Todella ruma vartalo

masentunut :(

En oikein keksinyt, mihin kategoriaan tämän luokittelisin, mutta valitsin nyt sitten tämän. Ongelmani on erittäin rumanmuotoinen vartalo. Kyse ei siis ole siitä, että vartalossani olisi liikaa rasvaa, vaan siitä, että olen yksinkertaisesti todella ruman muotoinen. Sivultapäin katsottuna vartaloni on siedettävä, sillä en ole lihava, ja sivulta päin katsottaessa kurvit näyttäisivät olevan ns. kohdallaan. Mutta kun katson itseäni peilistä suoraan edestäpäin, alan itkeä. Olen lyhyt, mutta valitettavasti en siro, vaan romuluinen. Lantioni on erittäin kapea, reidet pitkät ja ihan "normaalin" paksuiset, mutta lantion kapeudesta johtuen ne näyttävät todella lihavilta, ja sääret ovat käytännössä olemattomat. Keskivartaloni on leveä (ei läskin takia), joka vaan korostaa lantion kapeutta. Hartiani ovat kapeat mutta silti jollakin tapaa miesmäiset. Inhoan jokaista kohtaa vartalossani. Tällaista ongelmaa ei tosiaan laihduttamalla poisteta, että olkaa te onnellisia, jotka voitte laihduttamalla parantaa ulkonäköänne. Kauneusleikkaukset olisivat ainoa vaihtoehtoni, mutta minulla ei ole tarpeeksi rahaa siihen nyt eikä varmaan koskaan tule olemaankaan. Asiaa pahentaa myös nyt alkava kesä, jolloin joudun katselemaan päivittäin vähäpukeisia, hyvävartaloisia naisia. Minä en voi edes kesällä olla vähissä vaatteissa, vaan pidän pitkiä housuja ja pitkähihaisia löysiä paitoja, jotta rumanmuotoinen vartaloni pysyisi piilossa. En osaa edes kuvailla, miten vaikeaa minulla on asian kanssa. Olen hautonut itsemurhaa vuosien ajan ja jokusen kerran yrittänytkin. En yksinkertaisesti enää kestä olla tämän näköinen. Kehtaan olla vähissä vaatteissa ainoastaan suihkussa tai pimeässä huoneessa yksin ollessani.
Jos kuitenkin sattuisi käymään niin hyvä tuuri, että saisin rahaa, niin onko tämmöisiä asioita mahdollista edes korjata plastiikkakirurgialla? Onko kenelläkään asiasta kokemusta? En kaipaa mitään mielenterveysneuvoja, sillä minulla on diagnosoitu vakava masennus mutta lääkärit eivät ole voineet asiassa minua auttaa.

21

1510

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sori vaan, mutta

      Jos vika on päässäsi, eli mielenterveysongelmissa, ei kauneuskirurgiakaan voi sinua auttaa. Jos uskot, että paranet masennuksesta leikkelemällä, taidat olla vielä vähän tyhmäkin.

      Käyhän uudestaan lääkäreillä. Kyllä sieltä joltain apuja löytyy, kun vaan tarpeeksi kauan hakee. Masennukseen on hyvät lääkkeet, terapia ja liikuntaharrastukset luonnossa auttavat kaikki.

    • masentunut :(

      Muuten ihan hyvä, mutta minulla ei tepsinyt lääkehoito, ei terapia eikä liikunta. Ja kuten pyysin tuossa kirjoituksessani, en jaksaisi katsella mitään mielenterveysjuttuja täällä koska enköhän minä itse parhaiten tilanteeni tiedä. Helppoa haukka toinen tyhmäksi ja ties miten kieroutuneeksi netin kautta.

      • masentunut :(

        *haukkua


    • eima63

      Oletko ajatellut mennä kuntosalille.. siellä voi muokata vartaloa kannattaisi varmaan ottaa personal treiner ja salilla rehkiminen tekee kyllä hyvää myös mielenterveydelle.

      • masentunut :(

        Kuntosalillakaan ei luustoa muokata. Minä en kuntosalilla voi tehdä itselleni pitempää selkää tai pitempiä sääriä. Vartaloni rumuus johtuu nimenomaan lyhyydestä, sillä lyhyessä selässä ei lantioluiden ja alimpien kylkiluiden väliin jää paljoa tilaa, jolloin kaunista vyötärö-lantiosuhdetta ei yksinkertaisesti voi syntyä. Ja toisekseen, köyhä opiskelija ei mitään personal trainereita ota enkä semmoisia tarvitse, sillä olen entinen kilpaurheilija ja osaan treenata ihan itsekin.
        Onko korsetilla mahdollista muokata vartaloa pysyvästi? En halua alistua elämään näin paskan kropan kanssa.


    • mt-ongelmia...

      No kuule, hanki se korsetti. Kyllä sillä muotoja tulee, kun vaan sitkeästi käyttää. Mummullani on nyt 90-vuotiaana nätti vyötärö, kun oli ikänsä käyttänyt "tukiliiviä".

      Mahtaako sua vaivata muu kuin tyhmyys ja perusnegatiivisuus? Jos sulla oikeasti olisi _vakava_ masennus, kävisit säännöllisesti tarkastuksissa jne, ja hoitomahdollisuuksia on kyllä. En nyt usko yhtään sun juttujasi. Taidat olla sama valittaja, joka kirjoitteli tällä kasvojensa olevan niin rumat, että.... En jaksa kaivaa kirjoitusta esille, mutta samoja termejä käytät.

      Taidat yrittää kerätä vain lisää voimaa itsesääliisi. Mitkään sulle ehdotetut jutut ei sulle käy. Se tullaan huomaamaan. Tuollaiset itsensä surkuttelijat ovat vain itsekkäitä paskiasia.

      Miten naama nyt voi?

      • masentunut :(

        En ole sama henkilö, naamakaan ei ole kaunis mutta ei se ole tässä se ongelma. Enköhän tiedä sinua paremmin, mikä diagnoosi minulla on. Ei sinun tarvitse uskoa juttujani mutta siinä tapauksessa ei kannattane kommentoidakaan.


    • taitaa olla turhaa

      Laitapas tänne kuva siitä "todella rumasta vartalosta". En nimittäin usko sinua. Taitaa sun mt-ongelmat painaa päälle enemmänkin kuin normaalipainoinen vartalo.

      Missä seisot alasti niin että arvosteleva yleisö näkee kroppasi edestä? Ehkä pitäisi jättää sellaiset hommat, jos noin paljon ottaa luonteelle. Yleensä ihmiset ovat liikkeessä ja vaatteet päällä. Liike muuttaa vartalon muotoa. Keskity siihen liikkeeseen. Käytä vaatteita, jotka korostavat niitä hyviä puoliasi.

      Suomalainen kroppa nyt vaan on yleensä tasapaksu. Laita korsetti, jos haluat vyötärön. Jos haluat lantion, käytä alaosia jotka kohottavat sulle lantion (vekit, rypytykset ym.). Sulla ei sentään ollut pitkää selkää ja lyhyitä jalkoja kuten suurimmalla osalla meillä muilla suomalaisilla. Jos haluat olla seksikäs, pukeudu ja käyttäydy seksikkäästi. Seksikkyys alkaa korvien välissä, ei kropasta.

      Lopeta toisten negatiivinen kadehtiminen. Positiivisessa kateudessa ymmärrät kauneuden, siitä saat paljon enemmän itsellesi.

      • masentunut :(

        En seisoskele alasti kenenkään edessä. Tämä häiritsee vain minua, enkä ole kiinnostunut siitä, mitä mieltä muut ovat vartalostani. Jos se ei ole jonkun mielestä ruma niin mitä se minua liikuttaa. Olen itsekin miettinyt kuvan ottamista ja laittamista jonnekin kommentoitavaksi mutta tiedän kyllä, että kommentit olisivat sitten vain semmoisia "no ei tuossa ole mitään vikaa, olet sairas apina ja tyhmä" -jne paskaa. Semmoiset eivät kiinnosta eivätkä hyödytä asiaa mitenkään.
        Ja noista vaatteista vielä. En jaksa kikkailla vaatteilla koska olen niin oudon muotoinen etteivät oikein mitkään vaatteet istu kunnolla. Löysemmät vaatteet ovat myös paljon mukavammat. Ja en halua olla seksikäs, vaan kaunis.
        Kait se pitää jostain repiä rahat korsettiin ja pitää sitä päällä jatkuvasti. Säärienkin pidennyksiä ilmeisesti tehdään Suomessa, mutta vain silloin, jos henkilö on poikkeuksellisen lyhyt. Että ei sitäkään sitten ainakaan täällä. Jospa sitä voittaisi vaikka lotossa niin voisi laittaa rahat haisemaan.


    • et ole yksin

      Käsittääkseni alimmat kylkiluut voi poistaa, ja näin saada muotoa keskivartaloon.

      Käsittääkseni lantiota ei voi leikkauksin muokata, mutta ehkä sopusuhtaisuuden voisi saada aikaan alimpien kylkiluiden poistolla. Tiedä sitten.

      http://ehealthforum.com/health/topic10366.html
      Tuolla on kasapäin ihmisiä, joilla on kanssasi sama ongelma. Yksin et ole :)

      • masentunut :(

        Tehdäänköhän moista leikkausta Suomessa?


      • et ole yksin
        masentunut :( kirjoitti:

        Tehdäänköhän moista leikkausta Suomessa?

        En tiedä, mutta tuskin menetät mitään laittamalla esimerkiksi sähköpostia jollekin klinikalle ja tiedustelemalla asiaa?

        Niin, ja korsetteja (täysiluisia) saa edullisemmin esimerkiksi ebaysta. Britti ebaysta ei tule edes tulleja (kunhan lähettäjä on EU:sta).


      • masentunut :(
        et ole yksin kirjoitti:

        En tiedä, mutta tuskin menetät mitään laittamalla esimerkiksi sähköpostia jollekin klinikalle ja tiedustelemalla asiaa?

        Niin, ja korsetteja (täysiluisia) saa edullisemmin esimerkiksi ebaysta. Britti ebaysta ei tule edes tulleja (kunhan lähettäjä on EU:sta).

        Kiitos neuvoista! Nyt kun vielä saisi sen lottovoiton niin olisi varaa johonkin.


    • Tsemppiä!

      Sun "vartalo-ongelmasi" sisältyy noihin mielenterveysongelmiisi.

      Katsoin vuosia sitten dokkarin jostain englantilaisesta naisesta, joka oli samaa mieltä kropastaan kuin sinä. Ja sillä oli ihan tavallinen, normaali naisen vartalo. Se oli yrittänyt tehdä itselleen jopa rasvaimuja, vaikka se oli hoikka.

      Itsensä voimakas vihaaminen on oire jostain muusta kuin "rumasta" vartalosta, vaikka sen siihen kohdistaisikin.

      Kun saat pääsi kuntoon, sun kroppasikin on yllättäin kunnossa! Keskity nyt etsimään ratkaisua mielenterveysongelmiisi, niin muutkin asiat ratkeaa.

      Mt-ongelmaisille ei edes tehdä kauneuskirurgisia toimenpiteitä, koska ne tutkimusten mukaan vaan pahentavat mt-ongelmia.

      • masentunut :(

        Edelleenkin, itse minä parhaiten omat mielenterveysasiani tiedän, ja sen takia pyysinkin että tänne ei moisista kirjoiteltaisi.


    • Jokapväjokainentunti

      No ensinnäkin sanon, että osaan samaistua suhun, koska olen ite ihan sairaan ruma. Ärsyttää kun sitä pitäs olla aina jotenkin ihmisille "todistelemassa" ("valitettavasti" näytän kuvissa paremmalta kuin oikeasti enkä osaa tai halua ottaa itsestäni realistista kuvaa, koska rumuuteni kohtaaminen on todella vaikeaa). Itse tiedän, mitä peilissä näen, ja se otus on kuvottava. Rumuus on sitä paitsi sellaista, että sitä ei voi vain kuvitella sielunsa silmin eikä kuvata toiselle, koska kun ruman näkee, niin yllättyy: enpä olisi voinut tällaista kuvitella.

      Itsepetosta ja haaveilua on ajatella, että vika on vain pääni sisällä - voi kunpa olisikin, kunpa olisikin!

      Tiedän yhden toisen ihmisen, jota pidän kuvottavana. Hänen piirteitään on tänne turha selittää, koska pelkkä listaus ei todista sitä, että kyseessä on kuvottavan näköinen ihminen. Minulla ei ole mitään häntä vastaan, on ikävää, että joutuu kokemaan tuollaista, ja hän on varmaan ihan kunnon tyyppi, ällöttävän näköinen vain. Eikä häntä todellakaan hyvä luonne kaunista. Kaikilla se ei vaan mene niin.

      Joskus kun sorrun ajattelemaan, että voin elää rumuudesta huolimatta, niin ajattelen tätä kuvaamaani ihmistä, jota pidän myös kuvottavana, ja tajuan, että en voisi elää, jos näyttäysin häneltä. Se on "todiste", etten itsekään voi. Vaikka eihän mikään kai konkreettisesti estä.

      Eli entä jos ei olekaan niin onnekas, että vain kuvittelisi kaiken? Miten hyväksyä oikea rumuus? Tulkoon joku oikeasti ruma ja vastenmielisen näköinen ihminen kertomaan, kuinka onnellisuus on asennekysymys.

    • styl up

      Tämä nyt vain on heitto, koska työskentelen päivittäin ihmisten kanssa jotka ovat tyytymättömiä omaan kehoonsa. Ja moni on löytänyt edes jonkunlaista apua meistä oikeista pukeutumisneuvojista, jotka emme vain muodista ja tyylitä ihmisiä (kuten osa stylisteista nykyään tekee), vaan opetamme elämään oman vartalon kanssa sellaisin ratkaisuin, että se näyttää hyvältä! Ihmeitä ei tietysti voi tehdä, mutta, niinkuin jo sanottu, luustoa ei voi muuttaa. Alastonta figuuria en voi unelmaksi taikoa, mutta, voin vakuuttaa, että jotain hyvää voin saada aikaiseksi.

      Alimpien kylkiluiden poisto ei tee vyötäröä ihmiselle, jolla ei sellaista luonnostaan, ole, ehkä enemmänkin korostaa niillä, joilla on vyötärö. Tätä on kysytty, koska oma kroppani on täysin suora, joskus sitä sitten kirurgilta kyselin.. En siis tuomitse ketään, itsekin olen plastiikkakirurgilla asioinut, joten en väitä että pukeutumisneuvonta poistaa kaikki ongelmat, mutta ainakin siitä voi löytää ratkaisun elää niiden juttujen kanssa, mille ei mitään voi tehdä.

      Korsetti ok keksintö sinällään, että hyvää korsettia riittävän paljon/riittävän kauan käytettyään se hieman muokkaa figuuria, lähinnä sijoittelee mihin kohtiin rasva kertyy, jos vyötäröllä on aina jotain tiukkaa, rasva/sisäelimet painuu hiljalleen alemmas, jos oikein kireä korsetti, taivuttaa se kylkiluitakin hieman sisäänpäin ajan myötä, onko se terveellistä, siitä ollaan montaa mieltä. Mutta onko kehon muokkaus koskaan se terveydellä perusteltava ratkaisu.
      Pukeutumisneuvojana itse olen saanut kiitosta siitä, että olen antanut ihmisille uuden elämän, jotka eivät ole tulleet toimeen oman vartalonsa kanssa, mutta kaikkihan on vain hämäystä; oikeilla valinnoilla tehdään ihmeitä, samalla autetaan näkemään ne oman vartalon hyvät puolet, ja autetaan ihmisiä ymmärtämään, ettei kyse olekaan välttämättä liikunnasta, elämäntavoista tai muusta, vaan omasta luustostasi, ja joka vartalomallissa on omat hyvät puolet, sekä ne, mitkä ei ehkä ole niin imartelevia.

      • xxxz

        Voit ottaa täytettä (rasva, silikoni) rintoihin ja takapuoleen, jolloin vartalostasi tule kurvikkaampi, lisäten myös tuntua vyötäröstä. Itselläni sama ongelma. Vyötäröä en saa millään kapeammaksi (paitsi korsetilla), mutta harkitsen täyttöä muualle kehoon. Yksi vaihtoehtohan olisi myös lihottaa ja sitten ottaa rasvaimu koko vyötärön alueelle; läskit jäisi muualle vaikuttaen muotoihin, mutta vyötärö kapenisi. Itsellä läskit tulisi naamaan, eli mulle huono vaihtoehto.


      • masentunut :(
        xxxz kirjoitti:

        Voit ottaa täytettä (rasva, silikoni) rintoihin ja takapuoleen, jolloin vartalostasi tule kurvikkaampi, lisäten myös tuntua vyötäröstä. Itselläni sama ongelma. Vyötäröä en saa millään kapeammaksi (paitsi korsetilla), mutta harkitsen täyttöä muualle kehoon. Yksi vaihtoehtohan olisi myös lihottaa ja sitten ottaa rasvaimu koko vyötärön alueelle; läskit jäisi muualle vaikuttaen muotoihin, mutta vyötärö kapenisi. Itsellä läskit tulisi naamaan, eli mulle huono vaihtoehto.

        En minä tisseihin ja perseeseen mitään halua, ongelma on vain tuo keskivartalo.


    • Kyllähän ne tekee nykyään kaikenmoista.. Rasvansiirtoa paikasta toiseen, implantteja lähes mihin vaan ym.. Suosittelisin vaikka kyselemään joltain kirurgilta tarkemmin.. Täältä kun ei valitettavasti näytä haukkuja kummempia kommentteja saavan. Voimia sinulle, toivottavasti saat asiat paremmalle mallille..:)

    • Anonyymi

      Lähde mukaan tähän ajatusleikkiin.
      Ajattele, että heräät eräänä päivänä, etkä taianomaisesti enää tunne mitään vihan tunteita kehoasi kohtaan. Kehosi on sama kuin ennenkin, mikää ei ole fyysisesti muuttunut. Vain asiat pääsi sisällä on muuttuneet: Katsot itseäsi peilistä ja tunnet rauhallista hyväksyntää. Tällainen minä olen. Tiedostat, että minussa on omat hyvät ja huonot puoleni, mutta en vihaa sitä millainen ruumiini on. Ajattelet, että minulla on toimivat jalat joilla jaksan kävellä portaat, korvat joilla kuulen, sormen päät joilla tunnen jne. Jos olet fyysisesti terve, osaat olla iloinen siitä. Tämä on ruumis, jossa elän. Tunne on neutraali ja peloton. Et jaksa kiinnostua mitä mieltä muut ovat ulkoisesta habituksestasi. Se ei enää juurikaan kiinnosta sinua. Et arvota muitakaan heidän ulkonäön perusteella. Peilikuvasi katselu tekee sinut uteliaaksi, ei kriittiseksi. Et ehkä edes katsele omaa kuvaasi usein, ja nyt sen näkeminen aiheuttaa sinussa myötätuntoa.

      Kysymys nyt tämän hetkiselle itsellesi: Mikä olisi pahinta mitä edellä kuvatusta skenaariosta voisi tapahtua?
      Ja miksi se ei voisi/saisi tapahtua?

      Ei ole väliä oletko miten ruma, epäsopusuhtainen, hirviömäinen tai alien, rauha kehosi kanssa on mahdollista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      310
      3513
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1659
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1500
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      56
      1415
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1280
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1240
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      49
      1202
    8. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1180
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1137
    10. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      177
      1129
    Aihe