Karenssiko?

umpikujassa

Hei!

Kysyisin tällaista eli olen vasta aloittanut työsuhteen joka on toistaiseksi voimassa oleva. Mutta tämä työ ei vastaa yhtään sitä mitä luvattiin ja kaiken lisäksi työpaikalla hyvin ahdistava ilmapiiri. Joka päivä suuren ahdistuksen vallassa menen töihin, josta en yhtään pidä ja mikä ei motivoi. Lisäksi työ on vuorotyötä, joka myös tuottanut hankaluuksia perheen näkökulmasta. Harmittaa kun otin koko työpaikan vastaan alkuunkaan. Vaikka olen koeajalla niin jos nyt irtisanon itseni niin niiin tästä tulee ilmeisesti karenssi liiton rahoihinko? Entäs jos puran työsopimukseni, koska irtisanoutua ei tatvitse jos koeajalla ja otan vastaan vaikka 1 kuukauden kestävän määräaikaisen työsuhteen niin vältynkö näin karenssilta. Etsin koko ajan uutta työtä, koska haluaisin välittömästi jo purkaa sopimuksen.

8

586

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • wsdfghjklö

      Et välty karenssilta missään tilanteessa, päättyipä työsuhteesi sinun toimestasi tai sitten työnantajan. Työstä eroamisesta paukkuu aina karenssia.

      Ainut vähäinen mahdollisuus: työnantaja purkaa sopimuksen siksi, että katsoo arvioineensa sinun ammatilliset edellytyksesi selvitä työstä väärin. Tuossakin lopputulos riippuu aina työkkärin harkinnasta.

      Hakeudu sairauslomalle, jos liikaa alkaa ahdistaa.

    • umpikujassa

      mutta kysymykseni olikin, että voinko vältää karenssin ottamalla vastaan esim. vaikka viikon määräaikaisen työn..

      • weftrghjklö

        Et voi.


      • weftrghjklö kirjoitti:

        Et voi.

        Kuinka pitkä pitää tämän uuden työsuhteen olla, jotta määräaikaistyön vastaanottaakseen vakipaikasta eronnut henkilö ei saa karenssia?


    • Hyväntekeväisyyttä?

      Tervehdys!

      Kysyisin karenssista eli eikö sen määräämisessä ole mitään kohtuullistamis- tai inhimillisyysnäkökohtaa? Jos on esimerkiksi tilanne, että henkilö on käynyt töissä kaukana asuinpaikkakunnan ulkopuolella ja työpaikalla olosuhteet muuttuvat niin, että työvuoroja lyhennetään ja korkeiden matkakustannuksien takia ei pysty eikä kannata käydä työssä, tuleeko silloinkin karenssi? Voidaanko karenssin uhalla vaatia jatkamaan työtä, jos se ei taloudellisesti hyödytä työntekijää ja verojen ja työmatkakustannusten jälkeen tulo on lähes nolla euroa? Eikö laissa ole säädetty mitään minimirajaa minkä suuruisella nettopalkalla per tunti työntekijä voidaan velvoittaa jatkamaan jo olemassa olevassa työpaikassa?

    • vastausta

      Työnhakijalla on oikeus kieltäytyä osa-aikatyöstä, mikäli palkka yhdessä mahdollisen sovitellun työttömyysetuuden kanssa vähennettynä työsuhteesta aiheutuvilla kustannuksilla jäisi kokonaan työttömänä saatua työttömyysetuutta pienemmäksi.
      Työssäkäyntialueen ulkopuolella sijaitsevasta työstä on aina oikeus kieltäytyä, mikäli työ ei ole pysyväisluonteista kokoaikatyötä. Muutoin työssäkäyntialueen ulkopuolisesta työstä voi kieltäytyä, jos siihen on painava henkilökohtainen syy. Työssäkäyntialueella tarkoitetaan henkilön asuinpaikasta 80 kilometrin etäisyydelle ulottuvaa aluetta.

    • ETSIN TYÖTÄ PITEMPI

      ETSI TOINEN TYÖPAIKKA!
      ETSI KUUKAUDEN KESTÄVÄ TYÖSUHDE JA ENE TAKAISIN LIITON RAHOILLE

    • tyokkari

      Hei nimimerkit umpikujassa, piruitte ja Hyväntekeväisyyttä?!

      Kiitoksia kysymyksistä! Kysymyksenne ovat henkilökohtaisia. Tällä palstalla pystymme vastaamaan vain yleisluontoisiin kysymyksiin. Voitte olla yhteydessä tilanteestanne Työlinjan puhelinpalveluun.

      Työttömyysturvaneuvonta 010 19 4911 (ma - pe klo 9 - 17)

      Terveisin Teppo työkkäristä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      92
      1773
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      176
      1357
    3. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      16
      1168
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      105
      1138
    5. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      53
      997
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      966
    7. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      81
      964
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      67
      881
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      783
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      768
    Aihe