuksia. Kirvelyä, pistelyä ja ajoittaisia kipuja (suonenvetoja?), nytkin reidessä tuntuu kirvelyä eikä yöllä oikein tunnu jaloille löytyvän sopivaa asentoa. Onko teillä muilla Klexanen ja Marevanin käyttäjillä ilmennyt moisia oireita? En usko, että tuo reiden kirvelevä kohta on uusi veritulppa, sairaanhoitaja neuvoi vain, että mikäli tulee kipua ja turvotusta, niin silloin pitää hakeutua lääkäriin. Olen hirvittävän stressaantunut koko ajan, mietin tätä vaivaa taukoamatta. Eilisen INR-kontrollin mukaan arvo on tasan 2 ja hoitotaso 2-3, joten ei kai asiat nyt kovin huonosti voi olla kuitenkaan. Olisi kuitenkin mukava kuulla muiden käyttäjien kommentteja ja tuntemuksia.

26

10150

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Trombipohje

      Mulla todettiin pohkeessa syvissä laskimoissa trombimassaa 3.1. Pohje ehti oli kipeä ja kävelyssä kireä melkein viikon, ennenkuin uskaltauduin lääkäriin. Trombiverikoe oli positiivinen ja sitten lähetettiin päivystykseen ultraan. Pohkeessa todettiin trombimassaa syvissä laskimoissa. Marevan ja Klexane aloitettiin myös. Nyt on useamman päivän ajan ollut pistelyä reidessä ja myös terveessäkin jalassa. Lisäksi huonovointisuutta ja valtavaa heikotusta sekä lihassärkyä. Uskon, että lihaskivut ja krampit kuuluvat toipumiseen. Mitään ohjetta en saanut lääkäriltä, saanko liikkua ollenkaan vai vain hiukan esim. vessassakäynnin verran. Lääkäri kertoi ettei syvissä trombeissa ole keuhkoembolian vaaraa nykytietämyksen mukaan. Silti mulla on ollut tarkemmin ajatellen yöllistä hikoilua ja sydämen lisälyöntejä sekä hengenahdistusta useamman kuukauden. Lenkillä olen ollut täysin veto poissa. Viittaisi oireet silti keuhkoembolioihin..Tietoa ei tahdo saada mistään esim. siitä kauanko lihakset kramppaa ja on kipeät ja saako kävellä ja liikkua normaalisti.

      • Anonyymi

        Xarelto ilman reseptiä - https://euhealth24.com/fi/drug/xarelto-generic
        Syönyt Marevania säännöllisesti vuodesta 2000 ja Xareltoon vaihdettiin 2019. Krooninen flimmeri. Xarelton myötä koitti vapaus. Ei terveyskeskuskäyntejä, ei vältettäviä ruokia, ei verenvuotoja ,joita Marevan aiheutti, ei sivuoireita. Elämä helpottui. Minulle sopiva lääke.


    • 24

      Eiköhän sinun vaivasi johdu niistä tukoksista jaloissa ennemmin kuin Klexanesta tai Marevanista. Joka tapauksessa ilman niitä ei kannata yrittää.

    • levottomat yöt

      9.11.2011 minulle tehtiin polveen tähystysleikkaus. 3viikkoa leikkauksesta kävin
      ultrassa. Pohkeessa veritulppa ( 5cm ). Lääkitys klexane-piikitys ja marevan kuuri.
      Piikitän edelleen, koska INR arvo on 1,8 ja syön marevania lääkärin ohjeiden mukaan.
      Kyllä minulla on nuo Sinut mainitsemasi oireet. Olen myös huolestunut asiasta.
      On hyvä kuulla, että sitä on muillakin. Yöt ovat pahimmat, jalan ollessa ( Levoton).
      Eiköhän tästä selvitä? Minulla on koira, joka pitää liikuntaa yllä.

      • pölhökustaavi

        Ilman koiraa ei tulisi liikuttua.


    • napalmi

      mulla oli polven tähystys jossa poistettiin kierulan repeämä, pari päivää sen jälkeen alkoi tuntua suonenvedolta joten menin hetimiten talaisin lääkäriin. siellä todettiin pieni laskimotukos ja sain siihen klexanen ja marevanin. se päivä meni hyvin mutta sitten alkoi polven turvotus ja niveleen oli kertynyt nestettä, sitä on poistettu nyt joka tai jokatoinenpäivä. marevania ei voi lopettaa ettei tulppa lähde liikkeelle mutta nestettä(verta) vuotaa niveleen jossa pitäisi saada vuoto tukittua.. eli puun ja kuoren välissä ollaan marevan arvo ei ole vielä kun 1.5 että huomenna kai lisäystä annokseen tulee.. punkteeraus ei tunnu kovin kivalta mutta kun kivut tulee tarpeeksi kovksi niin pakko on mennä polvi tyhjentämään ku ei muuten uni meinaa tulla lääkäri sano että yksi 3000:sta saa tukoksen ja vuodon samaa aikaa. että näin!!

      • Tulpattu

        Kannattaa tutkituttaa onko Sinulla perinnöllinen tai johonkin sairaustilaan liittyvä tukosalttius, joka saattaa aiheuttaa tulppia.
        Terveyskeskus ottaa verikokeen, jota tutkimalla tuo selviää. Sinulle on tukos tullut aika "helposti" ja nopeasti.
        Löydetty tukosalttius vaatii jatkuvan Marevan lääkityksen, ehkä loppuelämän ajan.
        Laskimotukoksen hoidon tavoitetason (INR 2,0 - 3,0) ylläpitäminen vaatii kärsivällisyyttä ja melkeimpä aina jatkuvaa lääkityksen säätämistä.
        Hieman joutuu katsomaan mitä syö ja juo.
        Tuolla ylempänä kerrotaan, että samanaikaisesti lääkitys on ollut Klexane ja Marevan. Outoa, että molemmat lääkitykset yhtä aikaa.
        Itselläni hoitona oli ensin Klexane ja kun oli savutettu haluttu INR-arvo, niin Klexane pois ja sitten vasta jatkettiin Marevanilla.


      • Tulpattu
        Tulpattu kirjoitti:

        Kannattaa tutkituttaa onko Sinulla perinnöllinen tai johonkin sairaustilaan liittyvä tukosalttius, joka saattaa aiheuttaa tulppia.
        Terveyskeskus ottaa verikokeen, jota tutkimalla tuo selviää. Sinulle on tukos tullut aika "helposti" ja nopeasti.
        Löydetty tukosalttius vaatii jatkuvan Marevan lääkityksen, ehkä loppuelämän ajan.
        Laskimotukoksen hoidon tavoitetason (INR 2,0 - 3,0) ylläpitäminen vaatii kärsivällisyyttä ja melkeimpä aina jatkuvaa lääkityksen säätämistä.
        Hieman joutuu katsomaan mitä syö ja juo.
        Tuolla ylempänä kerrotaan, että samanaikaisesti lääkitys on ollut Klexane ja Marevan. Outoa, että molemmat lääkitykset yhtä aikaa.
        Itselläni hoitona oli ensin Klexane ja kun oli savutettu haluttu INR-arvo, niin Klexane pois ja sitten vasta jatkettiin Marevanilla.

        Tietenkin tuohon yllä olevaan tarinaani tuli virhe:
        Klexane-hoito kesti kolme viikkoa. Tämän jälkeen parin päivän tauko ja sitten Marevanin aloitus. Lääkityksen säätäminen verikokeiden perusteella tavoitetasolle vei viikon verran.


    • Marevan 65

      Aikoimoisia hoidollisia erilaisuuksia tukoksissa. Itsellä ollut 2 veritulppaa kerran jalassa nivuseen asti ja toisen kerran kädessä ja hoitoprotokolla menee näin että klexane aloitetaan heti aamuin illoin painokilojen mukaan ja marevan kans aloitetaan samalla ja klexane ja marevani menee yhdessä siihen asti kunnes saavutetaan veressä inr hoitotaso 2-3 sitten voi jättää klexanen pois, voi mennä viikko siihen joskus kauemminkin.
      Sen olen huomannut että ensimmäisen tulpan jälkeen tullut lihassärkyjä ja molemmat pohkeet kipeät ja välistä kädet ja selkä en tiedä sitten aiheuttaako marevani niitä oireita, mutta ilkeintä on levottomuus kun pitäisi mennä nukkumaan, ei sitten millään tahdo saada nukuttua ja jatkuvaa säätämistä aina lääkkeiden kanssa ja näihin kipuihin ei oikein mikään särkylääke käy tai ei voi ottaa ja jos voi niin ei auta, parasetamoli tosi mieto särkylääke ja kuitenkin se on maksatoksinen, jos tässä siirtyisi vaikka hasan polttajaksi niin saisi ehkä kivut pois ja yöunet normaaliksi.

    • riiuska

      mulla todettiin tulppa oikeassa pohkeessa viikko sitten ja lääkitys pelkästään Marevan. Ind heiluu ja labrassa ravataan. Kysyin lääkäriltä tuosta hoidosta ja totesi että osalle poitilasta annetaan pelkästään marevan, osalle Klexane marevan jne. On kuulema melko lääkärikohtainen.Eli tuskin kannattaa huolestua jos itsellä on vain toinen noista.
      mielenkiintoinen ketju, olen meinaan ihmetellyt lääkityksen aloittamisen jälkeen tulleita outoja jalkatuntemuksia molemissa kintuissa, ovat kuin levottomat, pistelee tai niinkuin murahaisia kävlisi jne. Pakkohan sen on lääkityksestä johtua kun siitä alkoivat..

    • Mun korkein inr=7,8

      Kesällä 2006 lopetin viinan juonnin. Aloin syödä terveellisesti jne jne...
      Pari viikkoa sen jälkeen alkoi jalkaa särkeä. Sitten särky muuttui kovaksi pakotukseksi, joten päivystykseen MARIAN SAIRAALAAN. Siellä todettiin että kipu on tulehdusperäistä joten voltaren kipugeeliä ja kotiin.
      pari viikkoa sen jälkeen sama reissu, nyt oli kipu ja turvotus aika kovia. Hoito: Voltarenia ja kotiin.

      Kävin kuukauden välein samasta aiheesta ja aina sama juttu, kotiin! Kunnes joulukuussa 2006 menin päivystykseen kun kipu oli sietämätön. Lääkäri sanoi että jos pahenee niin tule uudelleen mutta kotiin nyt ja aamulla omalle lääkärille.

      Sanoin että nyt en lähde täältä ennen kuin saan jonkun kipupiikin tms. että kipu edes vähän hellittää. Lääkäri muistutti tässä vaiheessa sairaalan turvamiehistä joiden apua hän aikoo pyytää jos en poistu sairaalasta.

      Sanoin että koita nyt hyvä ihminen ymmärtää että tällainen kipu on sietämätöntä!!!
      Hän katsoi hetken silmiini jotka siinä vaiheessa jo vuotivat...
      "No, minä käyn katsomassa vielä ne labran tulokset, niin nähdään onko siellä jotain erikoista!!"

      Lääkäri saapui noin 10 min kuluttua huoneen ovelle ja kysyi hieman hengästyneenä: "Millä olet liikkeellä!" Sanoin että autolla.
      Nyt sinun pitäisi päästä kiireen vilkkaa Meilahden sairaalaan, kun tulehdusarvosi on lähes 180!

      Ja tässä 6kk aikana jalkani laskimot tuhoutui niin että veri pakkaantuu nyt jalkoihin ja tukisukka on loppuelämän riesana.

      Meilahdessa ultra/röntgenlääkäri sanoi että vasen jalkasi on pelkkää hyytelöä melkein nivusiin saakka.

      mitä tästä opimme?

      Kun asumme suomessa niin emme yhtikäs mitään sillä täällä on kaikki niin päin persettä että!!!!!

      • INR 1,2

        minulla on myös tosi huonot kokemukset sitä MARIAN SAIRAALASTA......pitkä tarina.....kuukausien ja moitteiden jälkeen on todettu laskimotukos, jalka kipeä ja tulhetunut monta kuukautta, tuloksena klexane piikitys vernearvot on mitä on, ja prkl...oon sama mieltä sun kaa ett suomess on asiat päin persettä! prkl.....oon tosi vihainen...tosi ...tosi.....


    • kyllä tyhmäkin osaa

      sain tänään juuri pohkeessa oleviin tukoksiin klexane ja marevan kuurit ei kyllä mitään verikokeita otettu ultrassa vaan todettiin.. juuri pistin eka annoksen ilman mitään ohjeistusta, tai ohjeistihan lääkäri sanomalla että on helpot, kuvalliset ohjeet pakkauksessa.. eipä noita ollut.. katsotaan miten eukon käy!

    • Yritettiin tappaa

      Minut on yritetty tappaa julkisessa terveydenhoidossa jo 3 kertaa sen jälkeen , kun tuli erimielisyyttä lasteni huoltajuudesta demarisossutanttojen kanssa.
      Viimeinen tappoyritys tehtiin Klexanen kanssa. Minulta poistettiin välttämätön verenpainelääkitys, mikä minulla oli verenpainetaudin ja koetun aivoverenvuodon takia. Lisäksi poden munuaisten vajaatoimintaa. Klexane olisi ollut ehdottomasti kielletty minulta, mutta demarifeministi pisti minuun tupla-annokset ilman verenpainelääkitystä.
      Onneksi sairaalassa oli ulkomaalainen MIESlääkäri, joka huomasi tapahtuneen ja totesi minulle suoraan, että minut yritettiin murhata. Hän ei suostu todistamaan, sillä hän joutuu Valviran feministivallan vihaamaksi ja menettää lääkärinoikeutensa.
      Sellaista tappohoitoa Suomessa annetaan suomalaismiehille. Ulkomailla nauravat, että tapetaanko suomalaismiehet rotanmyrkyllä, kun kuulivat, että täällä käytetään myös Marevania(varfarin) ihmisiin. Kukaan ei tutki näitä akkavallan tekemiä murhia ja murhayrityksiä. Kaikki sukulaismieheni on tapettu tai yritetty tappaa julkisessa "terveydenhoidossamme", mistä on tullut miestentappokoneisto. Miehet priorisoidaan hautaan, jotta akkavalta voimistuu.

      • myös meillä

        Myös meillä sekä isän että äidin suvuista on tapettu jo 4 miestä sairaaloissamme ja tkssa hoitamatta jättöpäätöksillä tai vuodeosastoilla selvillä tahallisilla hoitovirheillä, joihin on käytetty joko Kexanea(kallis)tai useimmiten Marevania(halpa).
        Verenohennuksen yhteydessä on niin helppo syyttää itse potilasta virheista,kun pelkkä ruoan laatu tai juomisen(vesi) määrä voi olla tappava. Syötetään suolaista ruokaa ja sitten väitetään potilaan juoneen itsensä hengiltä. Kukaan ei tutki tapausta tahallisena murhana, vaikka se sitä olisikin.


    • maha mustelmilla...

      onko muilla ollut kovaa päänsärkyä klexanen kanssa....mulla tulee repivä kipu ohimoihin....

      • Puhelin käteen!

        Tuollainen oire voi olla vaaran merkki, aivoissa on voinut joku suoni alkaa vuotamaan. Kannattaa siis soitella heti lääkärille.


      • Näitä lääkityksiä..

        Juu päätä särkee täälläkin...sehän on yksi sivuvaikutuksista tässä lääkityksessä...ennen lääkitystä minun päänsäryt ovat olleet todella harvinaisia


    • pallojalka

      Itsellä alkoi pakoputki vuotamaan 4-5päivää aina kun kävin kakkosasialla .Jännästi alkoi kuulustelu siitä että onko mahdollisesti peräpukamia joista veri olis alkanut vuotamaan.Kun vastasin että istun aika paljon läppärin kanssa niin yritettiin siitä syy-yhteyttä vuotoihin.Se loukkaa jos ei potilasta kuunnella,syyllistetään vain että se on sitten slaagi jos lopetat lääkkeen oton,ihottumaakin on..Ja mullakin jalat sekä pohkeet ".kummalliset".Luulisi että lääke auttaisi parempaan oloon mutta nyt ei ihan siltä vaikuta.Onko vaihtoehtoja,rinnakkaislääkkeitä?

      • huh-huh

        Kyllä kaikki on tullut käytyä läpi, nyt asiat ok lääkityksenä Pradaxa, jossa ei INR seurantaa tarvita.


    • vielä_yksi_piikki

      Napatyrä leikkauksen jälkeen 10 päivää pitää piikittää Klexanea. Vatsan oike apuoli ihan mustana ja pari pahkaa tullut pistokohtii, toisella puolella vain pienet pisteet.

    • jalkapuuta

      Moi .itsellä todettiin vasemmassa sääressä laaja pinnallinen laskimotulehdus ja tukko.syynä ilmeisesti falskaava suonen läppä joka aiheuttanut n.s suonikohjun joka taas aiheutti n.s laajan tulehduksen ja tukoksia säären alueelle.eli oireet oli sika kipu kävellessä .kova turvotus.iho sinipunainen ja erittäin arka.ei ultrattu.lääke klexane 10 päivää ja xareltonappeja pari kuukautta.viikko mennyt ja sika kipu sääressä edelleen jalka ylhäällä helpottaa ja kylmä.turvotus laskenut mutta pienikin esim. Kävely tuo turvotuksen kivut takaisin.saas nähdä koska pääsee tolpilleen.hmmm

    • rotanhäntä

      ystäväni sai klexane lääkkeet kun oli veritulppa jalassa ja keuhkoissa . lääke on määrätty loppuiäksi. lalassa oa hirvittävä särky siis terveessä jalassa sekä kovia päänsärkyjä. liikunta kyky on heikentynyt. musta tuntuu et lääke vie terveyden.

    • kranppaa

      aiheutaako glexana kellekkään lihas granppeja mullatukos keuhkossa 12h välein klexane 10mg 6 kuukautta ainakin

    • Hrfhjihh

      Mulla klexane ja marevan ja kaikki ruoka tylee ylös. Päätä särkee myös. Miten voi syödä tasaisesti jos ruoka ei pysy sisällä?

    • Anonyymi

      Minun äitini menehtyi aivoverenvuotoon viitisen vuotta sitten. Hänelle määrättiin Klexanea muka johonkin pernainfarktiin. Hän käytti lääkettä lähes vuoden. Lääkärit ihmettelivät miksi tällainen diagnoosi ja miksi näin kauan Klexanea. Näin hän sai sitten lopuksi aivoverenvuodon Klexanen avulla.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      5
      1649
    2. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      25
      1421
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      13
      1119
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      6
      1081
    5. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      20
      1072
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      5
      981
    7. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      6
      964
    8. 5
      955
    9. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      1
      942
    10. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      6
      934
    Aihe