Mikä on esivalta?

ATSJHA

Uuden Testamentin kreikankielisessä alkutekstissä Room. 13:1-3 esiintyvä sana ”eksusia” (uun päällä lyhyt viiva), joka vuoden 1938 suomennoksessa on käännetty sanalla ”esivalta”, merkitsee mm. arvovaltaa, oikeutta käyttää valtaa, hallitsemis- tai hallintovaltaa ja valtaa suorittaa oikeustoimi. Se tarkoittaa myös henkilöitä, joilla on arvovaltaa ja jotka hallitsevat.
Sana ”eksusia” – suomeksi ”esivalta” – johtuu persoonattomasta verbistä ”ekesti”, joka merkitsee ”se on laillinen” tai ”se on laillista”. Todellinen ja Jumalan asettama on vain sellainen esivalta, joka on laillinen eikä tahallisesti ja jatkuvasti riko lakia. Mikään laiton tai tahallisesti ja jatkuvasti lakia rikkova vallanpitäjien ryhmä ei koskaan voi olla Jumalan asettama esivalta, jota uskovien kristittyjen tulisi totella ja kunnioittaa. Mikäli henkilö, tai ihmisryhmä, joka aikaisemmin on ollut laillinen esivalta, tahallisesti ja jatkuvasti rikkoo lakia, se lakkaa olemasta esivalta. Esimerkiksi Venäjän viimeinen keisari ja Suomen viimeinen suuriruhtinas Nikolai II lakkasi olemasta suomalaisten esivalta rikottuaan maamme lakia ja omaa lainvoimaista hallitsijanvakuutustaan julkaisemalla vuonna 1899 ns. helmikuun manifestin, jatkaessaan sen jälkeen laitonta toimintaansa useita vuosia ja hyväksyessään välillä tekemiensä myönnytysten jälkeen vuonna 1914 laittoman suomalaisten venäläistämiseen tähtäävän ohjelman.
Voimassa olevasta oikealla tavalla säädetyistä laista käy ilmi, mikä on esivalta. Jos lain mukaan esivaltana on kuningas, niin kuningas on esivalta. Jos lain mukaan esivaltana on keisari, niin keisari on esivalta. Jos lain mukaan esivaltana, eli valtiovallan haltijana, on kansa kokonaisuudessaan – niin kuin Suomessa – niin kansa on esivalta.

13

480

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • palvelija monessa

      Näin Matteus 23
      1 Silloin Jeesus puhui kansalle ja opetuslapsilleen
      2 sanoen: "Mooseksen istuimella istuvat kirjanoppineet ja fariseukset.
      3 Sentähden, KAIKKI,MITÄ HE SANOVAT TEILLE, SE TEHKÄÄ JA PITÄKÄÄ; MUTTA HEIDÄN TEKOJENSA MUKAAN ÄLKÄÄ TEHKÖ, SILLÄ HE SANOVAT, MUTTA EIVÄT TEE.
      4 He sitovat kokoon raskaita ja vaikeasti kannettavia taakkoja ja panevat ne ihmisten hartioille, mutta itse he eivät tahdo niitä sormellaankaan liikuttaa.
      5 Ja kaikki tekonsa he tekevät sitä varten, että ihmiset heitä katselisivat. He tekevät raamatunlausekotelonsa leveiksi ja vaippansa tupsut suuriksi
      6 ja rakastavat ensimmäistä sijaa pidoissa ja etumaisia istuimia synagoogissa,
      7 ja tahtovat mielellään, että heitä tervehditään toreilla, ja että ihmiset kutsuvat heitä nimellä 'rabbi'.
      8 Mutta te älkää antako kutsua itseänne rabbiksi, sillä yksi on teidän opettajanne, ja te olette kaikki veljiä.
      9 Ja isäksenne älkää kutsuko ketään maan päällä, sillä yksi on teidän Isänne, hän, joka on taivaissa.
      10 Älkääkä antako kutsua itseänne mestareiksi, sillä yksi on teidän mestarinne, Kristus.
      11 Vaan joka teistä on suurin, se olkoon teidän palvelijanne.
      12 Mutta joka itsensä ylentää, se alennetaan; ja joka itsensä alentaa, se ylennetään.
      13 Mutta voi teitä, kirjanoppineet ja fariseukset, te ulkokullatut, kun suljette taivasten valtakunnan ihmisiltä! Sillä itse te ette mene sisälle, ettekä salli meneväisten sisälle mennä.

      Suomalaiset vaan eivät ole itse tajunneet valtaansa täysin. Suomalaisiinkin sopii edelläoleva.

      • ATSJHA

        Väärät käsitykset esivallasta ovat johtaneet siihen, että kansan palvelijoista on tullut käytännössä kansan herroja, jotka voi vat rikkoa lakia ja ovat mm. valtiopetokseen syyllistyen ja valehdellen liittäneet Suomen EU:hun. Vieraan valtakunnan, EU:n, tukemina he ovat asiallisesti ottaen nousseet kapinaan esivaltaa eli Suomen kansaa vastaan.
        Suomen kansalla onkin oikeus syrjäyttää ne palvelijansa, nykyiset vallanpitäjät, jotka sitä sortavat. Tämän on kuitenkin tapahduttava laillisesti ja rauhanomaisesti.

        Keinot ovat olemassa

        Kansalla eli esivallalla on keinoja laillisuuden palauttamiseen. Niihin kuuluvat oikeutta puolustavat järjestöt, todellisen tiedon levittäminen, irtautuminen laittomuutta tukevista yhteisöistä, tarvittaessa kansalaistottelemattomuus eli kieltäytyminen noudattamasta laittomia määräyksiä ja ennen kaikkea laillisuuden ja itsenäisyyden palauttamiseen sitoutuneiden ehdokkaiden äänestäminen eduskuntaan, valtuustoihin ja muihin luottamustehtäviin. Tällainen henkilö on saatava myös tasavallan presidentiksi


    • Anonyymi

      Suomessa ei ole koskaan edes ollut laillista esivaltaa,hyväveli verkosto on vain toiminut valtion suojatyöpaikkalaistenkin kesken,ystävällisin terveisin Israelin Pyhältä

    • Anonyymi

      Vittu satujuttuja tälläset uskonnot tiede on mikä auttaa
      Mitään apua rukoilemista ei ole ollut ehkä aiheutti markkinaosuuden kun koitti ymmärtää näitä mielipuolen kirjoituksia ja aina yksin piti olla ja rukoilla ehkä joku aivovaurio tulee sellaisesta.
      Mutta monet tekee rahaa uskonnoilla. SIKSI OVAT SÄILYTTÄNEET SUOSIONSA.

    • Anonyymi

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Kali

      Kali (devanagari: काली, IAST: Kālī) on hindulaisuudessa esiintyvä jumalatar, jota hindut pitävät äitijumalatar Devin raivoisana ilmenemismuotona. Sana ”kali” ons sanskriittia ja merkitsee 'mustaa' taikka 'aikaa'. Hän on sekä tuhon että luomisen jumalatar.

      Kali kuvataan mustaksi ja vihaiseksi tanssivaksi naiseksi. Hänen kaulastaan roikkuu pääkalloja ja vyöstään katkaistuja käsivarsia, jotka symboloivat ihmisten sanoja ja tekoja (karma). Kalin suusta roikkuu pitkä kieli, ja molemmista suupielistä valuu verinoroja. Hänellä on neljästä kymmeneen kättä, riippuen siitä mitä ominaisuuksia halutaan painotettavan. Vasemmissa käsissä on verinen miekka ja katkaistu pää jotka symboloivat egon ja syntien tuhoa ja sielun vapautumista. Oikeanpuolisilla käsillään Kali toivottaa siunausta ja kehottaa olemaan pelkäämättä. Usein Kali kuvataan seisomassa Shivan päällä. Joidenkin lähteiden mukaan Shiva oli hänen aviomiehensä. Joidenkin taas Kalin kerrotaan oleva Shivan, miehen feminiinen puoli. Toisten lähteiden mukaan taas Shivan vaimo oli Parvati, jonka inkarnaatio Kali on. Näissä lähteissä Kalin kerrotaan olleen naimaton.

      Devin suurteoista kertovan Devi-mahatmyan mukaan Kali surmasi demoni Raktabijan johtaman demoniarmeijan. Tuhottuaan armeijan Kali ja Raktabija taistelivat, mutta jokainen Raktabijan veripisara muuttui tuhanneksi jättiläiseksi. Kalin piti juoda demonin veri, jotta voisi kukistaa hänet. Joidenkin myyttien mukaan surmattuaan Raktabijan Kali alkoi tanssia villisti. Shiva tuli rauhoittamaan Kalia heittäytymällä tämän jalkoihin esittäen kuollutta. Kalin tanssi tyyntyi vasta kun hän uskoi vahingossa surmanneensa miehensä.

      Kalia ja Parvatin toista inkarnaatiota Durgaa pidetään merkityksellisinä jumalattarina, joita palvotaan erityisesti Itä-Intiassa. Heidän kunniakseen juhlitaan Durga Puja -juhlaa.

    • Anonyymi

      https://www.msn.com/fi-fi/uutiset/other/uusi-teknologia-muuttaa-minkä-tahansa-ikkunan-näkymättömäksi-kameraksi/ar-AA1myB2G

      Uusi teknologia muuttaa minkä tahansa ikkunan näkymättömäksi kameraksi
      Uutinen, jonka tekijä on Redação •

      3 pv
      CES 2024:ssä saksalainen Zeiss esitteli uuden teknologian, joka voi muuttaa minkä tahansa lasipinnan kameraksi.
      + Video: Omega paljastaa Seamaster Planet Ocean Ultra Deepin innovatiivisen luomisen kulissit

      + Video näyttää ensimmäisen autonomisen dronen laskeutumisen Iso-Britannian suurimmalle laivalle

      Multifunctional Smart Glass -teknologia voi heijastaa “holografista” ja laajennetun todellisuuden sisältöä läpinäkyvälle pinnalle autojen näyttöihin, 3D-ohjausosien älykodeissa ja jopa läpinäkyvään videopuheluun lasipaneelin keskellä.

      Se on rakennettu ohuen polymeerikalvon ympärille, joka voi “muuntaa minkä tahansa lasipinnan (rakennusten ikkunat, läpinäkyvät näytöt, ajoneuvojen sivuikkunat) pyynnöstä näytöksi viestintään”.

      Zeissin keskeisiin ominaisuuksiin kuuluu “näkymätön suuripiirteinen kamera” ja “yksilöllinen suuntautumisen ja näkökentän koon säätö”.

      Zeissin esittely CES:ssä keskittyi yleiseen järjestelmään, painottaen sovelluksia autoissa, joten monet niiden käyttötapaukset perustuvat siihen, miten holografia voi parantaa auton käytettävyyttä.

      Muita mahdollisuuksia ovat leijuvat kytkimet, joissa eleet tai äänikomennot aktivoivat holografisia ohjausosia tasaisella pinnalla autossa tai älykodissa.

      Ikkunalasit voisivat toimia säädettävänä ympäristövalona, ja lasipintojen mikro-optinen kerros voisi napata auringonvaloa ja ohjata sen piilotettuun aurinkokennoon energian tuottamiseksi.

      O post Uusi teknologia muuttaa minkä tahansa ikkunan näkymättömäksi kameraksi apareceu primeiro em TechBreak.

    • Anonyymi

      https://www.pelastussanoma.fi/paivittaista-seurantaa/2023/10/04/apokalyptiset-ajat-alkavat-nyt/



      4.10.2023

      Apokalyptiset ajat alkavat toukokuussa 2024

      Tätä on vähän odotettu ja nyt se tulee… kuinka ollakaan toukokuussa 2024, jota seuraa ylösotto, joka pysäyttää penseästi asiaan suhtautuvat tänne jäävät kuin seinään! Mietis tätä nyt!

      ------------

      Väärinajattelija -podcast, jakso 24: Sylvi Silvennoinen-Kassinen (WHO:n pandemiasopimusehdotus)

      https://www.youtube.com/watch?v=szS3H43pUuU&t=143s

    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1438
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      982
    3. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      741
    4. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      34
      692
    5. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      687
    6. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      111
      660
    7. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      659
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      36
      634
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      64
      608
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      303
      597
    Aihe