Saako ateisti toimia pappina?

wwwäiski

Mitä mieltä olette arvon keskustelijat, voiko ateisti toimia pappina? Entäpä imaamina? Voisiko ateisti mielestänne toimia ns. maallikkosaarnaajana vaikkapa helluntaiseurakunnassa palkkaa vastaan?

Toivoisin perusteltuja vastauksia. Kiitos!

10

533

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Huhahhhhei

      ainakaan en voisi. En kykenisi edes rahasta valehtelemaan julkisesti sellaisia määriä, mitä pappina tai saarnaajana oleminen vaatisi. Tai no... Niinhän sitä sanotaan että kaikilla on hintansa. Joten sopivaa tarjousta odotellessa. Helluntailaissaarnaajuus vaatisi kyllä jo niin kieroutuneen perverssiä huumorintajua, että en tiedä pystyisinkö siihen.

    • Hei heikki

      Ateistisia pappeja eli "leipäpappeja" on jo suurin osa papeista, he ovat vain yksinkertaisesti tajunneet teologian oppitunneilla että "vittu mitä paskaa".

    • ...

      Maailma on täynnä pappeja, joilta on mennyt usko jumaliin, mutta jotka eivät osaa tehdä muutakaan kuin jatkaa saarnaamista. Aihetta on maailmalla jopa tutkittu. Kun seurakuntalaiset eivät kerran huomaa eroa uskovan ja uskomattoman papin välillä, niin kaipa ne ovat ihan yhtä hyviä huuhaan levittäjiä.

    • tyhmä kysymys

      toimia leipäpappina. mitä hyötyä siitä olisi, kuulijat kuuntelisivat narria ja eivät itsekkään usoisi, jos uskoisivat he eivät tulisi kuuntelemaan tuollaista julistusta.

      voisi olla melko tylsä duuni. kauanko itse jaksaisit olla ateistipappina. palkka ei ainakaan ole koivin innostava moiselle hujarille.

      • nainen 30v.

        Onhan se ihan älytöntä että pappi saarnaa sellaisesta mihin ei itse usko! Luulisi sellaisen turmelevan sieluakin? Miten siis joku voi auttaa ihmisiä, jos ei itse usko siihen mistä puhuu? Eikö se ole tekopyhää? Luulisi että ateistipapit ovat todella turhautuneita ja eksyksissä? Miten ateistipappi voi saada ihmiset uskomaan ja tuntemaan rakkautta, jos ei hänestä sitä itsestään välity (ilman sanojakin ihmiset aistivat)


    • On se mahdollista

      Luin juuri eläkkeelle jääneen amerikkalaisen papin kirjan joka oli kääntynyt käännytettäviensä uskoon jo nuorena lähetyssaarnaajana mutta uskalsi kirjoittaa heille myönteisen kirjan vasta eläkkeellä vanhana miehenä.

    • MrSmithy

      Yhtä hyvin kuin helluntailainen vaapaa-ajattelijoiden puheenjohtajana. Eli siis ei voi. Mutta huvittaavaa on se, että papeissa on silti ateisteja. Niin lavea ja suvaitsevainen on jalo kansankirkkomme :)

    • lintu vai kala ???

      kansankirkkomme johon liitytäänkin sylivauvana . Vapaisiin suuntiin kuten Helluntailaisiinkin liitetään oman uskoontulon kautta ja siellä on säännöt mikä kuuluu kirkkoon, uskovaisille. Jokainen henkilönä elää itsenäisesti ja Raamattu on ohjenuorana. Jumala on armollinen ja kärsivällinen, mutta pysäyttää ja tuomitsee ajallaan. Kaatuu omaan mahdottomuuteensa olla ateisti evankelista. Kommunistivaltioissa on varsinkin niitä valtion puolesta.

    • -

      Ei laki sitä kiellä.

    • Rekka-Pena

      Vähän sama kuin musta mies haluaisi toimia Ku Klux Klanissa, järjen vastaista, eikö sinusta?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1485
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      156
      1159
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      104
      1050
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      917
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      82
      860
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      65
      773
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      757
    8. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      733
    9. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      728
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      44
      702
    Aihe