Jääkiekon suomalainen patologia

Ruotsalainen ryssä

On oksettavaa nähdä suomalaisten kansallisen itsetunnon alastonta patologiaa viime päivinä. Jääkiekko on saanut lähes uskonnollisia piirteitä Suomessa. Menestyminen tai epäonnistuminen saa suomalaiset käyttäytymään sairaalla tavalla erityisesti naapurimaita kohtaan.

1. Jääkiekko ei ole oikeasti tärkeä asia elämässä. Jopa urheilun maailmassa se on marginaalinen laji, jota pelataan alle kymmenessä maassa aktiivisesti. Jääkiekko ei ole mitään verrattuna jalkapalloon, jossa menestyminen ansaitsisi juhlat! Suomen voitto jääkiekossa ei ole kansainvälisesti edes pikkuisen uutisen arvoinen, mutta Suomen pääsy edes jalkapallon EM-kisoihin huomattaisiin ulkomailla.

2. Onko jääkiekko ainoa asia elämässä, joka saa suomalaiset hetkeksi iloitsemaan? Siltä näyttää, koska todellisia syitä tuntea vahvaa kansallista itsetuntoa ei ole! Ruotsalaiset toivat suomalaiset sivistyneeseen maailmaan ja hallitsivat meitä vuosisatoja. Alemmuudentunto tulee sieltä, kun reaalitodellisuus ei ole antanut syitä tuntea ylpeyttä. Venäläiset alistivat suomalaisia aina Neuvostoliiton hajoamiseen asti. Pelko tulee sieltä ja saa suomalaiset irrationaalisesti epäilemään tai vihaamaan vierasmaalaisia. Vain jääkiekon avulla kateutta ja katkeruutta aiheuttavat naapurimaat voi turvallisesti "voittaa" ilman negatiivisia seurauksia, kun todellisessa elämässä ei ole siihen mahdollisuuksia.

3. Pistin merkille, että Ruotsin nuori ja kokematon joukkue pääsi hopealle. Suomalaisilla ei ole toivoakaan, ei edes märkänä unena, saada tulevina vuosina kultaa, kun nuo nuoret ruotsalaispelaajat kypsyvät. He tulevat kahmimaan kultamitaleja saaveittain.

4. Ovatko suomalaiset katsoneet peiliin ja huomanneet, kuinka säälittävän surkuhupaisaa jääkiekkovouhotus on nyt?! Ensi vuonna tulee romahdus - eikä jääkiekon tulevaisuus kiinnosta minua pätkääkään. Aika, tarmo ja rahat olisi syytä laittaa jalkapallomenestyksen saavuttamiseksi! Ruotsi on enemmän jalkapallomaa kuin jääkiekkomaa!!

5. En halua osallistua Hornet-laskun maksuun. Fanit maksakoot laskun! Presidenttikin teki taas yhden teon koko presidentti-instituution alasajossa. En hämmästy, jos Niinistö ei asetu ehdokkaaksi, kun presidentistä on tulossa urheilun rekvisiittaa.

6. Kirjoitin tämän tekstin, koska ulkopuolisen silmin viime päivien jääkiekkosairastelu on saavuttanut uuden lakipisteen - lääkitys ei ole kohdallaan! En katsonut kisoja ja en aio koskaan katsoa.

1

63

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ruotsalainen isolla

      1.ei ehkä sinulle ja pääsihän suomi jalkapallo maailman kartalle sopupeleistä kiitos siitä. 2.Sotilaamme ITSENÄISYYDEN 3,Mistä seurasit kohtaan kuusi vedoten. 4,ehkä entä itse.Eikös ne aasian pojat sitä rahaa jalkapalloon ole jo laittanut, 5. Lento normaali harjoituslento 6.KÄY HYVÄ KAVERI LÄÄKÄRISSÄ SAAT LÄÄKITYKSEN KOHDALLEEN.!!!!!!!!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      28
      1828
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      6
      1772
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      15
      1261
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      7
      1174
    5. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      20
      1142
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      9
      1077
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1031
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      6
      1004
    9. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      7
      995
    10. 10
      980
    Aihe