Tullin selvityspyyntö?!

KekeMään

Hei!

Sain tullilta selvityspyynnön kun en ollut epähuomiossa toimittanut kaikkia papereita Saksasta tuodusta autostani.

Minkä ihmeen takia tulli haluaa autostani kauppakirjan? Eikö se ole henkilökohtainen eikä kenenkään tarvitse tietää mitä olen autostani maksanut?Ja mitä tarkoittaa "kauppakirja maahantuojasta lähtien" tai "maahantuojan kauppalasku", jos olen itse hakenut autoni tarvitseeko näitä edes ajatella?

Miksi he haluavat myös CO2 - todistuksen, minua auttanut välittäjä sanoi, että jollain CO2 todistuksella joskus yritetään rahastaa, onko tässä kysymys juuri siitä? Jos joudun tämän todistuksen toimittamaan, mistä sen saa ja paljonko se maksaa?

Kiitos vastauksista jo etukäteen!

7

676

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tuonut-

      Itse ilmoitin tullille, ettei ole kauppakirjaa koskaan tehty. Ei sellaista kuulu toimittaa, se on vanha jäänne (kuten virkailijatkin) ajalta jolloin vero meni ostosumman mukaan.

    • autokuume tyydytetty

      Kauppakirjan Tulli vaatii siksi, että se todistaa parhaiten omistajuuden autosta vaihtuneen. Jos kauppakirjaa ei ole, tulee toimittaa jokin muu luotettava selvitys omistajuuden vaihdoksesta. kauppasummalla ei ole mitään merkitystä veron määrään, vaan vero toimitetaan päästöjen mukaan.
      CO2 todistusta vaaditaan yleensä katsastuksessa. Yleensä Saksan otteesta kuitenkin tarvittavat tiedot löytyvät (tyyppihyväksyntä koodi, jonka perusteella CO-päästöt selviävät) Kauppias toimitti minulle veloituksetta postilla todistuksen.

      Mietin tätä samaa juuri pari viikkoa sitten Tullin osalta ja soitin heille. Auto oli Italian papereille ja virkailija vain totesi, että V7 kohdasta löytyy tieto, ei tarvitse toimittaa heille mitään todistusta.
      Tuo kauppakirja maahantuojasta lähtien ja maahantuojan kauppalasku eivät koske sinua, koska olet yksityinen maahantuoja
      Eilen tulikin sitten veropäätös ja parin päivän päästä auton on sitten kilvissä. Aika nopeata toimintaa nykyään; veroilmoitus oli tullilla tiistaina ja päätös oli päivätty perjantaina. Ennen meni näihin juttuihin kuukausia

    • Kekemään

      onko siis näin, että kauppakirja ei ole pakollinen jos sitä ei löydy? Mitä voisin toimittaa tullille kauppakirjan sijaan todistukseksi omistajuuden vaihdoksesta?

    • jorma123112

      Vaikka saksalaisen rek otteen molemmat osat... Vähän niinkuin suomessa saat kakkos osalla rekisteröityä ajoneuvon nimiisi.

    • Satamajätkä

      En ymmärrä miksi tullille pitää todistaa ostaneensa auton. Tuskin kukaan haluaa maksaa autoveroa muusta kuin omistamastaan ajoneuvosta. Tullin pitää noudattaa myös tarkoitussidonnaisuusperiaatetta. Kyse on menettelystä, jossa määritetään auton arvo, ei sen omistajaa.

      • eioleperäänkyselleet

        Onko tuo niin vaikeeta toimittaa kauppasopimusta? Olen varmaan kymmeniä autoja verottanut ja aina on ollut kauppasopimus papereitten mukana. Ei tullia kiinnosta se hinta vaan aivan muut asiat. Hinnan voi ja pitääkin hävittää siitä sopimuksesta!


    • bytbil.ok

      Ruotsista omaan käyttöön olen auton tuonut. Tullilta tuli myös vastaava kysely, s-postilla kopiot del 1 ja del 2 mitkä Suomessa vastaa rekisteriotteen osia.

      Luovaria en ole ruotsinautosta siis tehnyt, näillä tiedoilla homma toimi ok.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      119
      2681
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      256
      1155
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      91
      1129
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      8
      1084
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1011
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      940
    7. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      933
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      906
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      41
      842
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      37
      809
    Aihe