Kuparikierukka

tyytyväinen käyttäjä

Ajattelin kertoa teille ehkäisyä pohtiville kokemukseni kuparikierukasta. Olen 29-v synnyttämätön nainen ja halusin jättää hormonaalisen ehkäisyn koska se aiheutti minulle haluttomuutta ja masennusta. Päädyin kokeilemaan kuparikierukkaa sen hormoonittomuuden vuoksi ja se on ollut minulla asennettuna nyt 4 kuukautta. Kuparikierukka on ihanan huoleton ehkäisytapa ja sen teho pysyy peräti 5 vuotta se on hormooniton! Olen erittäin tyytyväinen että asennutin sen ja seksikin taas maistuu.. :) siis voiko parempaa olla?

Ennen kierukan asennusta piti käydä papa-kokeessa tulehdusten poissulkemiseksi. Kierukka asennettiin kuukautisten loppuvaiheessa että kohdunsuu oli paremmin auki. Minulle asennettiin pienempi malli Flexi T 300, joka on tarkoitettu synnyttämättömälle naiselle. Ennen asennusta jännitti älyttömästi, mutta onneksi lääkäri oli asiantunteva ja rauhoittava. Toki tuntia ennen asennusta otin kunnon särkylääkkeet, 2kpl 500mg Panadol 1kpl 400mg Ibumax..Ja ehkäpä juuri niiden ansiosta asennus oli mielestäni aika helppo ja kivuton. Ennen asennusta mitattiin kohtu ja sitten laitettiin kierukka. Kierukka meni ihan hyvin paikalleen, tunsin nipistystä mutta en mitään kovempaa kipua..

Pari tuntia asennuksen jälkeen alkasi kovat kuukautiskramppityyppiset kivut ja vuoto. Noin 10 tunnin päästä krampit sitten helpottivat, mutta koko päivä siinä meni sängyssä lepäillessä ja särkylääkkeitä napsiessa. Kierukka tuntui aluksi kohdussa jotenkin kuumottavalta ja epämiellyttävältä, mutta olen aika kipuherkkä että välttämättä näin ei kaikilla..Lievempää kipuilua jatkui vielä pari päivää mutta niistä selvisi miedolla särkylääkkeellä aamuin illoin. Vuotoa kesti n. 5pv ja sen jälkeen satunnaista tiputtelua ja yksittäisiä vihlauksia tuntui noin kuukauden verran. Nuo kivut olivat kuitenkin ihan siedettäviä ja onneksi on särkylääkkeet!

Kahden kuukauden päästä elimistöni oli täysin tottunut jo kierukkaan, en ole tuntenut enään vihlauksia, eikä mitään huonoja sivuoireita ole ollut..Ja olen positiivisesti yllättynyt siitä että kuukautisvuotoni määrä on niukentunut, eikä runsastunut niinkuin joillekin on käynyt.

..En uskalla väittää että tämä olisi paras ratkaisu kaikille sillä kaikki me ollaan yksilöllisiä, mutta suosittelen kuitenkin lämpimästi ainakin kokeilemaan kuparikierukkaa.

101

49844

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tyyt.

      Itselläni sama kierukka, ollut nyt vähän reilu 2 vuotta ja tyytyväinen olen. Olen myöskin ei-synnyttänyt ja ikää 20 v.

      Minulla on aina ollut niukat, kivuttomat vuodot, senkin vuoksi tämä on ihan ok.

      • poisongirl

        Hyvä että kierukka on sulle sopinut hyvin. Mulla taas synnyttäneenä laitettiin kuparikierukka aikoinaan. Minulle sen asettaminen oli tosi kivulias menetin melkein tajuntani. Mitään kouristeluja tai kipuja ei mahassa jälkeenpäin ollut eikä välivuotoja. Mutta kuukautiset oli ihan kauheat vuoto oli tosi runsaita aina piti katella missä lähin vessa. Eikä siinä vielä kaikki minulla oli jatkuvasti emätintulehduksia joka toinen kuukausi vähintään oli lääkekuuri menossa. Kun kierukka otettiin pois tulehduskierre loppu siihen. Päätin tuolloin ettei mun sisälle työnnetä minkäänlaisia kierukoita. Minulla tosin on nikkeliallergia olen jälkeenpäin miettinyt johtuiko siitä.


      • Anonyymi

        Yasmin netistä – sisältää sähköisen reseptin - https://hespac.com/yasminfi.htm Itselläni käytössä oli useita vuosia Yasmin-pillerit enkä kyllä muista, että itselläni olisi ollut minkäänlaisia sivuoireita.


    • alkup.

      Niin ja lisäykseksi vielä että kierukka ja asennus olivat ihan ilmainen, ainakin täällä Jyväskylässä.

      • Kierukka-Kati

        Minä maksoin kierukastani yli 200 euroa Jyväskylässä. Juu, yksityisellä. Ai miksi yksityisellä..? No, kun eivät suostuneet laittamaan ikääntyneelle ja synnyttämättömälle julkisella puolella. Yksityisen puolen gyne oli todella yllättynyt siitä.


    • tyyt.

      Maksoin, sekä kierukan että asennuksen, kävin yksityisellä, omalla gynekologillani.

    • tiiitii.....

      Itseäni jännittää tuo asennus..kertokaa miten paljon se sattuu... ? Ja kestääkö se kauan?

      Hormonaalinen ehkäisy kun ei tunnu sopivan..

    • alkup...

      Olihan se asennus epämukavaa, nipistää samalla tavalla kuin Papakokeen otossakin, mutta ei sattunut kuitenkaan sen enempää. Tosin Asennukseen olin ottanut särkylääkkeet, että se vaimensi tuntemuksia. Ei sitä kannata jännittää, jos ei muuten onnistu niin lääkäri voi laittaa puudutuksenkin, ettei sitä väkipakolla runnota. Itselläni meni kyllä ilman puudutusta ja toimenpide kesti about samanverran kuin papakoekin eli aika nopsasti ohi.

    • alkup..

      Nyt tuli harmittava takapakki kuparikierukan kanssa, nimittäin pamahdin sitten raskaaksi! =I Olen alkuperäinen kirjoittaja ja muuten kaikinpuolin tyytyväinen tuohon kapistukseen mutta puolenvuoden käytön jälkeen se kuitenkin petti..Tutkimuksissa kierukka oli edelleen hyvin paikallaan eikä huomattu mitään poikkeavaa, mutta ilmeisesti mikään 100 varma ehkäisy se ei ole (niinkuin ei mikään muukaan)..että tämmöistä tällä kertaa :I

      No kierukka otettiin nyt pois ja voin kertoa että tuo poisotto ei sattunut yhtään (tuntui vähemmän kuin esim. papa).

      Tästä kokemuksesta viisastuneena jos vielä toiste kuparkierukkaan päädyn, käyttäisin sen kanssa "riskipäivinä" (minulla on siis hyvin säännöllinen kierto) varmuudeksi vielä kondomia..

      • kysymys3

        Hei tyhmä kysymys, mutta keskeytyykö raskaus, kun kierukka otetaan pois vai miten menetellään jos ehkäisy pettää kierukan kanssa?


    • Aliisa.

      Mulla on ollut kuparikierukka 1,5 vuotta, enkä ole tullut raskaaksi.
      Se on kyllä ihan sattumankauppaa, raskautuuko kierukan kanssa vai ei. Minullakin on säännöllinen kierto, mutta en ole muuttanut seksikäyttäytymistä riskipäivien aikana.

      Haluaisitko kertoa, mitä aiot / aiotte tehdä raskauden kanssa?

      • no hormones

        Minulla on ollut kuparikierukka (2) kuusi vuotta, ei raskauksia tai muita ongelmia. Taitaa olla tosiaan aika yksilökohtaista.


    • .-.

      Täällä kans yksi kuparikierukan tyytyväinen käyttäjä :) Juuri vuosittaisessa kontrollissa käyty ja kaikki on kunnossa, kierukka on nyt siis ollut hieman reilun vuoden. Mulla ei ole koskaan papakoe tuntunut miltään, mutta kierukan laitto sattui aivan mielettömästi.. Tuntui kuin vatsa olisi viilletty puukolla auki. Kipu oli toki vain hetkellistä, mutta sitäkin piinaavampi. En saanut minkäänlaista puudutetta ennen toimenpidettä, vaikkakin sitä useasti kysyinkin. Mutta muuten kierukkaan olen tyytyväinen :) Vielä kun saisi ihon kuntoon, niin olisin onnellinen..

    • kuparikierukka

      Minulle laitettiin tänään kuparikierukka ja yllätyin kuinka paljon sen asettaminen ja pihdit sattuivat niinkin paljon, eivät kuitenkaan muutamaa minuuttia kauempaa. Sain kuitenkin puudutteen ja otin 600mg buranaa ennen toimenpidettä. En ole synnyttänyt joten kohdunsuu on tiukempi ja siksi kivuliaampi toimenpide. Kolmen kuukauden päästä kontrolli käynti. Mies saattaa tuntea langan pään pistona yhdynnän aikana ennen kuin lanka pehmenee ja kääntyy sivuun ajan kanssa. Nyt painetta alavatsassa.

    • .-.

      Onko kenellekään kuparikierukan käyttäjälle ilmenny vastaavanlaista ongelmaa: mulla kävi näin, että ekan menkkojen jälkeen meni 8 päivää ja sitten ne alkoivat taas uudestaan. Enkä puhu mistään tiputteluvuodosta vaan ihan todella runsaista menkoista. Näin on tapahtunut kerran ennenkin, väli tosin oli pari viikkoa silloin.. Kummallista, sillä mulla nää on olleet aina melko säännölliset. Kierukka mulla on ollut reilu 2 vuotta.

      • Tyytyväinen

        Kun minulle asennettiin ekan kerran kuparikierukka, ekat kuukautiseni kestivät kuukauden. :D Sen jälkeen kierto normalisoitui. Toisen kierukan kanssa ei käynyt samaa.


      • Ladymarssista

        Minulle kävi sille, että menkat jatkui. Vuoto oli runsasta ja alamaha/alaselkä kipeä. Menin neuvolaan niin kierukka oli missä sattuu. . Niin ja kaksi lasta on, joista toinen on kierukka raskaus. Mutta maailman ihanin lapsi siitä tuli. Nyt ikää enemmän tullut niin ajatellut, että eikö se Kierukka sen vuoksi pysy paikoillaan. Kohta ottaa kokonaan pois, jos alavatsa ja alaselkä kivut ei hellitä.


    • nnnnnnnnnnnnnn

      kannattaisi varmaan käydä tarkistuttamassa, että kierukka on paikallaan?

      • nnnnnnnnnnnnnn

        ja käyttää siihen asti kondomia lisäehkäisynä.


    • .-.

      Ei se ainakaan kokonaan ole irti lähtenyt, koska langat tuntuvat.. Mutta pitäneepä soittaa lääkärille aika tarkistukseen, kun tämä on kuitenkin toinen kerta jo kun käy näin.. Inhottavaa, olen tähän ollut muuten niin tyytyväinen :/

      • stressaantunut

        Moi! Mitänse lääkärinsinulle sanoi? Olen nyt käyttänyt kierukkaa vuoden ja olen ollut tyytyväinen. Nyt kuitenkin kuukautisetntulivat heti kahden viikon jälkeen ja ovat mielestäni veirisemmätnkuin yleensä. Olen menossa lääkäriin, mutta huolettaa silti niin olis kiva kuulla kokemuksia


    • Hormoniton elämä

      Heippa! Ajattelin jakaa oman kokemukseni kuparikierukasta ja ylipäätänsä ehkäisystä, kun minullekin on ollut niin paljon hyötyä lukea muiden kirjoituksia :)

      Olen 27-vuotias, synnyttämätön nainen. Söin noin 8 vuotta Meliane-nimistä ehkäisypilleriä. Sain sen aikoinaan, koska se oli kuulema matalahormoninen valmiste ja minulla on ongelmia korkean verenpaineen kanssa. Olin tyytyväinen Melianeen, enkä oikeastaan huomannut mitään sivuvaikutuksia. Viime marraskuussa kävin gynellä ja hän oli ehdottomasti sitä mieltä, että minun täytyy vaihtaa e-pilleriä, ettei kukaan gyne enää tänä päivänä antaisi minulle Melianea korkean verenpaineen vuoksi. Vaihdoin sitten (vaikka jännittikin niin monen vuoden merkkiuskollisuuden jälkeen) markkinoilla melko uutena olevaan Zoely-pilleriin. Tuntui, että siitä alkoi alamäki niin kropan kuin mielenterveydenkin kanssa. Kuukautiset jäivät myös kokonaan pois, mikä ei kuulosta kauhean luonnolliselta, mahdolliselta kyllä, toiminnalta naisen keholle. Minulla oli hyvin stressaava aika töissäkin kyllä, mutta jos pillerit eivät yksinään aiheuttaneet kaikkia oireita, niin ainakin ne pahensivat niitä.

      Aloin nyt keväällä miettiä ja tutkia vaihtoehtoa olla ilman hormoneita. Kondomi oli viimeinen vaihtoehto, koska sen kanssa ei oikein onnistu ja estäähän se spontaaniuden myös. Mutta tosiaan elämä ilman hormoneita houkutteli kovasti, koska en enää ollut varma millainen olisin ilman niitä ja olisivatko ne kuitenkin muuttaneet minua vuosien aikana. On hullua ajatella, että me naiset syömme jotain nappeja, jotta emme tulisi raskaaksi, mutta emme oikeastaan tiedä, mitä aiheutamme kehollemme ja mielellemme samalla..

      No mutta siihen kuparikierukkaan siis.. Soitin kotikaupunkini ehkäisyneuvolaan ja kerroin, että olisin kiinnostunut kuparikierukan ottamisesta. Vastaanotto oli hyvin ystävällinen ja minulle sanottiin, että ei se enää ole mitenkään epätavallinen ehkäisy synnyttämättömille naisille. Minun tarvitsi käydä papa-kokeessa ennen asennusta, koska edellisessä kokeessa oli ollut jotain muutoksia.

      Puhtaiden papereiden jälkeen sain ajan asennukseen. Minulle sanottiin, että kannattaa ottaa särkylääkettä tuntia ennen asennusta. Lisäksi otin omasta tahdosta puolikkaan rauhoittavasta lääkkeestä, koska olen jännittäjätyyppiä. Eräs ystäväni kertoi, että asennus oli sattunut niin paljon, että hänen olisi tehnyt mieli tinttasta hoitajaa. Noh, menin sinne sillä mielellä, että nyt sattuu niin, että taju lähtee. Tosiasiassa toimenpide ei kauaa kestänyt, alle 10 minuuttia. Lääkäri kertoi, mitä teki, mutta ei näyttänyt minulle missään vaiheessa mitään kapistuksia. Juttelimme siinä niitä näitä säästä. Kun lääkäri laittoi asennusputken, hän sanoi, että nyt voi tuntua pahalta, mutta oikeastaan en tuntenut kuin painetta alavatsassa. Sitten laitettiin kierukka ja se ei oikeastaan tuntunut enää mitenkään. Lääkäri totesi, että "valmis!" ja minä jäin ihmettelemään, että missä se helvetillinen kipu on. No, olin jännittänyt toimenpidettä niin paljon, että kun kaikki oli valmista niin väri karkasi naamasta ja jaloista katosi tunto. Pidin jalkoja hetken ylhäällä ja join vettä, pian helpottikin. Loppupäivän tuntui paine alavatsassa ja otin illalla vielä yhden särkylääkkeen, mutta kamalaa kipua ei ollut. Pariin päivään ei tiputellut mitään ja ajattelin, että näinkö helpolla pääsin. No sitten alkoi pieni tiputtelu, joka oli välillä ihan vertaverta ja välillä kuivunutta verta valkovuodon mukana. Olen pitänyt pikkuhousunsuojaa asennuksesta lähtien. Nyt on ollut muutamia päiviä ettei ole tiputellut mitään. Langanpäät eivät tunnu yhdynnässä, mutta eivät tunnu muutenkaan ja soitinkin jo terveysasemalle, mutta siellä sanottiin, että jos kuparikierukka olisi joten todella huonosti, niin minulla olisi kovat kivut ja varmasti enemmän vuotoakin. Ajattelin nyt katsoa vielä hetken ja ehkä myöhemmin mennä tsekkauttamaan tilanteen, jos en vieläkään tunne naruja. Tässä viikon sisällä olen huomannut, että nännini ovat herkistyneet ja mielestäni häpyhuuleni ovat vähän turvonneet. Lisäksi orgasmi on tuntunut vähän erilaiselta.. Ehkä pidempikestoiselta? Mutta pidän näitä kaikkia ihan normaaleina oireina sille, etten enää käytä hormoneita.

      Katsotaan, miten tilanne tästä kehittyy :) Mutta itse voin suositella (ainakin vielä) kuparikierukan laittoa, varsinkin jos ehkäisypillereiden käyttö ahdistaa/turhauttaa. On nähtävästi hyvin yksilöllistä miten käy, mutta kokeilematta ei tiedä. Jos jollain muulla on kokemuksia siitä, ettei langanpäät tunnu, niin kuulisin mielelläni!

      • ...

        Langanpäistä: gyne totesi kierukkaa laittaessaan, että ei katkaise lankoja lainkaan, koska siinä vaiheessa ei vielä tiedä, miten kierukka asettuu eli paljonko niitä lankoja jää lopulta kohdunsuun ulkopuolelle. Jos katkaistaan, saattavat vetäytyä ajoittain hyvinkin syvälle.

        Mulla on ollut kuparikierukka nyt noin vuoden. Pari kuukautta oli pientä totuttelua, mutta sen jälkeen on kuin ei oliskaan - ei kipuja, vuodon määrä on lähinnä vähentynyt ja käyttäaikaa on vielä neljä vuotta jäljellä :)

        Niin, ja synnyttämätön olen minäkin. Hormoniehkäisy ei sovi, joten tämä oli oikein hyvä vaihtoehto.


    • Cerel80

      Hei!

      Minulle laitettiin mirena hormoonikierukka reilu vuosi sitten. 3 Lasta olen synnyttänyt ja hormoonivalmisteet ei ole koskaan sopineet. Maksahäiriö joka estää käyttämästä esim: pillereitä ja luulet , että niistä tulisi vain samat oireet kuin tästä kierukastakin.Vaihtoehtoja ei ole kovin paljoa..... Nyt olen miettinyt, että vaihtaisin kuparikierukkaan. Vuoden verran olen tuntenut itseni jotenkin pöhöttyneeksi, en jaksa mitään, mieliala on alakuloinen, vatsassa tuntuu vihlaisuja vähän väliä, kuukautiset kivuliaat (ei ole jääneet pois) sekä mieletön syömisen himo kokoajan (paino noussut 8kg).
      Olen aimmein ollut iso kokoinen ,pudotin vuosia sitten 45kg painoa pois ja oli normaalipainoinen pitkään. Nyt kierukan jälkeen paino alkoi hitaasti nousta... ja olo kokoajan raskas. Tunnen itseni hyvin olen jo 33 vuotias ja epäilen, että nämä oireet johtuvat kierukasta. Epäilyttää vain vaihto kupariseen... tulen herkästi raskaaksi ja miten vuodon käy? Hankalaa tämä taistelu näiden asioiden kanssa, kun sterilisaatio ei vielä tunnu oikealta ratkaisulta. Luutavasti pitää vain kokeilla ja sittenhän sitä on viisaampi.

    • Kyselijäinen

      Olen miettinyt jotain muuta ehkäisykeinoa kuin kondomi. Mieleeni on tullut kierukat. Olenkin täälä ottamassa selvää kumpi paremi; kupari- vai hormoonikierukka.

      Mutta niin. Muistelisin lukeneeni, että kierukan "ansiosta" kuukautiset voivat jäädä kokonaan pois? Olenko lukenut jotain puuta heinää, vai pitääkö paikkansa?
      Vai onko se vaan yksilöllistä?
      Luettuani kirjoituksia, he kertoivat kuukautisten niukentuneen tai lisääntyneen.
      Onko kuukautiskierto pysynyt teillä samana?

      • xez

        Olen 28-vuotias nainen (ei synnytyksiä) ja mulla on ollut Flexi-T 380 kuparikierukka nyt 4 vuotta. Olen ollut täysin tyytyväinen. Menkat on samaa luokkaa kuin luonnostaankin. Toki runsaammat kuin pillereitä syödessä, jolloin pärjäsin minitampaxeilla. Kipuja ei juurikaan ole, joskus vähän ensimmäisenä päivänä ja sillon riittää 400 burana. Käytän tamponeja (joskus olen lukenut, että pitäisi käyttää kierukan kanssa siteitä, mutta asentanut lääkäri sanoi, että voi hyvin käyttää tamponeja). Olen ollut tähän erittäin tyytyväinen. Vuoden päästä alkaa tämän ehkäisyteho loppua ja aion asennuttaa uuden samanlaisen.

        Asennus minulla ei ollut mitenkään kamalaa. Kohdun mittaaminen vihlaisi vähän, mutta itse asennus ei tuntunut juuri miltään. Asetuksen jälkeen oli kovia supistuksia (?) loppupäivän. Sen jälkeen ensimmäisinä kuukausina oli välillä pieniä vihlaisuja (kierukka asettui kohtuun?). Suosittelen ehdottomasti kuparikierukkaa. Nimenomaan tätä Flexi T merkkistä. Lähipiirissäni on kokemuksia Nova T kierukkasta ja se on aiheuttanut kipuja ja tiputteluja ja runsaita kuukautisia. Ennen omaa asennusta luin myös huonoja arvosteluja Novasta ja päädyin itse tilaamaan apteekkiin tämän Flexin...(Nova olis ollut eneuvolassa valmiina).


      • xez
        xez kirjoitti:

        Olen 28-vuotias nainen (ei synnytyksiä) ja mulla on ollut Flexi-T 380 kuparikierukka nyt 4 vuotta. Olen ollut täysin tyytyväinen. Menkat on samaa luokkaa kuin luonnostaankin. Toki runsaammat kuin pillereitä syödessä, jolloin pärjäsin minitampaxeilla. Kipuja ei juurikaan ole, joskus vähän ensimmäisenä päivänä ja sillon riittää 400 burana. Käytän tamponeja (joskus olen lukenut, että pitäisi käyttää kierukan kanssa siteitä, mutta asentanut lääkäri sanoi, että voi hyvin käyttää tamponeja). Olen ollut tähän erittäin tyytyväinen. Vuoden päästä alkaa tämän ehkäisyteho loppua ja aion asennuttaa uuden samanlaisen.

        Asennus minulla ei ollut mitenkään kamalaa. Kohdun mittaaminen vihlaisi vähän, mutta itse asennus ei tuntunut juuri miltään. Asetuksen jälkeen oli kovia supistuksia (?) loppupäivän. Sen jälkeen ensimmäisinä kuukausina oli välillä pieniä vihlaisuja (kierukka asettui kohtuun?). Suosittelen ehdottomasti kuparikierukkaa. Nimenomaan tätä Flexi T merkkistä. Lähipiirissäni on kokemuksia Nova T kierukkasta ja se on aiheuttanut kipuja ja tiputteluja ja runsaita kuukautisia. Ennen omaa asennusta luin myös huonoja arvosteluja Novasta ja päädyin itse tilaamaan apteekkiin tämän Flexin...(Nova olis ollut eneuvolassa valmiina).

        Korjaus. Mulla on siis Flexi T 300. Se synnyttämättömien malli. (380 0n synnyttäneille, hiukan isompi)


    • Hormonihirviö

      Oletteko huomanneet käytön aikan mitään muita sivuvaikutuksia, painonnousua, hiustenlähtöä tai esim. aknea mihin kuparikierukka olisi selvästi "syyllinen"? Minipillereiden vaikutuksesta painoni nousi melkein 10kg, sain aknen (ennen sitä atooppinen iho) ja hiuksia lähtenyt aivan kamalasti. Mielialani vaihtelevat nykyään myös aivan hurjan paljon, esim. yhden lauseen aikana voin olla hyvällä tuulella ja seuraavaksi ihan raivona.

      Olen menossa lääkäriin piakoin, sillä minipillerit eivät sovi minulle. Näitä ennen n. 10 vuotta yhdistelmäpillereitä jotka sitten reilun tupakoinnin takia vaihdettiin pois.

      • tyy. Mirenallinen22

        Kuparikierukassa kun ei ole hormoneja niin se EI vaikuta hiuksiin, ei ihoon, ei painoon, ei mielialaan jne.

        Mirena sitten taas onkin jo eri asia, se kun on hormonikierukka.


      • hmmm

        söin itse minipillereitä melkein vuoden ja painoni nousi n.10kg ja mielialani vaihtelivat agressiivisesta itkuiseen. Kun lopetin ne turposin niin paljon että näytin lihoneen vielä toiset 10kg ja odotin kuukautisia 3kk. Siitä on noin vuosi aikaa ja kroppani ja hormoonini alkaa olemaan hallinnassa, jopa ne 10kg on melkein muisto vain.
        Sitä ennen, noin 7vuotta sitten, söin e-pillereitä jotka aiheuttativat samanlaisia oireita,eivät tosin niin voimakkaita. Pillerit kumminkin laukaisivat chonintautini erittäin pahaksi, joka tosin todettiin 5-vuotta sitten.
        Otin kuparikierrukan kuukausi sitten. Olen synnyttämätön nainen. Operaatio oli kivulias ja sitä seuraavat 2päivää meni lääkkeillä ja sitten alkoi noin viikon mittaiset kuukautiset. Nyt olen ainakin toistaiseksi tyytyväinen, ainut on narut jotka tuntuu,mutta ne kai katkaistaan kontrollissa tai taipuvat itsestään,kuulemma.
        Kuparikierrukan vuotohaitoista ja muusta en ole vielä tietoinen miten se minuun vaikuttaa, odotan jännityksellä, mutta jos hormonaalienehkäisy ole vaihtoehto niin lievien sivuvaikutusten kanssa pitää vai elää.


      • kokemustaontästäkin
        tyy. Mirenallinen22 kirjoitti:

        Kuparikierukassa kun ei ole hormoneja niin se EI vaikuta hiuksiin, ei ihoon, ei painoon, ei mielialaan jne.

        Mirena sitten taas onkin jo eri asia, se kun on hormonikierukka.

        Hyvin yksilöllistä! Kuparikierukka aiheuttaa steriilin tulehduksen, joka joillain naisilla vaikuttaa mm. ihoon.


    • Joselin56677

      Kuparikierukka ei tosiaankaan vaikuta mihinkään hiustenlähtöön, finneihin tai itkupotkuraivareihin. Ainoastaan kuukautiskipuihin ja vuodon määrään saattaa vaikuttaa.

    • Kierukan kirooja

      Tip tap, tip tap,.. Minulle asennettiin kuparikierukka 10 päivää sitten. Olen synnyttämätön ja ikää lähes 50v. Tämä on ensimmäinen kierukkani. Asentaminen oli helppo juttu. Kyllähän siinä pientä nipistelyä tuntui muttei mitään niin kovin kovaa.

      Asennutin kierukan yksityisellä koska terveysasemalla minulle sanottiin ettei tämän ikäiselle eikä etenkään tämän ikäiselle voida asentaa sitä. En uskonut ja menin sitten yksityiselle. Hintaa koko hommalle tuli 220 euroa.

      Tuo summa ei harmittaisi mikäli kaikki olisi hyvin. Minuun ei satu, mutta tiputtelu on ollut jokapäiväistä. Välillä tiputtelee vähän, mutta tänään jouduin ottamaan jo siteen käyttöön.

      Mikäli en olisi maksanut itseäni kipeäksi niin olisin jo otattanut koko hiivatin hässäkän pois. Nyt ei kai auta muu kuin odotella josko tiputtelu lakkaisi.

      On tämä ainakin 100 prosenttinen ehkäisy. Ei meinaan tee pätkääkään mieli harrastaa seksiä verisenä. :(

      Tip tap, tip tap,..

      • tyytyv.Mirenaan

        On aivan normaalia että vuotoa on vielä, asennuksestahan on vasta 10 päivää.

        Onko sinulla jonkin kontraindikaatio hormonikierukalle? Se kun auttaisi esivaihdevuosioireisiinkin.


      • Kierukan kirooja
        tyytyv.Mirenaan kirjoitti:

        On aivan normaalia että vuotoa on vielä, asennuksestahan on vasta 10 päivää.

        Onko sinulla jonkin kontraindikaatio hormonikierukalle? Se kun auttaisi esivaihdevuosioireisiinkin.

        Minulla ei ole vielä minkäänlaisia vaihdevuosioireita. Gyne oli sitä mieltä, että kuparikierukka olisi parempi vaihtoehto. En tullut kysyneeksi miksi.

        Olen lukenut keskusteluja kuparikierukasta ja käyttäjistä tuntuu vain vähemmistö olevan tyytyväisiä. Tuntuu niin ihmeelliseltä miksi sellainen on käytössä mikäli se sopii vain harvoille..?


      • n 45 v
        Kierukan kirooja kirjoitti:

        Minulla ei ole vielä minkäänlaisia vaihdevuosioireita. Gyne oli sitä mieltä, että kuparikierukka olisi parempi vaihtoehto. En tullut kysyneeksi miksi.

        Olen lukenut keskusteluja kuparikierukasta ja käyttäjistä tuntuu vain vähemmistö olevan tyytyväisiä. Tuntuu niin ihmeelliseltä miksi sellainen on käytössä mikäli se sopii vain harvoille..?

        Kukapa tänne tulisi keskustelemaan siitä, että kaikki menee hyvin ja mitään ongelmia ei ole?

        Mulla on nyt ollut kuparikierukka kolmatta vuotta. Parin ekan kuukauden jälkeen olen melkein unohtanut koko kapistuksen, niin vaivaton se on. Alkuun oli toisinaan tiputtelua ja nipistelyä, mutta ne menivät ohi, kun kohtu jotenkin tottui vieraaseen esineeseen. Kärsivällisyys oli kyllä vähän koetuksella, mutta onneksi gyne oli varoittanut jo etukäteen, että totuttelu saattaa kestää.


    • Kierukan kirooja

      Kiva, että yksi tyytyväinen ilmaantui tänne. :)
      Minulla on mennyt jo paremmin kierukan kanssa eli tiputtelu on vähentynyt. Ensimmäiset kuukautiset alkoivat eilen eivätkä ne näytä olevan yhtään sen runsaammat kuin aimminkaan. Taisin säikähtää suotta alussa tiputtelua ja palstoilla kirjoittelevien kommenttien vuoksi.

      Ihan loistavaa on ollut harrastella seksiä ilman kondomia. Toivon, että tiputtelu on jatkossa päivä päivältä vähäisempää.

      Tamponia aion käyttää vaikka se kielletäänkin.

      • kolmas kierukka tulossa

        Täällä yksi kuparikierukkaan tyytyväinen, 32v, kahden lapsen äiti. Ekan kuparikierukan sain 20vuotiaana, ekan lapsen syntymän jälkeen. Nova-t 380. Ekalla kerralla asentaminen vähän kirpaisi ja sen illan oli pientä kramppia. Mitään kipulääkkeitä en kyllä tarvinnut. Tuo eka kierukka hoiti hommansa 5v ja koitti aika toiselle lapselle, niin poistatin sen. Toisen lapsen syntymän jälkeen en edes ajatellut muita vaihtoehtoja, kuparikierukka! Samanlainen nova-t380 asennettiin. Ja toisella kerralla ei mitään kipuja! Ei yhtään mitään! Molemmat on asennettu terveyskeskuksissa. Vuoto toki on runsaanpaa, kuin mitä ilman kierukkaa muttei häiritsevästi.

        Tänään soitin taas terkkariin, koska toinen kierukka on saavuttanut 5vuotta ja pitäisi vaihtaa. Pistivät siinä puhelun aikana lähetteen labraan papaa varten ja reseptin sähköisenä apteekkiin. Labrassa kävin sitten siltä seisomalta papassa ja nyt odotellaan tuloksia, jonka jälkeen menkkojen alkamista -> soitto terkkarin ajanvaraukseen -> kierukan haku apteekista ja asennukseen.


    • Kierukan kirooja

      Eläköön kierukka! :D

      Asennus nipisti vain hetken eikä jälkeenpäin ollut mitään kipuja. Tiputtelua oli pari viikkoa ja perään tuli hieman aiempaa runsaammat kuukautiset. Ne loppuivat kuin seinään eikä sen jälkeen ole tiputtelua eikä mitään muitakaan ongelmia.

      Alkuvaikeuksien jälkeen kaikki on hyvin. Elimistö tottui siis vajaassa kuukaudessa kierukkaan.

      Kaikki hyvin ja voin ainakin tämän lyhyen kokemukseni perusteella suositella kierukkaa muillekin. :)

      • Kierukan kirooja

        Tuli riemuittua turhan aikaisin. Taas se tiputtelu alkoi. Kolmas päivä menossa. Tip Tap Tip Tap...


      • ……...
        Kierukan kirooja kirjoitti:

        Tuli riemuittua turhan aikaisin. Taas se tiputtelu alkoi. Kolmas päivä menossa. Tip Tap Tip Tap...

        Onpa harmillista. Toisaalta ehkä kannattaa vielä odottaa, mulla tosiaan oli kierukasta oireita vielä kolmantenakin kuukautena asennuksen jälkeen. Sen jälkeen ei mitään. Ja varmaan lääkäriltäkin voi vielä kysyä, jos tiputtelu on häiritsevän runsasta.


      • Kierukan kirooja
        ……... kirjoitti:

        Onpa harmillista. Toisaalta ehkä kannattaa vielä odottaa, mulla tosiaan oli kierukasta oireita vielä kolmantenakin kuukautena asennuksen jälkeen. Sen jälkeen ei mitään. Ja varmaan lääkäriltäkin voi vielä kysyä, jos tiputtelu on häiritsevän runsasta.

        Sinun tapauksesi kannustamana päätin vielä jatkaa kierukan kanssa. ISO kiitos, että kerroit täällä kokemuksesi!!! :)

        Ellei tällaista palstaa ja tätä keskustelua olisi niin olisn rassannut koko hässäkän hiiteen varmasti jo viikon asennuksen jälkeen. :D


      • ……..
        Kierukan kirooja kirjoitti:

        Sinun tapauksesi kannustamana päätin vielä jatkaa kierukan kanssa. ISO kiitos, että kerroit täällä kokemuksesi!!! :)

        Ellei tällaista palstaa ja tätä keskustelua olisi niin olisn rassannut koko hässäkän hiiteen varmasti jo viikon asennuksen jälkeen. :D

        Itsekin olisin alkuvaiheessa kaivannut kannustusta, kun esim. pitkä pyörälenkki aiheutti joka kerran pientä vuotoa ja kipua. Meni yksi pyöräilykesä vähän pieleen - mutta seuraavana kesänä fillaroin taas ihan intona ja ilman mitään vaivoja. Ehdin jo pariin otteeseen ilmoittaa miehelle, että nyt sulta piuhat poikki, tää kapine lähtee just :)


    • Kuutamokierukkaasata

      Kiitos kaikille tsemppiviesteistä :) itselläni juuri ekat menkat asennuksen jälkeen, ja voi luoja tota vuotoa riittää! Mutta orgasmit on todella upeita uuden vempaimen kanssa, mies on ihan ihmeissään kun vonkaan seksiä koko ajan.. ;)

    • Alergikko

      Kuparikierukka ja nikkeliallergia, kuinka sopivat yhteen? Mulle tulee kutina jo farkun napista joka koskettaa vatsan ihoon!
      Hormonaaliset eivät sovi verenpaineen takia. Ja hormonaaliset vaikuttavat liikaa henkiselle puolelle muutoinkin.
      Onko Mirena syvin siedetty?

    • nunnapunna

      Alergikko: Luin että jos on paha nikkeliallergia niin ei sovi.. :( wikipediasta kopsattu: "Kupariallergia on luonnollisesti este kuparikierukan asennukselle, sillä se sisältää nimensä mukaisesti kuparia. Myös paha nikkeliallergia voi olla este, sillä kierukan kupariseoksessa on myös pieniä määriä nikkeliä."

      • nunnapunna

        Korjaan: ei välttämättä sovi :)


      • Muutenvaan80

        Minulla on kohtuullisen vahva nikkeliallergia, mutta kuparikierukka ei aiheuta minkäänlaista ongelmaa.


    • Kierukka kokeessa

      Mukavaa lukea täällä positiivinen ja rohkaiseva kirjoitus.

      Minä päädyin kuparikierukkaan joulukuussa. Hyvin vaihtelevaa on ollut tämä kaksi kuukautta. Tiputtelua on ollut PALJON. Kuukautiset olivat lyhyet, mutta niinä päivinä hyvin runsaat. Nyt odottelen toisia kuukautisia jotka ovat myöhässä.

      Olen lukenut kirjoituksia siitä miten kuparikierukka on poistunut huomaamatta ovat alkaneet pelottamaan minua. Pelkään, että minulle on käynyt niin ja olen raskaana. En tosin voi käsittää miten sitä ei huomaisi mikäli kierukka tulisi ulos. Tuntuu aivan mahdottomalta!

      Nyt vaan odottelen kuukautisia ja niiden jälkeen katson loppuvatko tiputteluvuodot. Elleivät ne lopu niin poistatan kierukan.

    • vixy

      Mulla oli noin 2,5 vuotta kuparikierukka. Asennus sattui sen hetken ihan sietämättömästi (sen takia en halunnut uutta) ja aika paljon kipua oli koko loppupäivän. Olen myös synnyttämätön Asentaja oli kyllä myös niin kovakourainen kun joku vaan voi olla... ei oo papa-koekkaan ikinä ennen tai jälkeen sattunut niin paljon kuin hänen tekemänään...

      Kuukautiset olivat ainakin aluksi ihan hirveän kivuliaat ja epäsäännölliset, mutta tasoittuivat siitä sitten ajan kanssa. Tiputtelua myös välillä. Tykkäsin kierukasta koska se oli hormoniton ja vaivaton ehkäisykeino. Ainoa vaan että se sitten lähti pois paikaltaan. Menin yksityiselle (julkisella eivät ottaneet kipuja tosissaan) gynelle kun kohdunkaulalla nipisteli niin inhottavasti kuukauden ajan ja sinnehän se oli valahtanut sinne kaulalle. POistaminen ei tuntunut oikeastaan miltään.

      Ja edelliselle, en usko että se kovin yleistä olisi että tulee ulos huomaamatta. Synnyttämättömillä kuulemma kohtu voi ikäänkuin "synnyttää" sen vierasesineen ulos, mutta kai sen sitten tuntuu kun kohtu supistelee. Ehkä synnyttäneellä voisi lähteä huomaamattakin kun se kohdunkaula on paljon "löysempi" kuin synnyttämättömällä.
      Tiedä häntä, mutta luulen kyllä sen olevan aikast harvinaista!

    • kierukan kirooja

      Olen kysellyt kokemuksia ja kertonut omia kokemuksiani täällä parin kuukauden ajan. Minun osaltani kuparikierukkakokeilu päättyy huomenna.

      Tiputtelu oli runsasta koko kahden kuukauden ajan. Päivääkään en ollut ilman pikkuhousunsuojia ja useimmiten kuljeskelin siteiden ja tamponien kanssa.

      Toiset kuukautiset tulivat yli viikon myöhässä ja ne ovat olleet rajut. Isoja hyytymiä ensin kolme päivää ja sen jälkeen jo viikko runsasta vuotoa. Loppua vuodolle ei näy. Kiitti mulle riitti.

      Olkaa onnellisia te joille kierukka käy. :)

    • kierukkainen

      Minulle asennettiin tänään aamulla kuparikierukka. Imoittelen sitten miten menee. Olen synnyttänyt. Lääkäri sanoi, että vuotoa voi olla noin kaksi viikkoa ja jopa 2 kuukautta, mikä on normaalia. Laittaminen ei sattunut liikaa eli muutaman sekunnin vihlaisi kovasti ja sitten kipu oli ohi. Otin tuntia ennen asetusta särkylääkettä.

    • Maida

      Mietin uudelleen kuparikierukkaa, sillä hormonittomia vaihtoehtoja ei juuri ole. Ekan kierukan jälkeen päätin, ettei koskaan enää. Syynä runsaat vuodot ja lopulta kierukan irtoaminen. Kierukka hinkkasi ison, palovammaa muistuttavan jäljen ilman että huomasin mitään. Vasta kun mätää alkoi valua, menin lääkäriin ja kierukka poistettiin. Sain lääkekuurin tulehdukseen.

    • kierukkainen

      Jatkoa.. Kierukka (Nova T 380) ollut vasta 6 päivää, mutta ei ole ollut mitään erityisiä tuntemuksia. Muuten vaan normaalit kuukautiset.

      Käytän kestositeitä (puuvillasta tehtyjä siteitä jotka pesen 60-90C pesukoneessa, niin tulevat puhtaaksi ja bakteerit kuolevat. Eivät hiosta samalla lailla, kuin perussiteet ja näin olen ehkä hiivatulehduksen riski vähenee. Eli jos alkaa tipoittelemaan, niin laitan pienen puuvillaisen kestositeen pikkuhousunsuojan sijaan. Olen vähän vaatteidenpesufriikki, joten mulla kestositeet toimivat, mutta ymmärrän, ettei kaikille sovi.

      Kysyin lääkäriltä ja antoi luvan tulevien kuukautisten yhteydessä kuukupin käyttämiseen. Olen leikannut antennin pois. Tamponeja ei ilmeisesti suositella kierukka-ohjeen mukaan.

      Voihan harmi! Tylsä kuulla, että kuparikierukka saattaa aiheuttaa nikkeliallergian oireita - mulla on ollut lievää nikkeliallergiaa.

      Jos tämä toimisi, niin olisi ihanan helppo ja vaivaton ehkäisymuoto. Muutun monsteriksi pillereistä, iho reagoi yms.

    • Revennut kierukka

      Etsin tietoa polvikierukasta, joten tietenkin päädyin tänne.
      Mutta kun kerran tänne eksyin, niin täytyy heittää tämmöinen miehen kokemus kyseisestä kapistuksesta.
      Eli en tiedä onko kuinka yleistä, mutta tietyissä asennoissa tuo kuparikierukka tuntuu aika epämiellyttävältä.

      • ,,,,,,,,,,,,,,,

        Et voi tuntea sitä kierukkaa yhdynnässä, se asennetaan _kohtuun_. Sen sijaan jos langat ovat liian pitkät niin ne voit tuntea, kumppanin kannattaa käydä lyhennyttämässä ne langat.


    • tyytyväinen

      Ihanaa jos sana leviäisi ja useampi löytäisi vaihtoehdon. Juuri vaihdettiin minullekin uusi kuparikierukka kun tuli viisi vuotta täyteen. Hormoneja en halua sekoittamaan systeemiäni, kierukan näkeminen ja toimintaperiaatteen kuvaaminen saa monet kavahtamaan, turhaan. itseasiassa jos hormonien kokonaisvaikutukset kerrottaisiin selkokielellä, niin kukaan ei niitä suostuisi sisäänsä ottamaan. Kuparikierukka toimii minulla hyvin, ja synnyttämättömänäkin ihan se normaalikokoinen on ok. Itse piti kyllä "vaatia" nimenomaan hormonitonta kierukkaa, oletuksena on hormonikierukka. Asetus vain hiukan epämiellyttävä hetken, mutta ei kivuliasta, ibuprofeenia 600mg otin kaksi tuntia ennen asennusta, pientä jälkiheikotusta tuli, mutta luulen että se on enemmän psykologista kuten muidenkin kroppaan tehtävien toimenpiteiden jäljiltä on luonnollista. Jos käy gynegologin vuositarkastuksissa ja papa-kokeissa, niin eipä paljon siitä eroa tuntemukset, joten ei kannata pelätä. Muutoin arkielämässä ei tarvi miettiä koko asiaa, kuukautiset normaalit, ei kipuja, ei raskauksia, ei hormoneja! Elämä on ihanaa :)

    • hormonien välttelijä

      Olen syönyt nyt ilmeisesti parin vuoden ajan yhdistelmäehkäisypillereitä ja haluaisin vaihtaa hormonittomaan ehkäisymenetelmään. Kortsut on turhan vaikeita ja kuparikierukka melkein ainut käyttömuodoiltaan sopiva.

      Minulla on ollut ennen e-pillereitä runsaat ja kivuliaat kuukautiset, joten pelkään, että tosiaan tuo kuparikierukka vaan pahentaisi kipuja. Tahtoisin kuitenkin kokeilla, koska 5 vuotta ns. huoletonta ehkäisyä olisi kuin taivaan lahja. Pelottaa vaan tiputteleeko sitten 3 kuukautta, sillä en ole hirmu kärsivällinen ihminen...

      Mitä luulette, mitä kannattaisi tehdä?

    • välttelin, turhaan

      Minä en koe, että hormonikierukkani Mirena olisi vaikuttanut mitenkään mielialaani tai mihinkään muuhunkaan, eli ei ollenkaan haittavaikutuksia. Se on ollut nyt neljä vuotta. Kumppania aluksi häiritsivät langat mutta nekin aikanaan karkasivat. Lääkärissä silloin vielä kysyivät, että onko kumppani isokokoinen, että kuinka lyhyeksi langat leikataan. Lyhyeksi menivät ja karkasivat. Olen piakkoin menossa sitä ultraan tarkastuttamaan, että onko oikein paikallaan. On pieniä polttoja nyt alkanut tulemaan, mutta hyvin mitättömiä siihen verrattuna, kun teininä kivut olivat niin kamalat etten sängystä noussut. Se auttaa siihenkin vaivaan. Ei minullekkaan yhdistelmäpillerit sopineet (järkyttäviä mielialan vaihteluja) mutta hormonikierukalla sen tuotanto on ainakin tasaista. En tiedä mutta tuon kuparikierukan tuntuu tekevän juuri päinvastoin, ainakin enemmistöllä täällä. Nyt jos pitäisi uusi laittaa, en uskaltaisi kuparimalliin vaihtaa. Eikä siis kuukautisia koko aikana. Mahtavaa. Suosittelen ehdottomasti Mirenaa! Kannattaisi kokeilla, jos se sopisi sinullekkin.

      • tyytyväinenoon

        Minä kävin tänään laittamassa kuparikierukan. Sattuihan se, mutta kipu oli hetkessä ohi. Ihan todella. Pyöräilin kotiin, ensin ajattelin sen sattuvan, mutta ei tuntunutkaan missään. Jotain tuntemuksia on ollut, mutta ei kuitenkaan kipua. Otin 1000mg buranaa ennen laittoa enkä sen jälkeen ole ottanut lisää.

        Menkkojen vika päivä oli tänään, eikä vuoto ole laiton jälkeen ollut kovin runsasta. Katsotaan nyt tiputteleeko pitkään :)

        Tämä ketju on ollut ehkä paras, kun kierukasta keskusteluja hain. Täällä oli useita positiivisia ja realistisia kommentteja. Siksi ajattelin itsekin kertoa, että tähän mennessä kaikki on mennyt hyvin.

        Kivusta vielä sanoisin, että itselläni saattoi helpottaa parit aikoinaan tehdyt kolposkopiat, se kun ei myöskään mitään kivutonta ole. Laitto sattui kyllä enemmän, mutta pelkkien papakipujen perusteella olisin kokenut kivun kamalampana kuin nyt.

        Niin ja en siis ole synnyttänyt ja flexi-t laitettiin. Hyvästi hormonit, toivon todella että tämä toimii mullekin :)


    • jene

      voi vitsi. ehkä minäki nyt sitten uskaltaudun tätä kierukkaa kokeileen. mulla on nyt vuojen päivät ollu ehkäsykapseli eikä kyllä mulle passannu yhtään, kierto ei oo vieläkään normaali. huomena poistatan sen niin vois vaikka samalla kysästä ajan tuohon kierukkaan :) kiitos teille!

    • MAR2

      Minulle laitettiin 26.2. jaydes kierukka(pienempi malli). kuukautiset ovat siitä lähtien kestäneet n 10-14 päivää kerrallaan. Tämän jälkeen on parin viikon tauko ja jälleen alkaa uudestaan. Ei mitenkään ideaalitilanne mutta kertasin jälleen tuoteselosteesta, että tällainen epäsäännöllisyys saattaa kestää 3-6 kk. Eli vielä pitäisi jaksaa tämän kanssa. Ehkä tämä vielä iloksi muuttuu. Onko muilla vastaavia kokemuksia?

    • kuparikierukka

      kauanko teillä vuoti verta kuparikierukan asennuksen jälkeen minulla jo 3vk tosi runsasta vuotoa. Yksityinen gyne ultrasi on paikallaan mutta kuulemma olen vaan herkempi mietin et kohta käyn poistattaa jos ei lopu tämä verenvuoto jo anemian takia. Välillä rauta-arvoni ovat olleet matalalla minulla oli nuorempana kupari ei mitään ongelmia nyt laitettiin jälkiehkäisynä ja vuodan tosi runsaasti ja se gyne oli jotenki tosi kovakourainen :(

    • hormonihirviö

      Heips ja kiitos kaikille keskusteluun osaa ottaneille! Teistä saa niin paljon enemmän irti kuin jostain Wikipedian "näin se menee jos kaikki menee nappiin"-tekstistä.

      Itse olen 28-vuotias synnyttämätön nainen. Takana 4 vuotta parisuhdetta ja luultavasti menossa naimisiin 2016, jonka jälkeen sitten toivottavasti aletaan miettiä vauvaa. 2 vuotta pitäisi kuitenkin vielä jaksaa ennen sitä.

      Ehkäisyhistoria on ollut... no, laaja? Aloitin pillereillä, kuten moni muukin. Näitä en kovinkaan pitkään käyttänyt, koska unohtelu oli jatkuvaa. Sen jälkeen siirryin ehkäisylaastareihin, joihin olin äärimmäisen tyytyväinen noin 4 vuoden ajan. Viikon välein vaan uusi kiinni ja taas on kaikki hyvin. Kuukautiset säännölliset ja normaalit.
      No, sitten siirryin opiskelun jälkeen töihin ja epäsäännöllinen rytmi aiheutti sen, että aloin näitäkin unohtelemaan (tiedän, säälittävää). Minulle laitettiin kapseli käteen. Olin ihan jumalattoman onnellinen! Vuotoa ei ollut KOSKAAN, mitään ei tarvinnut muistaa, kapselin laitto oli lähes kivuton ja kesti alle 10sek ja seuraavan kerran piti miettiä ehkäisyä 3 vuoden kuluttua. Niimpä päädyin laittamaan saman kapselin uudelleen 3 vuoden jälkeen. Kaikki meni kuten ennenkin, mutta muutaman kuukauden jälkeen asennuksesta alkoi tiputtelu. Vuosin 6kk putkeen, jonka jälkeen jouduin luovuttamaan. Soitin lääkärille, kapseli otettiin pois ja laastarit taas käyttöön. Vaan eipä sekään sitten enää toiminut. Jatkuvaa kutinaa, siis ihan kamalaa kutinaa! Hiivalääkkeillä meni muutamaksi päiväksi ja alkoi taas. Lisäksi ihan hirveä haluttomuus; meillä harrastettiin seksiä ehkä 2-3kk välein. Ihmekös tuo kun on alapää verillä raapimisesta. Taas gynelle ja kapseli takaisin. Mikä tahansa olisi parempi vaihtoehto kuin jatkuva hiivatulehdus. Metallin tunkeminen alapäähän kauhistutti. Nyt ollut tämä kapseli tammikuusta asti ja päivääkään ei ole ollut, ettenkö olisi vuotanut. Ja vuoto ei ole tiputtelua, vaan jatkuvat menkat. ARGH! Kutina kyllä hävisi täysin ja haluttomuus on kai vuosien saatossa muuttunut normiksi? Enää en syytä siitä ehkäisyä. Nyt on sitten kuitenkin pakko miettiä kierukkaa.

      Muutama kysymys:
      Te, keillä tulee välivuoto, onko se säännöllinen? Ette tiputtele siinä välillä?
      Onko kukaan vaihtanut hormonikierukasta kupariin? Eikö teistä kuulosta hurjalta tuo "toimimistapaa ei tunneta"? Mistä tietää, että hormonaalinen ehkäisy ei sovi? Kuvittelenko vain, vai onko tuo hormonikierukka "varmempi"?

      Juu, siinä kai kaikki tältä erää... KIITOS! Ja tsemppiä kaikille kierukka-uransa "vasta-alkajille" :)

    • sart3

      Sanoiko lääkäri miksi toinen kapseli teki vuodot? Kapseli kuullostaa tosi hyvältä muuten.

    • anonyymi7

      Ajattelin kirjoitella tänne oman kokemukseni kuparikierukasta, koska itsekin kovasti googlettelin tietoa ja kokemuksia ennen kierukan asennusta.

      Olen 23-vuotias, synnyttämätön nainen. E-pillereitä (Diane Nova) söin nelisen vuotta aknen hoitoon ja ehkäisyyn, mutta lopetin pillerit noin vuosi sitten. Pillerit aiheuttivat minulle jatkuvia itku- ja raivokohtauksia ja masennusta, eikä säännölliselle ehkäisylle ollut muutenkaan tarvetta.

      Viime joulun aikaan aloin tapailemaan uutta miestä, jolloin päätin kokeilla vielä jotain vähähormonisempaa e-pilleriä, jos se toimisi minulla paremmin. Aloitin ehkäisyneuvolan tädin suosittelemana Yaz-pillerit. Kuukauden käytön jälkeen alkoi taas jokapäiväinen itkeminen ja raivokohtaukset. Kolmen kuukauden pillerikokeilun jälkeen päätin kokeilla kuparikierukkaa. Hormonikierukkaa tai muuta hormonaalista ehkäisyä minun ei kannattanut edes kokeilla akneihoni vuoksi. Kuukautiseni ovat aina olleet niukat, kivuttomat ja kestäneet 2-4 päivää.

      Jännitin kierukan asennusta ihan mielettömän paljon. Minulle asennettiin Nova T- ehkäisyneuvolassa ja ensimmäisen kierukan sain ilmaiseksi. Asennuspäivänä otin vain yhden 400mg buranan, mikä oli ilmeisesti liian vähän tai ainakin asennus sattui tajuttoman paljon. Synnyttämättömyys ja jännitys varmasti tekivät myös osansa, mutten ole koskaan kokenut yhtä kovaa kipua. Asennuksen jälkeen jäin istumaan hetkeksi, tuntui että pyörryn ja oksennan. Lepäilin puolisen tuntia makuulla ja olo helpottui huomattavasti. Asennuspäivänä tuntui kovaa "supistelua" ja kipua iltaan asti. Runsasta vuotoa tuli aina vessassa käydessä.

      Seuraavina päivänä oli vielä todella vähäistä vuotoa. Seksiä harrastin parin päivän päästä asennuksesta. Ensimmäisen kuukauden aikana tuli muutamia vihlaisuja ja supistuksia. Kuukautiset alkoivat parin päivän tiputtelulla, todella kovilla supistuksilla ja kolmen päivän runsaalla vuodolla, jonka jälkeen vielä muutama päivä tiputtelua. Yhteensä ensimmäiset kuukautiset kestivät n. 7-8 päivää. Tuon jälkeen seuraavat kuukautiset ovat tulleet ajallaan, mutta vuotopäivät ja vuoto on vähentyneet joka kerralla. Supistuksia tulee aina muutama päivä ennen vuodon alkua, mutta ei kovia kipuja. Viimeisimmät menkat pärjäsin ilman särkylääkettä ja yhden päivän runsaalla vuodolla. Ainut haitta on, ettei kierukan kanssa saisi käyttää tamponia, ainakaan ensimmäisten kuukausien aikana. Vielä en ole uskaltautunut kokeilemaankaan, mutta ehkä jatkossa. Toisaalta pärjään 1-2 päivää siteillä ja loput päivistä pikkuhousunsuojilla. Välivuotoja ei juurikaan ole ollut. Kierukan langat ovat melko pitkät, pari senttiä ja tunnen ne itse tunnustelemalla, mutta poikaystäväni ei ole tuntenut niitä kertaakaan yhdynnässä. Ilmeisesti siirtyvät pois edestä enkä aio käydä niitä lyhennyttämässä.

      Olen ollut todellä tyytyväinen kuparikierukkaan. Asennuksen aiheuttama kipu oli todellakin sen arvoista, että nyt minulla on pitkäaikainen ja huoleton ehkäisy ilman hormoneja. Onneksi uskaltauduin kokeilemaan!

    • jossukka33

      Tuntuuko kuparikierrukka yhdynnässä mitenkään? Siis ajatellen sekä miestä että naista. Itsellä on aina olleet todella niukat vuodot mutta kivut sellaiset että olen pyörtyillyt usein etenkin nuorempana (nykyään 20v) jopa kerran kaupungilla meinasi taju lähteä :'D

    • Hormoniton elämä

      Kirjoitin tänne viimeksi vuosi sitten, kun kävin ottamassa kuparikierukan. Halusin ehdottomasti eroon hormonaalisesta ehkäisystä, koska se aiheutti jossain vaiheessa iho-ongelmia ja ei sopinut minulle henkisen hyvinvoinnin kannalta.

      Kokemuksiani kuparikierukasta tähän asti:
      - seksissä kaikki asennot eivät enää onnistu, koska minuun sattuu
      - menkat tulivat aluksi hyvin säännöllisesti (kesto n. viikko, mutta viimeiset päivät ihan pientä tiputtelua vain), nyt on ruvennut tulemaan välivuotoakin
      - ihan uusi juttu: ovulaatiokivut yms muut oudot vihlaisut alavatsassa
      - pieni kysta munasarjassa (lääkäri sanoi, että yleistä kierukan ottaneille?)
      - iho alkanut mennä koko ajan vain huonompaan kuntoon: ajattelin ensin, että hormonien lopetus aiheuttaa hetkellisen shokin kroppaan, mutta nyt on kuitenkin mennyt jo vuosi "puhtaana", niin en osaa enää antaa selitystä. Itsetunto on laskussa.
      - henkisesti voin kuitenkin paremmin kuin mitä ehkäisypillereiden aikaan, se on iso plussa! :)

      En voi tietysti sanoa, että kaikki ylläoleva johtuisi vain kuparikierukasta, mutta esim ruokailutottumuksissani ei ole tapahtunut mitään mullistavaa (syön terveellisesti) ja aloitin uuden työn, mikä toi vain positiivista energiaa. En haluaisi missään nimessä palata hormoniehkäisyyn, joten täytyy lähiaikoina selvittää, että miten tämä nyt sujuisi.. Olisin halukas perheenlisäykseen, mutta toinen puolisko ei ole samaa mieltä. Ainakaan vielä.

      Mutta edelleen kaikille kuparikierukkaa harkitseville: ei siinä auta muuta kuin kokeilla!

    • positiivista kieruka

      Mulle laitettiin kuparikierukka 3,5v sitten, koska koen ettei hormonaalinen ehkäisy sovi. Pillereistä itkuisuutta, painon nousua ja ärtyisyyttä, ehkäisyrenkaasta hiivatulehduksia. Lisäksi on migreenitaipumusta. Menkkani eivät koskaan ole olleet erityisen runsaat tai kivuliaat, joten sekin puolsi kierukkaa.

      Olen synnyttänyt joten valinta oli isompi kierukka. Alkuun tuli välivuotoja ja oli jtn epämääräisiä kipuja. En muista kauanko niitä oli, ehkä päälle vuoden. Meni hetki ennenkuin kroppani tottui lopullisesti kierukkaan, joten ei kannata hätäillä jos puolen vuoden kuluttua asennuksesta on v tiputtelua tai pieniä kipuja.
      ielä
      Nykyään ainut ikävä oire ovat pidemmät menkat kuin ennen, ehkä vähän runsaammatkin. (ennen 4-5pv, nykyään 7-8) Tuntuu ettei kohdun limakalvo poistu yhtä vaivattomasti kuin ennen kierukkaa ja tuhnuttelu kestää noita muutamia extra päiviä. Kivut eivät ole lisääntyneet eikä ole tullut koskaan mitään tulehduksia. Juuri ennen menkkoja saattavat tietyt asennot seksissä sattua, normaalisti ei mitään.

      Koen että tämä on tähänastisista ehkäisymenetelmistä paras ja huolettomin.

    • Kokeiluun kierukka

      Kiitos kokemuksista, sekä positiivisista että negatiivisista! Varasin tänään ajan kuparikierukan laittoon, joten oli mielenkiintoista lukea kokemuksianne! Saa nähdä miten minulle sitten sopii...

      Sinulle "Hormoniton elämä" haluan lohdutukseksi kertoa, että minulla meni myös ihon kanssa tosi pitkään ennen kun sain sen kuntoon lopetettuani hormonaaliset ehkäisyt! Meinasi hermot mennä! Yli vuosi siinä meni minulla myös ja tuntui että huonommaksi vain menee, ennen kuin vihdoin sitten parani. Varmaan se on kropalle niin iso shokki.

      Nyt en kuitenkaan enää missään nimessä hormonaalista ehkäisyä halua! Kaksi lasta on tehty ja sterilisaatiota harkitsen. Sitä päätöstä sulatellessa tämä kierukka nyt kokeiluun. Toivottavasti sopii minulle :)

    • kiputyttö

      Heippa!

      Mulle laitettiin tänään myös kuparikierukka, ja sen verran hurja kokemus oli omalla kohdalla, että vähän tekee nyt mieli päästellä höyryjä. :D
      Olen siis synnyttämätön nainen, ja kenties sen takia kierukan asennus oli niin kova kauhun hetki, että huusin kivusta niin, että varmaankin herätti jännitystä odotushuoneessa saakka. Ihan kuin joku olisi puukon sinne työntänyt. Mulla on kuitenkin yksi raskaus aikonaan mennyt kesken, enkä muista edes senkään niin hirveää ja sietämätöntä kipua olleen, että olisi huutamispisteeseen mennyt.

      Saattaa tosin myös olla, että ajoitin kipulääkkeiden oton huonosti, kun jouduin vielä kiireessä ottamaan bussissa ne ilman vettä, eli kannattaa tosiaan olla huolellinen sen lääkken kanssa! Mutta, hyvänä puolena, kipu hellitti samantien kun vaan lääkäri veti "kidutusvälineet" ulos, pääsin käytävän sängylle lepäämään ja loppupäivän (6h)on ollut vain kuukautiskipujen tyyppistä alavatsakipua, ei ole itseasiassa edes niinkään kovia kipuja. Lääkäri sanoi, että monesti synnyttämättömille se voi kipulääkkeistä huolimattakin olla todella kivuliasta, kun kohtu "ihmettelee", että mitäs täällä nyt tapahtuu. Ilmainen oli (tai ei ainakaan mainittu mitään sadoista euroista, vielä aion kuitenkin jännittää kirjekuorien avaamista hetken aikaa) ja ellen paksuksi pamahda tai muuten tule ongelmia, niin ehkäisystä stressataan seuraavan kerran tähän aikaan vuonna 2020.

      Vähän kun olen hypokondrinen niin mietityttää, että mitä jos onkin nikkeliallergiaa, kierukka menee paikoiltaan, tuntuu yhdynnässä, mitä jos mitä jos mitä jos...
      Mutta sää nähdä miten menee. Tähän asti olen ollut tyytyväinen ja odottelen vain innolla, että päästään hyödyntämään uutta hanketta. :)

      • Onnelline-tyttönen

        Mäkin kerron oman kokemuksen :) olen 28v, en ole synnyttänyt ja käyttänyt 8 vuotta Yasmin pillereitä. Pillerit ei ole mulla negatiivisesti vaikuttaneet muuten, kuin vähentäneet mielihaluja ja lisänneet alakuloisuutta (mikään ei tunnu miltään, laimeet tunteet). En vaan enää halunnut syödä hormoneja.

        Kuukausi sitten kierrukka mulle yritettiin laittaa neuvolassa, muttei se onnistunut, koska mulla on kuulemma liian kapea kohdunkaula. Se oli ihan hirveä kokemus, koska olin netistä lukenut kauhutarinoita ja pelkäsin aivan älyttömästi sekä koska työkalut siellä ovat paljon suuremman kokoiset kuin gynekologilla. Mulle varattiin aika kuukauden päästä seuraavien kuukautisten aikaan, terveyskeskuksen gynekologilääkärille.

        Tänään kävin gynellä ja tulin hymyillen kotiin! Kokemus ei ollut ollenkaan kamala. Otin tunti ennen toimenpidettä 2kpl 400 ibuprofeiinia. Lääkäri katsoi ultraäänellä kohtuun ja mittasi sen. Sitten laittoi puudutetta (geeliä), joka paikkaan mihin pystyi :) se auttoi, mutta silti tuntui, mutta kipu oli siedettävää. Ja ehti loppua ennen kuin tajusinkaan. Ei tullut pahaa olo, eikä huimannut. Lääkäri oli aivan mahtava, koko ajan jutteli mulle, rauhoitteli ja kertoi mitä hän on milloinkin tekemässä. Tämä siis tapahtui Mikkelin terveyskeskuksessa, Heidi Waris oli lääkärin nimi. Kotiin pystyin jopa pyöräilemään. Sen jälkeen on tullut vuotoa ja kipuilua alavatsassa. Särkylääkettä en ole vielä joutunut ottamaan. Eli ihan positiivinen kokemus oli! Toivotaan, että kierrukka sopii minulle ja pysyy hyvin paikallaan :)


    • n 45 v

      Mulla oli kuparikierukka parin vuoden ajan. Laittaminen sujui jokseenkin kivuttomasti, sen jälkeen pari, kolme kuukautta pientä nipistelyä silloin tällöin. Sen jälkeen toimi hienosti. Kuukautiset pysyivät kutakuinkin ennallaan eli pari kivuliasta päivää per kierto ja yksi vähän runsaampi vuotopäivä, loppu tiputtelua.

      Parin vuoden jälkeen kierukka tuli omia aikojaan ulos poikkeuksellisen voimakkaiden kuukautiskipujen jälkeen. Mitään erityistä syytä tälle ei löydetty, kohtu on kunnossa ja kaikki pelaa muuten.

      Gynen suosituksesta laitettiin sitten hormonikierukka - se sujahti paikalleen yhtä helposti kuin kuparinenkin. Takana on nyt muutama kuukausi käyttöä, ei mitään erityisempiä sivuvaikutuksia. Kuukautiset ovat nähtävästi jääneet melkein kokonaan pois, samoin kuukautiskivut, ja se on kyllä hieno juttu se. Gynen ajatuksena oli, että jos kuukautisvuodot ja -kivut vähenevät, ehkä kierukkakin pysyy mulla paremmin paikallaan. Nähtäväksi jää.

      • LaduVita

        Minulla on menossa 9. vuosi ensimmäisen asennuksen kanssa ja hyvin rullaa! Ei mitään ongelmia koko aikana. Ei mitään typerää tiputtelua tai vuotoja lainkaan. On huoleton olo kuin pojilla konsanaa ;) Saisi olla lakisääteinen, sillä niin paljon säästyy aikaa, rahaa ja hermoja kun ei tarvitse pelata minkään tupon kanssa missään vaiheessa. Jos joku ihmettelee, että ompas se ollutpitkään paikallaan niin mun lentoemo kaverilla ollut sama jo 11v. Näillä mennään. Tzau.


    • tyytyväinenoon

      Kirjoitin maaliskuussa kokemuksiani välittömästi kierukan laiton jälkeen. Nyt tuli mieleeni tulla katsomaan onko täällä vielä keskustelua ja kertoa kokemuksia kun 7kk on mennyt.

      Edelleen olen tyytyväinen kuparikierukkaan ja tämä on elämäni paras ehkäisy. On sopinut minulle onnekkaasti tosi hyvin. Miinuksia on pitkät ja todella runsaat menkat (6-8pv) sekä kierukan tunteminen molemmille seksissä (täyspitkät langat). Menkoista selviää kuukupin kanssa (ei vissiin saisi pitkillä langoilla käyttää mutta en kestänyt yksiä menkkoja enempää rättisirkusta niillä vuodoilla, olen ollut varovainen eikä ongelmia ole tullut). Vuoto on vähän asettunut parista ekoista menkoista jotka olivat ihan tajuttoman runsaat. Nyt on "vaan" tosi runsaat :D minut yllätti, että menkkoja edeltäviä oireita on nyt vähemmän (paitsi alaselkäkipu mitä ei ennen ollut, mutta eikö tämä ole aika järkeenkäypää) ja kuukautiskivut ovat välillä olemattomat. Runsainta vuoto on pari ekaa päivää. Viimeiset pari päivää ei kuitenkaan ole mitään tihrustamista ja tiputteluvuotoa ei ole ollut.

      Seksissä me emme ole joutuneet kokonaan luopumaan mistään asennosta, mutta takaapäin toiminnassa täytyy toisinaan ottaa nykyään rauhallisemmin ja etsiä sopiva kulma. Väärässä kulmassa liian kovalla työnnöllä sattuu ja paljon ja
      kierukan oikein tuntee. Mitähän vielä...

      Suosittelen ottamaan ekan viikon-pari särkylääkettä vaikka ei sattuisikaan. Minulle sattui yksi päivä niin että jätin ottamatta ja sitten tuli todella kovat kivut. Mutta toista kertaa ei niin pahoja tullut enkä montaa päivää lääkkeitä syönyt. Pari viikkoa meni ennen kuin pystyi käymään juoksemassa ilman supistuksia. Eli kannattaa aloittaa liikunta rauhallisesti ja ottaa lääkettä etukäteen. Itse ainakin tunsin jotenkin sen, että nyt jos ei ois lääkettä niin tuntisin jotain kipua.

      Joku mietti hormoniehkäisyn yhteyttä haluttomuuteen. Kyllä ihan hyvin syynä voi olla hormonit. Parhaiten ne vaikutukset huomaa sen hormonien lopettamisen jälkeen kun maailma kummasti kirkastuu.

      Ainiin, iho on minullakin ollut huono nyt kierukan kanssa, mutta ei ihan mahdoton ja olen toisaalta syönyt tosi huonosti. Tuo oli kyllä mielenkiintoinen (ja hieman huolestuttava!) tieto että munasarjakystat ovat kierukan kanssa yleisiä. Mistään en tuommoista tietoa ole saanut vaikka tietoa kaivoin ennen laittamista, siitä ei maininnut terkkari eikä lääkäri. Ehkä se ei sitten ole niin vaarallista tai tavatonts ilmankaan kierukkaa, tiedä häntä. Näistä asioista pitäisi kuitenkin kertoa kysymättäkin minun mielestäni. Te jotka olette menossa juttelemaan ehkäisystä tai ottamaan kierukkaa niin kysykääpä huvikseen voiko tulla herkemmin kystoja.

      Joku myös kysyi suhtautumista siihen, ettei vaikutustapaa täysin tiedetä. Kyllä sekin asia piti miettiä läpi, mutta tuo on hyvin pieni paha sen rinnalla ettei tarvi vetää hormoneja. Ei niistäkään kaikkea tiedetä eikä varsinkaan kerrota. Kuparikierukka on kuitenkin jo niin vanha keksintö ja monilla naisilla ollut vuosia käytössä, että uskoisin asioiden tulleen jo tietoisuuteen jos tämän asian suhteen olis jotain hälyyttävää.

      Suosittelen siis edelleen erittäin lämpimästi kokeilemaan. Asennuskipu ja runsaat menkat ovat todellakin hormonittomuuden arvoisia. Itse pääsin tosiaan helpolla kun ei ole tiputtelua tms niin helppo mun tulla sanomaan mutta sanonpa kuitenkin, että antakaa keholle aikaa tarpeeksi, monilla tosiaan kuulostaa 6kk olevan ihan normaalia sopeutumisaikaa.

    • Tuulimalla

      Voivoi.. Hirmu paljon houkuttaisi heittää e-pillerit hittoon ja kokeilla kuparikierrukkaa.. Mutta jänskättää jos alkaa joku hullu puolen vuoden vuotoputki. Helmi-maaliskuulle matkoja suunnitteilla ja olisi kiva olla kuitenkin kuiva siellä (vaikkei menkkoja enää pystykään kontrolloimaan kierukan jälkeen).
      Voisiko joku vielä valaista voiko kierukan kanssa käyttää kuukuppia? Ei mitään mielenkiintoa rättirumbaan nyt kun olen sen puoli viutta sitten hyljännyt.
      Toisaalta pitää miettiä kumpi painaa vaakakupissa enemmän, kuukuppi vai hormoniton elämä..

    • neuvojaneuvoja

      Veikkaisin, että vuodot kyllä asettuvat parin - kolmen kuukauden kuluessa. Eli mitään 24/7 vuotoa tuskin tulee olemaan.

      Kierukan lankoja voi lyhentää esim. ensimmäisessä tarkistuksessa, joka tehdään yleensä 3 kk kuluttua asennuksesta.

      Itse olen käyttänyt menestyksekkäästi (mikä sana!) kuukuppia viimeiset 10 vuotta, josta 4,5 vuotta on ollut kierukka. Eikä mitään ongelmaa ole ollut. Toisaalta asennuksessa pyysin lyhentämään langat mahdollisimman lyhyiksi.

      Kuukautisia voi toki siirtää normaalisti esim. Primolut Nor - pillereillä, jotka lääkäri määrää. Jos pelkää, että vuoto sattuisi pahaan saumaan, esim. matkan ajalle.

      Kuukautisvuodon määrää taas voi koittaa vähentää särkylääkekuurilla, esim. Burana.

    • jaaminävai

      Mun oli ihan pakko tulla tänne kanssa kirjoittamaan, kun tämän keskustelun löysin. Olen miettinyt jo pitkään kuparikierukkaa, koska en halua enää ikinä mitään, missä hormoonia. Söin 10 vuotta yasmin merkkisiä e-pillereitä ja aina kun yritin lopettaa ne, sain kamalan aknen naamaan, yläselkään ja rintakehään. Pillerit aiheuttivat aika paljon mielialan vaihteluita, paino nousi 20kg kahdessa vuodessa, sillä ruokahalu kasvoi mielettömän paljon. Lisäksi seksiä ei tehnyt mieli lainkaan pillereiden käytön aikana, ja välillä unohdin ottaa. Tästä tuloksena nyt 6 täyttävä tyttö. :D

      Olen tällä hetkellä 25 vuotias ja sain vihdoin lopetettua e-pillerit puolisen vuotta sitten ilman aknea. Painokin laskenut kivasti jo 10kg ja muutenkin mieli pirteämpi ja halutkin palanneet. :)

      Olen etsinyt netistä tietoa kuparikierukasta ja tämä on ainut keskustelu, jossa löytyy parhaimmat tiedot. :D
      Huomenna olisi tarkoitus soittaa gynelle ja varata aika. Pelottaa sen laitto aika paljon.

      Yksi kysymys tuli mieleen, josta täällä ei ollut kuin yksi maininta. Eli, kuinka nopeasti laiton jälkeen olette ensimmäisrn kerran harrastaneet seksiä?

    • CryBaby

      Ajattelin tulla kertomaan oman kokemukseni kuparikierukasta.

      Olen 25-vuotias synnyttämätön nainen. Erilaisia hormonaaliehkäisyvalmisteita ollut käytössä 11v., nyt ollut viimeisen vuoden ilman mitään ehkäisyä, paitsi toki kumi.

      Tänään kävin otattamassa kuparikierukan kunnallisessa ehkäisyneuvolassa. Olin lueskellut kauhutarinoita etukäteen ja olin aika paniikissa ennen toimenpidettä. Kaikki tämä kuitenkin turhaan! Asennus toki sattui hetkellisesti, mutta kipu ei ollut sellaista mitä ei kestäisi. Ennakkoon olin ottanut 800mg Buranaa. Laiton jälkeen tuntunut pieni paineen tunne kohdussa ja pieniä vihlaisuja. Buranaa aion syödä kuurina pari päivää.

      Tällä hetkellä olen enemmän kuin tyytyväinen, toivottavasti jatko sujuu yhtä hyvin! Yritän muistaa tulla kirjoittelemaan jatkossa kuulumiset, koska koen tärkeäksi että tietoa löytää muutkin tätä harkitsevat naiset!

    • Hei!Myyn Nova-T 380 kuparikierrukkaa edulliseen hintaan.Laita sähköpostia osoitteeseen [email protected] jos kiinnostuit!:)Hintapyyntö 80 euroa ja alkuperäinen hinta n. 120 euroa.

    • Jaahas8

      Hei! Musta tuntuu siltä et muija on muuttunut kärtyiseksi ja halutomaksi kierukan asenuksen jälkeen? Kysyin kaverilta ja hännellä oli sama juttu.

      • LadyVita

        Varmaan haluttomuss voi johtua myös siitä, että kumppanisi seuraa kierukan asettumista kehoon. Ei ole kiva jos tippasee vähän väliä ja pieni hammaskivun tyyppinen kipu jyllää alavatsassa. Yleensä merkki kylläkin väärin asennetusta kapistuksesta. Kyllä se siitä lähtee rullaamaan. BTW sinähän voit hieroa jalkoja ja harteita - tiedä vaikka lipsahtaisi sen jälkeen ;) Tsemmpiä


    • Kylö

      Wautsi miten paljon tekstiä täällä!
      Olen 27-vuotias matami ja olen huomenna menossa otattamaan ehkäisyimplantaatin pois. Aion samalla kysyä kuparikierukkaa.
      Jokaisesta kokeillusta hormonaalisesta ehkäisystä on jotakin haittavaikutuksia tullut.. Yasmin-napeista todella pahoja rintakipuja ja raivokohtauksia, Yasminellesta (ja jostakin toisesta samantyylisestä, jota koitin tilalle hetkeksi) lihoin hitaasti mutta varmasti 5-6 kiloa vuodessa (yht. 16-17 kiloa kolmen vuoden aikana, kaikki lähti itsestään kun lopetin..), Implanon-ehkäisykapselilla iho rasvottui kovasti ja kuukautiset olivat jatkuvasti (paitsi ekat 6kk jolloin ei ollut ollenkaan) ja tällä nykyisellä Nexplanonilla (ent. Implanon, en tiedä mikä muuttui nimen lisäksi) olen vuotanut edelleen jatkuvasti ja ehkä sen seurauksena tai muuten vain menettänyt haluni. Iho ja hiukset rasvoittuvat edelleen ja uutena lisänä mystiset kovat kivut alaselässä vähän väliä, lihaskipuja esiintyy muutenkin. Mitään uutta hormonihömppää en uskalla enää koittaa.
      Eniten kuparikierukan suhteen pelkään sitä, että olen ainakin ollut nuorempana herkkä nikkelille. Mutta täällä ei montaa kirjoitusta ollut missä olisi mainittu tulehduskierrettä tai muutakaan asiaan liittyvää. Onko joku sellainen laittanut kierukan joka tietää olevansa nikkeliallerginen? Ja jos on niin mitä tapahtui??
      Toivosin tositosi kovasti että mulle sopisi moinen kapistus, koska pelkän kumin varaan en ole enää koskaan valmis ehkäisyä jättämään. Hormonikierteeseen jouduin kun nuorempana kumi hajosi kaksi kertaa viikon sisään ja kun ekalla kerralla juoksin hakemaan jälkiehkäisypillerit niin toisia ei voinutkaan ottaa heti perään (pitäisi olla kuukautiset välissä). Niimpä sitten tulin raskaaksi ja eikun abortille. Sitäkin sai odotella viikkoja ja se jos joku oli kamalaa aamupahoinvointeineen ja ahdistuksineen. Rahaakin se maksoi. Sterilisaatiota en ihan vielä haluaisi tehdä, siltä varalta että mieli lapsenteon suhteen vielä muuttuu. Miehen kanssa mietittiin semmoistakin, että tarkastuttaisiko varuilta vielä molempien nykyisen hedelmällisyyden, josko jommalla kummalla sattuisi vaikka olemaan siinä vikaa ja saisi jättää kaiken ehkäisyn pois sekä samalla lopullisen päätöksen lastenhankintaan.. Itselle oisi kyllä iso helpotus.
      Kiitti vielä kaikille kokemuksien jakamisesta, tulen itsekin kertomaan miten kävi jos/kun kierukan laitan! :)

    • Kokemuksiako

      Heips!
      Minulla on ollut kuparikierukka nyt noin 5kk, kuukautiset ovat tulleet asennuksen jälkeen aina ajallaan, enne kuparikierukkaa olivat epäsäännölliset. Nyt kuukautiset ovat 8pv myöhässä, kuukautiskipuja on ollut, mutta kuukautiset vaan ala 😡 Kokemuksia?

      • Pellavapääsi

        Moikka! Toivottavasti olet jo saanut vastauksen kysymykseesi, tulin tänne kertomaan omia, positiivisia kokemuksia kuparikierukasta..

        Mulla on ollut nyt 4 kuukautta kuparikierukka ja oon niin tyytyväinen! :) Ensimmäinen vuoto oli pitkä, ja aika kivuliaskin, mutta muuten niukkavuotoista ollut, kesto ollut n. 4-5 päivää, eli ei paha minun mielestäni. Viimeisin vuoto oli 5 päivää myöhässä, ehtihän siinä tulla pikku paniikki kierukan luotettavuuden suhteen. :D Mutta joo, itse kierukan asennuskaan (olen synnyttämätön, normaalikokoinen) ei ollut läheskään niin paha kuin mitä pelkäsin - ihan papa-kokeen otolta tuntui (olin ottanut 1 h ennen asennusta 1 g paracetamol burana 600 mg).

        Ennen kuparikierukkaa käytin Diana Novaa n. 10 vuotta, alunperin aknen hoitoon k.o valmiste oli määrätty. Kauhulla odotan mahdollista aknen uudelleen puhkeamista..:/ Toistaiseksi ei ole mitään merkittävää ihonkunnossa tapahtunut, yksittäisiä näppylöitä rinnan ja selän alueella (ja kaulassa?! :D) sekä ehkä mustapäiden määrä kasvoissa lisääntynyt hieman. Kuitenkin edut toistaiseksi niin paljon suuremmat, että pieni ihonkunnon huononeminen painaa vaakakupissa aika vähän.


    • Hiippaillen

      Flexi-T 300 löytyy täältä. Ollut heinäkuusta/16 eli 5kk.

      Aluksi kaikki sujui hyvin. Kipuilua ja runsaampi vuoto 2 ekaa päivää kuukautisissa, kesto 4 päivää. Eli ei paha.

      Viime kuukausi olikin sitten tuskainen. Valtavia alavatsakipuja ja vihlaisuja, etovaa oksettavaa oloa ja selkäsärkyä. Valkovuoto muuttui vaaleanpunaiseksi, valtava kouristava kipu ja sitten alkoikin verinen vuoto. Kuukautisten piti alkaa vasta seuraavalla viikolla.
      Soitin lääkäriin, käskivät seurata tilannetta ja olivat sitä mieltä että kuukautiset alkoivat etuajassa.
      Vuoto kesti sen 4 päivää.

      Nyt mies sanoi tuntevansa yhdynnässä ko. vekottimen/osan siitä/langat. Veikkaan siis että se on siirtynyt, huonossa asennossa tai väärässä paikassa. Uutta soittoa siis lääkäriin.

      Sairaanhoitaja/terveydenhoitaja ystäväni epäili että olin raskautunut kierukasta huolimatta ja sain ennenaikaisen keskenmenon.

      Kokemuksia?

    • Orvokki75

      Hei.
      Olen 41v 3 lapsen äiti ja mietin nyt sopivaa ei hormonaalisra ehkäisyä. Käsittääkseni mahdolliset nagatiiviset puolet kuparikierukassa ovat siis:

      -laittaminen voi sattua sillä kohdunkaulaa avataan hieman
      -laiton jälkeen kohtu voi supistella ja kipeytyä ja vuotaa 2pv-6kk
      -kuukautiset voivat olla aiempaa runsaammat ja pidemmät
      -tiputteluvuotoa voi esiintyä
      -kuparikierukka voi aiheuttaa kystia munasarjoihin
      -kierukka voibtulla itsestään pois
      -lanka voi tuntua yhdynnässä
      -kaikki asennot eivät onnistu enää yhdynnässä
      -toimintatapaa ei tunneta täysin
      -98-99% ehkäisyteho
      -mekaaninen esine kohdussa
      -sisältää nikkeliä. Ei nikkeliallergisille.
      -vaatii papa kokeen tarkastuksen ennen laittoa
      -vain lääkäri voi asettaa paikalleen
      -vaatii jälkitarkastuksen laiton jälkeen
      -ei suositella tamponien käyttöä

      Positiiviset taas:
      ehkäisyteho säilyy ainakin 5v
      kuukautiset voivat loppua kokonaan
      ei tarvitse muistaa ehkäisyä
      ei hormoneja!!!
      melko edullinen, noin 120e 5 vuotta=24e/v jossin kunnissa eka on ilmainen (Hki)
      poistaminen ei satu
      hedelmällisyys palautuu heti poiston jälkeen
      sopii yli 40vuotiaille. Ei lisää veritulpan riskiä kuten hormonaaliset ehkäisyt
      sopii synnyttäneille ja synnyttämättömille
      voi asentaa missä vaiheessa kiertoa vain ja heti lapsen synnyttämisen jälkeen
      ei välttämättä tunnu liikunnassa tai yhdynnässä, ei eri asennoissa
      narut toimivat merkkinä paikallaan olosta, mutta ne voidaan katkaista toiveiden mukaan
      kohtu mitataan. Eri kokoja eri kohduille ja synnyttämättömille.

      Tuleeko muuta mieleen?
      Itse suosisin vasektomiaa mutta mies ei suostu joten luulen että valitsen kuparikierukan.

      • aalla

        Kuparikierukka ei poista kuukautisia kokonaan, joillakin niukentaa (yksilöllistä) joillakin runsauttaa.
        Minulle kuparikierukka aiheutti todella pahat iho oireet. Tätä epäiltiin ensin, mutta välittömästi kun kierukka poistettiin iho lähti paranemaan.
        Minulla kierukka oli hyvä 3-4kk, mutta sitten alkoi ongelmat. Kivut, kouristukset ja säryt.
        Kierukka ultrattiin ja sen todettiin olevan paikallaan, mutta kun se poistettiin se tuli "liian helposti" pois. Eli oli jo valahtanut ja pois tulossa - tätä ei ultrassa näkynyt kuitenkaan.
        Minulla keho hylki voimakkaasti vierasesinettä. Olen synnyttämätön.


    • KierukkaSyöpä

      Eikös kierukka aiheuta syöpää? Juurihan oli lehdissä tästä juttua!

    • Anonyymi

      Pari tuntia sitten laitettiin Flexi-T 300. Olen 23-vuotias ja synnyttämätön. Sattui ja tuntui oudolta, mutta ei niin paljoa kuin olin kuvitellut. Pahiten juili kohdun mittaaminen, mutta sen jälkeen itse kierukan laitto sujui tosi nopeasti ja lähes kivuttomasti. Laiton jälkeen on vähän heikottanut ja ollut semmoista kuukautiskipumaista jomotusta, mutta ei mitään sietämätöntä. Jomotus on kyllä jo heikentynyt, mutta edelleen tuntuu, että kohtu totuttautuu vierasesineeseen. Jospa tämä nyt toimisi sen viisi vuotta.

    • Anonyymi

      Kuitenkin näitä vanhoja ketjuja vielä joku lukee, joten tässä tulee myös minun kokemukseni kuparikierukasta. Minulle ei hormonaalinen ehkäisy sovi, joten päätin koittaa kuparikierukkaa. Se toimii ehkäisynä loistavasti, sillä vielä 5kk jälkeen vuotopäiviä oli kuussa enemmän kuin ei-vuotopäiviä, eikä seksiäkään tehnyt mieli.

      8-päiväisiä niagaran putousta muistuttavia menkkoja edelsi ensin muutaman päivän tiputtelu ja niitä seurasi n. 5 päivän tiputtelu. Sen jälkeen 2 päivää vuotamatta ja sitten 3-4 päivän ovulaatiovuoto, joka ei sekään ollut yleensä pelkkää nuhrua. Ja tämä kaikki saattoi päättyä siihen, että koko kierron pituudeksi jäi 16 päivää normaalin 27 päivän sijasta!

      Annoin kierukalle armoa tuon 5 kk ja siinäkin oli 5 kk liikaa. Kävin poistattamassa kapistuksen ja kaikki nämä ongelmat katosivat.

    • Anonyymi

      Ite unohin ottaa särkylääkettä ennen operaatiota ja teki sen verran kipeetä että oli pakko soittaa äiti hakemaan autolla 500m päästä kotoa :D

    • Anonyymi

      Ei tunnu miehestä hyvälle kuparikierukka jos on paiskattu kaveria 20senttisellä niinkuin minua.
      Koko ajan tökkii ja olen alkanut pelätä sen tarttuvan siihen jotenkin kiinni etten saisi vedettyä sitä pois.➰

    • Anonyymi

      Synnytäneenä naisena kuparikierukka siihen asti kun vaihdevuodet tuli,toimi hyvin.toki sitä vaihdetiin kun umpeen meni aika uuteen. 4 päivää kesti runsas vuoto.kukautiset oli kuin kello: aina alkoi 28 päivä.oli päiviä sitten kuukaudessa enemän tai vähemmän.Se oli aina 28 päivä ja 4 päivää.

    • Anonyymi

      Kävin tänään ön laitattamassa Flexi 300T. 2x synnyttänyt.
      Kipua pelkäsin turhaan! Ei nääs tuntunut missään. :) hoitajaa sain kuitenkin pitää kädestä kiinni. Alla oli 1g parasetamolia ja 800mg ibuprofeenia.
      Pientä tuhrua nyt.

      • Anonyymi

        Kierukka on pian ollut vuodenpäivät.
        Vuoto runsastui todella ainakin ekan 6kk ajan, mutta nyt on vähentynyt. Silti vuodan enemmän kuin ennen kierukkaa.
        Ikävä vaiva on, että kokoajan tuntuisi olevan tulehdus päällä ja valkovuotoa tulee yhä enemmän. Käytän siis pikkuhousunsuojia ettei haju leviä, mutta sehän vain ylläpitää kierrettä. Tosin luulen syyn olevan kuukupissa mitä ei suositella kierukan kanssa. Luulen että muutoksia tekemällä saan tämän ruotuun.
        Ehkäisypuoli toimii mikä on tärkeintä, ilman hormoneja!


    • Anonyymi

      Onko kellään tullut kuparikierukan myötä haluttomuutta? Ilmeisesti tätä ei ole juuri tutkittu ja todetaan, että ei voi aiheuttaa, kun siinä ei ole hormonia. Kuitenkin joitain lähteitä löytyi, jossa pohdittiin, että vierasesine kohdussa voi laskea haluja.

      Kierukka on nyt ollut puolisen vuotta ja halut on laskenut. Naama kukkii kuten hormonaalisen ehkäisyn aikana. Ja silli haisee. Eli luultavasti taas jonkinlaista tulehdusta rupeaa pitämään kehossa.

      Mikään hormonaalinen ei ole passannut ja kerkesin olla jo niin onnessani ekojen kuukausien aikana kuparikierukasta.

    • Anonyymi

      Hyviä ja ei niin hyviä kokemuksia kuparikierukasta: Olen synnyttämätön 32v. nainen, kahdesti käyttänyt FlexiT kuparikierukkaa (yht. 11v), seksielämä ollut säännöllistä. Minulla on säännöllinen kierto, normaali tai runsas vuoto, ekana vuotopäivänä pieniä kipuja, eli normikuukautiset mielestäni, oli kierukkaa käytössä tai ei. En ole halunnut käyttää hormonaalista ehkäisyä tai pillereitä mahdollisten sivuvaikutusten pelossa.

      Kuparikierukat toimivat minulla ongelmitta kunnes tulin viimeisimmän kuparikierukan kanssa yllättäen raskaaksi, Molemmat kierukat olivat jossain vaiheessa siirtyneet pois alkuperäiseltä paikaltaan kohdunkaulaan (tämä todettiin molemmilla kerroilla kierukan poiston/vaihdon yhteydessä), langat olivat kuitenkin tunnusteltavissa, ja ilmeisesti ehkäisyteho oli jokseenkin hyvä usean vuoden ajan. Kierukan liikkuminen saattoi olla yhteydessä runsaaseen vuotoon taikka kuukupin käyttöön, tästä syystä langat oli leikattu mahdollisimman lyhyiksi.

      Viimeisin kierukka siis poistettiin, raskaus oli normaali (6 vko menossa), jäin miettimään jatkoa ja päädyin keskeytykseen parin viikon kuluttua kierukan poistosta. Keskeytyspäivänä minulla todettiin keskeytynyt keskenmeno ultraäänitutkimuksessa (alkiolla ei todettu pulssia, minulla ei ollut keskenmenoon viittaavia oireita), ja keskenmeno hoidettiin loppuun lääkkeellisesti. Johtuiko keskenmeno kierukan poistosta vai muista syistä, tätä voi vain arvailla.

      Nyt olen kahden vaiheilla seuraavan ehkäisimen suhteen, eli jatkanko kuparikierukalla vai kokeilenko vaihteeksi hormonaalista kierukkaa. Gynekologit ovat suositelleet jälkimmäistä tehokkaampana vaihtoehtona (arviolta 1-2/1000 naisesta tulee raskaaksi hormonaalisen kierukan kanssa vs 1/100 kuparikierukan kanssa).

      Sellainen maininta vielä, että ensimmäisen kierukan laitto sattui todella paljon ja lähes pyörryin kivusta. Kannattaa valmistautua ottamalla särkylääkkeet hyvissä ajoin, sekä syömällä kunnollinen aamupala/ateria ennen vastaanottoaikaa. Toisen kierukan asettaminen sujui paremmin ja oli ihan siedettävä kokemus, vaikka sattuikin hetkellisesti. Poisto tuntuu ikävältä ja voi sattua hetkellisesti, mutta ei niin pahasti kuin asettaminen, omien kokemusteni perusteella.

    • Anonyymi

      Tervehdys kierukkakuomat.

      Kerronpa teille oman kokemukseni, minulle asennettiin Silverline Cu 380 Ag kuparikierukka reilu viikko sitten.

      Olen synnyttänyt 4kk sitten ja halusin ehdottomasti hormonittoman vaihtoehdon, sillä olen lopen kyllästynyt hormonivalmisteiden sivuvaikutuksiin, kokemusta pillereistä, renkaasta ja laastarista. Lueskelin kokemuksia kuparikierukasta ja halusin kokeilla, jospa sattuisin olemaan yksi niistä onnekkaista joille se passaisi hyvin. Kivusta ajattelin, että se on niin yksilöllistä kellä laitto sattuu ja kellä ei, joten yritin vain ottaa mahdollisimman rauhallisesti ja hengitellä läpi operaation, mutta se ei sitten ollutkaan ihan niin yksinkertaista!

      Laitto siis ei kohdallani tuntunut juuri miltään, käytännössä vain pientä menkkamaista jomotusta. Mutta se itse tilanne, se oli vähintäänkin mielenkiintoinen. Laitatin kierukan neuvolassa tk-lääkärin toimesta. Ensiksi lääkäri mittaili kohtua ja jo siinä kohtaa tuntui siltä, että olinko ensimmäinen jolle hän kierukkaa laittaa. Lääkäri höpisi itsekseen/hoitajalle jotain välineistä, jotka jäi kuulemma nyt epästeriileiksi, hoitaja hieman hermostuneella naurahduksella minulle kertoi, ettei tarkoitus ole ollakaan täysin steriili. En siis vieläkään tiedä mistä puhuivat, kun en mitään nähnyt enkä halunnutkaan. Lääkäri lueskeli tuoteselostetta ja meni pitkään ennen kuin alkoi kapistusta asentamaan. Lopulta hän siihen ryhtyi ja samalla yritin rentoutua hengittämällä rauhallisesti, kunnes kuului "VOI EI, EI VOI OLLA TOTTA, MITEN VOI OLLA MAHDOLLISTA!!!". Luulin lääkärin vähintäänkin repineen synnytyselimeni riekaleiksi, mutta kysyttyäni asiasta hän sai kerrottua, että kierukka oli tullut saksien mukana pois. Tässä vaiheessa hän kysyi hoitajalta, että onko näitä kierukoita vielä monta jäljellä varastossa...

      Toisella kerralla hän sai kierukan laitettua ja taas ilman sen kummempaa asian avaamista minulle sanoi "nyt onkin sitten se kaikkein vaikein asia", tarkoittaen sitä, ettei sama asia toistuisi uudelleen, minun jännittäessä jotain ihan muita "vaikeita asioita", kipuja yms. Lopulta kierukka oli paikoillaan ja lääkäri alkoi ultraamaan ja ultrasi pitkään hiljaa, jolloin itse kysyin että no menikö se oikeaan osoitteeseen. Lääkäri vastasi epämääräisesti, että kierukka on kyllä paikallaan, mutta siitä pitäisi tulla kaiku ja kohtuani ei tahtonut löytää. Omakantaan ei ollut kirjannut ultraamisesta mitään. Enpä ole ennen noin mielenkiintoisella lääkärireissulla käynyt.

      Noh, kierukan laitosta siis 11 päivää, alkuun oli tiputtelua joka muuttunut nyt ihan kunnon vuodoksi. Ei ole ollut säännöllistä kiertoa vielä synnytyksen jälkeen enkä ole varma, tuliko perään nyt kuukautiset vai johtuuko runsaampi vuoto asennuksesta. Joka tapauksessa aion ottaa yhteyttä neuvolaan kysyäkseni tilanteesta ja saatanpa käydä yksityisellä tarkistuttamassa kierukan sijainnin, sen verran epävarma olo jäi. Harmittaa kun en toimenpiteen jälkeen antanut palautetta, mutta jotenkin sitä ei tilanteesta pökerryksissä osannut antaa. Samalle lääkärille en enää mene.

      Toivon todella, että kierukan kanssa menisi hommat putkeen eikä tarvisi muuta ehkäisyä miettiä!

    • Anonyymi

      30v synnyttämätön nainen, 5kk sitten laitettu flexi-300 kuparikierukka.

      Aiemmin ollut mm. Hormonikierukka Mirena, joka lähti vaihtoon rajun oireilun vuoksi. Esim. 2/3hiuksista lähti, paino nousi, mielialat heitteli vuoristorataa ja iho kukki. Tästä syystä aloin etsiä hormonitonta vaihtoa.

      Tilaus kotiin nettikaupasta, hinta 200e, asennus julkisen puolen gynellä, paketti kainalossa. Hormonikierukan entisenä käyttäjänä yllätyin, kuinka paljon asennus sattui. Liekö yksilöllistä, mutta nipsaisun sijaan tuntui melkein kuin puukolla olisi tuikkaistu. Ammattitaitoinen gyne ja särkylääkkeet alla, eli ei niistä seikoista ainakaan johtunut.

      Laiton jälkeen kierukka tuntui selkeästi muutaman päivän, ennen kuin asettui. Ensimmäiset menkat olivat järkyttävät, mutta oli osannut varautua. Ei tullut kyllä kotoa lähdettyä yhtään mihinkään, buranaa rouskien (supistuksiin) ja kippurassa sohvalla maaten. 8pv, jonka jälkeen 3pv epämääräisempää tiputtelua.

      Vielä seuraavat menkat olivat aika järkyttävät vuodollisesti, mutta parilla buranalla ja 7pvllä selvittiin.

      Sen jälkeen vuotopäivät alkaneet lyhentyä ja määrätkin jopa vähentyä, buranat jääneet pois ja nykyään näistä selviää max. 5pvässä. Ekana päivänä ei vuodon määrän takia vieläkään mielellään lähde, mutta sen jälkeen näistä selviää jo suht inhimillisesti.

      Pelkäsin emätintulehduksia, hiivaa yms. Mutta ei ole kuin yhden kerran pienesti hiivaa meinannut oireilla, hoitui kotihoidolla.

      Tosin, pakko huomauttaa, että olen laihtunut stressin takia viimeisten kuukausien takia ja olin ennestäänkin hoikka, joten vuodon määrä saattaa senkin takia nykyään melko "normaaleissa" määrissä olla.

      Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan, tietenkään kierukka ei kaikille sovi, mutta en vaihtaisi hormoonittomuutta enää pois alun kipuilun ja totuttelun jälkeen.

      • Anonyymi

        Korjaus, kuparikierukan malli Flexi-T 300.

        Unohtui mainita, mutta yksi asia mikä itsellä laitosaa mietitytti, oli voimakas nikkeliallergia. Olin jo melko varma, että joutuisin allergiani takia lopulta poistamaan kierukan ennen aikojaan, vaikka lääkäri kertoikin muuta. Allergia ei ole silti oireillut.

        Toivottavasti joku kuparikierukkaa harkitseva hyötyy kertomastani.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      11
      1284
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1245
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      62
      1140
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1018
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      996
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      26
      992
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      8
      974
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      962
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      961
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      960
    Aihe