Stargate Universe

Scifisti1977

Olen tänne aikaisemmin kirjoitellut näistä Stargate -sarjoista. Nyt taidan hieman kirjoitella viimeisimmästä eli Stargate Universe -sarjasta.

Olihan se melkoinen "shokki" kun ekaa kertaa näin SGU:ta. Synkkää, realistista jopa ahdistavaa. Kun oli tottunut "iloiseen" mahdottomuuksista selviytyviin SG1 ja SGA -jaksoihin, niin tämä oli jotain muuta. SGU on vielä tehty niin, että kun sarjaa katsoo tuntuu että katsoisi todella pitkää elokuvaa. Olen miettinyt, että jos kaikki SGU:n jaksot laittaisi putkeen ja vain ekaa ja viimeiseen jaksoon alku- ja loppumusiikit niin se tuntuisi yhdeltä piiiitkältä elokuvalta. Niin hyvin jaksoja on tehty. Eli sarja ei toimi täysin tai ainakaan hyvin sillei että jaksot olisivat itsenäisiä kokonaisuuksia. Siispä kannattaa katsella alusta lähtien järjestyksessä kaikki jaksot.

1.Tuotankausi oli aika sellaista totuttelua ja juoni eteni hitaasti. Lähinnä ihmisten välisiä vuorovaikutuksia tutkittiin. Muutamia mielenkiintoisia juonikuvioita oli, mutta pääosin minusta kausi oli ei-niin-hyvä. En sano huonoksia, koska tässä tyylilajissa sarja on laadukas.

2.Tuotantokautta on esitetty 17 jaksoa ja niistä 16 jaksoa nähneenä voin sanoa, että sarja on parantunut reippaasti! Jaksot ovat edelleen synkkiä, realistisia jne mutta juoni ja asiat joita jaksoissa käsitellään ovat paaaljon mielenkiintoisempia. Vierailevat tähdet SG1 ja SGA -sarjoista tuovat oman mausteensa. Dr McKay:n vierailu esim jaksossa 2x15 Seizure oli helmi! Aion todellakin ostaa 2.kauden dvd:nä kun se ilmestyy syksyllä (ilmeisesti).

Nyt hieman harmittaa, kun pitkäaikaisena Stargate -fanina kuulin viime viikolla uutisen, että Stargate on tullut nyt lopulta tiensä päähän. SGU:n 2.kauden jälkeen ei ole luvassa elokuvia eikä mitään. SGI, SGA ja SGU elokuvat ovat haudattu eikä niitä ainakaan näiden nykyisten tekijöiden osalta tulla tekemään. Sellaista mahdollisuutta väläyteltiin, että jossain vaiheessa tulevaisuudessa saattaa olla mahdollista että joku toinen kaivaa Stargate -brändin taas esille ja jatkaa sitä tavalla tai toisella. Mutta olipahan melkoista kyytiä!

Vuoden 1994 Tähtiportti -elokuva, 214 jaksoa SG1:stä, kaksi SG1 -elokuvaa, 100 jaksoa SGA:ta ja nyt viimeiset 40 jaksoa SGU:ta. Galaksin parasta scifiä ehdottomasti. Tulen viettämään sarjan parissa vielä useita tunteja DVD:den kautta. Klassikko!

Scifisti1977

3

271

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • d-estiny

      Samaten DVD:tä odottelen, kaksi viimeistä jaksoa 2x17 ja 2x18 ovat olleet varsinkin mahtavia!
      Lisääkin voisi kyseistä sarjaa kattella, harmi kun menivät lopettamaan...

    • Scifisti1977

      Niinpä...ja kun kuullemma SGU päättyy isoon cliffhangeriin ("Huge cliffhanger", sanoi Luutnantti Scottin näyttelijä jossain haastattelussa) niin ärsyttävää kun ei tule jatkoa. Samoin ärsytti se Terminator - Sarah Connor Chronicles kun sekin sarja jäin cliffhangeriin ja lopetettiin toisen kauden jälkeen. Minusta sekin sarja oli loistava. No sellaista se on.

      Ainakin on nämä DVD:t niin voi niitä kattella ja muistella upeita sarjoja.

      Scifisti1977

      • Scifisti1977

        Stargate Universe on sitten loppunut. Eilen tuli viimeinen jakso. Nähtyäni sen, voin vain sanoa että olipa loistava lopetus sarjalle! Cliffhanger ei ollut sellainen, joka kaipaa ratkaisua välittömästi kuten monissa sarjoissa on. Tämä oli sen tyyppinen cliffhanger, että ratkaisu voi tulla vasta vuosien päästäkin. Erinomainen jakso, joka jätti katsojansa yllättävän tyydytetyksi tarinan osalta.
        Toki Destinyn matka jatkuu eikä ole lähelläkään loppuansa. Mutta silti tämä oli loistava lopetusjakso. On melkoisen varmaa (tai ainakin itse uskon niin) että tavalla tai toisella (kirjoissa, sarjakuvissa jne..tai ehkä joskus jopa dvd:llä) tarina jatkuu. Olipa hieno!

        Scifisti1977


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      201
      4783
    2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      279
      2912
    3. 134
      1747
    4. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      211
      1480
    5. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      67
      1421
    6. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      84
      1186
    7. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      64
      1154
    8. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      75
      1119
    9. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1087
    10. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      76
      1081
    Aihe