Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Kuolleet eivät tiedä mitään

Helvettiä ei ole

Kun ihminen kuolee, ei hän tiedä mitään, ei tee mitään, eikä ajattele mitään. Ihminen lakkaa olemasta, kun hän kuolee.

Kuolleet nukkuvat tiedotonta kuolonunta ylösnousemukseen asti. Kuolleet nousevat ylös ja heidät tuomitaan tekojensa mukaan.

Toiset kuulevat, miksi Jumala ei pidä heitä arvollisina iankaikkiseen elämään. Heidän pahat tekonsa luetaan heille syyksi ja heidät tuomitaan lopulliseen kuolemaan; he menettävät iankaikkisen elämän. "Toinen kuolema" on peruuttamaton ja lopullinen kuolema. Toisen kerran kuolleet eivät nouse enää koskaan ylös kuolleista. Heitä ei ole enää olemassa. He ovat kadonneet ikuisiksi ajoiksi.

Toiset saavat elää iankaikkisesti autuaina Karitsan ja Jumalan ja pyhien luona. Jeesus tuomitsee jokaisen ihmisen oikein ja antaa iankaikkisen elämän niille, jotka katsoo arvollisiksi siihen.

Raamatussa ei opeteta päättymätöntä kärsimystä helvetissä. Se on virhetulkintaa. Helvettioppi on peräisin Babyloniasta ja pakanauskonnoista, ei Jumalan sanasta.

http://kristinusko.wordpress.com/helvetti/

56

1349

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 'Miksi me synnymme', siksikö että Jumala saa valita 'jatkoon' selviytyjät?

      • J_Sorrow

        Joo ne kaikki ahkerimmat perseennuolijat ja mielistelijät. Herra hyvä(?) Herra suuri yms... Mä en oo ainakaa taivasta vaillakaa joten mulle passaa toi toinen kuolema iha vitun hyvin.


      • Jep jep jep...

        Jokainen meistä valitsee itse paikkansa,joko taivas tai helvetti.Valinta on vapaa,tie on tiedossa se on Jeesus.


    • Ketjun aloittajan päätelmät ovat vääriä.
      Vanhan Testamentin "kuolleilla" ei tarkoiteta maallisen kuoleman kokeneita ihmisiä, vaan pahoja henkiolentoja.
      Ylösnousemus "kuolleista" tarkoittaa hengellistä heräämistä henkisestä' kuolemasta, ei kalmon heräämistä maan päälle.
      Karman eli syyn ja seurauksen laki vaikuttaa maanpäällisessä elämässämme.

    • DivineLight

      Kaikki ovat arvollisia Jumalan silmissä. Ei ole yhtäkään virhettä Jumalalle missään.

      Kaikki palaavat Lähteeseen kuten kaikki tiet vievät Roomaankin.

      Pelot ovat turhia. Vain rakkaus on todellista. Erillisyys on harhaa. Olemme yhtä toistemme että Jumalan kanssa...aina ja ikuisesti.

      Jokainen on rakastettu enemmän kuin osaamme edes kuvitella. Jatka matkaasi tietäen, että sinua rakastetaan.

      • Helvettiä ei ole

        Kaikki ihmiset eivät pääse "taivaaseen" Jumalan tykö. Ilmestyskirjan lopussa sanotaan, että ne eivät saa "syödä elämänpuusta", jotka on tuomittu "toiseen kuolemaan". "Elämän puu" on kielikuva Kristuksesta. Vain Kristuksesta osalliset saavat elää iankaikkisesti "Jumalan paratiisissa". Muut kuolevat toisen kerran ja heidät tuhotaan perinpohjin, lopullisesti. He lakkaavat olemasta ja katoavat. Heitä ei enää ole.

        Jumala tahtoo, että kaikki ihmiset pelastuisivat kuolemasta ja tulisivat tuntemaan totuuden. Me voimme vaikuttaa itse siihen, että Jumala valitsee juuri meidät iankaikkiseen elämään Pojassaan, Kristuksessa Jeesuksessa. Jos uskomme Jumalan sanan ja pelastuksemme evankeliumin, niin me saamme elää iankaikkisesti. Se edellyttää myös syntisestä elämäntavasta luopumista ja oikeamielistä elämää.

        Jumala pelastaa vain oikeamieliset, ei väärämielisiä, ja hän tekee oikeamielisiä niistä, jotka ottavat vastaan Herran Jeesuksen ja uskovat häneen.


    • wqertyukiyjthrfdjhgf

      Mistä syystä ihminen yleensä ilmestyy olemassaoloonsa ja mistä?
      Jos ihmisen tietoisuus joutuu samaan paikkaan kuin ennen maallista syntymäänsä niin missä näitä tietoisuuksia säilytetään ja miksi ne yleensäkään varastoidaan?
      Ja miksi pitäisi "nousta ylös tai mennä alas",,tai yleensä mitään?

      Enemmin tietoisuus omasta ja läheisten elämästä ja siten kuolemasta luo tuskaa verratten siihen ettei tiedä mistään mitään.
      Tietoinen elämä ja sen luojat vaikuttaa enemmin kärsimyksen aiheuttajilta. Kuolema,,jos se on oikeasti tiedottomuutta on siunaus kun sitä verrattaan ikuiseen tajuamiseen. Jos tajuaminen on tälläistä kuin nyt niin "ei kiitos" enää koskaan.

    • Kristuksessa

      Jumala on säätänyt lainalaisuudet, joiden mukaan ihmiset lisääntyvät biologisen sikiämisen kautta ja syntymällä äitinsä kohdusta. Syy, miksi ihmisiä syntyy, on Jumalan tahto, jonka mukaan ihmisten tulee lisääntyä ja täyttää maa. Syvemmälle luotaava tarkoitus ihmisen elämälle on elää autuaana ja vapautettuna synnistä aina ja iankaikkisesti. Tämän hyvän osan Jumala antaa niille, jotka katsoo arvollisiksi iankaikkiseen elämään. Muut saavat kuolla ylösnousemuksen jälkeen toisen kerran. He eivät tiedä sen jälkeen mitään, koska heitä ei ole enää olemassa, eivätkä he nouse enää koskaan ylös kuolleista.

      Ihmisen tietoisuuksia ei säilytetä minun käsittääkseni missään tietyssä paikassa niin kuin esimerkiksi henkiä tai sieluja säilytetään tuonelassa tai paratiisissa pakanauskontojen mukaan. Jumala voi tehdä poisnukkuneille uudet ruumiit ja herättää heidät tietoiseen elämään, niin että me muistamme menneet tapahtumat aiemmassa elämässämme. Meidän muistimme on "Jumalan kädessä", eli hän voi kaikkivaltiaana saada meidät muistamaan menneet asiat vielä ylösnousemuksen jälkeen.

      Raamatun ilmoittama Jumala ei ole sellainen kuin useimmat kristityt luulevat hänen olevan, kun uskovat päättymättömään kärsimykseen helvetissä. Jumala ei tahdo, että kukaan ihminen kärsisi syntisenä ja synnistä ikuisesti, loputtomiin. Koska hän on armollinen ja hyvä Jumala, antaa hän niiden ihmisten kuolla, jotka eivät ole arvollisia iankaikkiseen elämään, tai eivät tahdo elää ilman syntiä iankaikkisesti. Heidän toiveensa toteutuu ja he raukeavat tyhjiin, mutta se ei heitä varmastikaan ilahduta viimeisellä tuomiolla, kun ymmärtävät, mistä jäävät paitsi.

    • ewrtyuikliyjghfdjhgf

      Arvotat "tietoisen materiaalisen elämän siksi joka on juuri sitä ainutta jumallisuutta mitä tavoitella".
      Kuitenkin aito-Jumalan on oltava henkeä (muutenhan Jumala olisi hävinnyt ikuisuudessa) siis aivan jotain muuta kuin materiaalinen ihminen, joka on jonkun jumaluuden kuva.
      Miksi Jumala edes haluaisi luoda ja eroittaa itsestään sellaista joka on auttamattomasti heti rajoittunutta?
      Ei kai oikea Jumala(isolla) halua verrata itseään mihinkään?
      Oikea Jumala ei tarvitse tai halua mitään. Ei palvontaa, tai vertaamista mihinkään toiseen ollakseen. Alemmat epä-jumaluudet kyllä tarvitsevat palvontaa, tottelevaisuutta ja yksinäisyyteensä seuraa ja "pyhyyteensä"&paremmuutensa todisteeksi alempaa vertailupohjaa.

    • Kristuksessa

      Jumala on Henki, mutta ihminen on olemassa vain ruumiissaan. "Jumalan kuva" tarkoittaa turmeltumattoman ihmisen moraalista tilaa, synnittömyyttä.

      Luotujen olentojen on oltava Jumalasta erillisiä jo pelkästään sen vuoksi, että ne ovat luotuja. Vain Jumala on ollut aina olemassa, mutta hänen luomansa olennot eivät. Luoduilla on alku ja loppu, mutta Jumalalla ei kumpaakaan. On tosin enkeleitä, joilla ei ole elämän loppua, mutta alku kuitenkin. Ja elämän ylösnousemukseen pääsevillä ei heilläkään ole enää loppua, sillä he ovat kuin enkelit taivaassa, eivätkä he voi enää kuolla.

      Jumala loi meidät, koska rakastaa meitä ja omaa Poikaansa, Jeesusta. Ihmiset on luotu Kristuksessa, Kristuksen kautta ja Kristukseen, Poikaa varten. Poika osoittaa rakkauttaan meitä kohtaan siten, että on antanut itsensä kuolemaan meidän puolestamme, jotta me saisimme paremman ylösnousemuksen ja eläisimme iankaikkisesti. Jumalan hyvä suunnitelma ihmisen pelastamiseksi kuolemalta toteutuu Jumalan Pojan Jeesuksen kautta.

      En tiedä, vaatiiko Jumala palvontaa osakseen. Minusta on luonnollista, että lapset palvovat omaa Isäänsä ja ovat hänelle kiitollisia, sillä meidän Isämme on hyvä Jumala, toisin kuin useiden kristittyjen palvoma kiduttaja-Jumala, joka tahtoo kiduttaa luotuja päättymättömästi tulessa, niin että he eivät kuole. Huomaa, että monet kristityt antavat väärän todistuksen Jumalasta ja palvovat siltä osin väärää jumalaa, joka ei ole Raamatun ilmoittama Jumala.

      • Jumalan lapsi

        Raamatun sana on totta. On olemassa taivas jossa saamme viettää ikuisuuden, kun otamme Jeesuksen elämämme Herrakasi, pelastajaksi ja vapahtajaksi. Jeesus on kuollu hirvittävän ristinkuoleman jokaisen ihmisen edestä. Myös kadotus on totta ja olemassa, se on valmistettu alunperin saatanalle ja langenneille enkeleille, mutta kun ensimmäiset ihmiset jo lankesi syntiin, niin kadotukseen joutuvat myös ne ihmiset jotka elävät ilman Jeesusta tämän maailman mukaan. Ilman Jeesusta jokainen on joutuva kadotukseen, jos ei ota Jeesusta elämänsä ohjaksiin, vaan vaeltaa tämän maailman himojen mukaan. Jokaisen on tehtävä tässä ajassa valinta, ei ole muuta vaihtoehtoa. Kenenkään meistä on turha yrittää jollain ihme valheilla ja verukkeilla kuvitella muuta ja johdattaa mukanaan muitakin kadotuksen tielle. Jumalan sana on totta jokaista piirtoa myöten, miksi yrittää mennä sieltä missä aita on matalin eli maailman rientoihin ja synnin tielle. Jokaisen elämä päättyy kerran, sitten on turha anoa armoa, koska on valinnu väärän tien, armoa ei enää anneta. Valitse oikea tie ennenkuin on liian myöhäistä, et voi tietää mitä huominen tuo tullessaan, siksi on paras tehdä valinta nyt eikä jättää myöhemmäksi. Jeesus haluaa sut pelastaa. Jumala kateuteen asti halajaa henkeä jonka on sinulle antanut. Tämä kaikki on totta, jos et usko lue raamatusta tai kysy Jeesukseen uskovalta. Siunausta.


      • Näin on

        Ihminen on lihaa ja henkeä. Henkemme on ikuista Jumalaa, mutta lihallisuutemme on luotua ja siksi katoavaa käyttövälinettä. On hyvä tietää myös tämä. Lihan avulla henkemme vahvistuu. Mielestäni muuta tapaa ei ole.


      • DivineLight
        Jumalan lapsi kirjoitti:

        Raamatun sana on totta. On olemassa taivas jossa saamme viettää ikuisuuden, kun otamme Jeesuksen elämämme Herrakasi, pelastajaksi ja vapahtajaksi. Jeesus on kuollu hirvittävän ristinkuoleman jokaisen ihmisen edestä. Myös kadotus on totta ja olemassa, se on valmistettu alunperin saatanalle ja langenneille enkeleille, mutta kun ensimmäiset ihmiset jo lankesi syntiin, niin kadotukseen joutuvat myös ne ihmiset jotka elävät ilman Jeesusta tämän maailman mukaan. Ilman Jeesusta jokainen on joutuva kadotukseen, jos ei ota Jeesusta elämänsä ohjaksiin, vaan vaeltaa tämän maailman himojen mukaan. Jokaisen on tehtävä tässä ajassa valinta, ei ole muuta vaihtoehtoa. Kenenkään meistä on turha yrittää jollain ihme valheilla ja verukkeilla kuvitella muuta ja johdattaa mukanaan muitakin kadotuksen tielle. Jumalan sana on totta jokaista piirtoa myöten, miksi yrittää mennä sieltä missä aita on matalin eli maailman rientoihin ja synnin tielle. Jokaisen elämä päättyy kerran, sitten on turha anoa armoa, koska on valinnu väärän tien, armoa ei enää anneta. Valitse oikea tie ennenkuin on liian myöhäistä, et voi tietää mitä huominen tuo tullessaan, siksi on paras tehdä valinta nyt eikä jättää myöhemmäksi. Jeesus haluaa sut pelastaa. Jumala kateuteen asti halajaa henkeä jonka on sinulle antanut. Tämä kaikki on totta, jos et usko lue raamatusta tai kysy Jeesukseen uskovalta. Siunausta.

        Se on totta sinulle. Se on sinun totuutesi, jonka olet ottanut omaksesi.
        Totuus on myös muuttuva kun tietoisuutemme laajenee.

        Ihmisen tarkoitus on laajentua ja kasvaa, jolloin myös tietoisuus kasvaa. Tällöin myös totuus muuttuu.

        Totuus on vain sen hetken totuus, jossa elät. Totuus muuttuu kun sinä kasvat ja muutut. Kärsimystä syntyy kun emme anna tietoisuutemme ja olemuksemme kasvaa vapaasti. Vain vapauttamalla itsemme luomistamme rajoista ja vanhoista uskomuksista, jotka eivät enää palvele meitä voimme kasvaa yhä uudelleen ja uudelleen. Kasvu on ikuista. Sitä ei voi pysäyttää mikäänlainen totuus, jonka olemme joskus ottanut omaksemme. Kun tulee hetki että tämä totuus ei nää palvele kasvuamme tulemme jättämään tämän vanhan totuuden. Näin kasvu voi edetä.

        Raamattu on totta. Mutta sen totuus on totuus vain sen kantajalle niin kauan kuin sen totuus palvelee sen kantajaa.

        Ole vapaa kuin taivaan lintu. Jumala on läsnä jokaisessa hetkessämme aina ja ikuisesti.


    • egrthyjkuyjthegrfds

      Jumala rakstaa meitä?
      Hieman outo tapa osoitaa rakkauttaan ja kun olettettavasti kaikki ominaisuutemme ovat Jumalalta itseltään saatuja niin kuka muu kuin itse Jumala on syyllinen?
      Syyntakeellisuutta ei ihmisellä voi olla koska pahuus tai siitä pois pyrkiminen tai pahuuden hakeminen ovat kaikki ominaisuuksia jotka ovat osa Jumalaa. Jumala tavallaan siis pelastaa itse itseään itseltään.
      Mitä ihmeen tarvetta Jumalla on leikkiä tälläistä leikkiä?
      Siis onko olemassa jokin ulkopuolinen taho(ei luotu) joka voisi Jumalan teot kyseenalaistaa ja hänet tuomita, hänen ratkaisujaan arvostella niin että Jumala joutuu todistelemaan hyvyyttään tai oikeudenmukaisuuttaan, tai järjstelemään omassa luomuksesaan asioita?

      Älkää uskoko itsekään.

      Yhden luojan geississä nämä kyssärit ovat aiheellsia koska ne nousevat juuri yhden lähteen ajatuksesta.

    • Kristuksessa

      Miten niin Jumala ei rakasta meitä?

      Jos joku kuolee sinun puolestasi, jotta sinä saat elää, niin eikö hän osoita sillä teolla rakkautta sinua kohtaan?

      Jeesus on kuollut puolestamme, jotta me saisimme elää ikuisesti, joten eikä hän ole osoittanut meitä kohtaan rakkautta, Isän Jumalan tahdosta - Jumala siis rakastaa meitä.

      Sekin on rakkautta, että Jumala antaa meille elämän ja kaiken hyvän, mistä saamme nauttia tämän elämän aikana. Ilman Jumalaa ei mitään olisi olemassa, ei myöskään iloa ja hyviä asioita elämässä.

      • fgbnhmj,k.lkjmhgnbfv

        Kuka tietoisista valon lapsista on pyytänyt sijais-kärsijää luojien teoille?
        Eihän(kristiuskon logiikan mukaan) ole muita syyntakeellisia kuin luoja itze.
        Ehkä siis itse luoja anelee armoa synneistään?

        Elämä/yksilöllinen tiedottomuus (kuka on oikeasti tietoinen!) on juuri helvetti josta (Tietoisuudessa!)varoitetaan.
        Te ette tajua(vielä, koska olette sokaistuneet) ettekä näe sietä että mm. kuolema on siunaus.
        Kuolema on "Kokonaisuuden" lahjoittama armollinen p a l k k a heille jotka ovat kestäneet vahvana luojan(jien) s y n n i t (luodussa olevaisuudessa) tosin sanoen kadottaneet maallisen elämänsä ja sielunsa.
        Ikuinen elämä palkkiona, se jota mm. kristityt, muslimit j.n.e tavoittelevat hartaasti ja mitä myös biologinen elämä pyrkii toteuttamaan alkusyynsä/ideansa tavoitteiden&haaveiden kautta on Tietoisille suurinpia kirouksia ja se pahin helvetti toteutuessaan.


    • DivineLight

      Kristinuskon opettama Jumalkuva ja sen opettama Jumalan rakkaus on vajavaista. Sieltä kyllä löytyy rakkautta, mutta se on vajavaista, se ei ole todellista Jumalan rakkautta. Se on hyvä yritys ymmärtää Jumalan rakkautta ja se on ollut yksi askel jonka ihmiskunta on tarvinnut jotta se voisi kasvaa taas suurempaan rakkauteen. Uskonnoilla on ollut oma tärkeä tehtävänsä kokonaisuuden kannalta.

      Kun puhutaan todellisesta rakkaudesta, silloin tarkoitetaan PYYTEETÖNTÄ rakkautta, ilman tuomitoita, ilman käskyjä, ilman vihaa, ilman rangaistuksia jne. Kaikki nuo luetellut ominaisuudet ovat ihminen luomia ajatuksia Jumalasta, koska ihminen kuvittelee Jumalan olevan pelkästään persoonallinen. Ja koska ihmisellä ei ole muuta vertauskuvaa persoonasta kuin itsensä niin tämän kautta ihminen on luonut kuvan myös persoonallisesta Jumalasta. Persoonalla tulee olla ihmisen ominaisuuksia, eikö vain? Jos meillä on vihaa kuvittelemme Jumalan omistavan samanlaista vihaa. Jos meillä on tuomioita toisiamme kohtaan, kuvittelemme Jumalan antavan meille myös tuomioita. Kaiken tämän me kuvittelemme omalle Jumalallemme kunnes emme enää niin tee. Päivä tulee jolloin siirrymme suurempaan tietoisuuteen ja suurempaan ymmärrykseen suuremmasta Jumalasta, suuremmasta rakkaudesta, joka on pyyteetöntä. Vain kasvu on mahdollista ja ihmisen tarkoitus on kasvaa suurempaan ymmärrykseen siitä kuka todella on.

      Kun rakkautemme kasvaa, kun tietoisuutemme kasvaa voimme tuoda taivaan maan päälle, joka on ihmisen elämän tarkoitus noin alunperinkin. Taivas on tarkoitus rakentaa maan päälle ei kuoleman jälkeiseen elämään. Tässä kohden uskonto on harhateillä. Jeesus tuli meillä näyttämään esimerkkiä siitä miten sitä taivasta rakennetaan, mitkä ovat ne ominaisuudet joihin voimme kasvaa, mikä on meidän potentiaali kasvuun ja mikä on meidän voima sisällämme (jopa siirtää vuoria, jos niin haluamme lainatakseni Jeesuksen omia sanoja) luoda taivasta maan päälle ja miten suuri rakkaus meillä on sisällämme. Jeesus sanoi jos et voi uskoa itseesi usko edes häneen. Tässä viitataan siihen, jotta voisit kasvaa suurempaan rakkauteen voit tehdä sitä halutessasi Jeesuksen avulla, jos et kykene siihen yksin. Mutta tulee aika jolloin emme tarvitse enää Jeesusta henkiseen kasvuumme vaan uskomme itseemme sillä tavalla, että Jeesuksesta tulee tasavertainen kumppani kuten Jumalastakin vierellemme. Tällöin loppuu ulkoisien voimien palvominen kun ymmärrämme että olemme yhtä kaiken kanssa, toistemme, luonnon (Äiti Maan), Jeesuksen, enkeleiden, Jumalan. Astumme omaan voimaamme ja tämän voiman avulla rakennamme uuden maailman, jossa ovat ne asiat joista olemme haaveilleet vuosisatoja.

      Erillisyyden harha katoaa. Yhdistymme suurempaan tietoisuuteen ihmiskuntanta, suurempaan rakkauteen ja ymmärrykseen itsestämme että koko Universumista. Tämä on henkistä kasvua siihen keitä todella olemme. Olemme enkeleitä ihmisen kehossa. Tämä kaikki tullaan tekemään yhdessä ihmiskuntana kun ymmärrämme, että tarkoituksemme ei ole taistella toisiamme vastaan vaan toimia yhdessä.



      Rakkaus,
      valo,
      syvin olemuksemme.
      Kiitos kun olet!

    • Kristuksessa

      "Taivas" tulee maan päälle viimeisen tuomion jälkeen, kun Jumala on hävittänyt jumalattomat ja syntiset pois maan päältä. Sen jälkeen kukaan ei tee enää koskaan syntiä. Ei ole enää kirousta synnin tähden, ei kuolemaa, eikä mitään, mikä voisi vahingoittaa ihmisiä. Jumala on tekevä kaiken uudeksi, taivaat ja maan, jossa vanhurskaus asuu.

      Jumala on ylistyksen ja palvonnan kohde uudessa maassa ja uusissa taivaissa. Luodut olennot ylistävät Herraa vapaaehtoisesti ja sydämen rakkaudesta. Jeesus on oleva herrain Herra ja kuningasten Kuningas, Isän kaikkivaltiaan oikealla puolella valtaistuimella, ja me olemme hänelle alamaiset, hänen lapsensa ja palvelijansa.

      Saatana on noussut kapinaan Jumalaa ja hänen herrauttaan vastaan. Paholainen tahtoo olla Jumalan vertainen, eikä suostu alistumaan hänen valtansa ja tahtonsa alle. Tästä ovat kaikki muut synnit saaneet alkunsa: pyrkimyksestä syrjäyttää Jumala valtaistuimeltaan ja ottaa itse Jumalan paikka; paikka, joka kuuluu Herralle. Paholainen eksyttää ihmisiä yhä vielä samaan syntiin, tavoittelemaan Jumalan asemaa ja oman itsemme herrautta Jumalan valtaan alistumisen ja lapsen aseman sijaan.

      • DivineLight

        On turha odottaa Jumalan tekevän mitään muutosta tai taivasta puolestamme, koska me itse olemme tulleet tänne vapaaehtoisesti tekemään sitä muutosta ja taivasta. Se on ihmiskunnan tehtävä täällä.

        Jumala loi meidät, jotta me voisimme luoda taivaan maan päälle. Jumala kyllä tietää että näin tulee tapahtumaan joten Jumalan ei tarvitse puuttua tähän tehtäväämme. On vain ajan kysymys milloin heräämme unestamme ja ymmärrämme syvemmin sen keitä todellisuudessa olemme ja mikä tehtävämme on täällä. Tällä hetkellä ihmisen henkinen tietoisuus on vielä vauvan kengissä ja siksi me kiistelemme päivät pääskytysten kuka on oikeassa ja kuka pääsee taivaaseen ja kuka ei kun tarkoituksemme on aivan toinen.

        Mutta kaikki tämä on aivan ok. Jumala tietää että tämäkin vaihe tulee menemään ohi ja tulee uussi aika jolloin ymmärrämme tehtävämme täällä. Kaikki on hyvin. Kaikki on rakkaudessa. Pelot ovat turhia.


    • jk

      enpä usk0o

    • kokija

      Heh, miten osuvasti ensimmäinen kappale onkaan kirjoitettu. :)

      " Kun ihminen kuolee, ei hän tiedä mitään, ei tee mitään, eikä ajattele mitään. Ihminen lakkaa olemasta, kun hän kuolee."

      Vastaa suurinpiirtein nykyistä olotilaa. Pystyyn kuollut? Heh, broidi vitsailee välillä että olet pystyyn kuollut :)

    • jk

      kuollleet tietävä paljonkin

      • Varmasti rajan yli siirtyneet tietävät, mutta ei välttämättä mitään poikkeavaa mitä ovat elämässä nähneet, jotkut eivät edes usko 'kuolleensa'.

        Jossain vaiheessa tietoisuuden tila kasvaa, riippuen yksilön kehitystasosta hän oivaltaa jotain sellaisia asioita, mitä ei maallisessa toietoisuudessa ole ollut mahdollista.
        Nämä 'kuoleman' jälkeiset asiat muotoutuvat yksilökohtaisesti ja miten on elämässä näihin suhtautunut.


    • kokija

      Eräs mahdollisuus miten rajan takana voidaan toimia. Tapaukset ovat kovin vaihtelevia.

      Ensin ohjaudutaan vastaanottokeskukseen, missä heidän omaisensa tai tuttunsa opastavat heitä elämän alkuun. Kuolema rajan yli siirtyville on vähän kehno sana, koska hehän elävät lähes kuin ennen. Laajentuneemmassa maailmanhahmotuksessa kylläkin.

      Siirryttyämme me tarkastelemme eletyn elämän jokaisen yksityiskohdan, joka sanan ja vivahteen. Arvioimme elämämme tarkkaan itse erehtymättömäksi muuntuneen omantuntomme mukaan. Se on karua itsearviointia. Jos ja kun onnistumme katumaan, niin voimme nousta korkeammalle. Voimme nopeuttaa kehitystä rajan takana opiskelemalla taiteita, tieteitä ja palvelua ihmiskunnan hyväksi. Työ kannattaa siis rajan takanakin.

      Jos siirtynyt kykenee tarkastelemaan siirtohetkeään ja muistamaan mitä tapahtui tällä puolen ja mihin hän "kuoli", niin siirtyneen itsetietoisuus tarkentuu huomattavasti, ja hän herää heti suurempaan tietoisuuteen kuin tässä elämässä.

      Tietoisuutta on rajan yli siirryttyä tarjolla enemmän kuin tarpeeksi, jolloin tulokas sopeutetaan sopivan rajoitettuun tietoisuuteen, jotta hän kokee olonsa kotoisaksi ja turvalliseksi. On sopeutuskeskuksia.

      Rajan takana me näemme ja kuulemme, mutta emme fyysisen kaltaisesti. Meillä on näön, kuulon ja muiden aistien vastineita käytössä. Vastaanotamme edelleen siis aistimuksia. Hahmotamme olevamme aistimusmaailman sisällä. Me emme ole erossa maailmasta, vaan tajuamme olevamme yhteydessä. Tässä elämässä voimme mahdollisesti luulla esineiden olevan täysin ulkopuolisia, siirron jälkeen se ei ole mahdollista.

      Tässä hahmottelin siirtoa toiseen elämään. Varsinainen kuolema koittaa jos henkilö kykenee kadottamaan itsensä eli henkilöllisyytensä, ja sulautumaan Jumalaan tai muutoin tulevat täydellisesti osaksi kaikkeutta. Tällöin varsinainen ajatusprosessi lakkaa ja alkaa intuitiivinen oleminen. Tämä kuolema on vapautus.

      Niinkuin jotkut sanovat, "maallisen elämän harhasta siirrymme toisen elämän harhaan". Vapautus on mahdollinen myös rajan taakse siirryttyä. Minua on opastettu viime aikoina että todellakin Kristus voi siinä auttaa mitä suurimmin. Jos me olemme ajatelleet kovasti henkimaailmaa ja kehittymistä siellä, niin heräämme siellä kehittymään. Asenne tässä elämässä ratkaisee, ja tämän elämän työn saldo. Tällä puolen meillä on perustavin työ tehtävä, sillä vain täällä voimme aloittaa jotain todella uusia projekteja. Rajan takana jatkamme niitä ja täydellistymme näissä projekteissa, emme aloita uusia.

      Tässä on eräs hahmotelma, ja toisinkin voi mennä ainakin jossain määrin. Yksilökohtaista on millaisia muotoja näemme.

    • Jumalan lapsi

      Lopettakaa tommonen mikä ei ole raamatusta eikä Jumalan sanaa, vaan yritetään johtaa itseämme harhaan ja kuvitella sillä tavalla , ettei kadotusta ole, kadotus on ja myös Taivas. Miksi keksiä ja käyttää turhaan aikaa järkeilemällä olemattomia. Kaikkein helpoimmalla pääsee kaikesta ja saa rauhan ja ilon elämäänsä, jonka vain Jeesus voi antaa uskomalla Herraan Jeesukseen, evankeliumiin ja kaiken luojaan Taivaan Jumalaan. On vain yksi ainut tie Taivaaseen Jeesus Kristus Jumalan ainosyntyinen Poika, ei ole mitään muuta olemassa kuin Taivas ja kadotus kaiken loppu, kummassa vietät iäisyyden oma valinta.Amen. Hebr.7:25 jonka tähden hän myös voi täydellisesti pelastaa ne, jotka hänen kauttaan Jumalan tykö tulevat, koska hän aina elää rukoillakseen meidän puolestamme.Amen.

      • Vai kadotus?

        Oletko a i v a n varma esimerkiksi siitä, että hirmutekoja tehneet valtakunnanjohtajat kuten Stalin, Mao Tse Tung, Hitler, Göring ja muut olisivat nyt kadotuksessa tai helvetissä? Ja taas kiltit perustavikset taivaassa?

        Miten voit jaotella pahuuden? Kommunisti- ja natsijohtajat tapattivat miljoonia kansalaisia, mutta toisaalta heilläkin oli perheet joita rakastivat, tuttavat joiden seurassa he nauroivat ja pitivät hauskaa, ja toisaalta hekin olivat ennen hirmutekojaan lapsia, nuoria ja viattomiakin aikuisia. Entä sitten rivitavikset? Hekin ovat voineet tehdä pahuutta: tappaa lapsena kiduttamalla eläimiä, kiusata koulukaveria, pettää aviopuolisoaan tai jättää vaikkapa liikenneonnettomuuden uhrin lojumaan tienposkeen ampaisten karkuun. Pääseekö silti taivaaseen?

        Tässä hivenen funtsimista...itse uskon, että jos kuolemanjälkeinen elämä on, niin se on kaikilla.


    • seeessee

      kpoli korkpoitti täällä: "Varsinainen kuolema koittaa jos henkilö kykenee kadottamaan itsensä eli henkilöllisyytensä, ja sulautumaan Jumalaan tai muutoin tulevat täydellisesti osaksi kaikkeutta. Tällöin varsinainen ajatusprosessi lakkaa ja alkaa intuitiivinen oleminen. Tämä kuolema on vapautus."

      sehän on totta

      • Maanpäällinen ja fyysinen tietoisuus on olemassa, jotta tajuaisimme jotain korkeampaa parempaa tietoisuutta.
        Tämän tajuamiseen tarvitaan systeemi ja meillä se on käytettävissä, ilman maksuja ja muita velvoitteita.


    • arjuuna

      Henki on myös akaa ja ainetta koska se on materiasta kehityksen kautta syntynyt.
      Ensin syntyi ajatus joka tietämättään loi egon sielun, ja sen seurauksena syntyi
      henkimaailma jumalineen
      Samalla syntyi myös ihmisen yhteisminä, josta sitten ilmenevät meidän suojelijat henkioppaat näyt ym.
      ELÄMÄ taas on ajaton ja aineeton ja me olemme osa tuota yhtä elämää
      joka on kaikille eläville sama kaikkiallla maailmankaikkeudessa, joten maan matosen elämä ei ole erillinen meidän elämästämme, mutta sielua ei ole muilla kuin ihmisellä
      Ihmistä hallitsee kuuitenkin tuo materiasta synytnyt ego jonka seurauksea on syntynyt kaksinaisuuden maaillma kärsimyksineen, pelkoineen ja väkivaltaisuuksineen
      Tämän kaiken tosiasiallinen ymmärtäminen johtaa kaksinaisuuden päättymiseen, ja
      kaiken ja ajattoman kaiken lähteen tulemista elämäämme, sekä kaiken kärsimyksen ja tuskan pätymiseen
      Eikä tämä ole uskon asia

      Kiitos elämälle

      • kehvelin veli

        Yksi on kaikki


      • Jumalan lapsi
        kehvelin veli kirjoitti:

        Yksi on kaikki

        Minä en välitä mistään ihme ecoista, jotka on ihmisen itsensä keksimää. Totuus löytyy Jumalan Sanasta ja uskosta. Vain Jeesuksen kautta meillä on ikuinen elämä, Jeesus kuoli meidän edestämme ristinkuoleman. Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi. Kysympä teiltä rukoiletteko Jeesuksen kautta Jumalaa ja luetteko Pyhää raamattua, jos luette, uskotteko raamatun sanaan. Kyllä mieluummin valitsen Jeesuksen ja sitä kautta iankaikkisen elämän, kun uskoisin joihikin itse keksimiini juttuihin tai joltain kuultuihin. Oma asianne, minne haluatte vaelluksenne päättyvän tämän ajallisen elämänne jälkeen, mutta älkää ketään viekö sinne mukananne.


      • DivineLight
        Jumalan lapsi kirjoitti:

        Minä en välitä mistään ihme ecoista, jotka on ihmisen itsensä keksimää. Totuus löytyy Jumalan Sanasta ja uskosta. Vain Jeesuksen kautta meillä on ikuinen elämä, Jeesus kuoli meidän edestämme ristinkuoleman. Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi. Kysympä teiltä rukoiletteko Jeesuksen kautta Jumalaa ja luetteko Pyhää raamattua, jos luette, uskotteko raamatun sanaan. Kyllä mieluummin valitsen Jeesuksen ja sitä kautta iankaikkisen elämän, kun uskoisin joihikin itse keksimiini juttuihin tai joltain kuultuihin. Oma asianne, minne haluatte vaelluksenne päättyvän tämän ajallisen elämänne jälkeen, mutta älkää ketään viekö sinne mukananne.

        Älä pelkää tai ole huolissasi muiden valinnoista.

        Kaikki on rakastettuja, suojeltuja ja tuettuja omalla polullaan.

        Vain rakkaus on todellista. Muu on harhaa.


      • 11¨^
        kehvelin veli kirjoitti:

        Yksi on kaikki

        Mutta 'kaikki' eivät ole 'yhtä'?


      • kehvelin veli
        11¨^ kirjoitti:

        Mutta 'kaikki' eivät ole 'yhtä'?

        Kaikki on samaa, mutta yksilöitynä tai nimettynä.


      • DivineLight
        11¨^ kirjoitti:

        Mutta 'kaikki' eivät ole 'yhtä'?

        Kaikki ovat yhteydessä ja kaikki muodostavat yhden yksikön. Jokainen on tärkeä palapelin osa, joiden avulla muodostamme yhden kokonaisen palapelin.

        Palapeli ei olisi valmis jos yksikin osa puuttuisi.


    • ..korpi..

      Jeesus sanoi itsekin olevansa opettaja ja halusi ihmisten oppivan kaikki tietonsa ja taitonsa.

      Ihmiskunta typeryyksissään nosti Jeesuksen Jumalaksi, eikä näinollen ole yltänyt tiedoissa ja taidoissa Jeesuksen tasolle, saatika paremmaksi.

      Kun ihmiset tämän sisäistävät, alkaa todella muutos parempaan.

    • sappua

      Jeesus oli hengellisyyden muistuttaja, sillä jokainen joka ei itse hengellisyyttää tiedosta on sen unohtanut. Tieto itsestä oli vielä silloin kun ihmissielu joutui lihan vangiksi. Tuosta vankeudesta voi luopua jos ei ole antanut liiaksi lihan itseään sitoa.

    • Dariiiaa

      Mä uskon niin, että jumala huolii kaikki taivaaseen, kaikista uskonnoista, kaiken saa anteeksi ja pääsee ikuiseen elämään, Jeesus uhrasi henkensä uskonnon vuoksi mut ei ollut enempää kun muutkaan ihmiset, kaikki me olemme jumalan tyttäriä ja poikia, kaiken saa anteeksi ja kaikki pääsee ikuiseen elämään.

      • See

        Kun ihminen kuolee, niin kaikki elintoiminnot lakkaavat. Hän maatuu pikkuhiljaa ja sillä selvä.
        Kaikki otukset täällä maapallolla kokevat saman kohtalon.
        Sielu ei mene mihinkään, koska n.s.sielua ei ole olemassa. On vain elintoiminnot, jotka toimivat aikansa ja sitten lakkaavat toimimasta. Mitään muuta ei ole. Kuuluu kiertokulkuun.


      • ..korpi..
        See kirjoitti:

        Kun ihminen kuolee, niin kaikki elintoiminnot lakkaavat. Hän maatuu pikkuhiljaa ja sillä selvä.
        Kaikki otukset täällä maapallolla kokevat saman kohtalon.
        Sielu ei mene mihinkään, koska n.s.sielua ei ole olemassa. On vain elintoiminnot, jotka toimivat aikansa ja sitten lakkaavat toimimasta. Mitään muuta ei ole. Kuuluu kiertokulkuun.

        Aivan.....hyvä että on sinunkaltaisiakin, eli elämäsi kohokohta on tulla maan matoseksi. Luomakunta tarvitsee matojakin, mutta minulla on toive paremmasta.


    • Madon ruoka

      Ei ole olemassa mitään taivasta tai helvettiä.
      Me ollaan pelkkää madon ruokaa ja joka muuta väittää ei voi hyväksyä sitä.
      Raamattussa on ihan hyviä viisauksia ja elämän ohjeita, mutta muuten se on pelkkää mielikuvituksen tuotetta. Kukaan ei voi todistaa minkään jumalan olemassa oloa joten mikä todistaa raamatun toden peräisyyden?

    • spirito

      Kun liha kuolee, niin henki poistuu henkimaailmaan mistä oli lihaan tullutkin.

    • vittua

      Mitäkähän se henki tuli täällä käymään.

    • KK

      Hengellisesti kahdesti kuolleet soopatoopet täällä innolla todistaa täydellistä tyhmyyttään, asioista joista eivät ymmärrä yhtään mitään. Kun ei ole henkeä, ei voi olla hengellisten asioiden ymmärrystäkään.
      Eikä paljon minkään ymmärrystä, kun alkaa väittämään asioista, joita ei usko olevan olemassakaan.

    • ateistimies

      > Kun ihminen kuolee, ei hän tiedä mitään, ei tee mitään,
      > eikä ajattele mitään. Ihminen lakkaa olemasta, kun hän kuolee.

      Tähän asti tuli oikein mutta sen jälkeen tuli hapatusta kuolemanjälkeisestä elämästä jota ei ole.

      • jep.jep jep....

        Kaikkihan tapahtuu uskossa,niinhän ateisikin uskoo omiin väittämiinsä ja uskomattomuuksiinsa.
        Uskova uskoo Jeesuksessa luvattuun iankaikkiseen elämään,tämähän ei ole keltään ateistilta pois.Hyvää kesää luomakunnan keskellä,kaikissa hyvissä merkeissä. Hyvien samaa ajatusta kuin sinä olevien kanssa. Sehän ei ole minulta pois.


    • Keltään pois??

      "Uskova uskoo Jeesuksessa luvattuun iankaikkiseen elämään,tämähän ei ole keltään ateistilta pois"

      Järkevä ajattelu on pois kaikilta, jotka eivät ajattele järkevästi. Ja kun kaikki ovat syntyessään ateisteja, niin onhan se silloin joiltakin ateisteilta pois.

    • sappua

      Kuolleet ruumiit eivät tiedä mitään, koska ne ovat kuolleita. Henki sen sijaan on vapaa tietämään.

    • jk

      v ai nin

    • Antikrusifiksi

      Mitä oli ennen kuin synnyit? Niinpä! Ei mitään! Mikä siinä on niin kamalaa hyväksyä että kuoleman jälkeen ei ole mitään?

      Ainoa teoria mikä itselläni on mielessä kypsynyt , että koska kuollut ei tiedosta ajan kulua siirtyy hän silmän räpäyksessä juuri niin pitkälle kuin kaikki jälleen alkaa alusta. Tätä kautta ikuinen elämä on jollain tavalla mahdollinen tämän päivän fysiikan lakienkin mukaan. Maailmankaikkeus tiettävästi laajenee nyt, mutta jonain päivänä palataan uuteen alkuräjähdykseen. Se materia jota osana maailmankaikkeutta olemme, järjestyy joskus uudelleen. Ehkä samoin kuin juuri silloin kuin synnyit.

      Jumalat ja muut palvonnan kohteet on pelokkaan ihmisen oman mielen tuote.

    • röhönauru

      Ei ihmisen tarvitse ketään palvoa muun kuin oman pyyteellisyytensä vuoksi.
      Nousee päivä ja laskee päivä, jatkuvasti.

    • Nk. Kiirastuli on käsite, jonka jokainen sielu on kokeva, ja se myös voi olla rankka kokemus.
      Tähän ei enempää kantaa voi ottaa koska fyysisen elämän suoritukset joko lieventävät tai korostavat 'kiirastulen' lppullista aikaa.
      Kiirastuli on helvetti, joten jokainen sielu voi valveutua elettävässä elämässä. Hyvin elänyt sielu tuskin huomaa 'kiirastulen' tilaa, siis oikeudenmukainen sielu.

    • näin se on.

      Perseennuolija termiä käyttäjälle tiedoksi kyllä sivustoilta varmasti löytyy alue johon voi k.o. asiasta purkaa tunteitaan.

    • seppoo

      Kiirastuli on tila jonka jokainen hengellisyyteen epärehellisesti suhtautuva joutuu kulkemaan. Kiirastuli polttaa sielusta kaiken vilpillisyyden ja teennäisyyden, jonka jälkeen se on valmis kokeilemaan uutta yritystä aineellisuudessa.

    • Anonyymi

      144 000 on valittu taivaaseen ja he toimivat pappeina maanpäälle herätetyille. Vähäisenpikin on suurempi taivasten valtakunnassa, kuin uskossa kuollut, joka ei kuulu tähän pappisluokkaan, sillä on hengellisiä ruumiita ja maallisia ruumiita, mutta toista on taivaallisten kirkkaus. Elikkä ylösnousemuksessa herätetään kuolleet tuhatvuotiseen valtakuntaan, niin hyvät kuin pahatkin, mutta ei jumalan henkeä vastaan rikkoneet. Tämän ajanjakson jälkeen saatana päästetään vielä irti ja sen mukaan lähteneet tuhotaan ikiajoiksi ja paratiisi on ennallistettu.

      • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2237
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2063
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1678
    4. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1496
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1490
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1387
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1354
    8. 52
      1248
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe