Vatsa laitetaan uuteen uskoon!

uusimasu

Olisko kellään tuoreita kokemuksia vatsan muotoiluleikkauksesta ( abdominoplastia)
Olen menossa pian ko. operaatioon ja asia alkaa luonnollisesti jännittää, vaikka olen miettinyt asian tarkkaan ja tämä on asia jota olen kauan halunnut.
Erityisesti kiinnostaa kuulla mielipiteitä sellaisilta kanssasisarilta, joilla raskausarvet ovat olleet se häiritsevin tekijä. Itselläni vatsanahka roikkuu ( kaksi raskautta, isoja vauvoja ) mutta lääkärikin totesi, että ei mitenkään kovin pahasti, en siis omista kovin suurta pussia. Pahan näköisen masustani tekee raskausarvet, joita on koko vatsan alueella paljon, ihan alhaalta yli napaan asti. Lääkäri kyllä lupaili näiden häviävän lähes kokonaan. Haaveissa olisi vielä käyttää bikineitä joku päivä..
Lääkäri lupaili myös nopeaa toipumista, toivottavasti näin käy!

64

7419

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jonnaliisa101

      mis kävit?

    • roikkomasu

      Nopeaa toipumista on vaikea luvata kun ihmiset ovat kovin erilaisia..ja infektiot voivat pidentää toipumisaikaa...mutta jos kaikki menee ok niin kuukausi vähintään...Onnea uudelle ,varmasti hienolle vatsallesi:)

    • ap

      Se on kyllä totta, että toipuminen on yksilöllistä. Toivotaan, että kohdallani kaikki menisi ok. Menen Jyväskylään, sairaala KL:ään, Asko Salmi leikkaa.

    • pömppömasu

      Mulla sama leikkaus parin viikon päästä. Asko Salmi myös leikkaa. Samalla tehdään mastopeksia ilman silikoneja. Pikkusen jännittää jo. Näin untakin jo uudesta sileästä masusta.

    • riippuu-roikkuu

      Pömppömasu! Paljonko tuo paketti maksaa..noin suurinpiirtein? Mä olen harkinnut samaa ja asun keski-suomen alueella.Silikoneja en halua mutta kohotus olisi paikallaan..:(

      • pömppömasu

        Hintahan riippuu potilaasta ja toimenpiteestä. Tarkan tiedon saa kun käy konsultaatiossa. Hinnasto löytyy KL Plastiikkakirurginen sairaalan nettisivuilta. Mulla hinta n. 10000. Mastopeksian osuus on n. puolet siitä.


    • ap

      Onnea ja tsemppiä myös sinulle "pömppömasu", leikkaukseen. Jännitystä alkaa todella olla ilmassa ja unia on täälläkin nähty:)

    • rva ruu

      Kokemusta minulla. Yli navan olevat arvet eivät hävinneet. Nahkaa ei voi leikata loputtomiin. Toki ennen navan yläpuolella olleet striat ovat nyt aivan alavatsalla bikinien alla.
      Toipuminen oli pitkä, yli kuukausi menee kevyesti.
      Että kriittisyyttä lupauksiin. Onnea toimenpiteeseen.

    • 66

      Mä oon menossa ens viikolla Jkylään Salmen leikkaukseen kanssa. Mulla ei tehdä rasvaimua ja Salmi sanoi, että laihat toipuu nopeammin....toiveena päästä jo kolmen viikon jälkeen töihin...toivotaan...4280€ vyö 50€ lisäksi painesukat, joiden hintaa en tiedä vielä, käyn huomenna ostamassa, lisäksi vielä paikan päältä hoitoöljy, joka maksaa muistaakseni 70€

    • ap

      Mulla ihan sama "setti" ja sama hinta:) Tuosta öljystä minulle ei mainittu, mikä vaikutus sillä on??
      Tuosta toipumisesta samaa sanoi minullekin, että hoikkana naisena pitäisi toipuminen olla vähöb helpompaa. Tsemppiä sinulle operaatioon!!

      • 66

        Hei! Nyt leikkauksesta 2 viikkoa. Paljon helpommin menny ku mihin varauduin. Mullakin siis niin että navan yläpuolella olevat arvet nyt navan alapuolella. Vatsa muutenkin vähän muotopuoli, mutta liian aikaista vielä . Eipähän roiku enää mikään se on pääasia. Sitä öljyä kannattaa alkaa käyttää jo ennen leikkausta. Environ nimistä. Itse ostin vassta leikkauspaikasta ja hieroskelen nyt sitä vatsaan. Mutta ihan noiden arpien paranemisen kannaltahan se on kun on keloiditaipumustakin, eli vasta kun teippaukset saa pois ni pääsen haavaa hoitamaan. Maksaa n. 77 e.


    • iloinenuusimasu

      Hei,
      omasta operaatiostani on nyt aikaa 2 viikkoa ja 5 päivää. Olen menossa maanantaina takaisin töihin (toimistotyö), eli kolmen viikon sairasloma riitti ihan mainiosti. Olen 168 cm pitkä ja painoa 67 kg.
      Minulla pussi tuli kahdesta raskaudesta ja 30 kilon laihduttamisesta :)
      Leikkaus oli aamulla, kesti puolitoista tuntia ja heräilin noin tunnin päästä leikkauksesta ja pakko sanoa että ensimmäinen ajatus oli "miten mä pystyn elämään tän tunteen kanssa" kun vatsassa tuntui valtava kiristys ja kipu. Ekan vuorokauden aikana sain paljon kipulääkkeitä ja oli unen ja valveen rajamailla koko päivän. Seuraavana päivänä kotiin ja siellä iski se pahin kipupiikki. Muistan kun makasin sängyllä ja tuntui että koko vatsan alue (minulta poistettiin siis pussi joka painoi 1150 g ja tikattiin vatsalihakset kiinni) oli tulessa kivusta. Mutta siinä olikin se pahin, sitten alkoi päivä päivältä olemaan parempi. Kipulääkkeitä meni ekalla viikolla aika reilusti, tokalla vähemmän. Nyt en käytä enää. Ja oikeastaan kamalinta sen ekan viikon aikana oli kun joutui nukkumaan luonnottomassa asennossa jossa selkä tuli niin kipeäksi että jo siihen heräsi, mutta kun asentoa ei voinut vaihtaa senttiäkään niin oli noustava ylös ja tehtävä pieni lenkki asunnossa mutta tietty sekin sattui sairaasti. Kumarassa kuljin kaksi viikkoa, siis tokalla viikolla kuitenkin niin että ulkopuolinen ei olisi huomannut mitään mutta itse tunsi ettei ole täysin suorassa. Ulos lähdin kävelemään 4-5 päivän päästä leikkauksesta. Pikku lenkkejä alkuun, talon ympäri, sitten useamman jne :)
      Mustelmia mulle ei tullut kuin kaksi ja nekään ei olleet kovin pahoja, ovat nyt poissa. Haavan alue on pysynyt siistinä, ekaa kertaa vaihdoin teipin 2 viikkoa leikauksesta ja silloin teippiin tarttui suurin osa haavan ruvesta ja loput hentoiset tikkien jämät (itsestään sulavat). Haava aukesi parista kohtaa (jossa rupi oli syvä) mutta ei vuotanut pahemmin. Ai niin, ja suihkuttelua haavalle aloitin heti ekana kotonaolopäivänä. Siis niin että teipin päälle vettä ja sitten huolellinen kuivaus. Pysyi näin tosi siistinä. Napa vielä erittelee jotakin ja on yhdestä kohtaa valkoinen (mutta ei siis mitään mätää).

      Turvotus on laskenut jonkin verran, tai itse asiassa aika paljonkin, mutta haava-alueen ympärys on vielä ihan kivikova ja näyttää että siinä on kupu. Olisiko jollakulla kokeneemmalla kertoa milloin alavatsan turvotuskin häipyy?
      Tai voiko tehdä jotain edesauttaakseen sen pikaisempaa katoamista?

      Tukiliiviä pidän edelleen yötä päivää, ilman sitä tuntuukin oudolta.

      Kysykää ihmeessa lisää jos on jotain mielessä? Näin tuoreeltaan on helppo vastata kun asiat on muistissa.

      Eli lyhyesti sanoen, ilman takapakkeja on toipuminen edistynyt, kolme viikko sairaslomaa riitti, haava siisti, vatsa tulossa litteäksi kunhan turvotus häviää ;) ja en malta odottaa että pääsen sovittamaan omia vanhojakin vaatteita uudestaa päälleni, etenkin niitä jotka kiristivät aina alavatsan kohdalta :) Nyt vielä verkkareissa!

      • Anonyymi

        Kiitos, että jaat kokemuksesi


    • iloinenuusimasu

      Niin ja vielä uusimasu kun kyselit tuosta raskausarpien lähtemisestä niin mullakin niitä oli paljon, valtaosa lähti pussin mukana ja kun nahkaa venytettiin ylhäältä alaspäin, sieltä tuli siistimpää nahkaa masun päälle. Mutta kyllä niitä vielä jäi, mutta olen tyytyväinen siihen kuinka vähän :)

    • eima63

      Minulle tehty sama toimenpide 1,5 vuotta sitten Jyvaskylässä myös ja minun "röllykällä" oli painoa 1,5 kg. Leikkauksen jälkeen yö meni melkein kokonaan nukkuessa, mitä nyt hoitaja välillä herätteli mutta ilmeisesti kipulääkettä meni koko ajan sillä mitään kipuja en tuntenut, en edes aamulla. Olo oli hieman heikko mutta suihkussa käyntikin sujui yksin. Hankalin oli kotimatka, sillä autossa istuminen 4 h ei ollut mukavaa. Buranalla mentiin muutama päivä eikä mitään ongelmia eikä kipuja ollut. Nyt mukava ja litteä vatsa, joka edelleen tunnoton mutta se ei haittaa. Kaunis kiitos Asko Salmelle ;)

    • ap

      Leikkauksesta nyt 2 vuorokautta, ja kotona täällä parannellaan kovasti! Kun heräsin leikkauksen jälkeen, oli sama tunne mullakin: Miten kestän tämän ( hetken jo kadutti koko operaatio ) Kivut todellakin yllättivät, vaikka sainkin max.annokset kipulääkkeitä. Nyt kahden vuorokauden jälkeen, alkaa pikkuhiljaa tuntua, että kivut vähän hellittäisi..Yes! Kumarassa pitää kävellä, ja se vähän ottaa päähän, toivottavasti ryhti paranee pian! Aika sekavat fiilikset, vatsa näyttää oudolta..Läysä nahka on hävinnyt, mutta ihmetyttää kun varsinkin ylävatsa on ihan muhkurainen?! Multa jouduttiin kiristämään vatsalihaksia ihan ylhäältä asti, ja nyt näyttää että toiselta puolelta olis paksumpi kuin toiselta. Toivottavasti se olis vaan tätä leikkauksen jälkeistä turvotusta. Napa näyttää aika pahalle tällä hetkellä, verta ym. ympärillä vaikka putsailen ahkeraan..Tässä siis leikkauksen jälkeisiä tuntoja, toivottavasti olo paraneen pian ja vatsa alkaa näyttää enemmän omalta:)

    • iloinenuusimasu

      Hei, nyt tsemppiä vaan, voin kertoa näin tuoreeltaan (kohta kolme viikkoa leikkauksesta) että se masu näyttää aika oudolta ekan 2 viikkoa, vasta kolmannella alkaa näkymään ne oikeat muodot. Mulla oli oikea puoli selvästi isompi kupu ja ylävatsa oli 4 päivää kuin kallion pintaa olisi koskettanut (mulla kiristettiin lihakset myös ylhäältä alas asti). Mulla lisäksi ylimääräinen kuoppa ylävatsalla, joka on pikkuhiljaa laskeutunut alemmas, mutta edelleen erottuu selvästi. Tyttö sanoi onko sulla nyt kaksi napaa? :D Se toivottavasti häviää kun loputkin turvotukset häviävät. Mutta jos jää niin jääköön, ei ole niin iso haitta kuin se iso pussukka ja arvet :D

      Sen tukiliivin poisotto suihkua varten tuntui aina kammolta! Piti kädellä tukea vatsaa kun se tuntui niin omituiselta. Kumarassa reilu kaksi viikkoa kans, välillä tuntuu että vvieläkin silloin tällöin vetää itsensä kumaraan suojellakseen itseään mahdolliselta kivulta mutta sitten kun suoristaa huomaakin ettei se enää aiheuta kipua :)

      Napa parani viikossa, ennen sitä sama juttu, veriklöntti vaan. Nyt se on siisti mutta aika turpeana. Omalta vatsa ei näytä vieläkään, kun on aika reilusti sitä kovuutta haavan ympärillä alavatsalla, mutta käsittääkseni se voi viedä kauan ennekuin palautuu. Eli verkkarilinjalla vaan :)

    • ap

      Kiitos viestistäsi! On todella helpottavaa lukea toisen, samassa leikkauksessa olleen kokemuksia, ja tsemppiä todella tarvitaan! Joo, eilen kun menin ekan kerran suihkuun, oli se aika mielenkiintoinen kokemus. Tuli tunne, että nyt äkkiä vaan suihkutellaan ja sitten takaisin tuo tukiliivi päälle! Tänään oli jo parempi sekin asia. Tuntuu vaan niin oudolle sitä napaakin hoitaa, kun ei mitään tuntoa, mutta silti niin sellainen että uskaltaako koskea..Kiva kuulla, että sulla paraneminen lähtenyt jo noin hienosti.
      Minä sain sairaalasta sellaisen tukiliivin, jota pidän ( tarramalli ) ajattelin, josko sen voisi jossakin vaiheessa vaihtaa esim. Lindexin ohkaisempaan ja miellyttävämpään malliin..Tämä malli näkyy kyllä selvästi vaatteiden alta, ja on aika epämiellyttävä.

    • iloinenuusimasu

      Ja aika tuntuu vaan niin pitkältä kun odottaa sitä toipumista ja palautumista niin kovasti! Mulla on edelleen tuo sama kammottava tarraliivi ja nyt se alkaa jo hinkkaamaan ihoa rikki sieltä täältä tietty kun turvotus on alkanut poistumaan. Mutta ajattelin kärvistellä ja käyttää sen ohjeistetun 4 viikkoa :D eli vielä reilu viikko. Tosin täytyy laittaa kohta joku paita väliin kun oikeesti kutittaa niin kovasti kyljistä!
      Ja mulla oli siis sama kirurgi kuin sulla, teki siistiä jälkeä :)

    • masukka

      Mulla nyt 11 vrk leikkauksesta. tehtiin täysi abdominoplastia, lihasten fiksaus ja rasvaimut kylkiin. Kudosta lähti 1200g ja rasvaa imulla 1400ml. Ompeleet poistettiin 7vrk leikkauksesta.

      Mustelmaa on ainoastaan kyljissä, selän puolella jnkinverran. Vatsa on sileä ja siisti. Ensi maanantaina menen töihin, eli reilu pari vkoa leikkauksesta, aika kotona käy pitkäksi.

      Toipumiseen vaikuttaa hyvä peruskunto, terveelliset ruokailutottumukset ja tietysti positiivinen asenne :)

    • uusimasu

      Onpas hienoa toipumista ollut! Itsekin olen ajatellut monta kertaa, että onpas nyt hyötyä treenatuista jalkalihaksista esim. ylös noustessa kun vatsaa ei voi vieä pahemmin käyttää..
      Joko olet masukka ilman tukiliiviä pärjännyt? Itse vaihdoin sairaalasta saamani tarraliivin nyt sellaiseen tukihousuihin jotka yltää rinnan alle. Tunsin sen tarraliivin niin epämiellyttäväksi, ja lisäksi se näkyi inhottavasti vaatteiden alta.
      Päivä päivältä mennään kohti parempaa oloa, kipuja ei ole enää oikeastaan ollenkaan, paitsi aamuisin, selkä on ollt vähän vielä kipeä.

    • masukka

      Käytän tukiliiviä tuon ohjeistetun 4vkoa. Mulla on niitä kaksi, toinen kuin "peltiä" ja toinen vähän myötäävämpi. Päivisin käytän tuota tiukempaa. Molemissa kolme kaistaletta ja tarraa, eli antaa kyllä hyvän säädön ja tuen rintojen alta ihan lantiolle asti.

      Joo, päivä päivältä olo kohenee se on kyllä mukava tuntea. Tänään kävelin jo ihanassa auringonpaisteessa parin kilometrin "lenkin".

      Toipumista sinnekin ja auringonpaistetta. Kesä on päivä päivältä lähempänä :)

    • iloinenuusimasu

      oi toi kolmen tarran liivi kuulostaa hemmetin paljon paremmalta kuin tämä kahden tarran, tässä kun on se selvä haitta että ylävatsaan ylettää hienosti mutta liivin alaosa jää just haava kohdalle ja painaa ja hiertää :(
      aion silti pitää sen 4 viikkoa yötä päivää tätä ja sen jälkeen siirryn Lindexiltä juuri hankittuun mustaan siistiin vyötärökorsettin :)

    • uusimasu

      juuri tuon hiertämisen vuoksi koin sen niin epämukavaksi. Soitin sairaalaan ja kysyin ihan mielipidettä tähän tukiliiviasiaan.. Mulle kerrottiin, että tuota tarravyötä ei ole mikään pakko käyttää neljää viikkoa, vaan voi siirtyä mukavampaan tukiliiviin jos oma olo vaan sen sallii. Kysyin, että onko tuolla liivillä lopputulokseen ja tai toipumiseen mitää merkitystä ja kerrottiin että ei. Liivin tehtävä on kuulemma vain suojata vatsalihaksia, ettei käytettäessä niin paljoa ota kipeää. Yöllä ajattelin minäkin pitää siis vielä sairaalasta saatua, mutta muuten päivisin käytän mukavampaa liiviä.

    • iloinenuusimasu

      ai jaa, minä olen luullut että sillä on joku turvotusta vähentävä/poisvievä vaikutus. siksi niin tunnollisesti olen pitänyt. ei mun vatsalihakset enää niin kipeet oo että tarviis tuollaista tukea (voi nauraa, muttei täysillä vielä yskiä/aivastaa). tosin mulla enää 6 päivää niin sittenhän se on tuon 4 viikkoa ollutkin päällä yötä päivää.
      Haava mulla on kipeytynyt nyt enemmän. Liekö tuon liivin syytä kun sehän hirttää haavaa kurttuun.

    • iloinenuusimasu

      no niin, nyt on ensimmäinen kontrollikäynti takana, eilen jätin tukivyön pois ja täytyy sanoa että kivut ovat sen mukaiset, yllättävän hyvin liivi piti kivut poissa mutta nyt alkaa loppupäivästä pelkkä kävelykin tökkimään.

      mulla on turvotusta vielä niin paljon että ei mahdu leikkausta edeltävät housut jalkaan (nyt siis 4 viikkoa mennyt). on kuulema ihan normaalia, kuukauden verran arpikudoksen määrä kasvaa ja sitten alkaa häviämään, eli vielä kuukausi ja sit pitäis olla voiton puolella. toki tuo turvotus lisääntyi vielä kun tuen jätin pois ja kivut tulee sitä kautta.

      haava on auennut yhdestä kohtaa ja märki viikonloppuna. ei kuitenkaan tarvinnut antibioottia vaan pelkkää puhtaana pitoa, luultavasti tikki sieltä kurkki. kirurgi katsoi lampulla mutta ei näkynyt enää mitään.

      täytyy sanoa etten tiennyt itkeäkö vaiko nauraa kun vertailtiin ennen ja jälkeen kuvia kirurgin kanssa.. päädyin nauramaan itselleni, ja yhteen ääneen siinä sitten kammoksuttin että kato nyt, miten kamala se oli!!! :D olen kuulema nyt yksi hänen parhaista esimerkeistä kuinka SUURI ero tällä leikkauksella saadaan aikaan.

      kirjoitelkaas jos jaksatte kuulumisia kun olette käyneet ekassa kontrollissanne te muutkin!

    • vatsakas

      5 yötä on leikkauksesta kulunut..joka päivä olen jo liikenteessä ollut...kumarassa hiipparoimistahan se on...maha turvoksissa ja keltainen...lihakset ommeltiin ylhäältä asti, rasvaimua ei tarvinnut tehdä...navan ja haavan välinen alue kuin peltiä ja oudon tuntuinen...vatsalihakset toiselta puolelta koholla ja jostain kohti kuopalla...
      Tässä vaiheessa ei kuitenkaan voi vielä mitään lopullisesta tuloksesta sanoa...olin kyllä varautunut niin kurjaan oloon, että tunnen päässeeni helpolla...

    • uusimasu

      Huomenna kaksi viikkoa leikkausesta. Mulla alkoi myös haava yhdstä kohtaa märkiä ja olen sitä hoitanut nyt puhdistusaineella ja vedellä ja ilmakylvyillä. Olen ollut tämän vuoksi jotakin aikoja kotosalla ilman tukiliiviä, jotta tulehtunut kohta haavasta saa ilmaa. Outoa se on, tuen kanssa on jotenkin paljon turvallisempaa, mutta olen ajatellut että hyvä vaan että tulee pikkuhiljaa totuteltua.
      Varmaan mahtava nähdä se kuva ennen ja sitten tämä nykyinen vierekkäin! Täytyy myöntää että odotan sitä itsekkin!
      Miten sulla iloinenuusimasu tuo turvotus näkyy? Mä en oikein osaa sanoa, onko oma masuni enää kovin turvoksissa. Kovin sileä se jo on, mitä nyt haavan kohdalta koholla, ja joskus iltaisin "möykkyinen" muualta.
      Lenkillä olen jo käynyt ja melkein pääsen jo samaa vauhtia menemään kuin ennen leikkausta. Hirveä himo olis päästä jo harrastuksiin, zumbaan ym. mutta ei taida vielä uskaltaa..
      Vatsakas: Kuulostaa tutulta, mutta pian alkaa helpottamaan, päivä päivältä liikkuminen helpompaa. Itsestä tuntui että sitten oli voiton puolella, kun ei tarvinnut enää kumarassa kävellä:) Noin viikko meni siihen. Tsemppiä ja toivottavasti toipuminen menee hyvin!

    • iloinenuusimasu

      Uusimasu: turvotus näkyy kakkukupuna alavatsan alueella :)
      Etenkin iltaa kohti siihen kasvaa sellainen symmetrinen kovahko kupu, kuin olisin raskaana. Alkaen navan seudulta alas asti. Näkyy sivuprofiilissakin selvästi vaikka vatsa onkin "sileä".
      Ja kyllä sen yksinkertaisesti huomaa siitä kun ei vielä mahdu ennen leikkausta pitämäni housut jalkaan ja painoa EI ole tullut, painan nyt 1,5 kiloa vähemmän kuin leikkausaamuna.
      Kirurgi vannoi jo että varmasti ei mitään sinne laittanut lisää, pois vaan otti :D Mutta kuten sanottu, vielä ihan normaalia jos turvotusta on, katsotaan uudestaan sitten parin kuukauden kuluttua..

    • uusimasu

      No todellakin kuulostaa kovin turvonneelta. Minulla menee jo housut jalkaan ja vähän löysääkin on, joten ilmeisesti ei turvotusta niin paljon kuin sinulla. Paitsi tosiaan iltaisin olen huomannut, että on enemmän. Mutta onneksi sen tietää, että jossain vaiheessa se häviää ja sitten voi vaan nauttia uudesta sileästä masusta:)

    • leikkausta miettivä

      Onko teillä kaikilla kiristetty samalla vatsalihakset? Mulle kirurgi sanoi, että ne saa treenaamalla takaisin yhteen. Oon jostain kyllä lukenut, ettei treenaminen auttais vaan leikata pitäisi.

      Meinasin, että jos ei tarttis niitä leikata vaan vain roikkuva nahka pois niin pääsis ehkä helpommalla. Mutta saa nähdä palautuuko lihakset treenaamalla.

      • ..........

        Jos vatsanpeitteet ovat pahasti venyneet tai peitinkalvo revennyt, ei lihaksia millään treenillä saa enää yhteen, vaan treenaus pahentaa vatsan pullistumista, ja saattaa aiheuttaa esim tyrän. Aikamoinen puoskari on ollut, jos on väittänyt, että lihakset saa takaisin yhteen treenillä. Toki eri asia, jos on katsonut, ettei vatsanpeitteesi ole pahasti venyneet.


    • ent_pömppömasu

      Mulla nyt reilut 5 vk leikkauksesta. Hyvin on haavat parantunut. Pari pientä nestettä tihkuvaa reikää vielä. Pahinta oli oikeastaan se, kun käytössä oli tukiliivi jossa aukko haaroissa. Kaikki neste valui ekana viikkona häpykumpuun ja - huuliin. Ne oli ihan mustat ja grillimakkaran kokoiset. Onneksi se turvotus loppui muutamassa päivässä. Olen tosi tyytyväinen, vatsa on sileä ja rinnat kuin nuorella tytöllä. Mulle ei siis laitettu täytettä rintoihin, ainoastaan mastopeksia.

    • hei vaan

      Kyllä toi vatsan leikkaksen tulos näkyy lopullisesti 1/2 vuoden kuluttua.

    • mvihoppkjjjjjpeivnm

      Nosto!!

    • massuXL

      Ketju joka saattaa innostaa minutkin operaatioon..

    • 7oikein, pliis!

      Muutama hölmö kysymys abdominoplastiasta haaveilevalla.

      Kuinka pitkä sairasloma töistä, teillä leikatut, on ollu? Ja miten työnantaja on suhtautunu? Mulla on suhteellisen fyysinen työ ja vaikea saada sijaista.

      Mistä olette repineet rahat leikkaukseen?

      Itsellä muuten urheilullinen vartalo(164/60) mutta kahden raskauden jälkeen vatsa on arpinen ja roikkuu sekä vatsalihakset ovat tooodella erkaantuneet toisistaan, täten myös vyötärö leveämpi kuin aiemmin. Napa on muuttanu muotoaan ja sektioarvet kiristäneet alavatsaa, aiheuttaen entistä selkeämmän roikkopussin. Arpia on myös navan yläpuolella. Todellisuudessa arvet eivät ole se ongelma vaan se roikkuva pussi.
      Myös rinnat ovat iso ongelma olemattomuudellaan, mutta kun saisi rahat kokoon edes tuon pussukan poistoon!

    • minä

      7oikeinpliis, kirjoittelinkin tohon toiseen ketjuun kokemuksestani,joten tähän vain lyhyesti... eli mut leikattiin ihan muutama päivä sitten Virossa ja ei ollu niin paha kokemus ku pelkäsin, tai ehkä nyt vaan alkaa elämä voittaa. Rahat osittain säästettiin, osittain lainasin. Sairaslomaa en ole ottanut päivääkään, eikä näihin kauneuskirurgisiin saakaan palkallista. Sen sijaan tein sisään työtunteja ja otin vuosilomapäiviä. Periaatteessa 2,5viikon päästä leikkauksesta pitäisi mennä töihin. Teen kyllä kevyttä toimistotyöhön verrattavaa asiakaspalvelutyötä. Jos en kykene vielä töihin, haen palkatonta. Työnantajalle tai työkavereille en kertonut mitään eikä tää muutenkaan ole asia,minkä oisin halunnu jakaa. Ihan lähimmät tietää vain. Mies mukana täällä ja olen kyllä tarviinnu apua monessa asiassa. Mullekin tehtiin abdominoplastian lisäksi rintojen kohotus ja laitettiin implantit. Jos toimenpiteet kiinnostaa,niin kannattaa tilata esitteet vaikka muutamaltakin firmalta tai käydä konsultaatiossa, tekisin tämän kyllä uudelleenkin.

    • uusi napa :)

      Minut leikattiin puoltoista viikkoa sitten, vatsan muotoilu ja siinä sitten samassa vähän rasva imua. Lähti löysät nahat ja ylimääräinen hyllyvä ihra, jo nyt näyttää paremmalta vaikka toipuminen vasta aluillaan :)
      Nyt menossa tikkien poistoon.
      Tässä vähän fiiliksiä leikkauksen jälkeen. (ennen laikkausta pelotti ihan sairaasti)
      Ekat päivät ihan kamlia, mutta jo 4. päivä, niin alkoi elämä voittamaa. Turvotust vielä ja pikku kipuja , varovasti kävellen edetään lähestulkoon selkä suorana. Nyt voi jo yskiä ja aivastaa ihan pikkuisen, eikä tunnu sitä että tikit ja lihakset repeilee, toki se kipeää tekee vieläkin.
      ARNICA homeopaattinen valmiste auttaa leikkauksesta toipumista huomattavasti.
      Vatsallaan nukkuminen ei onnistui joten kannattaa opetella nukkumaan selällään ja pikkuhiljaa voi siirtyä kylki asentoon, yöt ovatkin pahimpia vielä. Kaikenlaiset tuntemukset vatsan peitteissä hämmentää ja kummaksuttaa, mutta kuuluvat ilmeisesti parantumis prosessiin.

      Minun toimenpide tehtiin Suomalaisessa yksityis sairaalassa, laina rahoilla mentiin ja kalliiksihan se tuli, mutta jos elämän laatu tästä paranee niin joka euro on sen arvoista. Tallinnaan en uskaltaisin lähteä moiseen isoon operaatioon, koska jälki juttuja voi tulla kaikenlaisia ja täällä koto Suomessa apu on kuitenkin lähinnä.
      Sairaslomaa ei tähän saa, mä otin lomaa ja ajattelin että 2,5 viikkoa riittää ja nyt ainakin tuntuu siltä että riittää koska teen kevyttä toimistotyöä.

      Tässä näitä päällimmäisiä fiiliksiä. Kysellä voi ja vastailen sen mitä omalta osaltani voin.

      Tsemppiä kaikille jotka tätä suurta asiaa pohdiskelee.

    • Uudella Navalla

      Huomenta!!

      Minut leikattiin 4pv sitten. Ensimmäinen fiilis tosiaan leikkauksen jälkeen, kun heräsin, oli että mitä hittoa olen mennyt tekemään. Ne kivut yllätti niin totalisesti. Ajattelin etten koskaan tästä toivu. Leikkaus päivä meni ihan sekavissa tunnelmissa heräämisen jälkeen. Niinkuin joku aikaisemmin kirjoitti: unen ja valvetilan rajoilla :-)
      Leikkauksen jälkeinen aamu oli jo huomattavasti paljon helpompi.
      Haavaa suhkuttelen pari kolme kertaa päivässä ja tukiliiviä pidän. Itse osti H&m alusvaateosastolta sellaisen lahkeellisen tukiliivin, mikä yltää rintojen alle. Mukavan pehmeäää materiaalia, ei saumoja eikä tarroja.. Kipuja ei juurikaan enää ole, toki ne liikkeet joissa pitää käyttää keskivartalon lihaksia, tekee kipeää. Selkä alkaa olla melkoisen jumissa, kun selälleen tulee nukuttua. En kyllä edes tiedä saako kyljellään nukkua?? Viimeyönä meinaan tuntui jo serran verran paremmalta, että käännyin hetkeksi kyljelleni kun selkää koski niin paljon. Onko teillä tietoa että saako nukkua kyljellään, jos kivut antaa myöten? Onke se haitallinen asento haavaa ajatellen?
      Navan alapuolella ei ole tuntoa yhtään ja iho navan ja haavan välissä on kivikova. Turvotusta kai haavan ympärillä, vaikea sanoa sillä yleensähän turvotus tuntuu sellaisena pehmeänä...Kun nestettä kertyy. Mutta nyt sitä ei huomaa muusta kuin alavatsa sellainen kohollaan olevan "pallo". Siis haavan ympärys.
      Tänään uskaltaa jo ihan kevyseti yskäistä, ilman että tuntuu siltä että lihakset ja haavat repeää. Heti leikkauksen jälkeisenä päivänä tuli vahingossa yskäistyä ja herravarjele sitä kivun määrää!!! Meinasin jaloilleni tipahtaa!!! Tuntui että jotain repesi.
      Selän saan jo lähes suoraksi ja kävelylläkin tulee käytyä päivittäin. Hissukseen jaloittelen pienen lenkin :-)

      • Uudella Navalla

        Ja leikkaus tehtiin Virossa! Ja ainakaan tässä vaiheessa en moitteen sanaa keksi :-)


    • Entinen roikkumaha

      Itsellä operaatiosta kulunut nyt 2 viikkoa ja 2 päivää, ja täytyy sanoa, että tosi hyvin on parantuminen alkanut. Ekat kolme päivää olivat kivuliaat, kävelin kumarassa, ja jokainen nukkuma-asennon muutos teki kipeää, kolmella buranalla ja yhdellä panadolilla niistä päivistä selvisin. Sen jälkeen olo alkoi helpottaa (selän sai jo melkein suoraksi) ja kipulääkkeet jätin kokonaan pois ekan viikon jälkeen. Nukutuksestakin virkosin hyvin, pää ei ollut yhtään sekaisin ja kivut olivat ihan hallinnassa (tippaletkukin oli turhaan yön yli kädessä). Jo tunnin-parin päästä heräämisestä halusin vessaan ja muutenkin yksin jaloittelemaan ja sainkin luvan siihen (en tarvinnut ollenkaan toisen ihmisen tukea). Heti seuraavana aamuna (17 tuntia leikkauksesta) pääsin kotiin, olo oli niin hyvä.

      Mulla oli karmea roikkumaha, joka häiritsi varsinkin eteenpäin kumartuessa. Oli kuin löysä pullataikina olisi ollut roikkumassa mun mahan päällä. Takana siis kolme synnytystä, painoa kertyi hurjasti per synnytys ja lisäksi yksi muu lihominen lasten saannin jälkeen. Paino sahasi melkein 20 kg ylös ja alas siis 4 kertaa. Sain painon alas 4 vuotta ennen operaatiota (laihdutin 1,5 vuodessa noin 17 kiloa) mutta vatsa ei vaan pienentynyt eikä kiinteytynyt vaikka mitä liikuntamuotoa kokeilin (muokkaus, zumba, tanssi, jne). Leikkaus olikin ainoa vaihtoehto, vatsalihakset olivat selkeästi erkautuneet, eli ne kurottiin nyt umpeen.

      Kävelyllä kävin lähikaupassa jo tokana leikkauksen jälkeisenä päivänä (parin kilometrin lenkki), siitä sitten lenkit on koko ajan pidentyneet. Nyt menee jo tunnin lenkki koiran kanssa melkein samaa vauhtia kuin ennen leikkausta. Työt aloitin viikon päästä leikkauksesta ilman ongelmia, teen kevyttä päätetyötä. Tukiliiviä vielä käytän vuorokauden ympäri lähinnä vatsan muotoilun takia, kipuja ei oikeastaan enää ole (painavia tavaroita en vielä nostele). Tikit poistettiin pari päivää sitten ja haava tosi hyvin (tikit poistaneen hoitajan mielestä) parantunut. Mitään tulehduksia tai mustelmia ei ole ollut (rasvaimua ei tehty). Turvotusta on vain vähän haava-alueen ympärillä. Vatsa on melkein normaali, vain pieni alue navan toisella puolen tuntuu koskettaessa hieman tunnottomalta.

      Itse päättelin, että nopea toipuminen johtuu mun hyvästä fyysisestä kunnosta. Olen hieman päälle viisikymppinen, noin 160 cm ja 60 kg. Ennen leikkausta harrastin liikuntaa parin vuoden ajan vähintään 10 tuntia viikossa (tanssia, kävelyä, pyöräilyä, muokkausjumppaa, zumbaa), varsinkin tanssi, muokkaus ja zumba vahvistivat myös vatsalihaksia. Suosittelenkin muillekin peruskunnon ja vatsalihaskunnon nostamista ennen leikkausta, samoin ylimääräisestä painosta kannattaa hankkiutua eroon hyvissä ajoin.

      Tekisin saman siis uudestaankin ... vatsa on jo nut paljon, paljon, paljon paremman näköinen kuin ennen leikkausta, ja lopputulos selviää vasta muutaman kuukauden päästä. Tsemppiä leikkausta suunnitteleville, se kyllä kannattaa ! Kipujen määrä ja toipuminen on ihan yksilöstä ja lähtökunnosta kiinni.

    • Uudella Navalla

      Minulla leikkauksesta nyt 2vkoa 1pv. Ihan kohtalaisen hyvin on mennyt. En juurikaan ole makoillut, vaan päivittäin kotihommia tehnyt ja käynyt hieman kävelemässä koiran kanssa. Imuria ym. olen nostellut...toiset tuntuu olevan ihan hysteerisiä ettei maitopurkkia painavampaa saa nostaa. Haava näyttää siistiltä, olen aloittanut kelocote rasvan käytön. Napa hieman punoittaa, Siihen sain varuiksi antibiootin, jonka aloitin tänään. Vaikka kuinka suihkuttelin alusta asti napaa, kuivasin ja otin ilmakylpyjä, niin silti alkoi hieman tulehtua :-( Lähinnä tikken alta siis.
      Kipuja ei juurikaan enää ole, paitsi ylösnousu sattuu lihaksiin. Iho on tunnoton navan ja haavan väliltä ja joistain kohtaa todella arka kosketukselle. Kun esim. puoliso halaa, niin vatsaan "sattuu" kun hänen keho osuu mahaan. Turvotus oli jo aika hyvin laskemassa, mutta pari-kolme päivää sitten alkoi turvottelemaan uudestaan. Nyt on kamala kupu alavatsalla ja enemmän oikealla. Eli hieman hassun muotoinen. Mistähän johtuu, mietin?!!? Navan ja haavan välinen alue myös kivikova.
      Yks minkä huomasin niin ihoa kun kiristettiin myös alhaalta, niin mulla alapään karvoitus noussut PAAALJOOON ylemmäs. Eli nousee ylös vatsalle, kun mulla ei aikaisemmin ole karvoitusta kovin ylös edes kasvanut. Tää ei välttämättä kiva juttu. Ja myös "häpy" noussut jotenkin ylemmäs, kai tämän kiristyksen myötä :-D Siis oikeesti. Kun seison peilin edessä, niin alapäässä se "häpyvako" vai miksi sitä nyt voi kutsua..niin on noussut paljon ylemmäs sekin. Tästä tykkään vielä vähemmän. Minusta nyt todella ruma :-((((( Ymmärsiköhän kukaan mitä tarkoitan? :-D

      Tukihousuja käytän kaiken aikaa. Niitä mulla on parit erilaiset..Ihan lindexiltä ostettuja.

      • Uudella Navalla

        Ai niin, ilman tukihousja kun oon hetken aikaa ennen ja jälkeen suihkun..niin tuntuu että vatsaa kiristää kamalasti. Vaikea seistä normaalisti, tai vetää syvään henkeä. Oonkin miettinyt että tuleeko siitä oikeasti koskaan normaalin tuntuista?!!!


    • Entinen roikkumaha

      Uudella Navalla, tuo kivikova-tunne on mullakin siinä kohtaa mahaa, missä tunto ei ole vielä palautunut normaaliksi. Vatsa ei ole mulla kosketusarka, mutta ei kyllä siedä paljoa painamista. Samoin tuo alapään ihon (ja sitä mukaa karvoituksen) nousu on myös itsellä, uskoisin että kun turvotus haava-alueella laskee, niin myös haavan alla oleva iho hieman (löystyy eli) laskeutuu alemmas ja tilanne siltäkin osin palautuu lähemmäs alkutilannetta. Eli vielä ei kannata panikoida.

      Olen nyt kokeillut olla hetken aikaa ilman tukiliiviä ja hieman on outo tunne, kipuja ei ole ollenkaan, mutta joissain asennoissa tuntuu "kihelmöintiä". Suihkun jälkeen mullakin ihoa kiristää, mutta ei muulloin. Kokeilepa olla ilman tukiliiviä jonain muuna aikana kuin heti suihkun jälkeen, jos kiristystunne ei olisikaan niin voimakas. Mulla on toinen tukiliivi n.k. housumalli (vetoketjulla) ja toinen vyötärömalli neljällä tarralla. Niitä pidän vuorotellen, molemmat tukee koko vatsanseudun kylkiluihin asti. Aikomus on jatkaa vielä pari viikkoa ja katsoa sitten miltä näyttää, tosin totuttelen myös olemaan ilman tukiliiviä osan aikaa.

    • UUdella Navalla

      No toivotaan että tuo alapää palautuisi hieman normaalimman näköiseksi... Aika kaameeta kun häpyvako loistaa niin ylhäällä!!! :-D Tuntuu oikeesti että eihän toi mun jalkoväliltä näytä enää ollenkaan ;-)
      Tuo outo kupu tuossa navan alapuolella mua mietityttää. Kun alkuun tuntui että eihän mulla ole turvotusta juurikaan. Sitten puolentoistaviikon jälkeen leikkauksesta ilmestyi toi kupu/kohouma tuohon navan alapuolelle, hieman enemmän painottuen oikealle puolelle. Ei siis ihan symmetrinen. Mistähän tää johtuu?? Olen hieman huolissani että jääkö se siihen?! Ja olenko tehnyt kenties jotain väärää, että olen itse aikaansaanut ks. kuvun. Oletan sen olevan turvotusta?? Outoa vain kun se ilmestyi niin viiveellä leikkauksesta.

      Huomasin että mun toiset tukihousut, napakammat...Ulottuu vain 4-5cm navan yläpuolelle. Ja kun illalla riisun housut suihkuun mennessäni, on vatsa tosi hellä siitä housun yläreunan kohtaa. suorastaan kosketusarka. Eli housun yläreuna kaiketi painaa. Toiset housut yltää rintojen alle ja on lahkeelliset, mut lahkeiden takia niitä ei voi just pitää kaikkien päälyshousujen takia. Ptiää huomenna mennä ostamaan korkeammat tukihousut.

      Mielialat vaihetelee kamalasti. Tai lähinnä usko tähän toipumiseen. Oon tosi onnellinen että se löllö ja roikkuva masu on nyt pois, mutta välilla tuntuu että tässä toipumisessa taitaa mennä reippaasti aikaa, ennenkuin vatsa tuntuu oikeasti normaalilta. Mieli ehkä hieman latistui, kun ilmestyi tuo kupu tuohon vatsalle, mikä ei tunnu häipyvän :-(

      • mahaton

        Mulle tehty abdominoplastia reilu vuosi sitten ja kävin heti 3 vrk jälkeen lymfa hieronnassa vatsan alueelle 2 kertaa vkk ja jatkoin sitä kotona ja vatsan seudun turvotus väheni todella nopeesti suositan kovasti.


    • Entinen roikkumaha

      Onko sulla "Uudella mahalla" mahdollisuus käydä kotimaassa jossain kysymässä tuosta turvotuksesta ? Leikkaushan oli Virossa, mutta onko sulle sovittu jotain jälkihoitotukea kotimaassa tavittaessa ? Turvotus voi liittyä esim. tuhon napatulehdukseenkin (kudokset kerää nestettä).

      Tuo turvotuskin näyttää olevan yksilöstä kiinni, itsellä sitä ei oikeastaan ole ollut kuin tuossa ihan haavan ympärillä ja hyvin vähän (max sentti koholla normaalista). Omat vaatteet (farkut) mahtui jo heti leikkauksen jälkeisenä päivänä päälle, itse asiassa vyötärön ympärys on ollut jopa koko ajan pienempi myös tukilivin päältä mitattuna kuin ennen leikkausta. Mulle laitettiin tiukka tukiliivi jo heti leikkauksen loputtua päälle ja dreeneistä tuli vain hyvin minimaalinen määrä nestettä, alle puoli desiä yhteensä. Eli turvotusta ja nesteen kerääntymistä ei ollut heti leikkauksen jälkeenkään eikä myöskään kotosalla (tukiliiviä käytin tunnollisesti yötä-paivää 2 viikkoa, nyt olen ollut osan aikaa ilman liiviä).

    • Uudella Navalla

      Tänään tasan viisi viikkoa leikkauksesta. Ja kyllä, olen tyytyväinen siihen että ylimääräinen löysä on nyt pois,mutta suoraan sanottuna minusta vatsa näytti paremmalta viikko-kaksi leikkauksen jälkeen. Turvotusta on vieläkin,mutta iho ei ole enää navan alapuolelta ja haavan välistä sillai kireä ja napakka kuin ensimmäiset viikot leikkauksen jälkeen. Eli ilmeisesti ihonalainen turvotus kadonnut.Nyt turvotusta kudoksissa, tai ainakin hoitaja sanoi että kudoksissa voi turvotusta olla jopa puolivuotta. Nyt näkee myös paljon selvemmin että raskarpia on vaikka kuinka paljon navan alapuolella. Kuvittelin ettei niitä jäisi noin paljon, mutta näköjään jäi. Tukiliivistä luovuin viikko sitten. Farkut mahtuu hyvin jalkaan ja pari kertaa olen pitänytkin, mutta kipuilu kyllä lisääntyy merkittävästi kun vaate painaa haavaa. Haava siististi parantunut, mutta punoittaa reippaasti. Luin ohjeista että 5 viikkoa leikkauksesta leikkausarpi on punaisimmillaan ja se kyllä pitää paikkansa.

      Viikko sitten saunoin poikani 5v. kanssa ja siinä huuhtoessani shamppoita hiuksistani, poitsi päätti toisella suihkulla ruiskauttaa jääkylmää vettä päälleni!! Tein pelästyksissäni väistöliikkeen ja vetäisin kai vatsalihaksillani kroppaa taaksepäin(vaikea selittää). Sattui niin että tähtiä näkyi!!!!! ajattelin että nyt alavatsalta repesi jotain. Kipu ei kestänyt kauaa, mutta siitä lähtien on päivittäin ollut kovaakin kipua tällä ks. alueella. Enemmän siis tuolla oikealla navan alapuolella. Ei koske kokoaikaa, vaan tulee sellaisia tosi kivuliaita vihlasuita. Välillä oikein tiheäänkin. Soitin tästä hoitajalla ja kysyin että onko jokin voinut revetä, mutta leikkauksesta kuulemma oli jo aikaa sen verran ettei ole mahdollista, lähinnä epäili revähtymää :-( ei kiva :-(

      Vasemmalla puolella haava/arven yläpuolella on pulloitusta hieman. Sormilla painaessa pulloittava kohta tuntuu ihan pehmeältä, siis samalta kuin ennen leikkausta. Eli nyt kun ihonalainen turvotus häipymässä, niin onko nyt sitten niin että löysää nahkaa jäi vielä hieman liikaa?!!! Mietin....
      Vaikea sanoa, kun lopputulos nähtävissä puolessa vuodessa.
      Ihmettelen myös kun hoitaja sanoi/ohjeissa mainittiin että leikkaus arpi jää bikinirajan yläpuolelle. No, mulla ei ainakaan jää. Arpi. n10-12cm navan alapuolella. Aika monet bikinit olen käynyt sovittamassa, ja yhdetkään ei ole peittäneet arpea. Netistä katselin kuvia ks. leikkauksen jälkeen, niin minusta arpi oli niissä paljon alempana. Tosin mulla se ei kamalan paljon alempana voisi olla, tulee häpykarvoitus vastaan eli minulla ilmeisesti navan ja hävyn välinen alue aika "matala".

      Onhan tämä vatsa nyt paljon parempi kuin ennen leikkausta, mutta mielipiteen lopputuloksesta sanon vasta puolen vuoden jälkeen.

      Tämä kipuilu nyt hieman pelottaa, toivottavasti kysymys vain revähtymästä. Onko teillä ollut minkäänlaista kipuilua sen jälkeen kun särkylääkkeiden säännöllinen käyttö jäi pois??

      Itsetunto on kehentunut paljon, olen paljon rohkeampi kulkemaan ilkosillani puolison silmien edessä :-)
      Seksuaalisen elämän luulisi parantuvan leikkauksen myötä, kun on enemmän sinut vartalonsa kanssa...Mutta minulla on silläkin saralla tapahtunut jotain outoa.
      Ehkä minua häiritsee kun vatsa "kiristää" vielä koko ajan tai sitten ehkä se häpy on oikeasti noussut ylemmäs ihon kiristyksen myötä:-DDDD Mutta sanotaanko että asiat ei suju enää makkarissa niinkuin ennen. Joudun opettelemaan omaa kehoani ja sen käyttöä uudestaan...jos nyt näin voisi sanoa. Tai sitten se tosiaan häiritsee kun vatsa ei tunnu kehoa liikuteltaessa vielä yhtään omalta. Ihan kuin joku olisi vetänyt ilmastointiteippiä tiukalle alavatsaan.

      Mutta iloinen olen siitä, että löysä vatsamakkara ei enää pursua puseron läpi :-))

      Kertoilkaahan muutkin lisää kokemuksianne :-)

      • Uudella Navalla

        Mietin muuten että voikohan tuo kipuilu olla merkki tulehduksesta?? siis voikohan kudoksissa olla tulehdusta, vaikka päällepäin ei näy mitään?? Haava siisti, hyvin ummessa...Ei mitään ulkoisia merkkejä tulehduksesta. Sieltä "jostain sisältä" tulee kipuilua...

        Kun hoitajakaan ei osannut varmasti sanoa mistä ks. kipuilu johtuu. Itse kysyin että onko siellä voinut revähtää jokin, niin vastasi että voihan se varmaan olla mahdollista. Eli todella ympäripyöreä vastaus. Sen kuitenkins sanoi että ei siellä mikään ole revennyt enää tässä vaiheessa.
        Ja kipu ei siis jatkuvaa..Nyt ei esimerkiksi koske yhtään...Lähinnä silloin kun on liikeessa. Ja silloinkin sellaisia vihlasuita...sykkivää kipua siis.


      • Uudella Navalla
        Uudella Navalla kirjoitti:

        Mietin muuten että voikohan tuo kipuilu olla merkki tulehduksesta?? siis voikohan kudoksissa olla tulehdusta, vaikka päällepäin ei näy mitään?? Haava siisti, hyvin ummessa...Ei mitään ulkoisia merkkejä tulehduksesta. Sieltä "jostain sisältä" tulee kipuilua...

        Kun hoitajakaan ei osannut varmasti sanoa mistä ks. kipuilu johtuu. Itse kysyin että onko siellä voinut revähtää jokin, niin vastasi että voihan se varmaan olla mahdollista. Eli todella ympäripyöreä vastaus. Sen kuitenkins sanoi että ei siellä mikään ole revennyt enää tässä vaiheessa.
        Ja kipu ei siis jatkuvaa..Nyt ei esimerkiksi koske yhtään...Lähinnä silloin kun on liikeessa. Ja silloinkin sellaisia vihlasuita...sykkivää kipua siis.

        Tai onhan vaihoehtona kiinnikkeet :-( Ks. välikohtaus saunassa saattoi edesauttaa kiinnikkeen syntymistä :-(


    • Draamaaj

      Kenellä olit leikkauksessa?
      Mikä oli lähtöpaino? Itse olen menossa, juuri kertomasi perusteella ja noiden syiden vuoksi tekisi mieli perua välillä koko leikkaus. Näkymä ennen/ jälkeen kuvia?

      • Uudella Navalla

        Lähtöpainoni oli 61kg ja leikkaus tehtiin The Lookin kautta.


      • Vatsaaa
        Uudella Navalla kirjoitti:

        Lähtöpainoni oli 61kg ja leikkaus tehtiin The Lookin kautta.

        Eli ilmeisemmin raskauden jälkeistä ruttumahaa korjasit kun paino noin vähän? Näitkö vaataavia kuvia leikkaustuloksista millaisen vatsan mahd. Saisit?


    • Onkohan hintana

      Löytyisikö kuvia mistään tai keltään Suomessa tehdystä leikkauksesta n. Puolen vuoden jälkeen? Oletteko leikatut olleet tyytyväisiä?

    • Uudelle navalle

      Uudelle navalle. Käy kirurgillasi ja pyydä katsomaan ultraäänellä onko lihasompelu revennyt. kuulemma näkyy hyvin onko lihakset yhdessä tms. Ja että onko nestettä yms.

    • someone224

      ;Lisää näitä kertomuksia kiitos!! Olen itse menossa Viroon kyseiseen operaatioon ja tahdon tietää kaikki kokemukset :) Onko kipu verrattavissa sektioon miltään osin? Niitä mulla takana 2 kpl..

    • Massukki

      Someone224 -> mihin olet menossa ja koska? Itselläni pian ko. leikkaus edessä Virossa :)

      • abdominoplastiatäti

        Suomessa, viime torstaina abdominoplastia , nyt 6 post op päivä. EI kipuja, vain kiristystä. Lääkkeet toimii, samoin Laxoberon.

        Kämmenen kokoinen eri tuntuinen vatsa-alue, ei kipeä. Teippien vaihto edessä.
        Anna mennä vaan jos on rahaa. Lääkkeet toimivat, jos on kipuja.


    • Äippä-77

      Minulle tehdään muutaman päivän päästä mini abdominolpastia ja kylkien rasvaimu, huh huh, nyt alkaa jännittämään...
      Olen mielenkiinnolla lukenut kokemuksia ja erityisesti juttuja toipumisesta. Olen yrittäjä ja tarkoitukseni on palata kosmetologin työtehtäviin
      n. 2vko leikkauksesta, toivottavasti onnistuu. Leikkaus tehdään Virossa. Vuosi sitten korjautin rintani samalla kirurgilla ja koska kaikki sujui niin
      hienosti, päätin uskaltaa lähteä uudestaan "reissuun". Joku mainitsi öljystä jota käyttänyt ennen ja jälkeen leikkauksen..onko muilla kokemuksia
      tästä tuotteesta? Kertokaa mitä uusi kiristetty vatsa tuntuu ruokailun jälkeen? Kiristääkö helposti? Oletteko pienentyneet annoskokoa?
      Itselläni huono tapa hotkia ruoka (töissä) jolloin vatsaan kertyy ilmaa, tämä ei takuulla miellyttävä tunne leikkauksen jälkeen?!
      Onko teillä tällaisia kokemuksia?

      • Tarkennusta?

        Mitähän tuolla mini abdominoplastialla tarkoitetaan? Abdominoplastia ei vaikuta mitenkään vatsalaukkuun eikä sen kokoon. Abdominoplastiassa ja rasvaimussa poistetaan vain vatsaontelon ulkopuolista rasvaa. Koska poistetaan vatsanahkaa, iho kiristyy ja se voi hieman vaikuttaa mikäli syö valtavan suuria ruoka-annoksia tai vatsa turvottaa muuten, mutta iho kyllä joustaa.


      • Äippä-77
        Tarkennusta? kirjoitti:

        Mitähän tuolla mini abdominoplastialla tarkoitetaan? Abdominoplastia ei vaikuta mitenkään vatsalaukkuun eikä sen kokoon. Abdominoplastiassa ja rasvaimussa poistetaan vain vatsaontelon ulkopuolista rasvaa. Koska poistetaan vatsanahkaa, iho kiristyy ja se voi hieman vaikuttaa mikäli syö valtavan suuria ruoka-annoksia tai vatsa turvottaa muuten, mutta iho kyllä joustaa.

        Minulla 3 päivää leikkauksesta ja hienosti on mennyt, alunperin piti tehdä mini abdominoplastia eli vain alavatsasta vatsalihasten korjaus ja haava olisi jäänyt kapeammaksi mutta kirurgi olikin sitä mieltä, että ylhäältä myös lihakset repsahtaneet ja jotta lopputulos paras mahdollinen löysää poistetaan sivuilta myöskin. Haava ei kipeä, särkylääkkeet vievät hienosti kivut pois, mutta rasvaimu kohdat kyljissä arat, siellä myös mojovat mustelmat. Liikkuminen helppoa, tietysti selkä hieman kyyryssä, mutta tänään taas suorempi kuin eilen (; Ikävin hetki oli kun piti heräämössä siirtyä pyörätuoliin ja siitä siirtyminen sänkyyn. Sen jälkeen alkoi jo helpottaa. Ystävästäni oli suurenmoinen apu, kun piti yöllä juosta vessassa, hän neuvoi hienosti kuinka sängystä noustaan kyljen kautta ylös ja samoin sänkyyn takaisin meno. Mitä matalampi sänky, sen helpompaa! Sairaalassa kaksi yötä ja luxusta saada levätä aivan rauhassa. Nyt kotona huomasin, että helposti unohtaa levätä, kun kolme lasta keksii ohjelmaa...täytyy yrittää olla maltillisesti jottei tulisi takapakkia. Kirurgi neuvoi vaihtamaan heti tämän sairaalasta saadun peltiliivin pepun ja lantionkin tukemaan miellyttävämpään tukiliiviin. Huomenna yritän löytää sellaisen. Tsemppiä kaikille samassa tilanteessa oleville(:


    • miiruska

      mun tarkoitukseni olisi mennä rasvaimuun ja rasvat sitten siirrettäisiin rintoihin. onko kokemuksia tällaisesta?

      tehdäänkö kuopiossa tällaisia leikkauksia?

    • Anonyymi

      Olin juuri Tallinnassa kyseisessä operaatiossa jossa tehtiin myös rasvaimu 4 alueelle. Ihoa leikattiin 1.6kg rasvaa nimettiin 2150gr ja olin todella kipeä heräämössä sekä seuraavana päivänä. Itseäni en saanut suoristettua pariin pvään kunnolla ja kaikki oli vaikeaa . Nyt leikkauksesta 4vrk ja pystyn jo tekemään arki asioita hitaasti tosin ja aikaa vie mutta liikkeelle kannattaa lähteä heti vaikka kipeä onkin! Oli todella hyvä kirurgi sekä henkilökunta sekä halvempaa kuin Suomessa :) Sairaslomaa 3vkoa alkuun. Olen erittäin tyytyväinen jo saatikaan sitten kun lopputulos on näkyvissä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 120
      2693
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      67
      2480
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      2101
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1737
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1648
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1479
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      17
      1429
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1403
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1377
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1302
    Aihe