maalämpö, muutama kysymys

maalämpöönkö

Täystehomitoitettu vai osatehomitoitettu maalämpöpumppu?

Mistä ihmeestä tiedän, kumpi on edullisempi meidän käytössä? Lämmitettävä kaksi paritaloa (kuutiotilavuus vajaa 800). Vuosittainen lämmitysenergiantarve (käyttövesi mukana) noin 46 000 kWh.

Mitä noissa tarjouksissa on osattava huomioida eli mitä myyjät jättävät kertomatta?

6

456

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • LVI-INSSI

      hankkeessa kannattaa käyttää hyvää suunnittelijaa eikä lähteä ominpäin touhuamaan.Koko lämmitysjärjestelmä vaatii jo ammattilaisen ja luvatkin tulee asiallisesti tehdyksi.Sama koskee myös omakotitaloja.

    • > Täystehomitoitettu vai osatehomitoitettu maalämpöpumppu?

      tosin ristiriitaisia näkemyksiä sielläkin ..

    • mj

      Itse kyllä panostaisin täystehomitoitukseen. Yhdeksän vuoden kokemuksella ainakin rakentamassamme saman kokoluokan talossa sähkölaskut ovat pysyneet täystehoisellä laitteella varsin alhaisina. Osatehoisessa ratkaisussa sähkövastuksen kuluttama energia on jokatapauksessa kompressorin tuottamaan energiaan verrattuna selkeästi kalliimpaa. Hintaeron osatehoisen ja täystehoisen välillä tuo käsittääkseni käytännössä pykälää suurempi kompressori ja lämmönvaihtimet. Omaa laitetta hankkiessani kiinnitin huomiota täystehoisuuden lisäksi käyttöveden tuottamiseen ns. tulistustekniikan avulla ilman sähkövastusta ja vesivaraajan suurehkoon kokoon. Noin 400 litraisella pöntöstä on lämmintä vettä kyllä riittänyt hyvin isommallakin porukalle.

      Etälukusähkömittareiden yleistyessä ollaan käsittääkseni lähitulevaisuudessa siirtymässä sähkön hinnoittelussa ns. tasahinnoittelusta huippukuormien mukaiseen hinnoitteluun. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että kovilla pakkasilla sähkö on kallista ja tällöin lämmön tuottaminen suoralla sähköllä on anyway huono vaihtoehto.

      Laitteen teknisten ominaisuuksien lisäksi takuuajan pituus ja huollon toimivuus ovat ainakin asioita, joita kannattaa vertailla.

      • AM

        "Etälukusähkömittareiden yleistyessä ollaan käsittääkseni lähitulevaisuudessa siirtymässä sähkön hinnoittelussa ns. tasahinnoittelusta huippukuormien mukaiseen hinnoitteluun."

        Mihin tämä tieto perustuu? Tätä jaetaan täällä faktana, mutta mistä tieto on saanut alkunsa? Mikään pakkohan sähköyhtiön ei ole hinnoitella kulutuksen mukaan. Kilpailu voi pakottaa sähköyhtiöt hinnoittelemaan nykyiseen malliin, koska eihän kaikki kuluttajat halua pörssihinnoiteltuun sähköön mennä.


      • sentään

        Nykyiset mittarit pystytään kyllä etälukemaan mutta mittareiden pitää vielä kehittyä hurjasti ennenkuin voidaan puhua reaaliaikaisesta sähkön laskutuksesta. Kuluttajan pitäisi nähdä mittarista kulloinkin voimassa oleva sähkön hinta voidakseen päättää ostaako kyseisellä hinnalla vai vähentääkö kulutusta.
        Vai luuletko että menisi läpi sopimus jossa sähköyhtiö vain jälkikäteen ilmoittaisi että sähkösi maksoi silloin ja silloin sen ja sen verran ja että maksapa vaan kiltisti laskusi?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuvaile kaivattuasi kolmella

      Emojilla. Oma vastaus 💨🚮💣
      Ikävä
      174
      1578
    2. Kysymystä pukkaa

      Mitä aiot tehdä kun näet hänet seuraavan kerran? Vai oletko kuin ei mitään....
      Ikävä
      126
      1501
    3. Mitä sä kuvittelit

      Kun annoit mulle huomiosi, tottakai minä menin ihastumaan suhun. En ole koskaan ollut se henkilö keneen kukaan kiinnittä
      Ikävä
      119
      1442
    4. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      8
      1147
    5. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      74
      983
    6. Sähköauto ei saastuta

      Koska sähköautossa ei ole saastutusputkea kuten polttomoottoriautossa. Saastuttajille tulee mätkäistä kunnon saastutusv
      Maailman menoa
      276
      950
    7. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      223
      932
    8. Olisitko oikeasti

      valmis kohtaamaan kaivattusi?
      Ikävä
      86
      873
    9. Älä nainen leikistä suutu!

      Ja kyllä täytyy kritiikkiäkin kestää, mm. ylipaino, se että oot köyhä jne jne Melko tutulta mieheltä
      Ikävä
      77
      823
    10. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      147
      814
    Aihe