Tohtori Kilponen, SETELI JA TUKIRANKASAIRAUDET !!!

Kari Kilponen

Suomalaisen kansanlääketieteen tautiluokituksessa tukirangan osalta luokitellaan tauti nimeltä seteliselkäranka.
Kansan suussa tautia kuvataan sanalla perseennuolija.
Taudin oireisiin katsotaan kuuluvaksi:
1. Äkillinen ja yllättävä muistamattomuus.
2. Sekavuus.
3. Äkillinen puheen ja raajojen salpautuminen.
4. Ylenmääräinen hännystely (poissulkien vaimo tai
tyttöystävä. )

Tautia havaitaan usein keski-iän ylittäneillä pyylevillä pukua käyttävillä miehillä, mutta muutkaan kantajat eivät ole pois suljettuja.

Taudin on havaittu lisääntyvän runsaasti vaalien jälkeen ja iskevän erityisesti vaalityön kanssa läheisesti tekemisissä olleisiin henkilöihin.

Mielenkiintoinen taudin ilmeneminen löytyy juuri lähimenneisyydestä ja toivoa vain saattaa, että tauti ei laajene epidemiaksi.

Kuvaus

Edellisten, 2007 eduskuntavaalien jälkeen ryhtyivät vilpittömät Suomalaiset, Lötjöset, Ryynäset, Hämäläiset ja Savolaiset, sekä myöskin Horttanaiset, rakentamaan vaalimökkiä Perus Timolle ja Perus Penalle ja muullekin perusporukalle. Monet siltarummut mökistä luvattiin ja erityisesti Äänekosken suuntaan ruoppausta jopa tarjoiltiin ja kalustoa jo melkein matkaan lähetettiin.

Monet hernesoppalautaset ja kahvikupposet tyhjenneltiin ja olalle taputeltiin. Soppakanuuna jytkäytteli täydeltä laidalta. Ja vanhan Huldan ja Ruunarin askelta uurnille käännyteltiin.

Maisteri istui mökissä ja Pena suolsi vaalisoppaa. Myöskin seteliselkärangan, tuon kavalan taudin vaaroista varoiteltiin.

Eräänä päivänä, kun maisteri vielä illalla oven suussa viimeiset hyväntahtoiset taputukset taputteli ja silmäili tyytyväisenä, kun Pena putsaili kanuunaa perusteellisesti, kuten aina päivän päätteeksi, tunsi maisteri vatsassaan väänteitä ja kuuluipa persuspuolelta myös äänteitä.

Lukuisat lautaselliset hernesoppaa ja saludo-kahvia antoivat viestiään maisterin mahasta ja askelten suunta oli selvä ja kiireinen. Hyvä, että pöntölle ennätti. Tapahtui oikea Viipurin pamaus ja vaalimökki irtosi alustaltaan ja lähti nousuun kuin venäläinen Sbutnikki. Maisteri kiiruhti ikkunaan ja näki hölmistyneen Penan vilkuttelevan soppakauhalla perään. Pena näki vain maisterin kasvot ikkunassa, kun mökki kohosi korkeuksiin maisteri mukanaan.

Onneksi mökkiin oli kuitenkin sattunut jäämään vanha venäläinen Bulina-radiovastaanotin jolla saatiin yhteys syntymään Penan vanhaan Saab 900-radioon. Maisteri jatkoi yhä kiihtyvällä nopeudella matkaansa korkeuksiin ja katseli mökin ikkunasta kuten vuosikymmeniä aiemmin neuvostoliittolainen Laika-koira matkatessaan avaruudessa. Sitä enemmän hänen ikkunassa oleva naamansa levisi mitä enemmän maasta gallupeja kantautui. Viimein matkaajan auringon kanssa kilpaa loistava naama täytti koko ikkunan, ja oli kuin jättiläinen olisi tarkkailut ikkunan takaa.

Eräänä päivänä Penan peruutellessa ysisatasta tallista kuului radiosta: Pentti, meillä on ongelma. Oliko niin, että viime vaaleissa luvattiin Lötjöselle ja muille vähentää sitä perkuleen puoluetukea ja etkös sinäkin tehnyt jo ehdotuksen, että tukea tiputettava 2 miljoonaa ? Voi persus, sanoi Pena, niin tehtiin ja lappu on jo lyöty sisään. Hoida asia, sillä nyt tarvitaan lasku alusta, pöntöllä ei käy enää jytky. Miten? kysyi Pena. Hoida, ärähti maisteri.

Istuntosali oli täynnä, Penan valitusvirttä odoteltiin ja kysyttiin tuleeko. Pena tuijotti hiljaa eteensä. Ja huomio, tässä ja juuri tässä seteliselkäranka-sairaus puhkesi Penassa esiin. Tapahtui äkillinen raajojen ja käsien salpautuminen ja äänen menetys. Joku paperi oli kyllä Penan edessä ylösalaisin pöydällä, mutta kun kädetkään eivät toimineet. Istunnon jälkeen Penan mennessä vessaan täysistuntoon hän huomasi, että paperi olikin loppu, mutta onneksi löytyi takintaskusta paperi A 4-kokoinen jolla sai pyyhittyä ja niin paperi huuhtoutui viemäriin veden kohistessa. Pena asteli hanan luokse ja pesi kätensä. Ja mitä maisteriin tulee, lasku saatiin aikaan pehmeästi ja maisteri vielä huudahteli laskeutuessaan avaruudesta..... tilipäivä tulee!

Tälläinen on seteliselkäranka, eli suomeksi paskanpuhuminen ja äänestäjien persuun nuolenta.

Näinkin vilpitön ja mukava mies kuin Perus-Pena, tuo Rautavaaran ääniharava sekoaa täysin tuon viekkaan sairauden iskiessä.

Terveisin Kari Kilponen.... lupasin Ajankohtaisessa 2 tarkkailla tilannetta ja sen teen.

PS... Pena eduskunnassa / Penan sivuilta poimittu

Oleellinen osa kansanedustajan näkyvää työtä on erilaisten aloitteiden ja kirjallisten kysymysten tekeminen eduskunnalle ja ministereille. Unohtamatta puheita istuntosalissa.
Näille sivuille on koottu Perus-Penan eduskunta-aloitteita, kirjallisia kysymyksiä ja puheita vuodesta 2007 lähtien.

1

78

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Psykiatri Kalle

      Eikös rattijupomus ja naisien hakkaminen kuulu samaan sydroomaan?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      102
      7315
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      36
      2792
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      34
      2366
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      107
      2076
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      16
      1775
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      9
      1545
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1407
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1381
    9. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      35
      1343
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1324
    Aihe