anemiasta

vähäverinen

Olisi mukva kuulla muiden kokemuksia anemiasta ja siitä mikä sen on mahdollisesti aiheuttanut? Itsellä vielä tutkitaan. Hb oli 58 ja se selvisi kun menin terkkarille jumputtavien korvien takia. Siis pulssi kuului korvissa jatkuvasti. Muita oireita on nyt ilmaantunut ihottuma kasvoissa (perhosihottuman tapaista?) ja pieni lämpö mitä ollut vähän väliä. Tosin onhan tuo vastustuskyky ihan nollassa nyt. Hb oli noussut raudalla 102 mutta tämän hetkistä tilannetta en vielä tiedä, vasta kävin labrassa. Laihtunut en varsinaisesti paljoa ole mutta en kyllä lihokkaan vaikka ennen tuli jo kaksi kiloa keksin katsomisesta. Eli saan aika lailla vapaasti syödä mitä vaan eikä kiloja kuulu. Niin ja liikuntaa harrastava nuori nainen.

Mitä kaikkea teiltä on löytynyt anemian takaa?

5

572

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Blooda

      Täällä myös nuori nainen. Sairastuin anemiaan 8kk sitten ja yhä vain asian kanssa taistelen. Kaikki on tutkittu, mitään "järkevää" syytä luuytimen lamaantumiselle ei ole. Täsmälleen sama oire alkoi viime keväänä kuin sinulla, eli pulssi kuului korvissa, huimasi välisti enkä jaksanut lenkillä kävellä yms. Ihmettelin huonoa kuntoani, mutta en osannut sitä tälläiseen yhdistää. Normiflunssan yhteydessä lääkäri tarkistutti veriarvot ja sitten tulikin lähtö sairaalaan. Minulla ei ole raudanpuutteesta kyse, vaan alkuun tosiaan luuydin ei tuottanut mitään soluja. Nyt sentään hb jaksaa pysyä 100 tienoilla ja valkosolutkin on normaalit, verihiutaleet on matalat.

      Minulla on diagnoosi aplastinen anemia, kova lääkitys ja mieli maassa. Lääkkeet ovat aiheuttaneet lihomista, joka on minulle erittäin kova paikka. Olen aina taistellut ylipainon kanssa ja olin jo useamman vuoden tyytyväinen itseeni, kun sain painon alas, mutta nyt ollaan taas lähtöpisteessä. En pysty enkä jaksa vielä liikkua ja lenkkeillä kuten ennen, sillä anemian lisäksi minulla todettiin alkutalvesta tukos päässä. Eli myös siitä toipuminen ja liuotushoito on päällä tällä hetkellä.

      Toivottavasti tähän keskusteluun liittyy muitakin anemiaa sairastavia. Tsemppiä sinulle!

    • tottunut

      minulla on haavainen paksusuolentulehdus
      ja siksi minulla on ollut pahimmillaan 47
      hemoklobiini ja nyt oli 83 tai 84

    • Mies40v

      Mulla on ollut matala Hb jo yli 10 vuotta, "tuo nyt voi johtua mistä tahansa" on yleisin vastaus arvauskeskuksessa. Raudalla nousee, raudan lopettamisella taas tippuu. Rautavarastot kunnossa, eikä mitään suolistovuotojakaan ole. Rautaa en oo jaksanu popsia enää aikoihin, koska sen tuoma hyöty loppuu heti kuurin loputtua ja kuuri puolestaan aiheuttaa mm. vatsanväänteitä ja hien hajumuutoksia, esim. kengät alkaa haista ihan hirveälle...

    • terveyeisairaut

      Anemia ei ole mikään sairaus.

      Rauta
      HB:n viitearvot :
      Miehet: 134–167 g/l
      Naiset: 117–155 g/l

      Anemiaa aiheuttaa raudan riittämätön saanti, raskaus ja imetys (lisää raudan tarvetta), tee, kahvi, kofeiini, imeytymishäiriöt, hoitamaton keliakia, suolistosairaudet, erilaiset sairaudet, muiden ravintoaineiden puutokset (mm. B12, folaatti, C-vitamiini) ja runsaat kuukautiset.

      Lisäksi maidon kalsium tai kalsiumvalmisteiden käyttö sekä viljojen fytaatit, heikentää raudan imeytymistä. Juo vettä. Kalsiumia on lähes joka ruuassa, joten ilman maitoakin pärjää. Toki laadukkaat juustot, voi, kerma ja hapatetut maitotuotteet sitä vastoin ovat ok tai jopa terveysruokaa. Esimerkiksi useista juustoista saa arvokasta K2-vitamiinia.

      Rauta on tärkeä osa hemoglobiinia, jonka tehtävänä on kuljettaa happea kudoksille. Lisäksi rauta osallistuu punasolujen tuotantoon ja auttaa vapauttamaan energiaa hiilihydraateista ja rasvoista elimistön käyttöön.

      Aikuisen naisen saantisuositus on 15 milligrammaa vuorokaudessa ja suomalaiset naiset saavat rautaa keskimäärin 10 milligrammaa. Runsas liikunta suurentaa tarvetta hieman. Piilevä puutos esiintyy jopa 30 prosentilla hedelmällisessä iässä olevista naisista.

      Raudanpuuteanemia on lasten yleisin anemia. Länsimaissa sitä esiintyy 23 %:lla lapsista, ja suurimmassa riskissä ovat keskoslapset, taaperoikäiset (6 kk–2 v) ja murrosikäiset.
      http://www.potilaanlaakarilehti.fi/tiedeartikkelit/lapsen-raudanpuuteanemia/#.VFt6W_msWSo

      Tärkein lähde on punainen liha. Veri- ja maksaruoat ovat vielä parempia, mutta niitä käytetään hyvin vähän. Rautaa saa melko hyvin myös vaaleasta lihasta ja kalasta. Kasvikunnan tuotteista rauta imeytyy huonosti.

      Jos ravinnosta saa rautaa vain niukasti, elimistö ottaa tarvitsemansa raudan varastoistaan. Kun varastoihin syntyy vajausta, lihasten hapotus kovassa liikunnassa voi olla normaalia voimakkaampaa. Vasta varastojen tyhjennyttyä syntyy anemia, jonka tunnusmerkkejä ovat poikkeuksellinen väsymys ja hengästyminen. Lievä puutos ja anemia määritellään verikokeessa.

      Puutos korjataan rautavalmisteella. Rautavalmistetta EI SAA KÄYTTÄÄ varmuuden vuoksi, sillä liikasaanti on haitallista. Eli varmista verikokeella, että sinulla on anemia, ennen rautavalmisteen käyttöä.


      Tässä 2 hyvää valmistetta, joista ei saa vatsavaivoja eli vältä apteekin valmisteita. Otetaan maidottoman ja viljattoman ruuan kera (vältä myös kofeiinia). Myydään luontaistuotekaupoissa, nettikaupoissa ja Citymarket.

      http://www.hankintatukku.fi/fi/tuotteet/?-ferromax-tonic-strong-&product=91

      http://www.valioravinto.fi/kelasin-rauta


      Tässä viljojen mahdollisista haitoista:
      http://personal.inet.fi/koti/remeli/viljat.htm


      Seerumin rauta kertoo tarkemmin elimistön rautatilanteen kuin hemoglobiini tai ferritiini.
      http://www.luontaisnetti.fi/index.php?valikko=valikko&sivu=aikuiset_seerumin_rauta_tarkea_terveyden_mittari

      http://oyslab.fi/ohjekirja/2566.html

      • just1234

        Anemia on verisairaus. Eli kannattaa ottaa tosissaan. Hb voi olla ok ja silti anemia, ferritiini on silloin matala


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      70
      2062
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      167
      1599
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      155
      1537
    4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1348
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1280
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      277
      1137
    7. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      132
      1041
    8. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      1022
    9. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1003
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      53
      857
    Aihe