Näitä ilmiöitä ei voi selittää nykyisillä teorioilla

Tähän aiheeseen sellaisia havaintoja joita ei voida selittää nykyisillä teorioilla.

Aloitan hirmumyrskyllä joka on havaittu Marsissa.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Tiedosto:Mars_cyclone.jpg

Luonnollisesti kyseistä ilmiötä ei voida selittää samalla tavalla kuin Maapallolla havaittavia hirmumyrskyjä selitellään. Marsissa kun ei ole merta joka lämpenisi jne.

Toinen havainto on ruskeasta kääpiöstä jonka oletetaan kiertäneen isompaa tähteä kyseisen tähden sisäpuolella ja tulleen esiin kun tähti on kutistunut valkoiseksi kääpiöksi.

"6.8.06
Ruskea kääpiö tähden sisällä

ESOn lehdistötiedoitteen mukaan tutkijat uskovat löytäneensä ruskean kääpiön, joka on aiemmin elänut punaisen jättiläistähden sisällä. Sittemmin jättiläistähti on kutistunut valkoiseksi kääpiöksi paljastaen samalla sisällään lymynneen kiertolaisensa. Read more

-SN

Tutkijat uskovat ruskean kääpiön eläneen punaisen jättiläisen sisällä. Taiteilijan kuva. Kuva ESO "

http://www.ursa.fi/ursa/Tahdet-ja-avaruus/index0806.html

Miten ihmeessä tuollaisen ilmiön voisi selittää vetävän voiman tai kaareutuvan tilan avulla?

Luulisi että ruskean kääpiön vauhti olisi ajan kanssa hidastunut, kun liikerataan nähden etuosaan on osunut tähden ainetta?

ja näitä havaitoja joilla nykyiset teoriat murskaantuvat, on vaikka kuinka paljon, joten palaan taas asiaan ajan kanssa.
Ilmoita

"08.08.2009
Varhaiset galaksit olivat yllättävän tiheitä
Laura Koponen Sähköposti

Uuden tutkimuksen mukaan varhaisessa maailmankaikkeudessa oli pieniä, mutta erittäin tiiviitä galakseja. Hubble- ja Gemini-teleskoopit onnistuivat havainnoimaan tähtien liikettä yhdessä tällaisessa noin 11 miljardin valovuoden etäisyydellä olevassa galaksissa.

Yllättäen tähdet kiersivät galaksin keskustan ympäri peräti kaksinkertaisella nopeudella Linnunrataan verrattuna. Koska galaksin painovoima jaksaa pitää nopeasti kiitävistä tähdistä kiinni, minigalaksin täytyy olla kokoonsa nähden erittäin massiivinen.

Nyt tutkijoiden haasteena on selvittää, miten nuoreen maailmankaikkeuteen oli syntynyt tällaisia tiiviitä galakseja ja miksei niitä enää ole olemassa.

"Saatamme nähdä sen, mistä lopulta muodostuu hyvin suuren galaksin keskusalue", arvelee Marijin Franx Leidenin yliopistosta. "Nykyisten suurten galaksien keskustat saattoivat syntyä ensin, luultavasti yhdessä jättiläismäisten mustien aukkojen kanssa."

Aiheesta lisää PhysOrg.com-uutissivustolta"

http://www.ursa.fi/blogit/ta/index.php?title=varhainen_galaksi&more=1&c=1&tb=1&pb=1

Kertokaapa minulle miten galaksit olivat aikoinaan tiheämpiä ja nykyisin vähemmän tiheämpiä?

te väitätte että olisi olemassa joku maaginen vetävä voima / kaareutuva tila ja että aine olisi pikkuhiljaa kasautunut galakseiksi jne.

Tämä kyseinen havainto ei tue teidän naurettavia teorioitanne. Tämä havainto murskaa teidän teorianne.

.
Ilmoita
huomatkaa miten galakseissa voi olla tiheämmin ainetta / energiaa tai sitten vähemmän tiheämmin.

Kertokaapa miksi galaksit olivat aikoinaan tiheömpiä ja miksi niissä olevat tähdet liikkuivat silloin nopeammin?

Jos tähdet alkoivat kerääntyä pikkuhiljaa galakseiksi jonkun maagisen vetävän voiman takia, luulisi että tähtien vauhti olisi kiihtynyt ajan kanssa, mutta ei. Tähtien vauhti on hidastunut ja galaksien TIHEYS on muuttunut eli galaksit ovat muuttuneet vähemmän tiheiksi jne.

Siis suoria havaintoja siitä miten aineen / energian tiheys muuttuu ajan kanssa jo olemassa tilassa.

http://www.ursa.fi/blogit/ta/index.php?title=hubble_paljasti_massiiviset_vauvagalaksi&more=1&c=1&tb=1&pb=1

"02.05.2008
Hubble paljasti massiiviset vauvagalaksit
Sakari Nummila Sähköposti

Hubble-avaruusteleskooppi on paljastanut yhdeksän pientä, vain 5000 valovuoden kokoista galaksia. Pienestä koostaan huolimatta jokainen näistä painaa kuitenkin jopa 200 miljardin Auringon verran eli yhtä paljon kuin nykyiset täysikokoiset galaksit.

Tiiviit galaksit olivat olemassa kun maailmankaikkeus oli vain 3 miljardia vuotta vanha. Tutkijat uskovat, että nämä nuoret galaksit ovat sittemmin törmäilleet muiden galaksien kanssa ja kasvaneet nykyisiksi suuriksi galakseiksi.

Nyt havaitut erittäin tiheät galaksit saattoivat sisältää aikoinaan jopa puolet kaikkien galaksien silloisesta massasta. Näin ollen ne olisivat olleet nykyisten galaksien rakennuspalikoita.

Yksi uusien galaksien erikoisuus on niissä kiertävien tähtien suuri nopeus. Tiiviiden galaksien tähdet kulkevat jopa noin 400-500 kilometriä sekunnissa. Nykyään galaksit tekevät kierroksen itsensä ympäri paljon hitaammin ja niiden tähtien keskinopeus on vain vajaat puolet tästä."
Ilmoita
Tässä taas havainto joka tukee sitä että galaksien aine / energia on peräisin galaksien keskusten jättimäisistä energiatihentymistä jotka eivät omaa mitään maagista vetävää voimaa. Riittää että entropia vaikuttaa myös niissä olevaan energiaa ja näin ne todellakin lajenevat ja säteilevät energiaansa aaltoina joilla on atomien luonne.

"Pysyvä linkkiPysyvä linkki
11.10.2007
Alun pöly syntyi mustissa aukoissa
Mikko Suominen Sähköposti

Nasan Spitzer-avaruusteleskoopin uudet havainnot antavat aihetta uskoa, että mustista aukoista puhaltavissa materiatuulissa syntyi pölyä suurissa määrin nuoressa maailmankaikkeudessa.

"Olimme yllättyneitä huomatessamme vastasyntyneeltä pölyltä vaikuttavaa ainetta supermassiivisista mustista aukoista tulevissa tuulissa", kertoo tutkija Ciska Markwick-Kemper Manchesterin yliopistosta. "Tämä saattaa selittää, mistä ensimmäisen sukupolven tähdet saivat pölynsä."

Pölyä tarvitaan avaruudessa planeettojen, tähtien ja galaksien muodostumiseen. Meidän lähiympäristömme pöly syntyi nyt jo kuolleissa tähdissä. Maailmankaikkeuden alkuaikoina Auringon kaltaiset tähdet eivät kuitenkaan vielä olleet ehtineet elinkaarensa loppuun ja luoda pölyä.

Joidenkin teorioiden mukaan hyvin lyhytikäiset, massiiviset tähdet tai supernovat ovat saattaneet luoda ensimmäisen pölyn. Toisten teorioiden mukaan taas energiset, kasvavat supermassiiviset mustat aukot, kvasaarit, olisivat olleet ratkaisevassa asemassa. Kvasaari muodostuu supermassiivisesta mustasta aukosta, joka on donitsin muotoisen kaasupilven ympäröimä. Pölyä voisi teorian mukaan syntyä pilven ulommissa osissa, jotka vähitellen etääntyvät ympäröivään avaruuteen.

Uudet havainnot tehtiin kvasaarista PG2112 059, joka sijaitsee meistä noin 8 miljardin valovuoden etäisyydellä. Vaikkakaan se ei ole yhtä vanha kuin aivan universumin alkuvaiheen kohteet, sitä oli helpompi tutkia kuin kaukaisempia kohteita. Spitzerin spektrografi paljasti kvasaarin ympäriltä mineraaleja, jotka eivät säily avaruusolosuhteissa kovin pitkiä aikoja. Tämä viittaa siihen, että ne ovat vastikään syntyneet kvasaarin läheisyydessä."

http://www.ursa.fi/blogit/ta/index.php?title=mustat_aukot_synnyttavat_polya_avaruutee&more=1&c=1&tb=1&pb=1

Olipa taas käsien heiluttelua. supermassiivinen musta aukko on ehtinyt syntyä hokkus pokkus vetävän voiman avulla jne.

.
Ilmoita
"15.08.2007
Tutkijat löysivät ennätysnuoria tähtitehtaita
Mikko Suominen Sähköposti

Yhdistämällä useiden teleskooppien havainnot tutkijat ovat löytäneet erittäin kirkkaita galakseja nuoresta universumista. Nyt löydettyjen galaksien kirkkaus johtuu lähinnä niiden valtavasta nuorien tähtien määrästä. Tutkijat arvioivat että tähtiä muodostui niissä tuhatkertaisesti Linnunradan nykyiseen tahtiin verrattuna.

"On todellinen yllätys löytää näin massiivisia ja kirkkaita galakseja näin varhaisesta universumistamme", kuvailee Giovanni Fazio Harvard-Smithonianin astrofysiikan keskuksesta. "Todistamme hetkeä, jolloin universumin massiivisimmat galaksit muodostivat suurimman osan varhaisista tähdistään."

12 miljardin valovuoden etäisyydellä olevat galaksit olivat olemassa jo universumin ollessa alle 2 miljardin vuoden ikäinen. Löydökset ovat kirkkaimpia ja massiivisimpia tunnettuja galakseja näin suurella etäisyydellä. Tässä vaiheessa näiden tähtitehtaina toimivien galaksien poikkeuksellisen olemuksen syy on vielä arvoitus, mutta tulevat vielä paremmalla erotuskyvyllä tehtävät havainnot antanevat vinkkejä niiden mysteerien ratkomiseksi.

Aiheesta lisää Harvard-Smithonian sivuilta (englanniksi) "

http://www.ursa.fi/blogit/ta/index.php?title=nuoressa_universumissa_oli_tahtitehtaita&more=1&c=1&tb=1&pb=1

kyseinen havainto on jo vanha ja nykyisin on havaittu massiivisia galakseja kauempana eli nuoremmassakin maailmankaikkeudessa, joten kertokaapa miksi uskotte edelleen vetävän voiman olemassa oloon? onhan päivän selvää että galaksit syntyvät sisältä ulospäin eli ne ovat ensin tiheämpiä ja muuttuvat ajan kanssa vähemmän tiheiksi.

vai osaatteko selittää nämä havainnot?

Jos, niin aloittaakaa sillä että kerrotte miten vetävä voima syntyy, toimii ja välittyy.

.
Ilmoita
Onko tähtien aine peräisin galaksien keskusten jättimäisistä energiatihentymistä?

ON!

"02.05.2007
Mustat aukot levittävät elämän siemeniä
Lauri Kumpulainen Sähköposti

Uuden tutkimuksen mukaan mustat aukot eivät ole vain täydellisiä tuhoajia, jotka vangitsevat kaiken sisuksiinsa. Aukkojen liepeiltä karkaava kaasu näyttäisi nimittäin olevan yksi elämän mahdollistavista tekijöistä.

Yair Krongoldin johtama kansainvälinen tutkimusryhmä käytti ESAn XMM-Newton-röntgenteleskoopin dataa ja tutki galaksin NGC 4051 ytimessä sijaitsevaa supermassiivista mustaa aukkoa. He huomasivat, että mustan aukon tuntumasta pakenevat kaasut tulevat paljon lähempää itse aukkoa kuin aiemmin on luultu. Ulosvirtauksen lähde osoittautui olevan vain noin 300 AU:n (yksi AU vastaa Maan ja Auringon välimatkaa) etäisyydellä mustasta aukosta.

Tämä johtaa siihen, että jättimäisten mustien aukkojen liepeiltä alkunsa saavat kuumat tuulet voivat puhaltaa raskaita alkuaineita, kuten hiiltä ja happea, galaksienväliseen avaruuteen. "Laskelmiemme mukaan 2-5 prosenttia kertymäkiekon materiasta virtaa poispäin", kertoo tutkija Fabrizio Nicastro.

Mustista aukoista puhaltavien tuulten nopeudeksi on mitattu jopa 6,4 miljoonaa kilometriä tunnissa. Tuhansien vuosien kuluessa alkuaineet, kuten hiili ja happi, ovat kulkeutuneet hyvin kauas mustan aukon luota ja yhdistyneet kosmisiin kaasu- ja pölypilviin, joista muodostuu uusia tähtiä ja planeettoja. Näin mustat aukot ovat voineet auttaa elämän syntyä levittämällä alkuaineita ympäri maailmankaikkeutta.

"Yksi kosmologian suurista kysymyksistä on se, kuinka paljon supermassiiviset mustat aukot vaikuttavat ympäristöönsä", tutkija Martin Elvis toteaa. "Tämä tutkimus auttaa vastaamaan tuohon kysymykseen.""

http://www.ursa.fi/blogit/ta/index.php?title=mustat_aukot_tayttavat_maailmankaikkeude&more=1&c=1&tb=1&pb=1

.
Ilmoita
"12.07.2008
Universumin laidalta löytyi todellinen tähtikone
Sakari Nummila Sähköposti

Tutkijat ovat löytäneen tähtiä kuin liukuhihnalta tuottavan galaksin. Tässä leikkisästi tähtikoneeksi kutsutussa kohteessa uusia tähtiä syttyy jopa 4000 kappaletta vuodessa. Esimerkiksi omassa Linnunradassamme luku on vain 10 tähteä vuodessa.

Löytö ei istu täysin nykyteorioihin, joiden mukaan galaksit yleensä kasvavat hiljalleen eri vaiheissa. "Jos ihmiskunta olisi syntynyt samanlaisessa rytäkässä, silloin lähes kaikki nykyään elävät ihmiset olisivat saman ikäisiä", toteaa löydön tehnyt tutkija Peter Capak Nasasta.

Tähtien syntynopeuden lisäksi poikkeuksellista on myös galaksin etäisyys - kohde on jopa 12,3 miljardin valovuoden päässä. Galaksi sijaitsee siis vain noin 1,3 miljardia vuotta vanhassa maailmankaikkeudessa.

Aiheesta lisää Nasan sivuilla"

http://www.ursa.fi/blogit/ta/index.php?title=universumin_laidalta_loytyi_todellinen_t&more=1&c=1&tb=1&pb=1

.

Jaahans, just joo.

Taisi se tila ollakin erikoisen voimakkaasti kaareutuneena tuohon aikaan?

No eihän se tila mitään kaareudu.

Siinä on vain ohittanut toisensa kaksi jättimäistä energiatihentymää eteenpäin menevän liikkeen aikana ilman vetävää voimaa ja ne ovat saaneet toisensa räjähtämään paljon energiaa toisiansa kohti ja niistä energia-aalloista paljon uusia tähtiä nopeaan tahtiin jne.

Voit toki antaa oman käsien heiluttelu selityksesi tähän havaintoon.

.
Ilmoita
"25.04.2008
Nasa julkaisi upeita galaksitörmäyskuvia
Mikko Suominen Sähköposti

Hubble-avaruusteleskoopin laukaisun 18-vuotispäivän kunniaksi Nasa on julkaissut 59 uutta kuvaa galaksien törmäyksistä. Kyseessä on tähän asti suurin kerralla julkaistu määrä Hubblen kuvasatoa.

Galaksien kolarit ovat normaali osa niiden kehitystä. Riippuen galaksien liikesuunnista, tyypeistä ja nopeuksista, syntyy törmäyksistä erilaisia lopputuloksia. Tyypillinen törmäyksen kesto on useita satoja miljoonia vuosia.

Alkavan törmäyksen yleensä erottaa materiasillasta galaksien välillä. Lähekkäisten galaksien vuorovesivoimat luovat niille pitkiä pölyn ja kaasun muodostamia häntiä. Törmäysten sokkiaallot synnyttävät myös suuria määriä uusia tähtiä, jotka nostavat galaksien kirkkautta.

Kun maailmankaikkeus oli nuorempi eikä ollut vielä laajentunut nykyiseen kokoonsa, olivat galaksit keskimäärin nykyistä lähempänä toisiaan ja törmäyksiä tapahtui enemmän. Siksi kauas katsottaessa törmääviä galakseja havaitaan runsaammin kuin lähempänä meitä."

http://www.ursa.fi/blogit/ta/index.php?title=nasa_julkaisi_hubblen_galaksitormaysten_&more=1&c=1&tb=1&pb=1

.

Luulisi että maaginen vetävä voima olisi ensin vetänyt tähtiä galakseiksi ja olisi ajan kanssa saanut galaksit liikkumaan toisiansa kohti pikkuhiljaa niin että vauhti olisi kiihtynyt jne. Sen lisäksi voisi olettaa että ryhmiksi ryhmittyvät galaksit törmäilisivätkin vasta nykyisin enemmän kuin aikoinaan.

Se että kaikkien galaksien keskusten jättimäiset energiatihentymät ovat peräisin suht samalta alueelta joka on todella kaukana näkyvän maailmankaikkeuden ulkopuolella, niin että ne ovat työntyneet pois päin tuolta alueelta, avaa ymmärryksen sille että ne aikoinaan kohtasivat toisiaan jyrkässäkin kulmassa eteenpäin menevän liikkeen aikana, mutta ajan kanssa niiden liikerata on muokkautunut enemmän saman suuntaiseksi, jolloin törmäyksiä syntyy harvemmin ja silloinkin ne ovat hallitumpia, koska galakseissa on nykyisin tähtiä jotka säteilevät energiaansa ja näin pitkä vuorovaikutus eteenpäin menevän liikkeen aikana jne.

mutta kerro sinä minulle miten se tila muka kaareutuu tai miten se vetävä voima muka syntyy, toimii ja välittyy.

.
Ilmoita
Mustista ei aukoista ei pitäisi valonkaan karata jonkun maagisen kaareutuvan tilan tai vetävän voiman takia, mutta silti ne purkautuvat?

"16.04.2008
Linnunradan musta aukko lepää purkauksen jälkeen
Mikko Suominen Sähköposti

Linnunradan keskustan jättiläismäinen musta aukko on purkautunut ehkä vain 300 vuotta sitten. Tuloksen julkaisi japanilainen tutkijatiimi, joka käytti apunaan useiden röntgenalueen avaruusteleskooppien havaintoja.

"Olemme ihmetelleet, miksi Linnunradan musta aukko vaikuttaa uinuvalta jättiläiseltä", selostaa tutkimusryhmän johtaja Tatsuya Inui Kyoton yliopistosta. "Nyt olemme huomanneet, että se oli paljon aktiivisempi menneisyydessä. Ehkä se vain lepäilee valtavan purkauksen jälkeen."

Sagittarius A*:na tunnetulla jättiläismäisellä mustalla aukolla on massaa noin neljän miljoonan Auringon verran. Nykyään sen lähettämä säteily on epätavallisen vähäistä aukon kokoon nähden.

Havainnot menneisyyden purkauksesta tehtiin kosmisen kaiun avulla. Purkauksen synnyttämä säteilyaalto havaittiin mustaa aukkoa lähellä olevista kaasupilvistä heijastuvista röntgensäteistä. Vuosien 1994 ja 2005 välillä tehdyissä havainnoissa näkyi kaasupilven kirkkauden kasvu ja lasku purkausaallon matkatessa pilven läpi."

http://www.ursa.fi/blogit/ta/index.php?title=linnunradan_musta_aukko_lepaa_purkauksen&more=1&c=1&tb=1&pb=1

.
Ilmoita
Eikö tässäkin pitäisi ihmetellä sitä mistä törmäyksissä saadaan esille ainetta josta uusia tähtiä?

Tietysti tuo energia on peräisin niistä jättimäisistä energiatihentymistä jotka räjähtävät eli laajenevat koko ajan, muuttuen näin vähemmän tiheäksi energiaksi ja jos ohi menee toinen vastaava energiatihenytymä, syntyy voimakas vuorovaikutus, josta energiaa / ainetta uusille tähdille jne.

"06.04.2008
Kvasaari sammuttaa tähtien synnyn
Sakari Nummila Sähköposti

Uuden tutkimuksen mukaan kvasaarit sammuttavat tähtien syntymisen. Kvasaarit ovat aktiivisten galaksien ytimiä, jotka peittävät valtavalla säteilyllään koko ympäröivän emogalaksinsa alleen. Kirkkaan kvasaarivaiheen jälkeen uusien tähtien muodostuminen kuitenkin jostain syystä näyttää vähentyvän dramaattisesti ja galaksin jäljelle jääneet tähdet jäävät kehittymään yksinään.

Kvasaarit liittyvät usein nuoriin galakseihin. Tulosten mukaan myös galaksin keskuspullistumalla ja ympäröivien galaksien määrällä on merkitystä käykö galaksi joskus kvasaarivaiheen läpi. Ilman keskuspullistumaa galaksin ytimeen ei pääse syntymään kvasaarin vaatimaa supermassiivista mustaa aukkoa. Toisaalta jos galakseja on alueella liikaa, supermassiivisille mustille aukoille ei ole riittävästi materiaa.

Havaintoa varten tutkijat kävivät läpi yhteensä 360 000 galaksia. Tutkimusta kritisoineet ovat huomauttaneet, että vaikka tähtien muodostuminen hidastuu kvasaarivaiheen jälkeen, muut tapahtumat kuten galaksien törmäykset voivat myöhemmin taas edistää tähtien syntyä."

http://www.ursa.fi/blogit/ta/index.php?title=kvasaari_sammuttaa_tahtien_synnyn&more=1&c=1&tb=1&pb=1

.
Ilmoita
"19.12.2007
Galaksi ampui naapuriaan
Sakari Nummila Sähköposti

Jättiläismäisestä mustasta aukosta lähtenyt voimakas suihku näyttää törmäävän naapurissa olevaan galaksiin. Tutkijoiden mukaan tämä galaksista toiseen kulkeva suihku saattaa turmella sen tielle osuneet elämälle kelvolliset planeetat, mutta samalla myös lisätä tähtien syntyä.

Kohde tunnetaan nimellä 3C321 ja se koostuu kahdesta toisiaan kiertävästä galaksista. Nasan Chandra-avaruusteleskooppi on havainnut jättiläismäisen mustan aukon molempien galaksien keskustassa, mutta suuremmasta galaksista lähtee valtava suihku lähes suoraan kohti pienempää galaksia.

Mustien aukkojen suihkut sisältävät paljon voimakasta röntgen- ja gammasäteilyä sekä lähes valonnopeudella kulkevia hiukkasia. Yhdessä nämä voivat helposti tuhota eteen sattuvan planeetan otsonikerroksen sekä ylemmän ilmakehän tehden elämän planeetan pinnalla mahdottomaksi. Kyseisessä tapauksessa suihkun vaikutus on poikkeuksellisen suuri, sillä galaksit ovat vain noin 20 000 valovuoden päässä toisistaan. Tämä vastaa suunnilleen maapallon ja oman galaksimme keskustan välistä etäisyyttä.

Erikoista nyt havaitussa ilmiössä on myös sen lyhyt kesto. Havainnot viittaavat siihen, että törmäyksen alkamisesta on noin miljoona vuotta - kosmisessa mittakaavassa tapahtuma alkoi siis vain silmänräpäys sitten. Kyseessä on siten erittäin harvinainen ilmiö ja tutkijoille myös ainutlaatuinen tilaisuus tutkia mustien aukkojen suihkuja. (Aiheesta lisää seuraavassa Tähdet ja avaruus -lehden numerossa)"

http://www.ursa.fi/blogit/ta/index.php?title=kuoleman_tahti_galaksi_ampui_naapuriaan&more=1&c=1&tb=1&pb=1

.

Miten se sen maagisen vetävän voiman omaava musta aukko sitten saa energiaa muuttumaan niin voimakkaasti vähemmän tiheäksi että syntyy tuon kokoluokan energiasuihkuja?

Ei vetävää voimaa / kaareutuvaa tilaa oikeasti ole olemassa.

.
Ilmoita
suora havainto siitä että galaksien keskusten jättimäiset energiatihentymät säteilevät energia-aaltoja joilla on hiukkasten luonne.

"11.11.2007
Voimakkaiden kosmisten säteiden syntypaikka löytyi
Sakari Nummila Sähköposti

Voimakkaimmat kosmiset säteet näyttävät tulevan galaksien keskustoissa lymyävistä jättiläismäisistä mustista aukoista. Tutkijoiden nappaamista kaikkein energisimmistä 27:stä hiukkasesta 20 tuli jättiläismäisen mustan aukon sisältävän galaksin suunnasta.

Kosmiset säteet ovat erittäin nopeita hiukkasia, jotka täyttävät avaruuden ja tekevät avaruusmatkaamisesta hengenvaarallisen. Matalaenergiset kosmiset säteet tulevat Auringosta sekä muista tähdistä, nopeampia kosmisen säteilyn hiukkasia uskotaan syntyvän supernovina räjähtävissä tähdissä, ja kaikkein voimakkaimmat näyttävät tulevan siis aktiivisten galaksien keskustoista.

Tätä ennen ainoa tunnettu kosmisten säteiden lähde on kuitenkin ollut oma Aurinkomme. Muista lähteistä, kuten räjähtäneistä tähdistä alkuunsa saaneita kosmisia säteitä, on ollut mahdotonta yhdistää syntypaikkaansa pitkän matkansa jälkeen.

Seuraavaksi löydön tehneet tutkijat yrittävät napata riittävästi näitä mustien aukkojen synnyttämiä kosmisia säteitä jotta myös niiden synnyn takana oleva fysiikka voitaisiin ymmärtää. (Lisää kosmisista säteistä ja niiltä suojautumisesta seuraavassa Tähdet ja avaruus -lehdessä)."

http://www.ursa.fi/blogit/ta/index.php?title=title_10&more=1&c=1&tb=1&pb=1

.
Ilmoita
"31.10.2007
Galaksitörmäys synnyttää uusia tähtiä
Mikko Suominen Sähköposti

Hubble-avaruusteleskooppi on kuvannut upeaa kahden spiraaligalaksin törmäystä. Kuvista paljastuu, miten galaksien välillä kulkee tähtien, kaasun ja pölyn muodostama vana. Arp 87 -galaksipari sijaitsee noin 300 miljoonan valovuoden etäisyydellä meistä.

Suurempi galakseista, NGC 3808, näyttää gravitaation vaikutuksesta luovuttavan materiaalia pienemmälle seuralaiselleen NGC 3808A:lle. Kaasuvirta muodostaa pienemmän galaksin (kuvassa yläpuolella) ympärille pyörivän renkaan.

Galaksit ovat ilmeisesti ohittaneet toisensa hyvin läheltä viimeisten satojen miljoonien vuosien kuluessa. Törmäykset ovat normaali osa galaksien kehitystä ja nostavat huomattavasti syntyvien tähtien määrää. Hubble paljastikin Arp 87:lta suuren määrän supertähtijoukkoja, jotka ovat pullollaan vastikään muodostuneita tähtiä."

http://www.ursa.fi/blogit/ta/index.php?title=galaksitormays_synnyttaa_uusia_tahtia&more=1&c=1&tb=1&pb=1

.
Ilmoita
Tässäkin uutisessa kerrotaan painovoimavaikutuksesta. olisi vaan niin mukavaa jos kerrottaisiin miten kyseinen asia syntyy, toimii ja välittyy.

Tietysti lähiohituksen aikana syntyy voimakas vuorovaikutus joka saa galaksien keskusten jättimäisistä energiatihentymistä ulos lisää energiaa josta uusia atomeja ja uusia tähtiä jne.

"17.10.2007
Hubble paljasti kääpiögalaksin luultua vanhemmaksi
Mikko Suominen Sähköposti

Hubble-avaruusteleskooppi on paljastanut erään maailmankaikkeuden nuorimpana pidetyn galaksin olevan huomattavasti luultua vanhempi. I Zwicky 18 on epäsäännöllinen kääpiögalaksi, joka sijaitsee meistä noin 59 miljoonan valovuoden etäisyydellä.

40 vuotta sitten Palomarin observatorion havaintoihin perustuen arveltiin, että galaksi olisi muodostanut tähtensä miljardeja vuosia naapureitansa, kuten Linnunrataa, myöhemmin. Näiden havaintojen mukaan galaksin tähdistä löytyi hyvin vähän raskaita alkuaineita. Nyt Hubblen havaintodatan avulla on päätelty, että Zwickyn tähtituotanto alkoi vähintään miljardi vuotta sitten. Siitä on löydetty myös jopa 10 miljardin vuoden ikäisiä tähtiä.

"Vaikkakaan galaksi ei ole yhtä nuori kuin mitä luultiin, se on kuitenkin selvästi poikkeava kehitykseltään ja ainutlaatuinen lähialueellaan maailmankaikkeudessa", kuvailee Hubblen havaintojen tutkimusta johtanut Alessandra Aloisi ESAsta.

Jostain syystä I Zwicky 18 -galaksissa syntyi tähtiä paljon hitaammin kuin muissa samanikäisissä galakseissa. Suurin mysteeri onkin, miksi galaksissa syntyi aikaisemmin niin vähän tähtiä ja miksi siellä on meneillään tähtien syntybuumi juuri nyt.

Eräs mahdollisista selityksistä tälle saattaa olla I Zwicky 18:n seuralaisgalaksi, joka sijaitsee viereisessä kuvassa ylävasemmalla. Lähiohituksen painovoimavuorovaikutus galaksien välillä on saattanut aiheuttaa uusien tähtien syntymisen massoittain. "

http://www.ursa.fi/blogit/ta/index.php?title=hubble_paljasti_kaapiogalaksin_luultua_v&more=1&c=1&tb=1&pb=1

.
Ilmoita
Siis painovoima ei saakaan magellanin pilviä yhdistymään linnunrataan?

"20.09.2007
Magellanin pilvet ovat vain käymässä
Leena Tähtinen

Nyt on varmistunut, että Magellanin pilviksi kutsutut Linnunradan pienet seuralaisgalaksit ovat todella vain pistäytymässä galaksimme lähistöllä.

Aikaisemmin tänä vuonna Harvard-Smithsonianin tutkijat julkaisivat ennätysmäisen tarkkoja mittaustuloksia Magellanin pilvien nopeuksista. Niiden mukaan galaksit kiisivät odottamattoman lujaa.

Kovalle menolle keksittiin kaksi vaihtoehtoista selitystä. Joko Magellanin pilvet eivät olekaan sidottuja Linnunrataan tai Linnunrata on paljon laskettua massiivisempi. (Ks. artikkeli Tähdet ja avaruuden numerossa 2/2007).

Nyt samassa tutkimuslaitoksessa työskentelevän Gurtina Beslanin ja kumppaneiden ratalaskut osoittavat, että edellinen selitys on oikea. Magellanin pilvet eivät olekaan sidottuja galaksiimme niin kuin pitkään on yleisesti luultu, vaan ne ovat käymässä galaksimme kupeessa ensimmäistä kertaa! Ne saapuivat Linnunradan tienoille vain yhdestä kolmeen miljardiin vuotta sitten.

”Edessämme on todellinen mysteeri”, sanoo Besla laitoksensa tiedotteessa. ”Laskumme ovat johtaneet moneen uuteen kysymykseen.”

Besla viittaa esimerkiksi siihen, että Linnunradan kaasukiekon vääntymä on tavattu selittää sillä, että Magellanin pilvet ovat kiertäneet Linnunrataa useaan kertaan. Nyt tämä selitys ei toimi.

Myös vetyvana, joka näyttää seuraavan Magellanin pilviä, on nyt vailla selitystä. Vanan oletettiin nimittäin syntyvän pitkän ajan kuluessa pilvien ja Linnunradan välisessä vuorovaikutuksessa. Tähän ei uuden tulkinnan mukaan olisi ollut aikaa. "

http://www.ursa.fi/blogit/ta/index.php?title=magellanin_pilvet_vain_kaymassa&more=1&c=1&tb=1&pb=1

.
Ilmoita
Huono selitys.

"13.09.2007
Söikö galaksimme musta aukko pikkuveljensä?
Sakari Nummila Sähköposti

Linnunradan keskustassa lymyävä jättiläismäinen musta aukko on saattanut ahmia sisuksiinsa vieressä olleen pienemmän mustan aukon. Ruokailun oletaan tapahtuneen noin 120 miljoonaa vuotta sitten.

Tutkijat päätyivät tähän mahdollisuuteen tutkittuaan kymmentä supernopeaa tähteä, jotka ovat parhaillaan lentämässä hurjaa vauhtia ulos Linnunratamme keskustasta kohti galaksien välistä avaruutta. Viisi tutkituista tähdistä näyttää saaneen lentävän lähdön suunnilleen samoihin aikoihin, noin 120 miljoonaa vuotta sitten.

Yksi mahdollinen syy useamman tähden samanaikaiseen pakomatkaan olisi pienemmän mustan aukon putoaminen lähemmäs suurempaa mustaa aukkoa. Muutos olisi samalla potkaissut useampia läheisiä tähtiä radoiltaan.

Tutkimuksen tehneet tutkijat kuitenkin huomauttavat, että havaintojen vähäisen lukumäärän takia tämä tulkinta on vain yksi mahdollisuus. Seuraavan viiden vuoden aikana tullaan luultavasti löytämään useita kymmeniä samanlaisia nopeita tähtiä, jotka toivottavasti kertovat paljon galaksimme keskustan mustasta aukosta ja sen ruokailutavoista."

http://www.ursa.fi/blogit/ta/index.php?title=galaksimme_musta_aukko_soi_pikkuveljensa&more=1&c=1&tb=1&pb=1

Ei tuossa ole mitään ihmeellistä. Kaikkien tähtien aine / energia on peräisin oman galaksin keskustan jättimäisestä energiatihentymästä, niin että kaikki tähdet työntyvät keskustasta pois päin. Toiset hitaammin ja toiset nopeammin.

Suora havainto siitä miten galaksit muuttuvat vähemmän tiheäksi energiaksi.

Tähtien säteilemä energia on myös suora havainto siitä että galaksien energia hajaantuu jo olemassa olevaan tilaan jne.

.
Ilmoita
Kyseinen tutkijaryhmä ilmeisesti kykenee nyt kertomaan kuinka tila kaareutuu. jutun mukaan he ovat nähneet kuinka tila kaareutuu, heh heh.

"
Pysyvä linkkiPysyvä linkki
30.08.2007
Avaruuden kaareutuminen kertoo tähden koon
Leena Tähtinen

Kaksi tutkijaryhmää näki kuinka avaruus kaareutuu kolmen kaksoistähteen kuuluvan neutronitähden liepeillä. Havaintojen avulla he määrittivät tähtien maksimikoon. Näin tutkijat pääsevät selvittämään, millaista ainetta on universumin tiheimmissä tähdissä.

Neutronitähdissä, jotka syntyvät massiivisten tähtien kuollessa, on yli Auringon verran massaa. Silti ne ovat vain tavallisen kaupungin kokoisia. ”Niiden keskellä voi olla eksoottisia hiukkasia tai eksoottisessa tilassa olevaa ainetta, kuten kvarkkipuuroa, jota on mahdoton tehdä Maan laboratorioissa”, selittää toista tutkimusryhmää johtanut Sudip Bhattacharyya.

Niinpä neutronitähdet toimivat luonnon laboratorioina, joissa tutkijat voivat selvittää, miten äärimmäisen tiukkaan pakattu aine käyttäytyy. Aineen ominaisuuksiin ei kuitenkaan päästä käsiksi ilman neutronitähden mittoja, eikä niiden määrittäminen ole helppoa. Einsteinin ennustama avaruuden kaareutuminen tuo uuden tavan mittojen paljastamiseksi, sillä kaareutuminen kertoo, millainen kappale sen aiheuttaa. Tällä kertaa tutkitut kohteet ovat läpimitaltaan kolmenkymmenen kilometrin kieppeillä."

http://www.ursa.fi/blogit/ta/index.php?title=nyt_jahdataan_tahtien_eksoottista_ainett&more=1&c=1&tb=1&pb=1

Eli eivät tietysti nähneet kuinka tila kaareutuu, koska ei tila kaareudu millään tavalla. Tila on ei yhtään mitään ja siksi se tila ei tee mitään, ei edes laajene tai kaareudu.

"Avaruuden kaareutuminen näkyy neutronitähteä ympäröivän kaasukiekon spektriviivoissa. Kaasunkiekon neutronitähti on kaapinut kumppaniltaan, joka on tavallinen tähti. Kuva on taiteilijan näkemys. Kuva Nasa / Dana Berry"

Siis havaitaan kohde joka koostuu energiatihentymitsä ja säteilee energiaa. Sillä ei siis ole mitään tekemistä minkään hokkus pokkus kaareutuva tilan kanssa.

.
Ilmoita
Jos nyt ensin selittäisivät miten se kaaretuva tila / vetä voima syntyy, toimii ja välittyy.

"02.08.2007
Musta aukkokin voi olla salasyöppö
Leena Tähtinen

Tutkijat ovat löytäneet kahdeksan galaksia, joiden keskustoissa olevat jättiläismäiset mustat aukot herkuttelevat salaa. Jos aukkojen salasyöppöys on yleistä, aktiivisten galaksien lukumäärä on saatettu arvioida huomattavasti alakanttiin.

Aktiiviset galaksit ovat galakseja, joiden keskellä on kaasua ahmiva jättiläismäinen musta aukko. Tavallisesti aukon ahmima aine kertyy sen ympärille munkkirinkilän malliseksi kiekoksi, eikä asia pysy salassa, sillä ennen aukoon katoamistaan aine kuumenee ja loistaa kirkkaana.

Nyt löytyneet mustat aukot eivät kuitenkaan sovi tähän kuvaan. Niiden liepeillä oleva aine ei näet ole kiekossa, vaan se ympäröi aukkoja kokonaan. Siksi aktiivisen galaksin ydin näyttää himmeältä ja jää huomaamatta. Tilanne paljastui Swift- ja Suzaku-satelliittien röntgenhavainnoista.

Yllättävästi käyttäytyvät aukot löytäneeseen tutkimusryhmään kuuluva Jack Tueller arvelee New Scientist -lehdessä, että aukkoja saattaa ympäröidä tutunlainenkin kiekko. Se olisi vain kokonaan kaasuvaipan peitossa. Toinen vaihtoehto on se, että aukkoja ympäröivä kaasu on jostain syystä kertynyt niin paksuksi munkkirinkiläksi, ettei sen keskellä ole lainkaan reikää."

http://www.ursa.fi/blogit/ta/index.php?title=musta_aukko_syo_salaa&more=1&c=1&tb=1&pb=1

.
Ilmoita
On se maaginen vetävä voima vaan ollut aikoinaan tehokas. miten se ehti saada aikaan galakseja jo niin nopeasti?

"12.07.2007
Tähtitieteilijät löysivät vanhimmat havaitut galaksit
Lauri Kumpulainen Sähköposti

Kansainvälinen tähtitieteilijäryhmä väittää havainneensa 13 miljardia vuotta vanhoja galakseja. Ne ajoittuvat ajalle, jolloin maailmankaikkeus oli vain 500 miljoonaa vuotta vanha.

Kohteet löytyivät painovoima- eli gravitaatiolinssin avulla. "Gravitaatiolinssi toimii siten, että etualalla oleva kappale taivuttaa valoa massansa avulla ja sen avulla voidaan havaita taustalla oleva kaukainen kohde", Richard Ellis selittää.

Tutkimusryhmä hyödynsi useita massiivisia galaksijoukkoja gravitaatiolinsseinä havainnoissaan. Havainnot tehtiin kymmenmetrisellä Keck II -teleskoopilla, joka sijaitsee Havaijin Mauna Kea -vuoren huipulla.

Nykytietämyksen mukaan maailmankaikkeuden ensimmäiset 300 000 vuotta olivat pimeää aikaa ja vasta tämän jälkeen tähdet ja galaksit alkoivat loistaa. Kyseistä ajanjaksoa kutsutaan "pimeäksi ajaksi" (Dark Age) ja tähtien syntymisen aikaa kosmiseksi aamunkoitteeksi (cosmic dawn). Ellisin ryhmän tulokset rohkaisevat kehittämään vieläkin tehokkaampia teleskooppeja, joilla päästään entistä lähemmäksi tähtien syntyä."

http://www.ursa.fi/blogit/ta/index.php?title=tahtitieteilijat_loysivat_vanhimman_hava&more=1&c=1&tb=1&pb=1

.
Ilmoita
Niin, mustissa aukoissahan ei teidän mukaanne voi ainetta tippua aukkoon asti, vaan sen pitää jotenkin ihmeellisesti sinkoutua ennen aukkoa pois päin aukosta todella nopealla vauhdilla.

Ennustan että neutronitähdistä tulevien suihkujen havaitaan tulevan tähden sisältä, aivan kuten suihkut tulevat ns. mustista aukoistakin niiden sisältä, koska mustat aukotkin ovat vain tiheitä energiatihenntymiä jotka räjähtävät ja säteilevät energiaansa aaltoina ja suihkuina.

"04.07.2007
Neutronitähdilläkin on ainesuihkuja
Lauri Kumpulainen Sähköposti

Tutkijat ovat ensimmäistä kertaa havainneet neutronitähdeltä samanlaisen ainesuihkun kuin mustilta aukoilta on havaittu. Uudet havainnot tehtiin Nasan Chandra-röntgenteleskoopilla, joka kuvasi neutronitähteä nimeltä Circinus X-1. Kyseessä on itseasiassa kaksoistähtijärjestelmä, joka koostuu neutronitähdestä ja Aurinkoa huomattavasti massiivisemmasta suuresta tähdestä.

Neutronitähden ympärille näyttää muodostuneen kertymäkiekko, kuten mustille aukoille. Sen voimakas gravitaatio vetää ainetta seuralaistähdestä kertymäkiekkoon ja siitä se putoaa kohti neutronitähteä luoden voimakkaan, lähes valonnopeuteen yltävän ainesuihkun. Prosessia ei tosin vielä tunneta tarkkaan.

Pienemmässä kuvassa näkyy punaisena heikko, vihreänä keskimääräinen ja sinisellä voimakas röntgensäteily. Circinus X-1 on tärkeä kohde tähtitieteilijöille. Sen avulla voidaan selvittää miten myös neutronitähdet voivat synnyttää näitä tavattoman voimakkaita ainesuihkuja."

http://www.ursa.fi/blogit/ta/index.php?title=neutronitahdillakin_on_ainesuihkut&more=1&c=1&tb=1&pb=1

.
Ilmoita
Pimeää ainettahan ei voitu havaita, mutta nyt se voidaankin havaita, mitä?

Kyseinen galaksi ei ole koskaan törmännyt toisen galaksin keskustan jättimäisen energiaihentymän kanssa ja siksi sen keskustan jättimäisestä energiatihentymästä on ajan kanssa säteillyt energiaa aaltoina joista ei ole syntynyt tähtiä. Kyseisten energia-aaltojen pitää kohdata vastaan tulevaa energiaa joka saa aikaan paineenvaihtelua jne.

"17.06.2007
Tutkijat löysivät tähdettömän galaksin
Lauri Kumpulainen Sähköposti

Kansainvälisen tähtitieteilijäryhmän mukaan vuonna 2000 havaittu mystinen galaksi VIRGOHI21 koostuu tähtien sijaan lähes kokonaan pimeästä aineesta. Tutkijat löysivät tähdettömän galaksin sattumalta kun he tutkivat NGC 4254 -nimistä toista galaksia.

Galaksi NGC 4254 näyttää siltä kuin se olisi törmännyt toiseen galaksiin; sen toinen spiraalihaara on venynyt ja siitä karkaa vetykaasua. Laskelmien mukaan galaksin olisi täytynyt törmätä kohteeseen, jonka massa on ainakin 100 miljardia Auringon massaa. Törmäyksen on myös täytynyt tapahtua viimeisimmän sadan miljoonan vuoden aikana.

Toista osapuolta ei kuitenkaan näkynyt ja tutkijat alkoivatkin epäillä pimeän galaksin lymyilevän lähistöllä. Tarkoissa etsinnöissä löytyi VIRGOHI21, jonka etäisyys Maasta on noin 50 miljoonaa valovuotta. Jos se olisi normaali galaksi, sen voisi havaita tavallisella 10-20 senttimetriä halkaisijaltaan olevalla harrastajateleskoopilla, mutta nyt edes avaruusteleskooppi Hubble ei löytänyt siitä ainuttakaan tähteä!"

http://www.ursa.fi/blogit/ta/index.php?title=tahdet_eivat_loista_pimeassa_galaksissa&more=1&c=1&tb=1&pb=1

.
Ilmoita
Miten voimakkaasti aineen / energian täytyy muuttua vähemmän tiheäksi, että aine saavuttaa lähes valonopeuden?

"13.06.2007
Gammapurkausten aine purkautui lähes valon nopeudella
Lauri Kumpulainen Sähköposti

Eurooppalaiset tutkijat ovat huomanneet aineen purkautuvan gammapurkauksissa todella vauhdikkaasti.

"Aine kulkee nopeudella, joka eroaa valon nopeudesta vain kolme miljoonasosaa", kertoi gammapurkauksia tutkiva Stefano Covino. "Vaikka yksittäiset maailmankaikkeuden hiukkaset voivat saavuttaa vieläkin suurempia nopeuksia, täytyy ymmärtää, että nykyisissä tapauksissa noin 200 Maan massan verran tavaraa saavutti tämän uskomattoman nopeuden."

Tutkijat käyttivät Lorentzin kerrointa ilmaisemaan näitä korkeita nopeuksia. Kappaleet jotka liikkuvat huomattavasti valonnopeutta hitaammin saavat kertoimen yksi, kun taas kyseiset gammapurkaukset saivat kertoimeksi noin 400. Lorentzin kerroin kertoo esimerkiksi sen, että tällä nopeudella matkaavan astronautin kello kävisi 400 kertaa hitaammin kuin maapallolla olevan havaitsijan kello.

Tutkimuksessa seurattiin kahta gammapurkausta, jotka tapahtuivat huhtikuun 18. ja kesäkuun 7. päivänä viime vuonna. Nasan Swift-satelliitti havaitsi gammapurkaukset ja muutaman sekunnin kuluessa tieto oli lähetetty Maahan ESOn REM-robottiteleskoopille, jolloin REM alkoi automaattisesti mittaamaan lähi-infrapuna-alueen hehkua.

REM-robottiteleskoopin pienen koon vuoksi se suuntautui nopeasti gammapurkauksia kohti, ensimmäisellä kertaa 39 sekunnissa ja toisella 41 sekunnissa. Gammapurkaukset sijaitsivat 9,3 miljardin ja 11,5 miljardin valovuoden etäisyydellä. "

http://www.ursa.fi/blogit/ta/index.php?title=gammapurkauksissa_aine_purkautuu_lahes_v&more=1&c=1&tb=1&pb=1

.
Ilmoita
Mitsä lähtien kaareutuvaan tilaan uskovat ovat esittäneet että mustien aukkojen ydin syöksee energiaa ulos mustasta aukosta? eihän edes valon pitänyt päästä ulos mustista aukoista?

"25.05.2007
Gammapurkaukset kestävät luultua kauemmin
Lauri Kumpulainen Sähköposti

Tähtitieteilijät ovat havainneet että gammapurkauksen aiheuttanut kohde säilyy aktiivisena vielä pitkään varsinaisen purkauksen jälkeenkin. Tähän viittaavia havaintoja tehtiin jo aiemmin Nasan Swift-röntgenteleskoopilla, mutta vasta nyt teoria voitiin pätevästi todistaa.

Tutkija Hans Krimm ja hänen kollegansa analysoivat GBR 060714 gammapurkausta. He pystyivät osoittamaan että pääpurkauksen jälkeen havaitut pienemmät purkaukset kuuluvat samaan ilmiöön.

Swiftin Burst Alert Telescope havaitsi kyseisen gammapurkauksen Vaa'an tähdistön suunnalla. Noin 70-200 sekuntia myöhemmin BAT ja Swift rekisteröivät viisi pienempää purkausta. Jokainen purkaus oli nopea, mutta niiden voimakkuus heikkeni tasaiseen tahtiin.

"Tämä kaavamaisuus viittaa siihen, että purkaukset saavat jatkuvasti energiaa jostain, ehkäpä satunnaisesti mustaan aukkoon putoavasta materiasta. Musta aukko vain jatkaa kaasun ahmimista ja sen ydin energian syöksemistä ulospäin," sanoo Krimm.

Gammapurkauksessa vapautuu yhtä paljon energiaa muutamassa sekunnissa kuin Aurinko tuottaa koko kymmenen miljardia vuotta kestävän elämänsä aikana. Nykyään näiden purkausten uskotaan olevan erikoislaatuisia supernovia, joissa massiivisen tähden ydin romahtaa mustaksi aukoksi tai neutronitähdeksi. Pakeneva kaasu muodostaa kertymäkiekon ytimen ympärille, ja magneettikentät ohjaavat materiaa kahdeksi kapeaksi suihkuksi jotka sylkevät tavaraa pois mustan aukon lähistöltä lähes valonnopeudella."

"Musta aukko vain jatkaa kaasun ahmimista ja sen ydin energian syöksemistä ulospäin," sanoo Krimm."

No, tietysti musta aukko on energiatihentymä joka säteilee energiaansa ulos päin jo olemassa olevaan tilaan, että sikäli oikeassa on hän. Tosin oletan että hän edelleen uskoo johonkin maagiseen vetävään voimaan tai kaareutuvaan tilaan.

.
Ilmoita
Miksi pieniä tähtiä työnnettään pois päin isommista?

Eikö kaikki tähdet vain vedä toisiansa puoleensa, jos vetävä voima olisi oikeasti olemassa?

"Tähtijoukot syrjivät pienempiä
Ursan Ylläpito Sähköposti

Hubble-avaruusteleskooppi on havainnut tähtijoukon valikoivan tähtiä näiden massan perusteella. Painavammat tähdet ajautuvat hiljalleen joukon keskustaa kohti, kun taas kevyemmät tähdet saavat lisää nopeutta ja siirtyvät ulommas.

Tähtijoukkojen keskustat ovat ruuhkaisia paikkoja jossa kohtaamiset ja jopa ajoittaiset törmäämiset ovat suhteellisen yleisiä. Teorioiden mukaan juuri lukuisat ohitukset aiheuttavatkin nyt havaitun eri massaisten tähtien erottelun. "

http://www.ursa.fi/blogit/ta/index.php?title=tahden_loppu_on_varikas&more=1&c=1&tb=1&pb=1

.
1 VASTAUS:
edellisen viestin linkki vie havaintoon jossa tähden energian on havaittu muuttuneen voimakkaasti vähemmän tiheäksi jo olemassa olevassa tilassa. Siis aivan uskomatonta, voitteko kuvitella, suora havainto siitä miten aine / energia on muuttunut havaittavasti vähemmän tiheäksi.

Tässä linkki juttuun jonka mukaan tähdetkin tönivät toisiansa pois päin toisistansa eli eivät vedä toisiansa puoleensa.

http://www.ursa.fi/blogit/ta/index.php?title=tahtijoukot_syrjivat_pienempia&more=1&c=1&tb=1&pb=1

.
+Lisää kommentti
Tähtien aine / energia siis todellakin on peräisin galaksien keskusten jättimäisistä energiatihentymistä.

"02.10.2006
Estävätkö mustat aukot tähtien syntyä?
Sakari Nummila Sähköposti

Suuret galaksit ovat turvautuneet tehokkaaseen syntyvyyden säännöstelyyn oletettua hurjemman nuoruutensa jälkeen. Tähän tulokseen tulivat Yalen ja Leidenin yliopiston tutkijat tutkittuaan 20 galaksia, jotka kaikki sijaitsevat noin 11 miljardin valovuoden päässä.

Tutkijoiden mukaan monia suuria ja kaukaisia galakseja hallitsee vanhojen tähtien joukko. Koska uusia tähtiä syntyy niin vähän, galaksien alun on uskottu olevan voimakasta tähtien synnyn aikaa. Nyt havaituissa kohteissa voimakasta tähtien syntyä ei kuitenkaan nähty, joten suuri osa suurten galaksien tähdistä on syntynyt vieläkin aiemmin kuin mitä ennen uskottiin.

"Tulos vahvistaa sen mitä osa tähtitieteilijöistä on epäillytkin - galakseilla näyttää olevan erittäin tehokas tapa säännöstellä syntyvyyttä", tutkimusryhmän johtaja Mariska Kriek kertoo Yalen lehdistötiedotteessa. Tutkijoiden mukaan mahdolliset syylliset saattavat olla galaksien keskustoista riehuvat valtavat mustat aukot. - SN"

http://www.ursa.fi/blogit/ta/index.php?title=estavatko_mustat_aukot_tahtien_syntya&more=1&c=1&tb=1&pb=1

.

ja eivät ne estä tähtien syntyä. Ne ja niiden liikkeiden kohtaaminen eteenpäin menevän liikkeen aikana vaaditaan siihen että uusia tähtiä taas syntyy.

.
Ilmoita
Olikohan tarkoitus kerätä selittämättömiä juttuja tänne. No tämä ainakin ihmetyttää, että Italiassa ollaan näin pitkällä. Tutkijat eivät itsekään osaa selittää asiaa. Varmuuden vuoksi taikalaatikon sisällekurkistaminen on ulkopuolisilta kielletty:
http://www.journal-of-nuclear-physics.com/
Ilmoita
Moni uskoo laajenevaan tilaan, mutta ei ymmärrä että kyseessä on vastaava ilmiö kuin jumalat ovat. Nämä uskovaiset luulevat että laajeneva tlla on todistettu tieteellisesti. Miten hirvittävän väärässä he ovatkaan.

Jos laajeneva tila on tieteellisesti täysin todistettu, niin sittenhän te osaatte kertoa miten tila laajenee.

Jos ette osaa, ei laajenevaa tilaa ole todistettu tieteellisesti ollenkaan.

Saatteko laajenevan tilan laajenemaan normaalia nopeammin tai normaalia hitaammin tieteellisen kokeen avulla?

Millaisilla laitteilla tutkitte laajenevaa tilaa?

Minä osaan kertoa miten ja miksi koko ajan laajenevat energiatihentymät laajenevat koko ajan ulos päin jo olemassa olevaan ikuiseen tilaan joka ei laajene.

Osaatteko te kertoa miten laajeneva tila ilmestyi hokkus pokkus totaalisesta olemattomuudesta, laajeni inflaation omaisesti, hidasti laajenemisensa, kunnes alkoi muka taas laajenemaan kiihtyvällä vauhdilla?

Miksi kvasaareja joissa energiaa muuttuu suoraan havaittavasti voimakkaasti vähemmän tiheäksi energiaksi jo olemassa olevassa tilassa havaitaan silloisessa maailmankaikkeudessa jonka aikana tila muka alkoi laajenemaan kiihtyvällä vauhdilla?

Eikö ole merkillistä että teidän laajeneva jumalanne alkoi laajenemaan kiihtyvällä vauhdilla muka silloin kun suoraan havaittavat energiatihentymäkohteet alkoivat laajenemaan kiihtyvällä vauhdilla, jolloin niissä olevan energina tiheys alkoi muuttumaan kiihtyvällä vauhdilla suoraan havaittavasti vähemmän tiheäksi energiaksi?

Olette vain uskonlahko joka uskoo ihmisen keksimään jumalaan jolle on annettu nimeksi laajeneva tila.

.
1 VASTAUS:
Olet pelkkä sekopää, jonka lässytyksellä ei ole mitään arvoa.
Rivivälit vaan lisääntyvät sitä mukaa kuin sekavuus syvenee.
+Lisää kommentti
se lääkitys!?!
Ilmoita
Olisi niiin hauskaa kuulla miten kaareutuvaan jumalaan uskovat selittävät tämän havainnon / ilmiön.

http://www.avaruus.fi/uutiset/aurinko-planeetat-ja-kuut/nelja-enceladus-kuusta-purkautuvaa-vesijaasuihkua-kuvattiin.html

Kyseessä Enceladuksesta purkautuu energiaa jonka avulla se on kiihdyttämässä ohi emoplaneettansa suhteessa Aurinkoon, samalla kun koko systeemi työntyy pois päin Auringosta.

Koska emoplaneetta joka oliko se Saturnus, työntyy koko ajan pois päin Auringosta, pitää Enceladuksen aika ajoin kiihdyttää vauhtiaan suhteessa saturnukseen ja sitten taas vauhdin pitää hidastua suhteessa Saturnukseen jne.

.
17 VASTAUSTA:
ihan höpöjä haastat. Eivät kuut mihinkään kiihdyttele, eivätkä planeetat etäänny auringosta. Ihan hulluja juttuja.
33 kirjoitti:
ihan höpöjä haastat. Eivät kuut mihinkään kiihdyttele, eivätkä planeetat etäänny auringosta. Ihan hulluja juttuja.
Kerro miten vetävä voima syntyy, toimii ja välittyy.

A nmiin, ett osaa, mutta uskot joko vetävään jumalaan tai kaareutuvaan jumalaan tai ehkäpä molempiin?

Oikeasti tila ei laajene.

oikeasti energiatihentymät laajenevat.

Atomien ytimien läpi liikkuu koko ajan erittäin paljon erittäin pieniä hiukkasia erittäin nopeasti ja niistä absorboituu koko ajan energia atomien ytimiin ja siksi ne laajenevat koko ajan ulos päin jo olemassa olevaan tilaan.

Mysö Aurinko laajenee ja säteilee mm.koko ajan laajenevia neutriinoja jotka läpäisevät meidät hetkessä, mutta matkansa aikana ne kuitenkin säteilevät myös energiaansa joka työntää meitä pois päin koko ajan lajenevasta Auringosta.

ja kyllä, myös planeettojen Kuut työntyvät koko ajan pois päin Auringosta ja tietysti myös omasta emoplaneetastaan samassa suhteessa kuin ne laajenevat.

Välillä Kuun vauhti kiihtyy ja se ohittaa emoplaneetan ja sitten vauhti hidastuu. ja vauhti hidastuu tietysti siksi että Auringosta ja emoplaneetasta tulevat hiukkaset liikkuvat siinä vaiheessa suht samaan suuntaan ja siksi ne eivät törmää sellaisessa kulmassa, että törmäyksissä vapaudu voimakkaasti liike-energiaa Kuun atomien ytimille pois päin Auringosta.

Mutta hei, tätähän ei tarvitse uskoa.

mutta nykyfysiikan julistajien mukaan sinun pitäisi kiltisti kuitenkin uskoa laajenevaan tilaan, vaikka kukaan ei koskaan kerro miten tila laajenee.

Minä taas osaan kertoa miten energiatihentymät laajenevat. osaan myös kertoa miksi, mutta osaako joku kertoa miten ja miksi tila laajenee?

Eipä osaa, ei.

Siis usko sinä laajenevaan jumalaan ja kareutuvaan jumalaan, mutta älä tule minun aiheisiini julistamaan omista jumalistasi yhtään mitään.

Voitte availla ikiomia aiheita, jossa voitte julistaa jumalistanne, mutta älkää tehkö sitä minun aiheissani, jos ette osaa kertoa miten jumalanne laajenee tai miten jumalanne kaareutuu.

Näin tää kato on.

.
Mr. Pushing kirjoitti:
Kerro miten vetävä voima syntyy, toimii ja välittyy.

A nmiin, ett osaa, mutta uskot joko vetävään jumalaan tai kaareutuvaan jumalaan tai ehkäpä molempiin?

Oikeasti tila ei laajene.

oikeasti energiatihentymät laajenevat.

Atomien ytimien läpi liikkuu koko ajan erittäin paljon erittäin pieniä hiukkasia erittäin nopeasti ja niistä absorboituu koko ajan energia atomien ytimiin ja siksi ne laajenevat koko ajan ulos päin jo olemassa olevaan tilaan.

Mysö Aurinko laajenee ja säteilee mm.koko ajan laajenevia neutriinoja jotka läpäisevät meidät hetkessä, mutta matkansa aikana ne kuitenkin säteilevät myös energiaansa joka työntää meitä pois päin koko ajan lajenevasta Auringosta.

ja kyllä, myös planeettojen Kuut työntyvät koko ajan pois päin Auringosta ja tietysti myös omasta emoplaneetastaan samassa suhteessa kuin ne laajenevat.

Välillä Kuun vauhti kiihtyy ja se ohittaa emoplaneetan ja sitten vauhti hidastuu. ja vauhti hidastuu tietysti siksi että Auringosta ja emoplaneetasta tulevat hiukkaset liikkuvat siinä vaiheessa suht samaan suuntaan ja siksi ne eivät törmää sellaisessa kulmassa, että törmäyksissä vapaudu voimakkaasti liike-energiaa Kuun atomien ytimille pois päin Auringosta.

Mutta hei, tätähän ei tarvitse uskoa.

mutta nykyfysiikan julistajien mukaan sinun pitäisi kiltisti kuitenkin uskoa laajenevaan tilaan, vaikka kukaan ei koskaan kerro miten tila laajenee.

Minä taas osaan kertoa miten energiatihentymät laajenevat. osaan myös kertoa miksi, mutta osaako joku kertoa miten ja miksi tila laajenee?

Eipä osaa, ei.

Siis usko sinä laajenevaan jumalaan ja kareutuvaan jumalaan, mutta älä tule minun aiheisiini julistamaan omista jumalistasi yhtään mitään.

Voitte availla ikiomia aiheita, jossa voitte julistaa jumalistanne, mutta älkää tehkö sitä minun aiheissani, jos ette osaa kertoa miten jumalanne laajenee tai miten jumalanne kaareutuu.

Näin tää kato on.

.
Jos joku ei osaa käyttää omia aivojaan sen vertaa, ettei ymmärrä ettei neutriinojen itsensä tarvitse törmätä kuun sisällä emoplaneesta tuleviin hiukkasiin, niin kerrotakoon heille, että riittää että neutriinot säteilevät energiaansa erittäin pieninä hiukkasina ja kun nämä hiukkaset törmäävät emoplaneetasta tulevista hiukkasista säteileviin erittäin pieniin hiukkasiin, saa Kuun koko ajan laajenevat atomien ytimet liike-energiaa pois päin Auringosta.

tai ehkäpä emoplaneetasta tulevat hiukkaset saavat neutriinot säteilemään energiaansa voimakkaammin Kuun sisällä.

Niin, eli Emoplaneetasta tulevat hiukkaset ohjautuvat Kuun sisällä sellaiselle alueelle jossa on pienin paine eli koko ajan laajenevien atomien ytimen puoliväliin tai koko ajan laajenevien kvarkkien puoliväliin ja kun myös neutriinot ohjautuvat samalle väylälle, tapahtuu läheltä ohituksia, voimakas vuorovaikutus, jolloin neutriinoista räjähtää paljon liike-energiaa Kuun koko ajan laajeneville atomien ytimille.

Kvasaarit muuten ovat kirkkaita valoilmiöitä, joissa kaksi galaksin keskustan jättimäistä energiatihentymää on ohittanut toisensa läheltä ja silloin voimakas vuorovaikutus, jonka seurauksen vapautuu paljon energiaa jne.

Kun Emoplaneetasta tulevat hiukkaset ja Auringosta tulevat neutriinot kohtaavat vastapalloon, tapahtuu erittäin paljon kohtaamisia ja näin energiaa vapautuu suunnattomasti enemmän kuin silloin kun kyseiset hiukkaset liikkuvat suht samaan suuntaan jne.

Voi olla ettei teidän älynne riitä tämän ymmärtämiseen, mutta loppupeleissä kyseessä on erittäin yksinkertainen asia.

paineen vaihtelua kaikki on vaan!

.
Mr. Pushing kirjoitti:
Jos joku ei osaa käyttää omia aivojaan sen vertaa, ettei ymmärrä ettei neutriinojen itsensä tarvitse törmätä kuun sisällä emoplaneesta tuleviin hiukkasiin, niin kerrotakoon heille, että riittää että neutriinot säteilevät energiaansa erittäin pieninä hiukkasina ja kun nämä hiukkaset törmäävät emoplaneetasta tulevista hiukkasista säteileviin erittäin pieniin hiukkasiin, saa Kuun koko ajan laajenevat atomien ytimet liike-energiaa pois päin Auringosta.

tai ehkäpä emoplaneetasta tulevat hiukkaset saavat neutriinot säteilemään energiaansa voimakkaammin Kuun sisällä.

Niin, eli Emoplaneetasta tulevat hiukkaset ohjautuvat Kuun sisällä sellaiselle alueelle jossa on pienin paine eli koko ajan laajenevien atomien ytimen puoliväliin tai koko ajan laajenevien kvarkkien puoliväliin ja kun myös neutriinot ohjautuvat samalle väylälle, tapahtuu läheltä ohituksia, voimakas vuorovaikutus, jolloin neutriinoista räjähtää paljon liike-energiaa Kuun koko ajan laajeneville atomien ytimille.

Kvasaarit muuten ovat kirkkaita valoilmiöitä, joissa kaksi galaksin keskustan jättimäistä energiatihentymää on ohittanut toisensa läheltä ja silloin voimakas vuorovaikutus, jonka seurauksen vapautuu paljon energiaa jne.

Kun Emoplaneetasta tulevat hiukkaset ja Auringosta tulevat neutriinot kohtaavat vastapalloon, tapahtuu erittäin paljon kohtaamisia ja näin energiaa vapautuu suunnattomasti enemmän kuin silloin kun kyseiset hiukkaset liikkuvat suht samaan suuntaan jne.

Voi olla ettei teidän älynne riitä tämän ymmärtämiseen, mutta loppupeleissä kyseessä on erittäin yksinkertainen asia.

paineen vaihtelua kaikki on vaan!

.
>

Niin tai ehkäpä jotain muuta - tai ei sittenkään sitä vaan... Niin, tuota soutamista ja huopaamistahan tuo kuolaamisesi on. Siinä ei ole mitään päätä eikä häntää. Keksit vaan jotain ad hoceja, joille ei ole mitään mekanismia vaan "ehkä se vois vaikka mennä näin tai noin tai jotenkin".

Tosiaan, jos neutriinot menettäisivät energiaa ("räjähtäisivät"), niin ne "punasiirtyisivät". Tällaista ilmiötä ei kuitenkaan tapahdu.

>

Tässä on kaksi vaihtoehtoa:
1. muiden äly ei riitä ymmärtämään, miten väärässä ovat
2. Sinun älysi ei riitä ymmärtämään, miten väärässä olet

Kumpaa veikkaat ? Siis onko mielestäsi ihan jokainen tiedemies Sinua kertaluokkia tyhmempi - vai olisiko sittenkin niin, että Sinä olet muita verrattomasti tyhmempi ?
Mr. Pushing kirjoitti:
Jos joku ei osaa käyttää omia aivojaan sen vertaa, ettei ymmärrä ettei neutriinojen itsensä tarvitse törmätä kuun sisällä emoplaneesta tuleviin hiukkasiin, niin kerrotakoon heille, että riittää että neutriinot säteilevät energiaansa erittäin pieninä hiukkasina ja kun nämä hiukkaset törmäävät emoplaneetasta tulevista hiukkasista säteileviin erittäin pieniin hiukkasiin, saa Kuun koko ajan laajenevat atomien ytimet liike-energiaa pois päin Auringosta.

tai ehkäpä emoplaneetasta tulevat hiukkaset saavat neutriinot säteilemään energiaansa voimakkaammin Kuun sisällä.

Niin, eli Emoplaneetasta tulevat hiukkaset ohjautuvat Kuun sisällä sellaiselle alueelle jossa on pienin paine eli koko ajan laajenevien atomien ytimen puoliväliin tai koko ajan laajenevien kvarkkien puoliväliin ja kun myös neutriinot ohjautuvat samalle väylälle, tapahtuu läheltä ohituksia, voimakas vuorovaikutus, jolloin neutriinoista räjähtää paljon liike-energiaa Kuun koko ajan laajeneville atomien ytimille.

Kvasaarit muuten ovat kirkkaita valoilmiöitä, joissa kaksi galaksin keskustan jättimäistä energiatihentymää on ohittanut toisensa läheltä ja silloin voimakas vuorovaikutus, jonka seurauksen vapautuu paljon energiaa jne.

Kun Emoplaneetasta tulevat hiukkaset ja Auringosta tulevat neutriinot kohtaavat vastapalloon, tapahtuu erittäin paljon kohtaamisia ja näin energiaa vapautuu suunnattomasti enemmän kuin silloin kun kyseiset hiukkaset liikkuvat suht samaan suuntaan jne.

Voi olla ettei teidän älynne riitä tämän ymmärtämiseen, mutta loppupeleissä kyseessä on erittäin yksinkertainen asia.

paineen vaihtelua kaikki on vaan!

.
"niin kerrotakoon heille, että riittää että neutriinot säteilevät energiaansa erittäin pieninä hiukkasina"

Neutriino EI säteile. Alkeishiukkaset eivät säteile yhtään mitään. Energia ei koostu hiukkasista. Kvarkit eivät laajene. Eivät minkään teorian mukaan.
Kaikki totaalisesti väärin.
33 kirjoitti:
ihan höpöjä haastat. Eivät kuut mihinkään kiihdyttele, eivätkä planeetat etäänny auringosta. Ihan hulluja juttuja.
Mies on sekaisin kuin seinäkello. Keksii olemattomia hiukkasia ja säteilyjä. Luulee pelkän energian aiheuttavan valtavia työntövoimia. Sekoittaa ainen ja energian iloisesti toisiinsa. Kieltää gravitaation ja sähkömagneettisen voiman olemassaolon. Välillä väittää olevansa Jumala ja luoneensa energiallaan universumin. Lista on lähes loputon.
Väärin........ kirjoitti:
"niin kerrotakoon heille, että riittää että neutriinot säteilevät energiaansa erittäin pieninä hiukkasina"

Neutriino EI säteile. Alkeishiukkaset eivät säteile yhtään mitään. Energia ei koostu hiukkasista. Kvarkit eivät laajene. Eivät minkään teorian mukaan.
Kaikki totaalisesti väärin.
Kuka oli se jumala joka julisti etteivät hiukkaset kute fotonit, säteile energiaansa?

Työntävä voima on ainut oikea voima.

Teidän höpö höpö neljä jumalaanne, lue "luonnonvoimaanne, ovat hokkus pokkus ylipappienne päästään tempaisemia jumalia, joiden tapaa toimia ette koskaan kykene selittämään.

matematiikalla ei voi todistaa jumalia ja niin se vaan on.

Ihminen voi todistaa tieteellisesti että ihminen saa aikaan työntävää voimaa tahdon voimallaan eli käyttämällä tahdon voimaansa oman kehonsa energiaan.

Työntävä voima on FAKTA.

Muut voimat ovat jumalia joita ei ole olemassa.

Vain tosi fundamentalisti voi uskoa vetävän voiman / kaareutuvan tilan olemassa oloon 100 %:sesti.

Oletko sinäkin fundamentalisti joka uskoaa vetävään jumalaan?
Mr. Puihing kirjoitti:
Kuka oli se jumala joka julisti etteivät hiukkaset kute fotonit, säteile energiaansa?

Työntävä voima on ainut oikea voima.

Teidän höpö höpö neljä jumalaanne, lue "luonnonvoimaanne, ovat hokkus pokkus ylipappienne päästään tempaisemia jumalia, joiden tapaa toimia ette koskaan kykene selittämään.

matematiikalla ei voi todistaa jumalia ja niin se vaan on.

Ihminen voi todistaa tieteellisesti että ihminen saa aikaan työntävää voimaa tahdon voimallaan eli käyttämällä tahdon voimaansa oman kehonsa energiaan.

Työntävä voima on FAKTA.

Muut voimat ovat jumalia joita ei ole olemassa.

Vain tosi fundamentalisti voi uskoa vetävän voiman / kaareutuvan tilan olemassa oloon 100 %:sesti.

Oletko sinäkin fundamentalisti joka uskoaa vetävään jumalaan?
"Kuka oli se jumala joka julisti etteivät hiukkaset kute fotonit, säteile energiaansa?"
Tiedettä, tässä tapauksessa fysiikkaa ei yleensä kutsuta jumalaksi. Fotoni on säteilyn peruskvantti, se ei voi säteillä. Fotonin aika on pysähtynyt valonnopeuden takia, joten siinä ei voi tapahtua muutoksia kuten säteilyä.

"Työntävä voima on ainut oikea voima"
Roskaa. Se mitä sanot työntäväksi voimaksi välittyy sähkömagneettisen kentän kautta aivan kuin sähkömagneettinen vetävä voimakin.

Sillä hijienergiallako tuon päättelit. Kerropa paljonko litra hikeä on megajouleina tai wattisekunteina?

En ole fundamentalisti, mutta sinä olet surkea pelle.
19 kirjoitti:
"Kuka oli se jumala joka julisti etteivät hiukkaset kute fotonit, säteile energiaansa?"
Tiedettä, tässä tapauksessa fysiikkaa ei yleensä kutsuta jumalaksi. Fotoni on säteilyn peruskvantti, se ei voi säteillä. Fotonin aika on pysähtynyt valonnopeuden takia, joten siinä ei voi tapahtua muutoksia kuten säteilyä.

"Työntävä voima on ainut oikea voima"
Roskaa. Se mitä sanot työntäväksi voimaksi välittyy sähkömagneettisen kentän kautta aivan kuin sähkömagneettinen vetävä voimakin.

Sillä hijienergiallako tuon päättelit. Kerropa paljonko litra hikeä on megajouleina tai wattisekunteina?

En ole fundamentalisti, mutta sinä olet surkea pelle.
Nyt ei ole kaverilla kaikki lepakot tornissa. Jätkä puhuu aivan pehmoisia.
Energia = Kappaleen kyky tehdä työtä. ENERGIA EI OLE AINETTA! Tämä faktahan opetetaan jo peruskoulun fysiikan tunneilla. Ei millään wikipediatiedoilla mitään järkevää esseetä saa aikaiseksi. Sekin opetetaan jo peruskoulussa. Järki käteen!
ashtray kirjoitti:
Nyt ei ole kaverilla kaikki lepakot tornissa. Jätkä puhuu aivan pehmoisia.
Energia = Kappaleen kyky tehdä työtä. ENERGIA EI OLE AINETTA! Tämä faktahan opetetaan jo peruskoulun fysiikan tunneilla. Ei millään wikipediatiedoilla mitään järkevää esseetä saa aikaiseksi. Sekin opetetaan jo peruskoulussa. Järki käteen!
Savoriselle hikikin on energiaa. Kun poika olisi lukenut edes Wikin artikkelin energiasta, niin ei jatkuvasti kirjoittelisi puuta heinää.
31 kirjoitti:
Savoriselle hikikin on energiaa. Kun poika olisi lukenut edes Wikin artikkelin energiasta, niin ei jatkuvasti kirjoittelisi puuta heinää.
Kaikki koostuu yhdestä ja samasta asiasta.

Ei aine muutu energiaksi.

Aine / energia muuttuu vähemmän tiheäksi aineeksi / energiaksi ikuisessa tilassa joka on ei yhtään mitään.

Niin se kato on.

.
Mr. Pushing kirjoitti:
Kaikki koostuu yhdestä ja samasta asiasta.

Ei aine muutu energiaksi.

Aine / energia muuttuu vähemmän tiheäksi aineeksi / energiaksi ikuisessa tilassa joka on ei yhtään mitään.

Niin se kato on.

.
E = M c^2 kaava kertoo, miten aine muuttuu energiaksi. Puoli kiloa perunoita on kuitenkin ainetta. Jos se muuttuisi kokonaan energiaksi, autioituisi koko lääni räjähdyksen seurauksena. Ja sinä poika vaan väität aineen ja energian olevan sama asia. Se viimeistään osoittaa, että olet absoluuttisen väärässä.
14 kirjoitti:
E = M c^2 kaava kertoo, miten aine muuttuu energiaksi. Puoli kiloa perunoita on kuitenkin ainetta. Jos se muuttuisi kokonaan energiaksi, autioituisi koko lääni räjähdyksen seurauksena. Ja sinä poika vaan väität aineen ja energian olevan sama asia. Se viimeistään osoittaa, että olet absoluuttisen väärässä.
Ei aineessa todellakaan ole kuin yhtä ja samaa asiaa erillisinä tihentyminä joihin entropia koko ajan vaikuttaa ja saa niissä olevan asian hajaantumaan koko ajan ikuiseen tilaan joka on ei yhtään mitään, you know.

Saman aikaisesti kyseisten tihentymien läpi liikkuu vielä paljon pienempiä tihentymiä erittäin nopeasti ja erittäin paljon.

Niistä absorboituu lisää sitä mistä kyseiset tihentymät koostuvat ja siksi ne laajenevatkin koko ajan ulos päin jo olemassa olevaan ikuiseen paikkaan joka ei muutu millään tavalla ja on ei yhtään mitään.

Niin se kato on, juu ja sille sinä et voi minkään, you know.

Atomien ytimet siis tekevät koko ajan työtä, räjähtäen eli laajentuen ja tönien toisiansa pois päin toisistansa ja siksipä ne koko ajan hikoilevatkin ja säteilevät energiaansa aaltoina joilla on mm. elektronien ja fotonien luonne, you know or maybe not.

.
Mr. Pushing kirjoitti:
Ei aineessa todellakaan ole kuin yhtä ja samaa asiaa erillisinä tihentyminä joihin entropia koko ajan vaikuttaa ja saa niissä olevan asian hajaantumaan koko ajan ikuiseen tilaan joka on ei yhtään mitään, you know.

Saman aikaisesti kyseisten tihentymien läpi liikkuu vielä paljon pienempiä tihentymiä erittäin nopeasti ja erittäin paljon.

Niistä absorboituu lisää sitä mistä kyseiset tihentymät koostuvat ja siksi ne laajenevatkin koko ajan ulos päin jo olemassa olevaan ikuiseen paikkaan joka ei muutu millään tavalla ja on ei yhtään mitään.

Niin se kato on, juu ja sille sinä et voi minkään, you know.

Atomien ytimet siis tekevät koko ajan työtä, räjähtäen eli laajentuen ja tönien toisiansa pois päin toisistansa ja siksipä ne koko ajan hikoilevatkin ja säteilevät energiaansa aaltoina joilla on mm. elektronien ja fotonien luonne, you know or maybe not.

.
Olet omiin satuihisi uskova pelle. Näytä yksikin tieteellinen artikkeli, joka puhuu räjähtelevistä atomeista.
Kylähullu mikä kylähullu. Lisäksi kyvytön oppimaan edes alkeita oikeasta fysiikasta.
Mr. Pushing kirjoitti:
Ei aineessa todellakaan ole kuin yhtä ja samaa asiaa erillisinä tihentyminä joihin entropia koko ajan vaikuttaa ja saa niissä olevan asian hajaantumaan koko ajan ikuiseen tilaan joka on ei yhtään mitään, you know.

Saman aikaisesti kyseisten tihentymien läpi liikkuu vielä paljon pienempiä tihentymiä erittäin nopeasti ja erittäin paljon.

Niistä absorboituu lisää sitä mistä kyseiset tihentymät koostuvat ja siksi ne laajenevatkin koko ajan ulos päin jo olemassa olevaan ikuiseen paikkaan joka ei muutu millään tavalla ja on ei yhtään mitään.

Niin se kato on, juu ja sille sinä et voi minkään, you know.

Atomien ytimet siis tekevät koko ajan työtä, räjähtäen eli laajentuen ja tönien toisiansa pois päin toisistansa ja siksipä ne koko ajan hikoilevatkin ja säteilevät energiaansa aaltoina joilla on mm. elektronien ja fotonien luonne, you know or maybe not.

.
idiootti väärässä, you know.

Sehän todettiin jo aiemmissa viesteissä. MOT

Niin se kato on, juu ja sille sinä et voi minkään, you know.
heh ! kirjoitti:
>

Niin tai ehkäpä jotain muuta - tai ei sittenkään sitä vaan... Niin, tuota soutamista ja huopaamistahan tuo kuolaamisesi on. Siinä ei ole mitään päätä eikä häntää. Keksit vaan jotain ad hoceja, joille ei ole mitään mekanismia vaan "ehkä se vois vaikka mennä näin tai noin tai jotenkin".

Tosiaan, jos neutriinot menettäisivät energiaa ("räjähtäisivät"), niin ne "punasiirtyisivät". Tällaista ilmiötä ei kuitenkaan tapahdu.

>

Tässä on kaksi vaihtoehtoa:
1. muiden äly ei riitä ymmärtämään, miten väärässä ovat
2. Sinun älysi ei riitä ymmärtämään, miten väärässä olet

Kumpaa veikkaat ? Siis onko mielestäsi ihan jokainen tiedemies Sinua kertaluokkia tyhmempi - vai olisiko sittenkin niin, että Sinä olet muita verrattomasti tyhmempi ?
Kyllä saadaan hyvät otsikot iltalehteen, jos Savorinen järjestää oman höyrypäiden uskonlahkonsa.
bumbleman kirjoitti:
Kyllä saadaan hyvät otsikot iltalehteen, jos Savorinen järjestää oman höyrypäiden uskonlahkonsa.
>

Tosin jos uskonlahkossa on ainoastaan yksi jäsen, niin eipä se taida kovin paljon lehdistöä kiinnostaa - vaikka idiotismissaan tietysti pesee lähsetulkoon kaikki muut uskonnot.

Ei kukaan muu sentään ihan noin hölmöihin kuvitelmiin ala uskoa.
+Lisää kommentti
Myös Marsin metaanin määrä kasvaa Marsin pohjoisen pallon puoliskon keväästä syksyyn ja alkaa sitten pienenemään.

Kyseessä siis on Marsin keskustasta tuleva ylimääräinen energia joka kiihdytti Marsin vauhtia pois päin Auringosta? Auringosta tulevat neutriinot siis ovat vuorovaikuttaneet galaksin keskustasta tulevien vielä energisempien hiukkasten kanssa Marsin sisällä ja saaneet ne purkautumaan paljon energiaa ja se energia on työntänyt Marsin koko ajan laajenevia atomeja nopeampaan vauhtiin pois päin galaksin keskustasta ja näin Mars ohittaa Auringon joka myös työntyy koko ajan pois päin galaksin keskustasta.

http://ohjelmaopas.yle.fi/artikkelit...metaanisuihkut

Tiedeuutiset
Marsin mystiset metaanisuihkut
(15.01.2009 klo 22.00) Marsin mystiset metaanisuihkut

Marsin pinnalle purkautuu ajoittain metaania planeetan sisäosista, päättelee amerikkalainen tutkijaryhmä. Science-lehden nettisivuilla ennakkoon julkaistu raportti vahvistaa kolmessa aikaisemmassa tutkimuksessa todetut metaanihavainnot. Metaanin synnystä ei ole tietoa; se voi olla geologista, epäorgaanista tai biologista alkuperää. Jälkimmäisessä tapauksessa kyseessä voivat olla muinaisen, jo kadonneen elämän jäljet tai sitten Marsin pinnan alla elää edelleen metaania tuottavia eliöitä.

Nyt raportoidussa tutkimuksessa etsittiin metaania ja vesihöyryä Marsin pinnalta kolmella maanpäällisellä teleskoopilla. Seurannassa on ollut 90% Marsin pinta-alasta. Aikaa on käytetty yhteensä seitsemän vuotta useina pitkinä havaintojaksoina. Metaania ei näy koko aikaa vaan ainoastaan ajoittain, minkä tutkijat tulkitsevat osoittavan että se tulee planeetan pinnalle erillisinä purskeina. Vahvin signaali saatiin vuonna 2003 tehdyissä mittauksissa, jolloin vallitsi Marsin pohjoisen pallonpuoliskon keskikesä.

Suurin havaittu metaanipitoisuus vastasi suihkua, jossa planeetan pinnalle purkautui yhteensä 19 000 tonnia metaania. Hetkelliseksi purkausnopeudeksi tutkijat laskevat noin 0,6 kiloa sekunnissa. Maapallolta tunnetaan vastaavanlaisia purkauksia, mm. Kaliforniassa Santa Barbarassa olevalla Coal Oil Pointin kentällä.

Marsin kaasukehä muodostuu pääosin hiilidioksidista (95%) jonka lisäksi siinä on pieniä määriä typpeä (2,7%), argonia (1,6%) happea (0,13%) ja hiilimonoksidia (0,07%). Vesihöyryä on alueellisesti ja ajallisesti vaihtelevasti miljoonasosissa mitattavia määriä ja metaania vielä vähemmän. Ennen vuotta 2003 metaania ei ollut nähty lainkaan. Jos metaania tulee Marsin kaasukehään, se häviää sieltä nopeasti auringonvalon aiheuttaman hajoamisen kautta. Metaanin maksimaaliseksi eliniäksi on arvioitu 350 vuotta.

Uudet havainnot viittaavat kuitenkin siihen että metaani poistuu Marsin kaasukehästä jonkun tätä paljon nopeamman prosessin kautta. Sinänsä paikallisesti purkautuva metaanisuihku leviää kaasukehään tuulten mukana ja sen pitoisuus pienenee, mutta auringonvalon avulla tapahtuva fotokemiallinen poistomekanismi ei riitä selittämään metaanin nopeata katoamista. Tutkijat arvioivat että Marsissa täytyy olla ainakin sata kertaa tätä nopeampi metaanin hajotusprosessi. Todennäköisesti se tapahtuu metaanikaasun reagoidessa voimakkaasti hapettavien yhdisteiden kanssa. Siihen on tarjolla monia ehdokkaita, peroksideista perkloraatteihin.

Itse metaanin lähteistä ajatuksia kiihdyttävin ehdokas on planeetan pinnan alla oleva elämä. Vaikka pinnalla on kylmä ja vesi jäässä, riittävän syvällä pinnan alla on nestemäistä vettä ja lämpötila siedettävä. Marsin ensimmäisen miljardin vuoden aikana sen pinnalla oli vettä, kaasukehä tiheydeltään maan kaltainen ja lämpötila suotuisa.

Tutkijat spekuloivat, että jos Marsissa on silloin syntynyt elämää, se on voinut säilyä pinnan alla tähän asti. Maapallolta on löydetty kolmen kilometrin syvyydestä kallion sisältä miljoonia vuosia eristyksissä olleita biologisia yhdyskuntia. Samanlaisia voi olla Marsissa.
1 VASTAUS:
"Kyseessä siis on Marsin keskustasta tuleva ylimääräinen energia joka kiihdytti Marsin vauhtia pois päin Auringosta? "

Missä liike on havaittu?
+Lisää kommentti
Siis mitä ihmettä.

Voiko galaksin keskustasta purkautua ulos päin energiaa?

Eikös sen vetävän voiman pitänyt vetää aine / energia galakseihin ulkoapäin?

Nyt siis havaitaan että energiaa onkin purkautunut keskeltä ulos päin?

Siis galaksin aine / energia avautuu sisältä ulos päin?

oliko joku malli joka kertoi tämän etukäteen?

http://www.tekniikkatalous.fi/tk/ava...icle531296.ece

http://www.tiede.fi/keskustelut/ta-h...ta-t48332.html

Niin että miten tämä nyt meni?

Ehkäpä joku pimeä juttu kaareuttaa galaksin ylä ja alapuolella olevaa tilaa pimeällä tavalla ja saa kaasun vedettyä jotenkin maagisesti sittenkin ulkoapäin kohti galaksin keskustaa?

Eihän se galaksi nyt mitenkään voi avautua sisältä ulos päin, mitä?

.
2 VASTAUSTA:
"Voiko galaksin keskustasta purkautua ulos päin energiaa?"
Totta kai voi. Miksi ihmeessä ei voisi? Jos energiaa sähkömagneettisena säteilynä ei purkautuisi ulospäin, olisi galaksin keskusta näkymätön.

"Eikös sen vetävän voiman pitänyt vetää aine / energia galakseihin ulkoapäin?"
Voi poika parka. F= G m1 x m2 : r^2. Missä kohtaa kaavassa näet sen energian? Sinun harhaisessa maailmassasi aine ja energia on sama asia, mutta fysiikassa näin ei ole. Energia on "lähes" tunnoton painovoimalle.

Kun perusfysiikka on tuolla asteella tulee näköjään kirjoitetuksi suorastaan hassuja käsityksiä.
idiootti! Olen sen tieteellisesti todistanut viestissäni, jossa kerroin sinun olevan IDIOOTTI! MOT!
+Lisää kommentti
vai muka hörppii se galaksin keskustan musta aukko sitä kaasua, just joo.

http://www.ursa.fi/blogit/ta/index.p...&c=1&tb=1&pb=1

"08.04.2009
Suurten galaksien syntymalli meni uusiksi
Laura Koponen Sähköposti
Uunituoreet havainnot osoittavat, että varhaisen universumin galaksit kasvoivat suuriksi paljon luultua nopeammin. Galaksit kehittyivät nopeasti ilmeisesti hörppimällä ympäristönsä kaasua. Aikaisemmin on uskottu, että kasvu tapahtuu hitaasti yhdistymällä pienemmistä alkugalakseista. Chris Collins Liverpoolin John Moores -yliopistosta teki kollegoineen uudet havainnot noin viiden miljardin vuoden ikäistä maailmankaikkeutta kansoittaneista galakseista. Isoimmat niistä olivat ehtineet kasvaa massaltaan lähes samankokoisiksi kuin nykyiset suuret galaksit. Aiempien mallien mukaan massaa pitäisi tuossa vaiheessa olla vain viidennes nykygalakseista. Avishai Dekel Heprealaisesta yliopistosta Israelista on ehdottanut uutta mekanismia, jolla galaksit pystyivät turpoamaan näin nopeasti heti syntymänsä jälkeen. Dekelin ehdotuksessa pimeän aineen muodostelmat mahdollistavat sen, että kylmästä vetykaasusta koostuvat materiavirrat pääsevät tunkeutumaan alkugalaksien kuuman kaasukuoren läpi. Mallia tukevat myös viime vuosien havainnot kaukaisista, hehkuvista vetypilvistä. Niiden alkuperä on toistaiseksi ollut mysteeri. Tutkimustulokset julkaistiin Nature-lehdessä 2.4.2009.
"Meillä on nyt aivan uusi näkemys siitä, miten galaksit muodostuvat", sanoo Avishai Dekel. Seuraavaksi tutkijat aikovat kerätä lisää kokeellisia todisteita mallinsa puolesta. Suurilla teleskoopeilla aiotaan ottaa tarkempia kuvia noin 10 miljardin vuoden etäisyydellä olevista kylmistä vetykaasuvirroista. Kuva Wikipedia"
1 VASTAUS:
lieviä ongelmia luetun ymmärtämisessä? Vitun idiootti!
+Lisää kommentti
Työntyykö Maapallon keskustasta sittenkin ulos energiaa?

Energiaa jonka avulla Maapallon keskustan atomit ovat kiihdyttäneet vauhtiansa pois päin Auringosta?

Millä alueella hurrikaanit, jotka liikkuvat lopulta kohti USA:n itärannikkoa, syntyvät?

Mistä hurrikaanit saavat energiansa?

Mikä on tämä sähkösumu?

http://www.ruutu.fi/video?vt=video_episode&vid=289051

Tyypin mittarit menevät sekaisin.

Mistä kyseinen sähkö ilmestyy?

Entäpä tämä hassu hemmo joka väittää saavansa pieneen akvaarioon ison laineen, kun pienet aallot yhdistyvät. on se veikee väite. uskotko sinä että tuohon akvaarioon syntyy iso aalto kun pienet aallot yhdistyvät? Ensin on muutaman sentin aaltoja ja sitten hokkus pokkus lähes puolimetrinen aalto pienessä akvaariossa, heh.

minä en ainakaan usko.

Vaan miten nämä Rosvoaallot sitten syntyvät?

.
2 VASTAUSTA:
ettei naapurit kuule hörhöilyjäsi. Valkotakkiset ovat seuraavat vieraasi muuten.
Et ole todistanut viesteissäsi mitään tieteellisesti, vain kylvänyt kasan omia keksimiäsi faktoja ja väittänyt niitä ''tieteelliseksi todistusaineistoksi''. Lue ensin peruskoulun fysiikan kirjat ja sitten siirry noihin selittämiisi juttuihin.
Sepittelet noita juttujasi koska varmaan haluat vaikuttaa fiksulta. Ja kun noin moni on eri mieltä kanssasi niin eikö ala itseäkin vähän mietityttämään näiden omien juttujen todenmukaisuus? Ota kirja käteen ja lue lisää aiheesta kunnes saat selitykset näihin ilmiöihin. Turha tulla tänne Suomikaksneloseen vikisemään.
PS. On lapsellista nimitellä ihmisiä idiooteiksi, hällä väliä kumpi aloitti.
Vetovoima, sähkömagnetismi sekä vuorovaikutusvoimat toimivat välittäjähiukkasilla eli mittabosoneilla. Esimerkiksi, vetovoima voidaan selittää gravitoneilla, ne ovat niitä vetovoiman välittäjähiukkasia.
+Lisää kommentti
Hyvä hyvä.

Byt eivät höpötä omiaan siitä mistä on peräisin tuo energia joka lämmittää Enceladusta. Tosin vielä mainitsevat vuorovesi-ilmiön jota siis eivät osaa selittää.

"30.01.2011
Saturnuksen kuussa on meri, joka kelpaisi mikrobeille
Sakari Nummila
Enceladuksen pinnalta purkautuu jäisiä suihkuja, mikä on ollut yksi todiste pinnan alla piilevästä merestä. Kuva Nasa / JPL / SSI / Emily Lakdawalla

Saturnuksen kuulla Enceladuksella näyttäisi olevan pinnan alla meri, joka koostuu nestemäisestä vedestä. Tutkijoiden mukaan sen olosuhteet ylläpitäisivät mikrobeja, mikäli niitä sinne olisi päätynyt.

Enceladuksen sisuksissa on jo pitkään arveltu olevan suuri määrä nestemäistä vettä. Tätä näkemystä tukevat nyt myös uusimmat Cassini-luotaimen tekemät havainnot. Cassini löysi kuusta oletettua lämpimämpää ainetta.

"Lämmön täytyy virrata sisäosista", näkee Dennis Matson Nasasta. Kuun sisusta lämpenee todennäköisesti jättiläisplaneetta Saturnuksen kiertolaiseensa kohdistamien vuorovesivoimien takia.

"Riippumatta siitä mikä lämmön tuottaa, nyt on selvää, että Enceladus täyttää useita elämän vaatimuksia", kommentoi Coloradon yliopistossa työskentelevä Larry Esposito.

"Tiedämme, että Enceladuksella on meri, orgaanisia aineita ja energianlähde. Kaiken kukkuraksi tiedämme maapallolla olevan organismeja samanlaisissa olosuhteissa."

http://science.nasa.gov/science-news/science-at-nasa/2011/26jan_fizzyocean/

.

Ja kyseisen energian joka lämmittää, Enceladus siis saa Auringosta tulevilta neutriinoilta jotka kohtaavat aika ajoin vastaan tulevia hiukkasia Saturnuksesta, sen mukaan onko Enceladus ohittamassa saturnusta suhteessa Aurinkoon ja "laskeutumassa" alueelle jossa kyseiset hiukkaset kohtaavat toisiansa jyrkässä kulmassa jne.

.
9 VASTAUSTA:
>

"Kumma" juttu, ettei muut (Saturnuksen) kuut sitten saa samanlaista "energiaa".

Miksi ihmeessä vain Enceladus.

Niin, kysehän oli taas ad hocista: ensin oli ilmiö, jota varten kylähullu keksi oman sepitelmänsä. Tuo nimenomaan tuota kuuta varten keksitty selitys ei luonnollisestikaan toimi muissa täysin vastaavissa tilanteissa, mutta sehän on erittäin tyypillinen piirre ad hoc -selityksissä. [No, näitä aukkoja sitten usein paikkaillaan uusilla ad hoceilla, joita nähtäneen tämänkin viestin vastauksessa (ellei kylähullu katso paremmaksi kyykistyä jälleen kerran tuppisuuksi).]
heh ! kirjoitti:
>

"Kumma" juttu, ettei muut (Saturnuksen) kuut sitten saa samanlaista "energiaa".

Miksi ihmeessä vain Enceladus.

Niin, kysehän oli taas ad hocista: ensin oli ilmiö, jota varten kylähullu keksi oman sepitelmänsä. Tuo nimenomaan tuota kuuta varten keksitty selitys ei luonnollisestikaan toimi muissa täysin vastaavissa tilanteissa, mutta sehän on erittäin tyypillinen piirre ad hoc -selityksissä. [No, näitä aukkoja sitten usein paikkaillaan uusilla ad hoceilla, joita nähtäneen tämänkin viestin vastauksessa (ellei kylähullu katso paremmaksi kyykistyä jälleen kerran tuppisuuksi).]
Kyllä ne muutkin kuut saavat samalla tavalla itselleen energiaa silloin kun ovat Saturnuksen ja Auringon välisellä alueella.

Se miten kyseinen energia tulee ulos Kuusta, perustuu tietysti siihen mistä aineesta Kuu koostuu eli miten tiheästä aineesta / energiasta se koostuu.

Ennustan että aikanaan tullaan havaitsemaan että myös muista kuista purkautuu ulos energiaa aika ajoin enemmän, sen mukaan millä alueella Kuu on suhteessa emoplaneettaansa ja Aurinkoon.

.
Lämpö tulee vuorovesi-ilmiöstä, kuten artikkelissa todettiin.
"Kuun sisusta lämpenee todennäköisesti jättiläisplaneetta Saturnuksen kiertolaiseensa kohdistamien vuorovesivoimien takia."

Miten niin "eivät osaa selittää". Kyllä vuorovesi-ilmiö sentään on selitettyjo Newtonin aikana.
Ennustus... kirjoitti:
Kyllä ne muutkin kuut saavat samalla tavalla itselleen energiaa silloin kun ovat Saturnuksen ja Auringon välisellä alueella.

Se miten kyseinen energia tulee ulos Kuusta, perustuu tietysti siihen mistä aineesta Kuu koostuu eli miten tiheästä aineesta / energiasta se koostuu.

Ennustan että aikanaan tullaan havaitsemaan että myös muista kuista purkautuu ulos energiaa aika ajoin enemmän, sen mukaan millä alueella Kuu on suhteessa emoplaneettaansa ja Aurinkoon.

.
Ennusta sinä mitä ennustat. Väärin menee kuten ennenkin.
Ennustus... kirjoitti:
Kyllä ne muutkin kuut saavat samalla tavalla itselleen energiaa silloin kun ovat Saturnuksen ja Auringon välisellä alueella.

Se miten kyseinen energia tulee ulos Kuusta, perustuu tietysti siihen mistä aineesta Kuu koostuu eli miten tiheästä aineesta / energiasta se koostuu.

Ennustan että aikanaan tullaan havaitsemaan että myös muista kuista purkautuu ulos energiaa aika ajoin enemmän, sen mukaan millä alueella Kuu on suhteessa emoplaneettaansa ja Aurinkoon.

.
>

Muista kuitenkin, että juuri äsken selitit, että ko. kuu lämpenee tämän kuvittelemasi neutriinovuon vuoksi. Miksei muut kuut lämpene samalla tavalla ?

>

"Kumma" juttu, ettei muut (Saturnuksen) kuut sitten saa samanlaista "energiaa".

Miksi ihmeessä vain Enceladus.

Niin, kysehän oli taas ad hocista: ensin oli ilmiö, jota varten kylähullu keksi oman sepitelmänsä. Tuo nimenomaan tuota kuuta varten keksitty selitys ei luonnollisestikaan toimi muissa täysin vastaavissa tilanteissa, mutta sehän on erittäin tyypillinen piirre ad hoc -selityksissä. [No, näitä aukkoja sitten usein paikkaillaan uusilla ad hoceilla, joita nähtäneen tämänkin viestin vastauksessa (ellei kylähullu katso paremmaksi kyykistyä jälleen kerran tuppisuuksi).]
! kirjoitti:
>

Muista kuitenkin, että juuri äsken selitit, että ko. kuu lämpenee tämän kuvittelemasi neutriinovuon vuoksi. Miksei muut kuut lämpene samalla tavalla ?

>

"Kumma" juttu, ettei muut (Saturnuksen) kuut sitten saa samanlaista "energiaa".

Miksi ihmeessä vain Enceladus.

Niin, kysehän oli taas ad hocista: ensin oli ilmiö, jota varten kylähullu keksi oman sepitelmänsä. Tuo nimenomaan tuota kuuta varten keksitty selitys ei luonnollisestikaan toimi muissa täysin vastaavissa tilanteissa, mutta sehän on erittäin tyypillinen piirre ad hoc -selityksissä. [No, näitä aukkoja sitten usein paikkaillaan uusilla ad hoceilla, joita nähtäneen tämänkin viestin vastauksessa (ellei kylähullu katso paremmaksi kyykistyä jälleen kerran tuppisuuksi).]
Niin, kysehän on siitä että Kuun keskustan varaus muuttuu ja jossakin vaiheessa sisäinen paine kasvaa riittävästi siihen että ainetta/energiaa alkaa työntymään ulos koko ajan laajenevasta Kuusta.

Muilla Kuilla varaus ei vain muutu niin nopeasti, että niistä työntyisi ulos yhtä havaittavasti ulos ainetta/energiaa jne.

Silti niidenkin sisällä hiukkaset Auringosta kohtaavat emoplaneetasta tulevia hiukkasia jne.

Eipä mitään ihmeellistä, jos sen oikein ymmärtää jne.
31 kirjoitti:
Lämpö tulee vuorovesi-ilmiöstä, kuten artikkelissa todettiin.
"Kuun sisusta lämpenee todennäköisesti jättiläisplaneetta Saturnuksen kiertolaiseensa kohdistamien vuorovesivoimien takia."

Miten niin "eivät osaa selittää". Kyllä vuorovesi-ilmiö sentään on selitettyjo Newtonin aikana.
Niinhän sinä luulet, niinhän sinä luulet.

Faktaa kuitenkin on että ns. vuorovesi-ilmiön saa nykyisten väärien teorioiden mukaan aikaiseksi ns. vetävä voima.

ja kun Newtoninlta kysyttiin miten vetävä voima toimii, hän totesi, ettei hän ala arvailemaan kyseistä asiaa.Hän on kehittänyt matemaattiset kaavat jotka kertovat miten planeetat liikkuvat, mutta ei hän ala arvailemaan miten vetävä voima toimii.

Joten kirjoitit TAAS täyttä paskaa!

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Kirjoitat paskaa kirjoitti:
Niinhän sinä luulet, niinhän sinä luulet.

Faktaa kuitenkin on että ns. vuorovesi-ilmiön saa nykyisten väärien teorioiden mukaan aikaiseksi ns. vetävä voima.

ja kun Newtoninlta kysyttiin miten vetävä voima toimii, hän totesi, ettei hän ala arvailemaan kyseistä asiaa.Hän on kehittänyt matemaattiset kaavat jotka kertovat miten planeetat liikkuvat, mutta ei hän ala arvailemaan miten vetävä voima toimii.

Joten kirjoitit TAAS täyttä paskaa!
Vuorovesivoiman todella aiheuttaa gravitaatio. Itsekt yksin leikkikehässäsi rikkinäisen lelusi kanssa. Hömppäsi ei todellakaan toimi. Pelkkää mielikuvitusta ilman pienintäkään näyttöä.

Siis koko maailman tiedeyhteisö on ollut satoja vuosia väärässä. Kaikki fysiikkaan perustuvat keksinnöt, kuten tietokoneesi toimii pelkästään vahingossa. Sähköäkään ei oikeastaan ole, koska teoria on täysin väärä. Ymmärrätkö kuinka sairaalta ajatuksesi kuullostaa.

Kehitähän ensin toimiva sähköppi. Se on helppo testata ja mitata. Jatketaan sitten eteenpäin, kun teoriasi antaa yhtä tarkat laskettavat ja mitattavat tulokset kuin nykyinen sähköoppi.
Ennustus... kirjoitti:
Kyllä ne muutkin kuut saavat samalla tavalla itselleen energiaa silloin kun ovat Saturnuksen ja Auringon välisellä alueella.

Se miten kyseinen energia tulee ulos Kuusta, perustuu tietysti siihen mistä aineesta Kuu koostuu eli miten tiheästä aineesta / energiasta se koostuu.

Ennustan että aikanaan tullaan havaitsemaan että myös muista kuista purkautuu ulos energiaa aika ajoin enemmän, sen mukaan millä alueella Kuu on suhteessa emoplaneettaansa ja Aurinkoon.

.
Mitä sinulla on heittää todisteeksi ?
Heilutat vain käsiäsi.

Et sano mittään todistetta väitteellesi.
+Lisää kommentti
Täälläkin on huudettu kurrkusuorana että nykyiset teoriat sitä ja tätä. kaikki selittyy täydellisesti. Ei ole olemassa mitään ilmiötä joka todistaisi etteivät nykyiset teoriat ole oikeassa jne.

No, eiväthän nykyiset teoriat selitä esim. tätä havaittua ilmiötä

http://fi.wikipedia.org/wiki/Ohilentoanomalia

.
6 VASTAUSTA:
Olihan siellä useita osatekijöitä selittämään ilmiötä. Vielä ei ole varmuutta, mikä on määräävä.
Näin se tiede etenee. Havaitaan jotain poikkeava ja etsitään selitys. Tai sitten tehdään teorian pohjalta ennusteita, joita vahvistetaan kokeellisesti Molempia tapahtuu koko ajan tietee "reuna-alueilla"
Sinä kuitenkin väität, ettei sähköoppikaan ole oikein.
Nuo luotainten radat menee kuitenkin hyvin ihan painovoima teorialla. Koska sinun teoriasi mukaan laajeneva pinta antaa painovoimaa vastaavan kiihtyvyyden, mutta luotain ei koskata pintaa, ei se myöskään havaitseisi planeettaa millään tavalla. HMM
Kaikesta huolimatta takerrut vain tuohon 13mm/s nopeusvirheeseen, vaikka sun teoriasi mukaan luotain rymistelisi ohi havaitsematta planeettaa ollenkaan. Vastaan otin joka havaitsee dopler siirtymän liikkuu kuitenkin 300m/sekunnissa, joten kyse voi olla mittausvirheestä, lisääntyneetä massasta voimakkaassa ukkospilvessa jonka VETOVOIMA antoi ylimääräistä nopeutta.

Miksi se luotain muuttikaan suuntaa planeetan ohituksessa. Kerros vielä kerran se teoriasi?
Luotain ohittaa maan ilta aikaan jolloin auringon säteily on lämmittänyt meren pintaa ja maa-alueita ja haihduttanut vettä ilmakehään jotka on tiivistyneet pilviksi. Massaa on todellakin paljon pilvipisaroina ja vesihöyrynä enemmän 2km korkeudessa kuin aamupuolella. Tonnit tolkulla massaa enemmän kaksi kilometriä (puoli prosenttia) lähempänä luotainta kuin on äkkiseltään arvattu. Massan vetovoima vauhdittaa planeettaa tunnetuin seurauksin. Nopeuden lisäys siis noin 0.0000000000000000000000000001%

Selvä kuin pläkki eikä tarvitse heilutella käsiä ja satuilla jostakin hiukkasista jotka törmää jyrkällä kulmalla.
gtteyysg kirjoitti:
Nuo luotainten radat menee kuitenkin hyvin ihan painovoima teorialla. Koska sinun teoriasi mukaan laajeneva pinta antaa painovoimaa vastaavan kiihtyvyyden, mutta luotain ei koskata pintaa, ei se myöskään havaitseisi planeettaa millään tavalla. HMM
Kaikesta huolimatta takerrut vain tuohon 13mm/s nopeusvirheeseen, vaikka sun teoriasi mukaan luotain rymistelisi ohi havaitsematta planeettaa ollenkaan. Vastaan otin joka havaitsee dopler siirtymän liikkuu kuitenkin 300m/sekunnissa, joten kyse voi olla mittausvirheestä, lisääntyneetä massasta voimakkaassa ukkospilvessa jonka VETOVOIMA antoi ylimääräistä nopeutta.

Miksi se luotain muuttikaan suuntaa planeetan ohituksessa. Kerros vielä kerran se teoriasi?
Koskettavatko kappaleet kaareutuvaa tilaa?

Jos, niin millaista kaareutuva tila on?

Onko se ainetta?

Voiko kappale liikkua kaareutuvan tilan läpi?

Jos voi, onko kaareutuvasta tilassa reikiä, jolloin aine liikkuu sen läpi kuten vesi liikkuu paperin läpi?

Jos tilassa on reikiä. mistä nämä reiät koostuvat?

Laajenevatko reiätkin?

Joku taulapää kun jo esitti että tila onkin ainetta joka laajenee ja kaareutuu.

Sillä tässä kyselen.

.

Ps. Koko ajan laajeneva Maapallo säteilee koko ajan laajenevia hiukkasia jotka säteilevät energiaansa koko ajna laajenevan luotaimen atomin ytimille.

Myös Maapallon takaa sivuilta tulevat hiukkaset liikkuvat koko ajan laajenevan luotaimen läpi ja säteilevät energiaansa koko ajan laajenevan luotaimen atomien ytimille.

Maapalloa kohti tulee hiukkaisia jotka liikkuvat koko ajan laajenevan luotaimen läpi ja säteilevät luotaimen koko ajan laajenevien atomien ytimiin energiaa jne.

Eli osaan kyllä kertoa miten ja miksi luotain liikkuu niin kuin se liikkuu ja miksi kappaleet putoavat koko ajan laajenevan Maapallon pinnalle.
'
Kertokaapa jotakin tästä kaareutuvasta tilasta.

Miten se saa kappaleet putoamaan vai onko kyseessä älykkään pudottajat "serkku", HEH HEH HEH

.
HEH HEH HEH kirjoitti:
Koskettavatko kappaleet kaareutuvaa tilaa?

Jos, niin millaista kaareutuva tila on?

Onko se ainetta?

Voiko kappale liikkua kaareutuvan tilan läpi?

Jos voi, onko kaareutuvasta tilassa reikiä, jolloin aine liikkuu sen läpi kuten vesi liikkuu paperin läpi?

Jos tilassa on reikiä. mistä nämä reiät koostuvat?

Laajenevatko reiätkin?

Joku taulapää kun jo esitti että tila onkin ainetta joka laajenee ja kaareutuu.

Sillä tässä kyselen.

.

Ps. Koko ajan laajeneva Maapallo säteilee koko ajan laajenevia hiukkasia jotka säteilevät energiaansa koko ajna laajenevan luotaimen atomin ytimille.

Myös Maapallon takaa sivuilta tulevat hiukkaset liikkuvat koko ajan laajenevan luotaimen läpi ja säteilevät energiaansa koko ajan laajenevan luotaimen atomien ytimille.

Maapalloa kohti tulee hiukkaisia jotka liikkuvat koko ajan laajenevan luotaimen läpi ja säteilevät luotaimen koko ajan laajenevien atomien ytimiin energiaa jne.

Eli osaan kyllä kertoa miten ja miksi luotain liikkuu niin kuin se liikkuu ja miksi kappaleet putoavat koko ajan laajenevan Maapallon pinnalle.
'
Kertokaapa jotakin tästä kaareutuvasta tilasta.

Miten se saa kappaleet putoamaan vai onko kyseessä älykkään pudottajat "serkku", HEH HEH HEH

.
Laajenemisesta johtuva gravitaatio johtaa hyvin nopeasti ylivlonnopeuksiin pidemmillä etäisyyksillä, mikäli mittasuhteet säilyvät, kuten Very Simply esittää.
HEH HEH HEH kirjoitti:
Koskettavatko kappaleet kaareutuvaa tilaa?

Jos, niin millaista kaareutuva tila on?

Onko se ainetta?

Voiko kappale liikkua kaareutuvan tilan läpi?

Jos voi, onko kaareutuvasta tilassa reikiä, jolloin aine liikkuu sen läpi kuten vesi liikkuu paperin läpi?

Jos tilassa on reikiä. mistä nämä reiät koostuvat?

Laajenevatko reiätkin?

Joku taulapää kun jo esitti että tila onkin ainetta joka laajenee ja kaareutuu.

Sillä tässä kyselen.

.

Ps. Koko ajan laajeneva Maapallo säteilee koko ajan laajenevia hiukkasia jotka säteilevät energiaansa koko ajna laajenevan luotaimen atomin ytimille.

Myös Maapallon takaa sivuilta tulevat hiukkaset liikkuvat koko ajan laajenevan luotaimen läpi ja säteilevät energiaansa koko ajan laajenevan luotaimen atomien ytimille.

Maapalloa kohti tulee hiukkaisia jotka liikkuvat koko ajan laajenevan luotaimen läpi ja säteilevät luotaimen koko ajan laajenevien atomien ytimiin energiaa jne.

Eli osaan kyllä kertoa miten ja miksi luotain liikkuu niin kuin se liikkuu ja miksi kappaleet putoavat koko ajan laajenevan Maapallon pinnalle.
'
Kertokaapa jotakin tästä kaareutuvasta tilasta.

Miten se saa kappaleet putoamaan vai onko kyseessä älykkään pudottajat "serkku", HEH HEH HEH

.
Ps. Koko ajan laajeneva Maapallo säteilee koko ajan laajenevia hiukkasia jotka säteilevät energiaansa koko ajna laajenevan luotaimen atomin ytimille.

Myös Maapallon takaa sivuilta tulevat hiukkaset liikkuvat koko ajan laajenevan luotaimen läpi ja säteilevät energiaansa koko ajan laajenevan luotaimen atomien ytimille.

Maapalloa kohti tulee hiukkaisia jotka liikkuvat koko ajan laajenevan luotaimen läpi ja säteilevät luotaimen koko ajan laajenevien atomien ytimiin energiaa jne.

olipas siinä hiukkasia. miksi luotain ei käänny poispäin planeetasta kuten maa, jos maasta lähtevät hiukkaset pommittavat luotainta. Eikö voi verrata hiekkaa viskattavan itikka parveen, ei itikat tule heittäjää kohti?? Yuossa on vain kaksi hukkas lajia maasta tulevat ja maahan tulevat. eikö ne ole tasapainossa, silloin luotain lentää ohi ilman mitään suunnan muutosta.

"Eli osaan kyllä kertoa miten ja miksi luotain liikkuu niin kuin se liikkuu ja miksi kappaleet putoavat koko ajan laajenevan Maapallon pinnalle."
Kerroit vain hiukkasista joita tulee ja menee. miten se vaikuttaa, ei ainakaan tämän vastauksen mukaan mitenkään. Ei se tästä vastauksesta mitenkään käy ilmi. Miksi maasta tulevat hiukkaset kääntää luotainta. Miten muualta tulevat houkkaset vaikuttaa samaan suuntaan vai eri suuntaan.
Miten hiukkaset vaikuttaa luotaimeen? mitä kohtaa en ymmärtänyt?
+Lisää kommentti
Entäpä tämä havaittu ilmiö?

http://fi.wikipedia.org/wiki/Pioneer-anomalia

.
1 VASTAUS:
Sama vastaus kuin edellä.
Tiede selittää lähes kaikki tunnetut ilmiöt hyvin tarkasti. Näiden pienten animalioiden kohdalla teoriaa jouduttaneen hienosäätämään. Tai sitten kyse on mittavirheistä, niin äärimäisen pienten asioiden kanssa kuitenkin ollaan tekemisissä.
+Lisää kommentti

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Näitä ilmiöitä ei voi selittää nykyisillä teorioilla

Tähän aiheeseen sellaisia havaintoja joita ei voida selittää nykyisillä teorioilla.

Aloitan hirmumyrskyllä joka on havaittu Marsissa.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Tiedosto:Mars_cyclone.jpg

Luonnollisesti kyseistä ilmiötä ei voida selittää samalla tavalla kuin Maapallolla havaittavia hirmumyrskyjä selitellään. Marsissa kun ei ole merta joka lämpenisi jne.

Toinen havainto on ruskeasta kääpiöstä jonka oletetaan kiertäneen isompaa tähteä kyseisen tähden sisäpuolella ja tulleen esiin kun tähti on kutistunut valkoiseksi kääpiöksi.

"6.8.06
Ruskea kääpiö tähden sisällä

ESOn lehdistötiedoitteen mukaan tutkijat uskovat löytäneensä ruskean kääpiön, joka on aiemmin elänut punaisen jättiläistähden sisällä. Sittemmin jättiläistähti on kutistunut valkoiseksi kääpiöksi paljastaen samalla sisällään lymynneen kiertolaisensa. Read more

-SN

Tutkijat uskovat ruskean kääpiön eläneen punaisen jättiläisen sisällä. Taiteilijan kuva. Kuva ESO "

http://www.ursa.fi/ursa/Tahdet-ja-avaruus/index0806.html

Miten ihmeessä tuollaisen ilmiön voisi selittää vetävän voiman tai kaareutuvan tilan avulla?

Luulisi että ruskean kääpiön vauhti olisi ajan kanssa hidastunut, kun liikerataan nähden etuosaan on osunut tähden ainetta?

ja näitä havaitoja joilla nykyiset teoriat murskaantuvat, on vaikka kuinka paljon, joten palaan taas asiaan ajan kanssa.

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta