KUKA OMISTAA SUOMEN PANKIN?

Finn Watch ery.

Kuka siis omistaa Suomen Pankin?

Kuka kontrolloi Suomen Pankin toimintaa?

42

7556

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • näin-
    • Google tietää

      Suomen Pankki on itsenäinen julkisoikeudellinen laitos. Eli lähimpänä omistajaa on Suomen valtio. EKP:n omistaa sitten Euroopan talous- ja rahaliiton keskuspankit (eli euroalueen keskuspankit), yhtenä omistajana Suomen Pankki.

    • totuus2

      Suomen pankki kuuluu Rothschild perheelle. Maailmassa on vain 3 pankkia, mitä Rothschildit eivät omista. Eduskunnan korruptio sallii tämän.

      • Kysyä saa..

        Mutta onko väittämillesi perusteita? Miten osoitat että se mitä sanot pitää paikkansa?


      • Gegeez

        Rothschildit omistaa 50% maailmasta joka on siis muummuassa melkein kaikki pankit media ja sellaiset. Netistä löydät tietoa ja esim. Youtubessa on videoita.


      • Illu.Mi.Nati

        "Suomen pankki kuuluu Rothschild perheelle. Maailmassa on vain 3 pankkia, mitä Rothschildit eivät omista. Eduskunnan korruptio sallii tämän".

        Siksihän Libyan johtaja Gaddafi piti murhata, Libyalla oli itsenäinen pankki. Muut vapaan keskuspankin maat tullaan myös alasajamaan.


    • panksterismila

      Suomi on globalistisen panksteri-lahkon korkovelka-feodaaliorja. Meillä ei ole omaa valuuttaa. Sensijaan me vuokraamme käyttövaluuttamme kansainvälisiltä pansktereilta. Maailman suurimmilta koijareilta kuten Goldman Sachsilta ja J P Morgan-rötösfirmalta. Tuossa jotakin näistä tahoista:

      ". In the second half, Max interviews Rowan Bosworth-Davies, a former fraud squad detective, about crime being what you call it – so let’s call it a racket, or organized crime, as it is practiced in the City of London."

      http://rt.com/shows/keiser-report/episode-510-max-keiser-172/

    • D83x

      Ei tämä nyt vieläkään oikein....

    • ybFSW4oB

      Suomen pankki on euroopan keskuspankin haarakonttori, joka hoitaa käytännön rahaliikennettä. Lisäksi se on massiivinen päivähoitopaikka superpalkkaisille loisille. Asia selviää parhaiten vertaamalla Ruotsin pankkiin, joka on aivan oikea keskuspankki suuremmassa maassa ja tekee työnsä paljon pienemmällä henkilökunnalla.

      • Muutosvastarinta.

        Suoman pankin kultavarantokin siirrettiin Frankfutiin parempaan talteen.


      • "mummeli""

        Jospa se on Maailman Keskuspankki BIS, EKP:n kautta. www.verkkomedia.org/news.asp?mode=3&id=6801.

        Ainakin sieltä sivustoilta löytyy varsin merkillistä tietoa.


    • S.Löfgren

      Rothschildin Velkariistäjät omistavat Suomen Pankin.

      Carl von Rothschild oli ”Suomen talouden tukijalka” kahdesti 1860-luvulla. Ensin hän lainasi Suomelle varoja markan arvon sitomiseksi jalometalleihin. Vuonna 1867 Suomen Pankki lähetti johtajansa Otto Reinhold Frenckellin lainaamaan Euroopasta rahaa Suomen katovuosien takia. Tarkoitus oli saada ostetuksi viljaa nälkää näkevälle kansalle. Lontoosta, Amsterdamista ja Bordeaux’sta lainaa ei herunut, koska takaisinmaksukykyyn ei luotettu. Frankfurtissa Frenckell sai Rothschildin suostumaan miljoonaluokan lainaan, jonka tämä antoi henkilökohtaisista varoistaan.
      Tämä johti siihen että Rothschild sai määräämisoikeuden Suomen Pankkiin.
      lähde:Wikipedia

      • huokaileva uhvo

        Tää kuuntelee vanhoi ihmissii ja niil on usein paljon kerrottavaa. Et omistajaosapuolii oli aluks ainakin laivayhtiö mis hän oli silloin töis kun ilmoitettii hälle, et on pakko avata pankkitili ja vain postipankkiin saa tilin avata, eli sen takana ainakin alussa oli yks omistajataho olisko ollu siljaline nimellä silloin vai olikos vikingline jo silloin? Heil itel selvis tää omistaja juttu myöhemmin työnantaja ei itse siitä informoinut.

        Nii et jos se on edelleenki omistajatahona, nii en mä kyl voi tajuta, et miks valtion pitäis kustantaa laivojen rakenteluu ko he ova ite pankki? Melko varpilla ovat pelanneet ei niin rehellist pelii ja yksityistäneet jotai osii toiminnastaan.

        Joo no te puhutta suomen pankist, mut näi tos pankis ainakiii joka muute ei oo enää suomalainen, jonka on oltava taas filunki peliä, eikö?

        Mä oon suomen kansana syvästi kuitenkin huolissani, että... no en sano ääneen, mut heidän pitäis itsensä kantaa myös vastuu seurauksistakin ja ainakin lopettaa suomen pala palalta myyminen omaa tilipussiaan kasvattaakseen- kyllä sen pitäisi olla rikos josta seuraa rangaistuskin


      • Anonyymi

        Haha Jätkä repi ton suoraan Wikipediasta. Löytyykö konkreettisempaa näyttöä, Wikipediaan kun voi kuka tahansa kirjoittaa mitä vain.


    • kaikkia muistakkaan

      Kaikki on kohta myyty ulkomaisille, sähköyhtiöt voimalaitoksineen, lannoitteet, kaivokset, urheiluhallit, järvenranat, ym.

    • NWOlaisetPankit

      Kai olemme jo maksaneet juutalaiselle juurilapsensuvulle takaisin velkamme. Mutta sanotaan jostain lukeneenani että suomen pankki omistaa tai oikeammin rahoittaa EKPtä 1,43 prosentin voimin. Ei valtiollamme ole mitään sanomista enää tämän pankin toimiin vaikka verovarojamme sinne meneekin, Joskun tämä "pankki" tilittää jotain korkoja valtiollemme takaisin. Viimeksi kai kreikalle lähettämämme takuuksien korot, joilla kreikka kai kuolletti lainaamme ja vakuutemme pieneni. ja lähetimme sen takain kreikalle 43 miljoonaa euroa viime keväänä.
      Rahamaailma on temppeliherrojen ajoista lähtien ollut uskonnollisten rapparimiesten käsissä.

    • Miksi tämä tieto

      ei ole julkisesti missään esillä?

    • Taala vain

      Vieläkö sielä haarakonttorissa on viisisataa työntekijää ?

      • xcdpoiuyts

        On.


    • ILMAN DEMOKRATIAA

      PANKKIMAAILMA MÄÄRÄÄ JA TOIMII ILMAN DEMOKRATIAA JA ILMAN LAINSÄÄDÄNTÖÄ KANSAINVÄLISELLÄ TASOLLA. EURO ON SUUNNITELTU ORJUUTTAMAAN JA VIEMÄÄN LOPPUKIN PÄÄTÖSVALTA POIS ASIOISTAMME. EUROA AJETAAN KUIN KÄÄRMETTÄ PYSSYYN VAIKKA ON NÄHTY ETTEI TÄSSÄ AINAKAAN KANSAN KANNALTA OLE MITÄÄN JÄRKEÄ. KANSA VAAN EI SAA ASIOISTAAN ENÄÄ PÄÄTTÄÄ. PULIVEIVAUKSELLA MEIDÄT VIETIIN RAHALIITTOON MUKAAN KANSAN VASTUSTAESSA, MUTTA "VIRALLINEN TOTUUS" VAAN HEHKUTTAA FANTSUA VALUUTTAAMME JOKA OLI SUSI JO SYNTYESSÄÄN !

      • ErkkiNimi

        Jos vähänkin tutkii asioita ottamatta minkäänlaista puolueellista näkökantaa, huomaa, että asia on juuri näin. Suurin osa ihmisistä ei tiedä elävänsä kuplassa ja palvovansa euroa ja rahaa. Ihmiset ovat tietämättään addiktoituneita rahaan, jota hallitsee muutama suku maailmassa. Tämä on faktaa, kun asioita tarkastelee objektiivisesti.


      • Täystuholaiset
        ErkkiNimi kirjoitti:

        Jos vähänkin tutkii asioita ottamatta minkäänlaista puolueellista näkökantaa, huomaa, että asia on juuri näin. Suurin osa ihmisistä ei tiedä elävänsä kuplassa ja palvovansa euroa ja rahaa. Ihmiset ovat tietämättään addiktoituneita rahaan, jota hallitsee muutama suku maailmassa. Tämä on faktaa, kun asioita tarkastelee objektiivisesti.

        Globaalin uusliberalismin veronkiertovelkatalous orjuuttaa ihmiset koneen osiksi. Missä oikeisto ja porvari, siellä rahavallan rosvot orjuuttamassa meitä.
        PersKeKo-porvarihallitus on pahinta uusliberalistiorjuuttamista.


    • eki tietysti

      liikanen omistaa koko hoidon,mutta saa varoa ettei väyrys pate osta sen itselleen.
      pate saattaa yhtä-äkkiä hoksata tarvivansa kaiken pankkitoiminnan maassa. se tuo retkeily ja hotellielämän virittely on kuulkaa kallista.
      jos pate ei tarvi,eu ottaa sen hoitoon,kuten kaiken muunkin. meille jää vain tollolandian k-tolpat,jotka myy loput tai antaa muualle ilmaiseksi.

    • duradurrandaa

      Erkki Liikanen omistaa sekä Suomen Pankin että Euroopan Keskuspankin. Palkka on ainakin sen mukainen, 100 000 euroa kuukaudessa.

    • uteliasko

      Kuka omistaa Suomen sosiaaliturvatunnukset? Eli henkilöt joita käytämme?

    • Jjmk1

      Samaiset rikolliset pankkiirit omistaa Yhdysvallat joka nyt aikoo aloittaa ww3, kun kiina,venäjä,Iran ja Intia eivät enää suostu käymään öljykauppaa dollareilla. Tähän asti USA on aina aloittanut sodan, jos joku on siirtynyt käymään öljykauppaa muussa valuutasta kuin petrodollarissa.
      Kaikki alkoi jenkeissä vuonna 1913 23 joulukuuta kongressin hyväksyessä federal reserve actin tutummin fed, joka mahdollisti rikollisille pankkiireille rothschild, Rockefeller etc. Painaa valtion tarvitseman rahan tyhjästä ja lainata se valtiolle korkoa vastaan. Asiaan ei ehditty puuttua, koska nämä samaiset hämmentäjät romahduttivat saksan talouden joka aloitti maailmansodan.

      nyt kannattaakin käydä sotaharjoituksia juuri Yhdysvaltojen kanssa.

    • fkgfs

      Suomen pankissa on pankkivaltuuskunta jossa on istuu kansanedustajia ja saavat hyvän palkkion kokouksista.

    • riispektiä

      Luoja ja Herra Jumala.

    • poiuyhgjikol

      Joko tähän tulisi selkeä vastaus?

    • KoplaustaVatuaMatuaPedoa

      Lestakyrpä on ainakin onnistuneesti vatuloinut Brysselin Bobrikovin Suomen Pankin johtokuntaan.

      Tulokset ovat muuten heti nähtävissä "taantumataitosvedätyksen" muodossa...

      Lestakyrpähän ainakin käyttäytyy kuin omistaisi Suomessa kaiken tai ainakin yliherruuden ja sanelupolitiikan kaikkiin instansseihin...

    • rahat.tänne

      Sipilä ja Katainen näyttävät luulevan Liikasen kanssa, että suomen pankki kuuluu heille.

    • suomalianpankki

      Tyhmäkysymys Liikasen Eki vielä, mutta se myy sen Rehnin Ollille

    • Opiskelu-auttaa

      Ei Suomen pankki ole mikään erilliskomponentti jonka joku omistaisi. Se on osa valtionhallinta koneistoa kuten eduskunta, ministeriöt, Presidentti instituutio, oikeuslaitos jne. Jos joku pitäisi nimetä Suomen Pankin omistajaksi niin se olisi Suomen valtio joka on yhtä kuin se itse.

      Sama kuin kysyisi, että kuka omistaa sinut?

    • vuosisadanmatkustaja

      Suomen Pankin tehtävät:

      - huolehtia riittävästä käteisrahan määrästä Suomen alueella
      - huolehtia Suomen Pankin omistamista kiinteistöistä
      - huolehtia Suomen Pankin henkilökunnan palkkojen ja sosiaalietuuksien maksusta

    • Uskovatomistaavielä

      Ai kuka? No siionistit tietysti. He on jo vuosisadat rakentaneet erittäin hyvin demokratiaksi naamioitua plutokratiaa joka omistaa koko läntisen maailman aina ensimmäisistä keskiaikaisista kauppakompanioista lähtien,mutta joka tuntuu jo murenevan,mikä on erittäin hyvä uutinen tavissuomalaisille.
      Sitten kun siionit on menneet,todellinen itsemääräämisoikeus saadaan vihdoin tähänkin maahan ja sen kansalaisille.
      Oli valuutan nimi ja arvo mikä tahansa,sillä ei ole niin väliä.

    • Anonyymi

      Maailman valtaeliitti- koska EKP - euroopan keskuspankki - määrää nyt?

      ps.
      Suomessa miljoona köyhää ja asunnottomia paljon-
      poliitikot ei välitä mitään.
      Asunnottomuutta ei ole Suomessa hoidettu koskaan paitsi evakoiden ja rintamamiesten asutus jonka Vennamo hoiti hyvin.

      SYYPÄÄ on EURO- eli EKP- valta määrää Suomessa: RUOTSISSA TANSKASSA JA NORJASSA ei liitytty euroon kansanäänestysten jälkeen, kun niillä on vapaa media ja ilmapiiri- Suomen liitti euroon Lipponen ja Niinistö- ILMAN KANSANÄÄNESTYSTÄ.
      ps,
      Björn Wahlroos: "EURO oli virhe ja on maksanut Suomelle valtavasti Ruotsiin verrattuna."

      #PAAVO VÄYRYNEN on aiemmin puhunut tästä ongelmasta ja
      saanut osakseen ylenkatsetta ja vähättelyä.

      Toki tästä ovat puhuneet muutamat kansantaloustieteilijätkin - varovaisesti; olisiko syytä alkaa uskoa NYT, kun elinkeinoelämän ykkösmies kertoo samaa.
      http://jukkakleppalahti.puheenvuoro.uusisuomi.fi/276390-wahlroos-euro-oli-virhe-ja-on-maksanut-suomelle-valtavasti-verrattuna-ruotsiin COVER:

      Sammon, UPM:n ja Nordean hallitusten puheenjohtaja nostaa kissan pöydälle: Hän toteaa euroon liittymisen olleen valtava virhe, joka on maksanut Suomelle paljon; se on näkynyt siinä, että

      (yritysten;) SUUR-YHTIÖIDEN HALU (MÄÄRÄÄVÄ TEKIJÄ!) INVESTOIDA Suomeen on ollut pitkään heikko, jolloin talouskasvu on pysynyt heikkona (HALUAvatko SUUR-YHTIÖT[ ISÄN-MAATON RAHAN-VALTA-"ELIITTI"& POHJATON AHNEUS>]VAIKUTTAA POLITIIKKAAN - DEMO-kratiAA-KO? )
      http://yle.fi/uutiset/3-7226623

      KENEN ETUa Björn ajaa - kansojenKO ?
      RAHALLA EI OLE ISÄN(=KANSA)-MAATA, EIKÄ OMA-TUNTOA - VAIN SE MERKITSEE MIKÄ JÄÄ VIIVAN ALLE JA JOHTAJIEN OMIIN OPTIOIHIN:
      http://www.hbl.fi/artikel/bjorn-wahlroos-finland-gjorde-fel-med-euron/
      Sen miksi euroon liittyminen oli kallis virhe Wahlroos pelkistää oivallisesti:
      ”EUROn käyttöönotolla eliminoitiin mahdollisuus muuttaa hintoja valuuttakurssien kautta - EUROlla tämä mahdollisuus poistettiin;
      tämä yhdistelmä tuottaa työttömyyttä (kommnetoija: ja kilpailukykä etsitään palkanalennuksista.)” Ja jatkaa: ”Tavallaan olemme lukinneet työvoiman hinnan kiinni jokaisessa yksittäisessä EURO-maassa - ja ei ole mitään mekanismia joka sitä muuttaisi; Ruotsissa valuutta kelluu, joten valuutta asettuu oikealle tasolle automaattisesti taaten Ruotsin teollisuuden kilpailukyvyn."

      Hallitusneuvottelujen ykköskysymys tulisi olla miettiä kuinka tämä ongelma ratkaistaan; muuten ilmastonmuutoksen hillintä VOI JÄÄDÄ PUHEEKSI rahojen puutteessa
      http://vastavalkea.fi/2015/07/18/suomeen-kansanaanestys-eun-liittovaltiokehityksesta/ ( http://yle.fi/uutiset/3-10800123

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/9609626/kuka-omistaa-suomen-pankin
      https://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/eu-jasenyys-alentaa-ruuan-hintaa-tuo-tyota-ja-turvaa-vanhoja-uutisia-ja-videoita-suomen-eu-aanestyksen-ajalta/677946/

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/15498711/petri-paavolan-mukaan-temppeli-ei-ollut-korkeimmalla-paikalla

      ??:
      https://www.linnunrata.org/rothschild-dynastia/historia.php

    • Anonyymi

      Samat tahot jotka omistavat mediat. Juutalaiset, Rothschildin perhe.

    • Anonyymi
      UUSI

      Kansan rahoilla kaikki

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      87
      3654
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      577
      3425
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      42
      3279
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      50
      2141
    5. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      13
      2061
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      316
      1918
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1895
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      152
      1599
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      26
      1341
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1322
    Aihe