Sairauslomat ?

kasjdlfkj

Ihmettelen suuresti erästä isommanpuoleiste firmaa, jossa sairauslomat pyörivat yksille ja samoille ihmisille montakertaa kuukaudessa. Kuitenkin nämä sairauslomalaiset pystyvät käymään lenkillä ja jopa matkustamaan sairauslomansa aikana, työkaverit joutuvat toistuvasti tekemään ko. ihmisten työt.

14

278

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Näin meillä

      Sama ihmettelyn aihe minullakin ,suurissa firmoissa tällainen on mahdollista mutta pienissä perheyrityksissä aivan mahdotonta. Kuuntelen tuttavien jatkuvia sairasloma kehuskeluja , joissa ollaan kerran kuussa saikulla milloin mistäkin pikku kolotuksesta . Itse työskenlelen 30 hengen perheyrityksessä jossa joudut heti mustalle listalle jos sairastat useamman kerran vuodessa . Omistaja pitää prosentti taulukkoa poissaoloista ja jos prosentit nousee olet ensimmäinen joka lomautetaan jos tarvetta on. Meillä ei kukaan ole pois kuin todella sairaana.

      • fjaslfjk

        Niinpä, ei ole kauan kuin oli tv:ssä kunka isot firmat palkkaavat etsiviä tarkkailemaan sairauslomalaisia. Olettaisian että ainakin nämä etsijät tienaavat palkkansa. Käry kävi usealle sairauslomalaiselle. Miksi Mäntsälässä ei palkata ko.henkilöitä sairauslomat vähenisivät minimiin. On minullakin tiedossa, että haetaan sairauslomaa ja samana päivänä lähdetään matkoille tai jumppaan ja vielä kehutaan sillä. Ihmettelen ettei työnantaja reakoi mitenkään, etsii vain lisää työntekijöitä.


      • c

        Ihmettelen miten lääkärit antavat jatkuvasti sairauslomia joka toinen viikko samoille ihmisille "joista ei löydy mitään vikaa". Ja jos on todella sairaana
        tuskin sitä pystyy lenkkeilemään tai jumppaamaan saatikka matkustamaan pitkiä matkoja. Joudun tekemään töissäni usen ihmisen työt, koska minulle on tärkeää pitää oma työpaikkani. Esimies ei taida välittää mitä alaiset tekevät, ei voi olla tietämätön että sairauslomia käytetään väärin.


    • !

      Mäntsälässä on niin typeriä lääkäreitä, että antavat sairaslomia sen sijaan että tutkisivat oikeat syyt. Työntekijää syyllistetään, kun hakee apua lääkäristä. Samaan syssyyn kirjoitetaan sairaslomaa ja syötetään lääkkeitä. Kun vaivat eivät näillä parane potilas palaa ja taas sama touhu alusta.

      Työterveyslääkäreissä olisi toivomisen varaa. Kun he eivät keksi syytä vaivaan, he alkavat keksimään syyksi lorvikataria. Päävikaa. Vikahan ei ole lääkärin ammattitaidossa, ei suinkaan. Kuinka se voisi olla.

    • vaivoja on monia

      Semmoisia lääkäreitä taitaa olla vähän siellä sun täällä, mutta mitä tulee aloittajan aiheeseen, niin joskus voi saada vaivaansa sairausloman lisäksi hoito-ohjeeksi lenkkeilyä ja/tai ulkoilua.

    • Skroflaskd

      """Omistaja pitää prosentti taulukkoa poissaoloista ja jos prosentit nousee olet ensimmäinen joka lomautetaan jos tarvetta on. Meillä ei kukaan ole pois kuin todella sairaana. """"

      Itse en olisi päivääkään tällaisessa paikassa töissä.

    • Työmoraali

      Joo ja tupakoitsijat ovat aikalailla eniten saikuilla,. Meidänkin virmassa sama jengi vuoroin pois. Jäkessä ainakin yksi yksityislääkäri on siinä mainessa, että jos sillä käy saa hyvin saikkuu.

    • Lusmuilija2011

      Sehän on idioottimaista olla pitämättä sairauslomaa,jos sitä kerran saa noin vain.
      Minäkin pidän taatusti heti,jos lekuri katsoo sen aiheelliseksi.
      Nää tyypit,jotka raatavat päivästä toiseen olematta koskaan sairauslomalla ovat ainakin meidän firmassa hiukan yksinkertaista porukkaa.
      Ei siitä mitään porkkanoita,tai pisteitä pomojen,tai työnantajan silmissä menetä vaikka vähän lekurin määräämiä extralomia pitääkin.

    • kajflsjf

      Niitä vain tahtoo olla extralomia määrätyillä ihmisillä vähän liikaakin. enemmän extroilla kuin työssä. Missä työpaikoilla on valvonta ?

    • GT-1

      Ihme kitinää.
      Jos se harmittaa,että muut pitää liikaa sairauslomia,niin ei muuta kuin hakee sitten itsekin sitä ja kaikilla on hyvä mieli.

    • asfhaskjhf

      Niinpä kitinä eikun jatkuu. Tänäpäivänä kun joudutaan vähentämään työntekijöitä, niin ketkähän ovat ensimmäisinä irtisanottujen joukossa, eikai vain ne ammatti sairastajat.

      • tuomariko

        Se on lääkärin etiikkaa vastaan, jos saa sairauslomaa ja työnantaja ei hyväksy sitä, se on laillinen paperi, johon ei työnantajalla ole nokan koputtamista. Onhan tänä päivänä monta työntekijää voittanut oikeudessa työnantajan laittomasta irtisanomisesta. Joten kitiskää vaan, ei se kitinällä lopu.


    • kjfalskjf

      Miten on kun lääkäri on määrännyt sairuaslomalle ja kuitenkin potilas pystyy menemään lapsilauman kanssa sirkukseen samana päivänä. Se kyllä voi olla lääkärin määräyskin.

      • ilopillerikö

        Jos työntekijä joutuu sairauslomalle, ei se tarkoita sitä, että pitää maata sängyssä. Riippuu sairaudesta. Itse lääkärikin suosittelee, että ulkoilua, liikuntaa, elä normaalisti, jos vain sairauden myötä pystyt. Ei ole ihme, että näitä masennus-mielenterveysoireita on paljon, kun on ihmisiä, jotka kuvittelevat, että pitää pysyä neljän seinän sisällä, jos saa sairauslomaa. Höpö höpö. Lääkärintodistusta ei kaada mikään ja sairauslomat ei kuulu muille selostettavaksi, kuin vain työnantaja-työntekijä. Ihmiset kun ovat niin pahansuopia nykyään, että tekevät itse diagnoosinsa. Sirkuskin on terapiaa sairaudelle, mitä sillä väliä, onko mukana lapsia vai ei. Pitäähän se perhekin yrittää hoitaa sairaudesta huolimatta. Sinä kjfalskjf-nimimerkillä, älä vaivaa päätäsi tällaisella. Itsekin olet varmaan ollut sairaana, ja makasitko vain neljän seinän sisällä, ja nytkö sinusta onkin tullut toisten sairauksien huolehtija, lääkäri?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5145
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3237
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1837
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1810
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1665
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1511
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1375
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1296
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1277
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1277
    Aihe