Huoh

Tuli todistettua itelle ettei anoreksia ookkaan niin helposti pois tai'ottavissa kun mitä luulis. Ennenkun sairastuin oli helppo kuvitella et ei se nyt haittaa vaik vähän laihtuu, se on vaan hyvä... Ja jouduin sit vihdoin ja viimein osastolle 7 vuoden anoreksia jakson jälkeen ja luulin oikeesti et on helppo jatkaa syömistä osasto hoidon jälkeen, mut ei se meekkään niin... Tai pystyin mä pari viikkoo syömään kohtuu normaalisti ja nyt taas on alkanu ahdistaa syöminen... Pakko liikkuu ja kuluttaa jokainen kalori mitä saa ruuasta ja pakko syödä vaan vähän. Mutta parempi syödä edes vähän koska en haluu enää takasin osastolle kuoleen tylsyyteen kun mitään et saa varsinaisesti tehä. Oli osastolla niitä päiviä kun teki vaan mieli mennä keittiöstä hakeen jotain terävää et saa ranteet auki mut toisaalta tajusin sen et jos vedän ranteet auki oon sielä vaan pidempään... Ja siis kirjotan tän sen takia että tiedän et jollain on edes jotenkin samanlaisia kokemuksia ja tietoo enemmän siitä et miten pystyy laihduttaan ilman uudestaan ossalle joutumista. Joten te viisaammat auttakaa mua...

3

348

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lilac pompom

      ihan ensiksi voin sanoa, että tätä viestiä on lähes turha lukea jos haet vinkkejä laihduttaa joutumatta uudestaan osastolle, eikä mulla todellakaan ole yhtä pitkää historiaa takanani syömishäiriön kanssa.

      mulla kuitenkin oli sama kuvitelma, että kun pääsen kotiin, on syömistä helppo jatkaa. tylsyydessä ja ahdistuksessa suunnittelin syömisiäni kotona, tahdoin pitää ruoansulatuksen toiminnassa vaikka syöminen ahdistaisikin. en edes viitsi lukea suunnitelmiani, tuskin mahdottomia toteuttaa, mutta aika järjettömiä. syöminen unohtui jo seuraavana päivänä, olin niin innoissani vapaudestani, aamulla keittelin velliä, jonka siivilöin... silloin kuitenkin yritin, ostin kotiini ruokaa, puuroa ja pilttiä ja hedelmiä, mutta nekin menivät alas vain mättöruokien jatkeena ja tulivat ylös tai menivät suoraan läpi. muutamassa viikossa olin samassa kunnossa kuin ennen osastoa, fyysisesti ehkä terveempi kiitos niiden parin kuukauden, jotka sain terveellistä ruokaa säännöllisesti (tai liikaa), mutta osastolla ollut turvotus kummitteli ja syöminen jäi. entinen poikakaverini itki yhtenä iltana kun näki mun kädet ja kuuli kavereiltaan, että oon luuviulu, muutama viikko siitä eteenpäin anoreksiasta oli tullut ahmimishäiriö, ja lihoin reilusti yli sen mitä osastolla oli tullut. syytin lääkkeitä, osastolla syytin hoitajia, omalle kontolle en lihomista tahtonut ottaa, ja laihduttaminen on aina ollut muiden miellyttämistä... paitsi vaan, että nykyään laihtumisesta ei nauti kuin minä itse.

      taidat olla alaikäinen, kun tuollaista kysyt? ei pahalla. sairaalamaailma on niin erilainen kuin tämä, mikä me vapaina(ko?) kohdataan, joten onnekkaita on ne, jotka pystyy jatkamaan samaa linjaa ulkona kuin sairaalassa. itse en pystynyt, ja osa musta katuu sitä. sairaalassa ollessani luin jostain lehdestä, ettei nuorten ahdistusta ole hyvä hoitaa sairaalassa, parempia tuloksia saa siellä, missä ahdistus on alkanut. käänsin ahdistuksen mielessäni syömishäiriöksi ja siitä lähtien yritin puhua itseäni ulos, vieläkin olen sitä mieltä, ettei osastohoito ole se oikein. ei ruoan tyrkyttäminen ympäristössä, jossa siitä ei pääse eroon. syömishäiriötä pitäisi ensisijaisesti hoitaa kotona, erijuttu kun tarvitsee tiputusta, mutta niin erilainen on sairaalan ilmapiiri kuin kodin ja nuoren oman elämän, että siellä opitut tavat on vaikea sopeuttaa "todellisuuteen".

      tulee ihan turhan paljon tekstiä, mutta kai sulla on jatkohoitoa avohoitona? nyt tuntuu pahalta ja haluat laihtua, mutta jonain päivänä kiität itseäsi, jos pinnistelet ja pidät kiinni osastolla opituista ruokailuista. anoreksiasta tulee yksinäinen, inhottava, kaikkivoipa sairaus, mutta kun sen seuraksi tulee muut syömishäiriöt, oma minä jää aika helposti jalkoihin.

      • ghioghuo

        Ettei ketään voi pakottaa parantumaan. Loppen lopuksi lääkärit ovat vain ihmisiä, he hoitavat sinua koska se on heidän työtään. Eikä nyky lääketiede tiedä mitään varsinaista lääkettä anoreksiaa.
        Eli voit kyllä laihduttaa itsesi taas sairaalaan jälkeen, voi olla ettet edes joudu uudestaan sairaalaan varsinkin jos peittelet oireet ja esität "tervettä" ja kerrot (valehtelet) yrittäväsi ihan tosissaan.
        Mutta, sitäkö sinä oikeasti haluat? Oletko niin nolife, ettet halua oikeaa elämää jota muut viettävät?
        Jonain päivänä tulet katumaan, jos jatkat noin. Ei se ole mitään satua, että osteoporoosi tulee ja että sydänlihas tai muut sisäelimet voi vaurioitua.


    • Onnekkaita todella on ne jotka pystyy jatkaan samaa rataa kun mitä sairaalassa ja kadun edelleen syvästi sitä etten ite pysty siihen. Haluisin ja yritän kyllä kovasti mutta jossain vaiheessa tulee stoppi… Ne ajastukset et ”justhan söin, emmä enää tarvi lisää ruokaa” vaikka todellisuudessa edellisestä ruokailusta on tunteja… Ja tiiän kyllä ettei oikeesti oo mitään taikatemppua millä tästä pääsis helpommin eroon, on ite taisteltava sitkeesti vastaan et voi parantua vaikka jokainen ulkopuolinen kuvittelee et sairaalahoidon jälkeen on kaikki normaalisti ja et pystyy taas syömään. Ainoo apu mulle oli siitä sairaalassa olosta se etten oo enää niin masentunu ja syrjään vetäytyvä kun mitä olin. Ja lilac pompom on mulla lääkärille paikka varattuna ja avohoito paikalle oon jonossa. Onneks koska jos ei olis luultavasti ajautuisin nopeesti takas entiseen missä käyn kaikki sillat läpi mielessäni ja yritän valita niistä parhaimman mistä hypätä alas kun ei pää kestä enää jatkuvaa taisteluu syömisen kanssa. Ja tiedän hyvin et vahingoitan tällä vaan itteeni. Mulla on aina ollu hyvä sydän, ei mitään ongelmia sen kanssa ja nyt osastolta pääsyn jälkeen kun vähensin uudestaan syömistäni ni on alkanut sattua rintaan sydämen kohdalle, voihan tietty olla et on jotain muuta mutta veikkailen että sydän yrittää muistuttaa mua sen olemasssa olosta, että huolehtisin itestäni ja sydämestäni syömällä edes jotenkin normaalisti. Eihän kukaan vaadi mua vapaana syömään 5 kertaa päivässä, 3 ateriaa riittäis mutta kun en saa syötyä edes 2… Muistan miten lapsena aina haaveilin et isona musta tulee malli ja teen kaikkee hienoo, haaveilin vielä 15 vuotiaanakin ja katoin itteeni peilistä, ja keksin muka siitä et enhän mä voi olla malli kun en oo edes laiha! Haaveet kaatu siihen samalla kaatu myös terve elämä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      66
      1572
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      162
      1349
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1192
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      118
      1159
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      31
      1001
    6. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      67
      818
    7. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      104
      805
    8. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      89
      676
    9. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      181
      667
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      634
    Aihe