Nexplanon?

Onko kellään viä kokemuksia tästä "uutuudesta"? Kyselisin vaan hinnasta kun oisin halukas kokeilemaan kyseistä ehkäisymenetelmää..pillereitä en suostu syömään,kondomin käytössä ei ole ongelmia mutta näin pitkäaikaisessa suhteessa (yli 4v.) olis mukava jos olis muutakin ehkäisyä kuin kondomi..
Ilmoita


52 Vastausta

Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.


Mutta eikös noita ehkäisykapseleita ole ollut jo aikaisemmin... eri merkkisiä vain.
Kokeile minipillereitä; jos ne sopii, niin tod.näk. tämäkin.
Ilmoita
Terve,
itselläni on ollut jo 5-vuoden jade kapseli kädessä, mutta nyt ois vaihto tohon Nexplanon:in ja en usko, että se on yhtään erillaisempi kuin tämä aikasempikin..
Ite olen tykännyt ja menkat varoittavat ku ne tulevast..
Mielialat vaihtelivat aluksi todella paljon, mutta kroppani ei tiennyt mikä sisälläni oli.. En ikinä, koskaan, ever vaihtais pois kapselista pillereihin. pillereistä jäin raskaaksi.. :O

Jos eka kertalaisena laitat kapselin käteen, niin älä ihmettele mielialasi vaihtelevaisuutta tai jos painosi tippuu tai ruoka ei maistu.. eka vuos menee totutteluun ja siitä se sit alkaakin luistamaan :)))
1 VASTAUS:
Miul Laitettii nexplanon kapseli 16.5.2011 ja ihan hyvä fiilis,.En vaihtais pillereihin tai kierukkaan....

jotenki helpompi ja huoleton olo/mieli ku ei tarvii muistaa onko pilleri otettu vai eikö....
+Lisää kommentti
En osaa sanoa varmaa hintaa tuoteelle, koska minulle kapseli laitettiin opetustilanteessa, eli sain sen ilmaiseksi. Mutta muistelen (eli ei siis ihan varmaa tietoa ole..) että lääkäri olisi maininnut sen normaalisti maksavan 185e..? Mutta suosittelen kyllä, olen ollut tyytyväinen, eikä mitään muita sivuvaikutuksia ole ilmaantunut kuin että menkat ovat toooodella niukat, lähes täysin kivuttomat, mutta sitäkin epäsäännölliset..
Ilmoita
Nexplanonin tarkka hinta on 188,06e.
Itselläni kapseli jo ostettuna ja odottelee kaapissa, ensiviikolle lääkäriaika kapselin asennusta varten. Pitkään mietin kapselin laittamista, lueskelin kokemuksia siitä yms. ja tein päätökseni. Luottavaisin mielin odottelen, mitä se tuo tullessaan. :)
Ilmoita
Mulla kapseli ollut toukokuun puolesta välistä saakka. Koko kesänä ei tullut kuukautisia ja sitten yhtäkkiä alkoivat elokuun alussa ja ovat kestäneet kaksi viikkoa,kun normaalisti kestävät 5-7 päivää. Huoh....kunpa tämä ei olisi pysyvä tila, että saan kahden viikon vuodobn kerrallaan... Oletan kyllä tilanteen tasaantuvan mutta ärsyttää silti. Ihmeempiä painonvaihteluita ei ole ollut. Eräs tuttuni on laihtunut kapselin ansiosta/takia mutta sitä iloa minulle ei ole suotu...
1 VASTAUS:
Lähestulkoon kun itse olisin kirjottanu! Sain kapselin toukokuun alussa ja koko kesänä ei menkkoja näkyny kunnes elokuun alussa alkoi vuotaa! 2 viikkoa menkat, viikko väliä, viikon menkat, 4 päivää väliä ja taas vuotaa. Kuinkahan kauan tätä jatkuu? Onko jollakin ollu vastaavaa? Eikä ole tiputtelua vaan kunnon vuotoa! Mulla ei paino ole menossa alaspäin vaan paremminkin ylöspäin; karppaan ja muutenkin tarkka ruokavaliosta mutta ei auta; tuntuu, että kerää just vatsa-peppu-aluelle tuota ylimäärästä, Mulla ei ole ollu mielialavaihteluita; seksihalut tällä härvelillä on kyllä ollu kasvussa ;)
+Lisää kommentti
Mua kiinnostaisi kanssa kovasti millaisia kokemuksia ihmisillä on tästä, kun oon ilmeisesti ottamassa itselle muutaman viikon päästä. Tähän mennessä näyttää että hajonta on suurta, ja ihan täyttä sikaa säkissä ei tolla hinnalla tekis mieli ostaa...
Ilmoita
itse otin kapselin kesäkuun puolessa välissä menkat tullut ihan normaalisti mutta kestäneet 1-3päivää (norm. kestänyt viikon) ja tosi niukkaa vuotoa et melkeen pikkuhousun suoja on riittänyt. Kävin juuri jälkitarkastuksessa kapselista, niin paino tippunut 7kg(vaikken mitään oo tehnyt), muuten kaikki on ihan normissettii, ei oo ollu mitää ruokahaluttomuutta tai mielialanailahteluita.. laitto oli nopeaa ja täysin kivutonta mustelmaa ei tullut... tosi tyytyväinen olen että otin kapselin en vaihtais sitä enää minipillareihin (microluton) tai e-pillereihin (jasminellet).
SAuosittelen kaikille jotka miettivät kapselia ehkäisymuodoksi.
Ilmoita
Otin kapselin elokuun alussa. Kuukautisia ei tullut kuukauteen, kunnes yhtäkkiä alkoivat varottamatta ja kestivät 3 vikkoa. Tämän jälkeen ilman menkkoja 5 päivää ja nyt tiputtelua ollut jo 74 päivää!? Alkaa jo kypsyttämään nämä jatkuvat kuukautiset :S Mutta pidän mielettömästi siitä, ettei tarvitse murehtia pillereistä!
Ilmoita
Otin kapselin viime kesäkuussa, ensin kahden kuukauden vuodoton jakso. Sen jälkeen todella pitkä jakso, jolloin vuotoa tuli joka päivä, sellaisen kaksi ja puoli kuukautta. Loppui yhtäkkiä, yli kuukausi ilman mitään ja sen jälkeen on rauhoittunut. Kuukautiset ovat tulleet suht säännöllisenä syklinä, tällä hetkellä mennään 18 päivän kierrolla. En vaihtaisi, vuodoista huolimatta täydellinen ehkäisy mulle. Kivuton laitto.

Ainoa mihin oon törmännyt on se, että monikaan julkisen puolen lääkäri ei vielä oikein ymmärrä kapselia. Kaikki vaivat on laitettu kapselin viaksi, jotkut ovat suoraan sanoneet ettei heillä ole ollut vielä kapselillista potilasta. Toivottavasti tilanne paranee tulevien vuosien kohdalla.
Ilmoita
Itse otin huhtikuussa kyseisen kapselin. Ennen sitä söin pillereitä melkein kaksi vuotta. Ennen pillereitä kuukautiseni olivat epäsäännölliset ja niin ne ovat nytkin.

itse en ainakaan ole huomannut minkäänlaisia mielialanvaihteluita, eikä ole kumppaninikaan huomannut. Kuukautiskipuni tosin ovat vain pahentuneet...

Itse maksoin kapselistani, joka on siis kolme vuotta voimassa 128 euroa, ja otin sen perhesuunnitteluneuvolassa lääkärin suosittelemana.

Itse suosittelen tätä kaikille, jotka unohtelevat pillereiden oton yms. Itselläni tämä on kyllä toiminut hyvin.
Ilmoita
Mulla ollut tikku kädessä jo puoli vuotta, menkat tulee ihan epäsäännöllisesti vieläkin. Yleensä on 3 viikon menkat, sitten viikko väliä ja sitten taas vuotaa. Suhde on kärsinyt rajusti jo ihan vaan noiden menkkojen takia kun aina vaan vuotaa eikä voi harrastaa seksiä juuri koskaan. Muita huonoja puolia en oo havainnu, huonolla tuulella oon aina, mut en tiiä että johtuuko tuosta vaan yleensäkkin noista jatkuvista menkoista. :(
2 VASTAUSTA:
Kyllä sitä menkkojenkin aikana voi panna; varsinkin jos kyse pienestä vuodosta. Oma valinta.
Kyllä kuukautisten aikana voi harrastaa seksiä. Sille ei ole olemassa mitään estettä, oli vuoto sitten runsasta tai ei. Kaikki on kiinni kumppanistasi. Itse en koe seksin "laatua" huonommaksi, likaisempaa se toki saattaa olla. Rohkaisisin kumppaniasi kokeilemaan.
+Lisää kommentti
No kerrompa nyt sellaisen asian että kokeiltu on ja minun mielestä se ei ole millään lailla mukavaa. Lakanat yltäpäältä veressä ja luistaa kun latu. Ei hyvä.
Ilmoita
itellä ollut kapseli kohta kolme kuukautta, kuukautisia ei ole tullut keskenmenon jälkee nytten ollut kovat vatsa kivut ja ollut niin kuin olisi menkat mutta tullut vain 3-4 päivää ruskeaa tuhnua pyyhkiessä. onko tietoa mistä johtuisi?
1 VASTAUS:
No johtuu varmaan siitä että kun on tuo tikku kädessä niin sun menkat voi olla jopa jokapäiväiset seuraavat 3 vuotta.. Vaihtelee eri ihmisillä, itsellä ennätys oli 5 viikkoa vuotoa putkeen.
+Lisää kommentti
Mun mielestä oli virhe ottaa koko nexplanon kapseli.Aattelin kokeilla ku kierukatkaan ei sopineet ja oon niin huono muistaan jos on pillerit. otin kapselin tammikuussa siitä lähtien ollut vuotoo..siis eikä mitään ihan pientä ja joka ikinen päivä!! Lääkärissä sanottiin aiemmin et odottele jos se vuoto loppuis,nyt ollut puolisen vuotta..eikä loppua näy.painokin pudonnu melkein 10kg,ruoka ei maistu ja on niitä mielialanvaihteluitakin ja alavatsakipuja.yhtä helvettiä kyl ollu,huoh. Nyt onneks lääkärinaika varattuna ens viikolle..siel katotaan veriarvot yms. ku väsyttääkin koko ajan ni varmaan hemoglobiinikin ton takia alhainen. Et semmosta. muilla tälläsiä kokemuksia?
Ilmoita
Mulla on ollut kohta puolitoista vuotta ehkäisykapseli (nexplanon 3.vuotinen kapseli).Aikaisemmin on ollut Cerazette. En ole varma tuliko siitä painonousua? Mutta kuukautiset olivat jotenki säännöllisemmät kuitenkin? Nyt on sekin kokeiltu vaikka en tiedä kannattiko? Olen sitä mieltä että ei voi tietää tarkalleen mitä tuollainen kapseli tekee ihoin alla vaikka se erittääkin tasaisessti hormoonia kehoon, mutta minulla se aiheuttaa luiultavasti päivittäistä pahanoloa ja laiskuuttaa koko kehoa, niin ettei oikein tee mieli liikkui kovin paljon, mutta en tiedä johtuuko se ylipainosta mitä on tullut kohta 10 kg lisää käytön aikana? Menen ensi syksynä poistattamaan kapselin. Muutenkin on niin, että jos painoa on yli 70 kg, niin se täytyy ottaa pois ennen kolmatta vuotta. Haluaisin tietää onko muilla ollut samalaisia kokemuksia kyseisestä kapselista?
Ilmoita
Minulla on ollut nexplanon nytten kolmisen kuukautta, eikä ole ollut mitään sen ihmeempää sivuvaikutusta kun välillä tulee "nälkäpuuskia" eli syön kaiken mitä eteen laitetaan mutta sitten voi mennä parikin päivää ettei tee mieli ruokaa lähes ollenkaan. On tuota tiputtelua ollut muttei läheskään joka päivä eikä todellakaan paljoa. Mielialavaihteluita en ole huomannut että olisi entistä enemmän ;) Minua sattui kyllä kun se laitettiin ja viikko sen jälkeenkin särki ja tykytti oudosti mutta sen jälkeen ei mitään. Suosittelen.
1 VASTAUS:
Minulla alkoi jatkuvat menkat vasta n. 4kk käytön jälkeen, että varmaan aika aikaista sanoa tuohon mitän.
+Lisää kommentti
Otin itse Nexplanonin viime toukokuun alussa (eli nyt ollut reilu 4 kk kädessä) kun yhdistelmäpillereistä tuli kaikki mahdolliset sivuoireet. Lääkäri suositteli tuota tikkua laitettavaksi koska epäili että juuri pillereistä tuleva estrogeeni ei minulle sovi. Implantaatin laitto ei sattunut yhtään ja pikkuhiljaa sen jälkeen mielikin alkoi parantua rajujen mielialanvaihteluiden ja masentuneisuuden jälkeen. Implantaatin laiton jälkeen parin päivän kuluttua tuli normaalit menkat ja sen jälkeen nyt neljään kuukauteen ei mitään. Ei menkkoja eikä tiputtelua ja kaikki pillereistä tulleet sivuoireet hävisivät. Paino on pysynyt samana, Omasta puolesta siis suosittelen vaikka hinta kieltämättä kirpaisi. Toisaalta pitemmällä ajalla nexplanon tulee halvemmaksi kuin monet yhdistelmäpillerit.
Ilmoita
EN SUOSITTELE!!
Ilmoita
Nexplanon vuoden verran, lisäkiloja reilu 10, menossa poistoon tässä kuussa ja tilalle perus kuparikierukka.
Vuotoja ei ollu, yhdet pienet kuukausi sitten jolloin myös paino hieman putos, menkat kun sattuu sopiin meikäläiselle. Mutta takas on tullut, ja nyt sitten tosiaan meni hermot koko kapseliin.
Käyn salilla, lenkkeilen päivittäin ja pidän ruokakontrollia. En koe, että elämäntyylillä painon pitäis muuten nousta vaikka mies vittuileekin parisuhdekiloista, mistähän sekin mitään ymmärtää. Tarvis laittaa nää kapselit miesten käteen ja kattoo, kuinka ne sitten kestää kommentteja heikkohermoisuudesta tai arvostelusta mistähän kilot lienee tulleen.
Tiedän aivan perkeleen hyvin, ettei paino olis noussu, jos ei oli tota pirun hormonikimppua. No , toivottavasti lähtee laskuun ja hermot palaa ennalleen heti poiston jälkeen.
1 VASTAUS:
Viikko sitten asennettiin kapseli. Menkat oli sitä ennen 2vkon välein ja vuosin kuin seula.. Minipillereitä söin mutta ei tehonneet kuin yhdet jotka lääkäri vaihtoi ilmoittamatta minulle mitään. Kapselin asennus ei sattunut yhtään ja minua ei ainakaan tule haittaamaan jos tiputtelee, koska ei tarvitse muistaa pillereitä syödä. Kättä ei kärsi pitää koukussa kauaa, kun painaa hermoa niin käsi puutuu. Tähän mennessä olen ollut tyytyväinen ja uskon että olen jatkossakin. Pillereitä käskettiin syödä viikko asennuksen jälkeen vielä. Meilläpäin ensimmäisen kapselin saa ilmaiseksi.
+Lisää kommentti
Minulle asennettiin nexplanon kesällä 2012 ja siitä lähtien jatkuvat menkat ei loppua näy.
Mieliala vaihtelee hirveänä hirveet raivokohtauksesta hilpeään iloiseen itseeni ja siitä hysteeriä itkuihin.. suosittelen kokeilemaan ensinnä pillerimuotona kyseistä hormoonia ennenkuin asennuttaa kapselin..
oikeasti saisivat keksiä enempi hormoonittomia ehkäisyjä..,, puuh*
1 VASTAUS:
Älä kirjoita niin epätarkasti. Kesäkuussa vai elokuussa? Mikä on vointi nyt?
+Lisää kommentti
minulle asennettiin kyseinen kapseli lokakuussa. Sitä ennen söin kolme kuukautta cerazette pillereitä. Kapselin sain ilmaiseksi kun tekivät oppilastyönä, ei kyllä eronnut normi lekuri käynnistä mitenkään. ja ne pilleritkin sain ilmaiseksi kun kävin papa kokeessa ja sanoin harkitsevani kapselia. Sanoivat kapselin hinnaksi n. 180-190e,

Kapseliin olen ollut erittäin tyytyväinen,ilman hormoniehkäisyä menkkani olivat aivan järkyttävät; yli viikko todella voimakasta vuotoa ja kipuja. Nyt ei ole ollut menkkoja cerazette pillerien aloittamisesta ja ehkäisykapselin laitosta tähän päivään eli öö..heinäkuusta joulukuuhun ajalla. ja olen tehny raskaustestin kaiken varalta, negatiivinen on ollut.

Suosittelen ehkäisykapselia, aivan loistava keksintö! =)
Ilmoita
Minulle laitettiin kapseli marraskuun (2012) alussa.. oli 2vko, sit tuli yhden päivän vuoto että pikkuhousunsuojalla pärjäsin.. Sit oli pitkäväli ilmanvuotoja tai siis vuoto alkoi tammikuun 10pv, on niukkaa mutta ei tunnu loppuvan. Lisäksi minä jolla on harvoin ollut finnejä tms naamassa (ei edes murrosiässä ollut), muusta kropasta puhumattakaan niin kapselin asennuksen jälkeen kasvoni on kuin murrosikäisellä, eli täynnä finnejä, lisäksi niitä on tullut selkään ja rintaankin. Painossani ei ole ollut muutosta. Minulla oli ennen nuvaring rengas eikä ollut mitään ongelmia. Otin kapselin koska ajattelin säästäväni rahassa, mönkään meni 188e ja aion poistattaa kyllä ja ottaa renkaan takaisin.
Ilmoita
Ehkäisyneuvolassa minulle sanottiin että Implanon- kapselin nimi on muuttunut Nexplanoniksi, tuote on sama mutta asetin on muuttunut kätevämmäksi.

Itselläni on implanon ollut kädessä nyt 3 vuotta ja ystävänpäivänä menossa vaihtoon uudeksi Nexplanoniksi.

Ei tarvitse miettiä ehkäisyä
- epäsäännölliset kuukautiset

Vaikka kuukautiset ovat epäsäännölliset, (ensimmäiseen vuoteen ei lainkaan sittemmin 2 viikon kuukautiset ja 2kk kuivuus ja rumba jatkuu) siitä huolimatta koen että hyötyä on enemmän kuin haittaa. Mitään muita haittavaikutuksia en ole itsessäni havainnut, eli suosittelen lämpimästi. Olen siis parikymppinen ja normaalipainoinen.
Ilmoita
mä sain ton nexplanonin just viime viikon torstaina ja on siiä asti sattunut aika paljon välillä ja mul on ollut vatsa sekasin nyt pari päivää mut muuten ei viel mitään ihmellistä :)
Ilmoita
Itse menossa nexplanonin laittoon ensi kuussa. Hinta tällä hetkellä 130euroa. Hieman jännittää nuo vuotohäiriöt, niistä kokemusta hormonikierukasta :/ Olen 26, lapsen saanut ja normaali painoinen.. Saa nähdä miten käy :D
Ilmoita
itekkin menossa nexplanonin laittoon, lääkäri taiskin mainita sen maksavan 187 euroa, ja sanoi että sellanen 6kk menee siihen että näkee miten se alkaa vaikuttamaan, joillain tulee menkat kerran kuussa, joillain kerran kaks vuodessa tai ei ollenkaan.. riippuu hyvin paljon ihmisestä. jännittää vähän se laitto ku niin kauhea piikkikammo on :D saas nähä miten toimii täälläpäin
Ilmoita
Hinta löytyy mm. täältä:

http://www.yliopistonapteekki.fi

Kai teillä on kokeiltu minipillereitä ennen tuon asennusta, sillä jos minit eivät sovi, niin mitä todennäköisemmin tuokaan ei sovi.

"joillain tulee menkat kerran kuussa, joillain kerran kaks vuodessa tai ei ollenkaan.. riippuu hyvin paljon ihmisestä" Juu, ja joillain tiputtaa koko ajan.

Ja se hinta on on 189 euroa ja risat asennus.
Ilmoita
Cerazettea vuosi alla ja viime viikolla vaihto kapseliin.
Cerazetella täysin vuodoton =) ja koska samaa ainettahan nuo on niin eipä pitäisi muutoksia tulla.

Asennus oli maksuton ja kesti noin 10min kaikkineen (Eli itse asennus n 2min). Hieman tuli käteen mustelmaa, mutta ei muuta.
Ilmoita
Mulla oli 5 vuotta käytössä pillerit, Yasminit ja Yatzit mut unohtelin niitä niin terkkari suositteli Nexplanonia. Ensimmäisen saa ilmaseks, hyvä niin koska muuten maksaa 170-190 e :s Mut enivei, tää ei oo ollu ku pari viikkoo tääl kädes joten en osaa vielä sanoa mtn erityistä :D Menkat oli kolme pvää ja niukat, nyt ei oo näkyny.. Tutulla oli ollu 2 ja puol vuotta menkat putkee :s Toivotaa ettei tuu omalle kohalle.. Kuten toi painonnousuki pelottaa, kuinka moni on huomannu tällästä? Ja laitto ei sattunu yhtää :) Eikä jääny ku pieni mustelma.
Ilmoita
käytännössä ihan sama aine ja vaikutusmekanismi kuin cerazettella. jos se ei sovi, niin ei sitten tämäkään. Itselleni täysin estrogeeniton tila ei sopinut, joten en edes kokeile tätä kapselia. Menkat koko ajan päällä, joka paikka ihan kuivunut kuin menopaussi-ikäisellä, täysin tunnoton alapää... mahtavaa.
Ilmoita
Mulla kapseli on ollut nyt käytössä n. 1,5 vuotta. Ensin reilun vuoden verran ei ollut kuukautisia lainkaan, nyt yhtäkkiä ne alkoivatkin. Ensin oli aivan vähäistä vuotoa, pieni tauko, taas vähäistä vuotoa, taas pieni tauko ja sitten hirvittävää vuotoa. Nyt vuoto loppui pari päivää sitten ja meinasin jo huokaista helpotuksesta, mutta nyt taas näyttää siltä että uusi kierros olisi alkamassa. Onko kenelläkään tällaisia kokemuksia? Että ensin olisi ollut aivan vuodoton ja yhtäkkiä kuukautiset alkavatkin? Onko ollut vain jokin vaihe, vai jäänyt ärsyttämään koko loppuajaksi?
Ilmoita
Toi kapseli on ihan surkee .. ollu nyt puolisen vuotta aluks oli tosi niukat menkat ja nyt on perse vuotanu kohta kk ajan putkeen .. mietin jo että vaihtaisin takaisin e-pillereihin kun ei oikeen seksiäkään muuten saa ..
Ilmoita
Minulla on ollut kapseli nyt 2 vuotta ja olen ollut erittäin tyytyväinen, ainakin olin vielä n. kuukausi sitten. Siihen asti ei mitään vuotoja, kuin ihan satunnaisesti harvoin, pientä tiputtelua. Nyt on sitten yllättäen alkanut tiputtelemaan jo vähän enemmän ja monta päivää peräkkäin, välissä ehkä viikko tai kaksi. Ensin ajattelin että se johtuisi stressistä tai jostain muista lääkkeistä joita olen välillä syönyt, nyt en ole enää varma kun olen näitä lukenut..
Auttaisikohan jos kävisi hakemassa uuden kapselin?
Ilmoita
Mulla on ollut kapseli noin puoli vuotta, ja on toiminut ihan täydellisesti. Koko puolen vuoden aikana mulla on ollut kaksi kertaa menkat, jotka on molemmat kestäny n. 3 päivää. Olen aina kärsinyt kamalista kuukautiskivuista, ja kapselin oton jälkeen niitä ei ole ollutkaan ollenkaan, ihanaa :)

Ennen söin pillereitä, mutta unohtelin aina ottaa niitä joten ne eivät sopineet. Ehkäisyrengas taas ei tuntunut mielestäni ollenkaan mukavalta. Kapseli on siis itselleni juuri täydellinen valinta (ja sopii opiskelijabudjettiin), onneksi uskalsin ottaa. :)
1 VASTAUS:
Melkonen budjetti sulla. Ite opiskelijana ei ikinä ois laittaa melkein kahtasataa mihinkään. Sehän on melkein mun yhen kuun opintotuki. :D
+Lisää kommentti
Kapseli toimi kuin unelma ensimmäiset 2 vuotta, ny vuotoa enemmän tai vähemmän viimiset 2 kuukautta. Mietein mahtaako teho loppua
Ilmoita
Kapseli asennettiin toukokuusaa 2013, synnytyksen jälkeen. Vuotoa oli 4vk tietysti synnytyksen vuoksi. Noh sitten kun synnytyksen takainen vuoto oli loppunut niin meni kuukausi ja alkoi parin viikon menkat. Sitten 3 kuukauden tauko, ja alkoi 2.5vkn kuukautiset. Mielialat vaihtelee miten sattuu, iho kutiaa, ruskeaa möhnävuotoa, satunnaista tiputtelua, päänsärkyä, selkä ja vatsakipuja. Eli ei sovi minulle. Pian otetaan koko kallis hökötys pois ja mietitään vaihtoehtoja :/ Seksihalut katosi ja nyt yhtäkkiä olen kuin kiimainen villi GORILLA.
Ilmoita
Minulle laitettiin Nexplanonin 3 vuotta kestävä kapseli 2012 vuoden alussa. Vuoto alkoi noin kuukauden jälkeen ja kuukautiset olivat todella runsaat sekä epäsäännölliset. Koko aikaista vuoto ei kuitenkaan onneksi ollut. Vuoden kuluessa kapselin asentamisesta menkat poistuivat kuitenkin kokonaan eikä ole sen jälkeen näkynyt. :) Jo pelkästään tämän vuoksi Nexplanon on ollut mielestäni todella hyvä vaihtoehto puhumattakaan siitä ettei ole tarvinnut olla huolissaan koko aikaisesta pillereiden muistamisesta nyt kun noista ehkäisypillereistä on muutenkin tullut todella paljon tietoa niiden haittavaikutuksiin liittyen.
Ilmoita
Pelkkiä ruusuja Nexplanonille! Laitettiin myös minulle 2012, parin vuoden kokemuksella voin sanoa olevani hyvin tyytyväinen. Ensimmäiset puolitoista vuotta kuukautiset pysyivät kokonaan poissa, sen jälkeen tullut 4-6 viikon välein pari päivää niukkaa vuotoa. Parasta on ehkäisyn helppous: ei tarvitse muistaa, eikä murehtia. Ei painonmuutoksia, aknea, tms. Siirryin Nexplanoniin minipillereistä ja vaihdoksen myötä on seksihalut kasvaneet ja mieliala tasaantunut.
Suosittelen.
0 VASTAUS:
+Lisää kommentti
Kapseli asennettiin heinäkuussa 2013, tammikuuhun asti jatkuvaa vuotoa, nyt pientä tiputtelua melkein joka toinen päivä. Aivan järkyttävät mahakivut ja päivittäistä päänsärkyä sekä lisääntynyttä ahdistuneisuutta. Asennuksen jälkeen myös lämpö koko ajan 37,7 kun normaalisti 36,6. Ei siis sovi mulle mutta olen kuullut kapselista paljon hyviäkin kokemuksia.
Ilmoita
mulle kapseli laitettiin 2011 lokakuussa eli ollut nyt 2,5 vuotta. Oon ihan tyytyväinen. Paino ei oo noussu eikä laskenu. Ainut vaan että iho on alkanu kukkii ja epäsäännölliset menkat mut ei se nyt maailmaa kaada. Aattelin tän jälkeen testaa pillereitä jos finnit vaikka lähtis, jos ei lähe niin otan uuden kapselin. Tää on niin vaivaton!
Ilmoita
Minulle kapseli (Jadelle) asennettiin keväällä 2015. Epäsäännöllistä vuotoa on ollut siitä lähtien. Joskus tiputtelee ja välillä on ollut runsaampaakin vuotoa. Nyt on kapseli ollut käsivarressa melkein vuoden.
Suosittelen kapselia, koska se on toimiva ja helppo ehkäsymenetelmä. Aiemmin oli YATS-pillerit, jotka toimivat todella hyvin, mutta välillä jäi se pilleri ottamatta. Minulle ensimmäinen kapseli oli ilmainen, mutta seuraava tulee maksamaan muistaakseni noin 180€. Olin ennen todella vainoharhainen ja pelkäsin kuollakseni koko ajan että olisin raskaana, joten otin varmimman (ainakin minun mielestäni) ehkäisytavan käyttöön eli kapselin.
En ole tarvinnut lisäehkäisyä lähes ollenkaan. Välillä käytetään jos halutaan välttää ylimääräistä sotkua.
0 VASTAUS:
+Lisää kommentti
Oman kokemus tästä on se, että menkat ensin hävisivät vähän yli kuukaudeksi ja sitten ne alkoivat eikä loppua näy. Tänään poistatin koko pa***n. Kaksi tikkiä tuli.

Onnea vaan niille, keitä ei haittaa esim. viikon menkat viikon välein. Fakta on se, että anemia siinä ajan myötä tulee, ja urheilijana en ota riskejä. Salillakin on ikävä käydä menkkarätit päällä.

Jos tykkää veriseksistä, niin parisuhde ei kärsi, mutta itse en halua mitään sisääni silloin kun vuodan verta kuin seula. 100% ehkäisyteho perustuu meillä lähinnä seksittömyyteen ja siihen että seksielämä muuttuu pelkäksi suihinotoksi mieheltä.

Tämä oli minulla 6 kk, minkä aikana halut on hävinneet kokonaan ja mielialat vaihdelleet ihan laidasta laitaan. Nyt näyttää vakiintuneen sellainen masennus-itsetuhomieliala perustasoksi. Jäätävä PMS.
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Nexplanon?

Onko kellään viä kokemuksia tästä "uutuudesta"? Kyselisin vaan hinnasta kun oisin halukas kokeilemaan kyseistä ehkäisymenetelmää..pillereitä en suostu syömään,kondomin käytössä ei ole ongelmia mutta näin pitkäaikaisessa suhteessa (yli 4v.) olis mukava jos olis muutakin ehkäisyä kuin kondomi..

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta