Hyväntekijät keskuudessamme

Alexin avaamassa keskustelussa ajauduimme sivuraiteille keskustelemaan rikkaista ja rikkauksista.

Toisille meistä on konkreettista rikkautta kertynyt enemmän kuin toisille. Näin on aina ollut ja tulee varmasti olemaankin. Toisaalta useat rikkaat ovat ymmärtäneet oman mahdollisuutensa tehdä näillä itselleen kasaantuneilla rikkauksilla maailmasta hiukan paremman paikan elää myös köyhemmille ja nyt kirjoitan hetken siitä.

Vietin hetken aikaa Googlen parissa ja tutkin sitä, kuinka esim. toisessa ketjussa mainittu adventtikirkon selkeästi upporikkain edustaja Doug Batchelor on suunnattomalla omaisuudellaan auttanut maailmaa ja sen köyhimpiä jäseniä. Tulos oli hyvin mykistävä. Kirjoittamalla Googleen hauksi "doug batchelor donate" tai "doug batchelor gives away his money" sain tuloksia vain ensimmäisellä haulla ja silloinkin linkki johdatti minut paikkaan, jossa voisin itse lahjoittaa lisää rahaa Dougille.

https://www.amazingfacts.org/DonateOnline/OneTimeDonations/tabid/180/Default.aspx

Jostain syystä sellaiset ihmiset, jotka ovat ylettömän rikkaita ja he tunnustautuvat julkisesti kristityiksi ja muistavat kehua omaa kristillisyyttään, eivät koe tarpeelliseksi juuri koskaan auttaa muita ihmisiä omalla omaisuudellaan tai vauraudellaan, vaan he mieluummin pitävät omaisuuden itsellään. Poikkeuksia toki on, mutta tuntuvat olevan harvassa. Mistähän tämä johtuu? Ilmeisesti Raamattu ja etenkin Jeesuksen opetukset ovat sisäistettävissä hyvinkin erilaisilla tavoilla.

Sitten menemme toiselle puolelle aitaa, eli selkeästi suorastaan ateististen ihmisten pariin tai hiukan lievempien agnostikkojen maailmaan. Ajattelin alkuun, että he ovat heitä, jotka tuijottavat omaa napaansa ja koettavat kerätä itselleen lisää ja lisää, sillä eikös tuollaisten Saatanan vallassa olevien luulisi siten käyttäytyvän?

Ja kuinkas kävi:

Agnostikko Bill Gates lahjoitti 10 MILJARDIA omaisuudestaan mm. rokotteiden kehittämiseen malariaa vastaan, joka ei lääkeyhtiöitä ole paljoakaan kiinnostanut:

http://edition.cnn.com/2010/BUSINESS/01/29/davos.bill.gates.donates/index.html

Muutama kuukausi sitten kuulimme Bill ja Melinda Gatesin säätiön olevan lahjoittamassa 60 MILJARDIA dollaria, jotka käytetään maailman köyhien ihmisten elämän laadun parantamiseen.

http://www.wokay.com/news/famous-personality/melinda-gates-40337.html

Erilaiset amerikkalaiset uskonlahkot eivät tällaista hyvällä katso, sillä tämä toiminta vie heiltä maksavia asiakkaita.

Ateistiksi tunnustautuva Warren Buffet on antanut suunnattomia summia hyväntekeväisyyteen ja on kehoittanut rikkauksia omistavia antamaan vähintäin puolet omaisuudestaan hyväntekeväisyyteen.

http://www.reuters.com/article/2010/06/16/us-philanthropy-buffett-gates-idUSTRE65F5CC20100616

http://money.cnn.com/2006/06/25/magazines/fortune/charity1.fortune/

Buffet on antanut miljardeja mm. tuberkuloosin kitkemiseksi kehitysmaissa jne.

Agnostikko George Soros, joka ei usko jumaliin, mutta kuitenkin pitää itseään sellaisena, on toiminut myös hyvin kristillisesti, vaikka hänen maineensa liike-elämässä on hyvinkin kova ja julma. Omaisuuttaan hän jakaa auliisti sitä tarvitseville:

http://www.ft.com/cms/s/0/fc205cf0-baa9-11df-b73d-00144feab49a.html#axzz1GYUslC5B

Antoi 100 miljoonaa dollaria ihmisoikeuksia vahtivalle järjestölle. 50 miljoonaa New Yorkin köyhien kolutusta tukemaan jne jne...

Lukemattomat upporikkaat, mm. Facebookin perustaja Mark Zuckerman ovat ymmärtäneet oman huikean omaisuutensa auttavan myös vähemmän rikkaita ja he jakavat omaisuuttaan auliisti köyhille. Missä ovat kristityiksi tunnustautuvat vastaavat?

Yhden löysin pitkän tonkimisen jälkeen:

http://www.zimdiaspora.com/index.php?option=com_content&view=article&id=4652:christian-billionaire-david-green-pledges-to-give-away-wealth&catid=73:music&Itemid=299

Miksi me emme lue tällaisia uutisia amerikan outojen lahkojen sisällä elävistä superrikkaista ihmisistä?

Eikö heitä kiinnosta tehdä maailmasta parempaa paikkaa kaikille, vaan ainoastaan heille itselleen ja omille lapsilleen?

2

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • PYH!

      Pyh pyh pyh!!

    • eremith32

      Kyllähän jokainen vähänkin järkeään' - käyttävä eli hiukankin ajatteleva ihminen näkee/tajuaa, että mistä on kysymys näissä "uskonnollisissa" lahkoissa? Näissä kulteissa käytetään valtaa itseään uskonnollisiksi johtajiksi - auktotoriteeteiksi nimittäneet rahan-ahneet teologit, jotka käyttävät valtaa kerätäkseen hyvän aineellisen omaisuuden eläkepäiviensä varalle, suun pieksännällä.

      Lahkojen opit on sisäistettävä jokaisen lahkoon kuuluvan jäsenen, ja siten hänet on velvoitettu pitämään lahkoa yllä määrätyllä rahamäärällä palkkatuloistaan, eli 10% tuloistaan, muutoin hän on riistäjä/varas. Ajatteleminen pidetään yksinomaan lahkon eli adventtikirkon käsissä. Tässä on hyvä esimerkki mihin johtaa kulttien taantumuksellinen toiminta, he vastustavat jyrkästi tieteellistä kehitystä, ja sitä vastoin edistävät taantumuksellista suuntaa.

      Siksihän kirkolliset lahkot eivät ole sietäneet sitä, että ihmiset tarvitsisi tietoa, vaan heidät pitää erottaa yhteiskunnasta juuri siksi, että muutoin he olisivat kenties vakava isku kirkkojen olemassaololle, heidät tulee sulkea kirkon omaisuudeksi, jotta he pysyisivät vain kirkon dogmaattisissa opinkappaleissa. Heidät tulee saada kirkon vallan alaisuuteen, etteivät he suinkaan alkaisi itsenäisesti ajattelemaan, joka olisi silloin vaarallista kirkon kannalta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      304
      1889
    2. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      110
      1775
    3. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      126
      1740
    4. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      73
      1625
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      31
      1567
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      69
      1285
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      89
      1038
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      23
      1035
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      22
      1002
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      100
      948
    Aihe