Kahvipirtti 49 / 2011

Huomenta lauantaihin, yö takana ja taivas tällä hetkellä kirkas ja aurinko kipuaa korkeammalle.
Pakkasta kymmenen astetta ja lumikuuroja on odotettavissa.
Jänis on juossut pihassa ja vetänyt kynsiään se kuulema tietää lisää lunta.
Manu, Manne, Immanauel ja Immo, onnittelut tänään teille.

Kirkastin taas tuon kilven ja vaihdoin numeron.
Takkaan laitan tulen, on se sen verran kipakka tuo ulkoilma, mukavalta tuntuu istua tulen lämpimään, kiikkustuolissa miettiä maailman menoa.

Onhan siinä ihmettelemistä, mitä kaikkea tapahtuukaan, ei läheskään kaikki niin mukavaa.
En nyt rupea noita ikäviä etsimään, väliin tuntuu että ne ilosemmat asiat ovat vähissä tai niitä ei huomaa, kaiken ikävän joukosta.
Huumorimieltä kaivataan, joskus on vitsit hyvin vähissä ja palstallakin kukoistaa tuo ilkeilevä ilmapiiri.

Katoin kahvipöydän, kääretortusta tehtyjä leivoksia, kermavaahdolla kuorutettu, mansikat koristeena, virittävät mielen keväiseksi.
Tulkaa kertomaan juttujanne, virkistämään lukijoita, sillä aika moni kaipaa pirtin mainioita kirjoittajia, ehkä saavat päivään iloa ja kukaties yksinäisyys loittonee.
Tietämättä kenenkään taustoja, voi olla hyvinkin iloinen joku viesti.

Minä jätän tähän, ei ole oikein mitään uutta lisättävää, aina ei tuo pääparka asiaa löydä;)

Mukavaa päivää ja tervetuloa pirtin lämpöön uudet ja vanhat kirjoittajat;)
Kaulin leveän hymyn antaa, kun oven avaatte.

205

837

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • "pelkkää hyvää"

      Aurinko silittelee varovasti lumen pintaa, ei tiedä alkaisiko sulattelemaan vaiko muuten vain juoksuttaisi säteitään valkoisella pinnalla. Valoisaa, hiukan viileää lauantaiaamua katsellaan.

      Nappasin lähikaupasta pari kimppua voimaa henkiviä oranssinpunaisia tulppaaneja, uuden pirtin iloksi, löydänköhän vaasia?
      Ennen laitettiin nokare lunta maljakkoon, onko vieläkin käytössä viilennys?

      Onnea uudelle pirtille! ph

    • Paisteista päivää!
      Siis päivänpaisteista.
      Paistattelen käsiäni takan lämmössä. Ovat kuin jääkalikat, kun kävin paljain käsin avaamassa edellisen Pirtin oven ja lukaisemassa Paulamarian eilisen säätiedotuksen.
      Se oli kuin meidän maisemistamme. Välillä lumi lensi vaakasuoraan, välillä paistoi aurinko ja sitten tuli rakeita niin että ikkunat helisivät.
      Auringonlasku oli upea: taivaanranta sulaa kultaa.

      Sattuuko kukaan tietämään, kuka on eilen ryypiskellyt minun piikkiini?
      Mulla on kaamea kankkunen, eikä sellainen kahvista ja maidosta voi tulla.
      Pää on mielettömän kipeä ja joka rööri tukossa.
      Yritän nyt parantaa sitä Pirtin maankuululla kahvilla, enkä malta olla ottamatta yhtä paakelsiakin. Kyllä kurkussa aina on sen verran reikää, että yksi leivos siitä sisään mahtuu.

      Kiitokset kahvista ja paakelssista ja paljon, paljon onnea uuteen Pirttiin!

      J.k.
      Eipä tarvitse ensi kerralla kirjastossa valita luettavaa entten-tentten-teelika-mentten -menetelmällä. Rupesi tuo Bagdadin prinsessa kiinnostamaan.

    • H U O M E N T A.

      Heräsin kerrankin ihmisten aikaan;)

      Aurinko "illotti"suoraan silmiini.

      Kävin minäkin eilen siellä kirjastoautolla ja lainasin
      Paula Havasteen "kymmenen onnen Anna ja "kotasavun Marja.
      Aion seuraavan kerran ottaa lisää,jos innostun noista.
      Pistin muistiin tuon Bagdadin prinsessa nimen.
      Olen lukenut NIIN mahlottoman paljon,etten muista millään kaikkia.
      Olen ollut aina intohimoinen lukija,meni vuosia etten kerennyt paljon lueskelemaan,vaan eläkkeelle päästyäni olen ottanut vahinkoa takasin.
      Mieluummin viihdyn hyvän kirjan parissa,kuin katselen "töllöstä"jotain leffaa,varsinkaan sotakuvat ei kiinnota yhtään.

      Nyt se aurinko lähti karkuun,takasin ja HETI.

      Kiitos aamukahveesta.
      näkyillään...

    • tulenlieskatt

      Oikein mukavan riehakasta päivää oman mielen mukaan tietysti. Kyllä siinä sitten toisetkin riahaantuu.
      Kohta on toi pääsiäinenkin, on nääs jo oven takana jo. Siks mää maalasin metri kertaa viiskytsenttiseen kankaaseen ison pääsiäispupun. Sillon pitkälippanen lakki, kottiruudullinenliivi ruusunpunainen röyhelypaita ja liehupunttiset taivaansiniset housut. Ja oikein aurinkoinen hymy, jota välkehtivät isot hampaat korostaa. Kevään värejä on korissa olevissa suklaamunissa, jota se kantaa kainalossaan. Toinen käpälä on komiassa tervedyksessä pirttiläisille.
      Vois tää käydä seinävaatteeks näin pääsiäisen aikaan.

      Saanhan panna tän narsissipuskan keskellä pöytää olevaan kauniiseen maljakkoon.
      Voi ku o hiano kahvee pöytä, kaikelaista paakelssiaki Kiitos, nyssi taas jaksaa tos tuulessaki loikkia kottii päi. Hyvvää mennoo vaa kaikille ja seo morjes taas.

      • rva Ylikypsä

        Tervehdys ja Onnee Uuteen Pirttiin!!

        Kerronpa ensin tuosta taakse jääneestä yön seudusta. Niinhän siinä sitten kävi, että meni reilusti yli puolen yön Bagdadin prinsessan matkassa, ei yhtään nukuttanut, valot sammutin vasta siinä vähän ennen neljää. Ja vieläkin jäi vähän kesken. Puolen yön paikkeilla käväisin keittiössä, en laittanut valojakaan, halusin vähän kurkkia ikkunasta näkyykö pupuja syöttöpaikalla.
        Siinähän yksi kökötti selkä melkein puun runkoa vasten, istui ja istui. Kohta kuitenkin siirtyi n.kolmen metrin päähän syöttöpaikalta, jäi katselemaan ympärilleen, seisoi ihan rauhassa. Vaan annas olla, tuli liikettä niveliin, ampaisi kuin pyssyn suusta eikä aikaakaan kun tuli toinen pupu yhtä hyvällä vauhdilla, liiterille päin painelivat enkä nähnyt niitä enää. Pakasta oli siinä vaiheessa vähän yli -17, aamulla oli vähän yli -12 ja tällä hetkellä on -0,2.

        Tuuli on melkoisen voimakasta , pilviä kiikuttelee tuolla taivaan kannella ihan kummasti, välillä paistaa, välillä taas pilveilee. En ole kolmeen päivään voinut lähteä kävelemään, saatuani keskiviikkona kortisoonopiikin lonkkaan, vaan tänään kyllä menen, pitänee laittaa jotain nastoja kenkiin, ettei minusta tule langennutta naista. Onko kukaan ostanut tänä talvena lintujen talipalloja, jotka eivät kelpaa millekään eläimelle, pitäisiköhän niitä jotenkin "tuunata " tai maustaa, en tiedä.

        Nyt siellä paistaa niin kauniisti, että ei kun kampetta niskaan ja ulos sauvailemaan. Raikashenkistä liikuntaa siis on tiedossa! Se on moro, täältä Tampereen alapuolelta. PM


    • Illan värit punahehkuisena taivaarannassa. Se on merkkinä, että päivä on tullut taas pilattua. Lukemista kävin kirjastosta, niistä välipalaa, jos ei muuta kiintoista ole. Minulla on sellainen enten- tenten tapa. Valitsen kaksi kirjaa suunnitelman mukaan ja toiset kaksi kuin arpajaisista. Kirjojen määrä on aina sama, silloin tietää montako pitää palauttaa.

      Olen kyllä seurannut aika tarkkaan näitä maailman suuria tapahtumia. No johtopäätökseni - jos sellaisia on syntynyt - ovat aika sekavia, joten "keskeneräistä" en ala tähän taputtelemaan.
      Kotoiset politiikan kissanhännänvedot taas ovat niin selkeitä, että turhapa niistäkään on minun kirjoittamalla turista.

      Raikashenkistä liikuntaa olen tänääkin pari tuntia vedellyt. Kun valikoi reitit, ei liukkauskaan enää paljon haittaa. Tänä talvena en ole ehtinyt vielä kertaakaan langeta.

      Kyllähän tulenlieskan pääsiäispupun pystyy kertoman mukaan hahmottamaan. Jo vain - kyllä se seinältä erottuu! Hyvin suunniteltu, mutta kuvahan kertoo enemmän kuin tuhat sanaa.

      Palaanpa taas myöhemmin ainakin ilmoittautumaan!

    • meri-kukka...

      Oi,Oi, ihan minua vartenko on jätetty vielä yksi leivos, nam, nam,. On pirtissä kohteliasta väkeä. Niin ja runsaat onnentoivotukset pirtille no:49
      Tuo mahtava iloinen pupu vangitsee katseen. Juu pääsiäisestä viestittää. Sitä ennen (kohta) ollaan taas tunti lähempänä kesää.
      Ei viitsitä alkaa kantelemaan kelloja huoneesta.......tois...

      Yöseutu menikin mökkeillessä ja hiihtelin hankia hiljalleen. Tänään oli mahtava aurinko ja vaarallinen otsonikerros, niin varoittelivat.

      Sitten etsiskelin suurta vesikelkaa. Sillä voisin kuskata koko pirtin väen juhliin. Jalaksillekin sopisi muutama ihminen..
      Niin nimittäin jos se lottopotti osuu kohdalle. Jos arvonnan jälkeen tulen pirttiin huutamaan kolme kertaa ELÄKÖÖN, siitä tiedätte että kelkkakyyti on tiedossa ja juhlat kanssa.

      Jos taas en tule, silloin olen jossain nurkassa pää pensaassa, kuin pupulla. Päivittelen että taas niin,niin meikäläisen tuuria pitihän se arvata.
      Saa pitää peukkuja, kiitos !
      Leivoskahvithan jo joinkin kävi miten kävi !
      Kirjautuminenkin unohtui, pakko kokeilla laskutaitoa- vielä sekin !

    • Hintriika*

      Kellokas

      Olen jännännyt työpöydän vieressä olevan seinäkellon tai oikeammin sen pariston kestokykyä, mutta se kestää kuin kestääkin. Kello on vasta 2 min. myöhässä, joten minun ei tarvinnut vaihtaa paristoa siihen ennen kellojen raahausoperaatiota.

      Jotenkin älytöntä koko kesäaika! Ainakin minun rannekelloni on sitä mieltä, sillä jo muutaman vuoden ajan se on tehnyt lakon pariksi viikoksi aina sen jälkeen, kun viisareita on pyöritelty milloin mihinkin suuntaan. Ekalla kerralla luulin, että paristo on loppu, mutta kattia kanssa - se ei vain tykkää ajanmuutoksista.

      Kelloseppä ehdotti puhdistusta, mutta sillä rahalla saan monta uutta kelloa. Kovasti hän kehui tätä nykyistä, että on laatukello. Minusta kellossa on kuitenkin tärkeintä, että siitä näkee ajan. Ei hinta. Tämän tosin ostin oikeasta kellosepänliikkeestä jäännöserämyynnistä. Maksoi 10 v sitten puolet siitä, mitä puhdistui nyt maksaisi.

      Minä olen kai viime aikoina joutunut niin paljon kirjoittelemaan kaikkea muuta, että ei millään enää ajatus juokse suoltaa jotakin tekstiä tänne. Aina tulee mieleen, että täytyisi edes ilmoittautua, mutta sitten ei pää sano mitään, mitä kirjoittaisi. Maailman tai koto Suomen uutiset menevät niin kiemuraisiksi, ettei niitä jaksa ruveta kommentoimaan. Palstan muita ketjuja en ole lukenut aikoihin. Otsikoitten perusteella en ole paljosta jäänyt paitsi.

      No mutta. Hengissä täällä ollaan, ainakin tänä iltana vielä. Jospa joskus vielä keksin jotakin asiaakin...

    • Taas on kelloja siirrelty ja siirrytty kesäaikaan, en edes muista miksi näin tehdään, oliko se jotakin maanviljelykseen viittava se syy.
      Tarvitseekos minun tietääkään, kesä ajassa kumminkin ollaan.
      Sauli ja Saul onnittelut nimipäivän johdosta.

      Tuollaista se on kuten H* kertoo, kun kiirettä on, jostakin on tingittävä, toivotaan nyt, että helpottaa kiireet sinullakin.
      Taidat olla niin hyvän tahtoinen, että et osaa sanoa ei.
      No tuosta asian löytämisestä, onhan sinulla aina hyvinkin kivoja viestejä, niitä kaivataan, ei aina asiaa tarvitse olla.

      Jopas onkin komea tuo puputaulu seinällä, pakostakin hyvälle tuulelle tulee, iloa lisää nuo värikkäät kukkakimput pöydällä, kyllä se niin on, jos värejä ei olisi, elämä olisi aika tasapaksua.
      Tuli mieleen mieheni arvio tauluistani, värejä osaat käyttää, siihen kehut loppuivatkin, no tajuan vajavaisuuteni muun suhteen.
      Eipä ole sivellin tarttunut käteen moneen vuoteen, joskus herää halu jotakin tehdä, mutta sen aloituksen vaikeuteen halut häviävät.
      Voisihan sitä vaikka parannella noita seinällä olevia, mutta niistä tällä hetkellä näkee edistymisen tason, huippua en saavuttanut;)

      Niin se eka kevät kuukausi viimeisiään vetää, alkaa se kyöpelinvuoren matka puhuttamaan, hyvin suunniteltu sehän on puoleksi tehty, kokemusta on.
      Kulkuvälineet on suunniteltava ja muu varustus, onkohan uusia vempeleitä perinteisen luudan kaveriksi, jos se olisi vaikka sähköllä käypä tällä kertaa.
      Akkuja löytyy täältä meidän kulmilta, niitä kun noihin sähköautoihin uurastetaan.
      No ehkä liian aikaisin rupesin puhumaan, palataan asiaan muutaman viikon perästä.
      Minä tunnetusti hätähousu. pirtissäkin siitä on huomautettu:)
      Muistan, varmasti monta kertaa kertonutkin, miten pyykkipäivänä mökillä keräsin pyykkejä, mieheni päältäkin patistin vaatteet koneeseen, olin pahalla tuulella, jos likaista löytyi heti pesun jälkeen.
      Tapana vieläkin, jos kotoa matkaan pois, ei likasta pyykkiä saa jälkeeni jäädä, ehkä vähän outoja ovat tapani.
      Mites se nyt pyykinpesuun tämä juttu kiertyi;)

      No paras lopettaa, tulkaa toiset puhumaan järkeviä, hyvää sunnuntaipäivää ja kesäaikaa.

    • Huomenta!

      Nauratti taas kun luin tuota Skillanin pyykinpesua. Ihan ollaan taas samanlaisia. Minäkin komennan aina ukolta päällyshousut jalasta kesken päivän, kun vielä mahtuu koneeseen.
      Ja siitäkös aina pientä murinaa kuuluu, mutta ei auta , housut pois ja pyykkiin.

    • joutavoinen

      Politiikkaa, mutta siitä kellon kääntelystä ensin. Kun aamulla otin päivän lehden käsiini, huomasin että se oli lauantain lehti, siinä ajattelin että siirsinkö kelloa vahingossa vuorokauden taaksepäin, no kuitenkin sunnuntainkin lehti lopulta löytyi.

      Siitä politiikasta, kun oltiin Omenassa eilen ja eri puolueet siellä jako mainosta itsestään, Rouva suunnisti Jyrkin luo ja sai hänet nauramaan, Kysyin myöhemmin mitä sanoit Jyrkille? "Sanoin; kiitos siitä makkarasta minkä annoit edellisten vaalien aikana minulle". Hittolainen, onneksi Jyrki nauroi.

      Mari oli antanut edellisten vaalien aikana kiukkuista palautetta Rouvan epämukavasta sanomisesta hänelle, hän on vieläkin ihmeissään nuoren poliitikon käytöksestä.
      Ei tämä nyt niin vakavaa ole tämä politiikka, mutta tulipahan huomioitua, ja kun ei oiken muuta paikkaa löytäny niin tähän tämän lykkäsin.

    • - Päivää, pienet ystäväiseni, päivää jälleen, sanoi Markus-setä aikoinaan.

      Ja sitten asiaan. Sitä nimittäin on:

      Jos sinä, SkillaN, et heti lopeta maalarinlahjojesi väheksyntää , saat tukkapöllyä!
      Taulusihan ovat aivan ihania.
      Sen kyllä ymmärrän, ettei ole niinkään helppo aloittaa maalaamista, vaikka kuinka mieli tekisi. Koen itse samanlaista vaikeutta kirjoittamisen kanssa. Entinen himokirjoittaja ei saa edes kirjeestä aikaan kuin muutaman rivin.

      Sitten terveiset Joutavoiselle: Kumpikohan nauroi makeammin, Jyrki Omenassa vai minä tänään täällä kotona? Osasipa Rouva heittää hauskat kiitokset.
      Oli niin hauska poliittinen tarina, että vaikkei täällä eduskuntaehdokkaita olekaan, on täällä paikkakunnan paras kahvi.
      Kai huomasit edes kupposen ottaa ja pullaa myös. Kyllä nokkela Rouvakin olisi kahvit ja paakelssit ansainnut.

      Lohdutukset Meri-kukalle:
      Olipa hyvä, ettei sitä 7,5 miljoonaan kukaan saanut. En nimittäin onnistunut löytämään vielä sitä potkukelkkaa, joten voin jatkaa etsimistä. Ehkä ne jo ensi lauantaiksi osuvat kohdalle, potkukelkka ja jättipotti.

      Pääsiäiseen on vielä melkein kuukausi, mutta lentovälineitten hankintaan ja suunnitteluun on kuitenkin ryhdyttävä hyvissä ajoin.
      H* lanseerasi (eiks ole hieno verbi?) täällä eestiläisen konferenssifillarin.
      Ehtisikö hän siltä pohjalta suunnitella kimppaluudan? Olisihan sellainen yhteislento paljon mukavampi kuin yksinlento. Jos yksin eksyy matkalla, on vähän orpo olo, mutta jos on koko kimppaluudallinen, lähtee meistä ääntä sen verran, että se kuuluu Kyöpelinvuorelle asti. Varmaan sieltä ilomielin lähettävät pelastuspartion.

      Moikka!

    • Hintriika*

      Noidat kärrynpyörää!

      Eihän tuon suunnittelu ole kummoinenkaan juttu. Periaate sama kuin konferenssipyörässä. Otetaan siis jättikokoinen kärrynpyörä (voisiko vaikka YM nikkaroida?) ja telakoidaan siihen kaikkien matkalaisten luudat. Kärrynpyörä toimii turbiinimoottorina. Jos hidastelee, niin vauhditetaan omin peräprutkuin.

      Ensi lauantaina varmaan Vs jakaa suunnittelu- ja toteutusapurahaa, kunhan ottaa päältä ensin potkukelkan hinnan. Kiitän jo etukäteen kaikkien tiimityöhön osallistuvien puolesta.

      Jos on vanhoihin uskomista, niin kyllä on vappuna vaolla vielä aika paljon!

    • Päivää,päivää.

      Tulin päiväkahville;)täällä kun on aina NIIN hyvät tarjoukset.

      Nyt juoruan,tuolla meidän yhdessä naapuritalossa polttavat VIELÄ niitä koristevaloja parvekkeillaan.(ovat maahan muuttajia)
      Ei ole näköjään mennyt jakeluun sähkön säästö asiat.

      Siitä pääsiäislennosta,toivottavasti siinä kyydissä ei sitten ole niitä "turpalensseja".
      Kerran yhdellä lennolla oli ja se oli kuin olisi kone mennyt perunapellolla.

      Eipä tässä kummempia,aurinko paistaa ja tuuli tuivertaa sen verran ettei tee mieli ulos.

      Nyt sitten mustikan syöntiin,kansanradiossa kertoi joku niistä olevan apu "näkö häiriöihin"

      Jatketaan puuhasteluja:)
      näkyillään...

      • Täytyy ilmoittautua, katselin Galleriaa, kaikki omat kirjoitukset kadonneet, samoin päivitys katosi, ilmoitin niin minäkin.
        Pilvinen päivä, ei ihme jos kaikki katoaa, kävin vasta tänään saunassa, kivalta tuntui, näyttä olevan sama minä päivänä käy, yhtä mukavaa.
        No mukavaltahan se tuntuu kun otin naukun laukusta, säästin nyt nurkkakaapin antimia.
        Olettehan huomanneet, pääsiäiseen on vielä lähes neljä viikkoa, hyvin ehditään valmistautua kööpelinvuoren lennolle.
        Hyvä Hintriikka, kivasti keksit miten sinne mennään, olen rattaanpyörässä kiinni kuin täi tervassa, enköhän mukana pysy.

        Hyvää illanjatkoa, minä jatkan naukun ottamista.

        Pääsiäislentoa odotellen, enemmän kuitenkin odotan lentoa oman poikani kanssa ensi kesänä,se on minun lupaukseni kunhan Pasi saa luvan lennätää múita kuin itseään.
        Terv: Late


    • Kolmen viikon kuluttua on pääsiäispäivä. Joten pitää kaivaa luutalento varusteet esille ja viedä ne tuulettumaan.
      Musta hame, kokkavirsut ja punaruutuinen huivi.Esiliina. Vien ne tuonne ulos seipään nenään roikkumaan. Eiköhän tämä kolea tuuli niistä enimmät pölyt huljuttele.
      Nyt kun on tämä kone auki tulostan selostuksen kaikille ihmettelijöille, että mikä akka se siellä ulkona seipään päässä helmojaan heilluttelee.
      Ompa helppo ojentaa seloste kysyjän käteen.

      Olikohan Ville V vakituinen luutien hommaaja ?
      Taisipa Lokarillakin olla jokin turbo joka syöksähti kyöpeliin alta aikayksikön. Kunhan nyt kuulostellaan kulkuneuvoja... juu nyt muistan ..taisi olla nojatuoli ja jokunen petipaikkakin viimeksi. Matkassa kun on aina osa hyvin huteraa ja huojuvaa kulkijaa ( ainakin itse olin sänkysairas viimeksi))
      Ja kaveriahan ei jätetä !
      Riippuu nyt siitäkin millainen apuraha saadaan ja miten iso kärrynpyörä.

      Senkö takia se lottopotti jäi tulematta,kun ei sitä potkukelkkaa löytynyt ?Nyt ymmärrän sen. Sopii ilmoittaa kun se löytyy niin voin ottaa potin vastaan.
      Pitää toivoa, ettei tule jäätäviä kosteita ilmoja. Muuten tuo noitahame on jäästä ihan tönkkönä,ei voi istua ei taivutella.
      Sunnuntai-illan kafeet nurkkakaapin höysteillä !

    • Pilvinen aamu, pakkasta kolme miinusta ja jotakin lumen näköistä taivaalta tulee, tuuli tavallisissa touhuissaan lippuja lennättää.
      Armas tänään nimipäivä sankarina, onnea.
      Nyt voitanee sanoa ympäri suomen olevan lunta vaolla, sitten vappuna myös katolla.
      Sitten, jos ei Mariana maata näy, ei silloin Yrjönpäivänä kesä tule.
      Se nähdään kun kuukauden päivät elellään, pääsiäinen jo silloin ohi ja vappu ihan nurkan takana.
      Yrjönpäivä on lankalauantaina., pankaapa merkkejä mieleen.

      Uusi viikko aluillaan, ja sen touhut mukanaan vievät.
      Kiire on viikko, joka päivälle menoa, pari päivää vie Tallinassa piipahtaminen, siitä onkin aikaa kun viimeksi kävin, lieneekö paikallaan?

      Hyvin on lentosuunnitelmat aluillaan ja vielä ehtii lisää ideoita toteuttaa, aikaa on reilusti, mutta todetaan että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty.
      Kyllähän Ville viime vuona niitä luutia hommaili, mutta tokkopa on lumen paksuudesta johtuen päässyt varpumetsään, no sekin asia on hoidettavissa, kyllä lumikerros siitä kohtapuoliin rupeaa putoamaan.
      Muutama lämmin yö ja vesisade, niin eikös kulku onnistu.
      Onkos se kärrinpyörä sellainen, että sinne keskelle luudan varret ja laidan yli luudan varvut, sitten siinä luudalla istutaan jalat maata kohti roikkuen, se olisikin ihmetystä herättävä laitos.
      Hujellus ja puheenpulina vaan jälkeen jäävät, kun paikkojen ohi ajettaisiin.

      Kampaajalle meno taas, tukka on muodostaan ohi kasvanut, en millään viitsi lähteä, melkein yhtä vastenmielinen lähtö kuin lääkäriin.
      Kokemuksesta tiedän, että piristävä reissu kumminkin, hiukset aisoihin ja mieli pirteäksi, kyllä siellä niin hauskat jutut aina jutustellaan, tosin myös vaikeita läpi käydään.
      Tulee juorulehtiä myös vilkaistua, kun "kuivurissa" istun.

      Kevennykseksi taas vitsi, lasten suusta.
      Iso-Mummo soitteli lapsenlapsen lapselleen jutustelu meni niihin tavanomaisiin puheisiin, mitäs sinulle kuuluu, miten meni päivä päiväkodisssa, tyttöpä tokaisi, meidän jutut menee aina
      samanlaisiksi ja sulki puhelimen.
      Koittakaapa saada vaihtelua jutteluihin, mummot ja iso-mummot;)
      Toinenkin toteamus, tytär ja äiti istui saunassa ja tytär tutkiskeli äitiään katseillaan hartaasti.
      Kyllä on taivaantosi, että näytät laihemalta vaatteet päällä.
      Nämä totuudet ovat joskus ihan kohdallaan;)

      Jospa olisi kohdallaan lopettaa, kun ei mitään tärkeää nyt päässä pyöri, aloitellaan viikko toivorikkaana ja tehdään siitä meille omannäköinen.

    • Päiväääääää.

      Olen koheltanut taas tämän konneen kanssa.
      Nyt täytyy saada hyvät pirtin kahveet.

      Näkyillään...

    • Iltaa!

      Tulin vilkaisemaan, eikä suurta tungosta näytä olevan. Vanhojen ketjujen kertausta näyttää seitsenkymmppisten palstallakin paljon olevan. Näyttää olevan veto poissa.

      Eipä minullakaan kehumista ole. Olen "uppoutunut" muihin harrastuksiin. Ihan hyvältä sekin on tuntunut.

      Hintriika esitti epäsuorasti, josko ryhtyisin käsitöihin ja rakentelisin lentovälinettä. Tokihan olen puuhissani väliin itsevarma, vaikka en ymmärtäisi tehtävästä mitään. Jättikokoinen kärrynpyörä lentolaitteen rungoksi ei olekaan pieni homma. Eivät taida Linnanmäeltäkään lainata "maailmanpyörää?" Katsotaan kuinka kehittyy...viimeksi yritin luudalla lentoa, juoksin vauhtia ja tökkäsin luudan jalkojeni väliin. Jokin meni pieleen, kompastuin ja löysin itseni kuralätäköstä rähmälläni parin metrin ilmalennon jälkeen. Jotain minulta puuttuu tässä asiassa. En kai vankasti uskonut lentotaitooni.

      Niinpä, ilmoittautumiseni on tullut tehtyä.

    • Hintriika*

      Ei kai me mitään huvipuistoa perusteta!

      Kuulepas; YM, ei siihen suuren kärrinpyörän rakentamiseen tarvita kuin suurta mielikuvituksen lentoa. Jotenkin olen ymmärtänyt, että Sinulla sitä sorttia riittäisi, ainakin yhden kärrinpyörällisen verran. Ei sen nyt sentään tarvitse mitään maailmanpyörän kokoluokkaa olla. Kahvipirtin mittainen riittää!

      Hehhohheijaa, oltiin teatterissa katsomassa vierailevaa "Neljän koplaa". Olihan jutut pojilla! Mukavan hauskaa kulttuuria, vaikka joku nirppanokka näytti hapanta naamaa. Jos joku ei huumoria ymmärrä, niin ei pitäisi tulla ollenkaan. Kyllä ennakkotiedot tarpeeksi hyvin kertoivat, mistä esityksessä oli kyse.

      Venähti kulttuuri-iltakin vähän, vaan mitä tuosta...

    • Huomenta pakkasaamuun, ei meinaa antaa periksi tuo pakkanen, kymmenen astetta mittarissa.
      Siihen kun vielä tuuli yrittää parastaan, voi tulla vilu, jos kevein varustein ulos lähtee.
      Luntakin satoi eilen, on kuin tammikuuta elettäisiin, taivas on kumminkin pilvetön, kyllä aurinko varmasti työnsä aloittaa päivän mittaan ja saa mittarin nollan toiselle puolen.

      Pitkä on nimipäiväsankareiden lista, Joonas, Jouni, Joni, Jani, Joona, Jonne ja Jonni, lämpimät onnen toivotukset teille kaikille.

      Tuossa kirjassa kertovat, että pääsiäisen aikaan ovat kaikki noidat hyvin aktiivisiä, toivottavasti läydämme reitin, missä ei kohtaamisia tapahdu, sillä kaikki noidaksi pukeutuneet eivät ole yhtä herttaisia kuin pirtin noitamummot ja mistä sitä tietää vaikka ihan oikeisiin noitiin törmättäisiin.
      Mistä sitä muuten oikean noidan tunnistaa, kun nuo naamiointi tarpeet ovat niin hyviksi kehittyneet.
      Kyllä tuo meidän suunnitteilla oleva lentoalus ainakin kateutta herättää ja siinä se vaara piileekin, eikun reitin suunniteluun, mennäänkö rajojen pintaa, vai keskeltä suomea.
      Suunnittelua riittää, evästys ja tuliaiset myös hommattava.puhumattakaan vaatetuksesta, meri-kukka on sen asian huolehtinut.

      Palstan tila on jotenkin sekava, tai enkö nyt vaan ole sillä mielellä, että ymmärtäisin lukemiani.
      Sanoisko toistoa monenkin ketjun kohdalla, vaikeaa sitä onkin keksiä sellaista aihetta mikä sytyttäisi.
      Tuntuu kuin kaikesta sellaisesta olisi jo aloituksia ollut, mistä voisi syntyä joku vastauksen poikanen ja viehän se halun osallistua, kun aina jotakin hyvin matalaa tulee jatkona.
      Väliin kun ketjuja lueskelee tulee mieleen, että jotakin on pielessä vielä tämänkin ikäisten ajatus maailmassa, uskoisi, että elämän kokemuksia löytyy ja käytöstä sen mukaisesti.
      Voihan olla, että palstalla vierailee nuorempaa joukkoa, joille ei elämisen arvot ole vielä pesiytyneet.
      Jos ei ihminen näissä vuosissa pyörivänä ole oppinut miten toisia ihmisiä kohdellaan, on kai aika senkin suhteen ohi mennyt.
      Inhimillisyys, empaattisuus pitäisi olla jo keskeinen asia, kun tätä ikää eletään, mielipide eroista huolimatta, mielipiteensä voi kertoa ketään loukkaamatta.
      Tälläisin aatoksin tänä aamuna, sitä ihmisyyttä tässä koko ajan harjoittelen.

      Tulkaa toisetkin mietteitänne kertomaan, pitääkin sanoa muistaissani, että eipä kukoista kylvökset, mikä lienee syynä, oliko kaupan multa huonoa, huonommin onnistui kuin edellisenä keväänä.
      Taitaa tämä viherpeukalo vähäiset taitonsa kadottaa;)

      Kivaa päivvä kuitenkin jokaiselle pirttiin kurkkaavalle, kahvi höyryävän kuumaa, maistuiskos?

    • tulenlieskatt

      Poikkean aamuiselle kahveelle.
      Mää nääs en saanu unta ku miätin sitä pääsiäislentoo siinä kärrynpyärässä. Onkse pyärä pysty vai vaaka-asennossa? Onks siinä istuimet ku lasten narukeinussa, siinä vauhrissa keinulauta saiski vauhtia, juuh....Jos se o pystys, nii sisse muistuttais maailmanpyärää. Mut kyä sen alla täytyy olla kunnon luuta, oli si missä asennossa tahansa.

      Ainii, ne asut sitte. Mää aattelin panna oikee parimetrisen nevonvalosen huivin.Ens parikertaa pääympäri ja lopun kaulaan heilumaan. Siä maanpinnassi ne luulis tährenlennon näkevänsä. Mustaleninki torvihihoilla. Hihansuissa väkkyvää leveää hoppeista kanttinauhaa. Sikku käsiää heiluttellee nii luulevat tähtien kieppuvan iloissaa pääsiäisestä.
      Ainii, saappaankärjessä on si vilkkuvalo jotta ossaa kattoo mihi sitä oikee laskeutuukaa. Ettei nääs vaa hyppää suaraan kyyristä issoo lätäkköö.

      Muute kukasse onkaa pyäräalukse kapteeni? Entäs peränpitäjä, meinaan että menis mutkitta. Tai, kyä niitä mutkiiki vois olla seoliski näyttävän näköstä.

      Joo,o kyä ny tarttee pikkuhiljaa ruveta kattoo kaappiinsa. Siä on kumminki semmosii vaatteita jota harvemmi tullee pirettyä. Nyhän ne sit tullee käyttöö.

      Täs onny pussillinen munkkirinkilöitä kahveen kans. Aatoksetki o just ny niinku melkonen rinkilä, ehkä siit reijästä löytys viä jottai uusii ireoi. Saas nährä nyh.
      Eiku hommii, kiitti kahveesta, kaikille mukavaa ireariihtä noitatohtorointiin. Seo morjes!

    • Voi, voi, ihan kateeliseksi tulin kun niin,niin, hieno kuvaus tuosta noitalennosta. Ai mutta sentään, minähän olenkin mukana pyörässä, menköönkin missä asenossa tahansa.
      Varmaan moni toivoo jotakin. Silloin kun näkee tähden lentävän saa toivoa- niinhän se oli. (ei kerrota että se valoilmiö onkin Tulenlieskan huivi-- )).
      Juu siellä roikkuu noitavaatteet ulkona, tuuletus pelaa. Kävin karistelemasa eilen sataneet lumet pois. Ei ole kysymyksiä tullut,
      "pitkiä katseita" kyllä. Jos oltais eduskunnassa, "pitkistä katseista" sais jo syytteen sukupuolisesta häirinnästä.
      Tarvii keksiä jotain kimalle ekstraa noita ryysyihin, täälläkin päin .
      Ainahan ne liehukkeet lennättävätkin paremmin ja voi että ovat komeet tuulessa........

      Onkohan kapteenin ja perämiehen virkaa edes julistettu haettavaksi ,vielä ?
      Vastahan Ym. suunittelee pyörän kokoa ja näköä. Minä voin lainata mittanauhaa, se on semmoinen puoltoista m.sillä kankaita mittailen kun ompelen koneella kolttuja. Lyhyt on, mutta köyhä antaa vähästään.

      Nyt suu on jo kuiva puheesta joten kafeet kurkkuun ja pulla poskeen. Ja aurinkoista päivää sinne missä ei lunta sada !

    • joutavoinen

      Taidettahan nämä kirjoitukset ovat, minä kun olen ihmetellyt, miksi on niin vaikea kirjoittaa tänne." Vähä vale on puheen kaunistus. Ei vanhuus mieltä anna, vaan opettaa hiljaa kävelemään." Ei ne paikkaansa pidä. Taidetta tämä on, kirjoittaminen.
      Täällä on kohta lentäviä munkkirinkilöitä, ainakin yksi lentää suuhuni justiisa.

      • Ramoona*

        Taidettapa hyvinkin, ainakin laatuviihdettä täällä saa lukea.
        Sielun silmillä näen jo teidän suunnittelemianne noita-asuja, sähäköitä luomuksia sähäköille naisille.

        Pengoin vaatekaappeja ja käsiin jäi iso kasa ukon kravatteja, monenväristä ja mallista. Ne aukaisen ja kiinnitän mustan pitkän hameen vyötäisille liehumaan. Matonkuteista ehtisin virkata riemunkirjavan röijyn, ja niitä kuteita vois kiinnittää luutaankiin, kuin serpentiinejä ikään. Päähine voiskin olla yksinkertainen musta huivi, sen sitoisin kuin Audrey Hepburn, ensin leuan alta ja sitten niskaan. Tulenlieskojen valokengistä olen kyllä ihan kateellinen, en nyt yhtäkkiä keksi mitään, millä voisi paremmaksi panna.
        Hyvät eväät pitää mukaan lennolle ottaa. Taitaa olla vaikea lennon aikana mitään syödä, mutta perillä sitten... Siellähän voisi esittää nauhavoimistelua, kun teemaksi tuntuu muodostuvan liehuttelu.

        Pitkästä aikaa munkkirinkilöitä, nammm....


    • Hahaa! Taas on paljon asiaa!

      SkillaNille ilmoitus, että ainakin viime elokuussa jätimme Tallinnan paikalleen. Siellä se lienee vieläkin, ellei joku turisti ole kaapannut sitä. Oikein mukavaa ja turvallista matkaa!

      Olen tässä sieluni silmin katsellut sitä Hintriikan suunnittelemaa konferenssiluutaa. Puoliahan (pinnoja) siinä ei välttämättä tarvita, jos on sen verran vahvat luudanvarret, että ne työnnetään vanteessa olevien reikien kautta keskiöön.
      Saattaa olla, että nimitykset eivät ole oikein, mutta luulen, että YM tajuaa ajatukseni paremmin kuin rakas petikaverini, joka oli kuolla nauruun, kun esittelin suunnitelmani.

      Minua taas nauratti se, että maan päällä töllöttäisivät ihmiset Tulenlieskan "tähdenlantoja" ja lähettelisivät turhia toiveita avaruuteen!
      Omaa vaatetustani en ole vielä pohtinut, mutta eiköhän ainakin suurin venäläisistä kukkahuiveistani päädy hartioilleni, ettei lennon aikana tule vilu.

      Ja omat eväät tietysti, ettei jouduta syömään kärmekeittoa!
      Sitä paitsi saattaahan jollekulle tulla jo matkalla nälkä, joten pientä purtavaa on hyvä ottaa matkaan.

      Joku toivoi, että osaamme perille. On ainakin ennen osattu, mutta voimmehan me varmuuden välttämiseksi ottaa navigaattorin mukaan, niin varmalla osataan Kahvipirtiltä Kyöpelinvuorelle.

      Vaan nyt minä lähden katsomaan Kalle-Kustaa Korkkia!
      Moi!

    • sinisirkku-

      Kyllä tuo kärrynpyörämalli sai minutkin näkemään pienen visoin sen toimivuudesta.

      Melko kookas sen tulee olla, ja todellaa luudat tukevasti puolanreikiin kiinnitettyjä, siinä miehet varmaan ovat apuna.

      Tuo vaakataso on liikkuvuuden kannalta hyvä, kun ensin jokainen varustaa oikeanpuoleisen jalkansa nastakengällä, ja asettuu luutansa viereen.

      Pyörä on tietenkin jäällä, ja keskiöön voin antaa vanhan tsaikkasamovaarin terävällä kärjellä jäässä.

      Joku miehistä karjaisee: Lähtö,..ja silloin potkitaan nastakengillä vinhaa vauhtia ja pyörä käyttäytyy kuin hyrrä ja kohoaa ilmaan. Päät pöyrän navassa, jossa keskipakoisuusvoima on pienin.

      Kun ja jos vauhti hidastuu, on vasemman jalan vuoro: Jalka pystyyn, ja hameet toimivat purjeina, joten eteenpäinmeno on säädettävissä. Hitaasti on jalkaa laskettava yhtaikaa, että alastulo on tasaista.

      Kuppi kuumaa kahvia ja munkkirinkeli on nyt tarpeen aivotyön jälkeen, ja sitten kaivamaan vaatekomerosta pitkää tukevaa hametta. Terve...

    • Hyvin suunniteltu - melkein valmis!

      Näyttää olevan palava innostus matkan, aluksen ja reksviitan suunnittussa. Hintriikan ajatus pyörästä on saanut täydentävää kannatusta. Ja mikä ettei, istumajärjestys on tasapuolinen, kukaan ei jääreunimaiseksi, vaan kaikki on keskeisessä asemassa.

      "Sontakärrinpyörää" ( en sano tätä halventavasti), sellaista puurakenteista, rautavanteista tuskin löytyy. Se kyllä sopisi iän patimoimana erinomaisesti runkona lentoalukseen. Venlatiinan ajautus on vallan hyvä ja käy kyllä sellaisena, jos sopiva pyörä löytyisi.

      Entäpä jos se on tetävä? Jos se tehdään vanhanaikaisin liitoksin n. kymmenestä kappaleesta, se on suuritöinen, vaatii jonkun verran työkaluja ja työtilaa. Siihen en ryhtyisi kerrostalokaksiossani. Voisin saada häädön aiheuttamastani melusta. Sitä lentoa koetan vältellä.

      Mutta teen toisen kevyemmin toteutettavan ehdotuksen - silti rikkomatta jo pitkälle, varmaan kovin ponnistuksin ajateltua rekennetta. Jos tehdään kuusikulmainen, ympyrää muistuttava rakennelma, kukin kappale n. 130 sm, liitokset ilman jiirejä, tulee "lähes ympyrästä" kuusikulmainen, halkaisijaltaan n. 250 sm. Kun se tehdään kaksikertaisena, jää oikein ladottuna rako, josta voi pujottaa luudan varret ympyrän keskelle yhteen liitettäväksi. Menikö vaikeaksi? No lyhyesti: 12 kappetta, täysin samanlaisia, jokaisen pätkän päässä porattu reikä pulttia varten, kuusi sopivaa pulttia. Kasausaika n. 5 minuttia. Kun en tiedä osanottajien ahtrin mittoja, siihen sijoittuu kyllä....n. 15 seikkailijaa. Tässä tuli mister Greerasillekin lisää järkevyyden puntaroimista!

      Ss: n ehdotukset ovat hyvinkin varteenotettavia, näkyy että aivotyötä on tehty. Teen vähän heittämällä jotakin-ehdotuksen. Entäpä jos löytyy sopiva mäenkumpare, jalostetaan sitä vähän tekemällä pieni hyppyri. Aluksen pohjaan lyötäisi vanhat puiset,tervatut,
      jämäkät sukset ja eikun mäkeen. Varmasti lento lähtisi ainakin alkuun, jatkosta en tiedä, koska huonosti tunnen ne energiavoimat, jotka tällaista lentomatkaa siivittävät.

      Hyvää jatkoa kaikissa puuhissa!

    • Hintriika*

      Venttiilit auki

      Täällä on niin hyvää suunnitteluporukkaa noitaturbolle, että meikäläinen voikin ruveta laakereilla lepäämään. Parempi kun joka kokki ei soppaa hämmennä.

      Kyllä tänään olen taas huomannut oman vajavaisuuteni. Ostin puhelimen, jota sanottiin yksinkertaiseksi ja helppokäyttöiseksi peruskännykäksi. Minulla on ollut niin idioottimaisen yksinkertainen puhelin tähän asti, että nämä uudet mallit ovat täyttä hepreaa sen rinnalla. Entisenlainen olisi kelvannut jatkossakin, mutta eihän sellaisia enää tehdä.

      Koko päivä on mennyt sen hiton kännykän räpläämiseen! Vaikka kuinka on ohjekirjanen, niin ei järki sano, miten joku homma pitää tehdä. Pitäisi olla rautalangasta väännetty malli, jotta jotakin tajuaisi. Tietokoneitten kanssa minä niinkin pärjään, mutta nuo puhelimet on tehty korkeaälyisemmille...

      Sitä paitsi siinä on kaiken maailman webbimahdollisuuksia (peuskännykässä!), että kun tavallisella liittymällä menee niitä painelemaan, niin saa olla kummissaan seuraavan puhelinlaskun kanssa. Minähän en mitään datapaketteja rupea hankkimaan. Tämä tietokone datoineen riittää minun tarpeisiini.

      Huh, helpotti, kun purki vähän paineita tänne. Miten sen voisi hyödyntää energiaksi kulkupeliimme? Johan sen voimalla ainakin maasta irti päästäisiin.

      Jatketaan harjoituksia.

    • SkillaN*

      Aamu varhaisella taas olen kirjoittamassa, olette varmaan huomanneet olen aamuvirkku;)
      Sanonta kuuluu aamun virkku, illan torkku se tapa talon pitää, no noin voi sanoa kohdallani olevan.
      Aikomus on kyllä mökistä luopua tulevana viikon loppuna, kunhan nyt Tallinassa ensin käyn.
      Kauan on teidän käynnistä Venlastiina, näinköhän on entisellään, no minä sen asian tarkistan.Kiitos matka toivotuksista.

      Niin vähän haikealla mielellä tuota mökki luopumistani ajattelen, mutta niin pienellä käytöllä kun se minulla on ollut, turhaan maksuja makselen.
      Yli kolmekymmentä vuotta siellä puuhasteltiin, kaikki kesät eläkkeelle jäätyä siellä asuttiin ja ihana paikka kaikin puolin.
      Lohtuna on, että uusi omistaja on tyttärentytär ja minulla on lupa niin halutessa saunomassa käydä.( muutenkin)
      Luopumista se alkaa olla tämä ihmisen elämä näillä kymmenillä.

      Uskoa onnitellaan tänään ja huomenet tuikkaan tähän väliin, kun alusta unohtui.

      Voi miten hyvin on suunnitelmat kehittyneet tuon lentomme suhteen, minä jo jätän ne puuhat teille kekseliäille, varmasti niin erikoinen ja näkyvä laite, että perästä kuuluu.
      Pukeutuminenkin tuntuu olevan jo monella silausta vaille, no minä katselen jotakin tuolta meren takaa, taitaa vaan hinnat kaikelle olla samanlaisia, kuin meillä.
      Tuosta pukeutumisesta vielä, tämä ihan siviili pukeutuminen on taas niissä vaikeissa ajoissa, jolloin ei tiedä mitä päälle panisi, kun yöllä on kylmä ja päivällä sitten hikoillaan.
      Nyt mittarissa neljätoista astetta, onneksi tuo tuuli ainakin vielä on melko rauhaisa, ei nyt kovin villiintyisi, kun sinne merelle menen.
      Onkohan siellä vielä jäätä, ei ole tullut seurattua sitä tilannetta.

      Niin ne meillä munkit lentelee suuhun asti, kuten huomasit joutavoinen, no suusta/ päästä sitten jutut pirtin vieraskirjaan, kaikkien iloksi;) (vai suruksiko)

      Nyt jätän pirtin pariksi päiväksi, pidätte varmaan seinät pystyssä ja oven lukon joku käy aukaisemassa,
      Huomasin, etten kirjautunut, saa nähdä sujuuko laskutoimitus.
      Aurinkoa toivotan teille ja meillekin matkalle, uhkailivat kyllä kehnoa keliä sinne etelän maisemiin ja sinne pitäisi ilta laivaan joutua.
      Istutaan nyt se reilu neljä tuntia autossa ja sitten laivaan, on se täältä kaukaa pitkä matka joka paikkaan;)

      • Huomenta päivää.

        Pistäydyttään vähän pirtille, hankikantamoisilla tultiin ja piskillä oli hauskaa, ku mummon kans saa vapaana juosta kovalla hangella.

        Kohvit on tosi tervetulleet tähän liikunnan päätteeksi ja munkkia ääntä kohen laitan menemään.

        Onnee pirtille, ihana tulla uutta keväistä ilmettä katsomaan. Suunnittelut noitavuorelle ovatkin mukavalla alulla. Ajoissa ku alkaa ehtii monta juttua mukkaan. Eikös noitana voi tehä taikoja ja pienentää porukan jäseniä minikokoisiksi, siten kaikki mahtuu sopivasti matkaan uuteen turpoalukseen, luutinee, pannuineen ja muine varustuksineen.
        Sitten noitavuorella saa kaikki taas oman muotonsa väliaikaiseksi takaisin, jotta tunnistetaan jokkaisen naamavärkki ja voijaan tehrä sopivat kauneus kirurkiset toimenpitteet, ne jutut kovasti kuuma- aihe täs lehtien palstoilla.

        Tiinatäti auttaa rupsahtaneet naamat timmi kuntoon. Voi taivahan tähen, on sekin kovvaa, ku pittää näyttää vuosi vuojelta vaan nuoremman näköseltä. Ihan männöö luannottomaks meiningit.

        No nii, ny pittää laittaa piste tähän löpinään. Kiitti kohveista, kuulemisiin.
        Hei hei


    • joutavoinen

      Sitä noitaympyrää minä makustelin sillä munkkirinkilällä. En nyt rupia sitä lentoratasta nimeämään uudestaan, varmaankin Pentti Haanpään juttu kummitteli mielessä kun tuommosia ajatuksiin tuli.
      Yllättävän tekniset on kahvipirtin jutut, niin sillä tähän sopii tuon kaivinkoneen kuljettajan ihastelu ku kaivelee tuossa ikkunan alla, on kyllä viimosen päälle ammattimies.

      Ei sitä firma pysy pystyssä jos kokemattomat on puikoissa. Nyt on oltava tarkkana että ei päästetä liikaa kokemattomia valtiolaivan pukkoihin.
      Täältä läheltä ei niinkään tule lähettyä mihyinkään, niin oon laiskistunu.
      Hyvää matkaa vaan pirtin emännälle.

      • Jospa minäkin näin maalaispoikana yritän muistella minkälaisia kärrynpyöriä on ennenvanhaan ollut, aika moni varmaan on joskus ollut heinäpellolla, nuoruudessammme oli sellainen heinäharava jolla heinät koottiin karheelle ennen seipäille laittoa.
        Se pyörä oli sallainen rautapyörä jossa oli paljon pinnoja ikäänkuin polkupyörässä.
        Siihen saisi pinnoihin luudanvarren kiinni jonkunlaisella koukulla ja saisimme hyvää kyytiä, puörän keskiössä olisi sellainen turpomoottori joka veisi meidät kööpeliin vaikka sen navikaattorin opastuksella.
        Tässä nyt yksi lisävinkki ynnämuulle ja H*: lle.

        Ennenkin kööpelissä käynyt, Late


    • "pelkkää hyvää"

      Onnea matkaan pirtin emännyydelle!
      Ihan on vauhdikkaat suunnitelmat pääsiäismatkaa varten. Jokohan tällä kertaa uskaltaisi mukaan? Häätyy varmaankin silmät ja korvat sulkea, ettei kaiken maailman kammot iske päälle.
      Asuksi ajattelin ihan vain suomalaiskansallista tuulipukua. Oli ainakin pari yötä niin karsean kylmiä, jotta en ainaskhan aio jähyttää itteäni!

      Naapurissa jatkuu meteli, ensin entiset muuttivat pois ja nyt alkoi uusi asukas hajottaa kaappeja, huoh, tätähän se on asuminen maalikylissä.

      Kevään kirkkaus ihan koskee silmiin, meillä kun on nuo valkoiset hanget-

      Aurinkoa! (muistakaa silmiänne suojata!)

    • Elkää nyt hyvät ihmiset vielä pirtin emännyyttä kyöpeliin laittako.
      Miten meijän sitten käy,, jos emäntä siirtyy jo nyt käärmekeiton ja sisilisko sultsina menyyn lumoihin !
      Tiedä vaikka ne kauneusoperaatiot onnistuis oikeesti . Pitäis laittaa Pääsiäisen jälkeen pirtissä pystyyn leikki: tunnista tuttu.
      Kun kaikki olis niin siloposkisia ja kaaniita että.
      Hyvä juttu kun on noita tekniikan miehiä pirtissä. Me mummot hypätään vaan sitten "siivelle" (siis luudalle) , kun käsky käy.
      Eväät ja musta noitapannu tietenkin mukana. Entäs se musta kissa, sekin vielä luudalle- ilmanmuuta !
      Ajattelin ottaa evääksi voinokareista kirnupiimää ja kunnon lanttukukon. Siitä riittää kaikille halukkaille.
      Jälkiruokana imeskellään sammakonreisiä, ihan ajankuluksi lennellessä aletaan totutella kyöpelin ruokiin........ettei vatsa sitten mene sekaisin.........
      Suunitellaan.......

    • marja-liisa-------

      Huomenta tyhjään pirttiin!

      Tämmöstä se on kun on emäntä reissussa, ei täällä ketään näy, ei edes kissoja. Minne lie nekin livahtaneet. sytytän kuitenkin tulen, ja keitän pannullisen kahvia, jos joku sittenkin piipahtaa:

    • Huomenta. Säikähtiköhän Skillan kun sanoin etteivät nyt vielä häntä kyöpeliin laittele, kun on aikaa vielä monta viikkoa.
      Vai liekö lähtenyt siellä paikkoja tarkastamaan.

      Tästä sen huomaa, ollaan ihan "orpoja", kun emäntä ei ilmaannu pirttiin aamulla !
      Hyvää kahvia pannussa, kiitos keittäjälle.
      Ja hyvää päivän jatkoa kaikille - aurinko paistaa ja pakkanen kiristelee hampaitaan ( 17 as.) aamulla.

    • Hintriika*

      Ei emäntämme sentään missään Kyöpelinvuoreilla ole. Jos oikein arvaan, niin katselee meitä ainakin kohta Toompeän vuorelta. Kai Kahvipirtti sinne näkyy...

      Jospa minäkin sitten pikaisesti kahvit, kun valmiille pääsee. Pitempään en ehdi nyt viipyä.

      Koetetaan pitää pirtti pystyssä, vaikka onkin ikävä emäntää.

      • katleija

        Hei pitkästä aikaa pirttiin. Kun nimipäivä on vain kerran vuodessa, kannattaa tuttaville kahvit keittää. Korvapuustit leivoin ja Frödingerin mansikkakakun pakastimestani teille sulatin. Var så god!


    • Päivää.

      Kiitos katleijalle tarjouksista,olikin oikein hyvää.

      Katselin äsken jotain ohjelmaa Haista.
      Muistu mieleeni,kun olimme siellä studioilla ja ajettiin sellaisella avojunalla kiertoajelua,niin yks kaks nousi sieltä vedestä SE TAPPAJA HAI,kyllä siin jokainen säikähti,vaikka se kone olikin.
      Ovat vain osanneet tehdä turisteja varten niitä kokemuksia hyvin.
      Samoin kun olimme Terminaattorin kanssa sotimassa.
      Kyllä niiltä reissuilta riittää muistelemista pitkäksi aikaa.

      Ovikello soi täytyy mennä
      näkyillään...

      • sinisirkku-

        Nimpparikahvitko ? Onnea sitten sylitäydeltä:D Katleija !
        Tottahan kahvit maistuu ja koervapuustikin ! Onkin aikaa kun olen korvapuusteja leiponut, menekki kun on aika pieni kahvileivälle, mutta mikään ei voita lämmintä vastaleivottua korvapuustia ja lasi kylmää maitoa!

        Vielä Frödingekakkuakin, ihanaa, eikä lihota yhtään:D--- Sainkin idean, jos leipoisinkin pääsiäiseksi pari Bostonkakkua, samat aineksethan niihin tulee, eikä silloin aineksissa säästellä!

        Hyvää teki kahvitauko, onnea jatkossakin Katleija, ja kiitos:)

        ps. Opin niksit tään uuden koneen kanssa, kun se ei ennen suvainnut Kahvipirtin pitkiä ketjuja, eikä antanut kirjoittaa, eikä lukea viimeisiä viestejä!
        Kyllä ihminen aina yhden koneen voittaa:D terkkuja!

        sinisirkku


    • Upea päivä!
      Tienristeyksessä ovat lumikasat alenneet niin paljon, että nyt näkee jo sivutieltä tulevat autot. Jos oikein tarkasti katsoo, näyttäisivät talomme pihassa olevat aurauskinoksetkin aavistuksen verran madaltuneen (ehkä?).
      On se vain sääli, ettei talossa asu yhtään lasta. Kyllä olisi omassa pihassa monta hyvää peffamäkeä.

      Yksi hyvä mäki olisi Helsingissäkin: Tähtitorninmäki. Jos sinne kiipeäisi kaukoputken tai kiikarin kanssa, voisi nähdä miten SkillaN Toompealla vilkuttelee meille.
      Hänen retkueensa sai tosi ihanan reissuilman. Mahtaneekohan palata ennen pääsiäislentoa? Toivottavasti, kun kissatkin ovat jotenkin alakuloisia. Syliin ne tulivat mutta eivät millään silittelemisellä suostuneet kehräämään.

      Kuka sitä mustaa kissaa haikaili? Meillähän on Pirtissä peräti kaksi kattia, ja vaikka ne eivät mustia olekaan, niin onhan noitaryhmämmekin sen verran ainutlaatuinen, ettei kissojenkaan mustia tarvitse olla. Vai kuinka?
      Mielestäni Wiiwidearin Piskikin voisi tulla mukaan. Jos joku kysyisi minkä vuoksi meillä on koirakin mukana, voisimme vain sanoa, että se on näyte meidän noitumistaidostamme, sillä vielä eilen se oli kissa.
      Luulen, että Piskillä on sen verran huumorintajua, ettei se moisesta nokkansa ottaisi.

      Minun nokkaani leijuu nyt kyökistä sellainen tuoksu, että on pakko mennä pelastamaan lämpenemässä oleva vihanneskeitto ennen kuin se on pohjaan palanutta muhennosta.
      Jos tuli lyöntivirheitä, hypätkää oli. Hyppinen on kuulemma terveellistä.
      Hiiop!

      • Moikka pitkästä aikaa. En muista edes missä pirtissä olen viimeksi käynyt.

        Nyt tulin ihan vartavasten tuomaan vielä tervaksia, kun ei nuo yöpakkaset näytä hellittävän ollenkaan. Huomenna on jo aprillipäivä, täytyy pitää varansa, että ei Joku yritä narraamaan.

        Muuten siitä pääsiäislennosta Kyöpelinvuorelle. Tu Laten esittämä haravakoneen pyörä on erittäin hyvä. Siihen sopii paljon noitia luutineen samanaikaisesti. Taidan ottaa varmuuden vuoksi lentävän maton mukaan jos ei haravakoneenpyörälle mahdu.

        Eikä muuta kuin hyvää keväänodotusta ja kiitokset kahvipöydän antimista.


    • Juu, Aprillipäivä huomenna.
      Minut jo koeaprillattiin tänään. Lehdessä luki teksti joka kuulema tehosi AINA. Avonaisen Ikkunan edessä töllistellessä pitää sanoa: tuu katsomaan ,kuollut lintu lentää. Tietenkin menin (sen verran harvinainen näky).
      Se olikin testi,toimiiko se ! Ja toimi.
      On nyt kertynyt taas lisää "hampaankoloon". menisi koko päivä hyppyyttäessä , että tasoissa oltais. Mutta kun ei meinaa onnistua sekään yksi kerta.
      Kyllä nyt tarvii olla tosi karppina aamulla, ettei enää joutuisi pompoteltavaksi.
      Juu otetaan vaan mukaan kaikki katit väristä välittämättä, sinne noitalennolle. Ja hauvat myös. Ei tosiaan tiedä mitä ne ovat olleet lähtiessä, ja mitä sieltä pois tulee. Vaikka lammaslauma olisi. Noitia kun ollaan. ja loitsut osataan.

      On hyvä kun on tuo lentävä matto lisänä. Kaikenvaralta.
      Minäkin voisin ottaa TomTomin mukaan. Siinä on vaan vaara, jos on useampi navigaattori. Jos ne käskevätkin mennä eriteitä, miten siinä sitten käy. Tai toinen käskee:käänny heti takaisin, entäs sitten ? Pitääpä harkita tarkkaan.........

      Kuppi kuumaa teetä, eiköhän kohta nukuta !Ainakin parin tunnin kuluttua. Niin ja kiitos Katleijan kakusta ja Onnea !
      Siis Öitä !

    • Huomenet ja terveiset Tallinnasta.
      Matka meni hyvin, miksikäs ei, olihan sääkin mitä ihanin.
      Ei sitä mihinkään vuorille ehtinyt kiipeilemään, pari kauppaa vaan käytiin ja kiireellä niissäkin.
      Lähtihän sieltä mukaan jotakin, mutta hintataso alkaa olla sama kuin kotomaassa, harkiten pitää ostella.
      Apteekki hinnasto on vielä huokeampi.
      Matka sujui hyvin, mutta ihana oli tulla kotiin, kyllä se taitaa vähentyä tästään tuo reissailu.
      Vielä kuitenkin on matka samaan paikkaan toukokuun alussa, silloin olemme pari yötä hotelissa.

      Pirtissä olette touhunneet hyvin, kirjoituksia tullut ja nimppari kahvitkin juotu, onnea vaan ja kiitos tarjouksista, vielä sain minäkin osani.

      Suunnitelmat eikun paranee tuonne Kyöpeliin matkaaville, tuo olikin hyvä idea, että jos pienemmiksi itsemme saisimme, johan silloin heikkotekoisempi kyytikin onnistuisi,

      Ihana päivä tänäänkin tulossa, aprillipäivä, no narratkoon nyt jos joku keksii, minä en huonoa tykkää.
      Meinaan kauppakirjat tänään allekirjoittaa, toivottavasti se nyt ei ainakaan ole aprilliä.
      Mihinkähän sitä pirtin paikan kesäksi katsoisi, kun tuo entinen nyt alta menee.
      Kai se järjestyy aikanaan.

      Raita, Pulmu onnea teidän nimipäivänänne.
      Sää on todella mitä ihanin, pakkasta vielä yön aikaan reilusti, mittari yhdeksää näytti, mutta siitä se vaan lämmön puolelle taas päivällä muuttuu.

      Onnittelut myös kirjalliselle taitajalle, tämän olemme vuosien mittaan kyllä huomanneet, hienoa, vaikka onhan kaikki pirtin kirjoittajat melkoisia kirjailijoita, miten olisikaan, jos yhteisen kirjan pirtin touhuista aikaan saisi,
      haaste osaaville;)

      Nyt valmistautumaan sinne kauppaamaan vähän haikein mielin mökkiään, kyllä se hyviin käsiin siirtyy.
      Toin muutaman levyn suklaata tuliaisina, herkutelkaa jos maistuu.
      Aurinkoista päivää ja juoskaa nyt ainakin pienten apriillajien iloksi aprilliä.

    • Tere ja teretulemast!
      Hienoa, että matka meni hyvin. Kiirettä varmasti pitää yhden yön reissulla, ja kun sieltä sinun kotikulmiltasi asti tulee, johan perillä Tallinnassa on ainakin puoliksi naatti, vaikka olisi kuinka mukavaa matkaseuraa.

      Silmälasien hankintareissuilla olemme olleet pelkillä päiväristeilyillä, ja voimille nekin ottivat, vaikkei yhtään humputettukaan.
      Autopaikoituskin mukaan luettuna kannatti rillit hankkia Tallinnasta, mutta enää ei taida lyödä leiville, kun hinnat siellä ovat varmaan vielä viime syyskesäänkin verrattuina nousseet.
      Enää ei taida helsinkiläisillekään olla kannattavaa käydä tekemässä viikon ruokaostoksia Tallinnasta. Ja ihan hirvittää ajatella, miten siellä köyhät ihmiset pärjäävät, kun maa on laitettu eurokuntoon.

      Jestas, kun rupesin ajattelemaan surullisia. Aurinkokin meni pilveen. Mahtaneeko sekin murehtia naapurimaan eläkeläisten osaa?
      Eihän tällaisessa mielentilassa keksi mitään aprillattavaakaan.
      Kaikki ovat vain synkkiä totuuksia:

      Helsingin kaupunginvaltuustokin on vuosien pohdinnan jälkeen päättänyt, ettei pysyvää jäätietä Kaivopuiston rannasta Suomenlinnaan rakenneta, vaikka sen rakentaminen tähän aikaan vuodesta tulisi huomattavasti halvemmaksi kuin kesällä.
      Pahoin pelkään, että Kemissä seurataan pääkaupungin esimerkkiä eikä lumilinnaa pakastamalla säilytetä ensi talveksi. Mahtaisikohan syynä olla se, että talvellakin olisi linnanrakentajille töitä?

      Yksi käytännöllinenkin päätös on tehty:
      Uusimaa ja Päijät-Häme ovat vaaliliittoutuneet, eikä kansalaisten tarvitse mennä ollenkaan äänestämään. Kaikkien ehdokkaitten käyntikortit laitetaan samaan hattuun, sekoitetaan hyvin, ja hatusta sitten joka puolueen puheenjohtaja vetää vuorollaan nimilapun, yhteensä niin monta kuin kansanedustajia vaaliliiton alueelta pääsee eduskuntaan.
      Tulos julistetaan Näsinneulasta, ja sen jälkeen kansalaisille tarjotaan vaalikahvit.

      MInä intouduin taas kirjoittelemaan liiankin pitkään. En ennätä nyt juoda kahvia, kun pitää mennä käsiä hoitamaan. Se on kylläkin ympärivuotinen aprillipila, että Fairylla kädet tulisivat poskenpehmeiksi...

      Iloista aprillia toivottelee: Vs

    • Hintriika*

      Minulla on kädet karheat kuin raastinraudat, vaikka en ole ikinä ostanut Fairya.

      Lumilinnasta pitäisi mielestäni pakastaa edes ne jääveistokset, mutta pahoin pelkään minäkin, että isot, rumat koneet tulevat jo viikon päästä ja rusikoivat kasaan koko komeuden. Eihän se tällaisena talvena ole ehtinyt edes ränsistyä ja muuttua koiranpissan väriseksi kuten joskus!

      Siitä huolimatta taivaalta tulee lunta lisää. Valkoista ja sakeaa, Miten tuonne sekaan sopii? Pakko olisi muutama asia käydä toimittelemassa.

      Tämän aamun lehdessä oli pelkkää aprillia! Eikö mustaa valkoisella olekaan enää totuus? Lapsenuskoani taas järkytettiin...

      Meinasin sanoa, että alan odottaa huhtikuun humauttamista, mutta eihän se mitään humauttele, kun ei maalis malttanut maata näyttää. Mitä nyt jossakin vähän asfalttia, mutta sitä ei lasketa.

      Karjalanpaisti alkoi tuoksumaan uunista. Täytyy mennä pienentämään lämpöä, että saa hiljaisesti muhia.

      Molskis! En ole Eemeli.

    • Voi hyvät hyssykät,
      Noita politiikkoja !!

      Minä en ole tullut hullua hurskammaksi noiden jutuista;(
      Kaikki puolueet on PARHAITA;)
      Olen samaa mieltä sen ja tämän kanssa........heheee......

      Olisko tuo kirkontorni juttu aprillia,luulen niin,saataisiin kansa liikkeelle.

      Tervetuloa emäntämme takasin.

      Kävin tänään tuolla ulkolaisessa kaupassa ja kyllä siellä oli aika edullisiakin juttuja,löytyy niitä myös "omista" kaupoistamme,kun vain jaksaa ravata kaupasta toiseen.

      Nyt on mentävä laittamaan kala suolaan,huomenna saa nam nam,kalloo;)

      näkyillään...

    • joutavoinen

      Tämä ketjuhan menee eteenpäin aivan valtoimenaan, koko maailma menee, ei kannata jäädä seisoskelemaan pysäkeille. Nyt iltapäivällä ajattelin soittaa huoltovarauksen autolle, siinä sitten löysin netistä sivun millä voi toimittaa sellaisen varauksen sähköpostitse ja laitoin siihen puh numeron, niin älähän mitään, kohta soi puhelin ja minä voin esittää toivomukseni, kysellä hinnat jnep.

      Ja minä kun olin luullu että saan odottaa pitkään vastataanko puhelimeen vai ei. Niin on mailma menny parempaan suuntaan, että nyt luvattiin odottaessa huoltaa reilussa tunnissa koko homma. Hinta 200e eihän tuo paljonkaan ole hintaansa nähen.

    • Nii in kyllätämä netti on ihmeellinen,minäkin löysin yhden kirjailijan teoksen ja tilasin sen.

      Saunaterveisiä tulin kertomaan;)

      Meillä SATAA VETTÄÄÄÄÄÄ........

      Minun lonkka ei tykkää yhtään tämmösistä ilimojen vaehoesta,ääärrrrr.

      Nyt en otakkaa kahvia vaan meen nurkkakaapin kautta;)

      Suunnittelin päivällä sitä pukuani,minulla on sellainen leobardi kuvioinen hame,sinne voi alle laittaa tuulipuvun housut,nii ei peffa jäädy siellä lennellessä ja sitte semmonen iso valkoinen hartiahuivi,pusero on vielä mietinnässä.Sitte semmoset mustat kiiltävät saappaat,hmmm mitähä vielä no mietitään;)

      Vittäkää semmonen lupsakka ilta.

      näkyillään...

    • Meneehän se "koko maailmakin", kuten joutavoinen viittaili. Jotkut aina kuitenkin joutuvat jäämään "pysäkille", jos ei pilettirahaa löydy. vaikka olisikin tärkeäntuntuinen matka. Maailman menossa voi myös kasvaa "ruokahalu" - pakollinen tai kuviteltu - josta junasta joutuu jättäytymään pois.
      Siksipä saattaisi olla hyvä, että jäisi väliin pysäkille tollistelemaan ja antaisi kiireellisempien mennä toheltaa.

      Kävin yhteenaikaan Tallinnassa aika useinkin. Täältähän on näppärä lähteä. Nyt olen kyllästynyt, koska mielestäni siellä ei ole kummoista katseltavaa. Eikä erikoista ostettavaakaan. Kaljan ja viinan kärräys ei kiinosta. Vaikka matka ei paljon maksa, silti "oheiskuluilla" kyllä täyttää se eron, minkä täällä joutuu makselemaan. Päivämatkahan se rasittava onkin, ellei ota hyttiä, jossa voi nokoset vetäistä. Mutta matkailuhan avartaa, niinhän sanotaan. Ehkä toteutan sellaisen Viron kylpylään, niissä olen käynyt monessa paikassa.

      Aikani on mennyt turhankin nopsaan pienissä puuhissani ja sitä "hippokampusta" kasvatellessa.

    • "pelkkää hyvää"

      Miksi me siirryimme kesäaikaan? Tulin juuri kolaamasta lunta, missä se kesä oikein on? Pitäisikö paremmat lasit hankkia, että löytäisi?
      Huomisellekin on luvassa lumisadetta ja pisaroita tarjoilee sunnuntaille.

      Pääsiäisohrat ovat itämässä, lapset pitävät "rekvisiitasta", kun askartelevat tipuja ja pupuja.

      Onneksi aina toisinaan auton huolto on edullistakin. Viimeksi vein auton pojille ja kuvittelin takaiskarien tai koiranluun olevan naputuksen syynä. Onneksi vain pakoputken kiinnikkeet ja sen korjaus oli pikainen ja maksoi 35€. Pienestä sitä ihmisen mieli tulee iloiseksi.

      Aloitellaan viikonloppuja.

    • Harmahtava aamu, tästä sitä päivää aloitellaan.
      Mittari näyttää nollaa, uskon että tämä alkaa olla sitä lumen surma lämpöä.
      Puhuivat tulvista näilläkin seuduilla, vedenpinta on ollut kovin alhaalla useamman kesän, joten nousua kaivataan.
      Eipä tuo veden karkaaminen mökki rannasta nyt harmita, olenhan mökitön, yhyy.
      Nyt uusia tuulia kohti, istun parvekkeella ilman huolen häivää ja vierailen toisten mökeillä;)

      Nimipäivä onnittelut Pelervoille.
      Enpä juossut aprilliä, lehdessä oli golf- kentän kyntäminen perunapelloksi, ei ollut katselmukseen ketään tullut, mutta puhelin oli kyllä kovasti soinut;)
      Nyt on jo toinen kevätkuukausi alkanut ja ennen tämän loppua, uskon että lumia ei kovinkaan paljon enää ole näkyvissä.(toivotaan ainakin)

      Tuosta Tallinasta vielä, eihän tuollaiselle muutaman tunnin piipahtelulla ehdi mitään katselemaan, väsymyksen vaan palkakseen saa.
      Katsotaan olisiko jonkinlainen elämys, kun toukokuun alkupäivinä sinne suuntaamme, pari yötä, jää yksi kokonainen päivä aikaa katseluun ja kiertelyyn.
      Mukana auto jolla siirrymme kohteesta toiseen.
      Sattuisi vaan yhtä hieno ilma kuin nyt oli.
      Pärny olisi kesällä mukava paikka, (moni muukin) mutta ei raaski lähteä, kun täällä kotimaassakin on niin kaunista.
      Olen ollut useamman kerran keväällä tai syksymmällä siellä ja viikossa jo jotakin irti saa.
      Vanhuus kai siltäkin osin rupeaa vaikuttamaan, miettii tarkasti mitä haluaa ja se koti on aina kuitenkin paras paikka.

      Nyt tätä kotia pitäsi vähän kohennella, asukas ei vaan tapojaan muuta, aina sama sotku viikon väliajoin.
      Kyllä tietokone on tätä päivää, osaiskos sitä ilman enää ollakaan, yksin pankkiasiointi on niin helppoa, samoin junaliput, matkojen tilaamiset, olen jo oppinut hyödyntämään monia asioita ja lisää vaan aina oppii.
      Kehttyvä on vanhakin ihminen;)

      Mukaavaa viikonlopun alkua, nyt voisi vaikka pilkille tarjoutua, jos joku mukaan ottaisi, no tyydyn siivoukseen.

    • Tötterö mikä tötterö..
      Tai oikeastaan kaksi. Päätettiin lähteä sinne Kuopion vapa-ajan messuille. Sillai kylpylän kautta, jossa menis yöseutu. Laittelin netillä varauskyselyn. Päivämäärät, kävin varmentamassa "kylpylään toivojalta" ,että tätäkö viikon loppua tarkoitit, että menee varmasti oikein. Juu sitä just.
      Ehdin laittaa menemään kun puhelin soi. Kysyivät mitä oikein tarkoitin,
      ensikuutako? olin laittanut 26-27/3 siis edellinen viikonloppu.
      Naisihminen sanoi onnettomana että kun nyt on jo 30/3...
      (piti olla 2-3/4) Niimpä tietenkin, kyllä nauratti niin hervottomasti........
      En kai ollut edes "pysäkille jäänyt" vaan suorastaan pysäkin takana.

      Mutta palvelu oli tosi nopeaa, kuten tuolla autoasioissa. Joskus ne toimii.
      Hyvä on tällä tilailla liput, matkat, kylpylät ym.
      Ihan hyvä kun monissa kohtaa ei tilaus etene, jos on väärin jotain, tai jo varattua. Saa tämmöiset tötterötkin touhuta rauhassa.
      Tekemällä oppii.
      Vähän ovat jääneet nuo Viron matkat vähiin. Kai sama tuntuma ettei sieltä ole meikäläisellä juurikaan ostettavaa. Tai niin vähän että muut kulut tulevat maksamaan paljon enemmän.
      Kylpylät kilpailevat kokonaan eri sarjassa. Kai joskus aikoinaan sieltä jotain ostikin. mm. yhden kukan kauniin kristallimaljakon. heti kun pääsin kotiin, se meni poikki keskeltä. Ja niin varoen kuin suurtakin aaretta, kuljetin sitä. Oli kai hiottu liiankin ohkaiseksi- mutta kaunis oli

      Harmaan pilvistä , ei pakkasta. hyvää viikonloppua kaikille !
      .

    • Lauantaipäivää kaikillle.

      Pilvinen, suhruinen ilma, jottain vissiin tippuu yläilmoista, vettä kait.

      Piskin vatsakarvat kastuu ja tietysti pikku tassut, kainaloita myöten. Hän ei tykkää moisesta kylmästä kylvystä, kotana sitten lämpimällä suihkulla huuhtelen kurat karvoistaan. Kaikilla karvaisilla otuksillahan on samat ongelmat, mie käsittelen vaan tään oman karvapallon puolesta.

      Pittää lähtee apoteekkiin, jos ny ostais niit kuivasilmäisen tippoja. Eräällä prouvalla oli ja hää kehus niitten auttavan kutinaan ja roskan tunteen poltteluun.

      Kaupas pitäis poiketa. Laittaisko tännään texmex mausteisia lihapullia uuniin, ja omanakaurapaistoksen sitten samaan lämpöön. Vanilijakastiketta pittää ostaa, ett voi annokseensa lisätä.

      Juu, sumu lisääntyy pittää lähtee ennekuin eksyy sumun sekaan, eikä löyvä kauppaan ei kottiin.
      Hyvvää päivää kirjoittajille ja lukijoille.
      Hei hei

    • Mikäpä tässä: hyvää päivää vaan vaikkei paistakaan!

      Eipä juuri paistanut silloinkaan, kun A. Kiven päivänä lähdimme Pärnuun kylpylään.
      Siellä oli aurinkoista, mutta koko viikon oli niin kylmää ja tuulista, ettei kaupungilla
      juurikaan nauttinut kävelystä.
      Hoidoista sen sijaan nautimme, ja minä suorastaan rakastuin suolahuoneeseen.
      En tiedä mihin muuhun se tehosi, mutta ihanasti se rauhoitti ja uudisti: hämärä huone, suuret matoilla pehmustetut tuolit ja hiljainen taustamusiikki. Päivittäin oli kolme tai neljä hoitoa. Kaikista muista olisin mielihyvin tinkinyt, jos olisin joka päivä päässyt suolahuoneeseen ja yrttiporekylpyyn.

      Kun Meri-kukka tänään saa lotossa sen pääpotin, niin mahtaisikohan hän rakennuttaa tänne Pirtin läheisyyteen sellaisen suolahuoneen, jossa olisi samalla yrttiporekylpyaltaita? Autuas olotila olisi täydellinen, ja takaan, että moni muukin kuin minä olisi ikusesti kiitollinen.

      Kävin osallistumassa erääseen pakkoruotsikeskusteluun. Ne näyttävät olevan tosi suosittuja. Kirjoittajien joukossa on varmasti rekisteröityjäkin, mutta jostakin kumman syystä taisin olla ainoa, joka uskalsi kirjoittaa rekatulla nikillään.
      Jos kerran ihmisellä on omasta mielestään sen verran painavaa sanottavaa, että hän katsoo aiheelliseksi julkistaa sen, luulisi hänellä olevan rohkeutta käyttää vakinikkiään - on se sitten rekattu tai rekkaamaton.
      Tosin taidan itsekin istua kahdella pallilla, kun minulla on se Puskasuleima, jonka kyllä jopa profiilissani tunnustan varjo-olennokseni. Salaisuushan se ei ole.

      Nyt kuivaa suuta sen verran, että kahvia on saatava.
      Nostan kaffemaljan Pirtin ja se asiakkaitten kunniaksi.
      Skoooooooool!

    • Alkaa riittää!

      Kahvipirttiin minäkin aina pakenen pirtin emännän turviin, >tännepä ei ilkeilijän hammas eikä puskanikin vimma osuneet milloinkaan

    • Hintriika*

      Räntälätyt ne ilmassa leikkiä lyö. Tai silkkaa vettä se taitaa jo olla. Eikä kasva pyllyyni pitkää pyrstöä... Plussan puolella mennään, mutta tosi surkeaa kevätsääksi, kun tuuli vielä tuivertaa täysin palkein. Huomiselle oli auringonkuva, mutta tuulilukema oli oikein punaisella präntätty sääkarttaan.

      Ei se pyrstö olisi mahtunut kasvamaan muutenkaan. Koko kankku turrana kamalasta istumisesta! Yritän kiemurrella tässä työtuolissa, kun jalatkin puutuu - minulta, ei tuolilla eikä onneksi ei vielä kahdella teellä.

      Mitähän vielä valittaisi? Joo, suolahuone puuttuu (kahdella teellä) pirtistä. En ole koskaan kokeillut, mutta tuntuu, että silti olisin valmis vaatimaan suolaa, suolaa, enemmän suolaa. Sitä pitää ruuassa pihistää, siksi voisi edes keuhkoihin vetää! Tiedä vaikka suolasen kaipuu sillä paranisi. Makean kanssa minulla ei ole koskaan ollut ongelmia. Makea elämä on tylsää ja pahanmakuista. Suolassa on ytyä. Ilmankos puhutaan elämänsuolasta!

      Nyt on pakko nousta jalottelemaan. Ehkä vielä pääsen ylös. Kohta voi olla myöhäistä...

    • suolahuone.
      tekimuuten hyvää,olin jotain kait kolmevuotta sitten Pärnussa siellä.
      Eikös Lappenrannassa vai jossain täällä meilläkin on jossain hoitolassa sellainen.
      Tämä minun laholatva kun ei muista.

      Vettä rupesi täälläkin viskomaan,taas kerran;(en tykkää yhtään.

      Tuossa turisin yhden tyttöystäväni kanssa Kuopioon,tunti meni että humahti.

      Nonii pitihän se arvata telefooni soi
      näkyillään...

    • H*

      Lähin suolahuone minulla olisi Kemissä (muutama sata metriä). On kai liian lähellä. Siksi vaadin pirttiin, olisi edes virtuaalimatkan päässä!

    • Olen kyllä kokeillut suolahuonettakin. Parasta siinä onkin se rauhallinen hetki ja musiikkia linnunlaulujen kera. Olen ehkä torkahtanutkin, mutta en koko aikaa, koska olen kuullut joidenkin kuorsauksen. Se hipelöinti, jota hieronnaksi sanotaan, on se päätavoite. Eikä yrttikylpykään hassumpi ole. Jonkin kerran olen kokeillut elekroniikkapotkua kinttuihin - se kyllä menee mielestäni enemmän uskon puolelle.

      Suolaa käytän suolakalassa. Eihän se muuten aitoa ole, ellei hiukan suupieliä kirvele. Sellainen eväs kuuluu tapoihini aina iltapalaksi. Eikä valistus tässä auta, vaikka olen kuullut, että suolan niin runsas käyttö on tyhmää. Se on vain pieni lisä tyhmyyksieni joukossa.

      Hassua muuten, että niin ruoka-asioissa, kuin monessa muussakin on paljon neuvonantajia, joilla on erittäin vahva tieto oikeasta. Poikkeavat ovat yleensä vähintäin typeriä. On se vaan vaikeata elää viisaana ja oikeassa olevana lähes joka asiassa. Sitä en jaksaisi edes yrittää. No...voihan sitä hiukan joskus paukuttaa päätään vaikka seinään. Ravisteluhan sekin on.

      Ei kai se suuri homma olisi järkätä Pirttiin suolakammaria. Kuuluisasta nurkkakaapistahan saisi heti suuhunsa sterilisoivat huuhteluaineet, jos suolan makua on hoidosta jäänyt. Kaipa Late jaksaa kaapin täyttää sieltä ylijäämävarastosta, jos jano lisääntyisi. Ja muistaa kuitenkin katsoa, ettei viimeinen "hyvää käytettäväksi" päivä ole katkolla.

      Tällä viisiin harhailin tällä kertaa ajattelemattomuuttani - kuudella t:llä. Hyvää jatkoa!

    • Suolahuone

      Olen ollut Virossa suolahuoneessa, se oli todella hieno kokemus, musiikki oli ihanaa ja hyvin siinä rentoutui. No tuloksesta en sano mitään?

      Kiitos kahvista ja pöydän antimista. Jos ei ennen niin kyöpelinvuorella tavataan ja pistetään tanssiksi.

      Pyydän emäntäämme ensimmäiseen valssiin.

    • On armas sunnuntaiaamu tää, se muistot mielessä herättää,,, niinpä.
      Muistoja, hyviä, huonojakin, vaikka aika niitä kultaa, muistoja on ja niintä lisää kerätään.
      Historiaa, ihmiskohtaloita, siinä ohessa ne omatkin menee;)

      Sampo ja Veeti onnittelut tänään teille.
      Harmaa taivas, tuuli kovanlainen, lämpöä neljä astetta, nyt lumille taitaa lähtö tulla.

      Voi hyvä ihme tuota meri-kukan kömmähdystä, minullakin edessä matkailijoiden kirjaaminen kyydin antajalle, tarkkana on oltava, että kaikki syntymäajat ja nimet oikein tulee.
      Pitäisi esittää pieniä tovomuksia myös matkan perillä oleviin kohteisiin.
      Tälläinen tunari, kun unohtelee näin kahdella sormella kirjoitellen kirjaimetkin aika usein;)

      Muistanpa hyvin nuo koiran masukarvat ja takut korvien takana, niitä aina sai siistiä ja tottahan kaikki rapa sisään kannettiin.
      Kynsien leikkuu oli taitolaji, siinä sai emäntä runoilla ja kehua, mutta leikattua ne aina tuli, yksi ikävän kohde se söpöläinen.

      Tuo askartelu se sytyttää minuakin, pääsiäismyyjäisiin taas tehtiin kukkoja,kanoja, pupuja, jos joku sellaisia uniikkeja haluaa, niitä voi meidän myyjäisistä löytää, joka eläimellä oma ilme, kahta samanlaista ei löydy.

      Kyllähän pirtti on noilta ilkeyksiltä säästynyt, ei taida paljon emäntä suojelemaan pystyä, kai se on niin, että kun sopuisia kirjoittajia on niin monta, ei ilkeilijät viitsi avata sanaisia arkkujaan.
      Jos joku joskus sisään astuu, huomaamatta jää, sillä pirtin väki ei vaivaa nää moiseen turhaan osallistua,
      Kirjoittele vaan terveisiäsi jatkossakin, "alkaa riittää" pian meihin tutustut ja viihtymään opit myös.

      Suolahuoneeseen en ole törmännyt, vaikka kaikkea muuta siellä Pärnyssä koinkin ja mukavia kokemuksia oli, ehkä vielä ehdin suolahuoneeseenkin tutustumaan, toivossa on hyvää elää, kaiken suhteen.
      Tulevaisuus tuntematon, onneksi.

      Kiitos vaan tanssiin kutsusta ylikypsä, kai sitä sitten tanssahdellaan, kun niin suuri työ sen matkan eteen tehdään, minulla ei vielä ole selvinnyt päälle laitettavat, ainakin se musta lierihattu on vintiltä haettava.

      Nyt sitten tänään sellainen lepäilypäivä, ei suunnitelmia, mitä nyt sen liikennöitsijälle menevän kirjeen koetan aikaan saada.
      Aikataulu ja muu matkaan liittyvä on aikanaan selväksi saatava, no kuukausi melko tarkkaan on vasta matkamme alkava.
      Toivottelen rauhaisaa, nautittavaa päivää kaikille, kahvit on valmiina, tulkaa heräilyä edesauttamaan;)

    • "pelkkää hyvää"

      Hyvää sunnuntaita, kuka missäkin mietteissä.

      Huhtikuu humahduttaa, meillä ainakin, katolta tuli lumi, keskellä yötä, moneen otteeseen. Koko ajan jännäsin, tuleeko etupihan lumiesteet mukana. Eivät tulleet, huoh!

      Uni olikin aikas katkonaista ja aamusella ennen kahdeksaa innostuivat naapurin remonttimiehet poraukseen ja naputteluun. Niin, että hyvää sunnuntaita vaan.

      Ettei harmistus olisi iskenyt päälle, aamukahvin jälkeen ulkokamppeet ylle ja kolan ja lapion kanssa kinoksen kimppuun. Kaksi tuntia ja ruokatauko on takana ja uuteen yritykseen on kerättävä voimia. Nyt lumi on vielä pehmeää, ensi yön jälkeen onkin toisin.

      Kummasti sitä lämmetessään vertyy ja kola liikkuu kevyemmin. Joen jäältä kovaääniset pauhaavat pilkkijöille tiedotuksia ja huvitusta. Ääni kuuluu tänne asti. Eilen kuului olleen 4000 osallistujaa. Siellä ei tarvitsisi olla yksin, se vaini, että en sitten millään haluaisi olla moisessa sähellyksessä mukana.
      Pilkkiminen on mielestäni luonnossa olemista, omia aatoksia ja ehkä kaverin kanssa hiukan porinaa ja kahvittelua.

      Kinos ei alene tässä istuen. Lepopäivää viettäville: iloa ja virkistystä!

    • Hui jestas,luulin pirtin hävinnee jonneki huitsin Nevadaan,mutta löytyihän tämä.

      Ei ole satanut eikä paistanut.Jotain suhnua on ilmassa,koska Liipolan mäki ei näy.
      Mittari on nollan ylä puolella pari astetta.

      Olen pitänyt "en tee mitään"päivän.
      Nyt tuli pirtin kahvia juomaan,se ei täytä liikaa,eikä juoksuta tuonne nurkan taakse;)
      Olen lukenut kirjaa ja lehtiä ja surffannut tv,n kanavalta toiselle.

      Voikaa hyvin.
      näkyillään...

    • Illansuuta!
      Saunottiin vasta tänään puolilta päivin. On mukava hessutella kylpytakeissa ja toivoa, että kukaan ei keksisi tulla kylään.
      Mr G meni sängylle "lukemaan". Ei ainakaan vielä lue ääneen, tai sitten ei kirjassa kerrota metsätyömaista, koska sahan ääntä ei makuuhuoneesta kuulu.

      Päivä on ollut harmaa, mutta pihan hiekoituksella pilattu luistinrata on suurin piirtein kokonaan sulanut. Pääsee huoltomieskin vähän helpommalla, kun enää ei tarvitse aurata pihaa. Hyvin hän on hommat hoitanut, eikä kukaan ole liukastellut millään puolella taloa.

      Oikeastaan tulin tänne vain ilmoittautumaan, kun mitään kertomisen arvoista ei ole. Muorin päänmenoksi olen suunnitellut keksiä jotakin, mutta aivot taitavat olla syväjäässä, kun mitään ei synny. Odottakoon vaan! Kyllä minäkin vielä vitsin murjasen.

      Rattoisaa pyhäehtoota!

    • Hintriika*

      Kiitos muistutuksesta! Kävin panemassa saunan päälle. Kohta voin minäkin hessutella tai hassutella. Kumpihan niistä olisi mukavampaa?

      Meillä päivä on ollut sitä sun tätä. Välillä helakan sinistä taivasta, välillä harmaata pilventöhryä. Poutaa kuitenkin.

      Minäpä ostin justiinsa kauppareissulla sahan! Maksoikin perätä viittä senttiä vaille kolme euroa. Kiinalaista laatutyötä. Riittänee minun tarpeisiin kuten puisen kukkakepin siistiin katkaisuun (siistiin?) yms. vaativaan askarteluun. Vaaka-asennossa osaan sahata ilman kiinalaisia. Siihen ei tarvita välttämättä edes metsätyömaista kertovaa kirjallisuutta.

      Ilmoittautumisesta tämäkin käy. Siis ilmoittaudun.

    • Harmaa on viikonalku, vettä sataa ja tuuli käy, masentaisi, mutta kun tietää että kesän tekoa tämä on, odotellaan.
      Lämpöä on neljä astetta, joten kyllä nyt lumet hupenee, kun yölläkään ei pakasta.
      Ukko, tai Ukot tänään juhlinnan kohteena, onnea.
      Katsoin kirjasta, ei ole akan päivää, se siitä tasaarvosta.
      No eipä mitään, onnitellaan nyt niitä ukkokultia kellä sellainen on;)
      Tasaarvosta kun juttusin, eipä taida olla miesten päivää, naisilla se on, olenkos väärässä?

      Uusi koskematon viikko aluillaan, mitä onkaan sen anti, paljon viikossakin tapahtuu.
      Monta uutta lasta päivän valon näkee, mutta myös monta silmänsä lopullisesti sulkee.

      Eilen satuin pätkän kuuntelemaan kuoleman kohtaamisesta ohjelmaa.
      Siinä pohdittiin miten vaikea on kuolevan vierellä olla, kun ei osaa sanoa mitään, todettiin, ei tarvitsekaan, riittää läsnä olo, kädestä pito, silittely.
      Kuoleminen on hyvin vaikea asia käsitellä, siitä mielellään vaietaan ja kuitenkin se on yhtä välttämättömästi läpi käytävä, kuin on syntyminenkin.
      Minulla on myös sellainen olo, että en sitä mielelläni ajattele, en puhu, tietäen hyvin että kohdatava se on.
      Tämä sade ja harmausko se nyt noin vakaviin taas kirjoituksen veti, kumma miten joku asia vain pulppuaa mieleen, edellisen sanan, lauseen jälkeen.

      Vaihdetaan toiselle aaltopituudelle;)
      Miten minusta on näyttänyt, että ainakin kaksi aloitusta melkein samasta aiheesta palstalle ilmestyy, lukevatko ihmiset huonosti, vai mistä syystä ei voi kirjoittaa jo aloitettuun.
      No onhan tätä paperia tuhlata, mutta kivampi olisi erilaisia aiheita lueskella.
      Onhan täällä ketjuja joiden sisältö ei lukukelpoisksi edes käy, tokaisuja, joita ei edes osaa liittää mihinkään.
      Muutenkin, kun tuosta viestiin vastaaminen on vaikeaa, kun ei oikein tiedä mihin vastaisi, kun yhtä rimsua koko ketju, se oksapuu olisi ollut hyvä.
      Vaadin sitä takaisin;)
      Toinen mikä hieman ärsyttää, on tuo gallerian vierailu, sieltä en ainakaan minä saa mitään selvää, kuka milloinkn on käynyt, olenko jo vastannut mahdollisiin viesteihin, sekava on.
      Ei aina tiedä mihin kirjoittaisi, kaikilla ei ole edes sitä kohtaa," mitä kuuluu", miksi se minulla siellä on, otappa kaikesta selvä.

      No mutta nyt päivä valkenee ja munkkitaikina Tuberware astiassa poksahti, on siis aika leipoa, ja paistaa hetken päästä munkkeja.
      Tuon pirttiinkin, tulkaa kahville ja ilosia viestejä odottamaan, minun marmatukseni jatkoksi, moi, moi.

    • joutavoinen

      Huomenta! Mitäpä tässä ko viikko käyntiin. Nyt on oikein virkeä olo kun ei näy puhdasta valkoista lunta. Kyllä oli pitkä luminen talvi, kun meleken joka päivä satoi lunta muutaman sentin, niin puhtaanahan hanget pysy, niin pysy myöskin lumet katolla, vasta nyt liukuvat loivalta peltikatolta alas.
      Vaihtelu virkistää sanotaan. 'Raja se on raittiuvellakin', en mene silti nurkkakaapille mutta Tuperwaremunkki ja kahvi käy hyvin.

    • AAmun ilmoittautuminen ! Huomenta.
      Tuli nimittäin munkin tuoksu jostain. Juoksujalkaa pistin töppöstä toisen eteen.. arvasin että pirtistä tietenkin, tuoksut leijailee.

      Kuopion reissu meni oikein hyvin kaikista ennakko söhellyksistä huolimatta. Vai olikohan ne "säälipisteitä" ?Näyttely oli aika mitätön.
      Vuosi vuodelta vaatimattomampi.
      Ei ole mikään niinkuin ennen; laulu tuli mieleen.

      Ihmetellä pitää tuota "kielikeskustelua" ! Ei keskustella kielestä vaan arvostellaan toisen "vääriä" mielipiteitä.
      Minusta on aina rikkaus mitä useampaa kieltä ihminen osaa tai opiskelee. Eihän se ole keltään pois.
      Yhden kun osaa, on helpompi osata toistakin. Tosin venäjä, espanja ym kieliä on niin poikkeavia toisistaan, tai latina vaikka.

      No eihän minun pitänyt sanoa mitään, noin kuitenkin ajattelen.
      Tuolla jossain oli kateellisuus ketju. Olen kateellinen niille ihmisille jotka ovat nuorena ymmärtäneen opiskella mahdollisimman monta kieltä. Mikä suunnaton rikkaus se on.
      Tosin englannilla selviää hyvin monissa matkailumaissa, jopa ruotsissa, mutta silti.
      Ymmärtäisi kulttuuria ja ihmisten elämää ja ajattelutapaa erilailla.

      Sitten seuraa tiedoitus: En vieläkään lunastanut sitä lottopotin saalista. Joten sitä suolahuonetta saadaan vielä odottaa.
      (miekäläisen tuurilla loppuelämä))))))
      Mutta eipä menetetä toivoa..
      Nyt kahvit ääntä kohden, ja kaikille hyvää maanantaipäivää.

    • Harmaata piristystä

      Onhan sekin hyvä, että harmaa piristää. Kukas nyt puhdasta valkoista jaksaa aina katsella, eihän se ole edes värikään. Vettä sataa rojottaa ja sehän se tehtävänsä tekee.

      Gallerian olen lähes kokonaan hylännyt. Liian paljon tulee arvuuttelua ja en koe edes opettelua kovinkaan tärkeäksi. On muutenkin "töitä", kuten kiireisellä eläkeläisellä yleensä. Luulisin kyllä kiireitteni johtuvan tehojeni laskemisesta. Pienet propleemat ja tehtävät vaativat rutkasti aikaa ja tunnit menevät turhissa jahkailuissa. Ei ole niinkuin ennen, ei. No saavathan peukalot verryttelyä, kun niitä pyörittelee.

      Täytyypi lähteä myös jalkoja verryttelemään. Mitäspäs tuo pieni tihkusade haitannee, onpahan sekin pientä piristystä. Eikun menoksi ja tuloksi!

    • Huomenta.

      En sano "hyvää"kun ei ole hyvä;(

      Kolmaspäivä näiden kolotusten kanssa peräkkäin.
      Eikä tuonne "arvaus"keskukseen pääse,kuin kamalan jonottamisen jälkeen (olette jonossa viidentenä).........

      Vettä lotkottaa täälläkin,siitähän nuo kolotukset johtuu,tiedänhän minä sen,mutta kun ei viitsisi syödä noita myrkkyjä niin paljoa.
      Ajattelin josko sais jonkin piikin persuksiin,vähän edes helpottais,

      Täytyy yrittää vain kippuroida jotenkin.
      Onneks ei tartte töihin lähteä;)

      Jotain positiivista ajattelua;)

      näkyillään...

    • Samanlaista harmautta ja sadetta täälläkin, aamulla satoi oikein ropinalla, nyt vain tihkua. Kyllä näkee, että lumet hupenevat, samalla harmaantuvat hanget, vihdoinkin tuo talvi antaa periksi.

      Noista gallerian sekavuuksista olen kyllä samaa mieltä, ekspertti täytyy olla jos mukana pysyy.
      Samoin Facebookin lopetin, ei koskaan ollut asiat oiken hyvin, aina joku salasana piti uusia tai oli jotain muuta vikaa,joten se siitä.

      Eipä tännekkään kovin usein ole tullut kirjoiteltua eikä mihinkään muuallekkaan, aloituksia vain joskus.

      Kyllähän täällä pirtissäkin puuhaa riittää, voitte olla vakuuttuneita, että nurkkakaapin sisältö pysyy monipuolisena ja riittävänä.
      Paikkakunnan alkoholitehtaan ylijäämävarastossa laatua ja määrää on.

      Luulen,että Kyöpelivuoren reissu on lähes paketissa, ei nyt kuitenkaan lähtölaskentaa vielä kannata aloittaa, kunhan kaikki vain hommaavat rekvisiitat valmiiksi.

      Skillan sanoi katselleensa tv:n kuolemasta puhuvaa keskustelua, niin minäkin, jokaiselle se meillekkin oma vuoro tulee, lähellä se minullakin on monta kertaa ollut, tässä nyt kuitenkin kahdella sormella naputtelen.
      Saan kiittää hyvää terveydenhuoltoa ja läheisiäni, jotka ovat auttaneet minua.

      En minä kuolemaa pelkää, enemmän sitä jos kauan joutuu kitumaan ja sairaalassa makaamaan ja kuitenkaan ei enään voi mitään tehdä.

      Olen minä ollut läsnä kun äitini kuoli, oli hyvä olla kun tosiaan sain pitää kädestä kiinni ja kiittää äitiä meistä lapsiensa huolenpidosta.
      Rauhallisesti nukkui pois.
      Äiti tosiaan tuntui rakkaimmalta, sillä isäni kuoli kun olin 3 v, enkä muista muuta kuin hautajaiset.


      No "tuppenvaara" munkkikahvit aion juoda, täytyy tänään käydä kaupassa ja ajaa kierros jotta näkee onko kevät edistynyt.

      Eiköhän se saa lisävauhtia kunhan aurinko alkaa taas paistaa.
      Arvelee Late

    • Hintriika*

      Suomalaisessa nimipäiväluettelossa Ukko on säilynyt kautta aikojen. Onhan se uljas nimi. Niinpä... toinen nimi voisikin Uljas. En tosin tiedä, moniko pikku poika haluaa olla Ukko Uljas. Ja kenties vauvaa pitäisi puhutella Pikku-Ukoksi! Oletko nähnyt Pikku-Ukkoja? Akka ei ole virallinen etunimi, sellaisen voi tosin tehdä mäenlaskussa ennen kuin kaikki lumet sulavat.

      Sama harmaus on vallannut taivaan täälläkin. Ei kovin houkutteleva sää mennä ulos. Yksi kokoontuminen kuitenkin on tälle päivälle, mutta siellä saa olla katon alla.

      Minulla on kirjanmerkkipalkissa suora linkki kahvipirttiin, joten en taaskaan tiedä, mitä tuolla muualla tapahtuu. Eipä paljon kiinnosta, samaa jauhantaa joka ketjussa, kun viimeksi olen kurkannut.

      Parempaan en pysty itsekään kuin saman jauhantaan, mutta en haasta sen takia riitaa kenenkään kanssa. Syyllistynkö siis sopupeliin? Ehkä se kahvipirtissä on sallittua, kun pelissä ei raha liiku suuntaan eikä toiseen. Ei edes M-K:n lottovoiton muodossa...

    • Jess, niin on ! Rahatonna täällä taivalletaan. Harmaan sään ja kokopäivä sateen alla. Sama havainto täälläkin-- kinokset ovat hujahtaneet mataliksi. Vielä on silti luojalla töitä saada kesä aikaiseksi.

      Noin on,että ainut palsta on kahvipirtti. Tullessa jo näkee että samat ketjut toisilleen kenkkuilee, Nyt H - kirjaimen kanssa taistelevat.
      paras pysytellä poissa.
      Munkkikahvia vaan täällä leppoisasti nautiskelen. Takan tuli lämmittää ja mirrit hyrisee. Kiva hämärä hetki loimun loisteessa.

      Ei tuo galleria ainakaan parempaan suuntaan mennyt viime käsittelyssä. sekava on galleriakin, eikä pelkästään käyttäjä. Vaikka sitä aina itseään ensimäisenä epäilee, (eikä syyttä ).

      Nyt olen jo ottanut kaksi munkkia. Pitää kiireesti lähteä pois muuten häviävät kaikki, ja vettä vaan pudottelee taivaalta !

    • "pelkkää hyvää"

      Hups, tulin, kun haistelin munkintuoksuja. Ihan portaille asti olivatten ripotelleet suupielistään sokerit. Vielähän riittää minullekin!

      Täällä vanhastaan leipåoivat anismunkkeja, totuin niihin minäkin. Nykyisin vain niin harvoin niitä saa.

      Mutta, kyllä tuore munkki on poikaa.

      Entiseen aikaan, jolloin oli maalla ulosveisaajat ja vainaja laitettiin johonkin ulkorakennukseen pestynä, oli kuoleman tuntu luonnollisempi. Nyt, kun olemme rajanneet sen sairaalan valkoisten seinien sisälle, harva edes käy katsomassa kohta poislähtijää. Pelkäämme kuolemaa.

      Olen ollut äitini ja naapurin mummon vieressä viimeisten henkäysten hetkellä poskesta silittämässä. Raja kahden maailman välillä tuntui kovin ohuelta. Eikä se tuntunut lainkaan peloittavalta.

      Kaiken maailman asioita voi varata, mutta sitä, että olisi joku lähellä silloin, ei voi. Jostain syystä sillä olisi minulle merkitystä.

      Sade ropisee peltikattoon, tuntuu hyvältä kevätsade. Lumikinokset madaltuvat. Ikkunalla on kasvamassa salaattia ja vesikrassia. Kuvittelen saavani jotain leivänpäälle.

      Kiitokset munkista, maltoinpas pitää hyppyseni pois astialta, yksi vain, ei enempää.

      • "pelkkää hyvää"

        Anteeks, Tervolaa myöten! Mämmikouran pullasormet loikkivat näppäimistöllä omiaan!


      • niinamiina
        "pelkkää hyvää" kirjoitti:

        Anteeks, Tervolaa myöten! Mämmikouran pullasormet loikkivat näppäimistöllä omiaan!

        Mistä tuollainen sanonta? tervolaa myöten?
        Olen sieltä syntyisin


    • Huomenta jälleen, harmaana aamu näyttäytyy, mutta ei sada.
      Eilen tuli vettä koko päivän, lunta vaan noissa aurauskasoissa.
      Kolme astetta lämmön puolella ja tuuli jaksaa puhaltaa, ihan tuntuu että ei tuuletonta päivää ole ollut aikoihin.
      Irene, Irina, Ira ja Iro, onnittelut teille, onhan nimipäivänne.
      Tässäpä nämä asialliset asiat, nyt sitten höpöilemään;)

      Kohta ne ilmestyy ne "lakaisinlakaisin" koneet puhdistamaan hiekkoja pois kadulta ja astelu kadulla tulee mukavammaksi.
      Tuossa kadulla kävelee juuri sellainen kaksi jalkainen, joka roskia pussiin laittaa, miten tärkeitä ovatkaan nämäkin työtään tekevät, ympäristö siistiltä näyttää heidän jaljiltään.

      Huomasin, yhtiövastike noussut, no olihan se odotettavissa, onhan sähkön hinta noussut jo monasti, toivottavasti nousu hidastuu, mikä meidät muuten perii.
      Uskomatonta on miten ilkenävätkin kaikesta maksuja periä, jouduin isännöitsijältä pyytämään erästä laskelmaa ja hän kertoi sen kirjoittamisen maksavan yli 50 euroa, muistelen, että ennen sai tälläisiä ihan ilmaiseksi, mihin sitä rahaa joka paikassa kerätään?
      Toinen hämmästyksen kohde oli seinästä rahaa ottaessani, siellä oli keräys käynnissä. ruutuun ilmestyi euron pyynti, painamalla nappia sai tililtään katoamaan euron noin vain.
      Varmasti hyvään tarkoitukseen menee, sitä en kiellä, mutta monelle sekin voi olla sekoittava kokemus, vahingossa painaakin kyseistä näppäintä ja niin tili hupeni.
      No lukutaitoisia ollaan, mutta kyllä paheksumista kovasti ympäriltä kuulin.
      Ehkä kumminkin nuo tavalliset keräykset enemmän paikallaan on, vaikka ei nekään aina oikein innosta.
      Puhelinmyyjien työ on sitä vihoviimeistä hommaa, luulisi masentavan, kun vaikka minkälaista vastausta saavat, tosin on siellä toisesskin päässä ärsyttävän sitkeitä yrittämään.

      Nuo lottovoitot kyllä kiertää ja minä kun tyytyisin vähempäänkin, mitä minä tuollaisilla miljoonilla tekisinkään, mutta nyt viikonlopulla kolmella erilaisella lapulla yritin, no tulihan sieltä, yhdellä 2,60 ja toisella 3,50 no eipä niillä oikein rellestetä.
      Rahaarvankin sorruin ostamaan voitin arvan hinna ja eikun uusiksi, ei voittoa.
      Vielä ajattelin kokeilla ja taas voitin, no ahneus kasvoi ja niin kauan ostin että mitään käteen ei jäänyt, tässä yksi hyvin tyhmä ihminen, vai olisiko peräti ahne, kun ei mikään tunnu missään, pitäisi vaan isommin saada;)
      Kaikilla ei onnea noissa hommissa, oliskos sitten muualla, no se tärkein, terveenä olen saanut olla ja se on varmaan suurin onni.

      Pitänee taas ruveta tätä päivää elämään, laulamista sisältää, eipä muuta ihmeempää tiedossa, sitten illalla sen näkee, mitä päivä tullessaan tuokaan.
      Nyt näyttää siltä että kirkastuu, tiedä vaikka aurinko meitä täällä savon puolella ilahduttaa, sitä odotellen, hyvää päivää teille kaikille.

      • Hyvvää alkuiltaa ja aurinkoa.

        Tännään on kiva aurinkopäivä, mielikin on ihan toisenlainen ja oon jaksanu tehä monenlaista.

        Viime päivät on ollu käsivarsien ja koko ropan särkyä, ihan mieli on ollu matalalla. Väsyttäny hiivatisti, maattiin piskin kans vaa sänkyn päällä. Ennen ruokailua ja jälkeen ruokailun, hoh hoijaa, onneks on ny parempi päivä.

        Alemyynnissä yrittelin parantaa mielentilaa, se vaan o hurmaava huumaus, joka männee pian ohi ja kottiin tullessa huomaa tyhjyyden tunteen palaavan pää koppaan. Eihän siellä ( pääkopas) muutenkaan paljo oo tavaraa, tytisevät hyytelöt joskus pakkaa jähmettymmään...sit lähtöö pasmat vinksin vonksin, juu.
        Ottaa siitä sit selvää, mut toimeen on tultu, vähemmilläki eväillä.

        Kieliä en ossaa, en ruattii, enkä enkkua, mie pärjään hyvin käsimerkeillä ja muutamalla enkun sanalla, sillon ku tarvitaan. Ossaan sannoo hellou ja sorry, ne o monasti riittäny.

        Juu ja noihin toisiin keskusteluihin en viitti ennää käyvä kurkkimaan, on ne nii hiivatin tylsiä. Pirtissä käyn ja tää riittää mainiosti miun kuulumisten kirjoittamiselle ja pirttiläisten tervehdyksien lukemiselle. Kiitti vaan kohveista munkin kera.

        Ny saap löpinät loppua hyvvää iltaa ja makoisia unia.
        Hei hei


    • Hintriika*

      Sitä se pelihimo teettää!

      Kaikki män eikä piisannukkaa :) Pikku voittojen tarkoitus lienee houkutella pelaaja ostamaan voitolla uusi mahdollisuus. Minä hyvin harvoin ostan arpoja, mutta jos ostan, niin yhtä periaatetta olen ylläpitänyt; voittoarvalla en koskaan osta uutta arpaa. Siihen periaatteeseen minulla liittyy lähes taikausko, että sillä konstilla aina menettää.

      Meillä on sumua, harmaata, märkää... vesihelminauha roikkuu parvekkeen kaiteessa ja naapuritaloa tuskin näkee. Täytyy vain uskoa, että kevättä se tekee. Toivottavasti päivän mittaan edes tuo sumu hälvenee.

      Työväenopiston toiminnotkin alkavat viimeisiään vedellä tälle lukuvuodelle. Jotenkin aina helpottaa tässä vaiheessa ja kuitenkin ennen syksyä ehtii kaivata kaikkea toimintaa. Kummallinen on ihmisluonto. Vai pitäisikä tuo tunne tulkita niin, että minulta puuttuu pitkäjännitteisyys? Saattaa se niinkin olla.

      Päivä alkakoon tavanomaisilla "rutinoilla" - aamupalan ja lehden kimppuun!

    • PÄEVEE VUAN.

      Johan oli vaikeaa päästä pirttiin,liekö vika minussa vai operaattorissa,ei tietenkään minussa;)

      Nyt paistaa auronko ja plussaa näyttää mitarikin.

      Eilinen päivä meni ihan lekkerisi;(

      Tuo selkä ruoja herkes ihan mahottomaks.
      Nyt vain kuiskaan,se on hiljaa,etteise kuule.

      Toissa iltana meiltä meni sähköt,koko aseman taustasta.
      Mutta kyllä sukkelaan ilmestyi kynttilöitä ikkunoille.
      Ei se katkos kestänyt kuin jotai 10-15 min.

      Mutta hella piti käynnistää uudelleen,se on semmonen turvaliesi.Onneksi osasin käynnistää sen ja kelloradion kanssa sai myös räplätä.

      Noista peli koneista sen verran.Aikoinaan kun kävivät tyhjentämässä niitä,niin sanoi se kaveri,että ne on säädetty niin ettei sieltä VOI saada isoja summia.
      Minä en niitä koneita harrasta ollenkaan.
      Tässä koneella kyllä pelaan kaiken maaliman pelejä,kun niihin ei tartte rahaa laittaa.Olen kait koukussa muutamiin peleihin.

      Kiitos taas pirtin kahveesta ja tarjouksista,hyvvee olj.

      näkyillään...

    • Aamu taas valennut, hieman pilviä näkyy, mutta eiköhän aurinko pidemmän korren vetäne.
      Mittari nollassa, kai yöllä kylmempi oli, kun auton ikkunoita naapurin pihalla raapustettiin ja tuo tuuli, kyllä se jaksaa.
      Lumet kyllä eilisen aikana saivat kyytiä ja oli niin keväisen kaunis päivä, lisää tälläistä vaan toivon.
      Tuntui jo melkoisen kuumalta toppatakki päällä kulkea, jotakin kevyempää on päälle etsittävä.
      Vilho, Ville,Viljami, Vilhelm, Vili ja Jami, onnittelut teille, on nimipäivänne;)
      Jos Vilhonyönä pakastaa, niin viimeiset pakkaset on heinäkuussa, miten nyt sitten olikaan?

      Tänään on mieheni syntymäpäivä, 77 vuotta olisi tullut täyteen, mutta eipä näin ollut tarkoitettu.
      Olen yrittänyt muistella elämän juoksua ja on kumma miten joitakin jaksoja on tyystin poistunut muististani.
      Aika muistot kultaa, näinhän sanotaan, näin se on, koska enemmän niitä hyviä muistoja mieleen tulee, mutta joku sellainenkin, mikä on verisesti loukannut, muistin sopukoissa näkyy pysyvän.
      Pitkävihaisuuttako, ei se niin ole, viha on vahva sana ja sitä en myönnä tuntevani ketään kohtaan, pettymys ehkä paremmin kuvaa joitakin tunteita.
      Yli neljäkymmentä vuotta yhteistä taivalta, siihen mahtuu paljon hyvää muistelua, mutta toki myös ikävää, mutta silti en "päivääkään vaihtaisi pois".
      Mietin usein sitä mitä olisikaan ollut tänä päivänä yhteinen elämä, ja ajatuksissani sen hyvin valoisana näen, johan sitä joka liikkeen tunnisti ja siinä ohessa myös ajatukset.
      Eipä ollut näin sallittu, yksin täällä muistojeni kanssa taivallan.

      Katselin eilen valokuvia mökiltäni ja muutakin ja siinä se muistelu vei kyyneliin asti, ehkä tämä vuosipäivä ja mökistä luopuminen herkisti.
      Kyllä kuvat mökiltä ovat niin kauniita, että ne pitää nyt unohtaa joksikin aikaa, tai ikävä sinne mielen valtaa.
      Kovasti en sinne aio tuppaantua, antaa nyt nuorten rakentaa oma paratiisinsä.

      Minulla on taipumus aina johonkin asiaan uppoutua ja nyt meni taas tuonne haikeaan muisteluun, mutta onnelinen olen, että on muistoja ja vielä jotakin muistan;)
      Tahtoo vaan olla, että nämä muistelut johtaa siihen, että ikävä menneeseen syttyy.

      Mutta nyt tähän päivään, ja leipomaan, siellä ne ikävät työn touhussa kaikkoaa ja taas ollaan tiukasti elämässä kiinni.
      Jostakin luin, että krookukset jo päätään alkavat nostamaan, kohta on kukkamerenä koko luonto.
      Toivotaan nyt että lämpöä riittää ja pakkaset väistyvät lumen myötä.
      Kaunista keväistä päivää taas teille kaikille pirttiin kurkkaaville.
      Sain muuten eilen postista kirjan, joka ensi vilkaisulta jo herätti halun lukemaan, oli sen verran ohut, että taatusti jaksan lukea.
      Niin se tekijöiltä syntyy;)

    • Huomenta !

      Herännyt olen minäkin.

      Tänään on markkinapäivä,mutta eipä inspiroi lähteä,vettä lorottaa oikein todella.
      Meillä nurmikko vihertää tuolla talon takana,mihin eivät ole lunta kasanneet.

      Myös minä sain eilen postissa kirjan jonka aion lukea.

      Kyllä minä ne markkinakahvit naapurin papalle tarjoan,vaikkei sitä rinkeliä olekkaan.

      Voi mitä kieltoja ne onkaan keksineet is-luin,ettei kotona leivottuja saakkaan tarjota missä vaan(hyvä että edes kotona)

      Nyt menen juomaan aamukahvit livenä.
      näkyillään...

    • Livenähän minäkin, muki kourassa tässä naputtelen ja hörppään tulisen kuumaa Costaricaa. Huomenta vain kaikille.
      Plussamerkkinen on sää, vaikkakin harmaa. Kyllä se kevättä hautoo, eikä minulla ole mitään sitä vastaan.
      Eilenhän olikin niin ihanan keväinen ilma, että teimme pienen lenkin ja nautimme auringosta.

      Huomaan tietsikkani kellosta, että jonnekin on kadonnut yksi aamutunti.
      Miten ihmeellä nuo tunnit kuluvat, vaikkei tekisi yhtään mitään? Ovatko nykyiset aamutunnit lyhyempiä kuin ennen vanhaan?
      Rupeaisinkohan odottamaan jotakin, ettei aika kuluisi näin nopeasti?

      Tästä aamuhöpinästäni näyttääkin tulleen kyselytunti.
      Koska kyseltävää ei ole enempää, toivottelen vain oikein hyvää päivää.
      Moikka!

    • Katleija

      Huomenta pirttiin. Piti tulla sanomaan muutama sana, ettei synny väärinymmärrystä
      tuosta mitä toiseen ketjuun tokaisin. Mitä olisi 70 ilman kahvipirttiä/Skillan, outoa olisi kovasti. Hyvä kun edes teidän porukka saa rauhassa jutustella. Tämä on se leppoisa kahvipaikka niinkuin tuolla otsikon alla seisoo.
      Ja sitten äänestämään, turkulaisille tarjotaan karkkeja ennakkoäänestyspaikoissa,,höh.

      • Huomenta taas!

        Eipä tuosta Katleijan "tolkaisusta" pahempaa väärinymmärrystä syntyne, tarkoitushan oli hyvä. Ja totta, Pirtillä on kahvipirtin meno. Tullaan ikäänkukin levätähtämään maailman melskeistä, kirjoiltellaan mikä sattuu huvittamaan: asiaa, höpinää, pientä "leukailua", ei turhaa ja tahallista loukkaavaa...eikös se näin mene kahvi- tai olutbaareissa.

        Niin, ilmat ovat entisellään, hämyistä, tihkusadetta ja lumet saavat kyytiä.

        SkillaniN muisteluista, kyllä niitä harrastan minäkin ja olen kirjoitellutkin. Tuli mieleeni yhteiskuntatutkijan (Kortteinen?) kertomus. Hän esitti kolmijakoisen elämänkaaren, joka sopii 70, ikäluokkiin.

        Ensin on lähtökohta. Sotien jälkeen raju rakennustyö ja puute. Näitä kertomuksiahan tulee - myös minulta. Lähtökohdat eivät kuitenkaan olleet kaikille samanlaiset eripuolilla maata ja ei myöskään kotioloissa. Ammatillinen järjestäytyminenkin oli rakennettava uudelleen, koska monet järjestöt olivat ennen sotia kiellettyjä. Sitten seurasi raju muutos, työpaikat katosivat ja tuli muuttoliikkeet,

        Toinen muistelun aihe on selviytymistarina. Sopeutuminen, oman paikan löytäminen. Kaikille siinä ei käynyt hyvin. Eikä siitä voi syyttää pelkästään "epäonnistuneita."

        Kolmas tarina on menneisyyden yhteenveto. On heitä, jotka ovat tyytyväisiä saavutuksiinsa, jopa kokevat tiettyä ylpeyttä onnistumisistaan. Mikäs siinä, hyvähän se on jos pärjännyt. Se elämässä tehty työ ja menestyminen voidaan kyllä arvioida monella tavalla. Mitataanko se rahan ja rojujen määrällä? Sehän se on helpoin ja yleisin menestymisen tunnusmerkki. Sitä kyllä en ole oppinut yksistään arvostamaan - eikä se johdu kateudesta. Sittenkin ihminen on tärkein. Tässä muutosten myllerryksessä kaikki eivät onnistuneet kovin hyvin pärjäämään, mutta ei syytä aina voi pistää "omalle kontolle."

        Näinpä lähdin kirjoituksessani harhailemaan. Olisinkohan ollut Kahvipirtin nurkkapöydässä yksinään ja höpissyt vain ajatuksiani.


    • Hintriika*

      Olinhan siellä minäkin

      Siinähän minä istuin ym:n kanssa samassa nurkkapöydässä! Taisit olla niin ajatustesi viemänä, ettet edes huomannut. Kuuntelinpa kuitenkin.

      Omat selviytymistarinamme meillä kaikilla on. Siitä olen varma, että elämän onnellisuus ei tule rojujen kautta. Suurikaan omaisuus ei takaa onnea. Kun on ylenpalttista hyväntahtoisuuttaan sen vähäisenkin aikanaan menettänyt, niin osaa arvostaa mikroskooppisen pieniä onnenhippuja, joita kaikki eivät edes huomaa...

      Niin se on, että tietyt päivämäärät nostavat muistot pintaan. Monta kertaa minäkin olen sanonut, että päivääkään en vaihtaisi pois, vaikka niihin yhteisiin vuosikymmeniin mahtui sellaisiakin päiviä, jotka eivät silloin niin hyviltä tuntuneet. Silti vastoinkäymisistä oppii ja ne jalostavat luonnetta. Ainaisen kultalusikan nuoleskelija ei opi elämästä mitään!

      Eilinen päivä lopulta kirkastui lempeäksi auringonpaisteeksi, vaikka aamu alkoi niin harmaissa merkeissä. Nyt on pilvessä, en tiedä, miksi tästä muuttuu vai muuttuuko miksikään. Kun tarkemmin katsoo, niin taitaa sataa silkkaa vettä. Ei se mitään, vettä on uimahallissakin, jonne tänään on matka. Viime viikko jäi väliin uimakaverin vieraan takia. Täytyy tänään polskutella siitäkin edestä.

      Jotakin ehtii vielä puuhastella ennen uimareissua. Jos en muuta keksi, niin pyörittelen peukaloita, onhan se jotakin liikuntaa sekin. Tavataan taas, äm-oo-ii, moi!

    • Katleija

      Muistelen ja muistelen ja nyt minusta tuntuu, että tuo äänestystapahtuma on monimutkaistunut ja tullut hitaammaksi. Muistanko väärin, sekin on mahdollista. Mielessä on vaan ne pitkät listat, josta varmistettiin oikeuteni äänestämiseen.

      Citymarketissa olin muiden harmaapäiden kanssa pitkässä parijonossa, joka eteni etanan vauhtia. Eipä silti mihin minulla olisi kiire ollut, sopi vaikka jutella takaa tulevan kanssa. Me seniorit olemme aina ajoissa ja totta kai jokainen äänestää.
      Niin ensin meille jaettiin karkkeja. Minä jätin väliin, tulinhan sinne juuri hammaslääkäriltä. Seuraavaksi kouraan äänestyslippu ja ei muuta kun koppiin laittamaan oman ehdokkaan numero.
      Pöydän ääressä kolme ihmistä tietokoneittensa takana ja ei kun jonotusta. Passi esille ja tovin kesti, kun koneelle tarpeelliset tiedot henkilöstäni naputeltiin tietokoneen kovalevyn muistiin. Ilmoituslappu, jonka olin allekirjoittanut, sujahti pöydän alle pahvilaatikkoon (”arkistoo” sanoi poika).
      Leima vaalilipukkeeseen ja omakätisesti ruskeaan kuoreen. Sepä ei riittänytkään, vaan kone printtasi A nelosen, johon tarvittiin allekirjoitukseni ja tämä sekä ruskea kuori isoon valkoiseen kuoreen ja uurnaan. Sitä minä, että oliko se tällä lailla jo viime kerralla.

    • "pelkkää hyvää"

      Äänestetty on, ja aivan vaan ihmistä, ei puoluetta, vaan ihmisen arvoja ja suhtautumista asioiden hoitoon.

      Kahvi olisi paikallaan, täit syö ja maailma vihaa, kuten ennen lohkottiin.
      (Voisi olla nurkkakaapin antimetkin, paikallaan, jos ovat paikallaan.)

      Oikeasti, täitäkin oli taas löytynyt,- ei minun haituvistani, vaan lapsista.
      Ja se ihmisten oman elämän ongelmien syntipukin löytäminen on helppoa, -tässä istun. (Eikä ole pukinkarvaa harteilla, ei erämaata, jonne ajetaan, mutta ruoska heiluu, auts!)

      Nyt olisi pirttiläisilläkin hyvä tilaisuus purkaa paha olonsa, olen pikkutuolilla takan edessä. Potkia ei saa, läimäytelläkään ei, mitä nyt sanallisesti mustaatte minua ja valkaisette itseänne. Eikös se itselle hyvän olon löytäminen sillä tavoin onnistu?

      Vastaanottoaikaa ei tarvitse varata, voi vaikka yhtäaikaa, kaikki onnistuu.

      Ai, niin, kiitos ystävälliselle sielulle, sain koko puutarhallisen kukkia, tarpeeseen tuli!

    • En ole kurkistanut muualle, mutta kehoituksesta päätellen joku/jotkut ovat taas purkaneet mieltään jossain..
      En nyt aio ryhtyä rettelöimään. Vaikka vähän otsasuonia pullisti eilen kun rustasin olevinaan "älykkäimmän"kirjoituksen mitä minusta irtoaa. Ja kas, se ei suvainnut tulla pirttiin,ei sitten millään.
      En jaksanut uutta enää kyhätä. Kaikenlisäksi eihän se palstalaisten vika ole jos taivaan tuuliin tarinat lentää. Vai oliko se sittenkin niin kelvoton juttu ?

      Minulla on sellainen muisto että nuo äänestykset ovat menneet aika jouhevasti ennakkoon käydessä.
      Tässä läheisessä kirjastossa on äänestyspaikka. Sinne kun menee äänestyslappu ja ajokortti kourassa. Jonoja ei juurikaan ole, kun on viikko aikaa ennakkoon äänestää. Hyvin nopsaan on joutunut.
      Tietenkin sen verran aikaa menee,että nuo kuoret itse sulkee ja mitä siihen nyt kuuluu- nimenkirjoitukset.
      Mutta karkkeja ei ikinä ole vielä tarjottu.
      Varmaan on paikkakohtainen ja tilannekohtainen tuo tapahtuma. Onko jonoja vai eikö.

      Kai joka ihmisellä on oma elämän kaarensa. Välillä vastusta ja laakson pohjalla elämistä. Uskon että useimmilla on välillä vaikeaa, sairautta, rahanpuutetta, ihmissuhde ongelmia.Nykyisin työttömyyttä .
      Ratkaisevaa onkin se miten me selviydymme niistä. Ponnistelemalla kohti parempaa vai siirtämällä huonon olon toisiin ja syyttämällä kanssaihmisiä.

      Tuttavapiirissä on monia jotka ovat vaihtaneet asuntoa. Kaikille yhteinen piirre on.
      Kaikki roina on viety kellariin tai kirpparille. Tai muuten annettu pois. Seiniltä liiat, kaikki kipot ja kapustat, kaikki vähänkin turha pois !
      Pelkistetty suoraviivainen koti jossa kuitenkin on tarpeelliset tavarat.
      Se on kuin iän tuoma tarttuva tauti. Ja viisautta !
      Se siitä roinasta ! miten vähällä sitä tuleekin toimeen. Paljon onnelisempi on ilman joutavia helistimiä ja killukkeita,josta vaan pölyjä pitää pyyhkiä.
      Mutta tässäpä taas on oma mielipide ratkaiseva, jokainen laittaa kodin mieleisekseen. Jos itse inhoan jotain - joku muu voi sitä rakastaa. Niin pitääkin olla.
      Mutta russakoista en sentään pidä. Helsingin seudulla kuulema vilistelee runsaastikin. Onneksi ei näillä kylillä ole vielä näkynyt, eikä täitäkään. Ihan nuo villakoirat elättinä riittäisi. Niitä jahdatessa aika kuluu kivasti ja imuri kanssa.

      On taas kuin palopuhe; antakaa anteeks. Voihan se olla että jos taas mitätömäksi ruksataan, niin lentää tuonne harmaan pilven reunalle taas koko sepustus.
      Heippa !

    • Hintriika*

      Jonottamatta

      Eipä tarvinnut jonotella äänestyspaikalla, kun menin sinne juuri vähän ennen ovien sulkeutumista, olin ainut äänestäjä vaalipaikalla. En uimareissulta aiemmin ehtinyt, kun nälkäkin piti hoitaa pois kiusaamasta.

      Samat kommervärkit tein kuin Katleijakin. En usko, että normaali äänestys on yhtään monimutkaistunut (en ole aikoihin itse käynyt varsinaisena vaalipäivänä äänestämässä). Monimutkaisuuden tuntu johtuu ennakkoäänestämisesta.

      Ennen piti äänestää otteella, jos ei asunut sillä paikkakunnalla, jossa oli ollut kirjoilla vaalivuoden alussa. Yhden kerran minäkin olen antanut oteäänen, olimme muuttaneet sinä vuonna Helsinkiin. Nykyisin ennakkoäänestys korvaa sen homman. Oteäänten laskentaa odoteltiin joskus monta päivää, se täpärässä paikassa saattoi muuttaa tuloksen; tuottaa jollekin pettymyksen ja jollekin iloisen ylllätyksen.

      Sade senkun jatkuu. Vaikuttaa kuin veden joukkoon alkaisi muodostua räntäplättyjä, vaikka reilusti plussan puolella ollaan vielä. Jossakin yläkerroksissa lie kylmempää.

      "Ph":n marttyyriksi tarjoutumista en oikein ymmärtänyt, vaan tarvitseeko minun kaikkea ymmärtääkään... Minulla ei ainakaan ole mitään itseni valkaisemisen tarpeita, ja sanallistakin väkivaltaa vastustan. Sanansäilä saattaa käydä kipeämpää kuin nahkaruoska.

      Taitaa se ruoska viuhua 70 etusivulla. En viitsi vaivautua katsomaan, tulee vain pahalle tuulelle... Pidetään me täällä yllä kahvipirtin hyvää henkeä!

    • "ph"

      Selitykseksi: onneksi ei nettimaailmassa tarvitse olla syyllinen mihinkään. Pysyn ihan vain pirtin sisällä täällä. Livenä onkin sitten jo toinen juttu.

      Ai, miksikö tarjouduin, no, aattelin, jotta samaan syssyyn sopisi lisää. "Tule tänne syyparka, tääll' on paljon entisiä!"- sanottiin ennen.

      Sataa, sekin vielä masentaa.

      Aurinkoa odotellen!

    • EHTOOTA:

      Markkine terveisiä tulin kertomaan ja rinkelin tuomaan.
      En kerennyt ennemin.

      Kyllä oli kansaa torilla,vaikka vettä vihmoikin.
      Kahvin perässäkö ne sinne tuppaa,en juonut ensimmäistäkään mukillista.

      Pähkinöitä ostin yhden litran.(olen koukussa niihin casevh.)
      Tuliko tuo nyt oikein,kait siitä selvän saa;)

      Hyvää illanjatkoa kaikille syökää rinkeliä;)

      näkyillään...

    • Venlastiina X

      Oho! Nythän tämä tempun teki: muuttui ihan hailakan haaleaksi ja lukkiutui ynnä katosi sitten ties minne.
      Ja minä kun tulin tänne tunnustamaan, että kävin mejoken aloitukseen haukkumassa Kahvipirtin ja asiakaskuntamme ihan lyttyyn.

      Turhaan sinä, pelkkää hyvää, istut siinä pallilla ainakin minun purkaustani odottamassa; paheksuin siellä toisessa paikassa kaikkea, minkä muistin.
      Siinä saivat kissat ja nurkkakaappikin osuutensa, mutta Kaulimen unohdin.
      Lopuksi ilmoitin lähteväni Kahvipirttiin katsomaan, mitä hyvää on kahvin kanssa tarjolla.

      Turussa on tarjottu äänestäjille karkkia! Olen ihan varma, ettei täällä tarjota, jos menen ennakkoäänestykseen. Eipä sillä eikä sen puoleen, ei täällä tipu namia varsinaisena vaalipäivänäkään.
      En ole vielä päättänyt, ketä äänestän. Taitaa olla elämäni toinen kerta, kun kohdalle osuu tällainen ongelma. Se ainakin on varmaa, ettei Otto Iivari Partanen ääntäni saa, vaikka joskus kiukkupäissäni olenkin niin uhannut.

      Ja nyt minä otan sitä kahvia ja sen kanssa markkinarinkeliä.
      Kiitos!

      No johan nyt on markkinat! Kirjautumiseni on tipotiessään!
      Toivottavasti selviän ynnälaskusta.

    • "pelkkää hyvää"

      Pikaisia huomenia! Vs sait minut poistumaan pirtin lämmöstä sen verran, että kurkkasin mainitsemaasi aloitusta.
      No, eipäs olisi kannattanut, löytyihän sieltä sitä valkaisuinnostusta.
      Enpä taida enempää poiketa polulta.

      Nollan alapuolella lämmöt ja varmaankin liukkautta sivuteillä, missä ei ole suolauksia.

      Aurinko paistakoon kaikille, varpaan asennosta riippumatta.

      PS. Karkitta jäin kyllä minäkin.

    • Harmaata edelleen tämä sää, tuuli lippuja liehuttaa, lämpöä kaksi astetta.
      Huomenta vaan tähänkin torstai aamuun, mikä on toivoa täynnä;)
      Allan, Ahvo onnea nimipäivänne johdosta.

      Kiitos Venlastiina, kerroit totuuden pirtistämme, näinhän se on.
      Ihmettelyä tyhmään päähäni aiheuttaa, miten voikaan yksi ketju karkoittaa palstalta väen, pirttimme on vuosia täällä ollut ja luulisi jo toimintatapamme on selväksi tullut.
      Aika helposti pirtin myös muista palstan ketjuista erottaa ja kun kerran käy sisällä sisältö paljastuu, helppo on ovea olla aukaisematta.
      Kummalta tuntuu ajatella, että yksi ketju kirjoittajat karkoittaisi, ainakaan minä en poistu edes tämän kyseisen ketjun toivomuksesta;)
      Onhan se todettu, että kannettu vesi ei kaivossa kestä ja oma persoonani hyvin vähän muualla palstalla näkyy, joten kyllä aika aiheettomana tätä moittimista pidän.
      Runoketjukin oli mainittu, minusta sekin paikkaansa puolustaa, kiva on sinne joskus kirjoittaa, jos sellainen halu tulee ja lupa sinne on kaikkien kirjoittaa, ei aloittaja ole mitään rajoja vetänyt.
      Näin se vaan menee, kaikkia ei voi miellyttää, onko edes tarve ja pirtin seinät kestää pienet tömäyksetkin, näin uskon;)
      Luen kyllä palstan ketjut melko tarkkaan, mutta samaa mieltä "ph" kanssa eipä aina kannattaisi.

      Äänestys on suoritettu, varsinaisena vaalipäivänä olen estynyt ja minkä tänään voi tehdä, älä jätä huomiseksi;)
      Ei ollut karamelliä, hyvin virallisesti toimitus suoritettiin, olisin pientä hymyä ollut vailla, mutta kai se niin tärkeä toimitus on, että hymylle ei sijaa.
      Niin se on myös joka lauantainen lotto arvotakin, ei sielläkään usein hymyä nää.

      Kukkatarhasta minäkin kiitän, on ne fiksuja he, ketkä kaiken osaavat;)

      Tuota roinaa, mistä meri-kukka kertoili on kyllä tullut haalittua, olenkin miettinyt miten siitä eroon pääsisi, ei ihan kaatopaikallekaan viitsisi viedä.
      Olen ajatellut, että jääkööt toisten kiusaksi, ehkä heillä ei sitten ne tunnesiteet enää ole esteenä heittää menemään.

      Yllätyin kun jouduin soittamaan oikeusapu toimistoon ja kyselin apua pulmaani.
      Kyselin miten toimitaan onko aika varattava, vai onko mahdollista puhelimessa tämä pieni tieto saada.
      Olihan se, kohta tuomari soitti ja sain kysymykseni esittää, vastauksen sain ja maksanut ei yhtään mitään.
      Minun päiväni oli pelastettu, jotakin siis voi saada viralliseltakin taholta ilmaiseksi, annoin lämpimät kiitokset myös tälle asianomaiselle.

      No nyt katsomaan mitä tänä päivänä voinkaan saada ilmaiseksi, pelkään pahoin, että en onnistu, matkani vie nimittäin verotoimistoon, ja kokemukseni mukaan, siellä ei sääliä tunneta;)

      Toivotan hyvää päivää kaikille, ei anneta mielen masentua, vaikka väliin tulee noita moitteitakin ja onhan meitä jakamaan näitä, pieni osa jokaiselle, jopa helpotti;)

    • jjoutava

      Aivastus pääsi toissapäivänä enkä ollut valmistautunut, hallitsematon aivastus aiheutti jonkin lihas repeämän tai kylki luun murtuman, kipeä on kylkeni kuitenkin kovasti, enkä ole saanut vaivaani ymmärtämystä miltään taholta, joskaan ammatti henkilöihin en ole ottanut yhteyttä.

      Ennakkoääneni yritän käydä tänään äännähtämässä vaikka kylki rusahtais kuinka.
      En välitä ollenkaan vaikka kahvipirtissä tuntuis kytevän vaikka mitä, mutta hallitsematonta naurua pitää nyt varoa.

    • SkillaN*

      Voi,voi sentään, noita vahinkoja sattuu.

      Ystävättäreni kertoi juuri samantapaisesta vahingosta, hän yski kovasti ja koko oikean puolen vatsa sääreen asti mustana ja hellänä.
      Hän kertoi kysyneensä lääkäriltä mihin tämä verenpurkaus päätyy, tohori oli kertonut, että seuraava lihas sen hyödyn ottaa.
      Voi tätä vanhan ihmisen haurautta, varoa saa jo yskimistä ja aivastustakin;)

      Koeta nyt varoen siellä äänestämässä käydä ja älä ainakaan naura millekkään;)

    • Kyllä tuon tyhmän pään takia saa koko kroppa kärsiä.
      Minun piti lähteä vaihtamaan tuota silppuria,jonka eilen ostin.
      Se teki lakon heti kättelyssä,ja olin ajatellut käydä samalla reissulla äänestämässä,mutta tietysti unohdin sen lipukkeeni kotiin,kun en sitä heti laittanut laukkuuni.
      (horopää kun olen)

      Parempi ilma tänään kuin eilen.Harmaalle kyllä näyttää ja mittari on nollan yläpuolella.

      Kadut alkaa olla sulana ja lakasu,lakasu koneet hyrrää.

      Nyt kiehautan kukkakaalia ja laitan vuokaan ja 3-juuston
      kermaa päälle ja uuniin.lisukkeena suolalohta.

      hyvät oli taas pirtin kahvit leivonnaisineen,kiitooos;(

      näkyillään...

    • Päivää!

      Ilmoja kuvaa parhaiten se, kun pistäydyin asioilla. Kävellen n. 5 km, vaikka olisihan minulla se peltikotterokin. Heti alkuun pieni tihkusade tiheni, mutta eihän jästipää peräänny. Oikeastaan sade tuntui mukavalta, vaikka tulomatkalla jo hartioissa tuntui kostealta. Ei kuitenkaan paleltanut. Tulipahan puseron pesu ja paidan kuivaus samalla asialla. Se on työn organisointia.

      Painava "ääneni" on jo odottamassa laskentaa. Kävin heti ensimmäisellä tunnilla kun äänestys alkoi. Helppoa kun ei tarvitse pohdiskella mitä numeroita lippuun piirtää.

      Parvekkeella - se on verstaani - yritin korjailla vanhoja töitäni. Talven katselun jälkeen löysin olevinaan virheitä. Melkeinpä se puuha jäi kyhäilyksi, viluhan siellä tuli. Täytyypi odotella aikaa parempaa ja kyhäillä muuta - vaikka ikuisia "suunnittelutöitä." Niitähän minullakin riittää, vaikka toteutuminen jää promilleissa laskettavaksi.

      Näillä omilla ympyröilläni tuleekin ilmoittautumiseni tehtyä. Entiseen malliin päiväni vaihtelevalla toheltamisella tuhlaantuvat. Eipä ole suuria ongelmiakaan.

    • Pakko tulla

      Kertomaan.Täällä ihan KAMALA räntäsade;(

      Sitähän ne minun kolotukset taas tiesi.

      näkyillään...

    • Iltaa, eihän tässä oikein taas tiedä sanooko päivää vai iltaa, on tuo päivä pidentynyt senverran,mutta taitaa olla kuitenkin ilta lähempänä.

      No eihän minulla mitään asiaakaan ole, ajattelin vain kysyä lähinnä itseltäni käynkö ennakkoäänestämässä vai varsinaisena vaalipäivänä. Varsinaiseen äänestyspaikkaan on 200 metriä ja ennakkoäänestyspaikkaan 400 metriä, laiska kun olen täytyy kai vetää pitkäätikkua,no aina olen käynyt ja numerokin jo selvillä.

      Nyt satelee räntää, muuten sateli oikein kunnolla vettä, jospa tuo päivä vielä paistaisi niin saattasin kävellä tuon pidemmänkin matkan.

      Lottoamassa kävin, kymmenenviikon anomus taas voimassa. kyllä sieltä kerran tai kaksi joku euro tulee joka vuosi.

      Suunnitelmiahan tässä talvenmittaan on tullut tehtyä ainakin Pohjoiskarjalaan aiotaan, siellä saunaremontti odottelee, mutta eipä sinne ennen juhannusta taida päästä, no kevääntulohan sen ratkaisee.

      No toivossahan on hyvä elää, sano lapamato.

      Hyvää illanjatkoa terv: Late

    • Hyvää perjantai huomenta, taas viikonloppu aluillaan.
      Sää on sellainen nahkapoutainen, ei sada, ei paista, mutta tuulta piisaa, mittarissa aste lämpöä.
      Onnittelut tänään saa Suoma ja Suometar nimiset henkilöt.

      Nyt pitää kysyä onko Marja- Liisa niin kukkien hoidon lumoissa, että ei jouda pirtissä pistäytymään?
      Tuolla eräässä ketjussa todettiin miten täällä huhuillaan nimeltä poissa olijoiden perään, niin tehdään, koska on opittu nimeltä tuntemaan, vaikeaa olisi muuten huhuilla.
      Muutenkin vielä vaan siitä ketjusta jossa taas kerran ( tosin pitkän ajan perästä) pirttiä ja allekirjoittanutta moitittiin.
      Siinä sai taas savolaisuus kyytiä. miksikähän, itse ne koskaan ole moittinut kenenkään heimoperinteitä, olemme syntymäämme syyttömiä, olemme sitä mikä on ollut se hetki ja paikka missä päivän valon näimme.
      En toki puolustele savolaisuuttani, mutta en myöskään sitä häpeä, se "viäräleukaisuus, piällysmies" ei taida olla totta muualla kuin kateellisten huulilla.
      Joka heimoon kuuluu kaikenlaista, olen useassa paikassa asunut, ihmiset on ihmisiä niin hyvässä kuin pahassa ihan joka suunnalla.
      Jokohan tämä tuli taas selväksi, aika ajoin se vaan esiin pukkaa, aivan kuin pirtin pahentava vaikutus palstalla.
      Vielä kerran sanon ja toivon, jos joku lukiessaan eka kerran pirtin vietejä, kokee ne kelvottomaksi, tietää että pirtin oven ohi voi kulkea.
      Samaa ei voi sanoa uusista aloituksista, luettava niitä on koska ei tiedä mikä uuden aloituksen takana onkaan, voi olla hyvinkin paljon asiaa.
      Pirtillä on oma kannattaja joukko, lukijat, kirjoittajat, miksi aina tähän pitää kielteisesti puuttua.
      Tämä "savolainen" on pirtin olemassa olosta hyvin onnellinen, viihdyn pirtin kirjoittajien seurassa, kaikki ovat hauskoja ja mukavia ymmärtäviä ihmisiä.
      Sitten kun aika on kypsä, pirttikin unholaan jää.

      Äänestys on menossa ja tasaisena kuulema jatkuu, vaalikeskustelut käyvät kuumina, aina uusia uhkia esiin tulee.
      Maksumiehinä verojen kautta olemme nyt jo koko Euroopalle, vaikka omassa maassakin maksettavaa olisi, mutta eipä auta murista, pakko on maksut maksaa, mitä eteen tuodaan.
      Toivoisi että löytyisi joku muu tapa näiden vaikeuksissa olevien maiden kuntoon laittamiseen, ehkä yksi sellainen olisi, että ne jotka tähän tilaan maat on ajanut, myös velvotettaisiin asiat kuntoon laittamaan.
      Näin tapahtuu ainakin meidän tavallisten tallaajien kohdalla, itse on menonsa hoidettava, joskus se tuntuu jopa ylimitoitetulta, sen huomasin eilen, kun verovirastossa vierailin, on helppo ottaa tälläiseltä joka ei pysty puoliaan pitämään.
      Ainahan on maksettava eikös juu,,,,,
      No sepäs siitä, tuttua on ollut koko aikuisiän, velat on maksettu, nyt sitten toiseen kertaan aikaansaanoksista.

      Kovin vähän voi vaikuttaa mihinkään näin yksityisellä taholla ja se tapa mikä tuntuu olevan ainoana on äänen antaminen, sen olen tehnyt, vaikuttaako sekään, jää nähtäväksi.

      Tälläistä tänään, ei mitään mieltä ylentävää, tulkaa huumori immeiset piristämään, vaikka keskustelun puutteesta moitittiin, mielestäni väliin keskustellaankin.
      Eipä nyt muuta, päivä on aloitettu täällä ruudun takana, myös pirtissä, mukavaa päivää, kahvit tuoksuu jo, heräilkää;)

    • Ramoona*

      Huhtikuista huomenta !

      Vähiin on jäänyt minunkin kirjoitteluni pirtissä sekä sen ulkopuolella ja lukeminenkin on hyvin valikoivaa. Lähes päivittäin olen kuitenkin käynyt aamuisin kurkkaamassa, olisiko jotain mukavaa ketjua, johon terveisensä laittaa. Koetan ainakin sillä tavalla omalta osaltani jotain positiivista saada palstalle, mutta tällä haavaa ei esim. omien aloitusten teko saa innostumaan.

      Kielikinailuun en juuri ole ottanut kantaa, todennut vain, miten tärkeä perusoikeus ja identiteetin luoja on oma äidinkieli , en kuitenkaan pakkoruotsia kannata . Meillä suomalaisilla kuitenkin yhteinen isänmaa, jota olemme yhdessä puolustaneet sodissa. Ystävyys-, naapuruus- ja sukulaisuhteet perustuvat ihan muuhun kuin kieleen. Olen kai itsekkäästikin osannut ottaa toisesta kielestä kaiken hyvän irti, sama asenne on välittynyt jälkipolviinkin.

      Savolainen minäkin olen juuriltani molempien vanhempien puolelta , vaikka aikuisikäni olen Uudellamaalla asunut. Jos Skillan asioit KYS:ssä, siellä on töissä montakin lähisukuni miestä ja naista. Pääsiäisenä osallistun lentoon Puijon tornista käsin, laitan otsalampun, että näette minut ottaa siitä mukaan. Ehkä en koneelle pääse siitä kertomaan, mutta mukana ollaan niin että solmioista ommeltu hame liehuu, jos vaikka paimenkoirani otan yleistä turvallisuutta valvomaan. Sillä on ikuinen leikkimieli ja kaikkeen lähtee mukaan mihin emäntänsäkin. Innokkaana leipojana otan jotain tosi hyvää makeaa mukaan, pyöräytän vaikka tiramisun, se kun sisältää paljon energiaa ja kostutan runsaasti kahviliköörillä.

      Pälvet suurenevat, pian ensimmäinen leskenlehti avaa keltaisen miniaurinkonsa. Hupaisia huhtikuun päiviä !

    • Alkupäivää!

      Samaa vähän tuhruista ilmaa pitelee, mutta hyvä näinkin. Lekenlehdistä tuli mieleeni tosijuttu.

      Ajelimme työkaverin kanssa kotiapäin ja kaveri alkoi jahkailla, että vaimokin täyttää vuosia. Pitäisiköhän hänen viedä " jotain rehua" mielihyvän nostattamiseksi. Minäpä pyöräytin niillä puheilla kukkakioskin eteen. Niinpä menimme katselemaan ja kyselemään, minä enemmänkin kihona.
      - Kalliita, liian kalliita, jahkaili kaverini, eikä vaikuttanut innostuneelta.
      - Niin ne ovat tähän aikaan, myönteli myyjä. - Mutta hyvään tarkoitukseenhan ne menevät.
      - Niin...vain eipä taida kauppoja tulla, tuhlaustahan se..., jahkaili kaverini ja alkoi hiipiä poispäin.
      - Nythän saattekin jo ilmaiseksi ojanvarsilta leskenlehtiä, keräilkää niitä jos ei ole varaa muuhun, ehdotti myyjä ihan hymyäkin tuhahdellen.

      Niine hyvinneen lähdimme ajelemaan, mutta kukkamyyjän kehotus alkoi huvittamaan. Pienen neuvottelun jälkeen käännyimme takaisin kukkakauppaan.
      - Otan sittenkin kaksi ruusua...toisen voisi vähän kääräistä, toinen tulee ihan lähelle, joten turha siihen on paperia tuhlata, teki kavarerini tilauksen.
      Kun hän oli maksanut kukkansa, hän ojensi pakkaamattoman kukan myyjälle.
      - Tämä onkin teille! Kiitos hyvästä vihjeestä varattomille kukanostajille.
      Kyllähän kukkamyyjä häkeltyi ja yritti estellä, mutta sinne se kukka jäi.

      Sitä en osaa sanoa, oliko mukana asiassa heimoperäistä viekkautta, keljuilua, kiitosta tai peräti typeryyttä. Näin se vain tapahtui. Yleensä näihin kotimaisiin heimoihin, kunkin ominaisuuksiiin kyllä suhtaudun väljästi. Onhan sentään tapahtunut jo aikamoinen sekoitus, enkä suostu määrittelemään ketään hyväksi tai huonoksi "heimon" perusteella. Ei sittenkään, vaikka puheessa erot kuuluisivat. No...huumorissa siitä voi hiukan tinkiä.

      Voisinhan asiaakin kirjoitella, mutta olkoon nyt. Hyvää jatkoa teille kaikille!

    • Sumuista aamua täälläkin, ja Huomenta kaikille.
      Opettavainen kukkatarina, onhan meitä joka lähtöön.
      Juu, ei voi ihmisiä määritellä mistä ovat, se on ihan henkilö ja persoonakysymys. Jotka taas määrittelee muut asiat, perimät ym.
      Kaikissa heimoissa on kaikenlaisia.
      Onkohan ne laihialaisetkaan niin nuukia- on vaan lähtenyt tarina korostumaan-- jos joukossa joku on-- tiedä häntä.

      Sen tiedän että varmaan ehtii hautaan , ennenkuin sitä ihminen viisastuu.
      Viittaan eiliseen, tuolla toisella palstalla.
      Sitä havahtuu, että millä ihmeen oikeudella aina riepotellaan ja arvostellaan Kahvipirttiä ja sen tyhmiä kirjoittajia (itseäni tarkoitan).
      Ihminen on luotu puolustamaan itseään ja kavereitaan.
      Ei pitäisi puolustautua siitähän saa entistä pahemman maineen, jopa valehtelijan viitan harteilleen.
      Syyttelyt ei lopu koskaan, Mutta milloin itse oppisi vaikenemaan kokonaan ?
      Olis minulla vielä loppuelämälle opettelemista. Ja paljon !
      Kuten sanoin tuollaisista tulee vaan pahaa mieltä monelle, myös minullekin, eikä ole yhtään rakentavaa.

      Se on kuitenkin hienoa, että Ramoona liittyy pääsiäisen lentoseurueeseen. Katsotaan silmät sirrillään, missä se otsalamppu viilettää. Vieläpä herkkujen kanssa. Kannattaa sinut saada mukaan , tiramisut ja kaikki. Hienoa !
      Sumusta huolimatta aurinkoista päivää kaikille.

    • Hintriika*

      Kummitusjuttu

      Se on saletti, että haudassa viimeistään vaikenee joka iikka. Ellei sitten havittele kummituksen uraa kuolemansa jälkeen. Minä voisin muuten ruveta kummittelemaan, mutta kun tuttavapiirissäni ei kukaan usko kummituksiin. Turhaan huutelisin hu-huuta niitten korvaan, sanoisivat vain: "Mee pois, ei sua oo olemassakaan!" Ja ihan vieraille ujostuttaisi kummitella.

      Piti oikein miettiä, mitäköhän heimoa meikäläinen edustaa. Kai minä pohjoispohjalainen olen, jos vanhempien syntymäpaikkojen mukaan katsotaan. Taitaa muutama edellistäkin sukupolvea olla samoilta seuduilta. Sen tiedän, että helsinkiläistä minusta ei tullut väkisinkään. Neljän vuosikymmenen harjoittelu osoitti oppimattomuuteni! Pölövästi oon ja pölövästiksi jään...

      Sää ei ota muuttuakseen. Samaa möllötystä, onneksi kuitenkin poutaa. Jospa huomenna jo aurinkokin näyttäytyisi, edes kurkistaisi pilven takaa.

      Joku savolainen lähetti minulle horoskoopin, jossa kehotettiin kattomaan kartasta suorin tie Kyöpelinvuorelle. Kenellä sen lentosuunnistuskartta olikaan? Vai riittääkö, että yritän pysytellä mukana. Toivottavasti telekointi kärrinpyörään pitää, ettei lipsahda joukosta johonkin maata kiertävälle radalle. Siellä sitä saisi kummitella kyllikseen!

    • Huomentapäivää!
      Kahvipirtti on se ikäryhmämme palsta, joka sanamukaisesti vastaa alaotsikkoa
      "70-vuotiaitten leppoisa kahvipöytä".
      En ymmärrä, miksi se ja Pirtin hyväntuulinen emäntä ovat kaikkina näinä vuosina, jotka olen täällä mukana ollut, ovat olleet joidenkin hampaissa.
      Jos en olisi näin hieno nainen, olisin jo moneen kertaan sanonut että voi helevetti!
      Olen kuitenkin ajatellut, että kun ei nurkan takaa huuteluihin reagoi, väsyvät räyskyttelijät. Kokemus on osoittanut, että olen ollut väärässä.
      Kun joku ent. suuruus palasi palstoille kertomaan, että hän lopetti kirjoittamisen Kahvipirtin takia, minulta paloivat käämit.
      Ajattelin ensin haistattaa aloittajalle sen kukkasen, joka lehmä toissapäivänä söi ja eilen märehti. Sitten minuun meni piru ja lyttäsin koko kuppikuntamme sillä, ettei täällä osata edes tapella. En edes kaikkia "syntejämme" muista, mutta mielikuvituksen käyttö ja hauskanpito ainakin...
      Lopuksi kuitenkin lähdin Pirttiin juomaan paikkakunnan parhaat kahvit särpimen kera.
      Pari asiallista kommenttia ennätin lukea oman sepustukseni jälkeen, mutta petikaverini kertoman mukaan luettavaa olisi ollut paljonkin. Sheriffi oli kuitenkin
      reagoinut ketjuun poistamalla sen.

      En voi luvata, etten enää polta proppujani ja provosoi ilkeilyketjuja. Mutta sen lupaan ja vannon kautta kiven ja kannon, että jos joskus syystä tai toisesta loistan poissaolollani, en palatessani leiki marttyyria, joka Skillanin ja Kahvipirtin tähden lakkasi kirjoittamasta.
      Täällähän on paitsi paikkakunnan paras kahvi myös palstan mukavimmat asiakkaat!

      Moikka!

    • No heipparallaa!

      Täytyi tulla ilmoittautumaan.Kun ihan nimeltä huudeltiin, voi miten kiva! En ole vielä kuollut, ja joka ikinen aamu käyn Skillanin päivänavauksen lukemassa, ja kaikkien muidenkin kannanotot, sehän kuuluu ihan päivärytmiin. Vähän olen kurkannut tuonne muuallekkin, mutta siellä vaan nuo kielikiistat, ja vaaliasiat puhuttaa. niin en ole niihinkään jaksanut kantaa ottaa.
      Ja nyt on paljon tärkeämpää työtä. Kaikki taimet on jo tuolla kasvihuoneessa, ja voivat ihan hyvin. Untakin olen saanut, kun yöpakkaset on olleet vain asteen, parin luokkaa. 120 isoa amppelia on istutettu, ja ripustettu kasvihuoneen kattoon, Joriininjuuret on mullassa, samoin pegoniat, ja karjalan neidot. Peruna on jo taimella, Ehdimpäs ennen kuin Rymättylässä. Tomatit, ja paprikat ruukutettu. Viitisen sataa orvokkia istutettu laatikoihin. 450 ahkeraliisaa, erilajeja odottaa vuoroaan. Tänään vielä kylvinkin, jättikurpitsaa, tuoksuherneitä, kiiltomalvaa, koirankieltä, keltapäivänkakkaraa, ja laventelia. Eilinen päivä meni, kun raahattiin kellarissa talvehtimassa olleita kasveja kasvihuoneeseen lavojen alle, Ja suuria verenpisaroita pikkumökkiin, edes pikkusen valoon. Kärhöt oli alkaneet kasvaa jo siellä pimeässä. Niitäkin kaikkia pitäisi vähän muuttaa uuteen multaan, ja lannoittaa, muuten eivät jaksa kukkia.
      Tänään pidin vähän vapaatakin sieltä, kun ei ollut multaa, ja turvetta. Olen jo sen 40 säkkiä pistänyt ruukkuun, kaiken, mitä oli varastossa. Mutta tänään taas sama määrä haettiin, että ei hätää, työt ei lopu.
      Poika kävi aamulla pitämässä saarnaansa, että ei kuulemma kukaan terve kolmekymppinenkään tee niin paljon töitä kun minä, vanha, ja sairas ihminen. . Pitäis kuulemma rauhoittua.On kuulemma hommat revenneet jo tehdasmaisiksi. Mutta sanoin sille suoraan, että tiedän kyllä työni, jaksamiseni, ja rajani. Mulla on vielä kaikki se vähä älli tuolla päässä, mikä sinne on annettukin.
      Sanoin sille, että jotain minunkin täytyy tehdä. Enhän minä käy kuntosalilla, rullaluistelemassa, laskettelemassa, lumikenkäkävelyllä, vatsatansseissa, seinäkiipeilemässä, enkä missään rendikkäissä harrastuksissa. Niin voin kai minä kykyni mukaan kannella multasäkkejä. Joku ilo on minullekkin suotava.
      No kyllä se vähän siinä rauhottui, kun kahvit keitin ja oli suurikasa juuripaistettuja munkkeja. Lohdutin sitä, että jos nytkin olisin laiska ollut, niin saisit vain korppuja kahvisi kanssa. No siinä meni ja murisi!
      No se on sellaista tuo nuoriso. Muka olevinaan aina viisaampaa, tiedä häntä!
      Nyt täytyy lähteä jo ruuan laittoon, toin munkkikasan teillekkin tänne pirttiin, jos joku vielä iltakahville poikkeaa. Moi. moi!

    • Kiitos ! munkkikahvia juodaan vielä monet illan mittaan, Nam, Nam,
      Itse tein plättyjä kasan. Valitettavasti loppuivat, kun tuli "yllätysNuori"
      (tytön poika ) tulostamaan jotain omia juttujaan.
      Parikymppinen kaks metrinen syö just tasan niin monta kun tarjolla on.
      Noin työpäivänsä päätteeksi.
      Mummo on tietysti vaan hyvillään kun kelpaa.

      Se tästä kuuluisasta ruokapuolesta. Pitää sen verran olla, kun taru kertoo että ruuastakin puhutaan yhtenään.

      Marja-Liisalla taitaa olla aika viisas poika. Hän varmaan tarkoitti että kohtuus kaikessa, taimien istutuksessakin.
      Tämä on taas "kateellisen puhetta", kun en samaan, edes murto-osaan itse pysty ,kasvatushommissa.

      Ymmärrän kyllä että toisille on työ ja harrastus ikäänkuin sama asia.
      Niitä ei voi erottaa toisistaan.
      Jos olisi hattu päässä ,nostaisin sen korkealle kunnioituksesta tuommoista ahkeruutta kohtaan.
      Helpompi minun on taas mennä sinne nurkkaan seisomaan. Monestakin syystä !
      Eikös VS voisi tulla kaveriksi, ei olisi niin yksinäistä. Voitais yhdessä muistella mitä taas onkaan tullut tehdyksi tai sanotuksi.........
      Ja sopiihan sinne väkeä enemmänkin ...kaikki joilla on jotain syytä..

      Onkohan jonkun petikaveri puhunut unissaan ? Siellä se ketju seisoo entisellä paikallaan. Oisko jotain poistettu, silloin vastaukset näkyvät erivalossa.
      Nyt on suu pullollaan munkkia. Aina ovat yhtä hyviä. Kiitos !
      Hyvä on masun viereen köllähtää.
      Iloista ehtoota.

    • joutavoinen

      Aivan on ollut sellainen sattumaton päivä, mitä nyt kylkeen vähän on sattunu sen aivastuksen takia. Tapauksiakaan ei ole sattunut paitsi tuossa tontilla oli muuan yö graffiteja maalattu kaivinkoneen kylkiin kaikille kanteille. Omistaja puhdisti ne pois, seuraavana aamuna samat kuviot oli ilmestyneet taasen siihen koneeseen, ja uusi puhdistus oli edessä.

      Aivan oli kaivurimies suutunut ja lupasi palkkion jos saatais kiini se ilkivallan tekijä. Olenkin varannut kameran sitä varten, hiivin lähelle ja otan maalarista kuvan todisteeksi.
      Munkkikahvit juon että jaksan valvoa.

    • Saunaterveisiä (jokohan joku hyppii seinille)

      se kun on taas perjantai,olenkohan taas hukannut jonkun päivän,ihan tuntemattomalla tavalla;)
      nyt kyllä maistuukin munkkikahvit saunan päälle.

      Ihme kumma,tänään ei ole satanut yhtään mitään,kait sitä eilen tuli niin monenlaista tuolta taivaalta ,ettei riittänyt enää täksipäiväksi.

      Kyllä pistää ihan hengästymään kun luen tuon Marjaliisan touhua.
      Minulla ei ole kuin yksi Mustanmeren akka;) ja rönsylilja ja niissäkin on ihan tarpeeksi,saa kääntää ja vääntää ruukkua montakertaa päivässä.aina on ulospäin kurkkimassa.

      Ei kyllä ole paikkojakaan mihin enempää laittaisi.

      Nyt menen löhöömään,saunan jälkeen tarttee huilata;)
      näkyillään...

    • Perjantai- iltaa.

      On se kevät tainnut tulla, vaikkei leskenlehtiä vielä ole näkyvissä, vaan muuta peräti harmillista kevääseen liittyvää.

      Punkki perskules oli takertunut piskin otsaan. Mie piskiä silittelin ja ihmettelin, mikä pallukka lienee hänen päässä. Hiivattti ku mie tarrasin punkin persuksiin ja ruuvasin sitä kierroksen persiistä, nii jopa se ötökkä hellitti ja potkiskeli kaikilla koivillaan miun kämmenellä..hui hiivatti...Mie kiikutin sen keittiöön tiskipöyvälle ja otin pitskarasian ja sytyin otuksen liekkeihin. Jopa lakkas potkimasta ja kamala käry siitä palaneesta ötökästä nousi miun sieraimiin.
      Nii sai punkki lähön korkeuksiin. Täytyy täs laittaa piskin niskaan lääkeaine, estää lääke hyvinkin uusien punkkien hyökkäyksen. En vaa osannu tähä aikaan ees varoakkaan, muuten aina tarkastan piskin kuonon seudun melko tarkkaan.

      Että tällänen kevätpäivä kertomus, muuten on ollu tännään pilvistä, aurinkoista ja räntäsadetta. Siinähän sitä vaihteluu yhelle päivälle.

      Kiitti makoisista mukki kahveista, kyllä meijän pirttiläisten kelpaa. Pittäki senverran käyvä tuolla toisaalla ja kattoo, mitä ne muut on taas rehvastellu, pirtin tienoilta! Hah ja hah noille iänikuisille känisijöille.

      Terve taas ja onnee meille matkustavaisille, kyöpeliin....ku lähetään...
      Hei hei

    • O.k, Meri-kukka! Mennään vain nurkkaan, ja jos oikein kovasti hävettää, mennään nurkkakaappiin, ettei kukaan näe meitä.
      Pannaan vaikka kaapin ovi sisäpuolelta säppiin eikä tulla pois ennen kuin oikein myöhään, jolloin kaikki kunnon ihmiset jo katselevat kauniita unia.
      Otan mukaan led-lampun, että nähdään Kaulinta ja kissoja herättämättä tulla pois, ja tarvitaanhan sitä valoa siellä nurkkakaapissakin...

      Jättiköhän Wiiwidear yhtään munkkeja meille evääksi?
      Jos ei jättänyt, ansaitsisi tulla meidän kanssamme nurkkaan, mutta eihän täysin viatonta Piskiä voi sinne viedä.

      Eipä tässä enää muuta kuin kauniita unia kaikille muille mutta ei joutavoiselle, joka yöpäivystaa sitä kaivinkonetaiteilijaa.

    • Huomenta!
      Mikael Agricolan päivä ja siitä syystä liput salkoihin vedetään.
      Eelis ja Eljas nimipäivä onnittelujen saajat.
      Suurmiehiä nämä nimen kantajat menneiltä ajoilta, varmasti heitä löytyy myös tänä päivänä ja tulevaisuudessa.
      Suomen kielen, tämän kielen mitä päivittäin käytämme, myös sen päivä on tänään, vaikea kieli, mutta silti niin omamme.
      Kotomaamme on Suomi ja sen kielenä soikoon kaunis kielemme.

      Ja sitten sää, aurinko paistaa jo täysillä naapuritalon seinään, tuuli touhuilee omiaan ja lämpöä siinä ja siinä lämmön puolella.
      Kaunis päivä varmaan tulossa joka puolelle, vai lupasikos ne sadetta Lappiin?

      Mukava huomata tämä pirtin " henki" on kuin yhtäköyttä vetävien kerho, mutta niinhän se onkin, olemme niin hyvin löytäneet kirjoitusten avulla yhteisen leikkimielen ja taidon olla loukkaamatta ketään.
      Minusta nuo syyttelyt ovat kohtuuttomia ja nehän me unohdamme ja minulla on vahva usko siitä, että kukaan pirtin kirjoittaja ei käy palstalla ketään morkkaamassa.
      Tottakai silloin kun aiheettomat syyttelyt esiin tulee, oikeutemme on käydä asiaa valottamassa, puoliamme pitämässä, kiitos että olette näin tehneet.
      Näin se on, että mistä paljon puhetta, siitä myös tykätään ja jokainen mukava hetki pirtin kirjoitusten parissa suokoon iloa lukijalle.

      Niinpä niin, ne tekee jotka osaavat, puhun nyt hieman kateellisena tuon Marja.Liisan puuhista, minulta meni taas kaikki mönkään.
      Verenpisara joka alkoi viimein kasvamaan on nyt kukkanuppuja täynnä ja aina vähän lurpallaan oleva, vaikka kuinka kastelua annan, mikä vika?
      Tuli vaan sellainen tyhmä olo, kun ei mikään onnistu, viime keväänä tomaatitkin hyvin onnistuivat, nyt aivan pieniä tuskin satoon asti pääsevät.
      Onneksi on puutarhoja;)

      Tässäpä tämän aamun sepustus, ei muuta kuin hyvää päivää, iloitkaa nauttikaa, nyt on kevät.
      Pitääpä vielä kertoa, että inhoan sitä elukkaa, mikä punkki nimeä kantaa, mies sai aina poistot koirista tehdä.
      Ikäviä vaivoja on ihmiselle tehnyt, mokoma, sairaala kuntoon ystävättärenikin saattanut.

      Kiitos munkeista, vielä niitä löytyy, hyvältä yhä maistuvat.
      Miten kävikään valokuvakoneen käyttäjälle;)

    • Päivä kirkastuu!

      Näin kai se on yleensäkin hämärä- ja sadepäivien jälkeen. Näkyy jo aurinkoakin.

      Vai aikovatko rouvat nurkkakaappiin ahtautua. Mitä turhaa, värikästä hyvää kieltähän te käyttelitte huumorin kanssa. Vastaa hyvin hokemaan:"niin metsä vastaa..."
      Sitä vastoin hokema: "jos sinua lyödään, käännä vain toinenkin kasvojen puolikas", on minusta täysin pielessä kun kehottaa kaikkeen alistumiseen.

      Älkää nyt sinne nurkkakaappiin sulloutuko. Pelkään pahoin, että Laten tuoma varasto hupenee ja kaapista kömpii todella siipeensä saaneita aivan outoja ihmisiä. Onhan näitä livenäkin nähty. Parempia olette ilman "katumusretkeä", johon ei ole edes syytä.

      ihmettelen kyllä, että aikaisin on punkki ilmestynyt jahtaamaan Piskiä, mutta molemmat kai ovat samaa pientä sulaa pälveä kesää odotellessa tiirailleet. Tuskinpa tuosta pitkäkestoista vammaa tulee - valikoidenhan punkeillakin on "ne pahat myrkyt."

      Joutavoinen on kyllä tarkkaan harkinnut salaetsivän homman. Pitäisikö olla se intrapunakamera, joka toimisi hämärähommia kuvatessa? En ole asiantuntija.

      Ja nyt jo paistaa aurinko, täytyy lähteä ihan ulos katselemaan!

      • joutavoinen

        Tavallinen digikamera minulla, kuutamolla ainakin saan aavemaisia kuvia. Onneksi en tarvinnut nyt sitä ja jaksoin valvoa mainiosti koko yön, niin on pirtin kahvi hyvää valvomiseen / nukkumiseen, riippuen siitä mikä on tarve.

        Nyt kun kerran olen pirtissä seuraa poliittinen osio. Kirjaston saa ottaa omakseen hyllyssä oli O. W. Kuusisen kirjoituksista kokoelmateos
        "Kansainvälisiä kysymyksiä".Painettu v1951koonnut Armas Äikiä. Runoilijakin on tämä Äikiä ja nyt yritän löytää hänen runojaan jostakin.
        Olenkin jopa siteerannut Arvo Turtiaisen runoja täällä, sen vuoksi tasapuolisuuden vuoksi vaikka olen sitoutumaton vain lievästi suuntautunut erilaisen kirjallisuuden selailija.


    • Oh oh, hah haa, ,vieläkin naurattaa,oli sen verran hauskaa tuolla nurkkakaapissa. Hyvä idis, ei ne turhaa kehu tuolla palstoilla, että pirtin muijat on niin kekselijäitä ja fiksuja. Tyhmempi ei olis keksinyt tuota nurkkista.. ja se ledvalo, vot ! Kaapin täyttäjä on vaan mielissään kun tuotteet kelpaa, sen vingerporillisen verran vaan hupeni. Eihän sinne sen takia menty vaan häppeemään........
      Hyvinhän sinne 2 hoikkoo immeistä sopi

      Nauratti kyllä tuokin Wiiwidearin piskin punkki ottelu. Voisit hyvin perustaa ihan firman. Siellä ruuvailisit punkkeja irti kenestä tarvis.
      Ja sehän ei olis ilmaista, ja aikaa menis, että tulis aina parin tunnin palkka. Ajattele ! Maksaahan ne tulitikutkin. Kalliita, kalliita ovat.........
      Muistan kun kuopukselle tarttui punki tuonne pippeliin pikkupoikana. Oli 3 v.silloin, puolvahingossa huomattiin. Niin että töitä olis sillä saralla.

      On se omituista näin ikäihmisen silmin - tuo häiriökäyttäytyminen.
      Mennä nyt töhrimään toisten työvälineitä.
      Onko ne turhautuneita ja pitkästyneitä nuoria, joilla ei ole muuta tekemistä kuin häiriköidä jollain tapaa ! Tulla sillai huomatuksi !!
      Tosin niitähän huomion kipeitä löytyy ihan läheltä, palstoiltakin !

      Nyt päättyy höpinät, ennenkuin menee pahasti sivuraiteille.
      Huippu kuuluisat kahvit kulautan kurkuuni. Sitten lähden täyttämään kansalaisvelvollisuuteni.
      Voi sitten 17:sta päivä kytätä rauhassa miten kenellekin käy.
      Moikka !

    • Hauskaa huomenta! Ja aurinkoista.

      Hauskaa oli nurkkakaapissakin. Onneksi oli se ledvalo, että nähtiin, ettei fingerborin laitoja vahingossa ylitetty. Siinähän olisivat menneet hyvät humalat hukkaan.
      Varmuuden vuoksi päätimme tarkastaa, ettei pullojen joukossa ollut pilalle menneitä tai muuten epäkuranttia tavaraa. Ei ollut.
      Emmekä me edes unissamme nähneet pikku-ukkoja tai vaalenpunaisia elefantteja.

      Äsken kylläkin näin suurenkon joutsenparven lentävän pohjoista kohti.
      Mikäpä niiden oli lentäessä näin kauniilla ilmalla.
      Ilman ihanuudesta tästä on tarkoitus minunkin lähteä nauttimaan, ja nautinnollista päivää toivotan kaikille Pirtissä poikkeaville.
      Hymyillään viimeistään silloin, kun tavataan!

    • Hintriika*

      Suljettujen ovien ilta

      Ilmankos! Yritin illalla salaa käydä nurkkakaapilla, mutta oli mokoma takalukossa. Joku hihitys kuului oven takaa. Ajattelin, että nyt niitä kummituksia on sittenkin liikkeellä, vaikka niitä ei ole olemassakaan. Niin hiippailin kotiin päin yhtä hiljaa kuin olin tullutkin.

      En tiedä, olisiko nurkkaakaappiin enää sopinut lisää väkeä, mutta muuten olisin sopinut joukkoon sikäli, että jo kansakoulussa harjoittelin nurkassa oloa. Opettaja tykkäsi, että minun on syytä tutkia luokan seinämaalausta kunnolla. Tutuksi tuli!

      Ainakin Meri-Lapissa paistaa! Ei pilven hattaraa. Taivas niin sininen, että ottaa silmänpohjiin katsoa. Ehkä on mentävä tutkimaan sitäkin lähempää, vaikka ei pääni ihan taivaaseen yllä. On se kuitenkin reilusti 1½ m korkeammalla kuin maan matosilla!

      Aika ryhtyä 62 tuumasta toimeen!

    • Viimeistä virkettä myöten yhtä hauskuutta oli taas tarjolla!

      ...

      Pakko tulla HS:n tänpäiväisestä kirjoituksesta kertomaan,
      kun savon murteesta tuolla toisaalla mainittiin.
      Tänäänhän on Itä-Suomen yliopistossa Joensuussa tarkastettavana tutkimus "Savon murre ja siihen liittyvät käsitykset" ja juttu alkoi kiinnostaa siinä vaiheessa, kun noita esmerkkejä luin.

      "Minnekä minä tämän kotteron tyrkkeen?"
      = Mihin voin parkkeerata?

      "Mahettanneeko olla Kuopijon torilla?"
      = Onko tämä Kuopion tori?

      Esimerkkejä oli paljon, ja huomasin, että yhtä hauskaa kuin vanha pohjalainenkin murre.
      Muistan pitkän pojan, serkkuni, joka joskus kouluaikoinani haki minua valssiin, ja pyöritti niin hurjaa vauhtia myötäpäivään, että lopulta itsekin sanoi: " Pitäisiköhän vähän pärvöttää?" ja muutti suuntaa.

      Asiayhteydestä jo selvisi tarkoitus pärvöttää-sanalle,
      sukkaa kutoessakin joskus piti pärvöttää lankaa, jos oli kutonut liian pitkän sukan. Eli siis 'purkaa'.

      Sana oli unohtunut, mutta eräs sukulaiseni oli sen muistanut.
      Paljolti unohtuvat nämä murteen hauskuudet.

      Kylläpä piti keskittyä, että sain kirjoitettua pärvöttää. Murteen kirjoittaminen on mahdottoman vaikeata, puhuminenkin on, mutta kuunnella voin sujuvasti.

      Kisuja onkin ollut ikävä, kehräsivät sylissäni koko ajan niin Miukumauku kuin Hessa Hippiäinenkin.

      Kaikille iloista lauantaita! t. Satu.

      • Aurinkoista päivää

        myös täältä Hollolan lahlesta,osasimpas tuotakin murretta;)
        Eikös ne sano että savon murre on kuulijan vastuulla;)
        Kyllä se haaskoo onnii,vuan vuosii aekana piässy paljo unohtummaa ja kirjotus on kaahee vaekeeta.

        Nyt on sitten se kansalais velvollisuus täyttetty.
        Kävin äänestämässä.
        Tuuli on hurjan kylmää,pohjoisesta puhaltaa.

        Sattupa kiva kuski takas tullessa,minä kun änkeen tuon rollikan kanssa bussiin sieltä keski ovesta ja meinasin jäädä siihen "omalle "penkilleni istumaan,niin pysäytti auton ja tuli kysymään ettenkö voisi istua penkillä,kun tuon kärryn jarrut ei oikein pidäniin meinasin että istun siinä,mutta kuski selvitti,jos minä tipun siitä kärrystäni,niin Hän on vastuussa ja jos minä tipun, niin Hän voi saada sakot ja vaikka menettää työpaikkansa ja joutua vaikka linnaan,minähän pyytelin anteeks ja istuin oikealle penkille,sitten matka jatkui ja pääsi kotiin.
        Ensimmäisen kerran mulle noin kävi,vaikka olen montakertaa istunut rollikassani.
        Kiva ja asiallinen kaveri oli.(kaikki ei oo)

        Nyt maistuu pirtin kahvi ja leivonnaiset,vielä löytyi munkkiakin.
        KIITOOOSSS.

        näkyillään...


    • Kääkehä lukemassa IS:stä mitenkä savolaesuus on nyt tdistettu.
      Heheeeeeee...

      näkyillää vae pitäskö sannoo näkkyillää;))

    • meri-kukka...

      Taas pirtin ovia rynkyttämässä. Mutta ei hätää, tulin vaan ohimennen sanomaan. että nyt on äänestetty !
      Ensin ajattelin että laitan silmät umpeen (äänestyskopissa), ja luen: entten tentten teelikka mentten, hisun kissun vaapula vissun, tämä ehdokas pelistä pois. Sormen kohdalle osunutta kannattaisin. Siksi kun kaikki lupaavat "puolet valtakuntaa" kuun taivaalta ja melkein jo lentomatkan Comffort luokassa kyöpelinvuorelle.

      Sitten kuitenkin tein totutun kaavan mukaan. Ajattelin etteivät kuitenkaan koskaan pidä lupauksiaan, äänestipä ketä tahansa.
      Eduskunnalle lupaus ja toteutus ovat kaksi eri asiaa.
      Köyhän täytyy aina pitää lupauksensa.

      Ihan tuttuja nuo kuopion kotterot ja tyrkkeemiset, se on sitä oikiita ja haaskoo puhetta.

      Aamulla anivarhain pitäisi lähteä sinne Kivitippuun. Toteamaan onko kevät pidemmällä siellä ! Sanonko terveisiä kenelle ?
      Kirjautuminenkin jäi tekemättä, siis laskutehtäviin käsiksi.
      Keväistä ja aurinkoista alkuviikkoa kaikille !

    • Hintriika*

      Hui sentään! Täytyy ihan tulla kertomaan. Tässä on ollut monta pilvistä iltaa, joten päivän jatkumista ei ole edes huomannut. Mutta äsken katsoin telkkarista Midsomerin murhia ja kuinka ollakaan: viime minuuteilla alkoi aurinko tunkea olohuoneen ikkunasta ja paistoi suoraan silmiin! Tähän asti se on ehtinyt laskea talojen taaksen ennen ikkunoihini osumista.

      Että se on varmasti kevät nyt!

    • Huomenta taas uuteen päivään, hyvin tuli nukuttiua ja nyt uusia tuulia päin.
      Tuuli se jaksaa puun oksia heilutella, pilviä kuljetella, mutta kyllä aurinko merkkejä näyttää ja lämpöään aikoo antaa, tällä hetkellä pari astetta mittarissa.
      Mukava että H* sai huomata että keväthän se on;)
      Tero nimisille onnittelut.

      Väkisin suupilet hymyyn vetää, kun noita viestejänne lueskelee, kyllä huumori on ihasteltava piirre ihmisessä ja pirttiin on tätä huumoria viljelevää ihmistä on kertynyt.
      Siksi kai hyvin meneekin, vaikka tuleehan siinä välillä asiaakin kerrottua, mieltä purettua, hyvä niin.
      Joskus noita palstan viestejä lukiessa saa sellaisen kuvan, että pirtissä vaan kahvia juodaan, aivan väärä mielikuva, kyllä tätä arkea ja ongelmia myös kirjoitetaan.
      No olkoon, kiva vaan pirtti on ja hyvä että viestit lentää.

      Lähenee se lentopäiväkin, olikos se lankalauantai, kun lento käynnistyy?

      Katselin vanhaa elokuvaa eilen ja jo oli kehno, Suomalaistyttöjä ruotsissa,, se äänitys silloin oli aivan onneton.
      En erikoisemmin pidä näistä nykyisistäkään kuvista, mutta onneksi tulee myös niitä nuoruuden aikaisia kuvia Yle Teemalta ja ne oli silloin niin ihania, no silloinhan oli kaikki niiiin ihanaa;)

      Luontoohjelmia tulee nyt niin paljon, uusintoja kaiketi suurin osa, olen ainakin nähnyt kaikki moneen kertaan.
      Hyviä ja tietoa lisääviä nämä ohjelmat kyllä on, ihmeellistä on luonnon meno, ei sitä ymmärtäisi, jos ei näitä ohjelmia katsoisi.
      Miksihän yleensä noita uusintoja tulee kaikesta ohjelmistosta moneen kertaan, ei enää tiedä mikä on seuraava jakso, uusi vai vanha.
      Pitäisi kai ohjelmat paremmin lehdistä seurata, minulla on tapa vaan vaihtaa kanavaa siinä istuessa.
      Yksi harmi on mielestäni myös, että kaikki ketjut jäävät kesken, asettaudun katsomaan jotakin sarjaa ja hupsis uusihan siellä eteen tulee.
      Pidän englantilaisista sarjoista, niitä aina päivällä tulee.

      No nyt lopetan tämän tyhjän höpöttämisen, ei oikein tuo ajatus mukana kulje, jos nyt yleensä sitä onkaan.
      Kirjoitin jo pitkän viestin ja se katosi, siinä pelossa että taas niin käy lopettelen.
      Tulkaa nyt toiset juttuamaan, ja olkaa niin kiltisti ei sinne nurkkakaappiin aina ole aihetta mennä, muuta varten se tuolla nurkassa seisoo;)

      Kahville,kahville,,, joutukaa, mukavaa sunnuntai päivää..

    • HUomenta,huomenta.

      Kirkas kaanis aarinko paestaa,metsät kummut kultaa,jotenkin noin koulussa laulettiin.

      Teemalta minäkin katselin eilen,kun ovat ennustaneet tulevasta maailman lopusta,joka tulee 21.12.2012.
      Jo Mayat on sen ennustaneet ja vielä se Notredames,vai mikä se nyt oli.Muistan kun 50-luvulla Jehovalaiset odotti maaliman loppua.

      Eipä tule minunkaan luettua tv-ohjelmia lehdistä,surffaan vain kanavalta toiselle.
      Tennistä seurasin eilen illalla Eurosportilta.

      Tänään menen tuonne kerhohuoneelle,pelataan korttia,me syntisäkit;)

      Kiitos kahvista.
      näkyillään...

    • joutavoinen

      Katselin minäkin yhtä luonto-ohjelmaa taannoin. Siinä pienehköä tonttia tuli nuo mainiot miehet koneineen raivaamaan, ottamatta ensin selvää, että siinä tontilla oli nuoren jäniksen makuupaikka, ja elinympäristö ylipäätään. Seurasin miten jänis yritti piiloitella viimeisen vaahteran juurella, kunnes sitäkin jo tultiin puskemaan nurin.
      Viimeinen havainto jäniksestä minulla oli kun se loikki korkean lumikasan päälle tähystelemään uutta tulevaisuutta kohti, jossakin muualla.

      Sama tontti oli varmaan osa nuoren kraffitmaalarin elinpiiriä ja sen tuhoutuminen aiheutti hänelle niin suuren järkytyksen, että piti mennä tuhrimaan kaivinkone.
      Oman näköalan muuttumista en enään pahoittele, sillä ymmärrän että autot tarvitsevat myös makuupaikan.

      Olen myös nukkunut hyvin vaikka tätä tähystys tehtävää suoritankin ajoittain.

    • Päivään taas!

      Jos eilen olikin mallikelpoinen kevätpäivä, sitä samaa on tulossa tänäänkin. Tuleehan sitä irroiteltua tavallista enemmän ulkoistettuna kun ihan uudelta tuntuu.

      Itsensä "kurittajat" ovat näemmä ihan hyvin selvinneet nurkkaputkasta. Nyhän on sitten ajan kanssa tarkastetut ja hyviksi todetut, virheettömät tuotteet nautittavaksi.

      Tv- ohjelmista koetan selvitä siten, että joka aamu ruksaan ne, mihin näyttää olevan aiheellista aikaa tuhlata. Ongelmaksi jää, muistanko muistilistaa tarkistella ja sattuuhan sitä, että ruksattu karkaa. Joskus kyllä vähän yllättävien puuhien syystäkin.

      Eilen sattui ruksaamaton tärppi. "Ihmiskunnan sukupuu" tuli töllötettyä ja ihan mielenkiinnolla. Eihän tuo aivan uutta ollut, mutta minusta hyvin selkeästi kerrottu. Vaikka ei suhtautuisi niin, että" kaikki kerrottu on totta", antoi se kyllä ajatuksille virikkeitä. Tämänkin tiededokumentinkin jälkeen heimoärhentelyt, muuttoliikkeet, valloitussodat, eriväriset ihmiset ja niistä yksipuolinen vaahtoaminen vähintäinkin typerältä. Ja koko ihmiskunnan kasvukehitys, väliin mielipuolisen älytöntä, voisi sanoa. Mutta kun kaikki pitää sijoittaa "aikaan", siinä ei pelkkä jälkiviisaus auta. Se vain osoittaa, kuinka hidasta ja vaikeata onkaan ihmisten oppiminen. Vielä tänäkin päivänä, jota ehkä tulevaisuudessa ällistellään.

      Menipä mietteeni vaikeaksi, enten- tenten...menköön, kaikkeahan sitä...Toiste toista!


      .

      • Kyllähän telkun katsominen on näin ennen vaaleja aika paljolti sitä vaaleihin liittyvää väittelyä, toisaalta EU:n rahoitussotkujen setvimistä, Pohjois-Afrikan kansannousujen aiheuttamien muutosten ja kahinointien seuraamista.

        Suomen vaalit ovat viikon päästä, niiden tulokset näkyvät pian.
        EU:n "köyhien maiden" avustaminen sensijaan ei ratkea ennenkuin myös rikkaiden maiden pankit pannaan vastuuseen.

        Suurin myllerrys on tuo Afrikan maiden demokratiataistelu, se vie vuosia ennenkuin viimeinenkin yksinvaltias on kukistettu ja jonkinlainen demokraattinen järjestelmä tulee voimaan.
        Tähän samaan ryhmään kuuluu Palestiinan valtion oikeuksien tunnustaminen.

        Eilenillalla katselin Teemelta elokuvan Nuori kapinallinen, siinä tuli esiin vähän perhedemokraatiaakin, oikein kunnon leffa.

        Hieno on ilma, ehkä tänään käymme äänestämässä, matka ei ole esteenä, kirjastossa on paikka, jossa voi äänensä antaa.

        Ei muuta kun ulos aurinkoon, terv: Late


    • Hintriika*

      Jatkopohdiskelun tulos

      Vallanhimo ja rahanahneus lienevät primitiivisiä luonteenpiirteitä, jotka eivät ihmislajista lähde kulumallakaan. On keksitty tietokoneet ja hienot härvelit kaikkeen, lähetetty satelliitteja ja ihmisiä avaruuteen. Ollaan olevinamme jalostuneempia kuin muut lajit, mutta historiasta ei opita mitään.

      Vielä kun "jalostuneesta" ihmislajista osa kuvittelee olevansa jalostuneempia ja parempia kuin toiset, niin soppa on hämmennetty siihen tilaan, jossa nyt ollaan. Historia on osoittanut, että alunperin kenties hyvällä asialla olleesta kansanjohtajasta tulee pirullinen itsevaltias, jos kaikki ohjat annetaan yksiin käsiin. Valta sokaisee! Ja valta tuo omaisuutta, joka panee havittelemaan lisää valtaa ja omaisuutta.

      Demokratiapilleriä, joka auttaisi vallanhimoon, ei ole keksitty. Pelkäänpä, ettei sitä koskaan keksitäkään. Ei ole muuta konstia kuin että suitsissa on mahdollisimman laaja joukko kiinni. Suitsiin tarttumista on tarjolla mm. demokraattisissa vaaleissa. Ottakaa kiinni ohjaksista!

    • YK:n pitäisi kriminalisoida vallanhimo ja rahanahneus. Niihin syyllistyvät pitäisi pakottaa yhteiskuntapalveluun, jonka he suorittaisivat esim. kaivamalla kaivoja kuiville alueille tai hoitamalla maailman orpolapsia ja sairaita.
      Asetehtailijat ja -kauppiaat joutuisivat tyhjentelemään ulostusastioita, pesemään takapuolia ja vaihtamaan puhtaita potilaille.
      Oikeastaan aseiden valmistaminen ja kauppaaminen on niin suuri rikos, että sellaiseen syyllistyvät voitaisiin edellä mainittujen askareitten lisäksi pakottaa syömään kerran viikossa hatullisen sitä itteään.
      Yhtä realistista kenties olisi se, mitä muuan kaveri kertoi toiselle painajaisunestaan:
      Hän oli joutunut helvettiin. Siellä oli valtavasti tynnyreitä, jotka olivat täynnä ulostusta. Tynnyreissä oli ihmisiä kaulaansa myöten. Vain päät olivat tynnyrien ulkopuolella.
      Kuuntelija totesi, että tuskin se niin kamalaa olisi, jos tukkisi sieraimensa. Mutta
      uni ei vielä loppunut siihen. Pääpiru ja pikkupirut olivat varustautuneet viikattein, ja vähän väliä pääpiru karjaisi hiiop. Silloin kaikki pirut huitaisivat viikatteella tynnyrien reunoja myöten.

      Tämän jälkeen minun taitaa olla viisainta livahtaa liukkaasti pihalle.
      Tarkoitus oli ilmoittaa, että tulossa on suklaisia kaurakeksejä, mutta tuskin niihin tuomiopäiväjulistukseni jälkeen kukaan uskaltaa kajota.

      Kiitos kahvista ja hyvää, aurinkoista sunnuntaita!

    • Satu*

      Sosiaalinen media lisää vaikutusmahdollisuuksia vähitellen.
      Jopa me eläkeläisetkin voimme ainakin sanoa, mitä ajattelemme.
      Kun Hintriikka peräänkuulutti keksintöä, joka lisäisi demokratiaa, ajattelen niin päin, että olisikohan tämä internet tästä eteen päin kehittyessään se jokin?

      No sehän jää nähtäväksi.
      Mahdollisuudet ovat sekä hyvään että pahaan.

      Mutta koskaan aikaisemmin ihmiset eivät ole saaneet edes puhua. Jollain heitä on aina syyllistetty, ja ihminen onkin helppo syyllistää. Syylliseksi voi tuntea itsensä sellainenkin, joka on tehnyt parhaansa, kun sopiva syyllisyyskoukku heitetään.
      Eiköhän vain noitiakin roviolla poltettaessa joku itseään syyllisenä pitänytkin?
      Ja syyllisyys on raskas taakka, yleensä ihminen yrittää sitä vierittää pois harteiltaan vaikkapa sitten jonkun toisen niskaan.
      Tällaisia sunnuntaimietteitä tuli nyt vaikka äsken vapauden tunteen koin viillettäessäni polkupyörällä pitkästä aikaa nyt, kun kaduilta ja pyöräteiltä vihdoinkin sepelit on pois lakaistu.
      Pyöräillessä tuntee itsensä pääskyseksi, vaikka eihän meikämummin meno nyt mitään varomatonta lentoa olekaan.
      Ja pyöräkin on jo alun kolmannella kymmenellä.

    • Hintriika*

      Vielä aiheesta...

      Niin no, en oikeastaan peräänkuuluttanut demokratiakeksintöä vaan sellaista pilleriä, jota voitaisiin syöttää vallanhimoisille pyrkyreille ennen kuin heistä kehittyy todellisia itsevaltiaita. Sellaisia diktatuuripillereitä, vrt. kolesterolipillerit!

      Sananvapaus lisää demokraattisia pyrkimyksiä, ja siinä internet on varmasti yksi väline. Tosin joskus sananvapaus ryöpsähtää yli äyräittensä! Niin kuin tällä 70plus- palstallakin.

    • WikiLeaks

      oli lähinnä ajatuksissani...
      Ennen ihmisille voitiin tehdä mitä vain, eikä kukaan edes tiennyt.
      Nykyisin diktaattoreilla ja muilla väärinkäyttäytyjillä ja ihmisoikeuksien rikkojilla on edes pelko siitä, että paljastuvat!

      Kyllähä nuo WikiLeaks-paljastukset ovat arveluttavia tietenkin, sivut on suljettu Kaliforniassakin jo 2008. Myöhemmin jossain taas on suljettuja sivustoja avattukin.

      "Lokakuussa 2010 WikiLeaks julkaisi lähes 400 000 Irakin sodan dokumenttia, joista käy ilmi muun muassa se, kuinka Yhdysvaltain viranomaiset ovat viitanneet kintaalla irakilaisten joukkojen harjoittamalle kidutukselle.
      Pentagon on ilmoittanut, että kyseessä on Yhdysvaltain historian suurin salaisten asiakirjojen vuoto."

      En puolusta noita WikiLeaks-vuotoja, enhän niistä juuri mitään tiedäkään tai ymmärrä, ...
      mutta toisaalta,
      jos kiduttajilla on edes pelko paljastumisesta, niin sekin jo voi vähentää kauheuksia.
      Sama koskee esim. pedofiliaa ja muuta alistamista.

      On tunne ettei pitäisi tällaista esittää kauniina kevättalven päivänä. Siksi sanon: moooi! Satu.
      Takaisin iloisiin tunnelmiin!

    • Kaunista ja rumaa

      Ilma on ollut todella aurinkoinen ja mainio, se ainakin on hyvää ja onhan sekin ilo irti otettava. Niinpä on tullut tehtyäkin.

      Minun ymmärrykselläni "Wiki-paljastukset ovat ihan hyvästä. Tässä maailmassa on kuitenkin valtavasti vieläkin salattua tietoa. Monet ikävät tapahtumat on propakankoneistolla " myyty" tarpeellisiksi, vaikkapa auttamisen varjolla. Näitä on mm. Irakin, Laosin, Vietnamin ja Afganistanin sodat, viimeksimainitussa mukana myös Neuvostoliitto, Ajallaan niistä on tippunut vähän tietoa, jälkeenpäin karua todellisuutta alkaa paljastua. Eikä se meno ole nytkään puhtaaksi muuttunut.
      Tietotekniikkaa käytetään propakantasodassa suurella rahalla myös pahanpesuun. "Wikin" vahingot ovat siihen nähden pieniä. Ei diktaattorit ole tyhjilllään seisoneet Afrikan valtioiden siirtomaavallasta vapaututtuaan. Usein valtavat luonnonvarat, öjy ja timantit ovat menneet muiden kuin kansan hyödyksi. Diktaattorit ovat tehneet edulliset sopimukset "markkinoille" ja saaneet vastapalvelua suojelua ja aseita oman armeijansa luomiseen kansan purnausten lopettamiseksi ja valtansa säilyttämiseksi. Se on ollut loputtoman kieroa peliä. Takki on helposti kääntynyt toisin päin, jos näyttää siltä, että ryöstämisen jatkuminen .on vaarantumassa.

      Mikä lieneekään jatkossa kehitys, valmista tulee harvoin nopeasti näistäkään kansannousuista. Ja mikä on se demokratian muoto joka toimii. "Vientitavara" pakolla tai aseellisella väliintulollakaan ei ole toiminut juuri tähänkään mennessä.

      Satu kirjoitti syyllistämisestä. Kyllä niin minäkin ymmärrän, että sillä voidaan ihmisiä hallita ja sitä on käytetty ja käytetään. Minä kyllä merkkaisin uskonnot - erikseen nimeämättä - sellaisiksi syyllistämiskeinoksi. Nöyryyteen alistamikseksi tai hurraa- hengen luomiseksi, jolla ei aina ole mitään rajoja. Ja siinä hengessä ei demokratia meillä ymmärrettynä muotona toimi. No, eihän uskonnot ole ainoa alistamismuoto.

      Tämä meilläkin toimiva demokratia, vaikka voi kehittyneenä pitää, ei mielestäni ole kaiken kattava. Jotain "pilleriä" se kaipaisi. Jos olisin niin viisas, että tietäisin, niin kyllä kertoisin. Ehkäpä vaaleja voisi täydentää kiistanalaisten asioiden käsittelyssä kansanvaaleillla. Luulisi sen käyvän muuhunkin kuin viinan kieltoon ja EU- ääånestykseen. Ehkä kansanäänestys "tutustuttaisi" edustajat ja äänestäjät toisiinsa muulloinkin kun neljän vuoden välein karkkien jakelupaikoissa. Voisi se lisätä ryhtiä edustajiin.

      No johan viruttelin pitkäksi. Ei ollut "aikaa .lyhyesti kirjoittaa." Vielä se, mitä täälläkin 70 kirjoitellaan, ei ole kovinkaa paljon yleistä merkitystä. Asiat, horinat, uhot ja kinat nostattavat tai laskevat vain hetkellilsesti kirjoittajan mieltä. Niin minunkin - huomenna on uusi päivä.

    • Kaunista aamua, uusi viikko alkamassa, taivas aivan pilvetön, mittarissa nolla, tuuli juuri heräsi, nyt jo lippuja liehuttaa.
      Lumet on hävinneet, enää vain aurauskasat lumista muistuttaa, olohuoneesta näkyvä puisto on jo lumeton myös.
      Lunta on vielä pelloilla kovasti, junassa katselin lumisia maisemia, ei näkynyt vielä joutseniakaan.
      Vapuksi saattaa kumminkin jo maat paljastua, lämmintä on luvassa.
      Verna nimiset, teille onnittelut nimipäivän johdosta.

      Vakavia olette jutunneet, samaa mieltä noista asioista pitkälti olen.
      Julkisuus, puhuminen tuo tullessaan pelkoja myös näille meidän valtaa pitäviin.
      Viimeaikaiset paljastukset varmasti kysymyksiä herättää ja sitä myöten myös toiminnat ja asiat saa uusia mittasuhteita.
      Asioiden oikein laidan tietävällä kansalla on vaatimukset ja niitä toteuttamaan on edutajien paremmin toimittava, näin ainakin luulisi.
      Uskoisi jo valintaan vaikuttavan sen, miten valtaan pyrkivä on elänyt ja toiminut.
      Pillereitä kyllä tarvitaan, jos sellaisia joku keksii ja paljon on asioissa korjaamista myös meillä täällä kotomaassamme.
      Kokonaan toinen juttu on siellä missä nämä yksinvaltiaat toimivat, miten saisi kansat heräämään ja huomaamaan tämän epäkohdan ja yksimielisesti sitä pois vaatisivat.
      Paljon on kärsimystä ja syyttömien kuolemaa aiheuttanut nämä diktaatorit, vallasta ja rikkauksista kiinni pitävät.
      Historia kertoo miten meilläkin näitä taistoja on käyty, jossakin määrin käydään edelleen.
      Joskus tulee mieleen lause, "kyllä kansa tietää", mutta eipä taida niin varmaa olla tuokaan.

      Näitä omia ajatuksia asiasta tai asian vierestä tuli taas pitkä rimpsu, mutta mites sitä muuta kirjoittaisi, kun tietoa on hyppysellinen ja sen ymmärtäminen on aika köyhää, mutta mielipiteinä nyt tässä yritin.
      Sen mitä näen omin silmin uskon todeksi, kaikkeen puhuttuun ei ole pakko uskoa, ja siinä sitten tuleekin se suodattaminen, kun yrittää sitä totuutta, siinä oma ymmärrys kuvaan astuu.
      Näillä avuilla sitä on pitänyt pärjätä, eikö tuo loppuun asti riittäne;)

      Tänään taas alkaa viikon touhut, keskiviikosta lähtien ole tehnyt päätöksen ruveta tekemään kevätsiivouksen.
      Varasin ihan neljä päivää moiseen hommaan, mutta en aio nyt itseäni loppuun ajaa, huone kerrallaan ja perusteellisesti, ,,, katsotaan kuin käy.
      Ainoa mahdollisuus on nyt, sitten onkin toukokuu matalalla lentoa ja kesälle omat suunnitelmat.
      Maalla olosta on tarkoitus kesällä nauttia, ongella istumista, kasvinmaalla kyykkimistä, saunomista ja mitä kaikkea muuta, sen näkee, ehkä väliin pieniä siivouspyrähdyksiäkin;)

      Tulkaa kahville ja puhumaan viisaita,,,, tai vähemmän sellaisia jotain kuitenkin, kiva on lueskella ja avartaahan se, erilaisia ajatuksia, totuuksia,,,,mielipiteitä, sehän kuuluu demokratiaan;)

      • joutavoinen

        Hyvinpä SkillaN muotoili, viisaita ,,, tai vähemmän. Huomenna aion mennä kesämaisemat tarkastamaan, toivottavasti ei ole mitään romahduksia tapahtunut. Läppäriä en näillä näkymin vie mökille, tv ja radio siellä pitää kyllä ajan tasalla aivan riittävästi. Sen kyllä tiedän vanhastaan etten siellä paljonkaanyliviikonjuurikaan viihdy, kun jo haluan taasen ihmisten ilmoille. Nyt voin kirjoittaa vähän pitempiäkin sanoja kun tuo tarkista nappi ei toimi.


    • Tiedon tsunami ja siitä sen tärkeän osan suodattaminen,
      minkä tarvitsemme niin oman elämämme ja läheistemme kuin yhteiskunnankin suhteen, siinä on se suurin vaikeus nykyisin.

      Välillä tuntuu, että haluaisi vain sulkea lehdet ja uutiskanavat!
      Antaisi vain päivien soljua kuin lapsena ilman turhia murheita!

      Olihan niitä suruja varmaan silloinkin, mutta muistoissa kultautuu tuo aika.

      Iloista maanantaita!

    • "Vapaalle" heittäytyminen

      Se on totta, minäkin olen ajatellut, että onkohan turhaa päätään vaivata kaikilla ongelmilla. Jonkun verran olen luopunutkin.

      Ikäkin on tuonut mukanaan lisää varovaista suhtautumista. Aikuisiän alkuvaiheessa ollut into ja mielipiteitensä varmuuskin on karissut. Siinäkin mielessä on opetusta tullut. Yhä useammin asettaa itselleen kysymyksiä, mikä on totta, mikä merkitys sillä on, mikä on mahdollista ja mitä siitä seuraa. Todella tiedon "tsunami" runsaudellaan sekoittaa. Myös asiantuntijat, joillla saattaa olla kokemusta ja hyvää koulupohjaa, päätyvät usein erilaisiin ratkaisuihin, jopa ihan päinvastaisiinkin.

      Ehkäpä pään "hoitamisen" kannalta on hyvä, että mukana jollain tavalla räpeltää. "Käyttämätön rauta ruostuu", sanotaan. Ja haitanneeko tuo mitään, jos ajatusrakennelmat sattuuu hiukan pieleenkin vinksahtamaan. Nykyisessä asemassani en voi suuria, yleisesti vahinkoa tekeviä virheitä aikaan saada. Sittenkin parempi yrittää pohdiskella kuin pökötellä pelkästään yksinkertaistettujen iskulauseiden perässä.

      Tänään sain jo puolihyödyllistä aikaisiksi. Kotterossani on nyt kesäkelin renkaat. "Ansioluettolooni" täytyy kerätä pienetkin pisteet, muutoinhan se ammottaa tyhjänä.

      Vallan hyvää jatkoa! (ei kirjaimellisesti luettuna)

      • Rva Ylikypsä

        Harmaa on päivä, on ollut jo aamusta lähtien, ja tuuli on täysin hiljaa. Aamulla satoi räntää, joka suli melkein heti pois. Lintujen konsertit voimistuu päivä päivältä. Eilen kävelimme tuonne vähemmän asutulle tielle päin, erittäin vähän liikennettä, kun lumen ajaminen on luultavasti loppunut. Sieltä kotiuduttuamme jäinkin istuskelemaan pihalle, suojaisaan kulmaukseen.

        Siinä sitten tein huomioitani oikein ajan kanssa. Saldoa sain ainakin nämä: kärpäsiä, sitruunaperhosia, ritariperhosia, peippoja, tiltaltteja, joista vain ääni, varpusia, sini- ja talitiaisia, naakkoja, joiden "narinaan" olen suorastaan rakastunut, harakoita, variksia, mustarastas, jonkun tikan ääni, pieniä mönkiäisiä maassa, lajimääritelmä jäi tekemättä, punatulkkuja, vihervarpusia. Kukkapenkissä aloitti kukkimistaan sinivuokot ja krookukset, tänään pilvisen sään vaikutuksesta hieman supussa. Ja tulppaanin lehdet ovat ainakin 12-senttisiä.

        Voi millä riemulla seurasin kaikkea tuota aurinkoisella pihamaalla, tätähän ollaan odotettu jo kuukausia!!!!!!!!!!!! Melkoisia kummajaisia luulin nähneeni myös eläväisten joukossa, ne kuitenkin osoittautuivat viime kesän lehdiksi, jotka tuulen mukana liikkuivat sinne tänne. Mutta ne keväisen luonnon äänet ja tuoksut, mikä niille vetäisikään vertoja!

        Äänestämässä kävimme heti ekana päivänä, enkä jaksa seurata yhtään vaalikeskustelua, ei ole sivistynyttä kielenkäyttöä, huudetaan yhteen ääneen, toisinaan ei saa edes sanoista selvää. Tympäisee todella paljon! Jokainen lupaa päältä parasta.

        Minun vanhempi lapseni on juuri tällä hetkellä 50 v ja 1 tunti 45 minuuttia vanha. Silloin oli tiistai, hän näki päivänbalon Iisalmessa, josa silloin asuimme. Hän piipahti meillä lauantaina miehensä kanssa ja sain antaa itse kutomani shaalin, vilukissalle. Mattojakin voisi lähteä kutomaan, sitä voisi tehdä ainoastaan pilvisellä ilmalla, ei oikein malttaisi kauniina päivänä. Ensin pitäisi inventoida leikatut ja revityt kuteet, tietäisi suurin piirtein, mitä värejä niistä löytyy. Paljon on vielä naapurien lakanoita repimättä. Mattoja nyt on joka lattialla, vaan tekee se mieli välillä vaihtaakin, eikö vaan.

        Nyt lähden leipomaan ananas-sinihomepiirakan huomiseksi kohtaamispaikalle, luvassa on paljon ihmisiä. Hyvee alakanutta viikkoo ja naattikee tästäkii aejasta, aaringon kansa tae iliman.Ja samallaesia Luojal luomia ollaa myö savolaesettii. Iha oon savolaesuuvestaen ylypee, sillee sopivasti, ee nokka pystyssä. PM


    • Ehtoota vuan.

      Että on jalat hyvän tuntuset;)meillä oli tänään jalkahoitaja.

      Sitten kiersin pitkän lenkin tuolla ulkona ja pidin immeisten koiria hyvinä,kun olen semmonen "elukka hullu";)

      Ilma on ollut mitä mainioin.

      Ei kiinnosta minuakaan nuo vaalitentit enää,ääneni olen jo antanut.

      Kahvittelimme myös siellä kerhohuoneella.

      Oikein mukavaa iltaa kaikille.

      näkyillään...

    • Heippa rallaa illan virkut.

      Meil päin vasta aletaan virkistyä, paitti toi kesäaikaan siirtyminen on yhtä työlästä joka vuosi. Tunti ettenpäin nukutaan pitempään ja tunti aikasemmin männään maate, näi se mennee.

      Juuh, piskin ohtakulma alkaa parantummaan, punkin peijakas ei onneksi imeny koiraa ihan tyhjäksi verestä, hiukan vaan imaisi ja jälki on parantunu. Laitoin siihen heti desifioivaa nestettä, en sentään pirtua, sen voijaan sit juua siel nurkkakaapin hämärävaloissa, oikeesti pullon suusta. Tosin kippeesti laimennettuna...taitaa muuten männä mummoilta sukat sekasin....jos raakana alakaa ryypiskeleen. Näin se on nähtävä.

      Kosteeta ilmaa tännään, sumuista ja koleaa. Mie eile kävelin ja olin jalkojen päällä muutaman tunnin. Sit maaten männessä alako lonkkaa ja oikeeta jalkaa vihollisesti särkemään, koitin sinnitellä mut piti vaa nousta ottaan särkylääkettä ja koittaa uudelleen unimattia lahjoa. Kävin selälleen, sit ei kolotus riivannu nii kovasti, ku kylellään. Siihe muor sit oli sammunu ja tietysti vetäny hirttä oikein hartia voimin, piskin örinöihin heräsin, vai olisko muor ite örissy, tiiä häntä. Herätti kumminki ja vessareissun mie kompuroin unipäissäni, mut en loukannu itteeni. Hyvä mie...

      Täs alakaa piskin ulkoreissu ihan pian, pittää tähystellä punkkitienoota tarkasti. Lääke selkänahkaan o viel laittamatta, ko hää männee huomenna karvariin, saap siellä sit kesälookin.

      Mut hyvvää jatkoo kaikillen ja kohautetaan taas kansaa omilla "lupauksilla".
      Hei hei

    • Huomenta jälleen, herätty on ja ihan mukava on olo.
      Ei kolota mitään, näin aamusta vointi on hyvä.
      Sen verran noista kolotuksista on tietoa, että ei ole kiva yrittää unta, jos joka paikka särkee.
      Sään puolesta nuo kolotukset nyt pitäisi poistua, sillä kuiva, aurinkoinen ilma on tulossa, ihme kyllä ei tuulekkaan, lämpöä pari astetta.
      Eikös se niin ole että myrskyinen sää kolotuksia lisää?
      Julius, Julia; Juliaana, onnittelut teille.
      Jos 12-14. 4 on kylmää, jatkuu kylmää vielä yhdeksän viikon ajan.
      Hui mitä ennusteita, ei uskota.
      Tätä ajanjaksoa nimitetään "pikku kesäksi".

      Vai meni joutavoinen mökille, nyyh ja nyyh, nyt en puhu mökille menosta, en kuviakaan katsele;)
      Kesärenkaat varmaan ovat jo ajankohtaiset, tiet on kuivana täällä savossakin.
      Luulisi ettei enää mitään lumen tapaista maahan tule.

      Noista heimojen jutuista, en koskaan ole mitään kaunaa tuntenut mitään heimoa kohtaan, samoja suomalaisia olemme, ja minkäs sille syntymäperinteelle kukaan mahtaa, ei tarvitsekaan.
      Minä olin karjalais-savolaisessa seka avioliitossa, ei siitä mitään ongelmia syntynyt.
      Kokemukseni oli ja on myönteinen koko karjalaisheimoa, kuin myös muitakin heimoja kohtaan.
      Olen asunut hämeessä, ei mitään ongelmia, siksi en ymmärrä ollenkaan miten joillakin on kielteisiä ajatuksia, esimerkiksi savolaisia kohtaan.
      Joka heimoon kuuluu niin hyviä kuin huonojakin piirteitä, ihmisistä ne heimot koostuu.
      Savolaisuus ei ole mikään häpeä, lain kuuliaista väkeä täällä niin kuin koko maassa.

      Ihan hirvittää kun pitää taas nuo matot vintille kuljettaa,, verhot vaihtaa, ripsua ja pestä, mutta ei muukaan auta, vieraalle en näitä hommia vielä usko, tiedä sitten minä päivänä sekin eteen tulee.
      On se sitten mukava ja uudistettu koti kaiken jälkeen, sitä ajatellen on yritettävä;)
      Valintoja voisi tietenkin tehdä, mutta kai kuntoa vielä sen verran on, että periksi en anna.
      Meitä löytyy tälläisiäkin höperöitä;)

      Tänään kumminkin vielä laulamista, ja yhdessä oloa kivojen ihmisten kanssa, kalenteria on usein katsottava, ettei mikään tärkeä vaan unohdu.
      Aurinkoista päivää ja keväistä mieltä jokaiselle, kyllä tässä kelpaa elellä.
      Jokos on kansalaisvelvollisuus tehty?

      • Kevättä!!!

        Minulla oli ensimmäinen vaimo Karjalainen ja kun itse olen Pohojalaanen, niin meidän lapset ovat Savolaisia. Näin väitti Nuijamaan kirkkoherra kun kävimme kuulutuksilla. Nyt minulla on Savolainen vaimo joka on iki-ihana vaimona. Hyvin olen tullut toimeen kaikkien kanssa. Olen sitä mieltä, että se on itsestä kiinni kuinka minkäkin heimon kanssa pärjäilee.

        Äänioikeus on täytetty. Eipä meillä muita oikeuksia juuri olekaan, kuin äänioikeus. Katsotaan nyt sitten muuttuuko mikään vaalien jälkeen.

        Taidampa tehdä pienen norrin kahveen kanssa, onhan tulla nurkkakaapissa aina jotain sekoitettavaa.

        Laulamaan tässä täytyy lähteä. Menemme Kyläpaikanpojat terveyskeskukseen vuodeosastoille laulamaan. Naiset paistavat ja tarjoavat lettuja potilaille.


      • Katleija
        ylikypsa kirjoitti:

        Kevättä!!!

        Minulla oli ensimmäinen vaimo Karjalainen ja kun itse olen Pohojalaanen, niin meidän lapset ovat Savolaisia. Näin väitti Nuijamaan kirkkoherra kun kävimme kuulutuksilla. Nyt minulla on Savolainen vaimo joka on iki-ihana vaimona. Hyvin olen tullut toimeen kaikkien kanssa. Olen sitä mieltä, että se on itsestä kiinni kuinka minkäkin heimon kanssa pärjäilee.

        Äänioikeus on täytetty. Eipä meillä muita oikeuksia juuri olekaan, kuin äänioikeus. Katsotaan nyt sitten muuttuuko mikään vaalien jälkeen.

        Taidampa tehdä pienen norrin kahveen kanssa, onhan tulla nurkkakaapissa aina jotain sekoitettavaa.

        Laulamaan tässä täytyy lähteä. Menemme Kyläpaikanpojat terveyskeskukseen vuodeosastoille laulamaan. Naiset paistavat ja tarjoavat lettuja potilaille.

        ylikypsä!

        Huomaan että kovasti olet edelleen rakastunut tuohon savolaislöytöösi. Muistan kuinka pirtissä kerroit tuosta elämänvaiheestasi. Onhan rva Ylikypsäkin palstaa muistanut välillä. Onnenne jatkukoon. Kirjoituksistanne päätellen saman mukavan sorttisia ihmisiä olette. Koskas se muuten olikaan kun yhteen menitte? Tällaiset tosissaan ryydittävät palstaa.


    • Hintriika*

      Ylikypsä sanoi oikein, että äänioikeus. Mielessäni vähän purnasin aamulla, kun emäntä puhui kansalaisvelvollisuudesta. Kaikilla maailmassa ei vieläkään ole äänioikeutta, joissakin maissa se on miehillä mutta naiset yhä vaietkoon "seurakunnassa". En ole koskaan äänestänyt velvollisuudesta, mutta oikeudestani olen pitänyt tiukasti kiinni. Eka ennakkoäänestyspäivänä tuli oikeus kuitatuksi tälläkin kertaa.

      Sää ei tiedä, mitä tekisi. Välillä näyttäisi kirkastuvan, mutta sitten tuleekin jotakin sumunsekaista tuhrua taivaalta. Ei näy, ei haise, mutta kastelee! Tällä hetkellä lienee pouta, vaikka ei tuosta tiedä ennen kuin menee taivasalle...

      Äsken tulin ja nyt on mentävä. Onkohan tämä sitä elämän kiertokulkua?

    • Oikeassa olet H* , meillä on oikeus äänestykseen, siis äänioikeus.
      Ajattelen nän, kun on tämä äänioikeus, on myös velvollisuus sitä käyttää, siis kansalaisten velvollisuus (oikeus), olenko nyt hakoteillä?
      Ainoa tapa vaikuttaa.

      Minulla tämä ajtus kulkee pätkissä, aina ei asia järjestyksessä vähääkään, mutta korjatkaa;)

    • Hintriika*

      Anteeksi, harrastin taas hiustenhalkomista, mutta johan minut pirtissä tunnetaan... Tärkeintä on se, että käy äänestämässä ja vieläpä ilman pakkoa. Meillä saa itse valita numeronkin, jonka lappuun vääntää.

    • rva Ylikypsä

      Ehtoota Katleija ym!!

      Täällähän minä pian viisi vuotta olen asustanut ja 4.8.2011 tulee kuluneeksi neljä vuotta, kun astuin avioon. Hyvin on sujunut kaikki ja joka ilta yhteisessä iltarukouksessa lähetämme kiitokset tuonne ylös. Sillä ilman johdatusta tämä ei voisi olla totta. Aivan ihanaa täällä on olla, minua pidetään niin hyvänä. Tulisitte joskus katsomaan!

      Eilen onnnistuin leipomaan tavattoman maukasta piirakkaa: ihan tavallinen muropohja ja päälle ananasta sekä paloina että murskana, melkein kokonainen pala sinihomejuustoa, päälle purkki rahkaa, vähän kuohukermaa, kananmuna, ja purkki ruokakermaa, joka on maustettu sinihomeella. Päälle vielä marianne-rakeita. Seurakunnan vapaaehtoisia oli kutsuttu palaveriin ja meillä oli naapurin rouvan kanssa kahvitteluvuoro, ennen palaveria normaali kokoontuminen, aina tiistaisin ja perjantaisin, emännät vaihtuu vuorollaan. Kovasti sai piirakka kiitosta, kannattaa kokeilla. Aikaa siellä meni 5,5 tuntia. Olen saanut sieltäkin aivan ihania ystäviä ja tuttuja, kolmatta vuotta siellä nyt käyn.

      Iltapäiväunoset jäi tänään väliin ja saunan jälkeen meinasin nukahtaa istualleni, neule kädessä. Niin että tämän pitempään en tässä istu. Hyvvee alakanutta viikkoo!!Kirjutellaa! paulamaria

    • Hintriika*
    • Aamu jälleen, minä suorastaan rakastan näitä hiljaisia aamuja, on kuin paremmin pystyisi omia ajatuksia kuulemaan;)
      Todella on liikenne vähissä, pakkasen puolella ollaan, kolmea mittari näyttää.
      Aurinko jo kipuamassa hyvää vauhtia, tuuli nukkuu, kaunis päivä tulossa.

      Hyvin tunnisti Hintriikan tuosta kuvasta, vaikka jo kymmeniä vuosia on hetkestä, olihan se aikamoinen saavutus tuokin lento.
      Tänä päivänä noita lentoja tehdään paljon, ei kuitenkaan vielä ole uuttaa asuinpaikkaa löytynyt.
      Lentokone jättää vanaansa kotini päälle, kai jostakin Kiinasta tulee, minne menee, kai Amerikkaan;)
      Sanotaan kun vana jää näkyviin, on hyvä sää jatkossa ja nyt se on tosi selvä.
      Aika ihmeellinen tuokin juttu, siellä ne korkeuksissa ihmiset matkaavat, siirtyvät nopsasti paikasta toiseen.

      Kävin eilen postissa ja yllätyin, äänestysjono oli tosi pitkä, oli sitä ollut koko päivän, ainakaan täällä ei ennakkoon nukuttu, saapa nähdä miten pitkän tuntuinen onkaan sunnuntai.

      Katupöly on nyt ilmassa ja sen lisäksi yhtä siltaa purkavat, kyllä hiekka pöllyää.
      Aika turhaa hommaa tuo ikkunoiden pesu, mutta tietää sen kumminkin tehneensä.
      Ikävä homma tehty, matot on vintille viety ja toiset tuulettumassa.( sen tiepölyn seassa, ehkä näin aamusta parempi kumminkin)
      Ostin uuden ikkunapesimen, nyt helpolla hujautan ruudut kirkkaiksi;)
      Aiemmin pesin ja huuhtelin, hankasin ja kiillotin, nyt vain pesu ja lastalla kuivaksi, lopputulosta sitten arvioin.

      Ei ihan halpa tuo Paulamarian piirakka olekkaan, hyvä varmasti, ehkä niitä kalorioita tai miksi niitä kutsutaan, aika reippaasti.
      Mitäs niistä joskus on herkuteltava, minäkin, kun tämä puuhasteluni on ohi.
      Jos en muuta niin jäätelön ostan.

      Nyt sitten urakka alkaa ja uskon, että illalla on uupunut mummo tässä huushollissa, ehkä myös tyytyväinen mieli, mielihyvä myös ajatuksena, jos tänään ei kaikkea jaksa, on varapäiviä edessä;)
      Tulkaa kertomaan, miten aiotte päivänne viettää, aina on vara kahvitaukoa pitää, moi, moi.

    • Johan nyt!

      Hintriikka repäisi kunnolla, yhteisessä kuvassa tosijulkkiksen kanssa! Gagarinin tunnistin, hänetkin vain kuvien perusteella. Livenä en ole nähnyt yhtään astronauttia.

      Hintriikaa en tunnistanut tihrailustani huolimatta. Voisihan se olla mahdollista, pyörin kyllä Hesassa monenlaisissa joukoissa ja pienissä kulttuuritapahtumissakin. Tienkin lähinnä yleisön seassa. Eihän tuo 50 vuotta ole aika eikä mikään, ihan nykyaikaa, vaikkakin vähän toisenlaista.

      Pölyhän se täälläkin alkaa lennellä ja jotain siitepölyäkin kai on ilmassa. Vähän alkaa vaikutuksia jo tulla, nokkahan se ekana alkaa vuotamaan. Tosin ei ongelmani pahimmasta päästä ole - en ole tarvinnut lääkitystä ja ehkä se tämänkin kevään ja kesän menee niistelyn
      kanssa.

      Päiväni taas menee entiseen muottiin tänäänkin - ei kuitenkaan "siipi maassa." Eilen kävin Karvahattukerhossa, eipä sielläkään mitään järisyttäävää tapahtunut, vain kevyttä huulenheittoa. Saapahan myös kielikin liikuntaa. No...pieniä terveysongelmia oli joilllakin, mutta sehän on "normaalia", kun ikähaitari on kuudestakympistä päälle kasikymppiä.

    • Hintriika*

      Väärä kaupunki!

      Jos ym tarkoitti pyörineensä Hesassa kulttuuritapahtumissa, niin enpä siellä minä pyörinyt montakaan kertaa noihin aikoihin. Kuva on otettu Kemin Ajoksessa, nuorison pohjoismaisella kalottileirillä. Itsellänikin on kuvia tuosta Gagarinin vierailusta, mutta omissa kuvissa olen kameran takana enkä yhteispotretissa.

      ilmassa leijailee joitakin valkoisia höytyviä, vaikka mittarin mukaan on pelkkää plussaa. Olisiko jollakin höyhentyyny hajonnut? Huomiseksi ainakin on luvattu aurinkoa.

      Uintipäivä.

    • Näkyihän se missä kuva on otettu. Mutta olethan kertonut, että siihen puoleen vuosisataan mahtui melkoinen pätkä "tutustumista" pääkaupunkiseutuun. No, eipä tuo niin tärkeätä ole, onhan tässä kirjoitellessa tutustuttu.
      Pilvinen päivä, 6, hyvä näinkin, lumet ovat huvenneet, vain kerätyt kasat jäljellä.

    • Ylikypsälle ja Paula

      marialle:
      Tuo puhe savon murteesta tuli siitä Helsingin sanomien artikkelista, jossa kerrottiin väitöskirjan siitä tehneestä, ja niitä esimerkkejä oli lehteen kirjoitettu.
      Koska niistä löytyi hauskoja sanontoja, ja kun tiesin SkillaNinkin savolaisen olevan, niin siksi tänne niistä kirjoitin viestin.

      Minusta Suomessa ollaan jo niin yhtenäistytty, ettei enää mitään keskinäistä paremmuutta korosteta, ei pahemmuutta myöskään. En osannut sellaista ajatellakaan.

      Hyviä ihmisiä on kaikissa heimoissamme, paljon olemme kokeneet ja kestäneet yhdessä ja olemme selviytyneet.

      Ihailen teitä kaikkia monella eri tavalla, ahkeruutenne on aivan uskomattoman suurta, samoin Marja-Liisan! Ja muidenkin. En kyllä missään nimessä samaan yllä!

      Ja tuo sitoutumisenne ja keskinäinen hyvyytenne on myöskin juuri sitä, mitä kannattaa ihailla. Se on nuorisollekin hyvänä esimerkkinä!

      Minun mieheni oli helsinkiläinen, mutta muutamia sukupolvia aiemmin olivat hänenkin esivanhempansa maalta Helsinkiin työn perässä muuttaneet. Heidän juurensa olivat tukevasti Hämeessä ja Pohjanmaalla.
      Ja parempaa miestä saa kyllä hakea! Vakuutan.

      Olen iloinen, että ollaan yhtenäisen Suomen kansa, sotien ja nälänhätien läpi ollaan tässä!
      Kiitollinen olen Luojalleni tästä maasta ja kansasta.

      Kaikkea hyvää! toivottaa Satu*:

    • Tuolla 30+palstalla

      kertoi eräs tuttuni nähneensä er kansojen välistä "paremmuus / pahemmuus"-asettelua.
      Siksikin tuo, mistä puhuit, suomalaisten yhtenäisyys ja yhtä-köyttä-veto olisi toivottavaa nykymaailmassa.
      Eripuralla meidät voidaan "hajottaa ja hallita".
      Hajoita ja hallitse-taktiikkaa valloittajat ovat aina noudattaneet.
      Nykyaikana konstit maan valloittamiseen ovat moninaiset.

      • hupskups

        A'iivan eripura on nimen omaan se, esimerkiksi ottaisin tämämän rikkauden ja edelleen esimerkiksi vert. itseäni, olen aina kuvitellut olevani rikas, mutta nykyisin huomaan että harhaa, harhaa se oli vain.
        Itselläni vertauskohtana oli vähäosaisimmat, sen harhaluulon olen joutunut hylkäämään sen takia kun ja että nyt tiedän itse olenvani juuri näitä.


    • Pilvipoutaista aamua, voisipa vaikka sadetta tänään tulla.
      No sepä ei yllätys, ainahan näin on käynyt, kun ikkunat saan pestyä.
      Pakkasen puolella pari astetta ja tuuli silmiään raottelee.
      Taito nimipäivä onnittelujen kohde.

      Pitääpä heti aamusta alkaa kehuskelemaan, siivous tuli eilen tehtyä, kaikki ikkunat pesty, ripsuttu ja kaikki pölyt, taulut pyyhitty.
      Jopa oli mummon jalat kipeänä illalla, kun koko päivän tikkailla kiipeilin.
      Aamulla patjat ja muut kamppeet kevyesti parvekkeelle lensi, mutta illalla olikin painoa kummasti lisääntynyt.
      No vielä tuota puuhaa jäi, parvekelasit, koko parveke siivottava, verhot ripustettava ja lamput pyyhittävä, joten kivasti jatkuu tuo kiipeily.
      Tekemistä riittää, mutta niin pitääkin.

      Tuo rikkaus on aika laaja käsite, siis tosi rikas on sellainen ettei tuota vaikeuksia mikään, mitä rahalla saa. ( jos ei sitten sijoittaminen harmaita saa aikaan)
      Rikkautta ei ole, toimeen tulen, mitä sitä enää tämän ikäinen tarvitsee.
      Koko ikäni olen työtä tehnyt, mitään suuria en ole saanut kerätyksi, silti koen olevani suhtkoht onnellinen.
      Totta tuo, että eripura aikaan saa paljon pahaa, niin valtion taholla, kuin yksityisellä ja kun rahasta on kysymys, ihminen muuttuu ahneuden vaivaamaksi.
      Mikä onkaan tuonut enemmän riitaa, kuin tuo rahan ja vallan tavoittelu, kuitenkin kaikkien on lopulta kaikki jätettävä, rikkaan kuin köyhänkin.
      Tuo yhteen puhaltamisen oppi ei koskaan onnistu, olisin mielelläni väärässä tämän asian suhteen, mutta enpä ole.

      Alkaa tuo Kyöpeli jo häämöttäää, vieläkö on lähtijöitä, onko ne kärrinpyörät ja muut vempeleet jo valmiiksi saatu.
      Hyviä suunnitelmia ainakin oli.
      Tuleva viikko on hyvin, hyvin kiireinen, omalta kohdaltani on kaikki valmiiksi laitettava, tai lähdöstä ei mitään tule.
      No vielähän tässä tätä viikkoa on tallella, pitää katsella puku valmiiksi.

      Nyt sitten tuota kiipeilyä harrastamaan, kyllä voi niskaan käydä, kun nipsuja verhoihin kiinnittää, melkein luulen, että jos miehet tämän homman tekisi, siihen joku mukavampi keino olisi keksitty.
      Voihan ollakin helpompia tapoja, mutta näissä vanhemmissa taloissa verhotangot kiskoilla pelaa.
      Kukat näyttävät pirteiltä, kun suihkutin niitäkin, pesua joka paikkaan;)

      Mukavaa, leppoisaa päivää, nautitaan kuka mistäkin, minä nyt näistä puuhistani, hei vaan.

    • sinisirkku- ejk

      Pirteää huomenta!

      Kevätsiivoiluja harrastan minäkin, lähinnä etupihalla, kun maa on paljastunut. Siinä tulee oltua ulkona raittiissa ilmassa, on pientä oksaa ja roskaa tullut alas tammista.

      Kivimurska täytyy lakaista kasaan, kun kulkeutuu jalkineissa muuten eteiseen. Niin hieno on aamu, että mielellään siellä puuhastelee:D

      Kahvia vielä toinen kupillinen ja sitten puuhiin. Alppiruusuni on kärsinyt lumen pudottamisesta katolta, täytynee leikata latvan kuivunut osa siitä.

      Sitten suihkutan sen ja annan vettä juurille, kun saan pihalaatat ensin puhtaiksi.

      Riemukasta kevääntuloa kaikille!

    • Marja - Liisa ......

      Hei, sinisirkku, ja muut!

      Minäkin täällä yritän seurata teidän kevät touhujanne. Ja tuntuu aivan uskomattomalta, että jossain jo krookukset kukkii, ja narsissit hyvällä alulla. Minun krookuksieni päällä on reilu puolimetriä lunta. Ei meillä ole sulaa muuta kuin teillä, mistä lumi on poistettu talvella.
      Mutta vihreää on kyllä, kun kurkistaa tuonne isoon kasvihuoneeseen, niin kovasti jo vihertää. Perunatkin on jo taimella, vaikka ovat siellä lavojen alla. Tänään kannoin jo kaikki orvokit ja perennat tuonne kylmempään huoneeseen. Ne eivät säikähdä vaikka lämpötila laskeekin yön aikana. Viritin kyllä sinne varoilta yhden pienen lämpöpuhaltimen jos kovia yöpakkasia tulee.
      Mikähän siinä lienee, että minulle on kaikessa kasvavassa oma viehätyksensä? Ja vaikka niistä ei ole seuraa niinkuin lemmikeistä, Niin oma sitoutumisensa niissä kuitenkin on. Joka päivä on huolehdittava, kuin pienistä lapsista. Ja tämän huolehtimisen kasvi palkitsee ruhtinaallisesti kesän aikana.
      Ja aika kuluu kasvihuoneessa ihan vilistäen, Yht äkkiä huomaan, että olen seissyt, ja istuttanut taas neljätuntia yhteen menoon. Ja lämmintä ja aurinkoista on, täytyy jo välillä pitää oviakin auki. Ihan mukavaa!

      No muuttolintuja meille on ilmestynyt, peippoja on ihan parvittain. Tänään ilmestyi myös mustarastaat, ja punarinnat. Linnunlaulu on siitä titi tyystä muuttunut paljon monimuotoisemmaksi. Joutsenia, ja kurkia on myös lennellyt tuonne järvelle päin. Siellä on sulaa jo joen suussa. Ne eivät koskaan lennä hiljaa, vaan ronkkuvat aina lentäessään. Mitä lienee keskustelua. Että semmosia kevään merkkejä , ja touhuja täällä meillä!

      Viherpiipertäjä Marja- Liisa

    • Puskasuleima

      Ensteks myähästyneet onnittelut Tellervolle. Venla kyl meina kirjottaa eilen, mut ei siit mitää tullu, ku se makai koko päivän petissä, ja varmuurev vuaks sänkyn viäres oli ämpäri.
      Siäl neet ov viäläki, meinaan potilas ja sen ämpäri.

      Miä täs pikasesti toimitan teitille Venlan kuumeiset terveiset, et kyl se jo lentoom paranee.
      Kyl se sitte taas tulee kehumaan, et se on tavannu Tereshkovan ihan elävänä ja Serkei Pupkan kans.
      Et jätän neet nym mainittyemati.
      Voikaatten paksusti ja muutenki hyvin.

    • sinisirkku-

      Kiitos onnittelusta Puskasuleima:D Sääli kun Venlastina on kipeenä, nyt on ollut jokin Noroviirus liikkeellä, kertoi lastenlapseni sunnuntaina. Oli kanssa sen sairastanut.

      Terveiseni ja Hyvää toipumista toivota minultakin! heippa..ja öitä!

    • Hintriika*

      Voi hyvät ihmiset! Minulla on kukkapuskia. Hienoja kukkapuskia. Enemmän kuin huushollliini mahtuu. En todellakaan tiedä, mihin ne kaikki voi sijoittaa.

    • Huomenta ja kaunista sellaista, m ittari näyttää nollaa, tuuli uinuu ja taivas kauniin vaaleansininen, hieno päivä alkamassa.
      Puolessa jo tämä huhtikuukin, kevät on edennyt tosi nopsaan, lunta ei näy kuin suurimmissa aurauskasoissa.
      Eilen puhdistivat katuja tässä ympärillä ja onneksi kastelivat, säästyi puhtaat ikkunani suuremmilta hiekoilta;)
      Linda viettää tänään nimipäiväänsä, onnittelut.
      Huomasin, että väliin oli jäänyt Tellervon päivät, myöhästyneet onnittelut palstan Tellervolle.

      Onnittelut myös Hintriikalle kukkasten johdosta, varmasti olet kukat ansainnut.
      Luulen että myös Marja- Liisa on kukkansa ansainnut, sellaisen työn niiden eteen teet, harvapa jaksaa, mutta ilo on sitten kättensä töitä katsella ja myöhemmin satoa korjata.
      Uskon että täystyöllistetty olet, mutta kun siitä iloa saa, silloin kaikki hyvin.
      Tosin senkin uskon, että olet kyllä erittäin taitava tuossa hommassasi ja rakkaudella kasvejasi vaalit, kaikista ei siihen ole, kokemuksen äänellä sanon;)
      Sen mitä ilolla tekee, siitä myös palkkion tavalla tai toisella saa.

      Vaalipuheet alkaa olla loppusuoralla ja sitten kansa puhuu, on osin jo puhunut.
      Taitaa olla hyvin vaikeaa kaikkien mieleen tehdä, mutta kuuntelin eilen vaalikeskustelua, jokainen ainakin lupasi pestinsä hyvin hoitaa
      ja varmana pidän, että paneelin osanottajat siellä niitä lupauksia sitten toteuttavat, nähtäväksi jää, löytyykö yhteinen sävel.
      Kansa nurisee ja eräät hykertelevät, niin se on ollut ja tulee varmaan olemaan, sama meno jatkuu, näin epäilen.
      Eläkeläisistäkin kova huoli, nykyisistä, mutta myös tulevista, niin pitääkin olla, meitä on paljon ja sanamme olisi hyvin painava, jos sen yhteen ääneen saisimme lausuttua.
      Aika näyttää, mihin suuntaan mennään.

      Minä tiedän tasan tarkkaan suuntani ja tänään se on parvekkeelle, siellä urakkani lopuminen odottaa päätöstä ja onnellinen olen, että tähän pisteeseen olen päässyt;)
      Pitääpä vielä Venlastiinalle terveiset laittaa, koettapas parantua, huono kuntoisena ei auta lentoalukseen astua, onhan tässä vielä aikaa, paranemisia.
      Hyvää päivää kaikille, viikonloppuun suunnataan;)

    • Ihana päivä! Ei tällaisena päivänä voi peittojen alle kaivautua.
      Ei tässä ole muuta vikaa kuin se, että aurinko paljastaa kaiken pölyn ja lian.
      Suursiivous tässä on edessä, kunhan selviän voimilleni. Vielä ei oikein passaa hillua, että on kunnossa Yrjön- ja Pertin-päivän välisenä yönä.
      Olen ajatellut tulla Kahvipirtille ja lähteä toisten sinne kokoontuneitten mukana lennolle. Jos oikein muistan, on matkan varreltakin tulijoita. Pitäisikö ihan sopia lähtöaikataulu?

      Ensi sunnuntai on palmusunnuntai, ja täytyy varata jotakin virpojille. Toivottavasti pikkutruilleja tulee virpomaan tuoreeks ja terveeks, että pääsiäislennolla on hyvässä kunnossa.
      Pajunkissojakin täytyy lähteä hakemaan, ja on vaalitouhustakin ollut sen verran iloa, että petikaveri sai pussillisen ehdokasnumerolla varustettuja rairuohon siemeniä, ja nyt ovat ruohot jo niin pitkiä, että niitä on pakko niittää.
      Otan ensi kerran käyttöön SkillaNin pääsiäispuput, jotka istutan rairuohikkoon.
      Tähän asti en ole raatsinut niitä käyttää, vaan ne ovat koristaneet maustehyllyä.

      Palmusunnuntaina on myös äänestyspäivä, mutta olen käynyt ennakkoon vetäisemässä numeroni, ja nyt on sitten lupa nauttia niistä yhdeksästä hyvästä ja kahdeksasta kauniista, mitä ehdokkaat ovat kilvan lupailleet senioreille ja myös naispuolisille ikäihmisille.
      Ihan liikutun, kun sankat ehdokasjoukot ovat huomanneet, että eläkeläisetkin ovat vielä elossa. Kyllä nyt on ollut yhtä juhlaa olla kultaisen iän harmaahapsi!

      Että terveisiä ja valoisaa mieltä tämänkin Pirtin kollegoille.
      Nautitaan unelmista siihen saakka, kunnes uusi parlamentti ottaa ohjat.
      Ja Hintriikalle tavallista taiteellisemmat virtuaalikukat. Jos eivät sisälle mahdu,
      vie parvekkeelle.

    • Hintriika*

      Kiitos Venlastiinalle virtuaalipuskasta! Sen varmaan uskaltaa jättää yöksikin parvekkeelle. Nuo muut voisivat viihtyä päivän viileydessä ulkonakin, mutta eivät taida tykätä yön pakkasista, jos sellaisia sattuu tulemaan.

      Joka tapauksessa kukat kuihtuvat aikanaan ja parin päivän "julkkiselämä" on taakse jäänyttä. Ei minusta ole paistattelemaan. Ei sovi perusluonteelleni...

      Olisi hyvä tietää, mitä meidän lentoaluksellemme kuuluu! Minulla on luuta jo ovenpielessä. Höh! En tarkoita, että minulla olisi esim. norsunluiset ovenpielet, pois minusta sellainen! Sana luuta on nominatiivi. Tämä niin kuin selkeyden vuoksi.

      Sillä LUUDALLA olisi aikomus osallitua yhteislentoon. Onko se lähtö pitkänäperjantaina vai milloin? Kyllä meillä pitäisi olla lennonjohtaja, joka informoisi tällaisista tärkeistä yksityiskohdista. Onko meillä? Vai pitääkö pistää pystyyn huutoäänestys?

      Vastauksia kysymyksiin odotellen
      Hintriika

    • Myöhäisiltaa vaan, kyllähän se heinähäravan pyörä on valmiina, se on varustettu turpomoottorilla ja se käyttää piokaasua, ei sitten ilma pilaannu.
      Jos tällainen kone sopii, siihen mahtuu suuri joukko luudallalentäjiä. olen varannut pitempivartisia luutia osa lyhyempiä ikäänkuin vuoronperään. Luudat kiinnitetään pyöränpinnoihin omalla koukulla, siitä muodostuu sellainen oikean avaruus aluksen muotoinen härveli.
      Päättäkää päivä milloin lähdetään, tuon koneen hyvissä ajoin. matkanvarrelta tulijat ilmoittavat sitten mistä haetaan, navikaattori kuuluu aluksen varustukseen joten perille osaamme.

      Ei muuta kun päivä ja kellon aika, pirtin pihalta on lähtö.

      Ehkä aamulla tiedämme milloin lähdetään, terv: Late

    • sinisirkku-ejk

      Onhan hyvä, ettei tarvitse jalkavoimin sitä vauhdittaa:D Kyllä miehet aina homman osaa hoitaa tekniikan osalta.

      Niin virkeänä olen illan Terminatosfilmin jälkeen, että on vielä luettava sängyssä, ennenkuin kierrokset on alhaalla:D Käväisenpä nurkkakaapilla pitkästä aikaa ja löpäytän tilkan punaviintä illan päätteeksi! Huh kun oli kamalan jännä filmi!!

      Ohoh tulipa täysi lasillinen, no hyvää se vain tekee illan päätteeksi, viikkoja onkin siitä kun on ollut mitään kotona.
      Hyviä öitä ja kauniita unia kaikille Pirttiläisille:)

    • Lauantaiaamua ystävät, nahkapouta eli pilvinen päivä;)
      Sellaista ohutta harmautta, voi kylllä siitä auringon paisteiseksi muuttua.
      Lämmintä viitisen astetta, tuuli raottelee silmiään, siitä se vauhtiin pääsee sekin.
      Tänään nimipäiviään juhlii Jalo, onneksi olkoon.

      Huomenna sitten tulee lopputulos tälle vaalihuumalle ja voittajat ja häviäjät selviää.
      Alkaa kyllä ollakin jo melko täysi tuota lupailua ja "työn" jahtaamista,
      Melkein joka vaihtoehto perustuu työpaikkoihin, niiden aikaansaamiseen, ainakin valtionvarainministeri näin hokee, mikä olisi oikein hyvä asia, kun ne vain syntyisivät, veroeuroja kyllä tarvitaan.
      Ei taida enää tulla aikaa, jolloin työtä sai jokainen, kun ei kovin nirso ollut.
      Tämän päivän työsarkaa alkaville on kaikki asiat itsestään selvää ja he ovat tottuneet saamaan kaiken valmiina, tämän taas olemme me saaneet aikaan, rakentaneet yhteiskunnan jossa ei arvomaailmaa enää ole.
      Nyt tulee ulkomailta ne ihmiset joille kaikki "alempiarvoiseksi" työksi luokiteltu teetetään.
      Kuitenkin tiedämme mihin maailma menisi jos ei esimerkiksi siivoojia olisi.
      Kaiken työn arvostus kunniaan, osaavia käsiä tarvitaan vielä tänäkin päivänä, ei koneet ihan kaikkea tee ja sekin että paikat ei johtajien tuoleilla kaikille riitä.
      Tulipas nyt ihan vaalipuhe, no vähemmälläkin oppii, kun tätä keskustelua on nyt kuunnellut;)

      Tänään olisi myös töinen päivä edessä ja vähän haikeakin, pitää mennä mökkiä tyhjentämään, tehdä tilaa uusille asukkaille.
      Henkilökohtaiset tavarat sieltä korjaan, tyttärentytär sanoi mielellään pitävänsä kaiken, ovat omasta lapsuudestaan tuttuja tavaroita, niitä muistoja niitä vaalitaan.
      Onhan se mukava että kelpaavat, siinä sitten historian havinaa ja kertomuksia omille lapsilleen kertoilee.
      Kyllähän ne oli monet viikonloput jolloin yhdessä tämän punapään kansa kiikussa laulelimme, nyt jo omia lapsiaan kiikuttelee ja elämän taitoja opettaa.
      Mukavalta on tuntunut, kun kertoo keittävänsä marjat mehuiksi, ei pensaita pois hävitä, nykypäivänä kun harvemmin enää nuoret säilöntää harrastaa.
      Jotakin tapoja on mummilta ja äidiltä jäänyt perinnöksi, olemme sellaista " vanhanaikaista" sorttia koko sakki.
      No eiköhän tästäkin päivästä kunnialla selvitä.

      Siivoukset tehty ja hyvä on mieli taas kerran, voittajana selvisin tästä itseni kanssa kilpailusta;)

      Aloitellaan nyt tämä viikonloppu lämpimäksi muodostuvassa päivässä, pitänee pajunkissoja katsella kun mökille menee.
      Se lentokin on lähellä, minä esitän lennonjohtajaksin Latea, hänellä on hallinnassa tuo ilmalentoaluksen tekniikka, kai Ynnämuu tulee kaveriksi ja todellakin ne paikat ilmoitettava mistä kukakin kyytiin nousee.
      Mikäs se noitien kokoontumispäivä onkaan, onko se lankalauantai, kello kaksitoista yöllä?.
      Tulkaa pohtimaan asiaa, hyvää iloista päivää kaikille;)

    • pille virosta

      Miten ja millä aineilla puhdistat ikkunasi saadaksesi ne kirkkaiksi ilman niitä pahalaisen sunnuntaiviiruja?
      Ja tietysti miten sielun ikkuna puihdistetaan.

    • Ei jää sunnuntai viiruja, pesuaine milloin mitäkin.

      Tuohon toiseen en tiedä vastausta, kerro jos sinä tiedät?
      Ehkä hyvillä ajatuksilla;)

    • Sunnuntaiaamua ja hyvää vaalipäivän alkua.
      Sää on mitä parhain, viisi astetta jo lämpöä aurinko paistaa ja tuuli lippuja hulmuttaa.Tänään Palmusunnuntaina Otot juhlivat nimipäiväänsä, onnea.

      Virpojat taitavat ovikelloja soittella ja virvonta vitsan antaa, palkkahan siitä hyvästä on annettava;)

      Tänään se suuri muutoksen päivä ( toivotaan) äänioikeuden viimeinen käyttö mahdollisuus.
      Toivottavasti kaikki tämän oikeuden saaneet antavat oman vaikuttamisen kautta tahtonsa kuulua.
      Minä lähden valvomaan yhtenä, että kaikki hyvin menee ja kansalaiset saavat äänensä kuulumaan.
      Illalla siten ratkaisuista tietoa tulee, suuri päivä suomalaisille.

      Yksin taidan pirttiä nyt yllä pitää, katsotaan ehtiikö kukaan ovea aukaisemaan tänäänkään, no muistihan pille virosta, kiva, kiva.

      Hyvää Palmusunnuntaita ja kauniita virpooksia toivon jokaiselle.

      • Kaikkea hyvää sinullekin!

        Tulin tuolta riitelyosastolta käymään täälläkin. Täällä te vaan ystävällisesti ja asiallisesti keskustelette, ettekä minulle kerro mitään.

        Minä se vaan lahoan paskapäänä tai muuna tuolla tuntemallasi 70 :lla

        Vieläkö muistat kun ruotsinlaivalla tanssittiin ja juteltiin. Kathleija, silloinen Lemy oli kokoonkutsujana. Näinköhän koskaan kohdataan vielä?

        Onnellista kevättä ja kesää!

        t. Ruuneperi


      • ja se jälkeen
        Ruuneperi kirjoitti:

        Kaikkea hyvää sinullekin!

        Tulin tuolta riitelyosastolta käymään täälläkin. Täällä te vaan ystävällisesti ja asiallisesti keskustelette, ettekä minulle kerro mitään.

        Minä se vaan lahoan paskapäänä tai muuna tuolla tuntemallasi 70 :lla

        Vieläkö muistat kun ruotsinlaivalla tanssittiin ja juteltiin. Kathleija, silloinen Lemy oli kokoonkutsujana. Näinköhän koskaan kohdataan vielä?

        Onnellista kevättä ja kesää!

        t. Ruuneperi

        jos vanhoista puhutaan kirjotit sen
        iliman pilluu viestin.


      • ja se jälkeen kirjoitti:

        jos vanhoista puhutaan kirjotit sen
        iliman pilluu viestin.

        Tuohan on tietääkseni aitoa savoa, enkä usko, että kukaan aito pirttiläinen asian noin esittäisi.

        On olemassa sellainen ilmiö kuin ilman saastuminen. Olen kuullut itse savolaisen suusta tuon savonnuksen.


      • rva Ylikypsä
        Ruuneperi kirjoitti:

        Tuohan on tietääkseni aitoa savoa, enkä usko, että kukaan aito pirttiläinen asian noin esittäisi.

        On olemassa sellainen ilmiö kuin ilman saastuminen. Olen kuullut itse savolaisen suusta tuon savonnuksen.

        Aarinkoesta ja meleko tuulista uamupäevee! En oo vielä ulukona pistäätynnä, tämäj jäläkee meenoon kyllä, voes vähä lissee haravoeja pihamuata, on se sen verra öölössä päevänä kuivahtanna. Virpojia ee oo näkynnä vielä yhe yhtäkää, muina vuosina on tähä aekaa suattanna käävä jo usseetakkii.

        Kyllä on lumet suannna kyytiä viime päevinä, muutamia pieniä kasoja vielä näkkyy nurmikolla, niihi paekkoehi on kasattu talave aekaa. Erräättii konneelliset pyykkiä kuivi öölön ja toessa päevänä, mukavasti tuulla hujottelj ja lämpöökii olj aeka paljo. Nuapurin nuor roova, työssä kääpä, näkkyy pesevän nyt.

        Ukko-fasaani on liikuskellu monena päevänä, illalla nitä näky olovan kaks kappaletta, ja tuossa lähipellolla ne riäkyy pitkin päevee. On se vua kommee näky, varsinnii aaringon paesteessa.

        Nyt lähen ulos, tekemää kuulohavaentoja, siinä sivussa näkösemmosiakii. En oo mittari kahtonna, mutta varmaan kymmenee asteesee piästää tännäe päevänä, jopa ylikii, kessee kohi männää, iha varmasti. Ja se avaruusmatka lähestyy, hip heijoo!!!!
        Hyvvee palamusunnuntaen jatkoo ite kulleekkii!!!! paulamaria


      • Ramoona*
        rva Ylikypsä kirjoitti:

        Aarinkoesta ja meleko tuulista uamupäevee! En oo vielä ulukona pistäätynnä, tämäj jäläkee meenoon kyllä, voes vähä lissee haravoeja pihamuata, on se sen verra öölössä päevänä kuivahtanna. Virpojia ee oo näkynnä vielä yhe yhtäkää, muina vuosina on tähä aekaa suattanna käävä jo usseetakkii.

        Kyllä on lumet suannna kyytiä viime päevinä, muutamia pieniä kasoja vielä näkkyy nurmikolla, niihi paekkoehi on kasattu talave aekaa. Erräättii konneelliset pyykkiä kuivi öölön ja toessa päevänä, mukavasti tuulla hujottelj ja lämpöökii olj aeka paljo. Nuapurin nuor roova, työssä kääpä, näkkyy pesevän nyt.

        Ukko-fasaani on liikuskellu monena päevänä, illalla nitä näky olovan kaks kappaletta, ja tuossa lähipellolla ne riäkyy pitkin päevee. On se vua kommee näky, varsinnii aaringon paesteessa.

        Nyt lähen ulos, tekemää kuulohavaentoja, siinä sivussa näkösemmosiakii. En oo mittari kahtonna, mutta varmaan kymmenee asteesee piästää tännäe päevänä, jopa ylikii, kessee kohi männää, iha varmasti. Ja se avaruusmatka lähestyy, hip heijoo!!!!
        Hyvvee palamusunnuntaen jatkoo ite kulleekkii!!!! paulamaria

        Virvon varvon vitsasella, kosken kevätpajusella. Terveyttä toivottelen, siunausta siivittelen, onnea oksalla tällä.

        Virvon varvon vihtasella pajunoksalla paukutan. Läskit luttuhun litistän, rasvapoimut pois pieksän, selluliitit sulatan.

        Virvon, varvon tuoreeks, terveeks, tulevaks vuodeks, valoisaks kevääks, lämpimäks suveks, pääsiäispyhäks ja juhannustuleks. Vitsa sulle, palkka mulle!

        Vitsallain sua virvottelen, hyvät voinnit toivottelen. Koko vuodeks virkeyttä, unta, nälkää, terveyttä. Tää oksa onnen tuopi sulle, siispä pieni palkka mulle!

        Virvon varvon, vitsa on uus, kaunis niinkuin kukkiva kuus. Elämän onnea toivotan sulle, nöyrästi pyydän palkan mulle.

        Virvon varvon tuoreeks terveeks, - toiset ne vitosella viskaavat, mie vain kymppiä kyselen.

        Virvon varvon terveeks euroopan, euron kanttavaks, ruuan halvemmaks, eläkkeet suuremmiks ja voitot maltillisemmiks. Vitsat jarruttajille, hyvinvointi kansalle, .neljän vuoden päähän velkaa.

        Mie se virvon viisahasti, taputtelen taitavasti, lykkyä tälle talolle; Emännälle perä leviä, Isännälle ihravatsa, Tyttärelle punaiset posket ja Pojalle hyvä hevonen.

        Virvon varvon kännykällä, koska ei vitsaa noidal` tällä, palkkaa mie en tästä pyyä, munat siä saat itte syyä, taion kevään rintaan, että nousis ilo pintaan.


    • Hintriika*

      Katse vaaleissa (ei tummissa?)

      Liput tangoissa ainakin tuulettuvat kunnolla! Ohut pilvi kätkee auringon, mutta poutaa on. Ei kamalasti voi syyttää säätä, jos jättää äänestämättä. No, toista kertaahan sitä ääntään ei voi käyttää, kun tuli annetuksi omansa jo ennakkoon. Eiköhän se siellä tallessa ole.

      Taidan mennä illalla paikallisiin vaalivalvojaisiin, ettei tarvitse yksinpuhelua kotona harrastaa koko vaalitulosohjelman aikaa. Mukavampi kommentoida yhdessä toisten kanssa. Sitten voi ottaa tuikun iloon tai murheeseen. Eipä minulla kotona tuikkuja olekaan.

      Hei, nythän minä valehtelin! On minulla jääkaapissa yksi kuohuviinipullo, jonka torstaina sain kukkapuskan sijasta. Mutta kun minä onneton en osaa (uskalla) itse aukaista sellaista kuohuvaista. Täytyy vain odottaa tilaisuutta jakaa se sellaisessa seurassa, jossa on joku rohkea pullonavaaja. Ja mielellään myös pullopuskan tuoja.

      Eiköhän tämän päivän jälkeen elämä jo palaa normaaleihin uomiinsa. Kaikki hössötykset ja harrastukset alkavat olla ohi. Tai onhan se vappu vielä. Perinteinen vappuvieraani tuolta pohjoisempaa on tietenkin taas tulossa yöksi tai pariksi. Hän haluaa ehdottomasti päästä Kemiin laulamaan sen työväenlauluvihkosen kaksi kertaa läpi, ensin päivällä ja sitten illalla.

      Rasvatkaa luutanne hyvään lentokuntoon!

    • Tätä ilmaahan ei pilaa mikään!
      Aurinko nauraa vaaleansiniseltä taivaalta, ja pihanurmi vihertää.
      Mittari on kivunnut 17 asteeseen varjossa, ja lämmin tuuli hulmuttaa lippuja.
      Jos ei olisi noita lumikasoja aurauksien jäljiltä, olisi täällä miltei täysi kesä.
      Varmaan viikko vielä vierähtää ennen kuin suurimmatkin kinokset ovat sulaneet.

      Tällaisella ilmalla tulee väkisinkin(?!?) hyvälle tuulelle, jota lisää vielä aidosti savonkielinen Paulamaria. Saisit jakaa tuota kielellistä herkkuasi useamminkin.
      Ei olisi pahitteeksi, vaikka julkistaisit vaikkapa pakinakokoelman, mutta kiitos tästäkin vähästä!

      Ruuneperikin oli ilmeisesti muistanut, missä on maailman paras virtuaalikahvi.
      Toivottavasti viihdyit ainakin parin kupillisen verran. Poikkehan useamminkin, ja Kyöpelinvuori-lennollekin mahdut mukaan, kun meillä on nykyisin se heinäharavan pyörästä innovoitu kimppaluuta. Omat eväät pitää olla mukana, jos ei kärmekeitto satu olemaan lempiruokien listalla.

      Jaahas. Für Elise soi. Taitaa oven takana odotella jokunen pikkutrulli.
      Oikein tuoretta ja tervettä palmusunnuntaita toivottelee eräs, jonka nimi ei oo peräs vaan ihan edessä.

    • Katleija

      Se on ku musiikia mun korvillein toi savonmurre, on se niin lupsakkata. Kyl maar kevät on tullu, ko sain parvekkeel kahvit juar. Toiset kahvit mää juan Aurajokirannas, siel on saaristolaismarkkinat.
      Eilen oli vaikeuksi taluttaa pyörää siel, kun oli niin pal ihmissi. Kaikill markkinoil on samat myynnit. Kalamarkkinat nämäki ova, mutt vähempi siäl on kalaa, kaikke muut kyl, kenkäplankist huapassi löylymyssyihi. Kaikkest komiampi oli tammitukeist tehtryt pirttipöytä ja penkit. Oli ne komiat.
      Nyssit jännätään kummoset meit alkka siäl eruskuntatalol erustama. Sen mää vaa sano et kyl pahaan paikkaan nokkas työntävä. Voi ol melkkiäst henkevaarallist, varsinki ko leikkauksi ruvetan tekemä saavutetuist eruist.
      Yritetään olla optimistissi kuiteski, eik vaa.

    • Non nii
      Taitaapi olla kevättä rinnassa, kun noin liukkaasti kieli kiäntyy suussa. Ihan savoksi. Ja aikamoiset virpomislorut oli Ramoona pistellyt tulemaan.

      Sanon ettei pääse unohtumaan:
      Niitä Kivitipun terveisiä tulin tuomaan.
      Haaskoo oli ja hyvvee ruokoo ja ystävällisii immeisii. Mitäpä sitä meikäläinen muuta tarvihtookaa......
      Kai se netti sotkettiin (silloin ) niin hyvin, että oli poistettu kokonaan ?

      Tänne ryntäsi jo eilen virpojia mökin täydeltä. Ihan häkellyin perinpohjin, kun alkoi tulla vanhempaa ,nuorempaa, lapsenlasta ,tyttökaveria ja poikaystävää, olis ollut varalorut tarpeen.
      Tärkeintä oli kuitenkin nuo kävijät itse, vaikka olikin narsissikimput koivunoksien kanssa, virpomisvälineinä.

      Juu tänäänkö se suomi pelastuu ? Jäädään odottelemaan. En viitsi sanoa mitä ajattelen, kun en halua olla pessimisti, pois sellainen minusta.
      Jokatapauksessa luudat rasvaukseen, etteivät ne edes narise noitalennolla.
      Jännää iltaa kaikille !

    • Herrijerri! Olipas Ramoona jaksanut virpoa pitkän värssyn. En ole ennen kuullutkaan. Mahtoikohan virpojalla olla näppinsä pelissä sen synnyssä?
      Siinä olisi pikkutrulleille opettelemista ennen kuin virpominen virheittä sujuisi.

      Kauhea äläkkä telkussa! Piti ihan juosta katsomaan, ja metakkahan johtui siitä, että persut olivat siirtyneet johtoon. Nyt on tilanne taas kertaalleen vaihtunut. Saa nähdä, mikä on lopullinen tulos.
      Puoliso löhöää sohvalla ja nauttii siitä, että kerrankin saa kaikessa rauhassa seurata telkkarista vaalivalvojaisia. Minua ei ohjelma kovastikaan kiinnosta. Ei ole jännitettävää, sillä äänestin henkilöä, josta jo etukäteen tiesin, ettei hänellä olisi minkäänlaisia läpimenenon mahdollisuuksia. Sattuu vain olemaan niin hyvä tyyppi, että kyllä hän ääneni on ansainnut.

      Taidan keittää pari kupillista kahvia, että Mr G. jaksaa töllöttää loppuun asti.
      Omaa suutanikin revityttää siihen malliin, että taitaa sänky lähettää terveisiä.
      En ole huomaavanikaan nukkumatin viestiä vaan marssin kahvimukini kanssa parvekkeelle ihailemaan komeaa kuuta.

      Oikein rattoisaa illan jatkoa kaikille ja kiitos Kivitipun terveisistä!

    • Hyvää huomenta vaalien jälkeiseen elämään.
      Kansa on puhunut ja nyt uudet tuulet puhaltavat.
      Veikkaan, että vaikeaa tulee olemaan hallituksen aikaansaaminen, mutta ainahan se on lopulta onnistunut.
      Näytön paikka, nyt ei auta enää lupaukset, nyt vaaditaan tekoja.
      Pitkä oli päivä eilen, siitäkin selvitty.

      Sää on tuulinen, taivas kirkas, lämpöä viitisen astetta.
      Yöllä satoi vettä, mikä huuhtoi pölyn ja raikasti ilman, on kuin sade olisi tilattu, kaikki vanha pois pyyhitään, kuvannollisesti;)
      Valto on nimipäiviään viettävä, onnea.
      Eilen oli päivä jolloin ennen sanottiin kurjet tulevat, västäräkki siiven päällä.
      Västäräkkejä on täällä nähty, kai kurkiakin.

      Vaaleista vielä, varmasti on monta pettynyttä tänä aamuna heräämässä, meni rahat ja vaivat, lopputulos ei ilahduta.
      Paikkakunnaltani yksi kansanedustaja, hyvä niin, edes joku muistuttamassa, että täälläkin yritetään elellä ja toimeen tulla.
      Elämä jatkaa kulkuaan ja toivoa voi, että nyt päästään asioita korjaamaan.
      Vaikeata tulee olemaan, euroja ei taivaalta sada yhtään enemmän, mutta jospa asiat laitetaan oikeaan kuossiin, näin saatta lopputulos kohentua.
      Aika senkin näyttää.

      Kiitos Kivitipun terveisistä ja Ramoonan virpomisesta, se loppu olikin sitten nykyaikaa,.
      Tänään on taas juhlintaa, kaikki eläkeläisjärjestöt yhdessä juhlivat, uskon että juhlasali on täynnä, sinne tästä kohtapuoliin suunnistetaan.
      Lauluryhmämme laulelee hieman erilaisin tavoin, olemme pukeutuneet kylän tytöiksi ja pojiksi, kansanlaulu sikermän esitämme.

      Nyt sitten jonkun aikaa vaaleista keskustellaan ja siitä se elämä jatkuu, parannuksia odotetaan pikkuhiljaa, onhan kaikkea hyvää lupailtu, kuka sitten jaksaa ihmeisiin uskoa, mutta toivoa täytyy olla.
      Mukavaa viikon alkua ja kahvikuppi kielet kirvoittaa, tulkaa kokeilemaan;)

    • joutavoinen

      Hienosti onnistuneen vaalityön jälkeen en voi olla täysin tyytyväinen vaalitulokseen, koska ehdokkaani ei mennyt läpi, vaan muut paremmuusjärjestyksessä seuraavina olevat saivat enempi ääniä.
      Soitin parikin puhelua ennen vaaleja joissa varmistuin ehdokkaani oppineisuuden ja toiminnan olevan erittäin hyväksyttyä ja ehdokkaan saamat n2000 ääntä kertoo suosiota olleen ehdokkaani tuntevien piirissä, mutta medianäkyvyyttä ei ollut tarpeeksi. Pulinaa tulee harrastaa, jos kerran on tyytymätön.Pulisemisiin!

    • Hintriika*

      Noitia en nähnyt eilen kuin yhden peilistä. Sekään ei suostunut virpomaan minua tuoreeks, niin että melkein menetin uskoni pääsiäisnoitiin. Ei auttanut mitään, vaikka yritin noitua! En silti aio luovuttaa kahvipirtin pääsiäislennon suhteen.

      Oma ehdokkaani jäi hieman läpimenosta, mutta keräsi ensikertalaiseksi hienosti ääniä, jopa enemmän kuin moni läpimenneistä. Suhteellisessa vaalitavassa se ei aina riitä. Ehkäpä nuori nainen neljän vuoden päästä pärjää voittoisaan loppuun asti. Vaalivalvojaisissa join yhden siiderin ehdokkaani voittoon riittömättömlle mutta hyvälle menestykselle. Kompromissimalja.

      Aurinko paistaa ja tuuli tuulee. Kevättä odotellaan ja ihmetellään, mikä tästä maasta muotoutuu. Vastuunkanto on työläämpää kuin palopuheet... jyrkkä konservatiivisuus pelottaa. Nähtäväksi jää, mitä se käytännössä tarkoittaa.

    • Niinhän siinä kävi kuten ennustettiinkin, tai vieläkin pahemmin, persut yllätti suomen kansan. Aikasemmin vain muutama edustaja nyt 39, kaikki lähes tuntemattomia. Ja tuntematonta on myös persujen politiikkakin, nyt tulee tosi eteen enään ei iskulauseet auta, on myös vastattava puheistaan.

      Oma ehdokkaani ei seulaa läpäissyt, mutta lähelle kuitenkin.
      Eilen tuli pitkästä aikaa seurattua vaaleja kotoa käsin. Olen koko täysikäisyyteni ajan ollut aina vaalilautakunnassa, kysyiväthän nytkin, mutta sanoin olevani jo eläkkeellä.

      Nykyinen hallituspolitiikka kärsi kuitenkin reilun tappion, kepu ja kokoomus hävisivät parikymmentä kansanedustajapaikkaa. Kokoomus juhlii nyt suurimman puolueen paikalla, vaikka tappiota tuli 6 paikkaa.
      Onhan se hauska nähdä minkälainen hallitus meille saadaan.

      Sehän jää nähtäväks, luulisin kolme suurinta, vahvistettuna ruotsalaisilla.
      Odotellaan minkälainen ohjelma syntyy ja mikä EU-politiikka lopulta persuille käy.

      No sitten ihan muihin asioihin, luutalento lauantaina, lähtöaika puuttuu, kunhan sovitaan ajasta, niin kokoonnutaan tuntia ennen lähtöä pirtillä.

      Tuuli se täälläkin tuulee, tavallista taiteellisempia terveisiä vaan Hintriikalle.

      Late Vaan täältä eteläisestä Hämeestä.

      • ylikypsa

        Siitä pääsiäislennosta.

        Kunhan saadaan kellonaika, niin kyllä me Paula Marian kanssa ainakin lennetään pirtille taikamatolla, jos vaikka ei siihen haravakoneen pyörään kaikki sovi ja voihan sen maton jättä alleen vaikka pehmukkeeksi.

        Lauantaina nähdään.


    • Puskasuleima

      Ehtoota!
      Tuliv vaa sanomaan, et meitin huushollista osallistutaa kans sihen lentoon.
      Miä tiätysti saan taas jäärä pirtivvartijaks, mut mister Kee ja Venla lähtee kumpiki.
      Miä sanov Venlalle, et eiks se olis viisast, jos se haravakonelluutaporukka kokoontus Kaffepirtille lauantakiehtoona kahreskymmeneskolmas päivä kello 23.
      Lentool lähtö olis sitte kello 24, ja ennenku se lentokapistus olis kunnov vauhris, oliski pääsiäissunnuntaki ja kello 00.01.
      Siit lennojjohtajast miä en oikeen tiärä, mut ottaahan ne mukaan sen kapillaattorin vai mikä navikaattori se on. Jos vaikka ylikypsä tai ynnämuu hualehtis, et se toimii.
      Se on kyl kätevä kapine ja puhuu selvästi, että "laskee uurelleen", jos harhaal lennätte.
      Yksist hautajaisist tullessa se rupi filmamaa ja höpötti tsekkiä. Onneks Kee ei ymmärtänny, mitä se puhu, ja kotian ne pääsi onnellisesti. Meinaan Kee ja Venla kans.
      Oikeem mukavaa Kyäpelivvuaremmatkaa teitille kaikille. Pitäkäk kunnolla kii, et
      ette putoo luuravvarrelt. Se purotus ku ov vähä pirempi ku luuravvarrelt permannolle

      • ylikypsa***

        Ylikypsa ***

        Kyllä minä voin ottaa navikaattorin, se sanoo varmasti koska ollaan perillä. Jos emme usko sitä, vaan valitaan oma reittimme, niin se käskee tehdä u-käännöksen ja ajaa annettujen ohjeiden mukaisesti.

        Munakasta pääsiäistä.


    • Aamuja !
      Tosi hyvä kun tuota ohjetta pukkaa, tässä kun on vähän "kartalta puttoomassa", Näiden muiden vouhotusten kanssa.
      Pahimpaan aikaa jotkut päättää jäähä eläkkeelle ja sehan tok työllistää muita...kovastikin.

      Mutta köypeliin mennään. Ihan otan tukijoukot luudalle, selän taa tietenkin. Ja se separaattori kanssa vaikka rintataskuun. Eikun mikä se nyt oli navikaa...
      Hyvähän niitä on olla vaikka useampi jos joku vaikka johtaa harhaan,,,
      ainakin meillä se sisällä oleva neiti sanoo usein että käänny heti takaisin, vaikka sen neidin nimi on Tom Tom.

      Eiköhän sitä nykytekniikan avulla kyöpeliin päästä, höpötelkoot operaattorit mitä tahansa. Ja evästä toiseen rintataskuun tai hameen poimuihin. Ihan mielvaltaisesti voipi kai ottaa mitä kukin keksii.
      Ei niitä luutia voi liikaa rasvata lipsuu vielä lankulta jo alkumatkasta.
      HUpsis,, huomaakin olevansa vielä pirtin katolla kun muut jo meni.

      Selkeätä säätä luvassa kyöpelin lennolle. Eläköön !

      • Huomentapäivää, yritin tapani mukaan aamulla, mutta ovet palstalle oli suljettu.
        Tunnin odottelin, mutta eipä auennut, tai 70 :san tunti on pidempi.
        No tässä sitä taas vaan ollaan ja "kehutaan" toisiamme, hohhoijaa.
        Jos tuo kehuminen on pahe palstalla, vai mitä se lienee, voisi pirttiin tulla nekin jotka ovat vaille niitä kehuja jääneet;)

        No niin lentoa on aikataulutettu, hyvin on pullat uunissa, saattaa kyllä olla, että minä en mukaan pääse, mutta hengessä kyllä kärrinpyörällä istun jja maan päältä vilkuttelen.
        Asia on nimittäin niin, että mitään varmuutta tietokoneen toiminasta ei ole, kun maalle on ajatus mennä.
        Niin hyvin nämä toiminnat saattaa toimia.
        Katsotaan, jospa olisi yhteyksiä saatu.

        Vaalit kunnialla ohitettu ja eilinen juhlakin oli oikein onnistunut, mitä nyt vähän oma lauluryhmäni töppäili, mutta sitähän tekeville sattuu.
        Tuli taas kerran mieleen, miten täytynee olla tuolla pääkopassa joku mutteri vinksallaan, kun joka paikkaan itseni survon.
        Vedin juuri kärrillä kaupasta varmaan toistakymmnetä kiloa leivontatarpeita, autoton on väliin helisemässä.
        Olisin voinut autollista apuun pyytää, mutta kun sitä on itsekäs ja haluaa kaikesta itse selvitä.( tyhmää)
        Onneksi kaikki on niin lähellä, että asia helpottui ja sekin homma on nyt tehty, voin olla tyytyväinen itseeni.
        Jaksasi nyt vielä leipomisen ja myyjäiset kunnialla läpi vietyä.
        Toisaalta tunteehan sitä itsensä hyvin tarpeelliseksi;)

        Lähdenpä tästä nyt laulamaan ja keskustelemaan eilisestä esityksestä, varmaan sitä kommentoidaan ja pitääkin, lisää harjoitusta kaivataan.

        Taas on ketju avattu, (aloitus ihan asiallinen )missä vilkkaasti toisia moititaan, siitä ei koskaan päästä, pirttikin osansa saa;)


    • Tervehdys!
      Taas on yksi maailman ihanin kevätpäivä. Tuulee hieman, mutta menneen talven hiekat eivät enää lentele niin kuin eilen aamulla.

      Tuli SkillaNin kuorosta mieleen muuan "matkamuisto":
      Olimme erään toisen eläkeläisyhdistyksen vieraina, ja siellä oli tietysti paikallinen kuoro ja oikein hanuristi säestämässä.
      Kuinka ollakaan, kuoro lauloi omaa lauluaan ja hanuristi veti kurtustaan ihan toista sävellystä. Kyllä oli jännän kuuloista, mutta menihän se niinkin, ja jäi siitäkin reissusta jotakin lähtemättömästi mieleen.

      Saa sitten nähdä, mitä muisteltavaa tarttuu mukaan pääsiäislennolta.
      Ja tottakai SkillaN tulee mukaan. Tarkkailet, miten arvokkaasti Kahvipirtin noidat koheltavat, ja kirjoitat sitten jälkikäteen vaikka nurkkapöytäkirjan.

      Kävin "Minä"ssä kirjoittamassa Meri-kukan vieraskirjaan, mutta se taisi olla tyynyn alla, joten jätin viestin.
      Vaikuttaa siltä, että sivuja on taas restauroitu mutkikkaampaan suuntaan.

      Tuohon vastapäätä istahti muuan miehenköriläs, jolla on puheripuli.
      Paras lopettaa, ennen kuin erehdyn kirjoittamaan hänen höpinöitään.

      Keväistä olotilaa kaikille!

    • Hintriika*

      Pienestä kiinni

      Luulisi, että pienen asunnon sutaisee puhtaaksi tuosta vain. Mutta ei minun asuntoani. Tämä kun on niin pieni, että kaikki välttämätön on pitänyt ahtaa vieri viereen. Yksinkertaisesti ei ole tilaa, mihin kaluja paikoiltaan siirtää.

      Astiavitriini saa varmasti nököttää omalla paikallaan minun loppuelämäni ajan. Siinä on sentään sen verran korkeat jalat, että pystyy alta siivomaan. Mikäli riivin matot ruokapöydän alta, niin saan odottaa, että joku vieras sattuu onnettomuudekseen tulemaan ovelleni. Komennan hänet oitis kaveriksi, jotta saan matot takaisin. Ehkä kukaan ei satu tulemaan...

      Sohvan hilasin irti seinästä, kun ensin olin purkanut divaaniosan pois. Sain nimittäin jonkun kohtauksen ja aloin pestä olohuoneen ikkunaa. Sinänsä turha toimenpide, sillä ensimmäinen sade räiskii ikkunan entisenlaiseksi.

      Edellisen kerran olen siirtänyt sohvaa viime kesänä. Sen alla lattialla ei ollut AINUTTAKAAN silmin havaittavaa pölyhiukkasta, ainoastaan lattialistan päällä oli vähän jotakin noen näköistä, jota Metsä-Botnia auliista suo meille kaupunkilaisille. Enpä siis meinaa sohvaa siirrellä jatkossakaan kuin aikaisintaan ensi keväänä. M.O.T.

      Ulkolasi olohuoneen ikkunasta vielä pesemättä. Parvekkeen ovilasit pesin eilen. Makuuhuoneen ikkuna saa odottaa kunnon pesua. Jos käy parvekkeelta sutasemassa ulkopuolen, niin koko ikkunaa luulee melkein pestyksi. Aurinko ei siihen vielä osu. Eikä sade sitä kastele. Yleensä. Yhtenä keväänä vaakasuora räntäsade ylsi siihen temppuun juuri, kun olin saanut ikkunan pestyksi.

      Enpä kadehdi teitä, joilla on ikkunoita tusinakaupalla! Oli niitä joskus minullakin, mutta sitä sorttia en menneestä ajasta kaipaa.

      Ei kun ikkunahaka käteen ja toimeen!

    • Juu huomattiin että taas on mylläys käynyt minä sivuilla. Kun aamulla vilkaisin sinne kaikki melkein näkyi - hyvä kun ei tilin (0 saldo).näkynyt. Ihan nousi hiki pintaan. Yritin operoida osaa näkymättömäksi, mutta sanassa sanottiin että tähdet ovat pakolliset näkyä.

      Nyt kun katsoin kaikki olikin enennallaan- onneksi. Mikä lie ollut vika ?? Vai oliko se pääsiäisharhaa.........
      Tuo vieraskirja on nyt nimellä: kuulumiset. Ainakin tällä hetkellä.
      Mutta hyvinhän se posti kulkee viestinäkin; kiitos vaan lähettäjälle.
      Yritetään totella annettuja neuvoja........

      Onkohan se mylläys homma tarttunut H:n nutun liepeeseen ?
      Kun kaikki tuntuu vaihtavan paikkaa... ja rätit heiluu.
      Olisitko kiltti ja tulisit meillekin siivoustalkoisiin? Tosin huomenna ajattelin ensin pyykätä kaikki pois, sittenhän onkin hyvä pistää mökissä tuulemaan..
      Joku huitoo selän takana, pakko mennä katsomaan, mikä hätänä.
      Moi.

    • Keskellä viikkoa jälleen, kaunis auringon paiste tuolta kaakon suunnasta vilkuttelee, taivas on tästä ikkunasta katsoen melko kirkas, mutta tummana näkymä keittiön ikkunasta, voi vaikka sadetta tullakin päivemmällä.
      Pikku pakkanen oli yöllä, mutta järvi vapaana jäistä tähän ikkunaan näkyy olevan, tosin pieni pala sitä vaan näkyy, isoilla selillä vielä jääpeite on.
      Tuuli alkaa heräillä, on se jaksanut puhaltaakin, tiepöly tukkii nenän ja ihmisiltä ääni menee, sen huomasi laulu hommissa.
      Melko huono on ilman laatu tällä hetkellä.
      Lauha nimipäiväsankarina, onnea.

      Rupesi oikein naurattamaan, olen jo monena aamuna etsinyt pirttiä palstalta, on se niin pieni ilmotus, että hukkuu muiden sekaan, silti se vaan ärsytystä aiheuttaa;)

      Tuosta noitalennosta, mukana olen ilman muuta, jos kone sallii viestejä laittaa, ainakin pääsiäisen jälkeen juttunne ja lennon onnistumisesta luen ja ihastelen.
      Siitä tulee taas kerran mainio juttu, toivottavasti lehdistö asian huomioi.
      Muutamia kirjoittajia ei taas ole pirttiin eksynyt, onkos siivous into tarttunut kaikkiin?

      Ihana katsoa, kun lumet on pois ja krookukset ja tulppaanit nostavat lehtiään, muuten niin kuolleesta maasta, se on sitä elämän sykettä.
      Tuota koivua tuossa olen katsellut, siinäkin ihan selvästi vihreän vivahde pilkistää, ainakin mielikuvin näin voisi ajatella, muutama lämmin päivä ja maa muuttaa muotoaan, sävy vihreäksi muuttuu.
      No eipä tuo kaukana ole vappukaan, johan se kesän kynnys silloin lähelle tulee.
      Tälläistä tämä on, ainaista odotusta, nyt kesä, sitten syksy, no jätänpä nyt vielä tulevat sikseen, eletään vahvasti tätä päivää.

      Jännä katsoa miten hallitus neuvottelut vauhdittuvat, enpä usko, että on helppo jopi, nyt sitä odotetaan kaikkea ihanaa, mitä luvattu on, miten käyneekään?
      Soinilla on kova urakka saada asiat lupaamilleen uomille.
      Toivotaan nyt kumminkin, että asiat järjestyvät, sovitteluja joutuvat kaikki tekemään, tiedä vaikka hyvinkin onnistuvat.

      Nyt alkaa taas kiire päälle pakkaamaan, joten heippa tältä aamulta, tulkaa kahville.

    • Kylläpä tuli raikkaan tuoksuisia vaatteita kun ulkona kuivattelin.
      Auringonpaisteessa ! Ihanan raikas tuuli.
      Nyt on sitten iltapäiväkahvin aika pirtissä !
      Jos ei noitalennolla näy, olen joutunut lähtemään "sivistyksen " ulottumattomiin, jonne ei netit yllä.
      Siitä tunnistaa, kun on raikkaat noitavaatteet- kun ovat ulkona roikkuneet viikkokauppalla. Koinmyrkyt -ja kärpäsmyrkyt ja verkot ovat lentäneet taivaan tuuliin. Enintään jokunen hämähäkki...ne kun ovat niin salaman nopeita ! Toinen tuntomerkki on että luudan peräpaikalla istuisi mustaan batman huppuviittaan pukeutunut noita, mustat lasit silmillä, kokkakengät jalassa.
      Niin että ellei sellaista parivaljakkoa liihottele pirtin katolla lähtölaskennassa, on tullut este ! Tai sitten se TomTom on vienyt harhaan.
      Nyt pitää aloittaa rahkapiirakan leipominen pikapuoliin.
      Kaikille toivottelen HYVÄÄ PÄÄSIÄISEN Aikaa ! pitkäperjantaita sitten lankalauantaita, Ja ne pyhät.
      Naatitaan munia, mämmiä ja lammasta, kuka lampaasta pitää.
      Hellurei ja hellät tunteet !

    • Pilvinen päivä, lupasivat vesisadetta, muutama tippa tullut, ei mikään oiken keväinen päiväkään.
      Eläkeläiskerhossa käytiin, nyt kotona löhötään, huomenna taitaa olla siivouspäivä lupasivat aurinkoakin, pakkohan se on jotain´kohentaa, muutonhan aurinko paljastaa kaiken.

      Torillakin on käytävä joku kukka pääsiäisen piristeeksi tuotava.
      Tuo lampaanliha taitaa jäädä väliin, eiköhän sitä jotain parempaa löydy.
      Niin mämmiä kyllä ostetaan vaikken sitäkään itse taida syödä.

      Taitaa tuo kyöpelinvuoren reissu peloittaa, kun tuntuu, että joillakin olisi muuta puuhaa,alus kyllä on ensiluokkainen ja eiköhän meitä muutama kumminkin lennolle lähde.

      Joten lauantaina tavataan pirtin pihalla. Terv: Late

      • Vai ikkunoitten pesua täällä suunnitellaan.
        Joku taisi olla onnellinen, ettei ole paljon ikkunoita. Ei se työn määrä näytä lukumäärästä riippuvan vaan ikkunoista.
        Meillä oli entisessä kodissamme ainakin 20 ikkunaa ja lisäksi terassin lasiovet.
        Täällä on ikkunoita neljä, mutta työtä monin verroin. Täällä on kolmet pokat ja parvekkeen ovien lasit. Täällä siis joutuu pesemään kuusi lasia joka ikkunasta. Vanhassa paikassa oli kolminkertaiset lämpölasit, joita ei voinut avata, niinpä ei niitä tarvinnut pestäkään kuin kahdelta puolelta.
        Onneksi meillä on tuo keittiö-hovi-ym. -mestari Juuso, joka pesee klasit. Vaikka asummekin ensimmäisessä kerroksessa, on se todellinen ensimmäinen kerros tämän alapuolella, ja minulla on korkean paikan kammo.

        (Olette varmaan näinä täälläolovuosinani huomannut, että minulla on joukko käyttökelpoisia syitä olla tekemättä jotakin. Meidän piikamme Hildur on kyllä vieläkin laiskempi ja aina lietsussa. En ole antanut hänelle potkuja siitä yksinkertaisesta syystä, ettei minulla sitten olisi ketään haukuttavana. )

        Olen tänään pyörinyt vähän siellä sun täällä, ja sen verran siirtyminen pisteestä A pisteeseen B jne. otti voimille, että nukahdin pariksi tunniksi nojatuoliin.
        Kummasti nukuttaa taaskin, mutta johan tuo kello on kohta puolissa öin.

        Oikein hyvää yötä siis!


    • Hyvää huomenta!

      Hyvinpä täällä hegissä ollaan, vaikka en ole ehtinyt vähään toviin Pirtissä pistäytyä. Olen tällä välin ollut kaikenlaisissa kiireissäni. Tein myös kotimaanmatkailua ja siinäkin hupeni muutama päivä vanhoja tuttuja jututtaissa.

      Nytkin on vielä veto poissa, vaikka se ei olekaan "vaaliväsymistä." Noista luutalennoista en osaa vielä sanoa mitään. Se perinne on minulla kovin löyhä, vaikka olenhan kyllä nähnyt ainakin postikorteista kuvia ja lukenut täältä lentokertomuksia. Tottakai uskon kaiken, en epäile ollenkaan. Silti omiin kykyihini luottaminen hieman horjuu tällä - sanoisinko parapsykologiaan viittaavalla lentomatkailulla, johon liittyy ufomaisia piirteitä. Olenkohan tosikko pahimmasta päästä? Pitäähän hauskaakin olla, sehän vasta tervettä onkin. Se vain on väliin nippa- nappa tuon terveyteni kanssa, vaikka juuri nyt ei pahempia ongelmia olekaan. Ehkä tilapäistä väsähtämistäni, johon lienee syynä nämä "vuosikerrat" ja sitä seuraava turha tosikkomaisuus.

      Näin nyt ailahtelevassa mielentilassani. Nyt on taas riennettävä ja palailen seuraavan kerran. Hyvää jatkoa teille kaikille!

    • sinisirkku-

      Iloista aamupäivää Pirttiin.

      Riennettävä on kauppoihin, aamupäivä on mennyt rahkapiirakkaa paistaessa, kun iltapäiväkahvit voi juoda jo ulkona terassilla. Puhdas liina pöydälle vielä ja matto puuttuu, niin alkaa Pääsiäistunnelma olla valmiina!

      Nostelen yrttitarhani päiväksi jo ulos, basiliikka on vallan komea ja persilja ja ruohosipuli tumman vihreinä. Tänään istutan pari rucolasalaattia vielä ruukkuun kun saan multaa tuotua, niin onkin salaattiaineet itsellä.

      Hienoa aikaa elellään, tulppaanien lehdet on jo tiheästi nousseet, ja tulee taas oltua ulkona enemmän rapsuttelemassa.

      Hörppäsen vielä kahvikupillisen ennen lähtöä! Kiitos! Hauskaa päivää kaikille!

      • Huomenta jälleen, hiljainen on ollut oven käynti, aloitan kumminkin uuden, siltä varalta, että yhteydet pääsiäisen aikaan ei pelaa.
        Tervetuloa uuteen pirttiin, jonka numero on jo 50.


    • Vanha pirtti on yhä käytössä ja ovi raollaan,keittelin kahvit ja toin rusinapullaa
      tullessani.
      Mihin lie emäntä hukkunut, kyllä se on talo ilman emäntää kuin pilvinen päivä,
      lupavat aurinkoa mutta pilvessä on.
      Hyvää Pääsiäistä.

      • Oikein hyvää pääsiäistä.

        En lötänyt minäkään,kuin tämän pirtin,Late vaan kerkesi mennä jo,koetin huutaa perään,vaan vilahti niin nopsaan;)

        En ole käynyt moneen päivään,kun tuo kunto petti,olin yhden yön tuolla polillakin.

        nyt yritän jotenkin päästä jalkeille.

        En nyt jaksa enempää ,poikkean toiste paremmissa voimissa.

        Kevään jatkoa ,
        näkyillään...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      97
      1837
    2. Venäjä lähettää 480 tuhannen sotilaan armeijan Suomen rajalle

      Miten Suomessa vastataan Venäjän uhkaan sotilaallisesti
      Maailman menoa
      234
      1494
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      254
      1018
    4. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      78
      915
    5. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      7
      805
    6. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      64
      751
    7. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      10
      745
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      27
      717
    9. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      55
      704
    10. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      38
      699
    Aihe