Käyn useasti pohjanmaalla, Lapualla. Olen siellä myös silloin tällöin maistellut paikallisten grillien tuotteita ja täytyy sanoa, että ihastunut. Siellä osataan tehdä kaikista purilaisista ym rapeita ja syötävän hyviä. Kun vetaan niitä esim. Hyvinkään grillien tuotteisiin, niin ero on huima. Täällä sampylät ja piirakat ovat lössöjä, pehmeitä ja jopa vetisen tuntuisia. Pohjanmaalla sämpylä kuumennetaan parillalla siten että siitä tulee rapeakuorinen. On varmaan sämpylän rakenteesta kiinni. Täälläkin olen nähnyt parillaa käytettävän, mutta ei sämpylöistä siitä huolimatta tule rapeita.
Ottakaapa paikalliset grilliyrittäjät oppia Pohjanmaalta, siellä osataan grilliruuatkin. Kuulin, että Lapualta lähetetään Matkahuollon kautta jopa Ouluun näitä kyseisiä herkkuja.
Pohojalaasta Grilliherkkua
14
673
Vastaukset
- hampparia huuleen
oikein grilliruoka spesialista, kaikenlaisia tyhjäpäitä ja sen mukaisia on kirjotuksetkin.
- teksti.
olikin kaikkea muuta, kuin tyhjäpään kirjoittama.
- tyhjää parempi
teksti. kirjoitti:
olikin kaikkea muuta, kuin tyhjäpään kirjoittama.
sinun tekstistäsi, ja tämän jälkeen minun tekstistä, ja niin edespäin.........
- Nälkä lähti
löytyy paikkoja Hyvinkäältäkin ja lähiseudulta.Ne ovat lähes aina täynnä ja jopa jonoa.Pirunsaari ja Laineen leipomokahvilat nyt ensialkuun tulee mieleen ja 25-tien varrella Hyvinkään ja Mäntsälän rajalla oleva Kera-grilli johon on aina jonoa.Laatu/hinta takaa menekin.
- koiran oksu
oikeaa ruokaa? Yleisen määritelmän mukaan sellaisena pidetään esim. kotiruokaa. Grilliruoka määritellään juurikin vain grilliruoaksi, kai niissäkin on sitten eri tasoja.
- Nälkä lähti
koiran oksu kirjoitti:
oikeaa ruokaa? Yleisen määritelmän mukaan sellaisena pidetään esim. kotiruokaa. Grilliruoka määritellään juurikin vain grilliruoaksi, kai niissäkin on sitten eri tasoja.
Joillakin on aivan normaaleja ruoka-annoksia ja reilun kokoisia.Eivät ole useinkaan mitään hienostelupaikkoja.Kannattaa käydä tutustumassa.
- vai hienostelua?
Nälkä lähti kirjoitti:
Joillakin on aivan normaaleja ruoka-annoksia ja reilun kokoisia.Eivät ole useinkaan mitään hienostelupaikkoja.Kannattaa käydä tutustumassa.
mitään hienostelupaikkoja" hei haloota vaan, kysymys oli grilliruoasta. Ne eivät ole koskaan mitään hienostelupaikkoja, sellaset ovat pääosin rekkakuskien ja kännien rasvatankkaukseen tarkotettuja koppeja.
- Hei haloo
vai hienostelua? kirjoitti:
mitään hienostelupaikkoja" hei haloota vaan, kysymys oli grilliruoasta. Ne eivät ole koskaan mitään hienostelupaikkoja, sellaset ovat pääosin rekkakuskien ja kännien rasvatankkaukseen tarkotettuja koppeja.
on tarjolla normaaleja ruoka-annoksia,jollaisista jotkut puhuvat kotiruokana.Mäkkärit ja vastaavat on toinen lukunsa,niistä ei ole puhe.
- vinkki*
Hei haloo kirjoitti:
on tarjolla normaaleja ruoka-annoksia,jollaisista jotkut puhuvat kotiruokana.Mäkkärit ja vastaavat on toinen lukunsa,niistä ei ole puhe.
Täällä tunnetusti keskustelu menee jonkun sanan juupas eipäs väittelyksi. Varsinaisesta aiheesta ei juurikaan jutella. Olen kyllä käynyt riittävästi gourmet-paikoissa syömässä ja tunnen ne. Nyt olikin kysymys grilliruuasta, mikä on oma lajinsa.
Olen nauttinut myös Pirunsaaren herkkuja, mutta kaikista paikallisista ja etelä-suomen grillipaikoista poiketen, Etelä-Pohjanmaalla on oma tapa tehdä grilliruuat. Henkilö, joka ei ole niitä maistanut, ei voi verrata. Siksi kerroinkin näistä herkuista täällä, ihan informaatiomielessä. Mutta täällä kaikki asiat käännetään vastakkainasetteluksi. Turha tästä asiasta on riitaa vääntää. - vanhat rasvat
vinkki* kirjoitti:
Täällä tunnetusti keskustelu menee jonkun sanan juupas eipäs väittelyksi. Varsinaisesta aiheesta ei juurikaan jutella. Olen kyllä käynyt riittävästi gourmet-paikoissa syömässä ja tunnen ne. Nyt olikin kysymys grilliruuasta, mikä on oma lajinsa.
Olen nauttinut myös Pirunsaaren herkkuja, mutta kaikista paikallisista ja etelä-suomen grillipaikoista poiketen, Etelä-Pohjanmaalla on oma tapa tehdä grilliruuat. Henkilö, joka ei ole niitä maistanut, ei voi verrata. Siksi kerroinkin näistä herkuista täällä, ihan informaatiomielessä. Mutta täällä kaikki asiat käännetään vastakkainasetteluksi. Turha tästä asiasta on riitaa vääntää.koskapa grilliruoasta ei hovikelpoista saa, tai sitten se ei ole grilliruokaa. Grilliruokahan on paistettu suoraan paistolevyn päällä, makuerot eri grillien välillä tulevat pääasiassa paistoöljyn kunnon mukaan, mitä eltaantuneempi rasva sen heikompi taso, myös raaka-aineiden tuoreudella ja laadulla on jotain tekemistä asian kanssa.
- et sillee
vanhat rasvat kirjoitti:
koskapa grilliruoasta ei hovikelpoista saa, tai sitten se ei ole grilliruokaa. Grilliruokahan on paistettu suoraan paistolevyn päällä, makuerot eri grillien välillä tulevat pääasiassa paistoöljyn kunnon mukaan, mitä eltaantuneempi rasva sen heikompi taso, myös raaka-aineiden tuoreudella ja laadulla on jotain tekemistä asian kanssa.
ruokailupaikassa Suomessa on hyvin kirjava ruokalista ja annosten koot vaihtelevat.Mielipiteitä makuasioista on Suomessakin noin 5 miljoonaa.
- epäterveellistä aina
et sillee kirjoitti:
ruokailupaikassa Suomessa on hyvin kirjava ruokalista ja annosten koot vaihtelevat.Mielipiteitä makuasioista on Suomessakin noin 5 miljoonaa.
mitenkä ruoka valmistetaan, joten kirjavuus jää lähinnä eri materiaalien tasolle, valmistusmenetelmän säilyen samana. Öljyssä paistaminen on se grillin valmistusmenetelmä, turha sellasesta on kotiruokana puhua.
- 2+9
vinkki* kirjoitti:
Täällä tunnetusti keskustelu menee jonkun sanan juupas eipäs väittelyksi. Varsinaisesta aiheesta ei juurikaan jutella. Olen kyllä käynyt riittävästi gourmet-paikoissa syömässä ja tunnen ne. Nyt olikin kysymys grilliruuasta, mikä on oma lajinsa.
Olen nauttinut myös Pirunsaaren herkkuja, mutta kaikista paikallisista ja etelä-suomen grillipaikoista poiketen, Etelä-Pohjanmaalla on oma tapa tehdä grilliruuat. Henkilö, joka ei ole niitä maistanut, ei voi verrata. Siksi kerroinkin näistä herkuista täällä, ihan informaatiomielessä. Mutta täällä kaikki asiat käännetään vastakkainasetteluksi. Turha tästä asiasta on riitaa vääntää.Erjan grilli vimpelissä oli aikoinaa kuuluisa hyvistä sapuskoista, 80-luvulla sai jonottaa meni milloin tahansa, ja Matilta tuli hyvät vitsit kaupan päälle, on muuttanut kuulema Kokkolaan.
- Anonyymi
Keragrilli on todella huono. Sain viimeksi käydessä niin huonoa ruokaa ett vieläkin suututtaa. Nuori vaalea tyttö teki. Boikottiin laitamme vaikka vakkareita ollaan.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
En usko et meistä tulee jotain
Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel102860- 1152135
Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"
Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei431554- 2601398
- 701003
Olen J-mies
Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.47911- 55884
Ei sitten, ei olla enää
Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na77880- 44785
Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä
Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to93736