Jo leikatut Finestissä, kokemuksia?

-jahkaaja-

Hei,

olisi kiva kuulla kokemuksia teiltä, jotka olette tämän vuoden puolella laittaneet silikonit joko Finestillä taikka Lookilla:) Itse olen menossa noin kuukauden päästä, ja jostain syystä nyt meinaakin mennä pupu pöksyyn, vaikka tätä asiaa olen 10 vuotta miettinyt. Itseäni lähinnä mietittää nyt se, että kuinkakohan pitkään nämä nykyajan implantit kestävät, jos siis kaikki menee hyvin eikä tule mitään kapseloitusmisongelmia. En haluaisi kuitenkaan joutua läpikäymään useita leikkauksia, vaikka tiedän kyllä, että riskit ovat aina olemassa.

Joten kertokaahan rohkaisevia kokemuksia:)

33

8020

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vanhaa tietoa

      Et maininnut kyseisen "tutkimuksen" tekovuotta etkä muutakaan tarkentavaa tietoa. Kyseessä lienee jokin ikivanha selvitys. Nykyiset Natrellet ovat ihan yhtä hyviä kuin Mentorit, Tässä viestiketjussa lienee taustalla Laatukirurgian katkeruus siitä, että Jyri Kullamaa lähti sieltä lätkimään ja perusti oman firman, Fin-Est Oy:n.

      Mutta kannattaa muistaa, että Laatukirurgian nykyinen kirurgi (Krüünvald) käyttää omalla klinikallaan Natrelleja, ja hänen mukaansa ne eivät ole yhtään huonompia kuin Mentorit. Keneen tässä on luottaminen: Laatukirurgian omistajiin, vaiko ammattitaitoisiin kirurgeihin?

      • Tuore tutkimus

        Yrität kääntää keskustelun pois itse asiasta. Aloittaja oli kiinnostunut riskeistä ja niihin hän halusi vastauksia. Mainitsemasi yritykset eivät ole kyseistä tutkimusta tehnyt, vaan sen tekijä on kyseisen Natrelle-implantin valmistaja. Tutkimus on tuore vuonna 2009 julkaistu ja koskee nykyisiä, käytössä olevia rintaimplanttimalleja.

        NATRELLE™ SILICONE-FILLED BREAST IMPLANTS - SMOOTH SHELL WITH BARRIER LAYER and NATRELLE™ SILICONE-FILLED BREAST IMPLANTS - TEXTURED SHELL WITH BARRIER LAYER

        Allergan Medical
        Application Numbers: 61865 and 60524
        Licence Numbers: 72264 and 72263
        Date Issued: 2009/09/18


      • LÄHDEKRITIIKKIÄ
        Tuore tutkimus kirjoitti:

        Yrität kääntää keskustelun pois itse asiasta. Aloittaja oli kiinnostunut riskeistä ja niihin hän halusi vastauksia. Mainitsemasi yritykset eivät ole kyseistä tutkimusta tehnyt, vaan sen tekijä on kyseisen Natrelle-implantin valmistaja. Tutkimus on tuore vuonna 2009 julkaistu ja koskee nykyisiä, käytössä olevia rintaimplanttimalleja.

        NATRELLE™ SILICONE-FILLED BREAST IMPLANTS - SMOOTH SHELL WITH BARRIER LAYER and NATRELLE™ SILICONE-FILLED BREAST IMPLANTS - TEXTURED SHELL WITH BARRIER LAYER

        Allergan Medical
        Application Numbers: 61865 and 60524
        Licence Numbers: 72264 and 72263
        Date Issued: 2009/09/18

        Oletko kuullut sanaa ”lähdekritiikki?”. Aina, kun täällä jotain väitetään, pitää miettiä, KUKA tai MIKÄ taho siinä on taustalla. Tuskin sinä täällä ihan hyvää hyvyyttäsi päivystät. Senkin olemme huomanneet, että et ole plastiikkakirurgi, vaan ihan vain liikemies.


    • koskaan ei tiedä

      Jos puhutaan pelkästään implanttien kestosta, nykyisten implanttien kestoaikaa ei tunneta koska se on niin pitkä ettei siitä ole vielä kokemusta. Vanhempiakin malleja on pidetty lähemmäs 20 vuotta, joten uusille on ilmeisesti odotettavissa vielä pidempi kestoikä. Tähän perustuen valitsin muutama vuosi sitten parhaimmaksi kehutut Mentorit, myös niiden hyvien takuuehtojen vuoksi. Ainakaan vielä ei ole mitään oireita kapseloitumisesta.

      Nykyisestä iästäsi riippuu joudutko uusimaan implanttisi ja monestiko. Kapseloitumiseen vaikuttaa suuresti henkilökohtaiset ominaisuudet. Joillekin tulee kapseloituminen nopeasti joillekin ei koskaan. Kapseloituessakin korjausleikkauksen ja uusien implanttien laiton jälkeen voi olla ettei uutta kapseloitumista tule.

      • Anonyymi

        Mentor mulla repesi, 6vuotta olleet mulla.


    • fin-est

      Onko kukaan käynyt Fin-Estissä? Kokemuksia olisi kiva kuulla!

    • Suosittelen

      Kävin alkuvuodesta ja kaikki meni oikein hyvin. Konsultaatiossa täällä Helsingissä kävin pari kertaa ja siellä käytiin asiat tarkasti läpi. Tallinnan päässä meitä oli 4 potilasta samalle kirurgille ja homma kävi siellä päässä kyllä aika vauhdikkaasti. Kirurgin kanssa ehdin juttelemaan n. 10min. ennen leikkausta. Minulle tuli sama koko ja malli mitä oli jo Helsingissä sovittu ja lopputulokseen olen todella tyytyväinen. Saattaja kannattaa ehdottomasti ottaa mukaan.

    • miss may

      Hei,

      kiva kuulla, että kaikki meni hyvin ja että lopputulos on mieleinen :) Mikä koko ja malli sinulle laitettiin? Kuinka kauan kesti paraneminen? Entä mitä sovitte takuusta?

      Jos jollain leikatulla olisi anonyymisähköposti niin voisitteko laittaa osoitteen? Olisi kiva kirjoitella ja kysellä vähän tarkemmin ilman, että saa mitään käännytys-/mainospuheita niskaansa;)

      miss may

      • Kunka kehtaat

        Tuskinpa, mutta yrität kyllä kovasti mollata yritystä kun omasi on mennyt perseelleen!


    • mikä pelle

      tää yks besserwisser kuvittelee tietävänsä kaiken ja muut ei mitään. Hänellä on tieto bakteereista ja keneltä ja missä se on tarttunut. PASKanJaUha sanon minä. Wituttaako noin paljon kun Kullamaa on muualla? Kullamaalla menee hyvin, eikä hänen tarvitse alentua haukkumiseen ja syyttelyyn suomi24 palstalla. Sekö sua ottaa aivoon?

    • Juuri leikattu

      Mulla sujui Finestin kautta kaikki hyvin. Päädyttiin alkuperäistä suunnitelmaa yhtä kokoa suurempaan implanttiin, sillä rinnoissani oli hyvin tilaa. Tällä hetkellä on turvotusta ja kipua lähinnä kainaloiden puolella. Ei vielä mustelmia tms. ja leikkaushaavoista ei ole tullut pisaraakaan verta.
      Lähinnä vinkkinä että kannattaa ottaa omia eväitä, esim. banaaneja mukaan, sillä itse olin ensin leikkausta edeltävästä illasta syömättä ja juomatta, sitten leikkauspäivänä söin ehkä klo 17 jugurtin (ja oksensin sen) ja iltapalaa ei sairaalassa tarjoiltukaan. Onneksi oli banaani. Aamupala oli vasta lähempänä klo. 10, ja olin jo siinä vaiheessa niin nälkäinen että pyysin hälytyskellolla tuoremehua :)
      No mutta lopputulos näyttää hyvältä, runsas C arvioisin. Verrattuna imetyksen runtelemiin patalappuihin, joissa nännit roikkuivat 7 cm alempana kuin pitäisi, muutos on melkoinen. Mutta tiedän että toipumiseen menee aikaa ja lopullinen tulos näkyy joskus kesän korvalla.

      • Samassa sairaalassa

        Terveyskeskukseen pikaisesti niin ottavat sairaalabakteerinäytteen. Jos kyseessä on tavanomainen haavatulehduksen bakteeri, se paranee tavanomaisella antibiootilla ja saat siihen reseptin terveyskeskuksesta. Sairaalabakteeri tarvitsee järeämmät antibiootit ja useimmiten sairaalahoidon. Pitää siis selvittää onko kyse todellakin sairaalabakteerista eikä muusta tulehduksesta.

        Miksi Kullamaan potilailla olisi tavanomaista enemmän sairaalabakteeria mutta samassa sairaalassa muilla lääkäreillä ei ole. Ei taida pitää paikkaansa. Kyseessä on sentään Viron parhaimpiin sairaaloihin luokiteltu sairaala.


    • Juuri leikattu

      Joku siis kommentoi samalla nimellä oman ap kirjoituksen perään. Mulla ei kuitenkaan mitään tulehdukseen viittaavaa. Yleensähän leikkaushaavan tulehdus näkyykin vasta 3 pv leikkauksesta. Tässä näkyy näiden keskustelupalstojen 'ilo' kun ei oikeasti voi keskustella kokemuksistaan, vaan provosoijat ja eri firmojen markkinoijat vaan kehuu omia firmojaan ja parjaa toisten ym.

      • 345g

        Kävin leikkauksessa 5 viikkoa sitten. Samana päivänä leikattiin 2 muuta. Yhdellä oli saattaja. Minulla ei ollut saattajaa ja sain yhteisen huoneen toisen tytön kanssa. Helsingissä suunnitelmissa oli McGhanin anatominen 325 g. Paikan päällä pyysin, että minulle laitettaisiin isompi. Nyt on siis 345 g lihaksen alla. Kaikki meni kuten oli sovittu ja luvattu. Me samana päivänä leikatut olemme pitäneet yhteyttä Facebookin kautta ja meillä kaikilla on paraneminen sujunut normaalisti. Sairaala oli siisti ja näytti juuri remontoidulta sisältä. Miinuksena voin sanoa, että sairaalan ruoka ei ollut järin hyvää. Ainoa hankaluutta tuottanut asia oli kotimatkalla hytin raskaan oven avaaminen. Kävin itse useammassa paikassa konsultaatiossa ennen leikkausta ja ulkopaikkakuntalaisena Finestin paketti toimi minulle parhaiten. Sain esimerkiksi lähetteet tutkimuksiin, joita ei kaikissa muissa paikoissa ollut antaa.


      • ?????

        Mikä tulehdus? Tutkittiinko bakteerit tai paraniko se tavallisilla antibiooteilla? Jos kyseessä olisi ollut täällä huhutusta sairaalabakteerista, olisit todennäköisesti joutunut sairaalaan hoitoon. Tavanomainen haavatulehdus voi tulla vaikkapa siitä kun hikoilee kunnolla kohta leikkauksen jälkeen kun haavat eivät ole vielä umpeutuneet täysin. Hiki valuttaa iholta bakteereita haavaan ja tulee tulehdus ellei haavaa puhdista desinfionesteellä. Jos vielä ompeleet ovat paikallaan, riski on suuri. Sen vuoksi mm. uinti ja saunominen on kielletty kunnes ompeleet on poistettu. Haavojen säännöllisellä vedellä suihkuttelulla ne pidetään puhtaana ettei tule tulehduksia.

        Suomalaisissa julkisen puolen sairaaloissa aika usein kirjoitetaan resepti antibioottikuurista kun potilas kotiutetaan. Haavatulehdukset ovat sen verran tavanomaisia.


    • Vadelma84

      The Look ja Fin-Est leikkaavat samassa sairaalassa. Käytössä on samat leikkaussalit, henkilökunta ja välineet. Jos tulehduksia tai sairaalabakteereja on, niin kyllä niitä on sitten molemmissa paikoissa ja kaikilla potilailla. Kirurgihan ei sitä tulehdustta istuta. Kannattaa käyttää maalaisjärkeä.

      Omasta puolestani ja siskoni puolesta voin sanoa, että meille ei tullut mitään tulehdusta tai muutakaan ongelmaa. Sairaala oli siisti. Eiköhän tämä ole osa sitä muutakin mustamaalausta.

    • Tirppu

      Onko fin-estin käyttämät implantit OIKEASTI huonompia, vai mustamaalaako ihmiset vaan firmaa? Itse olen saanut positiivisen kuvan kullanmaan leikkauksista, mutta implantteja on haukuttu? ja laatukirurgian implantteja sanottu hyviksi, mutta kirurgista ei minkäänlaista kommenttia??? Olikos se nimi Katrin Krüünvald?

      • Samaa jankkaat

        Samaa jankkaat aina vain, kun yrität mustamaalata muita. OIKEASTI nykyisillä Natrelleilla ja Mentoreilla EI OLE laatueroa. Kysymys on makuasiasta.

        Jälkimmäinen osa edellä olleesta kysymyksestä koski "Laatu"-kirurgialle työskentelevää kirurgia. Siitä on ollut kovasti epäselvyyttä. Äskettäin joku mainosti käyneensä Jaan Troostin leikattavana tämän vuoden puolella "Laatu"-kirurgian asiakkaana.


      • Samaa copy-pastea

        Taas jankkaat samaa copy-paste-paskaa, mitä olet jankannut kuukaudesta toiseen, tarkoituksenasi omien tuotteittesi mainonta ja muiden mustamaalaus. Jätit kokonaan kommentoimatta edellisen kirjoittajan kysyksen siitä, KUKA "Laatu"-kirurgiassa suorittaa leikkauksia. Vaikka olisi mitkä "luxus-implantit" (hah hah!), niin hällä väliä, kuka leikkaa.


    • implanttieero

      itsekkin olen tuota fin-estiä harkinnut, ainut mikä vielä estää on se että en tiedä onko heidän käyttämät implantit tosiaan niin huonoja kun kaikki keskustelu palstoilla väittävät... ja jos menisin itse heiltä kysymään, tuskin saisin puolueetonta vastausta siitä mikä olisi paras....

      • Anna mennä!

        Voisit vaikka googlaa englanniin tai ruotsin kielellä, niin tietäisit että ei ole. Sen sijaan on maailman käytetyin ja ehkäpä tutukituin implantti. Täällä nyt on vaan tämä "mustamaalaaja" aamusta iltaan tyrkyttämässä omia kapistuksiaan!

        Suosittelen Fin-Estiä ihan siitä syystä, että tiedän henkilökunnan olevan ammattitaitoista, eivätkä sorru täällä toisten mustamaalaamiseeen kuten jotkin toiset!


    • HaaveistaTotta

      Fin-Est on nettisivujen mukaan laajentamassa konsultaatiopistettä Seinäjoelle..?Nyt olisi meikäläiselläkin mahdollisuus konsultointiin ilman monien tuntien matkustamista Helsinkiin.

    • leikattu

      Itse olin leikkauksessa Fin-Estin kautta muutama päivä sitten ja ainakin tähän mennessä kaikki on mennyt hyvin. Nyt on vähän alkanut pelottaa haavan infektiot, kun täällä on kaikenlaista juttua, mutta toivottavasti paranevat hyvin. Vielä olen aika kipeä ja toimintakyvytön ja särkylääkettä kuluu.

      Mutta siis Fin-Estistä sen verran, että kaikki sujui moitteettomasti ennen leikkausta ja myös sairaalassa. Sairaala oli siisti ja hoitajat mielestäni ihan ok, vaikka heitäkin on jossain keskusteluissa haukuttu. Kaikki hoitajat puhuivat suomea. Lääkäri oli myös mukava sen vähän mitä häntä nyt näkikään (ennen leikkausta ja seuraavana päivänä pikaisesti). Ruoka ei tosiaan ole mitään parasta, mutta söin sitäkin hyvällä ruokahalulla, kun oli niin kauan pitänyt olla syömättä ennen leikkausta. Itselläni oli saattaja mukana ja koin sen tosi tarpeelliseksi, muuten olisi pitänyt juoksuttaa hoitajia koko ajan, kun en ilman apua päässyt sängystä ylös jne.

      Kysykää lisää jos joku tietty juttu kiinnostaa.

    • asdfgbhjk

      minkälaiset implntit sait/otit? oliko konsultaatio niin hyvä kun sitä täällä koko ajan käydään kehumassa?

    • leikattu

      Implanttini ovat Allergan Natrellet, anatomiset, 255g. Laitettiin hieman pienemmät kuin mitä konsultaatiossa sovittiin, koska painotin kirurgille ennen leikkausta, että haluan mahdollisimman luonnolliset rinnat ja koko ei ole se tärkein. Lähtökohta minulla oli AA tai pieni A.

      Konsultaatio oli ihan kattava ja konsultoija mukava, mutta juurikaan mitään uutta tietoa en siellä saanut, koska olin jo itse ottanut asioista selvää etukäteen.

    • Anonyymi

      Hammaslääkäri leikkelee

      • Anonyymi

        Mutta on vaan kelvannut erikoistumaan plastiikkakirurgiaan suomalaisissa sairaaloissa.


    Ketjusta on poistettu 27 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      126
      3108
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1265
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      101
      1251
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1056
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1051
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      1010
    7. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      956
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      52
      947
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      914
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      44
      826
    Aihe