Piraatti virustorjunta

8+11

Monet ilmaisia virustorjuntoja tarjoavat yritykset kauppaavat myös maksullisia ja paremmin varusteltuja versioita karvalakkimallistaan. Tuttu sanoi että turhaa on tuollaista ilmaisversiota ladata kun saa helposti sen paremmankin ilmaiseksi. Vuosia olen käyttänyt Avast antivirus free editionia.

Kaveri sanoi että voi huoletta ladata joltain Torrent sivustolta sen paremman version ja se on täysin vastaava, vain eri kautta saatu. Luotettavimmat tiedostot jotka on ladattu tuhansia kertoja ja analysoitu niin niihin voi jo kuulemma luottaa. Riski että virustorjunta olisikin vain naamioitu virukseksi on kuulemma pieni.

Itse latasin kokeilumielessä vanhalle koneelleni tuon Avast antivirus Pron. Asennus oli tuttu eikä mitään hämärää näkynyt, päivitti itsensä mukisematta ja tunnisttaa viruksia edelleen. Rekisteröintitiedostokin oli Avastin oma teknologiaa mikä kirjoitti vain nämä tiedot ohjelmalle.

Ei siis mikään .exe tai muu sovelluskikkailu. Avast ei näköjään huolehdi antamistaan lisensseistään kun omanikin on joku WESTERN APPRAISERS & CLAIMS (jordan@datadrive biz) ja toimii silti vuoden 2012 lopulle asti.

Mikä riski on käyttää tällaista virustorjuntaa?? Näyttäisi kyllä siltä ettei tuossa ole mitään poikkeavaa vaikka olisin sen Avastilta ostanut. Yleisesti vaikka keskustelua vaikka kopeloiduista käyttöjärjestelmistä ja muista tärkeistä tietokoneen ohjelmista. Tiedän että lataus on laitonta!

9

700

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nettiviisas

      Itse suhtautuisin äärimmäisen varovasti torrent-jakeluissa oleviin piraattisoftiin.

      Ilmaiset virustorjuntaohjelmat taitavat olla useimmiten sellaisia, joissa on rajoitetun ajan voimassa oleva lisenssi ilman uutta rekisteröintiä tai joitakin ominaisuuksia (esimerkiksi ohjelmallinen palomuuri) jätetty pois tai säätömahdollisuuksia rajoitettu. Jos ei halua investoida maksulliseen versioon, niin kyllä niitä voi ihan hyvin käyttää. Netistä löytynee testituloksia niiden kyvyistä.

      Kannattaa huomata, että erityisesti piraattisaiteilta löytyvät "keygen"-ohjelmat, joilla voi generoida lisenssiavaimia, sisältävät lähes aina jotain ylimääräistä. Itse ohjelmapaketti voi siis olla puhdaskin, mutta kräkkäyssoftasta saakin pöpön koneelle.

      • varmuuskummi

        Ehkäpä se keygen kannattaa ajaa virtuaalikoneessa, jos windowsia käyttää.

        Macin keygeneissä ei tietääkseni ole koskaan ollut mac-örkkiä.

        Moni windowsin turvaohjelma kuulemma väittää keygenejä haittiksiksi silloinkin kun ne ovat absoluuttisen puhtaita.


      • pelastakaa mubarak

        "Itse suhtautuisin äärimmäisen varovasti torrent-jakeluissa oleviin piraattisoftiin."

        Et kai sä virkasi puolesta mitenkään muuten voikaan niihin suhtautua. Kaikkihan me koetetaan työpaikkamme pitää ja lausunnot on sen mukaisia.


      • tonteero

        Tottakai ne visurscannerit ilmoittaa keygenit haittaohjelmia sisältäväksi, koska ne auttavat sinua saamaat laittomasti hankittuja ohjelmia ilmaiseksi käyttöösi. Harva niistä mitään oikeasti sisältää... scannerit vain tunnistavat ne ja saavat näin osan ihmisistä perumaan tarkoituksensa laittaa laitonta tavaraa koneelleen.


    • jepmastera
      • nettiviisas

        Lyhytlinkit ja hakukonelinkit ovat muuten aina sellaisia, joiden klikkaaminen vähän hermostuttaa, niistähän ei välttämättä näe senkään vertaa mitä tavallisesti, että mitä linkin takaa löytyy.

        http://www.avast.com/en-eu/pr-avast-software-over-770-000-pirates-plus-2-in-the-vatican

        Artikkeli on sinänsä ihan kiinnostava ja kuvaa varmaan nykymaailmaa hyvin. Siinä muistutetaan myös, että piraattisaiteilta löytyy usein haittaohjelmilla höystettyjä ohjelmia.

        --
        Ari Husa, CERT-FI


      • Cruzan
        nettiviisas kirjoitti:

        Lyhytlinkit ja hakukonelinkit ovat muuten aina sellaisia, joiden klikkaaminen vähän hermostuttaa, niistähän ei välttämättä näe senkään vertaa mitä tavallisesti, että mitä linkin takaa löytyy.

        http://www.avast.com/en-eu/pr-avast-software-over-770-000-pirates-plus-2-in-the-vatican

        Artikkeli on sinänsä ihan kiinnostava ja kuvaa varmaan nykymaailmaa hyvin. Siinä muistutetaan myös, että piraattisaiteilta löytyy usein haittaohjelmilla höystettyjä ohjelmia.

        --
        Ari Husa, CERT-FI

        Lyhytlinkkien ja hakukonelinkkien avaamista turvaavat esim. sellaiset ilmaiset lisäosat kuin WOT eli Web of Trust ja OpenDNS:n ilmainen nimipalvelu jossa on hyvät suodatukset.
        --

        Olli Haukkovaara


    • Pienempi riski on olla ilman tälläistä virustorjuntaa kuin ihan itse asentelee ne troijalaiset sinne koneelle piraattiohjelmien muodossa.

      • sekotekstiä

        Taitaa monella "nykyajan" aikuisilla olla ensimmäiset piraatit DOS-ajalta(ok amiga ja commodore sitä ennen), silloin käytettiin fixejä mitkä ohitti nää pyöriteltävät pahviläpykät että pääsi pelaamaan/ohjelmaan (stunts, disney joku, yms.). Ehkä mulla ollu tuuria tai jotain, kun olen käyttänyt keygenejä jo n.15v. On niitäkin todella huvittavia tilanteita ollu, että laillisesti hommattu softa on pitänyt cräkätä, kun ei ole toiminut "as-is".
        Jokainen muistaa varmasti no-cd-patchit/crakit yms.

        Niin ja itsellä on "vain" microsoftin security essentials virustorjunta ja winukan oma muuri natti. Ei tuu kyllä edes ajeltua mitää loveletter.txt.exejä :D
        Joku jos epäilyttää niin voi laittaa filen http://www.virustotal.com/


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenna teen sen

      Se on nyt päätetty. Pääsen pois tästä epätietosuudesta.
      Ikävä
      81
      3434
    2. Hakkarainen: persut Venäjän ja Pohjois-Korean tiellä

      Hakkarainen entisenä persujen kärkipoliitikkona tietää, mitä puhuu. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010422614.html
      Maailman menoa
      200
      2002
    3. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      25
      1921
    4. Fuengirola.fi: Kohuissa rypenyt Jari Sillanpää, 58, harvinaisessa haastattelussa: "Minä haluan..."

      Ex-tangokuningas on kertonut kuulumisiaan Espanjan Aurinkorannikolta. Että ei muuta kuin elämässä etiäpäin, Jari Sillanp
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1568
    5. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      166
      1405
    6. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1405
    7. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1109
    8. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      97
      1058
    9. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      854
    10. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      850
    Aihe